Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışanak'tan skandal sözler: Kanlı günler geldi !
Kışanak'tan skandal sözler: Kanlı günler geldi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, burada yaptığı konuşmada KCK'nın eylemsizlik kararına son verdiğini, bundan sonra dökülen her damla kanın sorumlusunun AKP Hükümeti olacağını ileri sürdü.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı. Kutlamaya BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Iğdır Milletvekilli Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri ve kadın kurum temsilcileri katıldı.
Katılımcılara hitap eden BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, KCK'nin 13 Haziran'dan bu yana sürdürdüğü eylemsizlik kararını dün sona erdirdiğini hatırlattı. Kışanak, bu karardan sonra dökülen her damla kanın ve bu topraklarda yaşamını yitirecek her canın sorumlusunun AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağını vurguladı. Önümüzdeki seçimde Başbakan Erdoğan'ı iktidardan indireceklerini savunan Kışanak, "Bu başbakan 8 yıldır Ankara'da koltuğuna oturmuş sadece saltanat sürüyor. Barış çabalarımızı boşa çıkartmak için uğraşıyor. PKK'nın ilan ettiği tek taraflı ateşkes sürecini son bir kez daha boşa çıkartmak için uğraştılar. Ve dün KCK yaptığı açıklamada 'artık eylemsizlik sürecinin bir anlamı kalmamıştır' dedi. Bundan sonra bu topraklarda dökülecek her damla kanın sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır. Toprağa düşen her canın katili Tayyip Erdoğan'dır." dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in açıklamalarına cevap veren Kışanak, şöyle devam etti: "Cemil Çiçek diyor ki 'biz pazarlık yapmıyoruz'. Hadi oradan, hadi oradan. Seni kimsin bizimle pazarlık yapacaksın? Bir halkın dili, kimliği, kültürü zaten pazarlık konusu olamaz. Sen kimsin bunları pazarlık edeceksin bizimle? Biz işte meydanlarda direne direne, mücadele edene ede bu haklarımızı kazanacağız, özgürlüğe yürüyeceğiz, demokratik özerk Kürdistan'ı inşa edeceğiz. Sen kim oluyorsun da bizi durduracaksın? Kim oluyorsun Cemil Çiçek?" Polislerin kadınları alana almamak ve bıktırmak için barikat kurduğunu öne süren Gülten Kışanak, "Bu ülkede her gün 5 kadın katlediliyor. Nerede sizin güvenliğiniz? Bu mu güvenlik anlayışınız?" diye sordu. Kışanak, "Bu ülkede her gün kadınlar taciz ve tecavüz ediliyor. Baskı, şiddet görüyor. Nerede sizin devletiniz? Güvenlik anlayışınız bu mu? Onlar bizi mücadelemizden vazgeçirmek için uğraşıyorlar. Önümüze barikat kuruyorlar. Ancak bizler erkek egemen anlayışını alaşağı edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Her gün kadınlar emniyete gidip 'Beni koruyun beni öldürecekler' diye başvuruyor. Ama kadınları korumuyor. Devlet, kadınları korumayarak bu zihniyetin ortağıdır. Yargı, emniyet bir bütün kadın katliamlarının suç ortağıdır." dedi. Kışanak, "AKP'nin tutumu ortadır. Almanya'ya giden Başbakan oradaki Türklere 'önce Türkçe öğrenin' diyor. Ama bize gelince 'Kürtçe'yi unutun, hayatın her alanında Türkçe konuşun' diyor. Bu bizim Başbakanımız olamaz. O gitsin Almanya'da Markel'in yardımcısı olsun ve oradaki Türklerin haklarını korusun." dedi.
http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1100990&title=kisanaktan-skandal-sozler-kanli-gunler-geldi
manifesto
03-01-2011, 22:41
bundan sonra dökülen her damla kanın sorumlusunun AKP Hükümeti olacağını ileri sürdü
Oldu gözlerim doldu..
demokratik özerk Kürdistan'ı inşa edeceğiz.
Oldu gözlerim doldu
Asi_isyankar
03-01-2011, 23:11
Doğru söylemiş.
Kanlı günler yine yola çıktı.
Yine her iki taraftan ölümler olacak
Yine her iki tarafta taziya çadırları kurulacak.
Allah tüm mazlum ve mağdur insanlarımızı
Bu kirli iç savaştan korusun...
Yetkin'den PKK'ya Açık Mesaj?
Daha önce Öcalan'ın avukatlarına "AKP sizi oyalıyor" diyen Murat Yetkin bugün açık açık, PKK'ya mesaj gönderdi. Eğer saldırırsanız...?
Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, bugün kaleme aldığı "3 Kritik Gelişme" başlıklı yazısında PKK'ya "saldırın" diye adeta açık mesaj gönderdi.
Murat Yetkin, PKK'nın ateşkes sürecini sona erdirmesini değerlendirdiği yazısında şöyle diyor: PKK yaygın eylemlere başlarsa, hem seçime doğru ortam gerilir -özellikle bölgedeki- hem de gerilen ortamda BDP ve tepki olarak da MHP'nin oy potansiyeli yükselişe geçebilir. Bu gelişmeler AK Parti'yi 12 Haziran seçimlerinde hedeflediği yüzde 50'den uzaklaştırır.
Sağda ittifak çalışmalarına, Kılıçdaroğlu'nun yerine Baykal'ın yerine getirilmesine ve 8 yıldır iktidar olmasına rağmen AKP 12 Haziran seçimlerinde anketlere göre yüzde 50 barajını zorluyor.
Durum böyleyken bir süredir dillendirilen plan dün itibariyle uygulamaya konuldu. PKK dün Ağustos'tan bu yana yürürlükte olan ateşkes sürecine son verdi.
Daha önceki analizlerimizde seçimlere doğru ülkede gerilim ortamının artırılacağını ve PKK'nın Mart ayından itibaren kanlı saldırılara başlayarak AKP'nin mevzi kaybetmesine altyapı oluşturacağını dile getirmiştik.
PKK ateşkes sürecine son verdiği dün itibariyle bu kritik süreç başlamış oldu. Murat Yetkin, PKK'ya açıkça mesaj vererek, eğer saldırırsanız, gerilen ortamda BDP'nin, terörün artmasına tepki olarak da MHP'nin oyları artar diyor ve ekliyor: Bu gelişmeler AK Parti'yi 12 Haziran seçimlerinde hedeflediği yüzde 50'den uzaklaştırır.
Murat Yetkin bundan birkaç ay önce de Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmede -ki daha sonra kendi yazısıyla bu sözlerini doğruladı- şöyle demişti:
“AKP seçim öncesi çatışmalar olsun istemiyor ve seçime kadar sizi oyalıyor. Hedefleri seçimde yüzde 50 oy almak, anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmak. Bunu başarıp Seçimden sonra sizi de bizi de süpürecek”
12 Haziran seçimlerine bir ölüm-kalım savaşı olarak bakan derin çevreler, son 100 günde bütün kozlarını sahaya sürecek...
Murat Yetkin'in AKP'yi indirmek isteyen çevrelere tek önerisi PKK'nın eylemlerine başlaması değil elbette.
Erbakan'ın vefatı üzerinden AKP karşıtlarına mesaj gönderen Murat Yetkin, Erbakan'ın vefatının AKP'ye yarayacağına işaret ederek sağda ittifak çalışmaları yapanlara da elinizi çabuk tutun diye gaz veriyor...
İşte Murat Yetkin'in "AKP'yi nasıl indiririz" cephesine yol gösterdiği o yazısı...
Son üç günde yaşanan üç kritik gelişme, Türkiye'yi 100 gün kalan seçimlere götüren yolu daha zorlu hale getirmiş bulunuyor.
Önem sırasına göre sıralamadan bunları; 1- Necmettin Erbakan'ın vefatı, 2- PKK'nın eylemsizlik kararını kaldırması ve 3- Libya krizinin süratle tırmanması olarak sayabiliriz.
Şimdi önem sırasına göre bu gelişmelerin neden kritik önemde olduğunu şöyle tartışabiliriz.
