fatih kısaparmak balon baskılı balon Kürdün Türk Kardeşi - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürdün Türk Kardeşi

Ammar
11-19-2011, 12:23
Yerin ve göğün, ebedin ve ezelin halıkı olan Rabbi Züllcelal ''ol'' dedi ve Türk ''ol''du..

Ahkamul Hakimin; insanın müşerref olduğu tüm sıfatları bu kullarına nakş etti ...

Derken nesiller bozuldu ...

Türkler ''Yaratan''ı unuttular ...

Kore yanardağından kaçarak Orta Asya steplerine yerleştiler ...

Kendi atalarına tapacak, atlarının sütlerini bayatlatıp alkol haline getirip içecek kadar cehalet çukuruna düştüler ...

Tüm alemin tesbih tanesi gibi önünde secde durduğu Malikül Hamd'e sırt çevirdiler ...

Sürekli din değiştiren ''çok tanrılı'' bir topluluğa dönüştüler ...

Kendilerine önder bildikleri zatların sözlerinden çıkmamaya özen göstererek, töre kültü ile varlıklarını idame ettirdiler ...

Türklerin gaddarlığından ve barbarlığından tüm insanlık korkar oldu ...

At üzerinde; basılmadık toprak, kesilmedik baş bırakmadılar ...

Derken ''şanı yüce'' olan Allah; sevgili kulları vasıtasıyla bu milletin kalbine rabbaniyet duygusunu tekrardan yerleştirdi ...

Alimlerini ve Dostlarını bu kavmin hidayete ermesi için aracı kıldı ...

Kalpler yumuşadı, kafalar değişti ...

Zulüm için kalkan kılınçlar bu kez adalet ve hak için kınlarından çıkarıldılar ...

Gaflet uykusundaki bir topluluktan, medeniyetler kuran bir nesil türedi ...

İlayı Kelimetullah bayraktarlığını üç kıtada göğüsleyen kahraman cengaverler farklı kavimlerin Türkler'e muhabbet beslemesine vesile oldular ...

Ulan Batur'un yabanları; barbar bir toplumdan uygar bir topluma evrildiler ...

Bu salih ameller karşılığını buldu ...

Sayısız Türk Boyu ilimde sanatta en üst seviyeye ulaştılar ...

Türkçe Ümmetin en çok konuşulan dillerinden birisi oldu ...

Sayısız Türk orjinli Alim'den Ümmet-i Muhammed istifade etti ...

Ne yazık ki;

Viyana kapılarını zorlayan Türk, kendisine bu izzeti lütf edeni unutur oldu!

Alemlerin Rabbine şükretmeyi bir kenara bıraktı ...

İlimde ve ibadette tembelleşti ...

Dünyanın şatafatı ve şaşa'a'sına kapıldı ...

Enaniyet tılsımı benliğini yedi bitirdi ...

Derken; Türk gerilemeye başladı ...

Türk; islami kimliğine sıkıca sarılıp, ölü toprağı serpilmiş bedenine ab-ı hayat vermeye kalkışmak yerine; kurtuluşu freng diyarında aradı ...

Veledlerini habire garp topraklarına yolladı ...

Haçlı hayranı oldu ...

Ceddinden utanır, dininden çekinir hale geldi ...

Alimlerine yüz çevirdi, kitabullah ile arasına sınır koydu ...

Kalbi köreldi, zihni bozuldu Türk'ün ...

Derken; selahiyeti reddi din ile bulacağına basbayağı inanır oldu!

Beynamazları başına reis seçti!

Şer'i hukuku lağv edip, garbi memleketlerin kanunlarını taklit etmeyi uygun gördü ...

Alimlerini astı ...

Tekke,zaviye ve medreselerinin kapısına kilit vurdu ...

Türk Din'e Allahısmarladık derken, en büyük basiretsizliği Lozan'da kadim kardeşi Kürd'e yaptı ...

Lozan'da Kürd kardeşinin yaşadığı toprakların bir kısmını, Irak ve Suriye arasında taksim edip; Onları çitlerle ayırdı!

Kürdün dilini,kültürünü,ülkesini, örf ve adetini inkar etti ...

Yasakladı, küçümsedi ve hakir gördü ...

Seneler seneleri kovaladı ...

