Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamalak Halk TV'ye konuk oldu
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 00:26
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1526402_10152495330534466_1741662351_n.png
Kamalak Halk TV'ye konuk oldu
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Halk TV'ye konuk oldu.
Son dönemde yaşanan gelişmeleri, görevden almalar ve yürütülen soruşturmaları değerlendiren Kamalak konuya eleştirel açıdan yaklaşarak yorumlarda bulundu.
Başlıca yargıya müdahale ve iddia edilen yolsuzluklara dikkat çeken Kamalak, değerlendirmelerinin yanı sıra Halk TV'ye konuk olması ayrıca şaşkınlığa neden oldu.
Kamalak'ın konuşması ile ilgili ayrıntılar geliyor.
ülkehaber
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 00:39
Veeee Cemaatin sınırsızlıkları sadece onlara has değil kamalak da bunu kanıtlamış oldu...
https://pbs.twimg.com/media/BcwkxJJCUAAfqCd.jpg:large
Ak partide Başbakanın Baş Danışmanı Yiğit Bulut bunları söylüyordu. Kamalak Halk Tv'ye çıkmış çok mu?
Ha bide sanki A haber, Kanal 24, Ülke Tv, Tgrt sanki çağırdıda adam gitmedi.
Cihannur
12-31-2013, 00:50
Millet artık iyice uyandı. Dindarların oylarını bölmek için her türlü şeyliği (şeyliğin ne olduğunu anlamak isteyenler Google'da Kanal B + Nahit Duru yazarak arama yapabilirler) yapanlar, Saadet Partisi'ni kirli emellerine alet ederek dindarların oylarını bölemeyecekler, AK Parti iktidarını devirip CHP-MHP faşizm koalisyonu kurulmasını sağlayamayacaklardır inşaallah.
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 00:52
https://pbs.twimg.com/media/BcwkxJJCUAAfqCd.jpg:large
Ak partide Başbakanın Baş Danışmanı Yiğit Bulut bunları söylüyordu. Kamalak Halk Tv'ye çıkmış çok mu?
Ha bide sanki A haber, Kanal 24, Ülke Tv, Tgrt sanki çağırdıda adam gitmedi.
Siz varya cuntadan betersiniz... şimdi ne diyor sen ona bak... tabi şimdi dedikleri işinize gelmediği için... saad bin ebi vakkas ta uhud da İslam ordusuna bitirici darbeyi vuran kişiydi ama sonrası malum ( örnek olarak)
Siz varya cuntadan betersiniz... şimdi ne diyor sen ona bak... tabi şimdi dedikleri işinize gelmediği için... saad bin ebi vakkas ta uhud da İslam ordusuna bitirici darbeyi vuran kişiydi ama sonrası malum ( örnek olarak)
Bak bak karakter timsali Ertuğrul Hocaya bak.
http://www.akpartiforum.com/bulac-gulen-abd-beslemesi-profesyonel-isbirlikcidir-t171338.html?t=171338&highlight=Bula%E7
Burda olan nedir peki? Şu yorumunun aynını yazda göreyim senin bahsettiğin insanlık nasibini. Şimdi ne dediği önemliy miş madem.
Zaman dün şöyle diyor haberi açanda bizzat sen.http://www.akpartiforum.com/zaman-gazetesinin-dunku-hukuk-anlayisi-t171408.html?t=171408
İşiniz gücünüz ajitasyon, hedef gösterme, bişeylerin üstüne kapatma.
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 01:19
Bak bak karakter timsali Ertuğrul Hocaya bak.
http://www.akpartiforum.com/bulac-gulen-abd-beslemesi-profesyonel-isbirlikcidir-t171338.html?t=171338&highlight=Bula%E7
Burda olan nedir peki? Şu yorumunun aynını yazda göreyim senin bahsettiğin insanlık nasibini. Şimdi ne dediği önemliy miş madem.
Zaman dün şöyle diyor haberi açanda bizzat sen.http://www.akpartiforum.com/zaman-gazetesinin-dunku-hukuk-anlayisi-t171408.html?t=171408
İşiniz gücünüz ajitasyon, hedef gösterme, bişeylerin üstüne kapatma.
Bak hadini bil laflarına dikkat et...
insanlara sataşarak milleti rencide ederek burda kendince saçmalıyorsun haddi aşma...
ikisi aynı konumu Allah aşkına şimdi... ekrem dumanlıda seçim oyunları diyor bugün aynı oyunu kendi oynuyor... bana şunu diyebilirmisin zaman yanlış yoldaydı bugün doğruyu bul???...
Hedef göstermeyi sen git fetullah beye sor... firavun der döner lafından, beddua eder sonra yok ahidleşmekmiş falan... geçin bu hikayeleri ve seçimi bekleyin ;D
Cihannur
12-31-2013, 01:28
http://img23.imageshack.us/img23/273/pgfl.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/23/pgfl.jpg/)
Hükümet öcalan ile görüşen şerefsizdir deyip görüşünce mideniz kaldırıyor nevruzda sanki akil adammış gibi mesajlar yayınlayınca gıkınız çıkmıyor + olarak yiğit bulup gibi biri başvekile danışman olunca hiçbiriniz la bu adam dönek diyemiyor ama kamalak halk tv çıkınca aaaaaauuuuvvvvvvvv öylemi gerçekten
Ali Bulaç ın olayı farklı bir olay mı? Sen haddini bildiğin sürece bende haddimi bilirim.