PKK'nın ateşkesi bitirmesi: PKK dün yaptığı açıklama ile 13 Ağustos'ta ilan ettiği ve fasılalarla haziran seçimlerine dek uzattığı eylemsizlik kararına son verdi. Buna gerekçe olarak da AK Parti hükümetinin beklentilerini karşılamamasını ve seçimlere kadar karşılayacağı doğrultusunda hiçbir işaret vermiyor olmasını gösterdi. Bu şartlar arasında Meclis'teki partiler tarafından da dile getirilen yüzde 10 seçim barajının indirilmesi ve faili meçhul kalan olayların aydınlatılması komisyonu kurulması olduğu gibi, KCK tutuklularının bırakılması ve asıl can alıcı olanı, Abdullah Öcalan ile 'diyaloğun açık müzakereye' çevrilmesi de bulunuyor. PKK'nın bu kararı almasında Arap coğrafyasındaki gelişmelerin ve iç gündemin Kürt meselesini geri plana itmesi, diğer yandan hükümetin bütün siyasi yatırımı seçim sonrası hazırlanacak yeni anayasaya bırakmasının payı var. PKK yaygın eylemlere başlarsa, hem seçime doğru ortam gerilir -özellikle bölgedeki- hem de gerilen ortamda BDP ve tepki olarak da MHP'nin oy potansiyeli yükselişe geçebilir. Bu gelişmeler AK Parti'yi 12 Haziran seçimlerinde hedeflediği yüzde 50'den uzaklaştırır.
Libya krizinin tırmanması: ABD'nin dün 'Kaddafi'nin gitme zamanı geldi' açıklaması, bugüne dek Libya krizi üzerine yapılmış en sert ve doğrudan açıklamaydı. Buradan ABD'nin Kaddafi'nin gidişini garantiye almak ve hızlandırmak için her şeyi yapabileceği sonucu çıkar. Avrupa Birliği'nin Libya'ya yaptırım kararı alması Türkiye'yi bağlamaz; daha önce İran'da görülmüştü. Başbakan Tayyip Erdoğan dün Almanya'da yaptırımların Libya halkına zarar vereceğini söyledi ve karşı çıktı. Bu doğru bir tutum, ancak Türkiye, karşı olsa da BM yaptırımına uyacaktır. Erdoğan, Libya'ya bir NATO müdahalesine de 'Ne işi var NATO'nun?' diye karşı çıktı. Gerçi Afganistan da NATO sorumluluk bölgesinde değil ve Türkiye orada var, ama Libya farklı. Dış Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Libya krizinin uzamasının Türkiye'nin cari açığını tam da seçim döneminde arttıracağını ve enerji fiyatlarını arttıracağını söylüyor. Karışıklıkların Cezayir ve Körfez'e sıçraması, enerji bağımlısı Türkiye'yi seçim sürecinde zora sokacaktır. Bu gelişmeler AK Parti'yi yüzde 50 hedefinden uzaklaştırır.
Erbakan'ın vefatı: Bugün İstanbul'da törenle defnedilecek olan Necmettin Erbakan'ın Saadet Partisi'nin belli bir oy tabanı var. Bu oylar yüzde 2 ila 5 arasında tahmin ediliyor. Erbakan'ın son nefesine kadar seçim ittifakı üzerine çalıştığı biliniyor. Ancak vefatıyla, Saadet Partisi yönetimi kimle ittifak yaparsa yapsın, tabanın büyük çoğunluğu kendiliğinden sandıkta AK Parti'ye meyledecektir. Erdoğan ve AK Parti hükümeti, netice itibariyle Erbakan'ın hayallerinin önemli kısmını kazasız belasız gerçekleştirerek siyasi mirasını zaten hak etmiş görünüyor. BBP zaten AK Parti çekim alanına kapılmış görüntü veriyor. Tıpkı solda DSP tabanının büyük kısmının bu seçimde CHP'ye meyledeceği tahminleri gibi, Erbakan'ın yokluğunda siyasetin doğal akışı bunu gösteriyor. Erdoğan'ın Saadet'ten bazı sembolik isimleri, örneğin bu Erbakan soyadı taşıyan bir isim olabilir, AK Parti listesine dahil etmesi şekil şartını tamamlayacaktır. Bu gelişmeler, AK Parti'yi 12 Haziran'da yüzde 50 hedefine yaklaştırır.
Netice olarak; Türkiye'yi etkileme önem sırasına göre üç kritik gelişme böyle açıklansa da, özgül ağırlık açısından Erbakan'ın vefatıyla AK Parti'nin siyasi çekim gücünün artması, Erdoğan'ı yüzde 50 hedefine yaklaştırıyor. Öte yandan PKK eylemsizliğinin son bulması BDP ve MHP'nin potansiyelini arttırıp AK Parti'yi uzaklaştırıyor. AK Parti'nin seçim hedefi bakımından denklem, CHP'nin kendisini yüzde 25 eşiğinden 30 eşiğine ne kadar taşıyabileceğine bağlı görünüyor
http://www.stratejikboyut.com/haber/yetkinden-pkkya-acik-mesaj--50796.html
manifesto
03-01-2011, 23:27
PKK terörünü esirgemesin..elinden geleni ardınma koymasın..göreriz mevlam neyler..ne eylerse güzel eyler..
8 yıldır hep aynı planı yapıyorlar ama bu kez süpriz yaşayabilirler..
AK Parti hükümeti pkk nın tepesine çöktüğü anda kaçacak delik ararlar.
O zaman bekledikleri tepki oylarını tersten görürler
Asi_isyankar
03-01-2011, 23:35
PKK terörünü esirgemesin..elinden geleni ardınma koymasın..göreriz mevlam neyler..ne eylerse güzel eyler..
8 yıldır hep aynı planı yapıyorlar ama bu kez süpriz yaşayabilirler..
AK Parti hükümeti pkk nın tepesine çöktüğü anda kaçacak delik ararlar.
O zaman bekledikleri tepki oylarını tersten görürler
Tabii, Ölen Sizin Çocuklarınız Değil.
O yüzden bu cümleleri böyle rahatlıkla sarfedersiniz...
EpiVaTeS
03-02-2011, 01:27
Niye ölenler kimin çocuğu...???
Onun çocuğu değil bunun çocuğu değil kimin...???
Kardeşim orda benim ne diyon efendi sen...???
Asi onlar dağlarda ''asker avına'' çıkmasalar kimse ölmeyecek ! Savaşı, bozgunculuğu çıkaran onlar değil de biz miyiz yani ?!
Bu kadından nefret ediyorum ya. Kendini ne halt sanıyorsa artık.
bu nasıl bir cümledir yahu?
görünce şok oldum..
müslüman müslümanı kırıyor...
hepsi bu ülkenin evladı değil mi?
yoksa ayrımcılık mı var...
saçmalamayın....dağa it gibi kendi vatanının askerini öldürmeye çıkıyor...
sonra ölünce birde yas mı tutalacak arkasından....
aradaki farkı iyi tutun...
İç dinamiklerin ak partiye oy kaybettireceğini düşünmüyorum. Pkk nın eylemleri artırması geçmişte merkez partilerine hasar veriyordu ama bugün pkk nın sözçülüğünü yapanların bu koridordan büyük hasar alacağına inanıyorum.
Ak parti için endişeli tek taraf var o da ''' Libya krizinin uzamasının Türkiye'nin cari açığını tam da seçim döneminde arttıracağını ve enerji fiyatlarını arttıracağını söylüyor. Karışıklıkların Cezayir ve Körfez'e sıçraması, enerji bağımlısı Türkiye'yi seçim sürecinde zora sokacaktır. Bu gelişmeler AK Parti'yi yüzde 50 hedefinden uzaklaştırır.''
İntifada
03-02-2011, 15:49
eee...
seçimler yaklaştı...
terör olacak ki bdp oylarını garantiye alsın...
bu pkkya bu insiyatifi verdiren askere yazıklar olsun...
