fatih kısaparmak balon baskılı balon KASET MONTAJ:Onlar Baykal ve Baytok değil - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KASET MONTAJ:Onlar Baykal ve Baytok değil

sudaduran
05-20-2010, 11:39
BAYKAL'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Deniz Baykal: Avukatlarım bugün yeni belgeler açıklayacak.

- Gerçeklerin ortaya çıkarılması herkesin görevi...

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatları ''kaset olayı''na ilişkin saat 13.30'da açıklama yapacak.

.:Ay_Yıldız:.
05-20-2010, 13:07
Yeni videolar mı? Aman Allahım! :)

sudaduran
05-20-2010, 15:31
Onlar Baykal ve Baytok değil
''Görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok olmadığı kanaatindeyiz''
20 Mayıs 2010 Perşembe, 13:06:49
http://im.haberturk.com/2010/05/20/516519_detay.jpg?1274354788

Ulusal Kriminal Bürosu avukatlarından Uğur Kurtulan:
"Burada görmüş olduğunuz bizim Londra, İsveç ve Türkiye'deki birimlerimiz tarafından kullanılan adli bilgisayardır. Bize bundan önce mahkemelerin gönderdikleri bize de gönderdiler. Deniz Baykal'ın görüntüsündeki anomalileri incelememizi incelediler.

Deniz Baykal'ın vücudunun morfolojik izleri ile mayolu resimleri ve ayrıca Nesrin Baytok'un Deniz Baykal'la yanyana oldukları görüntülerdeki incelemelr sonucunda birlikte olmadıkları görüşündeyiz. Bu görüntünün modifikasyonla değiştirildiği görüşündeyiz. Birinci odadaki Deniz Baykal olduğu iddia edilen görüntüdeki resmin montaj olduğu görüşündeyiz.
Görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok oolmadığı kanaatindeyiz. Baykal'ın maypolu resimleri ile görüntüler karşılaştırıldı ve görüntünün medifikasyon ile değiştirildiği görüşündeyiz.

Bu olay, piyasada bolca satılan verici kameralarla görüntüelrin aldındığını düşünüyoruz.
GEÇMİŞTE BAŞBAKAN'A DA HİZMET VERDİK
Uzman Kurtulan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de hizmetlerinin olduğunu belirtirek, söz konusu hizmetin içeriğine dair bilgi vermedi. Gazetecilerin sorusu üzerine, "mevzu dinleme idi" dedi.
KİMİN YAPTIĞINI BİLEMEYİZ
Görüntülerin kimin tarafından yapıldığını bilkmemiz mümkün değil. Görüntülerde ekleme ve çıkarma yapılabilmesi çok basit bir işlem.
ODALAR FARKLI
İlk oda görüntü ile ikinci oda görüntüleri farklı yerler. Baykal olduğu iddia edilen kişinin gömlek kolu 1 saniyede değişiyor. Bu da görüntüye müdahale edildiğini gösteriyor.
Görüntülere ekleme yapılmıştır.
Nesrin Baytok olduğu iddia edilen kişinin bir daha çıplak geçtiği, ön ve arkadan çıplak göründüğü, ilişki sırasında görüntülerin olmadığı ve haliyle bunun teknik bir müdahale ile bir arada tutulduğu görülmektedir.
İkinci odada da bazı görüntüler eklenip, bazıları çıkartılmıştır.
Teknik tabirle iddia ediyorum, kasetteki erkek ve kadın görüntüsünüğn Baykal ve Baytok olduğu iddiası ispatlanamaz. Bu teknik olarak mümkün değil..."
BAYTOK'UN YAŞI
Kurtulan, görüntülerdeki kadının 30 ila 32 yaşlarında bir kadın görüntüsü olduğu söz konusu iddia edilen Nesrin baytok'un ise 50 yaşında olduğunu sözyledi. Kurtulan, "Görüntülerdeki kadın Nesrin Baytok değil" dedi.
"KİM YAPTI?"
Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz ise, kasetin sunuma konulma zamanlamasına dikkat çekerek, "müvekkilim siyasetten silinmek istendiği bellidir. Bu sunumu kimin ve niye yaptığı araştırılmalıdır. Kasetin düzmece olduğu da bellidir. En başta açıklamak istediğimiz kasedin yalan olduğu bunu bilimsel olarak ispatlamak istiyoruz" dedi.

Hüdaverdi
05-20-2010, 15:37
http://www.habervaktim.com/resim/resim122788_1.jpg?t=76573513

Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen yatak odası görüntüleriyle ilgili Baykal'ın avukatlarının ortaya attığı iddialar bizzat uzmanlar tarafından çürütüldü. Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, “İnceleme ancak orijinal kaset ile yapılabilir. Kasetin aslı incelenmeden görüntü sahte denilemez. Bunun dışında yapılan hiçbir çalışmanın sonucu delil olarak kabul edilemez” dedi.