Doğru Ali Bulaç'a göre farklı, Yiğit Bulut'a göre farklı mı çalışıyor mantığınızda.
Cevap verin o zaman Ertuğrul Bey.
Hükümet öcalan ile görüşen şerefsizdir deyip görüşünce mideniz kaldırıyor nevruzda sanki akil adammış gibi mesajlar yayınlayınca gıkınız çıkmıyor + olarak yiğit bulup gibi biri başvekile danışman olunca hiçbiriniz la bu adam dönek diyemiyor ama kamalak halk tv çıkınca aaaaaauuuuvvvvvvvv öylemi gerçekten
Bravo hocam. Daha ne denilebilir ki?
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 01:36
Ali Bulaç ın olayı farklı bir olay mı? Sen haddini bildiğin sürece bende haddimi bilirim.
Doğru Ali Bulaç'a göre farklı, Yiğit Bulut'a göre farklı mı çalışıyor mantığınızda.
Cevap verin o zaman Ertuğrul Bey.
Ben bi hadsizlik yapmıyorum... yazacaksanız şahışlara sataşmadan yazın... işin gücün milleti tahrik etmek... sonrada şikayet ediyor yok efendim hakaret var...
Ne o pervane lafı mı hakaret cihannur ? Yalan mı bu adam 2008 de ettiği lafların 180 derece tersini etmiyor mu ve sizcede bu dönüşün sebebi imf borcu kapatılınca sözde imana gelmesi mi yani bunu yiyecek kadar basit bu hareket bu teşkilat ? Abdullah Gülü seçmedikleri zaman inadına verdiğim oy bugün bazılarının yaptıkları kerhende olsa destek olmuş ise bütün bu teşkilata ve partiye haram zıkkım olsun verdiğimiz destek.
Ayrıcada midemi bulandıran birçok yalaka ve güç kölesi görüyorum bunu belirtmek demi suç
Ben bi hadsizlik yapmıyorum... yazacaksanız şahışlara sataşmadan yazın... işin gücün milleti tahrik etmek... sonrada şikayet ediyor yok efendim hakaret var...
Valla ona bakarsan benim söylediklerimde de hakaret yok.
Bende sizin hakaret, iftira, karalama ve saldırganlık içerisinde olduğunuzu düşünüyorum.
Demek ki herkese göre değişiyor bu durum.
Medyada ki haberi paylaşım yapsamda özellikle siz saldırıyorsunuz diye feryat ediyorsunuz.
Cihannur
12-31-2013, 01:44
Ne o pervane lafı mı hakaret cihannur ? Yalan mı bu adam 2008 de ettiği lafların 180 derece tersini etmiyor mu ve sizcede bu dönüşün sebebi imf borcu kapatılınca sözde imana gelmesi mi yani bunu yiyecek kadar basit bu hareket Abdullah Gülü seçmedikleri zaman inadına verdiğim oy bütün bu teşkilata ve partiye haram zıkkım olsun.
Yiğit Bulut, bir anlayıştan daha farklı bir anlayışa geçmiştir Shaguj. Pervane sözünü hak etmesi için oradan buraya devamlı olarak yer değiştirmesi gerekir.
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 01:47
Valla ona bakarsan benim söylediklerimde de hakaret yok.
Bende sizin hakaret, iftira, karalama ve saldırganlık içerisinde olduğunuzu düşünüyorum.
Demek ki herkese göre değişiyor bu durum.
Medyada ki haberi paylaşım yapsamda özellikle siz saldırıyorsunuz diye feryat ediyorsunuz.
burda milletin kişiliğine laf söyle hakaret yok de oh ne güzel...
benim sizin kişiliğinize bi lafım var mı??? görüşünüze karşı görüşümü söylüyorum... mesela ne biçim öğretmensin sen demiyorum çünkü görüşle ne alaka...
yav he he...
Anlayışa geçmek ??????? Ertuğrul Günay da öyleydi sanırsam hala anlamadınız değil mi Adam Üstadın lafını nal gibi koymuş hala gözünüz görmüyor YOLDA BULDUĞUNDAN CACIK OLMAAAAAZ.Dün erbakanla dalga geçenler bugün hoca haklıymış diyor..
burda milletin kişiliğine laf söyle hakaret yok de oh ne güzel...
benim sizin kişiliğinize bi lafım var mı??? görüşünüze karşı görüşümü söylüyorum... mesela ne biçim öğretmensin sen demiyorum çünkü görüşle ne alaka...
yav he he...
Bu forumda moderatörsün. Benim öğretmenliğime sanırım dershane tartışmalarındaydı malesef laf söylendi hatta sen diye haturlıyorum. Bana hakaret edenlere ne yaptın. Ben ceza aldım başkası aldı mı? Moderatör dediğin herkesin hakkını savunur. Yandaşlık yapmaz.
Kendin bizzat bana iftiracı, kapağı geçireez tepenize gibi laflar eden başkası mıydı acaba?