VERENDE RABBİM ALANDA KİM NE DERSE DESİN !!! IRKÇILIĞA KARŞIYIZ AMA VATANIMIN BİR KARIŞ TOPRAĞINA GÖZ DİKENE NEYİ NE KADAR SÖLESEK AZ ALLAH ISLAH ETSİN .
ŞİMDİLİK
Hüdaverdi
03-02-2011, 17:16
Ayrıca kış bitiyor ilk bahar geliyor pkknın hep yaptığı şey zaten bu ;D
Bu mallar kimi kandırıyor ;ı:
Aha,önümüzdeki kış öncesi eylemsizlik kararı alıp ilk bahar girişinde yine kaldırıcaklar ;D
Asi_isyankar
03-02-2011, 22:03
Niye ölenler kimin çocuğu...???
Onun çocuğu değil bunun çocuğu değil kimin...???
Kardeşim orda benim ne diyon efendi sen...???
Bizde o kritik bölgelerde askerlik yaptık
Kahramanlık yapmanın alemi yok.
Birileri çıkıp ölümleri bu kadar ucuz görüp
Çözümden yana değil de şiddetten yana oluyorsa
Orada o adama "bu çocuk senin mi" diye sorarım.
Allah korusun ama sizin bir yakınınız orada yaşamını yitirse
Bu kadar kolay bir şekilde savaşı, şiddeti arzulamayacaksınız.
Sonu yoktur bu kirli savaşın.
Ölen insanlar bu ülkenin insanlarıdır.
Ne asker ne gerilla ölümlerine sevinemeyiz.
Ama hemen hemen hepiniz "asker" diye taraf tutarsınız
ve gerilla ölümlerine sevinirsiniz.
İdeolojik tarafları beni pek ilgilendirmez
fakat her iki taraftan ölümlerin olması
bu ülkeye büyük zararlar vermektedir.
Bu ağır, bu kirli savaş için
Türkiye er ya da geç uzun yıllar hesap verecek.
Asi_isyankar
03-02-2011, 22:09
Asi onlar dağlarda ''asker avına'' çıkmasalar kimse ölmeyecek ! Savaşı, bozgunculuğu çıkaran onlar değil de biz miyiz yani ?!
Bu kadından nefret ediyorum ya. Kendini ne halt sanıyorsa artık.
Olaya objektif bakamıyorsun ALmi...
Nefret, çözümsüzlüğü derinleştirir.
O kadın muhaliftir...
Ölümlere sevinilmez. Hangi tarafta olursa olsun. Bir tercih yapmak da olmaz. Ama benim gözümde elbette dağdaki ile askerlerimiz asla ama asla bir değil. Biri özellikle faşistliğin en büyüğünü yaparak 'TÜRK ASKERLERİNİ' öldürme düşüncesiyle çıkıyor dağlara, birileri de kendini savunmak, ülkesini koruyup kollamak için görevini yapıyor. Bu durumda benim safımın hangisi olacağı açık ve net bellidir.
Valla hiç kusura bakma. Herkesin gözünün içine baka baka ''kanlı günler geldi''gibi açıklamalar yapan bir kadını sevecek halim yok. Nefret dahi etmemem lazım bunun gibilerinden. Çünkü buna bile değmezler.
Başbakan bunlara çok yüz verdi. Yüz verince astarını istediler. İşte bu yüzden nefret ediyorum artık. Hadlerini aşıyorlar. Onlar kürtse ben de kürdüm. Ama ben , benim ırkımın üstünde bir ırk yoktur demiyorum. Türklerden nefret etmiyorum. Kan dökülsün istemiyorum. Kısacası herkes gibi haddimi biliyorum.
Onlar da bu şekilde tamamen iyi niyet içinde olsalardı bugun muhattap olunduklarından daha fazla kaale alınırdılar. Ama değmezler.
Asi_isyankar
03-02-2011, 22:22
Ölümlere sevinilmez. Hangi tarafta olursa olsun. Bir tercih yapmak da olmaz. Ama benim gözümde elbette dağdaki ile askerlerimiz asla ama asla bir değil. Biri özellikle faşistliğin en büyüğünü yaparak 'TÜRK ASKERLERİNİ' öldürme düşüncesiyle çıkıyor dağlara, birileri de kendini savunmak, ülkesini koruyup kollamak için görevini yapıyor. Bu durumda benim safımın hangisi olacağı açık ve net bellidir.
:) Sizde böyle kolayca inanırsınız
ve böbürlenerek taraf tutarsınız.
Biri çıkıp "yahu kral çıplak" demiyor.
Öldürülen insanlara saygım sonsuzdur ancak
Şahsen ben kimseyi şehit görmüyorum.
Ne askeri ne gerillayı.
Şehitlik çok yüksek bir mertebedir.
Şehit olan kişi, genellikle dini için savaşmış kişdir.
Ayrıca ülkesini yabancı ülkelerden koruyarak savaş veren
Şahıslar şehit olur.
Bu ülkede kardeş kardeşi vuruyor.
Bu ülke bu savaşan insanların ülkesidir.
Ve sizin gibi "vizyonu yönetilen" insanlar da
Taraf tutar, böbürlenir, övünür.
Ben taraf tutmuyorum.
Devletin ortaya çıkardığı bu sorunu
Devletin derhal çözmesini beklemekteyim.
Her gün bu kirli savaşların bitmesi için dua ediyorum
Fakat sizin gibiler daha çok derinleşsin diye
Askere alkış tutar gerillaya nefret dolu tepkiler verirsiniz.
Devam edin.
Ülkeyi böyle kurtaracaksınız...
Asi_isyankar
03-02-2011, 22:25
Valla hiç kusura bakma. Herkesin gözünün içine baka baka ''kanlı günler geldi''gibi açıklamalar yapan bir kadını sevecek halim yok. Nefret dahi etmemem lazım bunun gibilerinden. Çünkü buna bile değmezler.
Başbakan bunlara çok yüz verdi. Yüz verince astarını istediler. İşte bu yüzden nefret ediyorum artık. Hadlerini aşıyorlar. Onlar kürtse ben de kürdüm. Ama ben , benim ırkımın üstünde bir ırk yoktur demiyorum. Türklerden nefret etmiyorum. Kan dökülsün istemiyorum. Kısacası herkes gibi haddimi biliyorum.
Onlar da bu şekilde tamamen iyi niyet içinde olsalardı bugun muhattap olunduklarından daha fazla kaale alınırdılar. Ama değmezler.
Şu nefse bak, şu egoistliğe bak, şu endama bak
Şu karizmaya bak :)
Kışanak ölüyor, senin onu sevmesi için...
Kışanak'ın politikasını bende beğenmiyorum
Ancak kendisinin ne dediğini biliyorum
Ve çarpıtmıyorum.
Zira onun yakınları da dağda öldürülüyor...
Demek askerlere şehit gözüyle bakmıyorsun.. Acıdım şimdi sana biliyor musun kusura bakma.. Bu kadar basit düşünebileceğin aklıma gelmezdi..
Fakat sizin gibiler daha çok derinleşsin diye
Askere alkış tutar gerillaya tepki nefret dolu tepkiler verirsiniz.
Çok yanlış düşünüyorsun.. Senin bu cümlene layık insanlar milliyetçi, ırkçı, faşist insanlardır ancak.. Elhamdulillah ben onlardan olmadım hiçbir zaman..
Bunu da hiç kimseye kanıtlamaya niyetim yok. Ben kendimi biliyorum ya o yeter bana..
artik kan dinmelidir,analar aglamamalidir oturdugumuz yerden ahkam kesmek kolay ama birde bölgenin gercekleri var!..
bu konuda selda bagca nin parcasinin sözlerini paylasmak isterim..
