Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an Yasağında Flaş Gelişme,Erdoğan'a Suç Duyurusu
Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlamasıyla ilgili olarak, uygulamayı yürürlüğe koyan siyasiler ile birlikte halen devam ediyor olmasından sorumlu tutulan Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
http://www.habervaktim.com/resim/resim194497_2.jpg
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun sahibi Adem Çevik adlı bir vatandaş.
Çevik dilekçesinde, 22 Temmuz 1999 tarihinde yürürlüğü konulan düzenleme ile Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlaması getirildiğini hatırlatarak, bunun bir suç olduğunu; AK Parti iktidarının yasağı kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savundu.
Adem Çevik dilekçesinde dönemin siyasileri olarak gösterdiği MHP milletvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile Devlet İhale Kanunu'nu 19 defa değiştirdiği halde Kur'an yasağını 9 yıldır kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savunduğu AK Parti milletvekilleri ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yasağı uygulatan Diyanet yetkililerinin cezalandırılmalarını istedi.
Çevik dilekçesinde şöyle dedi: "Şüphelilerin 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması sonucu çıkarılan Kur'an Yasağı sebebiyle çocuklarım Kur'anı öğrenemedi. Hukuka, anayasaya ve insan haklarına aykırı olarak Kur'an-ı Yasak Kitap haline getiren hükmü kanunlaştıranlar-kanunu uygulayanlar ve kanunu yürürlükten kaldırmayanlar halkı kin nefret ve düşmanlığa sevkten, kaostan, ayrımcılıktan, kutsal değerlere hakaretten, inanca hakaretten ve aşağılamadan, müslimanları rencide etmekten ve insanlığa karşı suçlardan, anayasayı ihlalden, anayasal düzeni değiştirmekten, 28 Şubat Darbesi'nden, TCK115, 257.271. TCK77, TCK125 TCK216-218 ve inandığım Kur'an'a ve inancıma hakaretten cezalandırılmalıdırlar. Aklı beyni olan Allaha, Kutsal Kitabı Kur'anına ve %99 savaş açamayacağından buutanç yasağını kanunlaştıranlardan MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli, A. M YILMAZ ve yasağı kaldırmayanlardan AKParti ve Genel Başkanı Receb Tayyib Erdoğan haricindekilerin tesbit edilerek müşahede altına alınmalarını ve cezalandırılmalarını taleb ederim."
bu adamin yaptigi isgüzarlikdan baska birsey degildir!.. sabretmesini bileceksin kardesim bütün yasaklar tek tek kalkiyor ama sen kalkar kitabi ortasindan okumaya kalkarsan, kitabin sonunu göremezsin!
o kadar sert girişmenin anlamı yok bence. bir çıkar yol olabilir. hep kötü yönden bakmanın anlamıyor. başörtüsünün üniversiteleride serbest olması da buna benzer bir eylemle gerçekleşti. bazılarına göre provakatör olan bazılarına göre hiç yeri olmayan bazılarına göre kitabın sonun vs. ama kız başına şapka koyarak derse girdi derten çıkarıldı dava açtı davayı kazandı YÖK hak verdi böylelikle önü açılmış oldu.
o zaman gitsin sorumlusundan hesap sorsun.. basbakani ve ak partiyi bu konuda sorgulamak isgüzarlikdir zaten olay ak partide bitse ilk gün cözülecek ama isin yargitay, danistay ayagi var o acidan bu gibi eylemler bazen yapici olmak yerine, yikici olabiliyorlar..
İntifada
07-23-2011, 02:49
helal olsun...
yasal hakkını kullanmış abi...
kimsenin laf etmeye hakkı yok bence...
katılıyorum kendisine ve alkışlıyorum !
bu halk koyun değil böyle böyle düzelir bu devlet...
ebuzer gıffari nasıl dikildiyse haksızlık görünce devrin yöneticilerinin karşısına bu abimizde içine sindirememiş haksızlığı ve gerekeni yapmış...
Adem Çevik dilekçesinde dönemin siyasileri olarak gösterdiği MHP milletvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile Devlet İhale Kanunu'nu 19 defa değiştirdiği halde Kur'an yasağını 9 yıldır kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savunduğu AK Parti milletvekilleri ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yasağı uygulatan Diyanet yetkililerinin cezalandırılmalarını istedi.
haksız değil...
Muhteşem
07-23-2011, 02:54
Birilerinin bazı şeyleri bu şekilde hatırlatması gerekiyor. Bunda bir anormallik yok. Umarım bu durum değerlendirilir ve bir neticeye varılır.
Devlet için daha farklı öncelikler vardı. Arada kaynayanların gündeme gelmesi iyi.
ben içten ve samimi olduğuna inanarak destekliyorum. müslümanların hakkı hiç bir şahıs ve veya kuruluşa kurban edilemez. bunun başbakan veya gül olması gerekmiyor. ve hiçte haksız değil her şeyde değişiklik yapılıyor ama islami yasaklarla ilgili hiç bir şey yapılmıyor. güçlerinin yetmediğini söylüyorlar ama tyeri geldiğinde orduya meydan okuyabiliyorlar. halkın en az %80'i bu yasaklara karşı iken %20lik azgın guruhtan korkmanın anlamı ne ?
kimsenin,kimeden korktugu yok ama bu tür girisimlerde su ana kadar hep geri tepmistir ve hep süreci yavaslatmistir..
bu yapilan bana göre kas yapayim derken, göz cikarmakdir kaldiki kim bana idda edebilirki camiilerde 12 yas altindaki cocuklar kuran egitimi alamiyor onu birakin benim ilcemde 3 tane resmi olmayan kuran kursu var ve 12 ay boyunca her yastan cocuk egitim aliyor ki bu türkiyenin her yerinde mevcut bunu poliside, savcisida, hakimide biliyor ama görmezden geliyor bunuda kabul edelim..
İntifada
07-23-2011, 03:03
Alıyor alamıyor meselesi değil...
o kanun orada durdukça içimiz rahat etmez...
ne belli her zaman akpartinin iktidarda kalacağı ?
belki iktidar el değiştirecek ve bu yasak uygulanacak ne belli ?
üstelik şu an yapılan suç adam polisi alsa gelse tespit ettirse kursa ceza gelir kanuna karşı geldiği için...
kim ne derse desin bunlar yapılmalı tebrik ediyorum abiyi...
peki bu abi bunu yapinca sürec hizlanacak mi yada suc duyurusu ciddiyemi alinacak..
o yasanin sacmaligi, haksizligi konusunda hepimiz asikariz tabiki o yasa uygulanmiyor ama o öyle senin dedigin gibi polisin gelip yasak demesiyle olmuyor öyle olsa tam anlamiyla infaal olur en azindan benim ilcemde olur!..
tabiki bu sorunlar cözülmelidir ama Allah askina su andaki gündeme bakin yok özerklik, yok yemin, yok kibris, yok ab peki simdiye kadar nerdeydi diye sorarsaniz durun hele bir o zamanlar cirakdik simdi ustalasti va sartlar olgunlasti..
nedir olgunlasan sartlar diye sorarsaniz dün her türlü yasayi reddeden bir aym yok, basörtüsü yasagina eyvallah diyen danistay, yargitay yok, ideolojik bir hsyk yok yani ortam müsait diyebiliriz yada sayin arincin dedigi gibi Mevlam verdikce verdi simdi o verilenleri, bicme zamanidir..
