fatih kısaparmak balon baskılı balon Kurtulmuş'tan 'alıntı' tepkisi! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurtulmuş'tan 'alıntı' tepkisi!

mehmetakif24
06-09-2010, 22:27
SP lideri Kurtulmuş, iktidar ve muhalefetin Tevrat'tan alıntılar ve İngilizce cümleler üzerinde yapmaya başladığı atışmaları, seviyesiz ve anlamsız bulduğunu belirterek “Türkiye'nin böylesine zor bir süreçte geldiği noktada, eğer illa bir kutsal kitaptan ve metinden alıntı yapılacaksa, bizim kutsal metinlerimizden alıntı yapmak herhalde çok daha doğru olurdu” dedi.

HABERVAKTİM

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, iktidar muhalefetin Tevrat'tan alıntılar ve İngilizce cümleler üzerinde yapmaya başladığı atışmaları, seviyesiz ve anlamsız bulduğunu belirterek “Türkiye'nin böylesine zor bir süreçte geldiği noktada, eğer illa bir kutsal kitaptan ve metinden alıntı yapılacaksa, bizim kutsal metinlerimizden alıntı yapmak herhalde çok daha doğru olurdu” dedi.
Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Kurtulmuş, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı karşısında milletin tek vücut olarak ölçülü bir şekilde tepkisini gösterdiğini söyleyerek, “Toplumun çok farklı kesimleri tek yumruk halinde, tepkisini ortaya koymuştur. Bu her türlü övgünün üstündedir” dedi.

MİTİNG TEŞEKKÜRÜ
Bu protestonun en yüksek seviyeye 5 Haziran'da Çağlayan'daki Saadet Partisi mitinginde ulaştığını söyleyen Kurtulmuş, 300'e yakın farklı görüşteki sivil toplum kuruluşunun bu mitinge destek verdiğini kaydetti. Kurtulmuş, “Mavi Marmara katliamı bir turnusal kağıdı olmuş, bu katlima karşı göstermiş olduğu tepkiler nedeniyle insanlık alemi neredeyse ikiye ayrılmıştır. Bir tarafta, haktan, hukuktan, adaletten ve insanlıktan yana olan çok büyük bir hakkaniyet ve insanlık cephesi oluşmuş. Diğer tarafta, hala İsrail'in yaptığı bu büyük vahşeti, görmezden gelen veya meşru görmeye çalışan çok az sayıda bir zulüm cephesi ortaya çıkmıştır. Milletimiz bütünüyle, hakkaniyet cephesi içinde yer almıştır” diye konuştu.

Mavi Marmara saldırısının kıyamete kadar asla unutulmayacağını söyleyen Kurtulmuş, yaralıların tedavisinde ortaya çıkan bazı ilginçliklere dikkat çekerek, “İsrailliler, ilk defa bazı mermileri bu insanlık dışı saldırıda kullanmıştır. Adli Tıp Kurumu başkanının ortaya koyduğu görüşler, manidardır. Hiç görülmemiş ve enteresan yaralar tespit edilmiştir. Bunların BM araştırma komisyonu tarafından, araştırılması zaruridir” dedi.

ÖNEMLİ UYARILAR
Sıcak günlerin geride kaldığını bundan sonra izlenecek stratejinin aklıselimle ve soğuk kanlıkla belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bu yapılırken saldırının iç politika malzemesi haline getirilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

“Bu konuyla ilgili, Türkiye'nin hataları ve ihmalleri var mıdır? Bundan sonra ne yapılmalıdır? İsrail'e karşı sıfır hata ile politika nasıl geliştirilir?” sorularına cevap aranması gerektiğini belirten Kurtulmuş, iktidar ve muhalefeti şöyle uyardı: “Ne iktidar partisi, Mavi Marmara katliamından kendisine toplumsal destek devşirmeye çalışsın. Ne de bu konuyu, iç politik tartışmanın malzemesi haline getirmesin”

NE YAPMALI?
Bundan sonra yapılacaklar hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, öncelikle gemilerin Aştod Limanına götürüldükten sonra yaralıların ve şehitlerin kısa bir süre içinde Türkiye'ye getirilmesi konusundaki açıklama ve çabaları nedeniyle Başbakan ve hükümete teşekkür etti.

Kurtulmuş, ancak süreçte yapılan açıklamalar ve izlenen politikalarda cevap bekleyen hususları ise şöyle özetledi:

*İsrail limanında tutulan yardım filosundaki gemiler, hala niçin orada tutulmaktadır? Türkiye'nin gücü, bu gemileri en azından üçüncü bir ülkenin limanına çekmeye yetmemekte midir?

* Başbakan yardımcısının olay anında bütün dünya sıcak bir tepki vermesi beklerken ‘Hiç kimse bizden savaş beklemesin' diye açıklama yapıp ‘İsrail ile olan var olan üç askeri tatbikatın durdurulduğunu' duyurması, Savunma Bakanın ‘askeri anlaşmaların iptalinin kendi elinde olmadığı', Dışişleri Bakanlığının bu yönde bir talep gelmediği şeklindeki çok farklı görüşlerin ne manaya geldiğini hükümet net bir şekilde açıklamalıdır. Neden üç değerli hükümet üyesi arasında bu kadar büyük çelişki vardır?