Ağladım Annem
Hedefim insandı, vur emri geldi
Ellerim titredi, ağladım anne
Bir sağıma baktım bir de sol yanıma
Yüreğim sızladı, ağladım anne
Gecenin yarısı, dağın başında
Siperde beklerken, ayışığında
Hedef oldu, durdu karşımda
Yüzümü çevirdim, ağladım anne
Yolun karşısında, yakın yerdeydi
Gördüğüm kadar, genç de biriydi
Bir taşın dibinden, kalktı yürüdü
Ardı sıra baktım, ağladım anne
Onun da yolunu, bekleyen vardır
Anası babası, sevdiği vardır
Belki de yubvası, yavrusu vardır
Kıymadım vurmaya, ağladım anne
O da benim gibi, emir kuluydu
Belli memleketi, güney doğuydu
Bilmem ki o da beni, vurur muydu
Ben ona kıymadım, ağladım anne
Dağların başında, nöbet beklerken
Ayışığında, hasret çekerken
Sizden uzaklarda, şafak sökerken
Bir sigara yaktım, ağladım anne
Eğer onlar ''kürtlerin huzuru'' için çalışıyoruz çabalıyoruz diyorsa, ben de o kürtlerden biri isem o zaman benim düşüncelerim de onlar için önem arz etmeli. Ama etmediğini çok iyi biliyorum. Onların tek muhattabı var tek dinledikleri kişi var o da İMRALIDAKİ.
ama siz kızsanız da kabul etmeseniz de yediremeseniz de kendinize onların yanlışlarını, hatalarını, kürtlere hizmet etmediklerini, sadece ve sadece pkk ya hizmet ettiklerini var oldugumuz sürece her yerde söyleyeceğiz. söylemeye devam edeceğiz.
Asi_isyankar
03-02-2011, 22:35
Eğer onlar ''kürtlerin huzuru'' için çalışıyoruz çabalıyoruz diyorsa, ben de o kürtlerden biri isem o zaman benim düşüncelerim de onlar için önem arz etmeli. Ama etmediğini çok iyi biliyorum. Onların tek muhattabı var tek dinledikleri kişi var o da İMRALIDAKİ.
ama siz kızsanız da kabul etmeseniz de yediremeseniz de kendinize onların yanlışlarını, hatalarını, kürtlere hizmet etmediklerini, sadece ve sadece pkk ya hizmet ettiklerini var oldugumuz sürece her yerde söyleyeceğiz. söylemeye devam edeceğiz.
Arkadaş;
Biz ideolojik taraflarından söz ettik mi?
İdeolojik yanları bizi pek ilgilendirmez.
Bizim derdimiz bu ölümlerin bir an önce durmasıdır.
Ne konuşulacaksa o "TBMM" denilen ortamda konuşulsun.
Orda tartışılsın, orda sorunlar çözülsün.
Ancak ölümler bu kadar ucuz olmamalı.
Yazık, Günah Bu Gençlere...
Yahu işine gelince konuyu nasıl da saptırıyorsun. Yukarıda kışanak senin söylediğinle çok ilgilenmez gibi bir cümle kurdun. Ben de ona istinaden evet zaten ilgilenmez. Onların ilgilendiği tek kişi apo dur dedim.
Her neyse..
Barışın olması için tavizler verilmeli..Hükümet daha çok çalışmalı..Daha fazla empati kurmalı..Ama bdp de isteklerini adam akıllı yapmalı..haddini aşmamalı..niyetini kötüye kullanmamalı..adının içinde ''demokratik'' sözcüğüne uygun davranmalı..
Ancak o zaman bir şeyler iyiye gider..aksi takdirde biraz zor..
Burada öncelikle iki taraf diye bir şey söz konusu değildir... Taraflar vardır çok çeşitli taraflar mevcuttur... Küresel, siyasi, tarihi ve ideolojik hatta Dini ! Bu itibarla Meseleyi Sosyolojik yönden inceleseniz bile Ölen insanların ve gençlerin üzerinden insani hassasiyet gösterseniz bile yukarıdaki yazıda açıkça niyetini kimlik ideolojisininde ötesine götürmeye giden anlayışın açıkça dile getirmesi siyasi olarakta, ideolojk olarakta, tarhi olarakta asla KABUL EDİLEMEZ !!!
Asi_isyankar
03-02-2011, 22:53
Aslında Kimlik Sorunundan daha çok
İçerdeki ve dağdaki insanların durumu onlar için söz konusudur.
Çünkü biliniyor ki Kimlik sorunu artık rahatlıkla her yerde
Dile getirilebilir ve çabalar neticesinde
Geri kalan siyasi, sosyolojik ve kültürel sorunlar çözülebilir.
Sorunun Çözümü, silahların susmasından
Ve İçerdeki insanların dışarıya salınmasından geçer en başta.
İntifada
03-02-2011, 22:58
dağdaki itlerin kışın bir tarafları donuyor saldırı yapamıyorlar baharın gelmesiyle teröre başlarlar demiyorlarda :)
tabi bdpnin işine geliyor bu durum...
nede olsa acıdan rant elde etmeye bayılırlar...
terör biterse nereden ekmek yiyecekler...
Ahmet Yasin
03-02-2011, 22:58
Asi bişey öğrenmek istiyorum pkk nin gerçek derdi gerçekten kürtlermi? eğer cevabın evetse hangi kürtler?
Aslında Kimlik Sorunundan daha çok
İçerdeki ve dağdaki insanların durumu onlar için söz konusudur.
Çünkü biliniyor ki Kimlik sorunu artık rahatlıkla her yerde
Dile getirilebilir ve çabalar neticesinde
Geri kalan siyasi, sosyolojik ve kültürel sorunlar çözülebilir.
Sorunun Çözümü, silahların susmasından
Ve İçerdeki insanların dışarıya salınmasından geçer en başta.
Sosyolojik yönden Siyasi alana kayıyoruz öncelikle... Sen böyle düşünmekte özgürsün elbette... Lakin Dağdakilerden daha tehlikeli olduklarını açıkça beyan edebilirim...! Eğer ''Ayrı bir Özerklik'' dile getiriyorsan eşitlik anlayışını inkar etmiş olursunuz ! Buda nefreti körükler o zamanda birileri diğer Haklı tarafı çok daha rahat korur ! O zamanda Dağdakilerden nefret ettikleri ortaya çıkmaz mı ???
Tarantula_
03-02-2011, 23:03
Hodri Meydan, Allah herşeyin en iyisini bilendir en iyisini yapandır. Şüphesiz ki bizim Allah(c.c) 'a teslimiyetimiz sonsuzdur, şehadet zalimin kurşunuyla değil Allah'ın bizleri bu mertebeye layık görmesiyle gelir. Pkk'nın gerillaları(!)na şehit demesi çok güldürüyor beni onlar Allah'ın yasakladıklarını yapanlar değil midir ? Ne şehidi ? Allah kardeşlerimize yâr ve yardımcı olsun İnşAllah, ben yanlış düşünüyordurum belki ama kandırılmışlardır belkide ama ne bileyim be muhteremler Allah bize akıl, insiyatif vermemiş mi bu kadarda mı görememekteler doğruları...
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:03
dağdaki itlerin kışın bir tarafları donuyor saldırı yapamıyorlar baharın gelmesiyle teröre başlarlar demiyorlarda :)
tabi bdpnin işine geliyor bu durum...
nede olsa acıdan rant elde etmeye bayılırlar...
terör biterse nereden ekmek yiyecekler...
:)
5 Senelik Ateşkesi Ne Çabuk Unuttun(uz)...
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:06
Asi bişey öğrenmek istiyorum pkk nin gerçek derdi gerçekten kürtlermi? eğer cevabın evetse hangi kürtler?
Daha önce belirttiğim gibi;
İdeolojik maksatları beni pek ilgilendirmez.
Ne kadar samimi olup olmadıklarını bende sorgularım
Zira taraf tuttuğum yok.
Dertleri; En başta silahların susması
İçerdekilerin dışarıya salınması ve kendileri için
Daha Sağlam Bir Siyasal Zeminin Oluşturulmasıdır.
Tarantula_
03-02-2011, 23:11
Ne ateşkesi Allah aşkına El İnsaf yau, kimsizniz de siz ateşkes ilan ediyorsunuz ! Ateşkkesmiş Töbe Töbee ! Pişkinliğinde bu kadarı.. !