Konu ile ilgili NTV'de soruları cevaplayan Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, "Her türlü datanın ancak orjinalinin üzerinde inceleme yapılabilir. Bunun dışındaki bir görüntü üzerindeki inceleme delil teşkil etmez. Bunun aslının mutlaka görülmesi gerekir. El yazısının incelenmesinde o tarihe yakın örnekler topluyorsak, karşılaştırılma yapılamıyorsa, görüntülerin de yakın zaman görüntüler olması gerekiyor. Burada da neyle neyin karşılaştırıldığını söylemek mümkün değil" dedi.

Atasoy'un; "Bunun gerçek ya da sahte olduğunu söyleyebilmenin tek yolu bunun aslının incelenmesidir. Aslı olmadan bu sahtedir ya da gerçektir demenin imkanı yoktur" şeklindeki tespiti Baykal'ın avukatları ve Ulusal Kriminal Büro uzmanının iddialarını çürütmüş oldu.

VATAN YAZARI MUTLU: BÖYLE YAPILMAZ
Öte yandan konu ile ilgili soruların yöneltildiği Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'nun, "Bunlar şimdi kalkmış, Baykal'ın bacağının kılına tüyüne bakarak rapor hazırlamışlar. Kurultay'a iki gün kala bu yapılmaz. Yapılacak olan şey aslında çok basit. Sayın Baykal çıkar ve 'görüntülerdeki kişi ben değilim' der. Bunu yaparsa ilk inanan kişi ben olurum. Ama bu yapılmıyor" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

habervaktim.com

Hüdaverdi
05-20-2010, 15:43
Ulen böyle ispat mı olurmuş ben bile yalanlayabilirim ;D
Hem o 1 saniyelik bahanesi bu açıklamadan 2-3 gün önce ortaya çıktı :D

unnamed
05-20-2010, 15:44
Geç kalınmış değil mi? bu neyin düzeltmesidir, madem kaste yalandı? neden başta Deniz baykal çıkıp hayır bu ben değilim demedide hükümeti suçlaıp istifa etti, bu baykalın yoksa geri dönüş çabasımıdır?

Hüdaverdi
05-20-2010, 15:51
Geri dönmeyeceğini az önce kesin bir dille açıkladı :güzel:
Artık baykalın adını dıuymayız,pisliğini her zamanki alışkanlıkları olan yalanla kapatmaya çalıştılar,olmadı...

Madem yalan o zaman TÜBİTAK'a başvursalarmış...

Eline uzaktan kumanda,önüne garip bir alet almış birisine doğmamış çocuğum dahi inanmaz ;D

sudaduran
05-20-2010, 15:52
BEYLER SAKINA OYUNA GELİP BAYKAL KARŞITLIĞI YAPMAYIN,CHP NİNDE İSTEDİĞİ ŞU ANDA HERKES ANTİ BAYKALCI OLSUN,KILIÇDAROĞLUNA GAZI VERELİM İKTİDAR YAPMAYA ÇALIŞALIM AMACINDALAR...

unnamed
05-20-2010, 15:57
Herşeyi göreceğiz zaten, seçimlerde....Bu sene gecemi gündüzüme katıp, partim için Başbakanım için gece gündüz çalışacağım inşaAllah....

redyellow
05-20-2010, 17:24
Bu açıklamaya sayın baykal inanıyorsa sorun yok:)

sudaduran
05-21-2010, 01:41
Medyada indireGANDİ KEMAL YALANDAROĞLUNA verilen gazı ibretle izliyorum...Patlayacak balonuda zevkle izleyecem

Fırat
05-21-2010, 02:09
Sıkıyorsa TÜBİTAK a yollasın poyası iki dakikada çıkar ortaya...

Ak_Gencim
05-21-2010, 02:13
Adamlar netteki videoyu çekmişler cd'e.Sonrada kendileri oynamışlar geliyorlar orjinal değil.Elbette orjinal değil çünki siz oynadınız!!!

manifesto
05-21-2010, 02:18
Bunlar bilirkişi falanda değil
Apartman dairesinde çalışan acayip bir firma
Nereden uydurmuşlarsa artık
Medyanın bu insanları ciddiye alması da komik
Ayrıca kasette montaj olabilir bazı kareler kesilmiş çıkarılmış olabilir,
İddia zaten kasetin montajsız olduğu değil
Kasetteki görüntülerin baykala ve baytoka ait olduğu
Aradan haftalar geçti
Hala ne hanımefedi ne beyefendi o görüntüler bize ait değil
Böyle bir ilişkimiz yok diyemediler
Eşi can baytok konuştu bir ara
Karısı hakkındaki iddiaları konuşmak yerine işi ihalesi ile ilgili konuştu
Acaip işler

AyŞee
05-21-2010, 02:36
Bencee ne kadar haklı olursak olalımm herkes baykalın ne olduğunu azçok biliyorr evet kaset eğer yalan olsaydı ilk günden ben değilim derdi sayın baykal fakat demedi bütün yükü iktidarın omzuna yükledi istifa etti... fakat yinede bu meselee çok ağırrr ben çokfazlaa konuşmama taraftarıyım...

redyellow
05-21-2010, 12:38
dünki vatandaş: her yerde bulunan basit ucuz dışarıya yayın yapan kameralarla çekilmiş dedi.

Baykal: İktidar imkanları olmadan bu görüntüler çekilemez demişti.

:)