İhanetin karşılığı sorun olarak karşısına çıktı!

Her taşın altından bir mesele çıkıyor, her tan yeli ağardığında Türk'ün başı yeni bir problemle derde giriyordu!

Çünkü; bu yeni kimlik Türk'e beklediğini vermemişti!

Gözleri açılmaya başladı; 'ata'sı Osmanlı'yı özler oldu!

Batıcılık yerine ceddinin geçmişine hayranlık duymaya başladı!

Derken; anti-laik siyasetmedarlar etraflarına sistemden memnun olmayan Türkleri topladılar ...

Her seçim biraz daha kuvvetlendiler ...

Ağırlıklarını sürekli arttıran ve hissettiren bu ''yeni Türkler'', iktidarı yavaş yavaş ele geçirdiler ...

Tüm bu gelişmeler en çok ta Kürtleri heyecanlandırdı ...

Ne mi oldu?

Bu ''yeni'' Türkler, çok fazla hata yapılan geçmişle yüzleşmekten korktular ...

Hududullah'a teslim olmaktan kaçındılar ...

Kur'an-ı Kerim'i hakem tayin edip, uhuvvet hukukunu referans almaktan ürktüler ...

Onlar da seleflerine benzemeye başladılar ...

Şimdi Kürd, kafasını kuma gömmüş Türk kardeşinden, sadece Allah'ın kendisine hak kıldığı fıtri hürriyetini istiyor ...

Türk enecilikten kendini azade edip, Kürd kardeşine elini uzatır ve ''ayrı gayrı'' yapmadan hak olana amenna der ise; Anadolu'nun muazzam topraklarında sulhun tekrar tesis edilmesi işten bile değil!

Sadece biraz cesaret ve ''samimi'' iman ...

Yaşar Gülen

kaynak (http://www.haberdiyarbakir.com/author_article_detail.php?id=1634)

unsparing
11-19-2011, 17:56
Son derece saçma anlamsız ve gereksiz bir yazı...
Sanki kürtlerin hür hakkı yokmuş gibi anlatılıyo sanki
israil gibi mi yaptık durduk yere bombamı yağdırdık taş
üstünde taşmı bırakmadık çinlilerin uygur Türklerine yaptığı
zulüm gibi küçücük bir çocuğu acımadan sokak ortasında
gülerek dövüp küfürmü ettik kahkahamı attık tam akisine
onlar taş attı bizim askerimiz gitti onlara çadır kurdu güvenliklerini
sağladı bunlarda garipse hür değilse diyecek birşey yok..
Boşuna dememişler çeken susmuş çekmeyen hep konuşmuş..
Azıcıkta olsun bir çekdikleri varsa o kadarınada birçok
Vatan sever çekti onlar gibi hatta Vatanı sevmeyenlerde
buna dahil nediyim vahki vah vahki vah...

Ammar
11-19-2011, 22:32
Son derece saçma anlamsız ve gereksiz bir yazı...
Sanki kürtlerin hür hakkı yokmuş gibi anlatılıyo sanki
israil gibi mi yaptık durduk yere bombamı yağdırdık taş
üstünde taşmı bırakmadık çinlilerin uygur Türklerine yaptığı
zulüm gibi küçücük bir çocuğu acımadan sokak ortasında
gülerek dövüp küfürmü ettik kahkahamı attık tam akisine
onlar taş attı bizim askerimiz gitti onlara çadır kurdu güvenliklerini
sağladı bunlarda garipse hür değilse diyecek birşey yok..
Boşuna dememişler çeken susmuş çekmeyen hep konuşmuş..
Azıcıkta olsun bir çekdikleri varsa o kadarınada birçok
Vatan sever çekti onlar gibi hatta Vatanı sevmeyenlerde
buna dahil nediyim vahki vah vahki vah...

kusura bakma ama senin yakın tarihtren bi haberin yokmuş sanırım sadece çok çok yakın tarihten az buçuk bilgin var.

kürtlerin hür hakkları hagileri var mesela ??

Garibüzzaman
11-19-2011, 22:48
Kürtlerin hiç mi hatası yok ?
Bu ülkede sadece bu etnik köken'in sorunlarının konuşulmasından bıktım artık.

