Gönülden
10-10-2008, 09:57
Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, “Aktütün’e ben mi gitseydim?” dedi ya..
Ben o cümleye takıldım kaldım.
Doğru söylüyor komutan..
Koskoca Hava Kuvvetleri Komutanı, bir çatışma çıktı diye, hemen oraya mı gidecek?..
Çatışmalar birbirini takip edecek şekilde, teselsül etse, komutan her gün bir başka yere mi gidecek?
Veya aynı gün, birden fazla yerde çatışma çıkarsa, komutan hangisine gidecek?
Hayır espiri falan yapmıyorum. Alaya da almıyorum.
Çok ciddiyim..
Komutan haklı..
Ama bir şartla..
Komutanın, “Aktütün’e ben mi gitseydim?” diyerek, tatiline devam ettiği, gayet normal ve sıradan bir durummuş gibi tanıttığı golf turnuvasında, beraber olduğu arkadaşlarından bazıları Aktütün’e gitmiş olması şartıyla..
Öyle ya, “Koskoca komutan, çatışma çıktı diye, Aktütün’e niye gitsin ki?” dedik..
Ama; birileri de, Aktütün’e mutlaka gitmesi gerekir değil mi?
Kimler mesela?
Mesela, golf oynadığı işadamı Ali Akkanat’ın askerlik çağındaki akrabaları.. Mesela Opet’in Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’ün askerlik çağındaki akrabaları..
Ve dahi, komutanımızın Ankara’ya dönüp, oradan gelişmeleri takip etme yerine, Antalya’da kalıp golf oynamaya devam ettiği Golf Kulüp’teki diğer işadamlarının akrabalarından bir veya birkaçının Aktütün’e gitmesi şartıyla!
Evet soralım komutanımıza: “Sizin gitmenize gerek yok, peki golf oynadığınız işadamlarının çocuklarının da mı Aktütün’e gitmelerine gerek yok!”
Bakıyoruz Aktütün’de şehit olanlara!
Anne-babası golf oynayanlardan kimse yok..
İlla şehit olması da gerekmez...
Getirin Aktütün Karakolu’nda askerlik yapanların listesini.. Bir tanecik de olsa, o golfçülerden birisinin, illa çocuğu da olması gerekmez, üçüncü derece akrabası olan var mı?
Akkanat Holding olur.. Opet olur.. Koç olur!
Şu olur, bu olur..
Golfçülerden olsun da.. Hangisi oluyorsa o olsun!
Aktütün’den de vazgeçtim..
Bir tanenizin yakın akrabası, Güneydoğu’da askerlik yaptı mı acaba?
Bayram sonrası, Antalya Golf Kulübü’ndeki turnuvaya, 40 kadar işadamının katıldığı söyleniyor.
Buyrun, o işadamlarının isimlerini açıklayın..
Ve söyleyin bakalım, hangisinin çocuğu Güneydoğu’da askerlik yapmış?
Kendileri gitmezler..
Çocuklarını göndermezler.
Yeğenlerini göndermezler..
Eeee..
Kim savunacak bu toprakları..
Üniversite kapılarından geri çevrilmeleri için baskı yaptığınız başörtülülerin abileri, kardeşleri, eşleri mi?
Komutanımız gitmesin, anladık..
Peki golfçüler niye gitmesin?
Onların ne ayrıcalığı var?
Niçin Ramazan’lar, Muhammed’ler, Bahaddin’ler Aktütün’e gidiyor da, golfçüler gitmiyor?
Ben o cümleye takıldım kaldım.
Doğru söylüyor komutan..
Koskoca Hava Kuvvetleri Komutanı, bir çatışma çıktı diye, hemen oraya mı gidecek?..
Çatışmalar birbirini takip edecek şekilde, teselsül etse, komutan her gün bir başka yere mi gidecek?
Veya aynı gün, birden fazla yerde çatışma çıkarsa, komutan hangisine gidecek?
Hayır espiri falan yapmıyorum. Alaya da almıyorum.
Çok ciddiyim..
Komutan haklı..
Ama bir şartla..
Komutanın, “Aktütün’e ben mi gitseydim?” diyerek, tatiline devam ettiği, gayet normal ve sıradan bir durummuş gibi tanıttığı golf turnuvasında, beraber olduğu arkadaşlarından bazıları Aktütün’e gitmiş olması şartıyla..
Öyle ya, “Koskoca komutan, çatışma çıktı diye, Aktütün’e niye gitsin ki?” dedik..
Ama; birileri de, Aktütün’e mutlaka gitmesi gerekir değil mi?
Kimler mesela?
Mesela, golf oynadığı işadamı Ali Akkanat’ın askerlik çağındaki akrabaları.. Mesela Opet’in Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’ün askerlik çağındaki akrabaları..
Ve dahi, komutanımızın Ankara’ya dönüp, oradan gelişmeleri takip etme yerine, Antalya’da kalıp golf oynamaya devam ettiği Golf Kulüp’teki diğer işadamlarının akrabalarından bir veya birkaçının Aktütün’e gitmesi şartıyla!
Evet soralım komutanımıza: “Sizin gitmenize gerek yok, peki golf oynadığınız işadamlarının çocuklarının da mı Aktütün’e gitmelerine gerek yok!”
Bakıyoruz Aktütün’de şehit olanlara!
Anne-babası golf oynayanlardan kimse yok..
İlla şehit olması da gerekmez...
Getirin Aktütün Karakolu’nda askerlik yapanların listesini.. Bir tanecik de olsa, o golfçülerden birisinin, illa çocuğu da olması gerekmez, üçüncü derece akrabası olan var mı?
Akkanat Holding olur.. Opet olur.. Koç olur!
Şu olur, bu olur..
Golfçülerden olsun da.. Hangisi oluyorsa o olsun!
Aktütün’den de vazgeçtim..
Bir tanenizin yakın akrabası, Güneydoğu’da askerlik yaptı mı acaba?
Bayram sonrası, Antalya Golf Kulübü’ndeki turnuvaya, 40 kadar işadamının katıldığı söyleniyor.
Buyrun, o işadamlarının isimlerini açıklayın..
Ve söyleyin bakalım, hangisinin çocuğu Güneydoğu’da askerlik yapmış?
Kendileri gitmezler..
Çocuklarını göndermezler.
Yeğenlerini göndermezler..
Eeee..
Kim savunacak bu toprakları..
Üniversite kapılarından geri çevrilmeleri için baskı yaptığınız başörtülülerin abileri, kardeşleri, eşleri mi?
Komutanımız gitmesin, anladık..
Peki golfçüler niye gitmesin?
Onların ne ayrıcalığı var?
Niçin Ramazan’lar, Muhammed’ler, Bahaddin’ler Aktütün’e gidiyor da, golfçüler gitmiyor?