Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurtulmuş: Saadet Partisi'ni Beş Paralık Yaptılar
Cihannur
09-27-2010, 14:33
Kurtulmuş: Saadet Partisi'ni beş paralık yaptılar
http://img696.imageshack.us/img696/9706/numankurtulmus.jpg (http://img696.imageshack.us/i/numankurtulmus.jpg/)
Saadet Partisi'ne Erbakan Hoca ekibi tarafından kayyum atandırılması üzerine yeni oluşum çalışmalarını yürüten Numan Kurtulmuş bu sefer ağır konuştu. Necmettin Erbakan kanadını âdeta topa tuttu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Partiyi maalesef milletimiz nezdinde beş paralık hale getirenler, kongre salonundan beri bu kötü süreci yönetenlerdir. Kayyum kararıyla ilgili olarak da, bu kararı alanlar, “Aman ne büyük bir zafer kazandık.” falan zannetmesinler. Ne büyük bir mağlubiyet içerisinde olduklarını zaten çok yakın zamanda millet kendilerine gösterecektir." dedi.
Kayyyum kararından sonra yeni bir siyasi oluşum için harekete geçen Saadet Partisi MYK üyeleri, il ve belediye başkanları ile Ankara'da istişare yapan Numan Kurtulmuş, nihai kararı açıklamadan önce STK'larla görüşmek üzere İstanbul'a hareket eden uçağa binmeden NTV'ye konuştu.
BİR CEMAATİN, GRUBUN PARTİSİ OLAMAZ
“Tam böyle parti düzlüğe çıkmış, kamuoyunda artık alternatif bir parti haline gelmişken, bu kadar plânlı bu kadar kötü niyetle karşı karşıya olmamız herkesi rahatsız ediyor, üzüyor. Parti sadece; herhangi bir grubun, bir hizbin, bir cemaatin, bir küçük kliğin partisi olamaz. Öyle olursa milletten karşılığını bulamaz.” diyen Numan Kurtulmuş, “Öyle miydi efendim?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Bu hâle getirmek isteyenler var. Görüyorsunuz işte. Kongre sonrasındaki süreç bunu bu hâle getirmek isteyenleri çok açıkça ortaya koyuyor.”
FATİH ERBAKAN'A: CEVAP VERMEYE DEĞMEZ
Kurtulmuş, Fatih Erbakan’ın “Numan Bey’in tabanda bir karşılığı yoktur.” sözleri içinse, “Hiçbir şey demiyorum. Cevap vermem. Çünkü cevap vermeye bile değmeyecek bir sözdür. Ben baştan beri hiçbir arkadaşımızın, hiçbir bizden yaşı büyük olan ağabeyimizin bu süreçlerde söylediği söze cevap vermedim. Herkes ileride pişman olacağı bir sözü söylemekten kendisini alıkoysun.”
MİLLET KENDİLERİNE GÖSTERECEK
Bu şekilde olmasını kendilerinin istemediğini kaydeden Saadet Lideri Kurtulmuş, “İftar baskınlarını, kayyum tayinlerini, Önder Sav görüşmelerini, Sabih Kanadoğlu görüşmelerini bunları biz istemedik. Bu partiyi bölmek parçalamak değil, başından itibaren bütünleştirmek, büyütmek çabası içerisinde olduk. Biz baştan beri şunu söyledik: "Geri adım atmayacağız, kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz; ama bizim elimizle kimseye zarar gelmeyecek." Bu şekilde hareket etmeye devam ediyoruz. Bu şekilde davranmayanlar çıkacak olan sonuçtan sorumlu olanlardır. Partiyi bu noktaya getirenler, partiyi maalesef milletimiz nezdinde beş paralık hale getirenler, işte kongre salonundan beri bu kötü süreci yönetenlerdir. Kayyum kararıyla ilgili olarak da, bu kararı alanlar, “Aman ne büyük bir zafer kazandık.” falan zannetmesinler. Ne büyük bir mağlubiyet içerisinde olduklarını zaten çok yakın zamanda millet kendilerine gösterecektir.”
