fatih kısaparmak balon baskılı balon Kendimizden haberler - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendimizden haberler

ufuk1990
06-27-2011, 15:50
Merhaba gördüklerimden birkaç şey paylaşmak istiyorum...
Bu konuyu forumda en çok ziyaret edilen bölüme açmak istedim Şurada şu olmuş bir insana belki birşey katmayabilir ama belki kendimizle ilgili olan şeyler insana birşeyler katabilir..

Düşünün ki bir adam var adam var bu adam Türk, arapça bilmiyor Hergün arapça harfleriyle arapça kelimelerle kuran okumaya çalışıyor,yıllar geçiyor 10 -12 kere Kuran'ı okuyor ama hiçbirşey anlamıyor, sonra bir adam düşünün Kendi lisanıyla okuyor ve bazı şeyleri anlamaya başlıyor .Fakire yardım etmeyi dünya hayatına bağlanıp kalmamayı,dünyanın sadece geçici bir hayat olduğunu , gecenin gündüzün olmuşmasına ,dünyaya daha aşk'la bakmaya başlıyor .Kuran'daki kıssalardan ibret almaya başlıyor.Kuran daki o aşkı fark etmeye başlıyor.Kuran'ın amacı ayetdeki gibi düşünüp anlayıp öğüt almak mı yoksa sembolik olarak anlamadan okuyayım mı ? Sizce Kuran'ın amacına göre 1. adam mı daha iyi hareket etti yoksa 2. adam mı ?

Bazılarımız dedesini annesini babasını vs. Kuran okurken görmüştür acaba anlayarak mı okuyorlar yoksa anlamadan mı ? Bu konuda onlara neler diyoruz ?

Mesela ülkemizde domuz eti satışı serbest Devlet olarak ,insanları iyiye güzelliğe temizliğe sevketmek mi daha iyidir yoksa insanın pislik yemesine yardımcı olmak mı ?

Devlet olarak insanları hayasızlıktan alıkoymaya çalışmak mı daha iyidir yoksa hayasızlık evlerine göz yummak ,zina'ya yardımcı olmak mı ?

Pekala biz neler yapiyoruz haksızlılık yapmamak için? Oyuncunun oynadığı filmin cdsini sanatçının söylediği şarkıyı mühendisin yaptığı bilgisayar programı, oyunu gidip orjinal satılan yerlerden orjinal mi alıyoruz yoksa sokaklarda 1-2 tl ye satılan kaçak cd leri mi ?İnternetten şarkıları filmleri programları kaçak mı indiriyoruz ? Bunları kaçak satan olsun alan olsun biz ne diyoruz ? Bilgisayarlarımızda orjinal işletim sistemi mi kullanıyoruz yoksa sahte mi ?

Birbirimizle karşılaştığımızda selam veriyormuyuz yoksa kafamızı eğip başka şeylerle ilgilenip göz göze gelmemek için mi uğraşıyoruz ?

Akrabalık bağlarımız nasıl ?

Fakirleri sadece ramazan ayında'mı düşünüyoruz yoksa her zaman mı ?

Manevi ortamı sadece türbede'mi ariyoruz yoksa Allah'ın her yerde bizi görüyor olduğunu ve Allah'ın şah damarımızdan daha yakın olduğunu mu düşünüyoruz ? Yoksa maneviyatı sadece ramazan ayında mı yaşiyoruz ?

Hüdaverdi
06-27-2011, 16:03
Uykusuz dergisini okumalarını tavsiye ediyorum ;ı:
Kıyaslamaların çok yersiz olmuş.Gözden geçirmeni öneririm.