Ertuğrul ÖZGÜL
12-31-2013, 08:55
Bu forumda moderatörsün. Benim öğretmenliğime sanırım dershane tartışmalarındaydı malesef laf söylendi hatta sen diye haturlıyorum. Bana hakaret edenlere ne yaptın. Ben ceza aldım başkası aldı mı? Moderatör dediğin herkesin hakkını savunur. Yandaşlık yapmaz.
Kendin bizzat bana iftiracı, kapağı geçireez tepenize gibi laflar eden başkası mıydı acaba?
Ben moderatörlüğümü kullanıp tek bişey yaptım mı?... arkadaşım senin bana kullandığın gibi kişiliğine benden bir hakaret geldi mi bana onu söyle... iftira sizde huy oldu galiba... sana ve hocana hakaret edilenlere müdahale edildi ve bende bir kaç kere mesajları makasladım bundan eminim... senin bu yandaşlık demen bile bir hakaret ama sen bunları derken sorun yok...
iftira atıyon... kapağı geçirecez demedim çarpıtma ;;)
Isikveren
12-31-2013, 09:25
yigit buluttan 180 derecelik dönüs beklemek normal, adam demekki dogruyu görmüs, bulmuş ve dönmüş
ya sıze ne demeli.
basın ve medya gurubunuzun dönüşünü neyle ıfade edeceksiniz
bir anda kemal kılıçdaroglunu kurtarıcı gibi görmeniz, sarıgülü desteklemeniz kucak açmanız.
Fihi Ma-Fih
12-31-2013, 22:26
Beyler çözüm çok basit cemaat madem politize oldu gitsin parti kursunlar bu kadar.
Özgür Suriye
12-31-2013, 22:38
@Akbursa
ali bulaç ile yiğit bulut arasındaki fark nedir mi?
yiğit bulut sonradan doğru yolu bulurken, ali bulaç ise sonradan yolunu sapıtıp daha önceden abd beslemesi , profosyonel işbirlikçi dediği fethullah gülen'in maaşlı elemanı olmuştur.
anladın mı farkı?
Sen de muhtemelen ali bulaç denen haysiyetsiz herif gibi fetullah'ın maaşlı elemanı olman sebebiyle forumlarda o abd-israil taşeronu fethullah gülen in avukatlığıni yapıyorsun.
yigit buluttan 180 derecelik dönüs beklemek normal, adam demekki dogruyu görmüs, bulmuş ve dönmüş
ya sıze ne demeli.
bir anda kemal kılıçdaroglunu kurtarıcı gibi görmeniz, sarıgülü desteklemeniz kucak açmanız.
Eğer bu laf şahsıma olarak söylenmiş ise attığım yüzlerce mesajda tek kelam bulda göreyim adamlığını öyle karılar gibi ortaya laf etmeyin yok doğruyu görmüş dönmüş falanla olmaz o işler herkes yiğit bulutunda bugün erdoğanı yalayan nedim şenerinde karakterini bilir eğer şahsıma ait atmış oldunuğz
şu iftirayı ispat etmez iseniz izansız ve ahlaksızdan öte değilsiniz hiçbiriniz gözümde...Siz ya körsünüz yada parti ile var olan parti ile yok olan Cestoda larsınız o halde çünkü sizin gibi düşünmeyen sizin açınızdan bakmayan herkes inançsız,fetullahçı,chpli vs vs vs en çok zorumada giden bu işte böyle insanların böyle mahlukların bu partide hergeçen gün çoğalması.............!!!!!!!!!!
Isikveren
12-31-2013, 23:42
Siz anlasilan basin ve medya gurubunuzun yapmis oldugu haberlerden bi habersiniz...
Isikveren
01-01-2014, 01:17
Sunada bir açiklik getirmek istiyorum
Ben siz diye hitab ederken elbette kendini cemaat'tan oldugunu kabul eden ama bu olub bitenlerle bir alakasi olmayan kisilerle degil sözüm
Beni asil rahatsiz eden bu olub bitenlere sahip çikan kesim, ortada koskoca bir fitne var iken hala bu kisilere avukatlik yapan, 180 derece döndüklerini hale görmeyen kisilere
Yoksa benim cemaatin tabani ile bir kavgam yok, bir çok arkadasimda var
onlar zaten bu olub bitene bir anlam veremiyorlar, ama bazilari kendini öyle bir kaptirmiski, adeta böyle bir fitnenin çikmasini bekliyorlarmis gibi tavir takinanlar
Benim yazilarim bu tür kisileredir, üzerine alinmak isteyen alinabilir.
Ertuğrul ÖZGÜL
01-01-2014, 01:38
Şuna bi kılıf uydurun bakalım cemaat savunucuları...