Haber 7 27.09.2010
İntifada
09-27-2010, 14:36
Numan Bey çok ağır konuşmuş...
Yeni bir parti bu sürecin sonunda kesin gibi...
Ama numan hocamı kurar erbakan hocamı kurar bilemeyiz...
Asi_isyankar
09-27-2010, 14:51
Aynen öyle yaptılar ne yazık ki...
İntifada
09-27-2010, 14:54
saadet tabanında abdullatif şener ismi tavan yapmış :)
bak mgf de nediyor bir arkadaşımız...
arkadaşlar abdüllatif şener gözümde beş para etmez arınç tayyip gül bekaroğlu bunlar hepsi gözümde aynıdır gerçekten hatasını anlayıp tevbe edip müşahid olarak gelmeye hazır olana kapımız açıktır
Cihannur
09-27-2010, 15:33
Numan Kurtulmuş'un NTV'ye verdiği röportajı aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz videodan seyredebilirsiniz.
http://video.ntvmsnbc.com/numan-kurtulmus-ozel-roportaji-2.html
Gönülden
09-27-2010, 15:39
Sadet partisine liderlik edecek bir kişi göremiyorum...Kurtulmuşun vizyonunu kullanamadılar...hani Kurtulmuş adam değil desem yapılan figana bir anlam vereceğim ama sayın Kurtulmuş birçok milli görüşçüye ümit oldu...şimdi olayı bu safaya getirip Kurtulmuşu bu şekilde zora sokmak akıl harcı değil...halkı bunun analizini iyi yapacak...
Yalnız bu partide kalıp mücadele vermesine izin vermezler açacağı yeni bir partiylede arada kaynayıp gideceğini düşünüyorum...şahsi fikrim AK partiye geçip siyasi hayatına burda devam etmesi...
Cihannur
09-27-2010, 15:51
Sadet partisine liderlik edecek bir kişi göremiyorum...Kurtulmuşun vizyonunu kullanamadılar...hani Kurtulmuş adam değil desem yapılan figana bir anlam vereceğim ama sayın Kurtulmuş birçok milli görüşçüye ümit oldu...şimdi olayı bu safaya getirip Kurtulmuşu bu şekilde zora sokmak akıl harcı değil...halkı bunun analizini iyi yapacak...
Yalnız bu partide kalıp mücadele vermesine izin vermezler açacağı yeni bir partiylede arada kaynayıp gideceğini düşünüyorum...şahsi fikrim AK partiye geçip siyasi hayatına burda devam etmesi...
Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nin genel başkanlığını yaptıktan sonra AK Parti'ye katılması AK Parti içinde huzursuzluk yaşanmasına sebebiyet verebilir. Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılmasını istemiyorum.
Terennüm
09-27-2010, 15:56
bir yorum:
kurtulmuşun hocadan çektiğini baykal savdan çekmemiştir:)
Gönülden
09-27-2010, 15:58
Neden sorun yaşansın Cihannur kardeşim...gelen adam farklı değerlere sahip tanımadıkları biri değil...kaldıki Ertuğrul Günay bizim partimizde bakanlık yapıyor bunu sorun etmeyen Numan Kurtulmuşun gelişini neden sorun etsin...
Bir milletvekili istifa ettimi DP,MHP yada başka partiden AK partiye geçiş yapıyorda Numan Kurtulmuş yapınca neden sorun olsun...kendisi anlaşılmayacak bir insan değil...kaldıki böyle bir şey olursa partimizin ileri gelenleriyle önceen bir görüşme yapılır diye düşünüyorum...
manifesto
09-27-2010, 16:03
Parti sadece ; herhangi bir grubun, bir hizbin, bir cemaatin, bir küçük kliğin partisi olamaz. Öyle olursa milletten karşılığını bulamaz.”