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:12
Sosyolojik yönden Siyasi alana kayıyoruz öncelikle... Sen böyle düşünmekte özgürsün elbette... Lakin Dağdakilerden daha tehlikeli olduklarını açıkça beyan edebilirim...! Eğer ''Ayrı bir Özerklik'' dile getiriyorsan eşitlik anlayışını inkar etmiş olursunuz ! Buda nefreti körükler o zamanda birileri diğer Haklı tarafı çok daha rahat korur ! O zamanda Dağdakilerden nefret ettikleri ortaya çıkmaz mı ???
Özerklik değil de
Eyalet sistemi uygulanabilir.
"Başkan Erdoğan" :)
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:14
Ne ateşkesi Allah aşkına El İnsaf yau, kimsizniz de siz ateşkes ilan ediyorsunuz ! Ateşkkesmiş Töbe Töbee ! Pişkinliğinde bu kadarı.. !
İşte böyle kaale ve ciddiye alınmadıkları için
Bu kirli savaş bu kadar uzun sürdü, sürüyor...
Ahmet Yasin
03-02-2011, 23:15
Daha önce belirttiğim gibi;
İdeolojik maksatları beni pek ilgilendirmez.
Ne kadar samimi olup olmadıklarını bende sorgularım
Zira taraf tuttuğum yok.
Dertleri; En başta silahların susması
İçerdekilerin dışarıya salınması ve kendileri için
Daha Sağlam Bir Siyasal Zeminin Oluşturulmasıdır.
İlk paragrafı anladım ona sorum yok..
Ama ilk silahı tercih eden kendileri değilmi zaten kuruluşunda siyasal mücadele eden onlarca kürt parti ve derneği vardı pkk nin ortaya çıkmasi ile pkk baskısına dayanamayarak kapatıldı veya geri plana düştü o zamanın sistemi yöneticilerininde desteğiyle yapılan darbeden sonra cezaevinden çıkan direk dağa çıkıyordu yani anlayacağın plan işliyordu ve kürt halkı yavas yavas pkk insafiyatına bırakılıyordu.
O apo değilmiydiki kenyada yakalanırken benim annem de türk diyen ve size yardımcı olmak için elimden geleni yaparım diyen.
Kusura bakma aponun imralıda ölmesini dağdakiler herkesten çok istiyor ki ellerine güçlü bir bahane geçsin.yoksa gerisi ıvır zıvır.
Özerklik değil de
Eyalet sistemi uygulanabilir.
Özerklik ile Eyalet sistemi arasında çok büyük farklar var !!! Sonra Eyalet istemeyiz derseler ! Bunuda mı İnkar ettiler diyeceğiz !!!
Gönülden
03-02-2011, 23:18
Yıllardır doğuda yanlış uygulanan devlet politikasını bir parti çıktı ve düzeltmeye çalışıyor...karşılığı "olacaklardan ak parti sorumludu"böylemi olmalı...ortalık kan gölüne mi dönmeli kim kimin kanını dökecek.. .bir yola çıkıyorken yol arkadaşlarıma güvenmeden ideolojisini bilmeden neyin peşinden gittiğimi bilmeden onu savunup orası beni ilgilendirmiyor demekte kişiye göre değişkenmiş demek..
Şu uğruna mücadele verdiğimiz dil anlaşmak içindir kavga için değil..20 yıldır şiddet kullanılarak ne değiştirildi taki zihniyetler bu ülkede değişene kadar
Tarantula_
03-02-2011, 23:21
İşte böyle kaale ve ciddiye alınmadıkları için
Bu kirli savaş bu kadar uzun sürdü, sürüyor...
"Kardeşiimmm !" diye uzatılan kaç eli kan revan içinde bıraktılar muhterem ne ciddiye almasından söz ediyorsunuz siz.
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:22
İlk paragrafı anladım ona sorum yok..
Ama ilk silahı tercih eden kendileri değilmi zaten kuruluşunda siyasal mücadele eden onlarca kürt parti ve derneği vardı pkk nin ortaya çıkmasi ile pkk baskısına dayanamayarak kapatıldı veya geri plana düştü o zamanın sistemi yöneticilerininde desteğiyle yapılan darbeden sonra cezaevinden çıkan direk dağa çıkıyordu yani anlayacağın plan işliyordu ve kürt halkı yavas yavas pkk insafiyatına bırakılıyordu.
O apo değilmiydiki kenyada yakalanırken benim annem de türk diyen ve size yardımcı olmak için elimden geleni yaparım diyen.
Kusura bakma aponun imralıda ölmesini dağdakiler herkesten çok istiyor ki ellerine güçlü bir bahane geçsin.yoksa gerisi ıvır zıvır.
Yazdıklarının önemli bir kısmı polemiktir.
Bunlara çok takılmamak gerekir.
Silahlar sustuktan sonra tüm bunların hesabı elbette sorulmalıdır.
Biraz daha gerçekçi olmak gerekir.
Elbette 80 Darbesiyle PKK daha çok güçlenmiştir.
Sonuçta devletin Kürtlere verdiği zulüm ile Kürt sorunu
Ve akabinde PKK ortaya çıkmıştır.
Şimdi devlet bundan çok şikayetçi olmak yerine bence sorunu
Şiddetle değil de siyasetle çözmeli.
Şahsen ben Devletin Apo ile görüşmesini doğru buluyorum.
Ancak sadece görüşmek için görüşmek doğru olmaz.
Somut adımlar da atılmalıdır artık.
Mesela Arınç bugün, Bugün TV'de
"KCK sanıkları Kürtçe savunma yapabilmeli" dedi.
Bu çok olumlu bir gelişmedir.
Arınç'ın son zamanlardaki bu çıkışlarını takdir ediyorum.
Bunlar gayet yapıcı demeçlerdir...
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:25
Özerklik ile Eyalet sistemi arasında çok büyük farklar var !!! Sonra Eyalet istemeyiz derseler ! Bunuda mı İnkar ettiler diyeceğiz !!!
Özerklik de tartışılmalıdır.
Sonuçta meclisten geçer
"Evet" veya "Hayır" oyu verilidr.
Niçin bu kadar dert ediyorsunuz ki bunu.
Ben Eyalet sistemine daha çok sıcak bakıyorum...
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:27
Yıllardır doğuda yanlış uygulanan devlet politikasını bir parti çıktı ve düzeltmeye çalışıyor...karşılığı "olacaklardan ak parti sorumludu"böylemi olmalı...ortalık kan gölüne mi dönmeli kim kimin kanını dökecek.. .bir yola çıkıyorken yol arkadaşlarıma güvenmeden ideolojisini bilmeden neyin peşinden gittiğimi bilmeden onu savunup orası beni ilgilendirmiyor demekte kişiye göre değişkenmiş demek..
Şu uğruna mücadele verdiğimiz dil anlaşmak içindir kavga için değil..20 yıldır şiddet kullanılarak ne değiştirildi taki zihniyetler bu ülkede değişene kadar
Açık bir şey yazacağım.
Şu an Türkiye'de Ak Parti'ye alternatif bir parti yoktur.
Bunu milliyetçi Bir Kürt bile böyle olduğunu söyleyebilir.
Ancak yakındığım durum "yetersiz" hareket etmesidir.
Daha cesaretli ve daha samimi bir biçimde bu sorunun üstüne gitmelidir
Ak Parti...
Pkk Asalanın Devamı olarak Küresel boyutları ile İngiliz Masonlarının kurdurduğu bir örgüttür !!! Abdullah Öcalan ermenidir...! Ve Apo Ankara'da Türk Hizbullah'ı Lideri Hüseyin Velioğlu ile birlikte Masonlar tarafından eğitilmiştir !!!
Meselenin Halk boyutu bu şekilde çözülmelidir ! Oda Masonların ve zihni bulanmış elitlerin yaptırdığı zulmün Halk üzerindeki etkisidir sadece ! Pkk yahut Apo'yu dahil etmek cahilliktir acizane...!
;1
Apo avukatları ile konuşmuyor ! Apo Mesajlar gçndermiyor ! Hatta Tehdit etmiyor mu ! ki !
Özerklik de tartışılmalıdır.