*Savunma Bakanı Sayın Gönül ‘İsrail ile askeri anlaşmaların sayısı ne kadar? ‘ sorusuna ‘Çok, sayısız' cevabı ne manaya geliyor? Bu anlaşmaların, sayısı kaçtır, kapsamı ne kadardır, hangi hükümet zamanında imzalanmıştır, ne kadar süre geçerlidir?

*2008'deki Gazze katliamından sonra askeri tatbikatların iptal edildiği duyurulmuştu. Bu üç askeri tatbikat anlaşması ne zaman imzalanmıştır?

* ‘Bundan sonraki ilişkilerimizin seyri İsrail'in tavrına bağlıdır' açıklaması yapıldı. İsrail'in hem fiziki, hem de askeri ve siyasi tavrı ortada. İsrail'in tavrı ortada iken böyle bir açıklamanın diplomatik izahı nedir?

* Mavi Marmara'ya saldırıyı uydudan izledik. İsrail'in ilk tacizinden fiziki müdahale yaptığı ana kadar 5-6 saatlik süre geçmiştir. Bu süre içinde, gemide bulunan insanların imdat çığlıklarına karşı, Türkiye'den hiçbir yetkiliden ses çıkmamıştır. Acaba İsrail'in bu kadar büyük katliam yapacağı tahmin edilmiyor muydu? Yoksa bir ihmal mi var?

*Bu 6 saatlik sürede dünyada ve Türkiye'de protestolar başlamışken, en sıcak saatlerde Türkiye'nin uluslar arası alanda hiçbir diplomatik çabayı yapmadan beklemiş olması kabul edilebilir bir duyarlılık mıdır?

*Katliam sonrası Sayın Başbakan Yardımcısının somut diplomatik çıkış yapması beklenirken ‘Hiç kimse İsrail ile savaş ilan etmemizi beklemesin' açıklamasının izahı nedir?

*İsrail'in Ankara büyükelçisinin Persona non grata ilan edilmesi çağrımıza karşı hükümetten ‘Bekara karı boşamak kolaydır' lafının söylenmiş olmasını anlayabilmiş değiliz. Türkiye ile İsrail, evli değildir. Türkiye ile İsrail arasında, 28 Şubat'ta derinleştirilen gayri meşru bir ilişki vardır. Ve bu ilişki artık, bu şekliyle taşınamaz hale gelmiştir.

*Hükümet içinde Başbakan ile Başbakan yardımcısının görüşleri başından beri yüz seksen derece taban tabana zıttır. Merak ettiğimiz şey şu. Gerçekten ikisinin arasında bir siyasi anlaşmazlık veya uyuşmazlık mı vardır? Yoksa bir görev dağılımı mı vardır?

*TBMM'de İsrail'e karşı askeri ve ekonomik tedbirler alınmalıdır' şeklinde muhalefet milletvekillerinin ortaya koyduğu cümlenin yaklaşık 2 saat boyunca Ak Parti grubunda imzalanmamasının gerçek nedeni nedir?

* Hükümet ‘İsrail, bölgede tek dostunu kaybetmek üzeredir' ve ‘Bundan sonraki ilişkilerimizin seyri, İsrail'in tavrına bağlıdır' ifadelerini nasıl izah edeceksiniz?

ALINTIYI BİZİM KUTSAL KİTABIMIZDAN YAPIN
Son günlerde iktidar ve anamuhalefet partilerinin Tevrat'tan yapılan alıntılar ve İngilizce cümleler üzerinden yaptıkları tartışmaları da eleştiren Kurtulmuş, bu atışmaları ‘seviyesiz' ve ‘anlamsız polemik' olarak değerlendirdi. Kurtulmuş, “Türkiye'nin böylesine zor bir süreçten geldiği noktada, eğer illa bir kutsal kitaptan ve metinden alıntı yapılacaksa, bizim kutsal metinlerimizden alıntı yapmak herhalde çok daha doğru olurdu” diye konuştu.

“Biz Tevratı ve İngilizceyi bunu konuşan arkadaşlardan daha iyi biliriz” diyen Kurtulmuş, “Ama mesele, İngilizce ya da Tevrat'tan konuşmak değil, milletin ihtiyaçlarını cevap verecek şekilde Türkçe konuşmaktır” dedi.
Kuran'da Maide Suresi'ndeki ‘Bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmüş gibidir' ayetin mealini hatırlatan Kurtulmuş, “Bu anlamda baktığınız zaman bizim kutsal kitabımızda ifade edilen bu düstur, İsrail'in bütün insanlığı öldürmüş gibi bir insanlık suçu işlediğini ortaya koymaktadır” dedi.

Yine ‘Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin. Elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin. Dilinizle de düzeltemiyorsanız içinizden buğz edin' şeklindeki Hadisi Şerife atıfta bulunan Numan Kurtulmuş, “Böylesine büyük bir kötülüğü eliyle düzeltmek konumunda olan hükümetlerdir. Milletimiz, diliyle bunu düzeltmek için bütün tepkisini ortaya koymuştur” dedi.