Bu düşünce fevkelada güzel yerinde.Kurtulmuşun da tek çabası vizyonsuz küçü kitle yerine tüm türkiyeyi kucaklayabilmek di sanırım..
Farketmez ama istifa etmemeli..sonuna kadar kongrede ADAY da olmalı ondan sonra..seçilemez ise yeni parti kurmalı..yoksa bıraktı gitti kaçtı olur dirayetsizlik olur..Erbakan da Ergenekon tayfaından elemanı oturtur o koltuğa
Cihannur
09-27-2010, 16:18
Neden sorun yaşansın Cihannur kardeşim...gelen adam farklı değerlere sahip tanımadıkları biri değil...kaldıki Ertuğrul Günay bizim partimizde bakanlık yapıyor bunu sorun etmeyen Numan Kurtulmuşun gelişini neden sorun etsin...
Bir milletvekili istifa ettimi DP,MHP yada başka partiden AK partiye geçiş yapıyorda Numan Kurtulmuş yapınca neden sorun olsun...kendisi anlaşılmayacak bir insan değil...kaldıki böyle bir şey olursa partimizin ileri gelenleriyle önceen bir görüşme yapılır diye düşünüyorum...
Sevgili Gönülden, Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılmamasını istemememin sebebi onun karakteriyle veya kişisel özelikleriyle ilgili değildir. Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nde genel başkanlık yapmamış olsaydı mesela genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş olsaydı, onun AK Parti'ye katılmasını normal karşılayabilirdim. Saadet Partisi'nde genel başkanlık görevinde bulunmuş bir kişinin AK Parti'ye katılması sonucunda partimiz içinde huzursuzluk yaşanabilir diye düşünüyorum. Eğer Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılması AK Parti içinde huzursuzluk yaşanmasına sebebiyet vermeyecekse, öyle bir durumda Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılmasında sorun görmem.
Türkiye'nin huzurlu bir AK Parti'ye çok ihtiyacı var. AK Parti'nin huzurunu bozabilecek hiç kimsenin AK Parti'ye katılmasını istemem. AK Parti içinde olup da huzursuzluk çıkartanlar olursa, onların da AK Parti'yle ilişiklerinin kesilmesini isterim. AK Parti'nin huzurlu olması çok önemlidir. AK Parti'nin huzurunu korumak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
Şu soru neden sorulmuyor. Numan Kurtulmuş Akparti kurulurken neden Erdoğan, Gül, Arınç gibi isimlerin yanında yer almadı. Kuruluş sırasında yer almadı diyelim kendisine 2. bir şans daha verildiğinde kendisi davet edildiğinde niçin katılmadı. Ve şimdi ne değişti de Akparti ye gelsin. Siyaset bir kumar kazanırsın da kaybedersin de. Siyasi tarihimizde kaç isim bu şekilde yok olmuştur. Erkan Mumcu, Mehmet Ağar, Abdullatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır. Ertuğrul Günay (Akparti ile yeniden vitrine çıktı) bunlar benim hatırladıklarım.
Siyasi parti kurmasınıda doğru bulmuyorum. Artık buna bir dur demek gerekiyor. Her partiden ayrılan partilerde iktidar mücadelesini kaybedenin parti kuracağı bir ülke olmamalıyız. (Şu anda gündemde yer alan İngiltere de İşçi Partisi ni takip etmenizi öneririm) Eğer senin partin antidemokratik ve kişilerin vesayeti altında ise o zaman sen daha baştan o partide yer almassın. Bunu gören isimler o partiden 10 yıl önce ayrılmışlardı. 10 yıl sonra mı o parti de değişim oldu. 10 yıldır siyaset yapabiliyorsan son 4 5 yıldır da liderlik yapıyorsan o zaman normal partili gibi devam etmesini de becereceksin.
Sorunun temelinde Erbakan gibi siyasiler yatıyor. Bunun önüne geçecek olanda değişmesi gereken Siyasi Partiler Kanunu ve Başkanlık sistemi.
