ultrAstribun
04-20-2009, 11:32
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/c/cf/Musalparslanedu.jpg/175px-Musalparslanedu.jpg
Sloganı Yeter Ki Sen İste
kuruluş = 2007
eğitim dili = türkçe
türü = Devlet
Rektörü Prof. Dr. Nihat İNANÇ
öğrenci sayısı = 3000 yaklaşık
Yeri Muş, Türkiye
Web sitesi www.alpaslan.edu.tr
Muş Alparslan Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Muş ilinde bulunmaktadır.
Eğitim Fakültesi
1- türkçe öğretmenliği 2- fen bilgisi öğretmenliği 3- okul öncesi öğretmenliği
Sağlık Yüksek Okulu
1- Hemşirelik
Meslek Yüksek Okulu
1- Muhasebe 2- Bankacılık 3- İşletme 4- Büro Yönetimi Sekreterlik 5- Gıda teknolojisi 6- Elektirk 7- İnşaat 8- Tarım makinaları 9- Makina 10-Otomotiv
Sloganı Yeter Ki Sen İste
kuruluş = 2007
eğitim dili = türkçe
türü = Devlet
Rektörü Prof. Dr. Nihat İNANÇ
öğrenci sayısı = 3000 yaklaşık
Yeri Muş, Türkiye
Web sitesi www.alpaslan.edu.tr
Muş Alparslan Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Muş ilinde bulunmaktadır.
Eğitim Fakültesi
1- türkçe öğretmenliği 2- fen bilgisi öğretmenliği 3- okul öncesi öğretmenliği
Sağlık Yüksek Okulu
1- Hemşirelik
Meslek Yüksek Okulu
1- Muhasebe 2- Bankacılık 3- İşletme 4- Büro Yönetimi Sekreterlik 5- Gıda teknolojisi 6- Elektirk 7- İnşaat 8- Tarım makinaları 9- Makina 10-Otomotiv