Fethullah Gülen'in resmi web sitesine yüklenen son makalesinde, sıkıntılı günlerden geçildiğini belirtip, buna sebep olanları çok yakın gelecekte musalla da göreceklerini söyledi.
link: http://www.akpartiforum.com/fethullah-gulen-musallayi-isaret-etti-t171441.html?t=171441
Isikveren
01-01-2014, 01:58
Bu resimi daha önce gören oldumu
Acaba tesadüfmüdür, yoksa bizmi kördük
http://1.1.1.5/bmi/galeri7.uludagsozluk.com/240/fethullah-gulen-in-ermeni-donmesi-olmasi_406312.jpg
http://1.1.1.1/bmi/galeri2.uludagsozluk.com/328/fethullah-gulen-in-ermeni-donmesi-olmasi_406313.jpg
http://1.1.1.2/bmi/galeri8.uludagsozluk.com/480/fethullah-gulen_549043.jpg
Siz beni anlamıyorsunuz galiba hala yayın organınız yok cemaatiniz deyip duruyorsunuz anlamadığım şey şu Akp yönetiminin yanlışlarını gören ve söyleyen herkes cemaatçi,inançsız,chpli,faşist veya şu bu olmak zorunda mı hala bana cemaatiniz diyorsunuz basın yayın organlarınız diyorsunuz cemaatinde canı cehenneme akp bu hale getirenlerinde canı cehenneme ama adama sormazlar mı bu cemaati bu partiye ve bu ülkeye tebelleş eden her kadroyu onlara açan kimdi ??????????????? Ve yiğit bulut gibi nedim şener gibi mehmet metiner gibi kişilerle fikrim nettir kimse bana martaval okumasın yok gerçeği görmüşler yok hak yolunu bulmuşlar geçin kardeşim bunları böyle yalaka ve iktidar yanlısı dansözlere yol verdikçe makam mevki verdikçe daha çok sırtından bıçaklanır bu parti........ Birileri çıkmış gezide gösteri yapan çapulculara Apo posteri açtılar diye laf ediyordu ama hükümet apo iti ile muhabbet edince adam yerine koyunca gıkı çıkmıyordu sonra gelmiş dürüstlükten bahsettiler bu döneklik değilde bu yanardönerlik değilde nedir.
Beyler çözüm çok basit cemaat madem politize oldu gitsin parti kursunlar bu kadar.
Buradan cok net soyluyorum, parti kuracaklardi, boyle bir proje vardi. Fakat ABD'den bir kisi, Gulen'in yaninda ki onemli biriyle temas kurarak Erdogan'dan rahatsiz olduklarini, kendilerinin cikarlarina uygun haraket etmedigi belirtti. Bu nedenle Turkiye'nin en buyuk aile holdingi ile temasa gecip, CHP'ye onlari destekleyeceklerini soyledikleri bilgisini verdiler. Ayrica, projenin temellerinin coktan atildigini, Turkiye'den ve yurtdisindan bircok farkli kesimden kisilerle gorustuklerini ve gerekli lobi faaliyetlerini tamamlanmakta olduklarini soylediler. Gulen ve hareketinin ayri bir olusum yerine CHP'yi desteklemesini rica (!) ettiler.
Sonra talimat uzerine, Today's Zaman ABD'nin cikarlarini koruyan Ak Parti'yi kotuleyen yazilar yazmaya basladi. Bu gasteyi (!) bircok yabanci ulkedeki onemli kisilere ucretsiz olarak gondermeye basladilar (Arastirin kimler kimler var bu kisiler arasinda...). Bir sure gectikten sonra Pensilvanya'da ki malum malikaneye bir telefon geldi, basliyoruz dediler...
Bu son telefonun ustune, Turkiye'de son zamanlarda Sabah'in hakkinda yazdigi kisiyle iletisime gectiler. O adam o gunlerde emniyet, adliye ve bir basin kurulusunun (keci sakalli ;) ) yazariyla gorustu ve onlara hoca efendi'nin talimatlari boyle, harekete gecin dedi.
Istihbarat bu gorusmelerin bazilarini net olarak biliyor ve Erdogan'i bilgilendirmis durumdalar. Erdogan o nedenle Gulen'le ilgili (gerci isim vermeden) cok net ifadeler kullaniyor ama ortaligin daha fazla karismamasi icin simdilik susuyor. Allah (cc) omur verirse Erdogan, bugun degil ama belki 10 sene sonra olaylarin net detaylarini aciklar...
Kamalak Halk TV'ye konuk oldu
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Halk TV'ye konuk oldu.
Son dönemde yaşanan gelişmeleri, görevden almalar ve yürütülen soruşturmaları değerlendiren Kamalak konuya eleştirel açıdan yaklaşarak yorumlarda bulundu.
Başlıca yargıya müdahale ve iddia edilen yolsuzluklara dikkat çeken Kamalak, değerlendirmelerinin yanı sıra Halk TV'ye konuk olması ayrıca şaşkınlığa neden oldu.
Kamalak'ın konuşması ile ilgili ayrıntılar geliyor.
Su an Turkiye'de Muslumanlar'in oy verilebilecegi 3 parti var: Ak Parti, Saadet ve Buyuk Birlik. Fakat, Saadet ve Buyuk Birlik'te onemli problemler var. Saadet Ak Parti kuruldugunda, cok net biliyorum 'bu adamlar dinden cikti' diyecek kadar ileri gittiler. Buyuk Birlik ise hep kucuk hesaplarin partisi oldu. En ufak birseyde Saadet'le birlikte Ak Parti'ye vurma derdine dustuler. Halbuki hem Saadet hem Buyuk Birlik, Ak Parti ile direk gorusebilecek partiler. Yani herhangi bir araci olmadan, elestiri ve onerilerini cok rahat iletebilirler. Maalesef koyu particilik cok kotu. Ulke menfaatlari yerine kucuk kazanimlar pesinde kosuyorlar.