Ammar
11-20-2011, 01:58
sorunların konuşulmasından bıkılıyorsa o zaman sorun hal edilir başının ağrısını geçmesini isteyen tedavi eder sıkıldım deyince ağrı geçmiyor.

kürtlerin hatası yok mu ? tabiki var ama bu ülkede kürtlere yapılan zülümler türklere bile yapılsaydı TÜRKİYE adına bakılmaz kürtlerden daha fazla sorun olurlardı. kaldı Hüseyin yılmaz'ın dediği gibi bu Kürtlük sorunu değil Türklük sorunu !

Garibüzzaman
11-20-2011, 02:14
Çözülsün her partide bu etnik kökenden milletvekili var.

Dil mi dil ? Radyo tv kanalı her platformda özgürce konuşuluyor. Mecliste bile ( Onaylamıyorum mecliste konuşulmasını )

Yatırım mı yatırım ? Tüm girişimcilik platformları, İş adamları düzenlemiş olduğu toplantılar. Hatta İstanbul'da tüm üst düzel insanlar bu etnik kökenden.

Geçen İstanbul'a bir toplantıya gitmiştim. İstanbulda dönen paraların %60 kürt kardeşlerimizin elinde.

Yardım mı yardım. Van depremi sonrası, yapılan yardımlar. Bu deprem başka bir etnik kökenin yoğun olarak yaşadığı bir yerde meydana gelmiş olsaydı, gerek basın, gerek milletvekilleri, gerekse sivil toplum kuruluşları bu kadar üsttüne düşerlermiydi.

Hatta bu konu ile alakalı küçük bir hatıramı da paylaşayım. Bir lojistik firmasında muhasebe departmanında çalışan arkadaşım. Patronun emriyle Van'a yapılan yardımların ücretsiz olarak gönderilmesini istiyor. Arkadaşım o yöreninin insanları ile iletişim sorunu yaşamasın diye kürt kökenli fakat 15-20 seneden veri İstanbul'da ikamet eden bir şöförü bu yardımların götürülmesi konusunda görevlendiriyor. Ve şöför yola çıktıktan sonra araç yağmalanır, bir takım hoş olmayan olaylar yaşanır. Ve şöför eğer bir daha böyle görev verilirse işe bırakmak istediğini söyler. Gerisini siz düşünün.

Ebuzer
11-20-2011, 02:16
Üzdü beni bu paylaşım..

Ammar
11-20-2011, 02:20
yasal güvence altına alınmayan hiç bir hak hak değik lütüftur ve bir insanın insanı ve inanç hakları lütüf olamaz. mesela başörtüsü içinde aynı şeyleri sayıyoruz yasak güvence var mı ? YOK yarın öbür gün kafasına esen bu hakları istediği gibi ayaklar altına alabilir mi alabilir. onun için birilerinin lutuf etmesi hak değildir. dünya bugün yarın değildir. ve şuınu artık idrak etmeliyiz kürt sorunu ekonomik yardım yatırım kuyu su yol sorunu çoktan aşmıştır altın yollar yapsan insanlar bazı talepleriden vazgeçmezler. bu dediklerinizin en az 20 yıl en güzel 30 yıl en mükkemeli 1923 ten bu güne ayırımsız zülümsüz olması olması gerekiyordu.

Ammar
11-20-2011, 02:22
Üzdü beni bu paylaşım..

siz duygusal davranıyor her eleştiriyi son 10 yıla göre değerlendiriyorsunuz halbuki yazıda lozandan bahsediyor...

ve hala büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor.

Garibüzzaman
11-20-2011, 02:40
Bu kadim sorunu elimde olsun tüm haklarını teslim eder kurtulurum.

1923'ten beri hangi kitleye, hangi ideoloji ile beslenen insanlara zülüm yapılmadıki.

Necip Fazıl'ı, Nazım Hikmet'i, Deniz Gezmiş'i, Ahmet Kaya'yı, Bediüzzaman Said Nursi'yi, sağcısınıı, solcusunu, liberali, demokratı, sosyal demokratı, liberal demokratı, legal olanlara, illegal olanlara hepsini bir takım zülümler ve haksızlıklar uygulandı.

Benim istediğim yasal olarak uygulanmayan bir sürü hakkım var.