Sonuçta meclisten geçer
"Evet" veya "Hayır" oyu verilidr.
Niçin bu kadar dert ediyorsunuz ki bunu.
Ben Eyalet sistemine daha çok sıcak bakıyorum...
Dert etmiyorum acizane ! Derdim Kışanak ve Pkk'yı elinde oynatanlardır !!! ''Özerklik'' tartışılmalı ise ! Pkk'nın Topyekün yok edilmeside tartışılmalıdır ! (Özellikle Pkk'Nın)
Ahmet Yasin
03-02-2011, 23:36
Yazdıklarının önemli bir kısmı polemiktir.
Bunlara çok takılmamak gerekir.
Silahlar sustuktan sonra tüm bunların hesabı elbette sorulmalıdır.
Biraz daha gerçekçi olmak gerekir.
Elbette 80 Darbesiyle PKK daha çok güçlenmiştir.
Ancak sadece görüşmek için görüşmek doğru olmaz.
Somut adımlar da atılmalıdır artık.
Mesela Arınç bugün, Bugün TV'de
"KCK sanıkları Kürtçe savunma yapabilmeli" dedi.
Bu çok olumlu bir gelişmedir.
Arınç'ın son zamanlardaki bu çıkışlarını takdir ediyorum.
Bunlar gayet yapıcı demeçlerdir...
Bu sizin bakış açınız saygı duyarım
Burda anlatmak istediğim şu;
Kürt sorunu cumhuriyetten sonra başladı ve bu soruna pkk dönemine kadar kimsenin silahlı yolu tercih etmemesi ve pkk silahlı eylemleri tercih ederek günümüz şartlarında oluşan bu olumlu hareketlerinin hepsinde kendisine pay almasından rahatsız oluyorum açıkcası.Zaten kendilerini Kürtlerin sözcüsü olarak ilan edenlerin Ak parti iktidarı döneminde bu tür söylemleri yükselmeye başlamıştır.Bu Devletin hatasını anlayıp kısmen taviz vermesi ile oluşmuştur..Bdp vekilleri içinde gerçekten bu sorunu çözmek isteyenlerin sayısını çok az buluyorum diğerleri yaraya tuz basmaktan başka işe yaramıyorlar.
Eğer görüşülecek birileri varsa bu Kürt halkının ta kendisidir kendisini ilahlaştırma derdine düşen biriyle yapılmasına karşıyım.
Herşey zaten zamanla olur daha 10 sene öncesinde bile bırakın bunları söylemeyi düşünmeye bile çekinirken şimdi istediğini heryerde söyleyebiliyor insan demekki şartlar oluşursa Kürtçe savunma yapılabilir.
EpiVaTeS
03-02-2011, 23:36
Olaya objektif bakamıyorsun ALmi...
Nefret, çözümsüzlüğü derinleştirir.
O kadın muhaliftir...
Muhalifliğinde bir sınırı vardır...
Kahramanlığı geçtim...
Efendi...
Kimse devleti tehdit etme cürretini gösteremez...
Söz ola kese başı...
Söz ola kestire başı demiş Osmanlı büyükleri...
Bunun kisi o hesap doğrattıracak kendini...
Birilerine...
İki lafı bir araya getiremeyen sümsükün teki...
bunları siparişle seçiyorlar herhalde...???
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:37
Dert etmiyorum acizane ! Derdim Kışanak ve Pkk'yı elinde oynatanlardır !!! ''Özerklik'' tartışılmalı ise ! Pkk'nın Topyekün yok edilmeside tartışılmalıdır ! (Özellikle Pkk'Nın)
PKK'nın yok edilmesi zaten tartışılmıyor mu :)
PKK'nın yok edilmesi zaten tartışılmıyor mu
Hiç bir zaman gerçek niyetiyle desem inanırmısın ?
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:42
Bu sizin bakış açınız saygı duyarım
Burda anlatmak istediğim şu;
Kürt sorunu cumhuriyetten sonra başladı ve bu soruna pkk dönemine kadar kimsenin silahlı yolu tercih etmemesi ve pkk silahlı eylemleri tercih ederek günümüz şartlarında oluşan bu olumlu hareketlerinin hepsinde kendisine pay almasından rahatsız oluyorum açıkcası.Zaten kendilerini Kürtlerin sözcüsü olarak ilan edenlerin Ak parti iktidarı döneminde bu tür söylemleri yükselmeye başlamıştır.Bu Devletin hatasını anlayıp kısmen taviz vermesi ile oluşmuştur..Bdp vekilleri içinde gerçekten bu sorunu çözmek isteyenlerin sayısını çok az buluyorum diğerleri yaraya tuz basmaktan başka işe yaramıyorlar.
Eğer görüşülecek birileri varsa bu Kürt halkının ta kendisidir kendisini ilahlaştırma derdine düşen biriyle yapılmasına karşıyım.
Herşey zaten zamanla olur daha 10 sene öncesinde bile bırakın bunları söylemeyi düşünmeye bile çekinirken şimdi istediğini heryerde söyleyebiliyor insan demekki şartlar oluşursa Kürtçe savunma yapılabilir.
Yine diyorum;
Bence ideolojik yanlarına fazla takılmamalıyız.
Hepsi bu silahlar sustuktan sonra
Bu ölümler durduktan sonra konuşulsun tartışılsın
Ve herkesten hesap sorulsun.
Şu anda kaybedecek tek saniye vaktimiz olmamalıdır.
Ölümler derhal durdurulmalı.
En çok bunun üzerinde durulmalı
Ve en başta bunu önüne geçilmeli.
Şiddetle değil, diyalogla, siyasetle...
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:44
Hiç bir zaman gerçek niyetiyle desem inanırmısın ?
İmkansız bir şey istiyorsunuz siz de...
O günlerde gelecek Allah'ın izniyle...! Kürt Halkının zulüm görmüşleri Türk Halkıyla kardeş ve eşit şekilde huzurlu şekilde yaşamları ve sosyal altyapıları eşit şekilde bundan ibaret olacaktır ! Küresel ve Siyasi hatta ideolojik hesapları bitirmeyi başarabilirsek şeytan ve avanelerinin !
İmkansız bir şey istiyorsunuz siz de...
Küresel ve Siyasal düzeyde çözüm olmadıkça hepsi imkansız değilmidir ?
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:49
O günlerde gelecek Allah'ın izniyle...! Kürt Halkının zulüm görmüşleri Türk Halkıyla kardeş ve eşit şekilde huzurlu şekilde yaşamları ve sosyal altyapıları eşit şekilde bundan ibaret olacaktır ! Küresel ve Siyasi hatta ideolojik hesapları bitirmeyi başarabilirsek şeytan ve avanelerinin !
Özellikle Bu kirli savaş bittikten sonra
PKK, Devlet, Vs.
Herkesten hesap sorulmasından yanayım.
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:50
Küresel ve Siyasal düzeyde çözüm olmadıkça hepsi imkansız değilmidir ?
Haklısınız, ancak buda imkansızdır...
PKK, Devlet, Vs.
Herkesten hesap sorulmasından yanayım.
Acizane öyle olduğunu sanmıyorum...! Devletten hesap soruluyor fazlası var eksiği yok ! Pkk'dan hesap soran Kürt Halkı nerede ? Onlarıda ''Özerklik'' Küresel fitnesine karşı görmek isteriz !!!
Ahmet Yasin
03-02-2011, 23:54
Yine diyorum;
Bence ideolojik yanlarına fazla takılmamalıyız.
Hepsi bu silahlar sustuktan sonra
Bu ölümler durduktan sonra konuşulsun tartışılsın
Şu anda kaybedecek tek saniye vaktimiz olmamalıdır.
Ölümler derhal durdurulmalı.
En çok bunun üzerinde durulmalı
Ve en başta bunu önüne geçilmeli.
Şiddetle değil, diyalogla, siyasetle...
Yanlışlıklarını söylyince polemik veya ideolojik yanlarına takılmamak gerekiyor diyorsunuzda dağa çıkanlar ideoloji için değilse neden dağa çıkıyorlar veya neden sadece belli bir kesim onlara dewstek veriyor sizin söylediğiniz silahların susup barışın gelmesini herkes istiyor ama kim adım atıyor kimin adım atmasını bekliyorsunuz.