Cihannur
09-27-2010, 21:51
Şu soru neden sorulmuyor. Numan Kurtulmuş Akparti kurulurken neden Erdoğan, Gül, Arınç gibi isimlerin yanında yer almadı. Kuruluş sırasında yer almadı diyelim kendisine 2. bir şans daha verildiğinde kendisi davet edildiğinde niçin katılmadı. Ve şimdi ne değişti de Akparti ye gelsin. Siyaset bir kumar kazanırsın da kaybedersin de. Siyasi tarihimizde kaç isim bu şekilde yok olmuştur. Erkan Mumcu, Mehmet Ağar, Abdullatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır. Ertuğrul Günay (Akparti ile yeniden vitrine çıktı) bunlar benim hatırladıklarım.
Siyasi parti kurmasınıda doğru bulmuyorum. Artık buna bir dur demek gerekiyor. Her partiden ayrılan partilerde iktidar mücadelesini kaybedenin parti kuracağı bir ülke olmamalıyız. (Şu anda gündemde yer alan İngiltere de İşçi Partisi ni takip etmenizi öneririm) Eğer senin partin antidemokratik ve kişilerin vesayeti altında ise o zaman sen daha baştan o partide yer almassın. Bunu gören isimler o partiden 10 yıl önce ayrılmışlardı. 10 yıl sonra mı o parti de değişim oldu. 10 yıldır siyaset yapabiliyorsan son 4 5 yıldır da liderlik yapıyorsan o zaman normal partili gibi devam etmesini de becereceksin.
Sorunun temelinde Erbakan gibi siyasiler yatıyor. Bunun önüne geçecek olanda değişmesi gereken Siyasi Partiler Kanunu ve Başkanlık sistemi.
Başkanlık Sistemine geçilmeden parlamenter sistem içinde de siyasetin toparlanması sağlanabilir. 2 Turlu Seçim Sistemi getirilebilir. 1. turda en çok oyu alarak 1. ve 2. sırada yer almış olan siyasi partiler seçimin 2. turuna katılırlar. 2. tur seçiminin sonucunda % 90 - % 95 ihtimalle tek parti hükümetleri kurulması sağlanmış olur.
Bu düşünce fevkelada güzel yerinde.Kurtulmuşun da tek çabası vizyonsuz küçü kitle yerine tüm türkiyeyi kucaklayabilmek di sanırım..
Farketmez ama istifa etmemeli..sonuna kadar kongrede ADAY da olmalı ondan sonra..seçilemez ise yeni parti kurmalı..yoksa bıraktı gitti kaçtı olur dirayetsizlik olur..Erbakan da Ergenekon tayfaından elemanı oturtur o koltuğa
Ben de bu konuya değinecektim. Benden önce davranmışsınız. Numan Kurtulmuş'un bu düşüncesi çok doğru. Bu düşünceyi gerçekleştirebilen tek parti ise Ak Partidir. Ak Parti başarısını işte bu düşünceye borçludur. Şöyle ki;
Ak Parti'ye milliyetçi kardeşlerimiz oy veriyor mu? Evet!
Ak Parti'ye Kürt kökenli kardeşlerimiz oy veriyor mu? Evet!
Ak Parti'ye laikliği savunanlar destek veriyor mu? Evet!
Cemaatler? Evet!
Atatürkçüler? Evet!
Lazlar, Çerkezler..? Evet!
.....
Liste uzayıp gider. Ama bir mhp'ye Kürtler oy vermez. Chp'ye baş örtülü oy vermez. Saadet'e de Atatürkçüler oy vermiyor. Laiklik taraftarları oy vermiyor..