Mavi Marmara saldırısıyla iki gerçeğin ortaya çıktığını söyleyen Kurtulmuş, ilk defa Türkiye'nin İsrail ile karşı karşıya geldiğini ve son yıllarda izlenen aktif dış politikanın Akdeniz'in soğuk sularına atılmasına neden olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, bundan sonra üç temel meselenin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirerek, “İçeride milletiyle kaynaşmış tam demokratik bir Türkiye'nin kurulması. Çok taraflı, aktif ve şahsiyetli bir dış politika. Dış politikadaki bu adımı destekleyecek güçlü bir savunma ve ordu” diye konuştu.

GÜLEN'İN SÖZLERİNE DEĞERLENDİRME
Toplantı sonunda bir gazetecinin Fethullah Gülen'in yardım gemilerinin İsrail'den izin alması gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin düşüncelerini sorması üzerine konuşan Kurtulmuş, “Şimdi öyle bir noktadayız ki, herkesin zalimin karşısında mazlumun yanında yer alması lazım” dedi.

HABERVAKTİM.COM

İntifada
06-09-2010, 22:34
Numan Kurtulmuş kendince bir şov denemiş ama olmamış...
Başbakanımızın Kuranı Kerimden vereceği örnek yahudi için ne ifade eder?
Ama tevrattan yapınca ne oldu?Kendi silahıyla vurduk.Dünyaya kendi kitabında yazanın aksine davranıyor mesajı verildi...
Emin olun böylesi siyonistin dahada zoruna gitmiştir...

akgurbetci
06-09-2010, 22:40
Ama tevrattan yapınca ne oldu?Kendi silahıyla vurduk.

Kesinlikle katiliyorum. :saygılar:

Mavera
06-09-2010, 22:44
numan hocam bari siz yapmayin!.. elestirmenize amenna ancak Allah askina bu konuyu "dinler arasi" kavgaya dönüstürmenin anlami nedir..
herkesi anlayacagi dilden konusuyor basbakanimiz simdi Kuran-i Kerimden ayetlerle israile seslense kim takar yalova kaymakamini gerci tevratida pek taktiklari söylenemez, kafalarina göre degistirmis, yorumlamislar!..

mehmetakif24
06-09-2010, 22:46
Numan Kurtulmuş kendince bir şov denemiş ama olmamış...
Ama tevrattan yapınca ne oldu?Kendi silahıyla vurduk.Dünyaya kendi kitabında yazanın aksine davranıyor mesajı verildi...
Emin olun böylesi siyonistin dahada zoruna gitmiştir...

şu demek oluyorki; Kuran-ı Kerim yahudi için hiçbirşey ifade etmez ama tevrat müslümanlar için çok şey ifade eder. Düşünceniz bu yönde heralde

Mavera
06-09-2010, 22:49
şu demek oluyorki; Kuran-ı Kerim yahudi için hiçbirşey ifade etmez ama tevrat müslümanlar için çok şey ifade eder. Düşünceniz bu yönde heralde

evet cünkü biz tevradi hak kitap, hz musayida hak peygamber olarak biliriz evet son din islamla, son peygamber efendimizle onlarin hükmü kalmamistir ancak bizler asimile olmasina ragmen saygida kusur etmiyoruz..

akgurbetci
06-09-2010, 22:51

Akinci arkadasimiz acik acik yazmis tevrat ile alinti yapildigi icin onlari kendi silahlari ile vurduk. Yani tevrat müslümanlar icin degil yahudiler icin cok sey ifade ediyor. Yanlis anladiginizi düsünüyorum hemde cok.

Bana biri kalkip incilden yahut tevrattan birseyler söylese tinlamam. Kuran-i Kerim'de böyle böyle yaziyormus dese ancak o zaman kale alirim.

İntifada
06-09-2010, 22:52

Benim yorumumdan bunu nasıl çıkarıyorsun?
Ben 10 kere daha okudum bu anlam çıkmadı...

mehmetakif24
06-09-2010, 22:53
evet cünkü biz tevradi hak kitap, hz musayida hak peygamber olarak biliriz evet son din islamla, son peygamber efendimizle onlarin hükmü kalmamistir ancak bizler asimile olmasina ragmen saygida kusur etmiyoruz..

Tamamen görüşlerinize katılıyorum. Tabiki hak kitap tevrat hak peygamber Hz. musadır.
Sizde söylemişsiniz hükmü kalmamıştır diye. peki hükmü kalmamışsa asimile olmuşsa bu din yahudilikten cıkmamışmıdır.

akgurbetci
06-09-2010, 22:54

Yanlisim varsa düzeltin lütfen ama simdi ki tevrat, incil orjinal degil degilmi ? Yani asil olan kitaplara bizde inaniyoruz da simdikiler 'orjinali' degilse 'ona inanmiyorum' desem yanlismi düsünmüs olurum?

mehmetakif24
06-09-2010, 22:55
Benim yorumumdan bunu nasıl çıkarıyorsun?
Ben 10 kere daha okudum bu anlam çıkmadı...
Tevrattan alıntı yapan bir müslümansa müslümanlar için çok şey ifade ediyor demektir.

