fatih kısaparmak balon baskılı balon Mecnun Ve Namaz - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mecnun Ve Namaz

Hıfz-ı lisan
09-13-2007, 02:07
Çölde kendinden geçmiş bi halde dolaşan mecnun farkında olmadan namaz kılan birisinin önünden geçer. Namaz kılan adam namazını bitirince büyük bir hınç ile mecnunun yanına
gider ve bağırmaya başlar ''Ey cahil ben namaz kılıyordum neden önümden geçtin ?''
mecnun bu soru üzerine ; Görmemişim çok dalgındım der. adam dalgınlığının sebebini
sorunca mecnun Allah ın bir kuluna aşık olduğunu o nedenle çevresindeki hiç bir şeye
dikkat edemediğini söyler. Adam bi süre mecnunu azarladıktan sonra
mecnun bi anda çıkışır; Ey Cahil şimdide sen beni Dinle;
''Ben Allah ın bir kuluna aşığım o kadar seviyorum ki kimseyi göremiyorum .
Ya sen Allah ın huzurunda namaz kılarken beni nasıl gördün???

hayat
09-13-2007, 02:12
cok doğru

kıldığımız(kıldığım )namazın acaba kaçı gercekten huşu ile kılıyorus acaba

bennur
09-13-2007, 02:13
Rabbim kıldığımız namazların hakkını verebilmeyi nasib eylesin inşaallah :'( :'(

sedef
09-13-2007, 02:21
KIL BENİ EY NAMAZ
GÖZÜMÜN NURU NAMAZ

serkan yücel
09-13-2007, 02:25
güzel bir paylaşım teşekkürler...

Ravza_Ruveyda
09-13-2007, 12:24
Ne kadar güzel bir hikaye ve süper bir cevap çok doğru

.seVdAm.
09-14-2007, 18:38
Rabbim kıldığımız namazların hakkını verebilmeyi nasib eylesin inşaallah :'( :'(

amın...
çok güseL bir payLaşımdı...saol

saltanat52
07-01-2008, 22:32
bir hikaye... Hz. Alinin Namaz Kılışı

Hz.Ali Efendimiz öyle bir huzuru kalp ile namaz kılarlardı ki, bütün dünya dünya yıkılsa hiç haberi olmaz (duymaz)dı.

Hz. Ali(r.a) Efendimiz menkıbelerinde denilir ki bir harpte Hz. Ali Efendimizin mübarek ayağına bir ok gelmiş, okun demir kısmı kemiğe saplanmıştır. Bu yüzden okun demirini çekip çıkaramadılar. Bir cerrah bulup getirdiler. Cerrah demiri görünce H. Ali Efendimize :
-Size aklı gideren, bayıltıcı bir ilaç vermeli ki, ancak o zaman bu demiri çekip almak mümkün olur. Yoksa, bunun ağrısına tahammül edilemez, dedi.
Emirül'Mü'minin (Mü'minlerin emiri -Halifesi) Hz.Ali(R.A) Efendimiz :
-Bayıltıcı ilaca lüzum yok. Biraz sabredin, namaz vakti gelsin, namaza durunca çıkarırsınız buyurdu.

Namaz vakti geldi. Hz.Ali (R.A) namaza başladı. Cerrahda E-mirül'Mü'minin Hazretlerinin Mübarek ayağını yarıp demiri çıkardı. Yarayı sardı. Hz.Ali (R.A) namazını bitirince Cerraha emiri çıkardın mı? buyurdu.
Cerrah:
-Evet, çıkardım efendim, dedi. Hz.Ali (R.A) Efendimiz :
-Hiç hissetmedim, ayağımdaki demiri çıkardığınızı duymadım buyurdu.

Hıfz-ı lisan
07-01-2008, 22:33
Sağolun ancak keşke dini hikayeler bölümüne ayrı bi konu olarak açsaydınız daha iyi olurdu :)

yorumlarınız için Teşekkürler (geç oldu ama ::) )

ENGİNEER
07-01-2008, 22:35
Aradan aylar geçmiş ve ben yeni okudum..Çok güzelmiş sahiden..Namaz kılarken insan ister istemez farklı düşüncelere dalıyor yada tam anlamıyla namazın tadına varıyor..Onunda çaresi nedir bilemiyorum...