İntifada
07-23-2011, 03:12
ohoo...
gündem beklersek bi 9 yıl daha bekleriz...
halk sorun çözsün diye oy verir siyasi partilere...
birilerinin çıkıp bunlardan rahatsız olduğunu belirtmesi lazımdı hükümete...
mazlumder özgürder gibi kuruluşların bu konuda süreç başlatmasını temenni ediyorum...
toplu dilekçe yada toplu suç duyurusu vb.
bana kalsa hiç bir getirisi olmasa bile bu zülmün devletin arşivlerine girmesi bile yeter.
kardes zaten sizin kas yapayim derken, göz cikarmama gibi bir derdiniz yok ki.. yani sesiniz duyulsun, arsivde yer alsinda sorun cözülümesede mühim degil!.. durun hele asil tantana okullar acilinca kopacak gibime geliyor..
ohoo...
mazlumder özgürder gibi kuruluşların bu konuda süreç başlatmasını temenni ediyorum...
yakında olabilir. bu yasakların kalması için saydığınız dernekler ve mustazaflar tesettür seferberliği kapsamında meclise mektup dilekçe gönderecekler.
İntifada
07-23-2011, 03:17
mustazaflar,saadet,has parti falan bağımsız adaylar gösterip girecekti arkadaş meclise...
bunu bilir bunu söylerim olmuyor böyle...
ohoo...
sana, bana göre sorun olanlar baskalari icin sorun olmayabiliyor ama ortak sorunlar mevcut bunlar issizlik, ekonomi, terör sorunu, dis tehlikeler diye siralanabilir..
ama dini konular, azinlik sorunlari, egitim sorunlari halkin büyük kismini ilgilendirse bile geneli kapsamadigi icin öncelige girmeyebilir..
söyle bir anket yapilsa bu yasak halk arasinda pek önemli gibi görünmeyebilirki bunda islevselligi olmamasida kaydadedegerdir..
tabiki böyle olmamasi demek sorunun cözülmeyecegi anlamina gelmez ama ilk dönem ahmet necdez sezer gibi birini,ikinci dönem parti kapanmasi sürecini lütfen gözardi etmeyelim..
beklemeyelim dyiorsunuz ama bir cocugun bile dogumu icin 9 ay bekleniyor yani sizin elinizde bir sihirli degnek varsa verinde basbakanimiza hic öyle ugrasmadin arkadaslar..
kardes zaten sizin kas yapayim derken, göz cikarmama gibi bir derdiniz yok ki.. yani sesiniz duyulsun, arsivde yer alsinda sorun cözülümesede mühim degil!.. durun hele asil tantana okullar acilinca kopacak gibime geliyor..
bile dedim. asıl amacın o olmadığını benden iyi biliyorsunuz. o kadar karamsallığınıza karşı zülmün kayıtlara geçmesi bile olumludur anlamında söyledim
ayırıca bazılarına göre tantana olabilir. bizim hak talebi gasp edilen hakların iadesi ve mucadeledir.
Hüdavendigâr
07-23-2011, 03:18
samimiyeti tartışılır..
EpiVaTeS
07-23-2011, 03:21
ilkokula başörtüsü sokmaya çalışanla bunun arasında bir fark yok...
Sabır etmesini bileceksin...
tamamen popülizmce bir yaklaşım...
mustazaflar,saadet,has parti falan bağımsız adaylar gösterip girecekti arkadaş meclise...
bunu bilir bunu söylerim olmuyor böyle...
haci abartmayin su mustazaf der olayini.. Allah razi olsun güzel hizmetleri var ama doguda aday gösterseydiler tas catlasin 3-5 kisi secilirdi oda süpheli..
siz o kuran ziyafetlerindeki kalabaliklar onlarin kitlesi olarak görmesin sonucta bende onlarin etkinliklerine gidiyorum ve takdir ediyorum ama oy vermek baska bir olaydir ki doguda pkk-bdp gibi bir denge varken insanlar oylarinin zayi olmasini göze alamaz..
sp ve has partide bagimsiz aday koysaydilar abdullatif senerden farksiz olmazdi.. sen sivaslisin senerin sivastaki konumunu bilirsin ama bak sivasli itibar etmedi ama ayni sivaslialr 4 yil önce muhsin baskani rekor oyla yollamisdilar..
samimiyeti tartışılır..
hakkını arayan hakkını isteyen. birinin samimyetini sargulamam. ben samimyetine inanıyorum.
tartışmak isteyenler tartışır.
bile dedim. asıl amacın o olmadığını benden iyi biliyorsunuz. o kadar karamsallığınıza karşı zülmün kayıtlara geçmesi bile olumludur anlamında söyledim
ayırıca bazılarına göre tantana olabilir. bizim hak talebi gasp edilen hakların iadesi ve mucadeledir.
niyet okumayi sevmem ben buradaki yazilanlar üzerinden yorum yapiyor ve ne bu hareketi nede mustazaf derlerin hareketlerini tasvip ediyorum..
süreci bana göre yavaslatiyor ama bakin yine diyorum bana göre cünkü ben dogru oldugumu idda etmiyoum..
ama sunuda rahatca söyleyebilirim bundan 9 yil önce dile getirmek degil düsünmeye korktuklarimizi ak parti iktidarinda niye yapilmadi diye tartisiyoruz..
ilkokula başörtüsü sokmaya çalışanla bunun arasında bir fark yok...
Sabır etmesini bileceksin...
tamamen popülizmce bir yaklaşım...
bence siz düşünceleriniz gözden geçirin. bu halk 90 yıldır sabır ediyor. sabır konususa artık amacından saptı.
ilköğretimde şuan belki yüzlerce öğrenci var. kardeşim bunlardan biri idi ve yeni mezun oldu. olayları saptırıp müslümanlara zülüm etmekten vazgeçelim. başörtü ile okuyanlar popülist sizler sabırlı.
İntifada
07-23-2011, 03:28
haci abartmayin su mustazaf der olayini.. Allah razi olsun güzel hizmetleri var ama doguda aday gösterseydiler tas catlasin 3-5 kisi secilirdi oda süpheli..
siz o kuran ziyafetlerindeki kalabaliklar onlarin kitlesi olarak görmesin sonucta bende onlarin etkinliklerine gidiyorum ve takdir ediyorum ama oy vermek baska bir olaydir ki doguda pkk-bdp gibi bir denge varken insanlar oylarinin zayi olmasini göze alamaz..
sp ve has partide bagimsiz aday koysaydilar abdullatif senerden farksiz olmazdi.. sen sivaslisin senerin sivastaki konumunu bilirsin ama bak sivasli itibar etmedi ama ayni sivaslialr 4 yil önce muhsin baskani rekor oyla yollamisdilar..