Demek istediğim kürtlere zülüm ve haksızlıklar yapılmadı değil. Yapıldı. Fakat şu an politik alanda, İş hayatında, sosyal hayatta, bu sorunu dillendirecek, entellektüel düzeyde parlementoda sorunu sunabilecek, mualif kesimi bilgi ve birikimi ile susturabilecek insanlar parlementoda oturuyor. Sorun da sizin elinizde, çözümü de sizin elinizde...

Ammar
11-20-2011, 02:53
ikide bir başkasıda zülüm görmüş diyorsunuz kim türk çerkez laz olduğu için zülüm grdü gidin güneydoğuya soldcusundan islamcısına koruyucusundan tarafsızına hemen hemen her evde en az iskence göre bir kişi vardı. bide öyle tokat tekme hakaret değil insan sanalda bile haya edemeyeceği iskenceler... necip fazıla haksızlık yapıldı diye başkası hakkından vazgeçmek zorunda değil. necip fazılında hakkı verilsin o zaman. ben kendim kasetleri saklamışım yasak diye. yakalansa direk örgütten içer tabi iskencesiz olmaz. kürt sorunu zülümleri görmezden gelerek ben size yol yaptım yardım gönderdim daha ne istiyorsunuz mantığı ile çözülecek bir sorun değil artık. PKK yi çözmek istiyorsan argumanlarını alacaksın elinden kardeş. ki bu argumanlar yardımlar değil ki yardımları sizin yerinizde olsa çok dillendirmem. adı üzeriden yardım. yoksa anlamı da tadı kaçar.

Özgür Çağrı
11-20-2011, 03:55
bu vatandaşlar mecliste siyasete sıcak bakmıyorlar o yüzden demokratik çözümü mümkün değil bir gün kazara devrim falan olursa anca öyle mutlu olabilirler oda belki yani :)

Ammar
11-20-2011, 03:58
bu vatandaşlar mecliste siyasete sıcak bakmıyorlar o yüzden demokratik çözümü mümkün değil bir gün kazara devrim falan olursa anca öyle mutlu olabilirler oda belki yani :)

o vatandaşlar kim ?

unsparing
11-20-2011, 20:20
Ya bu ülkede sadece kürtlermi çekti sen bu yazıları okumuyomusun arkadaşın söylediklerinin aynısını birde benmi söyliyim
son 10 yılda verdiğimiz şehitlerin haddi hesabı varmı ama tabi siz yakın tarihte birşeyler çektiniz değilmi ama sadece siz...

Peki bu ülkede dindar olan insanlara yapılan zulüm baskı vb... daha neler
neler yapıldı veya dev-sol... sizin çekitğiniz kadar Allah dostlarıda çekti çekmedimi çekti
daha yeni Tayyip geldide huzura kavuşuldu...

Yazıyı yazan adam bir yerden yapmış yine ırkçılığını sonrada mazlum olmuş
lozan anlaşmasında sadece kürtleremi olan oldu onlarmı sadece
nasiplendi bedelini bu ülke sağcısınla solcusunla lazınla herşeyinle
çok büyük bedeller ödedi lozanı gördün yakın tarihi gördün ama
getirilen yazdıda nedense koskoca Osmanlı sadece bir satıra sığdırılırken
Osmanlıdan öncesi satırlarca ele alınmış ve en sonunda artık kürt Türk
kardeşinden hakkını istiyo öylemi vayy bee çok uğraşılmış bu yazı
için zaten okurken baştan aşağıya Türk milletinin hedef alındığını
anladım tabi lafın nereye geliceğini merak ediyodum...

Ya siz duygu sömürünsünden başka kendinizi acındırmaktan başka birşey bilmezmisiniz
devrim yapıcaklarmış kim bunlarmı israili amerikayı en büyük destekçilerinizi unutmuşsunuz
kendiniz birşeyler yapıyosunuz sanıyosuz dışardan destekçileriniz olmasa içerde adamlarınız
olmasa bu iş 1 günde biter ama görüyorumki burda artık birileride bu yalanlara kendilerinde inanır
olmuş bu millete devrim yapmak kalleşklik işi değil yürek işi ki ben farkındayım bu yazıyı yazan şahıs
bu milleti çekemiyo o bahsetti Türkler barbardıysa Osmanlıda Efsaneydi Kahramandı kendi başına bir Tarihti...