İntifada
06-09-2010, 22:58
Tevrattan alıntı yapan bir müslümansa müslümanlar için çok şey ifade ediyor demektir.

sen yine saptırıyorsun...
karıştırdın meseleyi galiba...
başbakanımız tevrattan müslümanlara yönelik birşeymi söyledi?
yahudilere yönelik söylediği bir sözdür bu..
ama ne yazık ki olaylara mantıklı bakamadığınız için hemen olayları bir yöne çekmeye çalışıyorsunuz..
buda sizin probleminiz...

Mavera
06-09-2010, 23:02
Yanlisim varsa düzeltin lütfen ama simdi ki tevrat, incil orjinal degil degilmi ? Yani asil olan kitaplara bizde inaniyoruz da simdikiler 'orjinali' degilse 'ona inanmiyorum' desem yanlismi düsünmüs olurum?

hocam zaten Kuranin gelmesiyle beraber o kitaplarin hükmü bitmistir evet incil ve tevrat beserler tarafindan tamamen kendi cikarlari dogrultusunda degistirilmistir..
hatta incilin kendi icinde bile cesitleri vardir evet bizler hz musayada inaniyoruz, tevratada ayni sekilde incil ve hz isa yada ama su anda gerek hristiyanlarin gerekse yahudilerin elinde olan kitaplarin, indirilen kitapla alakasi yoktur o acidan bizim inandigimiz ve itibar ettigimiz kitaplar bunlar degildir!

rizzelli
06-09-2010, 23:03

Başbakan ,konuşmasını o kısmını ilk önce dünyaya sonra İsrail devletine yaptığını açıkça anlaşılıyor.

ingilizce 'You shall not kill'

ibranice 'Lo tir'tsach'!

bunu dar bir görüşle açıklamak dünya siyasetine adapte olamadığınız anlamına geliyor.

Mavera
06-09-2010, 23:04

bakiniz basbakanimiz demistirki hadi kimseyi takmiyorsunuz, insan haklarina inanmiyorsunuz, kendi "idea" nin icin zulmü reva görüyorsunuz ancak sizin itibar ettiginiz kitapda "zulm" hakkinda neler buyruluyor..
yani siz yaptiklarinizla, inandiklariniza bile ters düsüyorsunuz bu ne perhiz ne lahana tursusu oluyor..

İntifada
06-09-2010, 23:08
bakiniz basbakanimiz demistirki hadi kimseyi takmiyorsunuz, insan haklarina inanmiyorsunuz, kendi "idea" nin icin zulmü reva görüyorsunuz ancak sizin itibar ettiginiz kitapda "zulm" hakkinda neler buyruluyor..
yani siz yaptiklarinizla, inandiklariniza bile ters düsüyorsunuz bu ne perhiz ne lahana tursusu oluyor..

sen söyle sen dinle...

mehmetakif24
06-09-2010, 23:09
sen yine saptırıyorsun...
karıştırdın meseleyi galiba...
başbakanımız tevrattan müslümanlara yönelik birşeymi söyledi?
yahudilere yönelik söylediği bir sözdür bu..
ama ne yazık ki olaylara mantıklı bakamadığınız için hemen olayları bir yöne çekmeye çalışıyorsunuz..
buda sizin probleminiz...
şöyle soruyorum ozaman mantıken düşün
Misalen; Bu gün bir yahudi bazı olaylardan dolayı müslümanlara Kuranı kerimden bir ayet okusa deseki sizin kitabınızda böyle böyle yazıyor. Siz yanlış yapıyorsunuz.
Bu yahudi seni nekadar düşündürebilir.
Diğer bir konu İsrail, Sn. Başbakanı "Terörist" ilan etmişdir. Bir "teröristin" sözünün kıymeti ne olur.

(Ben sayın başbakana terörist demiyorum. Merkep meselesine çevirmeyin)

İntifada
06-09-2010, 23:13
Misalen; Bu gün bir yahudi bazı olaylardan dolayı müslümanlara Kuranı kerimden bir ayet okusa deseki sizin kitabınızda böyle böyle yazıyor. Siz yanlış yapıyorsunuz.
Diğer bir konu İsrail, Sn. Başbakanı "Terörist" ilan etmişdir. Bir "teröristin" sözünün kıymeti ne olur.

Allah Allah başbakanımız israili düşündüğü içinmi bunu söylüyor yani?siz bu olaydan bunumu çıkarıyorsunuz.yazık...yine olayı israili düşünme boyutuna getirdiniz..

Var sayıyorum kavimiyetçilik yaptın yahudi çıktı ve sana tevrattan bir şeyler okudu bundan banane dersin inanmıyorum ki ona...
ama Kuranı Kerimden bir ayet okursa kendine gelirsin çünkü sen müslümansın kurana tabiisin..