3-5 vekil azmı...
hakan şükür,ertuğrul günay olana kadar mustazaftan 3 kişi olurdu...
saadet partisi belli yerlere sağlam adaylar koysaydı bağımsız adam sokardı
sırf istanbulda 130 bin oy aldı saadet...
abdullatif şener kim allah aşkına :)
mecliste kemalist ve milliyetçi hassasiyeti olan muhalifler var...
islami hassasiyeti olan muhalif eksikliği yaşıyoruz...
Özgür Çağrı
07-23-2011, 03:32
Amcam şahsi davranmasına rağmen hoşgörü ve diyalog iklimine sert bir giriş yapıp kemalistleri ve diyalogcuları oldukça korkutmuş olmalı.
Belki pek bir şeyi değiştirmeyecek
ama karınca misali
amaç safını belli etmek değil mi ?
3-5 vekil azmı...
hakan şükür,ertuğrul günay olana kadar mustazaftan 3 kişi olurdu...
saadet partisi belli yerlere sağlam adaylar koysaydı bağımsız adam sokardı
sırf istanbulda 130 bin oy aldı saadet...
abdullatif şener kim allah aşkına :)
mecliste kemalist ve milliyetçi hassasiyeti olan muhalifler var...
islami hassasiyeti olan muhalif eksikliği yaşıyoruz...
onlarda koltuk sevdasina düsmeseler onlardan da olur ama sagolsun bizim islamcilar yüzde 3 ün hesabini yaptiklari icin kücüldükce, kücülüyorlar..
bu arada sana göre günay ve sükür birsey ifade etmeyebilir ama bazilarina göre edebilyior ki günay izmirde beklenenden fazla bir oyla secildi ve her kabinede görev aliyor..
tabiki mecliste her rengin, her görüsün olmasi taraftariyim ama olmuyor diye bunun sucuda ak parti degil simdi numan hoca veya sp gelseydi bize ya bize 3-5 adam verin deseydi basbakanimiz hayir mi derdi ama onlar ne yapti kendilerini dev aynasinda gördü ve bir nevi boylarinin ölcüsünü aldilar!..
mustazaflarinda milletvekili cikaracak kudretleri oldugunu sanmiyorum oda ayri bir konu..
sanırım bazıları Ak Partiyi ebedi görüyor. hiç kimse kusura bakmasın ama bazı arkadaşlar artık parti selametini herşeyin üstünde tutuyorlar. aynen vatanı hizmet eden değil hizmet edilen kabul edenler. gibi gidip eglip süreci sayıflatmaktan bahsediyorsunuz. Mustazfalar 27 Nisan Bildirisnin ana hedefi idi süreci yavaşlatmak bi yana 10 katına hızlandırdı desek yeridir. Hükümete Dik durma ve karşı çıkma şansı tanıdır. ve muhturalar tarihe karıştı desek yeridir. herşeyden parti penceresiden bakmanın anlamı yok.
mustazların milletvekilsiz de partisizde konumu ve yeri çok önemli ve kritiktir. herşeyi sayı ile ölçersek yanılırız. PKK sayı hesapları yaparak. bazı fiillere kalkıştı. Bilirsiniz Ki müslüman için sayı birinci derece öneli konu değildir. ( önemsiz olduğunu söylemiyorum öncelikli değildir. )
ak partiyi savunan kim ki sonucta ak parti gider pak parti gelir ama artik türkiye eski türkiye degil yani 28 subat ülkemize cok büyük zararlar acmistir ama bir faydasida dindar kesimin bilinclenmesi oldu..
bak sesin nasil gür cikiyor, nasil derdini anlatiyorsun bu bir sürecti ve bu sürecin hizlanmasi basbakanimiz sayesinde olmustur tabiki sp o degisimi yapabilseydi onun sayesinde olacakdi..
bundan sonra gerek islami konularda gerekse kürt meselesinde ülkemiz tabulari yikmistir ve artik taslar yavas yavas yerine oturmaya baslamistir ama tabiki sürec sancili geciyor ki buda gayet normaldir..
Özgür Çağrı
07-23-2011, 03:36
onlarda koltuk sevdasina düsmeseler onlardan da olur ama sagolsun bizim islamcilar yüzde 3 ün hesabini yaptiklari icin kücüldükce, kücülüyorlar..
bu arada sana göre günay ve sükür birsey ifade etmeyebilir ama bazilarina göre edebilyior ki günay izmirde beklenenden fazla bir oyla secildi ve her kabinede görev aliyor..
tabiki mecliste her rengin, her görüsün olmasi taraftariyim ama olmuyor diye bunun sucuda ak parti degil simdi numan hoca veya sp gelseydi bize ya bize 3-5 adam verin deseydi basbakanimiz hayir mi derdi ama onlar ne yapti kendilerini dev aynasinda gördü ve bir nevi boylarinin ölcüsünü aldilar!..
mustazaflarinda milletvekili cikaracak kudretleri oldugunu sanmiyorum oda ayri bir konu..
Paranın kudretine değil Allah'ın kudretine inanan insanlar üçün beşin hesabını yapmazlar :)
Benim bir cemaatim olsa ve diyalogcu ve kemalist tayfa tarafından bu kadar karalansa iftiralar atılsa filmlerde terörist gösterilse öcü gibi bakılsa sanırım meydanlara 10 kişi indiremem.
Ama terörist yaftası yapıştırılmak pahasında on binlerce hizmet eri ve yüz binleri meydanlara dökebilen bir kitlesinin olması şaşırtıcı.
Sanırım İslamcı kürtlere boyun eğdirilemeyişin bir sonucu
tarih boyunca
said nursiden şeyh saide ...
mustazların milletvekilsiz de partisizde konumu ve yeri çok önemli ve kritiktir. herşeyi sayı ile ölçersek yanılırız. PKK sayı hesapları yaparak. bazı fiillere kalkıştı. Bilirsiniz Ki müslüman için sayı birinci derece öneli konu değildir. ( önemsiz olduğunu söylemiyorum öncelikli değildir. )
Paranın kudretine değil Allah'ın kudretine inanan insanlar üçün beşin hesabını yapmazlar :)
Benim bir cemaatim olsa ve diyalogcu ve kemalist tayfa tarafından bu kadar karalansa iftiralar atılsa filmlerde terörist gösterilse öcü gibi bakılsa sanırım meydanlara 10 kişi indiremem.