Buna ragmen, ben Kamalak gibi bir adamin Halk TV gibi, gectim Ak Parti dusmani olmalarini Islam dusmani olan bir kanala cikmasina cok sasirdim. Zaten kendi gazete ve TV'leri var, neden boyle bir yola girdiler anlayamiyorum.
Merakim su, acaba Saadet tabani bu duruma bir tepki verebilecek mi? Gulen'in pesinden giden adamlar gibi bizim parti ne yapiyorsa dogrudur kafasinda mi gidecekler...
Hep beraber gorecegiz...
Cihannur
01-01-2014, 06:27
Mustafa Kamalak'ın, şu günlerde Halk TV'ye çıkması tam bir basiretsizlik misalidir. 2009 Yerel Seçimi öncesinde AK Parti'nin muhalifi olan Kanal B televizyonu, AK Parti'nin oylarını bölmek için o zamanki Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u yayına çıkarmış ve Kanal B'nin o zamanki genel müdürü Nahit Duru, dindarların oylarını bölerek AK Parti'nin oylarını azaltmak için her türlü şeyliği (şeyliğin ne demek olduğunu anlamak isteyenler Google'da Kanal B + Nahit Duru yazarak arama yapabilirler) yapmak için günümüzün CHP Milletvekili Mehmet Haberal'dan talimat aldığını söylemiştir.
Nahit Duru'nun her türlü şeyliği yapıyor oldukları itirafının ortaya çıkmasından 4 yıl geçtikten sonra, bu sefer de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın, 2014 Yerel Seçimi öncesinde AK Parti'ye muhalif olan başka bir televizyon kanalı Halk TV'de yayına katılmasından pek çok Saadet Partili de rahatsız olmuştur.
Laikçiler; dindarların iktidarı olan AK Parti iktidarını ortadan kaldırmak, dindarların oylarını bölerek AK Parti'nin oylarını düşürmek için bugüne kadar her türlü şeyliklerini yaptılar ve bundan sonra da muhtemeldir ki her türlü şeyliklerini yapmaya devam edeceklerdir.
Sizce A habere kanal 7 ye, Atv ye, Tgrt'ye, vs yandaş basınınıza çağırırlar mı komik olmayın lütfen.
Cihannur
01-01-2014, 14:56
Sizce A habere kanal 7 ye, Atv ye, Tgrt'ye, vs yandaş basınınıza çağırırlar mı komik olmayın lütfen.
O bahsettiğin kanallara çağırmıyorlarsa bile, AK Parti muhalifi olan ve kamuoyunda CHP'nin kanalı olarak tanınan Halk TV'de yayına katılması, 2009 Yerel Seçimi öncesinde yapılan her türlü şeylikleri hatırlatarak, pek çok insanın zihinine, acaba 2014 Yerel Seçimi için de bazıları, dindarların oylarını, AK Parti'nin oylarını bölmek için her türlü şeyliği yapıyorlar mı düşüncesini getirecektir.
Çağırmıyorlarsa bile mi eee o çağarmasın bu çağarmasın kim çağarsın kamalağı ? Dindarların oyu bölünmesinmiş AKP de dindarlık mı kaldıki dindarların ve muhafazakarların çoook ötesine geçti he tabi bide partiye bağlı asalaklar var bakanların dağıttığı paralarla yaşayan teşkilatların işe sokması ile para kazanan onlara hak tabi onlar başka türkü hiç oldukları için mecburlar gözü kara herşeyi desteklemeye..
BeldeiTAYYIBe
01-01-2014, 17:15
Sayin Kamalak arzu ettigi kanala katilmakta elbette hürdür. Bu kendisinin demoktarik oldugu kadar insani hakkidirda. Neticede insanlar iradeleri dogrultusunda verdigi kararlarla yükümlüdürler.
Ancak, sahsen ben kendisine bu katilimi yakistiramadim. düsmanimin düsmani dostumdur tablosunun olusturulmamasi icin bu kanala katilmamaliydi. Söylemek istediklerini tv5 ekranlarindanda ifade edebilirdi.
Cihannur yıllardır takip ediyorum ağzımı açmadım da şu yaşına gelmişsin kullandığın kalıplara bak ya dindarların oyu bölünmesinmiş :)))))) Siyaset bilimi bu kadar eziyet görmemiş olsa gerek
Veeee Cemaatin sınırsızlıkları sadece onlara has değil kamalak da bunu kanıtlamış oldu...
Sevgili Ertuğrul,
Bu söyleyeceklerim şu an bahsi geçen örneği ne kadar aydınlatır bilemiyorum çünkü 29 Mart 2009 öncesinde de, özellikle seçimin yaklaştığı sıralar uğurdündar rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı birkaç kere konuk etmişti. Tabi bunun altında objektif yayın anlayışından öte seçim öncesi AK Parti'nin Milli Görüş kökenli seçmeninin tercihlerini sorgulatarak iktidarın kan kaybetmesini istemesi vardı(30 Mart günü atıp tutmaya başladı tabi tekrar :) ). Eğer aynı oyun dönüyorsa elbette hoş bir durum değil ama olsun veya olmasın, Mustafa Kamalak böyle oyunların döndüğünü tahmin etmiş olsa bile hoşgörü ile yaklaşacak bir anlayıştan geliyor. Milli Görüş'ün temel temsilcilerini tanıdığım için bunu söyleyebiliyorum..