Mavera
06-09-2010, 23:18

simdi söyle bir örnek vereyim..
ben bir müslümana sen nasil müslümansin neden icki iciyorsun, domuz eti yiyorsun desem mi daha etkili olur yada bir hristiyanin, yahudinin demesi mi!

mehmetakif24
06-09-2010, 23:19
Allah Allah başbakanımız israili düşündüğü içinmi bunu söylüyor yani?siz bu olaydan bunumu çıkarıyorsunuz.yazık...yine olayı israili düşünme boyutuna getirdiniz..

Var sayıyorum kavimiyetçilik yaptın yahudi çıktı ve sana tevrattan bir şeyler okudu bundan banane dersin inanmıyorum ki ona...
ama Kuranı Kerimden bir ayet okursa kendine gelirsin çünkü sen müslümansın kurana tabiisin..
Elhamdulillah Kurana tabiyim
Kesinlikle başbakan israili düşünmüyordur.

Diyorumki Bu yaptıklarının kendilerince bir günahı yoktur. Minareyi çaldılar kılıfınıda hazırlarlar.

mehmetakif24
06-09-2010, 23:23
simdi söyle bir örnek vereyim..
ben bir müslümana sen nasil müslümansin neden icki iciyorsun, domuz eti yiyorsun desem mi daha etkili olur yada bir hristiyanin, yahudinin demesi mi!
domuz eti yiyen içki içen ben müslüman değilim demeli

İntifada
06-09-2010, 23:25
Elhamdulillah Kurana tabiyim
Kesinlikle başbakan israili düşünmüyordur.

Diyorumki Bu yaptıklarının kendilerince bir günahı yoktur. Minareyi çaldılar kılıfınıda hazırlarlar.

Zorlamayın kardeşim...
Milli Görüş camiası bu meselede yanlış bulmaya çalışmasın...
Başbakanımızın konuşmaları gereken mesajları fazlasıyla vermiştir...

Mavera
06-09-2010, 23:27
domuz eti yiyen içki içen ben müslüman değilim demeli

kardesim iste ona karar verecek olan biz degiliz.. sonucta bazi günahlar vardir affi mümkündür bazi günahlar vardir küfre neden olur ve dinden cikmaya vesile olabilir..
sonucta evet icki icen birisi günahkardir ama dinden cikti diyemeyiz yada ebu hanefi r.a dedigi gibi evet namaz kilmayan dinden cikmaz ama kafirlerde namaz kilmaz!..
simd su andaki yahudiligin Hz Musa nin teblig ettigi yahudilikle uzaktan, yakindan alakasi yoktur tamamen asimile olmustur velakin basbakanimiz o asimile yaptiklari kitaptan bölümlerle onlara yaptiklarinin yanlis oldugunu belirtti ama sizinde dediginiz gibi minareyi calan, kilifinida uydurur!

unnamed
06-09-2010, 23:30
Hükümete çamur atalimda nasil atarsak atalim...
Gerisi hiç önemli değil...
Mehmet Akif bence o niki değiştir, hakketmiyorsun...İsmi kirletmeyin...
Hiç konu kalmadıda, neden tevrat, nede yahudi konusunamı geldi...
Konu yine sp'ye dönemesin, yoksa dediğiniz gibi fark var derim.....

Mavera
06-09-2010, 23:31

hocam bence arkadasin üstüne yorum yapmaktansa arkadasin yorumlarina yorum yapalim yani tezlerini cürütelim yada kendi dogrularimizi söyleyelim..
sadece milli görüscü sadece sp li diye arkadasin görüslerini gözardi etmek bizlere yakismaz!

mehmetakif24
06-09-2010, 23:33
Zorlamayın kardeşim...

İsrailde yaşayan yahudiler gazzeyi bir "tehlike ve terörist" olarak gördükleri için yaptıklarının meşru olduğunu iddia ediyor. Başbakanın bu açıklamalarının fazla bir gereği olmadığını düşünüyorum

Siz Başbakan Gereken mesajları verdi diyorsanız saygı duyarım.

unnamed
06-09-2010, 23:35
hocam bence arkadasin üstüne yorum yapmaktansa arkadasin yorumlarina yorum yapalim yani tezlerini cürütelim yada kendi dogrularimizi söyleyelim..
sadece milli görüscü sadece sp li diye arkadasin görüslerini gözardi etmek bizlere yakismaz!
Dediğiniz doğrudur, ilk sayfadan itibaren yazılanlara baktım, anlatılacaklar zaten anlatılmış söylenmiş Allah razı olsun.. Lakin, arkadaşın çabası öküz altında buza aramak gbi geldi bana, bende içimden geçenleri söyledim.
Saadetli diye yorum yazmasın demiyorum ama bir konu bir defa anlatılır, zihniyet sadece çamur atmaksa ona hiç anlatmaya uğraşmam, bekleyeceği cevabı veririm....

Delilin NuR
06-09-2010, 23:39
Bence bu kişilerin nasıl algıladığına ve anladığına bağlı...
Güzel bakmasını bilirse kişi güzelide görür...
Bugün başbakan tevrattan alıntı yaptı diye eleştirenler ...
Yarında tevrattan alıntı yapmasa eleştirecekler...

mehmetakif24

Kardeşim öncelikle hükümete çamur atmadım. Nickim aynı zamanda ismimdir. Hak edip etmediğim Allahın huzurunda belli olacaktır. Burdan birşey söylemeniz doğru olmaz.