Ama terörist yaftası yapıştırılmak pahasında on binlerce hizmet eri ve yüz binleri meydanlara dökebilen bir kitlesinin olması şaşırtıcı.
tarih boyunca
sorunda tam o son cümlende islamci kürtler!.. isin icine irk giriyorsa ben yokum kardesim hani biz ümmetciydik o halde neden bu kürt, türk muhabbeti..
beni sevinderen nokta ise hizbullahin yer altindan cikip, yer üstünde yer almasidir ve elini kandan cekmesidir o halde eli kanda olmadigi sürece her türlü aykiri, asii görüsü savunabilir ve eylemini yapabilir belki bunlari destelememe ama bunlar yapma özgürlügünü sonuna kadar desteklerim..
birde olayin sürü psikolojisi durumu varki onuda cemaatlerin yapisi diye baska bir baslik altinda aciklayabiliriz..
bende sayilara, rakamlara takilmam cok olmak hak demek degildir Hz. Nuha inanlar azinlikdaydi hatta kendi oglu bile inanmamisti ama o hakdi..
sana göre cok önemli olabilir bana görede etkisiz eleman olabilir bu bakis acisidir ama sunuda acik yüreklilikle söyleyebilirim son 3-4 yildir mustazaf der cok büyük hareket getirdi, yeni bir bakis acisi getirdi bir nevi sivil uyanis getirdi evet bazi noktalarini tasvip etmem, asiri bulurum, samimi bulmam ayri dava ama kendilerine göre hak olani, dogru bildiklerini cesursa söylediler mi, birileri gibi devlete yaranma derdine girmediler, birileri gibi cevir, kazi, yansin siyaseti yapmadilar takdir ederim ama tasvip etmedigim cok nokta var oda ayri bir konudur..
tarih boyunca
Hay ağzına yüreğine ferasetine sağlık kardeşim.
değin gibi yani yaklaşık olarak 20 yıldır. islamcısından kemelistine her kesinmin aralıksız saldırdığı bir camianın hizmetleriden bahsediyoruz.
Özgür Çağrı
07-23-2011, 03:43
sorunda tam o son cümlende islamci kürtler!.. isin icine irk giriyorsa ben yokum kardesim hani biz ümmetciydik o halde neden bu kürt, türk muhabbeti..
beni sevinderen nokta ise hizbullahin yer altindan cikip, yer üstünde yer almasidir ve elini kandan cekmesidir o halde eli kanda olmadigi sürece her türlü aykiri, asii görüsü savunabilir ve eylemini yapabilir belki bunlari destelememe ama bunlar yapma özgürlügünü sonuna kadar desteklerim..
birde olayin sürü psikolojisi durumu varki onuda cemaatlerin yapisi diye baska bir baslik altinda aciklayabiliriz..
Ümmetçiyiz eyvallah amma Türk İslam dininin mensupları bunun içinde gülen hareketi baş rol oynuyor Türkiyede milli bir İslam olgusunu kürtlere empoze etme gayesine girdiği ve ümmet bilincini devrimci İslamı birlikteliği bozduğu kanaatindeyim. Kürt halkı veya diğer müslüman halklar Türkçü milli bir din haline getirilmek istenen İslamı reddettiği için bunca zamandır cezalandırılıyorlar. Yoksa devlet doğuda pkk karşıtı İslami bir kitleye neden bu kadar eziyet çektirsin ki ?
Öyle değil mi ?
İntifada
07-23-2011, 03:44
ırk kavramı girdi ben kaçar beyler...
Furkan'ın islamcı kürtlerden kastı ırkçılık olduğunu sanmıyorum çoğunluk kürt kardeşlerimizden olduğu için o ifadeyi kullanmış olabilir. ırkçılıkla işi olmadığını Türkiyede herkes bilir.
bende sayilara, rakamlara takilmam cok olmak hak demek degildir Hz. Nuha inanlar azinlikdaydi hatta kendi oglu bile inanmamisti ama o hakdi..
sana göre cok önemli olabilir bana görede etkisiz eleman olabilir bu bakis acisidir ama sunuda acik yüreklilikle söyleyebilirim son 3-4 yildir mustazaf der cok büyük hareket getirdi, yeni bir bakis acisi getirdi bir nevi sivil uyanis getirdi evet bazi noktalarini tasvip etmem, asiri bulurum, samimi bulmam ayri dava ama kendilerine göre hak olani, dogru bildiklerini cesursa söylediler mi, birileri gibi devlete yaranma derdine girmediler, birileri gibi cevir, kazi, yansin siyaseti yapmadilar takdir ederim ama tasvip etmedigim cok nokta var oda ayri bir konudur..
değerli kardeşim katılmadığınız noktalar mutlaka olacaktır. benim kende bazen katılmadığım noktalar olabiliyor.
aynı şekilde Ak Partide tasfip etmediğim çok yönü olmasına rağmen severiz ve takdir ettiğimiz çok yönüde var.
ama hakkın teslim edilmesi imandandır.
Özgür Çağrı
07-23-2011, 03:49
ırk kavramı çoktandır girdi ve zorla milli bir din oluşturup öz islamın vahiy dini islamın içine yerleştirilmek isteniyor içine rivayetler kültürler katılarak . İslam dininide milliyetçi heva ve heveslerine alet etmek isteyen bazı çevreler insanlara bu milli kültür dinini empoze etmeye çalışıyorlar. Ali şeriatinin dine karşı din dediği şeyde bu olmalı.
Kur'an dini olan Vahiy dini olan İslamı kabul edip milliyetçi aşıların enjekte edilmesine hayır diyen rivayetleri kültürleri dininin içine girmesine müsaade etmeyen müslümanlar Türkiye Cumhuriyeti tarafından tarih boyunca cezalandırılmışlardır ve bundan sonrada devlet bu kimselerle savaşacaktır.
benim açımdan bu görüşümü mantıklı buluyorum.
ırk kavramı girdi ben kaçar beyler...
la nereye kaçıyorsun. mustazafların ırkçı olmadığını bilmi misin ? :)
Yıldırım
07-23-2011, 03:50
Kiminle uğraşacağımızı şaşırdık.Yapılan işgüzarlıktan başka bişey değil.
Birilerinin oyununa gelmeyin.
Hukuk nedir diye bir bakın.Açılan bu davanın sonucunu ben size söyleyeyim.Hakim laiklik üzerinden dem vurup her hangibir suç olmadığına karar verecek.Sonrada Ak Parti'nin kanun değişikliği yapıldığında değişikliğinin iptali istenince örnek oluşturabilecek davalardan bu şikayet davasından hakimin kanun ile ilgisinden çok laiklik ile ilgisinden dolayı yapacağı yorum örnek alınacak.Yapacağımız
ilk kanun teklifi bu çok bilmişlerin yüzünden iptali çok kolay olacak.
Birileri kullanıyor bu statükonun işine gelecektir.
Sabredin, patlamayın.
Ümmetçiyiz eyvallah amma Türk İslam dininin mensupları bunun içinde gülen hareketi baş rol oynuyor Türkiyede milli bir İslam olgusunu kürtlere empoze etme gayesine girdiği ve ümmet bilincini devrimci İslamı birlikteliği bozduğu kanaatindeyim. Kürt halkı veya diğer müslüman halklar Türkçü milli bir din haline getirilmek istenen İslamı reddettiği için bunca zamandır cezalandırılıyorlar. Yoksa devlet doğuda pkk karşıtı İslami bir kitleye neden bu kadar eziyet çektirsin ki ?