Hem bize devrim yapmak öyle kolaymı arkanızda avrupa var önlerinde
siz içerde adamlarınız dağda kahramansınız öylemi...? sadece şunu
söylüyorum sizinkiler bizim ezeli düşmanlarımızın önünde sadece birer
piyon doğrudan hedef yine biziz burda kürt Türk olayı yok burda
sadece Türkler var işte senin gibi birkaç tane yazıyıyazanda buna
dahil bunu böyle zannediyo oysa lozanı imzalayan hakiki Türkmüydü?
peki bu milletin hayrınamı çalışıyodu yoksa avrupaya mı yani bu millet
öyle bir milletki başlarında olanlar bile kafirlere hizmet ediyor yani bu
milleti bukadarda küçümseyin kendinizide birşey sanmayın her zamanki
gibi hedef Türkler çünkü onlarda biliyolar hasta adamı doğrudan yaralıya bilmek
mümkün değil yazıdada söylenen gibi Osmanlıdan öncedsindede mümkün olmamış amaç bizi
sadece tarih sahnesinden çekmek bu milletin kafirinle baş edemediler müslümanınla hiç
baş edemediler öyle korkmuşlarki bütün avrupa kürdü öne sürmüş destek yağdırıyo aman
büyürler yine başımıza bela olurlar diye yani sizin ne hür hakkınız nede başka birşey sorun
evet seninde dediğin gibi bu bir Türk sorunu yani sizinle alakalı birşey yok....

Ammar
11-21-2011, 00:36
sana yapılan hasızlık bana yapılan haksızlığı ortadan kaldırmaz. senin çıt çıkarmaman benim kuzu olmamı gerektirmez NOKTA !
ahmet tokat yedi,mehmet'te tokat yemiş ne olmuşta cevap veriyor mantığından vazgeçerseniz bu sitemlere gerek kalmaz.

bide manyaklığın gereği yok ben PKK lı değilim ki adamlarım olsun ! PKKlılar olsa olsa sizindir benim değil PKK yi doğuran bu zihniyettir. biraz geç doğurdu ama tam doğurdu ! bu zihniyetten vazgeçin tüm kürt halkını terör PKK göre göre iskence ede ede muebetler vere vere herkesi onlardan yaptınız! lütfen zihniyetinizi temizliyin !

yine söylüyorrum ahmet tokat yemişse ses etmiyosa o onun sorunudur !!!! oda hakkını arasın onu tutan yok !

dindarların neler çektiğini bana anlatmayın yaşadık pratikte gördük hayali tarih okumuyoruz.

Özgür Çağrı
11-21-2011, 01:36
o vatandaşlar kim ?

kim diyen
kilimcinin köroğlu

yav meclise girmeyi reddeten camia kim

Ammar
11-21-2011, 01:40
kim diyen
kilimcinin köroğlu

yav meclise girmeyi reddeten camia kim

bilmiyorum gerekli şartlar oluşursa ben olsam girerim ama yazar kast ettiğin camiaadan değil haberin ola :)

unsparing
11-21-2011, 19:34
Yani herkes hakkını arıcak diye başkalarının haklarınımı ezssin bunu yapmayıncada mehmedin mi sorunu oluyo ?
oldu yani her çeken dağa çıkarsa herkes eline bir bayrak alıp kendi hakkını savunmaya çalışırsa sence bu ülkenin hali ne olur?
bütünlük bozulur devlet parçalanır zaten herkes çözümü dağda aramaz değilmi böyle bir kalleşlik yapmak için önce vatana ihanet edip avrupanın oyuncağı olmak vede kaliteli nankör olmak gerekir...

Ahmedi dağa çıkarıyolar her türlü desteği veriyolar içerden bilgi sızdırılıyo kendisine sonrada ahmet hakkını arıyo öylemi ?
bence bu ahmet birilerinin elinde oyuncak olmuş hakkını felan aradığı yok ahmet gibilerde buna dahil..

İşte hepsi bu kadar basit ayrıca ahmet son 10 yılda mehmetçikten hakkını fazlasıyla aldı...
Ayrıca benim zihniyetimde nankörlük hainlik kalleşlik olmadığı için zihniyetimle gurur duyuyorum...