Konuya gelince
konuda sadece tevrat yoktur daha iyi incelerseniz göreceksiniz.

Mavera
İsrailde yaşayan yahudiler gazzeyi bir "tehlike ve terörist" olarak gördükleri için yaptıklarının meşru olduğunu iddia ediyor. Başbakanın bu açıklamalarının fazla bir gereği olmadığını düşünüyorum

Siz Başbakan Gereken mesajları verdi diyorsanız saygı duyarım.

bakiniz basbakanimiz tevrat üzerinden sadece israile degil bütün dünyaya mesaj vermistir..
basbakanimiz demistir ki bakiniz bunlar inanclari icin bir zümreyi yok etmeye calisiyor ama inanclari öyle demiyor, inanclari "öldürmeyi" diyor o halde bunlarin yaptigi acikca cinayettir..
zaten bu cagrilar sayesinde sözdede olsa bir kinama cikmadimi evet yaptirimi yok ama artik dünyadaki toplumlarin israile ve yahudilere bakisi cok degisiyor yasadigim ülkeden biliyorum buradaki halk bile israili bir terörist olarak görüyor ve yahudilere mesafeli yaklasiyor!

mehmetakif24
06-09-2010, 23:46
bakiniz basbakanimiz tevrat üzerinden sadece israile degil bütün dünyaya mesaj vermistir..
basbakanimiz demistir ki bakiniz bunlar inanclari icin bir zümreyi yok etmeye calisiyor ama inanclari öyle demiyor, inanclari "öldürmeyi" diyor o halde bunlarin yaptigi acikca cinayettir..
zaten bu cagrilar sayesinde sözdede olsa bir kinama cikmadimi evet yaptirimi yok ama artik dünyadaki toplumlarin israile ve yahudilere bakisi cok degisiyor yasadigim ülkeden biliyorum buradaki halk bile israili bir terörist olarak görüyor ve yahudilere mesafeli yaklasiyor!
Tam tersini yahudiler dünyaya kabul ettirmeye çalışıyor. belki dünya halkları olarak bu konuda Türkiye başarılı olmuştur
ama Devletler yahudi lobilerinin projokteri altında kaldığı için bu tepki ne kadar devam eder onu zaman gösterecek

redyellow
06-09-2010, 23:51
Sayın kurtulmuşun güzel eleştirileri var.

Bu eleştirileri tutup da ALINTI tepkisi başlığı altında vermek, bunları sadece alıntıya indirgemek yanlış olur.

Alıntı konusunun dışında çok güzel eleştiriler, tavsiyeler yapmış sayın kurtulmuş.

ALINTI konusuna katılmıyorum.

Başbakanın tevrattan örnek vermesi, israile sizin kutsal kitabınız bile bunu yazıyor siz buna dahi uymuyorsunuz demesi doğrudur.

Yanlış olan kılıçdaroğlunun bir müslümana tutup da tevrattan çalmayacaksın vs. demesidir.

Ben başbakandan kılıçdaroğluna;

Madem öyle bak tevratın 10 emrinden

7- Zina etmeyeceksin.

10- ../.. komşunun karısına ../.. tamah etmeyeceksin.

Emirleri var, buyur bunları sen kendi partine söyle demesini beklerdim.

Sayın Kurtulmuşun alıntı bölümü haricine katılıyorum.

hükümetin de kurtulmuşun uyarıları dikkate almasını diliyorum.

mesela o gemiler niye hala israilde?

Hadi burdaki israil elçisin kovamadık, ilişkileri kesemedik, anlaşmaları iptal edemedik, veya bunların vakti var vs. deniyor.

peki o gemileri niye alamıyoruz hala?

hükümet bu konuda hemen gerekeni yapmalıdır ve o gemiler hemen bu alçakların elinden alınmalıdır.

zilzal
06-10-2010, 00:10
''öLDÜRMEYECEKSİN''
AMA KENDİ MİLLETİNİ.
YAHUDİ OLMAYANLARI İSTEDİĞİN GİBİ ÖLDÜR.zATEN ONLAR İNSAN BİLE DEĞİLDİR.

Kıymetli kardeşlerim siz SİYONİZMİ daha anlamamışsınız.Öldürmek onların inancında var.Onlara 1000 yıl anlatsan anlamazlar.Bundan önce anlatılıpta anlamadıkları gibi.Onlar KUVVETTEN anlarlar.Titreyen insanlardan değil.:güzel:

SAP'lı

Mavera
06-10-2010, 00:14
hocam kücük yazsan, büyük yazmak ya fikrini tam anlatamamaktan yada karsidakine saygisizliktan kaynaklanir..
bu konuda hemfikiriz, yahudiler kendi degistirdikleri tevrati bile kafalarina göre yorumluyorlar..
siyonist inancinda "yahudi" olmayanlarin pek degeri yoktur bunu nereden mi biliyorum onlarin icinde yasiyorum ve kendi inanclari disindaki inanclari kaale almiyorlar zaten yaptiklari zulümdende belli olmuyor mu..
yahudilikle, siyonizmi ayirmak gerekir evet siyonistler yahudidir ancak her yahudi siyonist degildir..