Öyle değil mi ?
sadece sunu söyleyim bu topraklarda insanlari bir arada tutan en büyük unsur dindir eger siz o unsuru zedelerseniz iste asil o zaman bölünme baslar!..
o acidan onlar öyle yapti diye sizinde ayni sekilde hareket yapmaniz onlardan farkli oldugunu göstermez lütfen su dini argümanlara irkcilik olayini katmayin yok katarsaniz samimiyetiniz sorgulanir..
saidir nursi bir kürttü ama hic bir zaman bunun üzerinde durmadi daha dogrusu irkini hic bir zaman bir tartisma unsuru haline getirmemistir..
ayrica yanildigin bir noktada gülen cemaatinin öyle türk-kürt gibi bir derdi yokdur yani salt türk-islam ülküsüne yakin bireyler yetistiriyor demek yanlis olur ki ben cemaatte milliyetci argümanlara hic rastlamadim..
Türk okullari olgusu farkli bir durumdur onu bilahare tartisabiliriz ayrica sunuda gözardi etmeyelim devlet zamaninda hizbullahi-pkk ya karsi antitez olarak destekledi ama daha sonra sürec degisti, hizbullah baska boyutlara kaydi o zaman kendisine göre tehlike gördü ve geregini yapti!
zamaninda hizbullahi-pkk ya karsi antitez olarak destekledi ama daha sonra sürec degisti, hizbullah baska boyutlara kaydi o zaman kendisine göre tehlike gördü ve geregini yapti!
bunu hiç kimse ispatlayamaz. biz neden yardım görmedik acaba yoksa yerimiz mi ayrı idi PKK bize ambargo koyarken. bizden birşey alınmazken bize birşey satılmazken. araçlara bindirilmezken. etraftakiler selam kelamı keserken. ve üstüne üstüne PKK saldırıların uğrarken Devlet baskısı ve baskınlarındna başka birşey görmedik ve başından beri Devlet gerekeni yapmaya çalışıyordu sonradan değil. hala bazı kardeşlerimiz bazı olayları ya düşmandan yada 3. kişilerden öğrenip 4 kişiler olarak kaynak veriyorlar.
bu kitabı yine tavsiye ediyorum. (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=574547)
Eğer iktidarımızdan sadece 3 yıl önce konan bir yasağı kaldırmak bu kadar zorsa, baş örtüsü yasağı gibi daha köklü bir sorunla mücadele etmek imkansız olmalıydı.
Dinin başı Kur'an'dır. Kur'an varsa dinimiz de vardır. Kur'an'ı yasaklarsan, Kur'an'ı çocuklarımıza öğretmezsek, o başa takılan örtünün sıradan bir bezden ne farkı kalır? Devletimiz hiç zaman kaybetmeden, hatta başbakanımız iktidarı döneminde ilk iş olarak bu yasağı kaldırmalıydı. Ben bu yasağı kaldırmanın, çok zor olacağını sanmıyorum. En azından baş örtüsü sorunu kadar zor olmadığı kesin.
Özür dilerim ama bu vatandaş, gerekli başvuruları yapıp bir sonuç alamamışsa, bu davayı açmakta yerden göğe kadar haklı. Bana bu vatandaşı eleştirmek değil, "Allah razı olsun" demek düşer.
haci acik söyleyim hizbullah konusunda cok celiskilerim var o acidan gerek zamaninda gerekse simdi derin arastirmalar yaptim ama bir cok soru hala daha muallakda..
size göre gercek olmayanlar bana göre gercek olabiliyor..
neyse o baska bir konuda tartisilabilir ben bu konuda az, cok fikirlerimi dile getirdim ve fikilerini dile getiren arkadaslarada bazi yönlerden, neden katilmadigimi dile getirdim!..
İntifada
07-23-2011, 04:09
Eğer iktidarımızdan sadece 3 yıl önce konan bir yasağı kaldırmak bu kadar zorsa, baş örtüsü yasağı gibi daha köklü bir sorunla mücadele etmek imkansız olmalıydı.
Dinin başı Kur'an'dır. Kur'an varsa dinimiz de vardır. Kur'an'ı yasaklarsan, Kur'an'ı çocuklarımıza öğretmezsek, o başa takılan örtünün sıradan bir bezden ne farkı kalır? Devletimiz hiç zaman kaybetmeden, hatta başbakanımız iktidarı döneminde ilk iş olarak bu yasağı kaldırmalıydı. Ben bu yasağı kaldırmanın, çok zor olacağını sanmıyorum. En azından baş örtüsü sorunu kadar zor olmadığı kesin.
Özür dilerim ama bu vatandaş, gerekli başvuruları yapıp bir sonuç alamamışsa, bu davayı açmakta yerden göğe kadar haklı. Bana bu vatandaşı eleştirmek değil, "Allah razı olsun" demek düşer.
Adam fazlasıyla haklı beyler...
haci acik söyleyim hizbullah konusunda cok celiskilerim var o acidan gerek zamaninda gerekse simdi derin arastirmalar yaptim ama bir cok soru hala daha muallakda..
size göre gercek olmayanlar bana göre gercek olabiliyor..
neyse o baska bir konuda tartisilabilir ben bu konuda az, cok fikirlerimi dile getirdim ve fikilerini dile getiren arkadaslarada bazi yönlerden, neden katilmadigimi dile getirdim!..
değerli kardeşim. Hizbullah görünmez değil uzayda da yaşamıyorki isteyen herkesin ulaşabileceği ve birinci ağızdan istediği soruyu sorabileceği bir yerdedir.
ayrıca yayın organları takip edilerekte bişeyler anlaşılabilir. hizbullahın resmi web siteside var bildiğim kadarıyla sorulan sorulara cevap verilmektedir.
ayrıca çelikilerinizin olması kadar doğal bişey olamaz. 20 yıldır Türkiyede istisnasız her kesimin üzerine gittiği ve karaladı bir camiadır. kuşkuların olmaması a normalık olur zaten.
mesela sen devletin yardım ettiğini söyledin bende de neden etmediğini örnek vererek söyledim.
Özgür Çağrı
07-23-2011, 04:11
:güzel::güzel::güzel:
Allah razı olsun sizden de o abimizden de. herşeyden kuşkulanmak her şeyi provakatöre bağlamak nereye kadar çok merak ediyorum.
Gece gece beynim durdu sanırım. Ben şu satırları anlayamadım:
halen devam ediyor olmasından sorumlu tutulan Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
[/B]
yasağı kaldırmayanlardan AKParti ve Genel Başkanı Receb Tayyib Erdoğan haricindekilerin tesbit edilerek müşahede altına alınmalarını ve cezalandırılmalarını taleb ederim."
Burada bir çelişki yok mu? Başbakanımız da başlıkta da vurgulandığı gibi dava edildi mi? Yoksa başbakanımız hariç mi?
Tarantula_
07-23-2011, 04:17
Bence gereksiz, sabretmek lazım, elbette memnun değiliz ama acizane görüşüm böyle radikal ve anlamasız(bana göre) adımların hiçbir getirisi olmaz.
Yıldırım
07-23-2011, 04:18
Burada bir çelişki yok mu? Başbakanımız da başlıkta da vurgulandığı gibi dava edildi mi? Yoksa başbakanımız hariç mi?