Karşılıklı saygı ve anlayış beklentisiyle CHP ile yapılan bir koalisyon vardı hatırlarsınız her ne kadar kısa ömürlü klasik sağ kafa anlayışına ters bir hareket olsa da vatan için faydalı olacaksa olsun demişlerdi. Rahmetli Bülent Ecevit ile koalisyon sonrası siyasi olarak yıldızları barışmamış olsa da, dostlukları hiç kesilmemiş, Ecevit vefat ettiğinde de Rahşan Hanım'a ilk ziyareti yapanlar Milli Görüş kurmayları olmuştu. Demem o ki, bu klasik sağ sol, dindar muhafazakar kavramları Mustafa Kamalak ve temsil ettiği kitle için pek bir anlam taşımıyor.
Özet: STV işine gelmediği için karşı tarafı dinlemeye başladı ve bu yüzden bir tutmak bence haksızlık olur :)
Ertuğrul ÖZGÜL
01-01-2014, 20:19
Sevgili Ertuğrul,
Bu söyleyeceklerim şu an bahsi geçen örneği ne kadar aydınlatır bilemiyorum çünkü 29 Mart 2009 öncesinde de, özellikle seçimin yaklaştığı sıralar uğurdündar rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı birkaç kere konuk etmişti. Tabi bunun altında objektif yayın anlayışından öte seçim öncesi AK Parti'nin Milli Görüş kökenli seçmeninin tercihlerini sorgulatarak iktidarın kan kaybetmesini istemesi vardı(30 Mart günü atıp tutmaya başladı tabi tekrar :) ). Eğer aynı oyun dönüyorsa elbette hoş bir durum değil ama olsun veya olmasın, Mustafa Kamalak böyle oyunların döndüğünü tahmin etmiş olsa bile hoşgörü ile yaklaşacak bir anlayıştan geliyor. Milli Görüş'ün temel temsilcilerini tanıdığım için bunu söyleyebiliyorum..
Karşılıklı saygı ve anlayış beklentisiyle CHP ile yapılan bir koalisyon vardı hatırlarsınız her ne kadar kısa ömürlü klasik sağ kafa anlayışına ters bir hareket olsa da vatan için faydalı olacaksa olsun demişlerdi. Rahmetli Bülent Ecevit ile koalisyon sonrası siyasi olarak yıldızları barışmamış olsa da, dostlukları hiç kesilmemiş, Ecevit vefat ettiğinde de Rahşan Hanım'a ilk ziyareti yapanlar Milli Görüş kurmayları olmuştu. Demem o ki, bu klasik sağ sol, dindar muhafazakar kavramları Mustafa Kamalak ve temsil ettiği kitle için pek bir anlam taşımıyor.
Dediklerinizi gayet iyi anlıyorum klasik sağ sol meselesinin tam karşısında duran ve her kitleden oy alabilen tek parti ak partidir büyük ihtimalle... çünkü her partinin belli kemikleşmiş düşünceleri ve o düşüncelere kafalarını sabitlemiş oy potansiyelli insanlar vardır...
Benin kızdığım ve takıldığım nokta yıllardır bayraktarlığını yaptıklarını söyledikleri değerlerine alenen sövebilen kişilere karşı menfaat uğruna bu işlere girişmeleri. mesela esadı ziyaret ettiler oda bunun gibi... bence hoşgörüden çok başka şeyler var altında... hani düşmanımın düşmanı dotum meselesi...
Isikveren
01-02-2014, 12:36
Aman yaaa birakin istedigi kanala çiksin
Erbakan ismini tasiyipta chp'den bile aday oluyorlar, halk tv'ye çikmis çokmu yani
Kamalak denilen sahsin resmini koymasiydiniz, kim oldugunu bile bilmezdim
Yazik ya hemde çok yazik
Bu memlekete ve insanlarina bir zamanlar çok büyük hizmet etmis olabilirler, onun için kendilerine pek kizamiyorum
Çünkü benim için kötülükten daha çok faydalari olmustur....insallah daha fazla zarar vermeden kendilerine bir çeki düzen verirler.
Cihannur
01-02-2014, 13:36
Cihannur yıllardır takip ediyorum ağzımı açmadım da şu yaşına gelmişsin kullandığın kalıplara bak ya dindarların oyu bölünmesinmiş :)))))) Siyaset bilimi bu kadar eziyet görmemiş olsa gerek
2009 Yerel Seçimi öncesinde Kanal B televizyonunun genel müdürü Nahit Duru, bir programında konuk ettiği daha sonra Etro Kemal olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'na, AK Parti'nin oylarını yani dindarların oylarını bölmek için her türlü şeyliği yapmakta olduğunu program arasında şöyle anlatıyor:
"Dedim ki hocam (hocam diyerek bahsettiği kişi şimdilerde CHP milletvekili olan Mehmet Haberal) yani biz tabi bu adamlarımızı (CHP'liler) çıkaracağız; ama esas, Saadet'i (Saadet Partisi) çıkarmak lazım. Niye dedi? Dedim bunlardan (AK Parti) CHP'ye oy 1 gidecekse, Saadet'e 3 gitme ihtimali var. Çıkarabilir miyiz, dedi. Dedim ki, Ertan Yülek'i (o dönem Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı) tanıyorum, konuşurum, çıkarırız. Ertan'ı ben de tanıyorum dedi. O zaman siz konuşun. Ertan ağbiye açtım telefon; Saadet Partisi'nden istediğim adamı, genel başkanları dâhil getirdim, buraya getirdim. Ve 1.000'in üzerinde SMS geldi Saadet Partisi Genel Başkanı'na. Ve ben inanıyorum ki en az 1 puan artırdı."