Türkiye toprakları nasıl bir bütünse, nasıl ki bir karış toprağımızı dahi vatandan ayrı düşünmüyorsak, milleti de bir bütün olarak kucaklamak şart. Kurtulmuş, saahip olduğu bu zihniyetle Ak Parti saflarında yer almayı hak ediyor. Kendine yazık etmesin derim.
manifesto
09-27-2010, 22:46
Ak Parti'ye milliyetçi kardeşlerimiz oy veriyor mu? Evet!
Ak Parti'ye Kürt kökenli kardeşlerimiz oy veriyor mu? Evet!
Ak Parti'ye laikliği savunanlar destek veriyor mu? Evet!
Cemaatler? Evet!
Atatürkçüler? Evet!
Lazlar, Çerkezler..? Evet!
.....
Evet çok doğru bu yüzden milli görüş yada biracı chp yada diğerleri ak partinin siyaseten rakibi dahi olamazlar..yapabilecekleri tek şey ak partiyi yavaşlatabilmek olabilir..
Evet çok doğru bu yüzden milli görüş yada biracı chp yada diğerleri ak partinin siyaseten rakibi dahi olamazlar..yapabilecekleri tek şey ak partiyi yavaşlatabilmek olabilir..
Elbette bu gözle bakınca çok doğru...! Lakin Hiçbir Ak Partili Biracı ve Ergenekoncuların kendisine oy vermesiyle övünmemeli...! Çoğunluğa Adalet için övmeli...!
mehmetakif24
09-27-2010, 23:07
Numan Hocanın Bazı görüşleri Erbakan hocaya ters gelince olanlar oldu. Türk askerinin güneydoğudan çekilmesi gibi konulardaki söylemleri Erbakanı rahatsız etmiştir. Buda Numan hocanın sp deki sonunu hazırlamıştır... Bu yapılanlar ne kadar doğrudur nekadar yanlıştır tabiki halk karar verecektir. Bakalım Hayırlısı...
Numan Hocanın Bazı görüşleri Erbakan hocaya ters gelince olanlar oldu. Türk askerinin güneydoğudan çekilmesi gibi konulardaki söylemleri Erbakanı rahatsız etmiştir. Buda Numan hocanın sp deki sonunu hazırlamıştır... Bu yapılanlar ne kadar doğrudur nekadar yanlıştır tabiki halk karar verecektir. Bakalım Hayırlısı...
Aslında Madalyonun Açık yüzü ile yazmak icap eder !
Eğer Ortadoğu ve Kürt Sorununda İlluminati'nin istediği olursa Erbakan Haklıdır !
Eğer Türkiye'nin ve Ortadoğunun istedikleri olursa Ak Parti ve Numan bey Haklıdır !
Yakından İzleyelim ve Hakkı söyleyelim...!
mehmetakif24
09-27-2010, 23:20
Türk ordusunun çekilmesindeki beyanat silah kullanmaması değil tamamen o bölgeden çekilmesidir.
Türk ordusunun çekilmesindeki beyanat silah kullanmaması değil tamamen o bölgeden çekilmesidir.
Bu Salt bilgidir... Tek Başına Yeterli değildir...! Bu oluşsa bile o zaman Profosyonel Ordu Yahut Özel Harekat tarzı gündeme gelecektir...! Eğer Gündeme gelmesse o zaman vahim olacaktır !!!
Cihannur
09-27-2010, 23:31
Türk Ordusu kendi ülkesinin sınırları içindeki vatan topraklarından çekilmez! Eğer bir savaş çıkarsa, ülkemiz o savaşa girerse ve Allah korusun ki savaşı kaybedersek ancak o zaman çekiliriz.
mehmetakif24
09-27-2010, 23:33
Türk Ordusu kendi ülkesinin sınırları içindeki vatan topraklardan çekilmez! Eğer bir savaş çıkarsa, ülkemiz o savaşa girerse ve Allah korusun ki savaşı kaybedersek ancak o zaman çekiliriz.
O görüş benim görüşüm değil Numan hocanın görüşüdür. Bu görüşü Erbakan hoca ile arasını acan ilk adım olmuştur...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.