Başbakan ve Diyanet Başkanı'na açılan bir dava...
Abi Allah razı olsun. adam hakkını ariyor fark etmezki merak etmeyin Başbakın o yasağı istemediğini bizden iyi biliyordur. Başbakana dava açsa ne olacak. neden bu yasağı kaldırmıyorsunuz diye onları sorumnlu tutmuş :) başbaka değiştirebilirsin neden değiştirmedin diyanetede neden talep etmedin diye olabilir :D
Yıldırım
07-23-2011, 04:30
Hiçbiriniz bu davanın nasıl bir şekilde emsal oluşturacağını düşünmüyorsunuz.
Kuran okuma ya itirazı laiklik üzerinden red ederim.Yarın yasa değişse bile çocuklara kuran okuma yolu açıldığında yapılan itarazda bu dava örnek teşkil edecek.Kuran okuma yasağının yasa ile alakası olmadığı laiklik ile alakası olduğu yorumu çıkacak işte o zaman işler karışacak.
Varsa hukukçu yorum bekliyorum.
sanaryolar hazır. solcular iktidarken kımıldamayın. alan daralır. muhafazakarlar iktidarken kımıldamayın iktidar elden gidecek her türlü kımıldamayın :) emsal memsal olmaz ana yasa değişikliğinde bahsediyoruz. bu davalar ve eylellerde anayasada yer verilmesi amacunı güdüldiğünü düşünüyorum.
İntifada
07-23-2011, 04:43
yeni anayasa forsuyla hazırlanıldı seçimlere...
o zaman halkın halkın sesine kulak verilecek...
Yıldırım
07-23-2011, 04:44
sanaryolar hazır. solcular iktidarken kımıldamayın. alan daralır. muhafazakarlar iktidarken kımıldamayın iktidar elden gidecek her türlü kımıldamayın :) emsal memsal olmaz ana yasa değişikliğinde bahsediyoruz. bu davalar ve eylellerde anayasada yer verilmesi amacunı güdüldiğünü düşünüyorum.
Ana yasa değişikliğine gerek yok yasa ile halledilebilecek bir konu.Bu konuyu anayasaya sokma gibi bir düşünceniz varsa bu hukuk bilmezliktir.
Emsal konusuna gelince bir dava açıldığında ilk olarak benzer davalara bakılır.Karım baş örtülü boşanmak istiyorum diyen adama bir hakim boşanma gerekcesini haklı bulunca diğer davalardada örnek alınıyor ve şuan karım başörtülü boşanmak istiyorum dediğin zaman önceki hakimin verdiği karardan dolayı emsal teşkil ediyor ve aynı karar gerçekleştiriliyor.
Bu olaydada aynı şey gerçekleştirilebilir.İki tane çapulcuya emanet edilemeyecek çetrefilli ve değerli bir konudur bu.
İntifada
07-23-2011, 04:48
Emsal konusuna gelince bir dava açıldığında ilk olarak benzer davalara bakılır.Karım baş örtülü boşanmak istiyorum diyen adama bir hakim boşanma gerekcesini haklı bulunca diğer davalardada örnek alınıyor ve şuan karım başörtülü boşanmak istiyorum dediğin zaman önceki hakimin verdiği karardan dolayı emsal teşkil ediyor ve aynı karar gerçekleştiriliyor.
Bu olaydada aynı şey gerçekleştirilebilir..
nasıl teşkil edecek ki bu dava o şekilde diğer duruma...
sallıyorum bu adamın açtığı dava hakim tarafından reddedilse yada devlet suçlu bulunmasa bu açılan bütün davalar için örnek teşkil ederde diğer türlü nasıl örnek teşkil edecek ?
Ana yasa değişikliğine gerek yok yasa ile halledilebilecek bir konu.Bu konuyu anayasaya sokma gibi bir düşünceniz varsa bu hukuk bilmezliktir.
Bu olaydada aynı şey gerçekleştirilebilir.İki tane çapulcuya emanet edilemeyecek çetrefilli ve değerli bir konudur bu.
sen öyle birşey söylüyorsun ki sanki türkiyede hiç emsal karar yokta bu ilk olacakmış gibi yazıyorsun. gerekirse silinip süpürülecek tüm yasalar. o zaman ne diye yeni ana yasa diye başımızın etini yediler. maden bişey değişmeyecek.
Yıldırım
07-23-2011, 04:55
nasıl teşkil edecek ki bu dava o şekilde diğer duruma...
sallıyorum bu adamın açtığı dava hakim tarafından reddedilse yada devlet suçlu bulunmasa bu açılan bütün davalar için örnek teşkil ederde diğer türlü nasıl örnek teşkil edecek ?
Şimdi hakim bu yasağı laiklik üzerinden değerlendirirde yasa hükümlerine hiçbir şekilde yer vermesse.Olası bir yasa değişikliğinde kuran yasağı kaldırılacağı zaman açılacak bir davada bu yasağın yasa ile alakası olmadığı bu konunun laiklik ile alakası olduğu söylenebilir ve yasak devam eder.367 gibi bir saçmalık bu ülkede yaşandıysa buna şaşırmamak gerekir.
İntifada
07-23-2011, 04:57
Şimdi hakim bu yasağı laiklik üzerinden değerlendirirde yasa hükümlerine hiçbir şekilde yer vermesse.Olası bir yasa değişikliğinde kuran yasağı kaldırılacağı zaman açılacak bir davada bu yasağın yasa ile alakası olmadığı bu konunun laiklik ile alakası olduğu söylenebilir ve yasak devam eder.367 gibi bir saçmalık bu ülkede yaşandıysa buna şaşırmamak gerekir.
kanunla sabit bir yasağı laiklik üzerinden değerlendireceklerini sanmam...
Yıldırım
07-23-2011, 05:02
sen öyle birşey söylüyorsun ki sanki türkiyede hiç emsal karar yokta bu ilk olacakmış gibi yazıyorsun. gerekirse silinip süpürülecek tüm yasalar. o zaman ne diye yeni ana yasa diye başımızın etini yediler. maden bişey değişmeyecek.
İşte burada sabretmek devreye giriyor.Önce Anayasayı değiştirelim ondan sonrada anayasaya göre kanun yapalım.Tam tersinden başlarsak başımıza bela alırız.Anayasada ki laiklik maddesine açıklayıcı tanım getirilmeli.Bunu yapmadan bu tarz işlere girişirsek oyunu eski kurallara göre oynamış oluruz ve yanarız.Önce kuralları değiştirelim sonra sen bizdeki halayı gör.
İşte bütün mesele burada...
Lütfen anlamaya çalışın tekrar tekrar düşünün hak vereceğinize eminim.
Yıldırım
07-23-2011, 05:05
kanunla sabit bir yasağı laiklik üzerinden değerlendireceklerini sanmam...
Sinek küçük miğde bulandırır.Son altı yedi yılda basına yansıyan tartışmalı davaları incelerseniz.Hep yorum saçmalığından ibaret.