Google'da Kanal B + Nahit Duru yazarak arama yaparsanız Nahit Duru ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki o konuşmanın video kaydına rastlayabilirsiniz. O videoyu seyrederek, dindarların oylarını bölmek için ne şeylikler yapıldığını kulaklarınızla duyabilirsiniz.http://img706.imageshack.us/img706/2226/basinisallayansmiley1.gif (http://img706.imageshack.us/i/basinisallayansmiley1.gif/)
Cihannur
01-03-2014, 05:18
Bir önceki mesajımda her türlü şeyliğin nasıl yapıldığına dair, her türlü şeyliği yapmak üzere talimat aldığını söyleyen şahsın (Nahit Duru) söylediklerini alıntılayarak belirttim. Bu mesajımda da dindarların oylarının bölünmesinin solculara, laikçilere nasıl yaradığını kanıtlarıyla göstereyim:
2004 Yerel Seçiminde Trabzon'da, belediye başkanlığı seçimini CHP, % 35,97 oy oranıyla kazandı; seçimde 2. sırada yer alan AK Parti ise % 35,46 oranında oy aldı. Gördünüz gibi o seçimde CHP ile AK Parti arasında sadece % 0,5 puan yani yarım puan fark oldu. O seçimde Saadet Partisi ise % 13,72 oranında oy aldı. AK Parti'nin almış olduğu % 35,46 oy ile Saadet Partisi'nin almış olduğu oy oranı olan % 13,72'yi topladığımız zaman % 49,18 oy oranına ulaşıyoruz; CHP'nin oyunun da % 35,97 olduğunu terkrar belirteyim. 2004 Yerel Seçiminde Trabzon Belediye Başkanlığı seçiminde Saadet Partili vatandaşlarımız, dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti yerine dindar ağırlıklı parti Saadet Partisi'ne oy verdikleri için dindarların oyu bölündü ve o bölünme yüzünden 2004 Trabzon Belediye Başkanlığı seçimini solcu, laikçi CHP kazanmış oldu.
Bir de Trabzon Belediyesi'nin 2009 Yerel Seçimi sonucuna bakalım. 2009 Yerel Seçiminde Trabzon'da belediye başkanlığını AK Parti, % 47,8 oy oranıyla kazandı; seçimde 2. sırada yer alan CHP ise % 41 oranında oy aldı. CHP, 2009 Yerel Seçiminde Trabzon'da oyunu 2004 Yerel Seçimine göre tam 5 puan artırmasına rağmen seçimi 7 puan farkla kaybetmiş oldu.
Burada şu soruyu sormamız gerekiyor? Peki, niye böyle oldu? Bu sorunun cevabı da aslında basit: O basit cevabı bulmak için Saadet Partisi'nin, 2009 Yerel Seçiminde Trabzon Belediye Başkanlığı seçiminde almış olduğu oya bakmamız gerekiyor. 2009 Yerel Seçiminde Trabzon Belediye Başkanlığı seçiminde Saadet Partisi, % 3,9 oranında oy aldı; yani 2004 Yerel Seçimine göre Saadet Partisi'nin oyu 10 puan kadar azaldı. Eğer Saadet Partisi, 2009 Yerel Seçiminde Trabzon'da, 2004 Yerel Seçiminde almış olduğu oyu yani % 13,7 oranında oyu alsaydı, yani 9,8 puan daha fazla oy almış olsaydı, o oyun da hepsini varsayalım ki AK Parti'den almış olsaydı, AK Parti'nin, 2009 Yerel Seçiminde Trabzon Belediye Başkanlığı Seçimindeki oyu % 47,8'den % 38'e düşmüş olacaktı ve seçimde % 41 oy almış olan solcu, laikçi CHP, 2004 Yerel Seçiminde olduğu gibi, 2009 Yerel Seçiminde de Trabzon Belediye Başkanlığı Seçimini kazanmış olacaktı. Biraz önce sormuş olduğumuz sorunun cevabını artık verelim. 2009 Yerel Seçiminde Trabzon Belediye Başkanlığı'nda seçimi AK Parti, dindarların oyu 2004 Yerel Seçimindeki Trabzon Belediye Başkanlığı Seçimine göre 10 puan kadar daha az bölündüğü için kazandı.
Dindarların oylarının bölünmesinin, solcu, laikçi CHP'ye nasıl yaradığının bazı misallerini daha vereyim:
2009 Yerel Seçiminde İstanbulumuzun Ataşehir İlçesinde seçimi % 41,69 oranında oy almış olan CHP kazanmış, AK Parti ise % 39,26 oranında oy alarak seçimi % 2,43'lük oy oranıyla kaybetmiştir. Aynı seçimde o ilçede Saadet Partisi ise % 5,44 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, o seçimde dindarların oylarını % 5,44 oranında bölmeseydi ve Saadet Partisi'nin % 5,44 oranındaki oyu, AK Parti'nin oyu olan % 39,26'ya eklenseydi, 2009 Yerel Seçiminde İstanbul'da Ataşehir'de belediye başkanlığını dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti, % 44,7 oy oranıyla kazanmış, solcu, laikçi CHP ise % 41,69 oy oranıyla kaybetmiş olacaktı.
