fatih kısaparmak balon baskılı balon Kocaya Itaatin Fazileti - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kocaya Itaatin Fazileti

Ravza_Ruveyda
08-24-2007, 23:18
Israilogullarindan bir genç siddetli bir hastaliga tutulmus. Annesi:

- “Eger çocugum sifaya kavusup hastaligindan kurtulursa yedi gün dünyadan çikacagim” diye adamis. Allahü Teala çocuga sifa verir, çocugu hastaligindan kurtulur. Fakat annesi adagini yerine getirmez. Bir gece rüyasinda, biri gelip kendisine:

- “Adagini yerine getir. Yoksa Allah’tan daha siddetli belaya ugrarsin,” der.

Sabah kalkinca çocugunu çagirir, durumu ona anlatir ve kabristanda kendisine bir kabir, kazmasini, kendisini oraya defnetmesini emreder. Çocuk, annesinin emrini yerine getirir ve gider. Kabre konuldugu zaman kadin, söyle niyazda bulunur:

- “Ey Allah’im! Gücümün yettigini yaptim, adagimi yerine getirdim. Bu kabirde beni her türlü afattan koru!“

Kadin bu duayi yapinca, bas tarafinda parlak bir isik ve pencere gibi bir delik gördü. Bahçede iki kadin bulunuyordu. Bu iki kadin ona:

- “Ey kadin! Ordan çikip buraya gel!” diye seslendiler. Genisleyen pencereden çikip kadinlarin yanina gitti. Bir de ne görsün, bahçenin içinde güzel bir havuz, kendisi de gidip onlarin yanina oturdu. Oturan kadinlara selam verir. Selamini almazlar. Kadinlara:

- “Selamimi niçin almadiniz? Halbuki konusabiliyorsunuz” der. Kadinlar:

- ”Selam vermek bir ibadettir. Biz ise ibadetten men olunduk“ dediler.

Kadinlarin yaninda otururken, bir kus gelip kadinlarin birinin basinin ucuna konar ve kanatlariyla kadini serinletir. Baska bir kus de gelir, diger kadinin basucuna konarak, gagasi ile kadinin basini gagalamaya baslar. Birinci kadina:

- “Bu keramete, nasil ve ne ile ulastin? Diye sorar. Kadin:

- “Dünyada iken benim bir kocam vardi. Ben ona çok itaat ederdim. Ona hiç karsi gelmezdim. Ölürken kocam benden razi olarak öldüm. Allahü Teala bunu ikram buyurdu“ dedi. Ikincisi:

- “Sen bu musibete ve azaba nasil ve niçin ugradin?” diye sordu. Kadin:

- “Ben saliha bir kadindim. Dünyada iken benim bir kocam vardi. Ben ona itaat etmez, daima ona isyan ederdim. Dünyadan ahirete göçerken, o benden razi degildi. Allahü Teala kabrimi, iyi amellerimden dolayi bir bahçe kildi. Fakat kocam benden razi olmadigi için de, Allah bununla beni cezalandirdi. Sana çok rica ediyorum ki, dünyaya döndügünde, kocamin yanina git, beni bagislamasini ve benden razi olmasini, kendisinden istirham et. Belki benden razi olur da, bu azaptan kurtulurum“ dedi.

Yedi gün geçtikten sonra ona:

- “Kalk kabrine gir. Çünkü çocugun gelmis, seni ariyor. Kabirden çikaracak.“ Dediler. Kadin onlarin yanindan kalkip kendi kabrine geldiginde, çocugunun kabrini kazdigini gördü. Kadinin, adagini yerine getirdigi haberi etrafa yayilinca, insanlar onun ziyaretine geldiler. Bu arada kendisinden, kocasina gidip kendisini bagislamasi hususunda, ricada bulunmasini isteyen kadinin kocasi da ziyaretine gelmisti.

Karisinin söylediklerini bir bir kocasina anlatti. Kocasi da karisini affetti. Gece rüyasinda o kadini gördü:

- “Senin yüzünden azaptan kurtuldum. Allah sana çok büyük mükafat versin. Allah senin günahlarini bagislasin” diye dua ediyordu.

Feyza
08-25-2007, 01:36
paylaşım için saol