Şikayetçi olan badem bıyıklı şu amcamı anladın öpüyor hürmetlerimi sunuyorum..
Başta kimin olduğu umrumda değil konu islamın bir meselesi olduğunda..
BeldeiTAYYIBe
07-23-2011, 05:50
Hakli bir talep fakat usul yanlis.
Bu yasagin yanlis oldugunu yetkililerde biliyor.
Ve yasagin kaldirilmasi icin gerekli kamuoyu olusmaya basladi.
Demokratik hakkini kullanmis bu vatandas.
lakin bu sekilde olayin üstüne gitmek, hele basbakanida sorumlular arasina katmak mantiksizca bir davranis.
Neden yanlış olsun yoksa Başbakını dini değerlerin üstünde mi tutmaya başladınız?
BeldeiTAYYIBe
07-23-2011, 06:08
Neden yanlış olsun yoksa Başbakını dini değerlerin üstünde mi tutmaya başladınız?
"Neden yanlis olsun"...bunu anladik.
Fakat devamindaki sözünüzü yakisIksiz buldugum icim görmemezlikten geliyorum. Böyle soru olmaz.
Hakli bir talep fakat usul yanlis.
Bu yasagin yanlis oldugunu yetkililerde biliyor.
Ve yasagin kaldirilmasi icin gerekli kamuoyu olusmaya basladi.
lakin bu sekilde olayin üstüne gitmek, hele basbakanida sorumlular arasina katmak mantiksizca bir davranis.
hiçte yanlış değil madem kamuoyu oluşmuş neden yanlış oluyor. ayrıca buda kamuoyundan biri. başbakanı katmış diye üzerine gitmenin anlamı yok değil mi ?
Yıldırım
07-23-2011, 13:28
Sen buradan bunu çıkartıyorsan helal olsun çok uğraşmış olmalısın.
"Neden yanlis olsun"...bunu anladik.
Fakat devamindaki sözünüzü yakisIksiz buldugum icim görmemezlikten geliyorum. Böyle soru olmaz.
Görmezlikten gelmeseniz ne yaparsınız merak ettim?
Sen buradan bunu çıkartıyorsan helal olsun çok uğraşmış olmalısın.
Erdoğanın Fatih Sultan Mehmed handan nesi eksik gider verir ifadesini çok çok..
Muhteşem
07-23-2011, 17:09
Baylar tartışılacak bir şey yok. Adam demokratik hakkını kullanarak bu yasayla ilgili suç duyurusunda bulunmuş. Yasayı AK Parti ortaya çıkarmamış olsada şuanda devam etmesini sağlayan 8.5 senedir bu ülkeyi yöneten AK Parti hükümeti ve bu yasanın düzeltilmesi için birilerinin sesini çıkarması gerekiyor, vatandaşta bunu yapmış.
Yasanın makullüğü tartışılır ve bir neticeye varılır, sorun yok.
Herşey zamanla bu biraz ağır olmuş tmm yasal hakkını kullanmış suç duyurusunda bulunmuşta yasaklar yavaş yavaş kalkıyo zaten başörtüsündede bir çok yasak vardı şimdi sınavlara girebiliyolar üniversitelerin çoğunda takabiliyolar zamanla oluyo herşey karşıt gruplar olmasa güya çağdaş değil diye hep taş koymasalardı şimdiye herşey çözülmüştü biraz sabır ...
Muhteşem
07-23-2011, 17:11
Tabi ki her şeyin bir zamanı, planı ve programı vardır ancak bazıları bu konuda acele edilmesini isteyebilir. Adam yaklaşık dokuz yıldır beklemiş daha neden bekleyeyim mantığıyla hareket etmiştir ve bu konuda bir adım atmıştır. Bunu sorgulamaya pek hakkımız yok. Tartışmamız gereken şey yasanın doğruluğudur.
BeldeiTAYYIBe
07-23-2011, 17:21
Görmezlikten gelmeseniz ne yaparsınız merak ettim?
Iyi niyetinizden süphe ederim.
Tarantula_
07-23-2011, 22:53
Erdoğanın Fatih Sultan Mehmed handan nesi eksik gider verir ifadesini çok çok..
Sayın Erdoğan, Muhterem Fatih Sultan Mehmed Han'ın yanından geçemez, ne demek neyi eksik böyle bir karşılaştırma saçma...
Sabredin sabredin, güzel günler göreceğiz güneşli günler...
Ahmet Yasin
07-23-2011, 23:06
Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlamasıyla ilgili olarak, uygulamayı yürürlüğe koyan siyasiler ile birlikte halen devam ediyor olmasından sorumlu tutulan Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
http://www.habervaktim.com/resim/resim194497_2.jpg
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun sahibi Adem Çevik adlı bir vatandaş.
Çevik dilekçesinde, 22 Temmuz 1999 tarihinde yürürlüğü konulan düzenleme ile Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlaması getirildiğini hatırlatarak, bunun bir suç olduğunu; AK Parti iktidarının yasağı kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savundu.
Çevik dilekçesinde şöyle dedi: "Şüphelilerin 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması sonucu çıkarılan Kur'an Yasağı sebebiyle çocuklarım Kur'anı öğrenemedi. Hukuka, anayasaya ve insan haklarına aykırı olarak Kur'an-ı Yasak Kitap haline getiren hükmü kanunlaştıranlar-kanunu uygulayanlar ve kanunu yürürlükten kaldırmayanlar halkı kin nefret ve düşmanlığa sevkten, kaostan, ayrımcılıktan, kutsal değerlere hakaretten, inanca hakaretten ve aşağılamadan, müslimanları rencide etmekten ve insanlığa karşı suçlardan, anayasayı ihlalden, anayasal düzeni değiştirmekten, 28 Şubat Darbesi'nden, TCK115, 257.271. TCK77, TCK125 TCK216-218 ve inandığım Kur'an'a ve inancıma hakaretten cezalandırılmalıdırlar. Aklı beyni olan Allaha, Kutsal Kitabı Kur'anına ve %99 savaş açamayacağından buutanç yasağını kanunlaştıranlardan MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli, A. M YILMAZ ve yasağı kaldırmayanlardan AKParti ve Genel Başkanı Receb Tayyib Erdoğan haricindekilerin tesbit edilerek müşahede altına alınmalarını ve cezalandırılmalarını taleb ederim."
Be adam Kur'an öğrenmek istedin de sana 12 yaş sınırı getiren mi oldu.Benim 8 yaşında yeğenim bile kur'an kursuna gidiyor yıllarıdr böyle kimse ses çıkartmıyor.Bu konuda bi sorun olduğunuda duymadım.
Be adam Kur'an öğrenmek istedin de sana 12 yaş sınırı getiren mi oldu.Benim 8 yaşında yeğenim bile kur'an kursuna gidiyor yıllarıdr böyle kimse ses çıkartmıyor.Bu konuda bi sorun olduğunuda duymadım.
biz olan bir yasaksatn bahsediyoruz birileri lütfetmişte bişey demedmiş herşey güli gülistanlık mı olmuş adamlar size lütfettik sisinizi çıakrmayın diyor bizde bu hak ana yasal güvenceye alsın hiç kimseden lütüf beklemiyoruz diyoruz.