İstanbulumuzdan başka bir misal daha vereyim. 2009 Yerel Seçiminde İstanbulumuzun Büyükçekmece İlçesinde seçimi % 44,26 oranında oy almış olan CHP kazanmış, AK Parti ise % 43,61 oranında oy alarak seçimi % 0,65 oy oranıyla kaybetmiştir. Aynı seçimde o ilçede Saadet Partisi ise % 1,20 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, o seçimde dindarların oylarını % 1,20 oranında bölmeseydi ve Saadet Partisi'nin % 1,20 oranındaki oyu, AK Parti'nin oyu olan % 43,61'e eklenseydi, 2009 Yerel Seçiminde İstanbul'da Büyükçekmece'de belediye başkanlığını dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti, % 44,81 oy oranıyla kazanmış, solcu, laikçi CHP ise % 44,26 oy oranıyla kaybetmiş olacaktı.
Yine İstanbulumuzdan bir başka misal daha vereyim. 2009 Yerel Seçiminde İstanbulumuzun Kartal İlçesinde seçimi % 41,55 oranında oy almış olan CHP kazanmış, AK Parti ise % 38,23 oranında oy alarak seçimi % 3,32 oy oranıyla kaybetmiştir. Aynı seçimde o ilçede Saadet Partisi ise % 5,26 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, o seçimde dindarların oylarını % 5,26 oranında bölmeseydi ve Saadet Partisi'nin % 5,26 oranındaki oyu, AK Parti'nin oyu olan % 38,23'e eklenseydi, 2009 Yerel Seçiminde İstanbul'da Kartal'da belediye başkanlığını dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti, % 43,49 oy oranıyla kazanmış, solcu, laikçi CHP ise % 41,55 oy oranıyla kaybetmiş olacaktı.
Bir de olayın diğer boyutu var; o da şudur: Saadet Partisi'nin, dindarların oylarını AK Parti'ye seçimi kaybettirecek kadar bölememesiyle AK Parti'nin CHP'ye karşı az farkla kazandığı seçimler var. Bunlardan bazılarının misallerini vereyim:
2009 Yerel Seçiminde AK Parti, İstanbul'da Beykoz'da belediye başkanlığı seçimini % 36,71 oy oranıyla, seçimde 2. sırada yer alarak % 34,55 oranında oy almış CHP'den % 2,16 oranında fazla oy alarak kazanmış, Saadet Partisi ise o seçimde % 8,90 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, 2009 Yerel Seçiminde Beykoz'da dindarların oylarını 3-4 puan daha fazla bölmüş olsaydı, seçimi dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti değil, solcu, laikçi CHP kazanmış olacaktı.
2009 Yerel Seçiminde AK Parti, İstanbul'da Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı seçimini % 31,02 oy oranıyla, seçimde 2. sırada yer alarak % 30,02 oranında oy almış CHP'den % 1 oranında fazla oy alarak kazanmış, Saadet Partisi ise o seçimde % 1,03 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, 2009 Yerel Seçiminde Beylikdüzü'nde dindarların oylarını 2-3 puan daha fazla bölmüş olsaydı, seçimi dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti değil, solcu, laikçi CHP kazanmış olacaktı.
2009 Yerel Seçiminde AK Parti, İstanbul'da Çekmeköy'de belediye başkanlığı seçimini % 43,33 oy oranıyla, seçimde 2. sırada yer alarak % 42,91 oranında oy almış CHP'den % 0,42 oranında fazla oy alarak kazanmış, Saadet Partisi ise o seçimde % 3,99 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, 2009 Yerel Seçiminde Çekmeköy'de dindarların oylarını 1-2 puan daha fazla bölmüş olsaydı, seçimi dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti değil, solcu, laikçi CHP kazanmış olacaktı.
2009 Yerel Seçiminde AK Parti, İstanbul'da Tuzla'da belediye başkanlığı seçimini % 40,25 oy oranıyla, seçimde 2. sırada yer alarak % 38,80 oranında oy almış CHP'den % 1,45 oranında fazla oy alarak kazanmış, Saadet Partisi ise o seçimde % 4,89 oranında oy almıştır. Eğer Saadet Partisi, 2009 Yerel Seçiminde Tuzla'da dindarların oylarını 2-3 puan daha fazla bölmüş olsaydı, seçimi dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti değil, solcu, laikçi CHP kazanmış olacaktı.
Yukarıda vermiş olduğum bu kadar misal, sanırım ki konunun vuzuha kavuşması bakımından kesin olarak yeterli olmuştur.
Siyaset bilimine biraz fazla eziyet etmiş olabilirim; ama ne yapalım ki arada yapıyorum böyle yaramazlıklar!http://img835.imageshack.us/img835/7210/hinzirsmiley.gif (http://img835.imageshack.us/i/hinzirsmiley.gif/)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.