zilzal
06-10-2010, 00:23
Yok canım saygısızlıkla ne ilgisi var,konunun önemine binaen o bölümü büyük yazdım.
Ama bu tartışmalar boşuna,onlardan kesinlikle silah almayacaksın.Çünkü yazılımları kendilerine ait o silahları onlara karşı kesinlikle kullanamazsın.Acile bu saatten itibaren kendi silahını kendin üretecek beyinleri faaliyete geçireceksin.Hemde mükemmel silahlar.Bu kapasite bizde var.Ordunun moral ve motivasyonunu inancını güçlendireceksin.
Bir yorumcunun dediği gibi ''İSRAİLİN GÜCÜ YOK.ONLARIN TEK GÜCÜ DİĞER ÜLKELERDEKİ İHANETÇİ ADAMLARI,ONLAR 10 FÜZE YOLLASA BİZİM ON ŞEHRİMİZİ YOK EDER,BİZ 10 FÜZE YOLLASAK,İSRAİL HARİTADAN SİLİNİR''
Yani bunlar aciz insanlar,silah ve ajanlarından başka güvenceleri yok.

redyellow
06-10-2010, 00:24
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı

Kardeş tevrattan alıntı yapan müslüman ama alıntı yaparak mesaj vermek istediği yer yahudi.
Bunu gözden kaçırıyorsun. Bence yanlış bir eleştiri içerisindesin.

İktidarı bu konu yüzünden eleştirmek yanlıştır.

Yukarda yazdım iktidarı eleştireceksek israile olan tepkilerin icraate dönüştürülmemesi üzerinden eleştirelim ve eleştirilerimiz yapıcı olsun.

Zorlamayın kardeşim...

Burda bana bi saldırı mı var:)

Burda forumda yazı yazın arkadaşların yanlışları için milli görüş camiasını tümden hedef alma, burda pusuda bekliyorum:)

Mavera
06-10-2010, 00:25
peki kardesim su anda bizim ordunun israile bagimliligi konusunda ne kadar bilgin var?

.:Ay_Yıldız:.
06-10-2010, 00:26
Başbakanımız Kılıçdaroğlu'na hitaben ben tel avive seslendim,cevap keşandan geldi demişti. Şimdi Keşan yerine Ankarayı koymak gerek.

zilzal
06-10-2010, 00:46
[QUOTE=Galevera;751323]peki kardesim su anda bizim ordunun israile bagimliligi konusunda ne kadar bilgin var.?

Bu soru banamı?

zilzal
06-10-2010, 00:50
Bana ise söyleyeyim''GÖBEK BAĞI İLE BAĞLI''

Mavera
06-10-2010, 00:54
evet sanaydi.. peki su anda ordunun bu haliyla israil bagimliligi biter mi..!.. neden kendi silahimizi yapamiyoruz yeterli mi beyin mi yok yada imkan mi?

zilzal
06-10-2010, 01:04
[QUOTE=Galevera;751345]evet sanaydi.. peki su anda ordunun bu haliyla israil bagimliligi biter mi..!.. neden kendi silahimizi yapamiyoruz yeterli mi beyin mi yok yada imkan mi?

BAĞIMLILIK,başka bir şey değil.TAM BAĞIMSIZ DEĞİLİZ.

Bizdeki beyin hiç kimsede yok.Hırsızlıkta teknolojinin en ileri seviyelerini kullanıyoruz.(;D)
Şaka bir yana,Bir kere Ordunun beyin takımı.Güvenilir olmalı.30 YIL ÇAPULCU terör örgütü ile başa gelemeyen veya gelmek istemeyen,Generaller mevcut.AYNI KARAKOL DEFALARCA BASILIRSA SİZ BUNDA NE ARARSINIZ.???
SEMİH SANCAR,EŞREF BİTLİS GİBİ(ALLAH RAHMET EYLESİN) GENARELLERİ ÖNEMLİ GÖREVLERE GETİRMELİYİZ.
Diğer yandan bu ülkenin bilim adamlarını acilen harekete geçirip,kendi silahımızı kendimiz üretmeliyiz,özellikle ve özellikle İÇTE VE DIŞTA ,İSTİHBARAT ,İSTİHBARAT,İSTİHBARAT

Mavera
06-10-2010, 01:07
peki hocam bunlar hemen olur mu, ak partide bunu yapmaya calisyior, ergenokon süreci birazda ordunun icindeki cürükleri ayiklamak degil mi..
28 subatini hatirlayalim israilin yaptigi lojistik destek, orduyla israilin yakin iliskisi.. bunlari gözardi edemeyiz ama bence önce "icimizdeki irlandalilar"i temizleyelim sonra israilede sira gelir baskasinada...

zilzal
06-10-2010, 01:14
[QUOTE=Galevera;751364]peki hocam bunlar hemen olur mu, ak partide bunu yapmaya calisyior, ergenokon süreci birazda ordunun icindeki cürükleri ayiklamak degil mi..
28 subatini hatirlayalim israilin yaptigi lojistik destek, orduyla israilin yakin iliskisi.. bunlari gözardi edemeyiz ama bence önce "icimizdeki irlandalilar"i temizleyelim sonra israilede sira gelir baskasinada...

irlandalı falan hikaye,Onlarda siyonisttirler,İrlandalıların günahını almışlar:olmaz:Dünyanı hangi noktasında sıkıntı varsa SİYONİZM(DARWİNİST)ler ordadır.