Ahmet Yasin
07-23-2011, 23:36
Yasaklar vardır uygulanması için tedbirler sıkı alınır(sigara yasağı gibi) ama bazı sözde yasaklar vardır.Sadece kağıt üzerinde yasaktır.Yani sözde yasak olup halk tarafından sık sık yapılan öyle çok şeyler vardır ki...
Elbette bizde anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz.ama zamanı var kardeşim yeni anayasanın gündemde olduğu dönemdeyiz.Sizin gibi aynı endişeleri taşıyoruz sadece bazı şeylerin zamana bırakılmasını düşünüyoruz.Laik bir devlette böyle dini bir yasayı çıkarmak kolay olmasa gerek.Belki biz bu dini konularda bu ülkede sıkıntılar çektik ama çocuklarımızın çekmemesi için taşların yerine oturması gerekir.
Yasaklar vardır uygulanması için tedbirler sıkı alınır(sigara yasağı gibi) ama bazı sözde yasaklar vardır.Sadece kağıt üzerinde yasaktır.Yani sözde yasak olup halk tarafından sık sık yapılan öyle çok şeyler vardır ki...
Elbette bizde anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz.ama zamanı var kardeşim yeni anayasanın gündemde olduğu dönemdeyiz.Sizin gibi aynı endişeleri taşıyoruz sadece bazı şeylerin zamana bırakılmasını düşünüyoruz.Laik bir devlette böyle dini bir yasayı çıkarmak kolay olmasa gerek.Belki biz bu dini konularda bu ülkede sıkıntılar çektik ama çocuklarımızın çekmemesi için taşların yerine oturması gerekir.
yeri değil zamanı değil sözünden nefret etmeye başladığımı çok rahat söyliyebilirim. Allah kerkesin gönlüne göre versin inş. siz öyle düşünüyorsunuz biz düşünmüyoruz. 90 yıldır hiç bir zaman yeri ve zamanı olmadı olacağıda yok tağuti ve laik devletlerin düşüncesi belli isterse başında şeh abdulkadir-i Geyani olsun.
ses çıkarıyorsun olmuyor çıkarmıyorsun talep eden yoktu oluyor. yani kıssacası hiç yeri ve vakti olmiyacak.
Cihannur
07-23-2011, 23:44
Sayın Erdoğan, Muhterem Fatih Sultan Mehmed Han'ın yanından geçemez, ne demek neyi eksik böyle bir karşılaştırma saçma...
Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar bir Fatih Sultan Mehmet olmasa da, Türkiye ve Türk Milleti için çok önemli bir liderdir. Selçuklu Devleti için Sultan Alparslan ne değerde ise, Osmanlı Devleti için Fatih Sultan Mehmet ne değerde ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için de Recep Tayyip Erdoğan o değerdedir.
Ahmet Yasin
07-23-2011, 23:46
yeri değil zamanı değil sözünden nefret etmeye başladığımı çok rahat söyliyebilirim. Allah kerkesin gönlüne göre versin inş. siz öyle düşünüyorsunuz biz düşünmüyoruz. 90 yıldır hiç bir zaman yeri ve zamanı olmadı olacağıda yok tağuti ve laik devletlerin düşüncesi belli isterse başında şeh abdulkadir-i Geyani olsun.
ses çıkarıyorsun olmuyor çıkarmıyorsun talep eden yoktu oluyor. yani kıssacası hiç yeri ve vakti olmiyacak.
Aynı düşünceleri taşıyoruz ama üslübumuz farklı...
Ahmet Yasin
07-23-2011, 23:49
Gözünüz aydın...
Çocuklara Kur'an yasağı kalkıyor!
Ey molla bak hükümet sesinizi duydu :)
http://www.akithaber.net/haber/cocuklara-kuran-yasagi-kalkiyor-1994.html
Gözünüz aydın...
inş. diğer seslerimizide duyar :)
BeldeiTAYYIBe
07-24-2011, 01:12
Gözünüz aydın...
Zaten bu isin cözüme kavusacagi belliydi üstad.
An meselesiydi...
Tüm mesele o ani beklemekdir.
Hala sorun olarak ortada duran bir cok meselenin , sorun olmaktan cikacagina inaniyorum. Basörtüsü sorunuda buna dahildir...lakin sabretmesini bilmeli...
Iyi niyetinizden süphe ederim.
Niyet okuduğunuzu bilseydim hiç yazma zahmetinde bulunmazdım. Boşuna yordum kendimi..
Kıyaslamam sadece otorite kıyaslamasıdır.
Geçer mi geçmez mi dedim ben? Oku oku da idrak ederek oku. Koca ipamaratorlukta padişah gidip hesap veriyorsa kadıya. Hukuk devletinde devletin başı yada ayağı her neyse haydi haydi gitmelidir ve o kişiyi sevenlerde yerinde zıpalyıp durmamalı. Adam kayırmalı bir devleti adalet dolu bir devlete tercih etmem..
BeldeiTAYYIBe
07-24-2011, 01:19
Başbakını dini değerlerin üstünde mi tutmaya başladınız?
Hic yazmamak, sunu yazmaktan daha efdaldir...
Dini bir konu için koca başbakan nasıl şikayet edilir değil mi? Çok çok afederisiniz ya ne hadimizeki kalkıp birde destek çıktık.. Öyle bir davranışlar sergiliyorsunuzki yoldan geçen ataiste sorsam üstün tutuyor diyecek.. Yoksa öyle bir derdiniz madem bu tepkiniz niye..
Hüdavendigâr
07-24-2011, 01:30
Dini bir konu için koca başbakan nasıl şikayet edilir değil mi? Çok çok afederisiniz ya ne hadimizeki kalkıp birde destek çıktık.. Öyle bir davranışlar sergiliyorsunuzki yoldan geçen ataiste sorsam üstün tutuyor diyecek.. Yoksa öyle bir derdiniz madem bu tepkiniz niye..
alaka ?
Ohooo işimiz var sizlerle.. Hiç paragraf sorusu çözmediniz mi yahu..
BeldeiTAYYIBe
07-24-2011, 02:02
Kardesim,
paragraf sorusunu filan bilmem...
bildigim tek sey , dini degerlerin üstünde degil sayin basbakani babami bile görmem. Ve tüm müslüman din kardeslerimin bu sekilde iman ettiklerine inanirim. Bunun aksi insanin imanini gözden gecirmeyi gerektirir.
Bundan dolayi " x sahisi dini degerlerin üstündemi tutuyorsunuz " tarzindaki bir soruyu sülcü lisan kabul etmek isterim.
Sayin basbakanimiz dava edilebilir veya edilemez bu ayri bir meseledir... bu konudaki fikrimi yukaridada belirttim, pek mantikli degil.
Bunun ne derece mantiksizca oldugunu, bugün kamuoyuna yansiyan haberlerden de anlayacaksiniz umarim. Hükümet yetkilileri bu yasagin kalkmasi icin adimlari atmislardir...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.