Hep söylerim şartlar oluşmayana kadar devletten bişey beklemeyin devlet sustukça pkk üstüne üstüne gidiyor lafla peynir gemisi yürümüyor güzel kardeşim.
Şiwan perwer çıktı devletin kürtçe kanalında iki kelam etti adamı hain ilan ettiler neden bizim söylediğimizle hareket etmiyor diye realite budur bdp liler sadece kendilerini ilgilendiren kısmına bakıyorlar
bende kürtüm kck bugün doğuda faşist kürt gencleri yetiştirme derdinde doğuda çıkan her olayın altında abuk sabuk nedenler var cocukları polisin önüne cıkartacaklar dayak yiyince diyecekler ki bak devlet sizi sevmiyor inkar ediyor sizi imha etmek için sizi öldürüyor cocuk işte anlamıyor bunları kafasına yerleşiyor.
Asi_isyankar
03-02-2011, 23:55
Acizane öyle olduğunu sanmıyorum...! Devletten hesap soruluyor fazlası var eksiği yok ! Pkk'dan hesap soran Kürt Halkı nerede ? Onlarıda ''Özerklik'' Küresel fitnesine karşı görmek isteriz !!!
Devlet Babadır.
Nasıl ki bir çocuk babasından bir şeyler bekler
Millet de Devletten bir şeyler bekler.
Devleti her zaman eleştirmek ve ondan hesap sormak devleti geliştirir.
PKK'dan da hesap soruluyor. Zira sorulmasaydı daha fazla oy ve sempati kazanırdı.
Her zaman tüm sorumlulardan hesap sorulmalıdır...
Devlet Babadır.
Nasıl ki bir çocuk babasından bir şeyler bekler
Millet de Devletten bir şeyler bekler.
Devleti her zaman eleştirmek ve ondan hesap sormak devleti geliştirir.
Babanın Kolunu isteyen çocuğa Baba ne desin ?
Asi_isyankar
03-03-2011, 00:01
Yanlışlıklarını söylyince polemik veya ideolojik yanlarına takılmamak gerekiyor diyorsunuzda dağa çıkanlar ideoloji için değilse neden dağa çıkıyorlar veya neden sadece belli bir kesim onlara dewstek veriyor sizin söylediğiniz silahların susup barışın gelmesini herkes istiyor ama kim adım atıyor kimin adım atmasını bekliyorsunuz.
Hep söylerim şartlar oluşmayana kadar devletten bişey beklemeyin devlet sustukça pkk üstüne üstüne gidiyor lafla peynir gemisi yürümüyor güzel kardeşim.
Şiwan perwer çıktı devletin kürtçe kanalında iki kelam etti adamı hain ilan ettiniz neden bizim söylediğimizle hareket etmiyor diye realite budur bdp liler sadece kendilerini ilgilendiren kısmına bakıyorlar
bende kürtüm kck bugün doğuda faşist kürt gencleri yetiştirme derdinde doğuda çıkan her olayın altında abuk sabuk nedenler var cocukları polisin önüne cıkartacaklar dayak yiyince diyecekler ki bak devlet sizi sevmiyor inkar ediyor sizi imha etmek için sizi öldürüyor cocuk işte anlamıyor bunları kafasına yerleşiyor.
PKK'yı defalarca eleştirip yerden yere vurduğuma sen pek şahit olmamışsın sanırım.
Ayrıca "Siz Şıvan'ı hain ilan ettiniz" sözünü düzeltirsen sevinirim
Zira ben bu konuda da Kürt milliyetçilerini ve PKK'yı yerden yere vurmuşum.
Ayrıca "siz" demezsen sevinirim, çünkü ben taraf değilim.
Sadece kendimce doğru ve yanlışları yazıyorum.
Katılıp katılmamak size kalmıştır.
Birde benim tasvip etmediğim hata ve yanlışları da yazman gerekmiyor
Zira bu hata ve yanlışları savunduğum yok.
Bunları savunan birine yaz istersen...
Yine diyorum; Bu sorunu geçmişten bu güne devlet ortaya çıkarmıştır
Ve devlet çözmek zorundadır.
Ama öyle, ama böyle...
Selametle Bra...
Asi_isyankar
03-03-2011, 00:03
Babanın Kolunu isteyen çocuğa Baba ne desin ?
Siz öyle sanabilirsiniz
Ama ben öyle sanmıyorum...
Siz öyle sanabilirsiniz
Ama ben öyle sanmıyorum...
Bu cevap benim için yeterlidir...! Küresel ve Siyasi algılar imkansız değildir...! Sadece zaman alır !
Ahmet Yasin
03-03-2011, 00:07
PKK'yı defalarca eleştirip yerden yere vurduğuma sen pek şahit olmamışsın sanırım.
Ayrıca "Siz Şıvan'ı hain ilan ettiniz" sözünü düzeltirsen sevinirim
Zira ben bu konuda da Kürt milliyetçilerini ve PKK'yı yerden yere vurmuşum.
Ayrıca "siz" demezsen sevinirim, çünkü ben taraf değilim.
Sadece kendimce doğru ve yanlışları yazıyorum.
Katılıp katılmamak size kalmıştır.
Birde benim tasvip etmediğim hata ve yanlışları da yazman gerekmiyor
Zira bu hata ve yanlışları savunduğum yok.
Bunları savunan birine yaz istersen...
Yine diyorum; Bu sorunu geçmişten bu güne devlet ortaya çıkarmıştır
Ve devlet çözmek zorundadır.
Ama öyle, ama böyle...
Selametle Bra...
O zaman burda anlaşalım pkk yi savunanları değil sadece Kürtleri savunmayı tercih edelim.Vede pkk kürtlerin sözcüsü olarak görmeyerek.
(Siz derken senle ilgisi olmayarak yazdım düzeltiyorum.)
Asi_isyankar
03-03-2011, 00:12
O zaman burda anlaşalım pkk yi savunanları değil sadece Kürtleri savunmayı tercih edelim.Vede pkk kürtlerin sözcüsü olarak görmeyerek.
(Siz derken senle ilgisi olmayarak yazdım düzeltiyorum.)
O Zaman Biraz En Başta Ak Parti'deki Kürtlerden Bahsedelim İstersen :)
Kürt Milletvekilleri Kürtler İçin Ne Tür Önergeler Verdi Mesela?..
ben bu mantiga karsiyim yani kürt, türk milletvekili ne demek onlar bütün toplumun milletvekili o halde neden böyle bir ayrimcilik yapiliyor ki..
yani eger birsey yapacaklarsa hersey icin yapsinlar yok bölge milletvekilleri bölge icin ne yaptin diye sorsan anlarim ama isin icine irk katarsan bence bu milliyetcilikdir ve iste sorunda tam olarak budur!
Asi_isyankar
03-03-2011, 00:18
ben bu mantiga karsiyim yani kürt, türk milletvekili ne demek onlar bütün toplumun milletvekili o halde neden böyle bir ayrimcilik yapiliyor ki..
yani eger birsey yapacaklarsa hersey icin yapsinlar yok bölge milletvekilleri bölge icin ne yaptin diye sorsan anlarim ama isin icine irk katarsan bence bu milliyetcilikdir ve iste sorunda tam olarak budur!
Maksadım kastettiğin değil kardeşim.
Bölge sorunlarını daha iyi biliyorlar ya
O yüzden öyle yazdım...
Ahmet Yasin
03-03-2011, 00:19
Ak parti içindeki kürt milletvekilleri gerçekten kendi halkını savunsaydı ortada bdp diye bişey kalmazdı.