Herkes buna inansın,İSTİHBARAT çok güçlü olacak,MOSSAD İçimize öyle sızmışki,onlar imam olabilir,onlar General olabilirler,onlar medya patronu olabilirler,onlar işadamı olabilirler,onlar siyasetçi olabilirler,.......dikkat ,adları süleyman,ahmet,mehmet,ismail olabilir.......

Mavera
06-10-2010, 01:18
evet hocam dediginiz gibi adi ahmet, mehmet, süleyman, devlet, kemal hersey olabilir sonucta adamlar davalarina öyle inanmiski bir ömrü baska bir kimlik altinda takiyye yaparak gecirebiliyorlar..
zaten biz müsrikten cok münafiktan korkmaliyiz sonucta islam tarihindede münafiklar icimize fitne sokmadimi..
hocam yukarida da söyledim yahudilikle, siyonizmi ayiralim her yahudi siyonist degildir ama siyonistler yahudidir!..

zilzal
06-10-2010, 01:24
[QUOTE=Galevera;751383]evet hocam dediginiz gibi adi ahmet, mehmet, süleyman, devlet, kemal hersey olabilir sonucta adamlar davalarina öyle inanmiski bir ömrü baska bir kimlik altinda takiyye yaparak gecirebiliyorlar..
zaten biz müsrikten cok münafiktan korkmaliyiz sonucta islam tarihindede münafiklar icimize fitne sokmadimi..
hocam yukarida da söyledim yahudilikle, siyonizmi ayiralim her yahudi siyonist degildir ama siyonistler yahudidir!..

ayırmışım zaten.Bu örneği her zaman veriyorum.''HİTLER AZILI BİR SİYONİSTTİ,BÜYÜK İSRAİL DEVLETİNE BAHANE OLMASI İÇİN ZAVALLI YAHUDİLERİ KATLETTİ''.Giderayakta ALMANLARI ateşe attı.Kendine ne oldu kimse tam bilmiyor.

Yani SİYONİSLER(DARWİNİSLER)Bu sapık inançları için feda edemeyecekleri hiç bir şey yoktur.

Şunuda belirteyimİSRAİL-TÜRKİYE savaşı kaçımılmazdır.Buna göre hükümetimiz ALTYAPI VE İSTİHBARAT ÇALIŞMALRINA başlamalıdır.

rizzelli
06-10-2010, 01:28
[QUOTE=Galevera;751345]evet sanaydi.. peki su anda ordunun bu haliyla israil bagimliligi biter mi..!.. neden kendi silahimizi yapamiyoruz yeterli mi beyin mi yok yada imkan mi?

BAĞIMLILIK,başka bir şey değil.TAM BAĞIMSIZ DEĞİLİZ.

Bizdeki beyin hiç kimsede yok.Hırsızlıkta teknolojinin en ileri seviyelerini kullanıyoruz.(;D)
Şaka bir yana,Bir kere Ordunun beyin takımı.Güvenilir olmalı.30 YIL ÇAPULCU terör örgütü ile başa gelemeyen veya gelmek istemeyen,Generaller mevcut.AYNI KARAKOL DEFALARCA BASILIRSA SİZ BUNDA NE ARARSINIZ.???
SEMİH SANCAR,EŞREF BİTLİS GİBİ(ALLAH RAHMET EYLESİN) GENARELLERİ ÖNEMLİ GÖREVLERE GETİRMELİYİZ.
Diğer yandan bu ülkenin bilim adamlarını acilen harekete geçirip,kendi silahımızı kendimiz üretmeliyiz,özellikle ve özellikle İÇTE VE DIŞTA ,İSTİHBARAT ,İSTİHBARAT,İSTİHBARAT

Aselsan da intihar eden mühendislerimizin sırrı çözülmedikçe, önüne geçilmedikçe,ordumuz temizlenmedikçe istihbaratımız ne kadar sağlıklı olur.

istihbarat birimlerinde temizlik yapmadıkça işimiz zor.

zilzal
06-10-2010, 01:34
[QUOTE=Galevera;751383]evet hocam dediginiz gibi adi ahmet, mehmet, süleyman, devlet, kemal hersey olabilir sonucta adamlar davalarina öyle inanmiski bir ömrü baska bir kimlik altinda takiyye yaparak gecirebiliyorlar..

Bunları takipte halkımıza düşüyor.Halkımız siyasetçilerin,vs birimlerin aksırmalarından,öksürmelerine,sözlerinden ,fiillerine,yaşamlarından,irtibatlarına kadar her şeyini takip etmeli.Çok hassas olmalı.