Zaten milletvekili olanlar halktan uzak batıda yaşayan zengin kişiler.Burda hemfikiriz bu sorun yıllardır var Sadece Ak partili milletvekillerinde değil inceki yıllarda da vardı.Zaten şahsi olarak ve elinde güç olmadan neyi nasıl yapabilirsin ki.İktidarda benim şahsi görüşüm şartların oluşmasını bekliyor
Ahmet Yasin
03-03-2011, 00:22
Mavera asi bu konuda kısmen haklı seçimden seçime bölgesini ziyaret eden vekiller var kendisinden başka kimseyi düşünmeyenler var. Ama bildiğim kadarıyla yavaş yavaş bunlar eleniyor hizmet edecek insanlar ve kanaat önderleri veya desteklerdikleri kişiler seçiliyor ha diye herşey olmuyor zamanla olacağına inanaıyorum biraz sabır.
Mavera asi bu konuda kısmen haklı seçimden seçime bölgesini ziyaret eden vekiller var kendisinden başka kimseyi düşünmeyenler var. Ama bildiğim kadarıyla yavaş yavaş bunlar eleniyor hizmet edecek insanlar ve kanaat önderleri veya desteklerdikleri kişiler seçiliyor ha diye herşey olmuyor zamanla olacağına inanaıyorum biraz sabır.
dostum ben konuyu bilmiyorum sonradan müdahil oldum ben sadece kürt milletvekili söylemine takildim yani bölge milletvekili diyebiliriz yani kürt, cerkez, türk, arap milletvekili diye ayirmak yerine milletvekilleri ne yapti diyebiliriz..
sonucta dogudaki bütün milletvekilleri kürt olmak zorunda degil ki bdp li akin birdal kürt degildir bu acidan ben o bakis acisiyla yazdim yoksa hem senin hemde onun söylediklerine katiliyorum yani milletvekilleri sadece parmak kaldirip, indiren bir robot degildir..
bölgeye giderler, sorunlari etüd ederler, gereki cözüm önerileri sunarlar,önerge verirler, arastirirlar ama malesef arkasindaki asiret gücüne güvenen bazi bölge milletvekillerini secimden, secime görüyoruz..
Ya Rabbim, bu sözleri söyleyen şu kadının, kendi kanında boğulacağı günleri bize nasip edin. (Amin)
Yorumların hepsini titizlik ile okudum.
Asi kardeşim yorumlarınızdan yola çıkarak bir kaç soru sormak isterim. Kışanak bir milletvekili olarak değilde provakatör gibi açıklama yapması ülke insanını rahatsız edeceğini bilmesi gerek, Ak partinin oy oranını kendi bölgesinde düşürme adına ortamı kışkırtmaya çalışması sorun için samimi olmadığı anlamına gelir.
Aldıkları karar Ak partinin kürt sorunu için atılan adımlarda yavaş olduğuna dair beyanda bulundunuz ben ise bundan kaynaklandığını değil yaklaşan seçimlerde yöre halkında Ak partiye olan teslimiyetin artmaması adına olduğunu düşünüyorum. Kürt halkı için mücadele verdiğini düşünen Bdp ve pkk 'nın aslında yöreden tasviye edilme endişesi taşıyor.
Şöyle bir bakalım demoratik açılım süreçinde bdp nin mutlu olması gerekirken bundan rahatsız olması ne anlama geliyor Ak partiyi samimiyetsizlik ile suçlayanların aslında samimiyetsiz oldununu düşünüyorum. Kürtçe üzerindeki yasağın kalkması bir çok demokratik hakların genişlemesi ile sosyal halkın doğrudan bunlardan faydalanması eğitim ve sağlık alanında yardım alınması hep gelişme değilmidir. Köylere, mahrumiyet yerlerine yol su hizmetleri taşınmadımı samimiyetsizlik denildiğinda bunlar ne anlama gelir. Halk bunları görmüyormu tabiiki görüyor gördüğü için bölgedeki etkisini kaybedenler bundan rahatsız oluyor halkına hizmet değilde oy ve varlık göstermek isteyenler iki halkı kışkırtıyor.
Hizmetler samimiyet artıkca devlet ve halk bileşkesi güç kazanmaya başladı , geçmişte pkk ve onun sözcüleri probaganda yaparken hizmet yok dedi devlet sizi tanımıyor diyorlardı faili meçhul cinayetleri gösteriyorlardı ama hepsi için gelişme sağlayan hizmet alan halka faili meçhul cinayetlerin üstüne giden devlet portreside eklenince ellerindeki rantı kaybedenlerin bütün samimiyetsizlikleri ortaya döküldü.
Kürt halkı üzerinden oynanan bu kirli oyunu devletimiz milletimiz bozacaktır. Kimlerin samimi olup olmadığına basireti kuvvetli Türk ve Kürt halkı karar verecektir.
EpiVaTeS
03-03-2011, 15:22
Sen hala bunlarımı savunuyorsun Asicik...???
BDP'den şimdi de Hz. Peygambere ağır hakaretler geldi.
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/20101030/158076_bdp.jpg
BDP'ninAnkara (http://www.samanyoluhaber.com/Ankara-haberleri.html)Polatlı Teşkilatı'nda Hz. Peygambere(SAV) “Muhammed geliniyle yatan bir insan” şeklinde ağır hakaretler edildi.
Teröristbaşı Öcalan'a ev hapsi isteyen BDP'den başörtüsü (http://www.samanyoluhaber.com/başörtüsü-haberleri.html), namaz gibi İslami emirlere yönelik alaycı açıklamaların ardından şimdi de Hz. Peygambere ağır hakaretler geldi.
Başkent'te Polatlı, İslam karşıtlığı ile bilinen BDP'nin İlçe Teşkilat Başkanlığı'nda Hz. Peygambere “Muhammed geliniyle yatan bir insan” şeklinde ağır hakaretler edildiği iddiasıyla çalkalanıyor. Bu hakaretlerin sahibinin BDP Polatlı Teşkilat Başkanı Gülsen Kılınç'ın eşi Necmettin Kılınç olduğu ifade ediliyor. İddialara göre, BDP İlçe Başkanı Gülsen Kılınç'ın eşi Necmettin Kılınç, ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda bir üyenin Hz. Muhammed için yaptığı değerlendirmeye, hakaret içeren bir cevap verdi. Kılınç'ın “Muhammed geliniyle yatan bir insan” gibi sözler sarf etmesi üzerine toplantıda partililer arasında tartışma yaşandı.
İSTİFALAR YAŞANIYOR
İlçe Başkanı'nın eşi Necmettin Kılınç'ın BDP Polatlı İlçe Teşkilatı mensuplarından H.İ.T.'ye söylediği iddia edilen “Muhammed geliniyle yatan bir insan” şeklindeki sözler ilçede büyük tepkilere sebep oldu. Necmettin Kılınç'ın hakaretini geri çekmemesi üzerine H.İ.T. ve 21 partilinin toplu halde BDP'yle ilişiğini kestiği belirtiliyor.
HER YERDE HERŞEY KONUŞULUR AMA BUNLAR YAZILMAZ Kİ
BDP Polatlı Teşkilat Başkanı Gülsen Kılınç, www.habervaktim.com'un (http://www.habervaktim.com'un) konuyla ilgili soruları karşısında, eşinin partide bir görevinin olmadığını ve böyle bir söz sarf etmediğini savundu. Kılınç “Her yerde her şey konuşulur. Bu her şey her zaman haber (http://www.samanyoluhaber.com/) değeri taşımaz ki? Bunların hepsini haber (http://www.samanyoluhaber.com/) mi yapacaksınız. Hem bu iddialar asılsızdır. Eğer bunları yazarsanız hakkınızda dava açarım” diye tepki gösterdi. Eşinin Hz. Peygambere yönelik hakaretlerine tepki göstererek partiyle ilişkisini kestiği belirtilen H.İ.T.'yi tanıyıp tanımadığı yönündeki sorumuza ise Kılınç “Tanıyorum ama çok değil. Şuan partimizin üyesi değil” dedi.
HABERVAKTİM.COM
EpiVaTeS
03-04-2011, 00:48
Hadi ya...
BDPlilere laf söyleyince Münafık oluyoruz öylemi...???
asparagas haber...
haber kaynağına bakın hele..hiç güvenilir değil;D
asi yorulma ben senin yerine yazdım...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.