fatih kısaparmak balon baskılı balon NECMETTİN ERBAKAN'IN AFFEDİLMEZ SUÇU - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NECMETTİN ERBAKAN'IN AFFEDİLMEZ SUÇU

elif zeynep
07-26-2008, 22:50
....

Üslubunu, hatta siyaset etme tarzını beğenmeyebilirsiniz. Başarılı bulup bulmamak da size kalmış. Nerden baktığınıza bağlı olarak değişir başarının tanımı. Sonuçta her iki şık için de, “Sen de haklısın” noktasına ulaşılabilir. Bazı refiklerimizin dediği gibi, “Hocam, gir içeri, yat aslanlar gibi!” çağrısında da bulunabilirsiniz. Veya, daha usul bir sesle içinizden, “Keşke girip yatsaydı da, malum zümreye bu kadar dil dökmeseydi” diye geçirebilirsiniz. Bunu yapmadığı için sitem de edebilirsiniz. Haksız da sayılmazsınız.

Fakat, Necmeddin Erbakan’ın neden “silinmek” istendiğini, asla göz ardı edemezsiniz. Asla tevil edemezsiniz. Asla geçiştiremezsiniz. Konunun özü budur. Onu silmek isteyenlerin, onun şahsıyla bir alıp veremeyeceği yok. Kişisel ve özel mahfillerde onlar sevdiklerini ve sempatik bulduklarını bile söylerler. Onu silmek isteyen malum odaklar, onun misyonuna düşmanlar. Ona bakmıyorlar, onun neyi ve kimi temsil ettiğine bakıyorlar. Onun üzerini çizerken, bunu esas alıyorlar. Onlar, iyi temsil etmiş-kötü temsil etmiş, üslubu şöyleymiş-böyleymiş ile uğraşmıyorlar. Malum odaklara göre Erbakan, bu ülkedeki “yersiz” zümreye karşı “yerli” damarı temsil eden bir isim olduğu için baştan suçludur. Peşinen ve yargısız. İstim arkadan gelsin. Mahkûm edilsin de, bahanesi ne olursa olsun. Yeter ki, üzeri çizilsin ve yabancılaşmış “ideolojik devlet” damarına karşı, millet damarını temsil etmenin cezasını çeksin. Dert bu. Batıcı kadrolara karşı millet damarını temsil eden Birinci Meclis’in temsil ettiği damar, bu damar.

Ali Şükrü Bey, Hüseyin Avni Ulaş, Mehmet Akif Bey (Ersoy) onun selefleri. Hepsi de, “gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem” dedikleri için cezalandırıldılar. Ali Şükrü Bey, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay komutanı Topal Osman’a öldürtüldü. Hüseyin Avni ve Mehmet Akif Beyler, bir biçimde susturuldu ve canlı cenaze muamelesi gördü. Aynı damarı 1925’te Kazım Karabekir Paşa temsil etti. O da, “biat” etmediği için cezayı hak etti ve ipten son anda kurtuldu. Aynı damarı, muvazaalı bir senaryoda rol alarak da olsa, 1931’de Fethi Okyar temsil etti. Halk onun şahsına değil, resmi ideolojiye muhalif imajına bakarak canhıraş destekledi. Rejime rağmen halkın desteğini almanın bedeli ağırdı. Ona da bu bedeli ödettiler. Ve Menderes geldi. “Yeter! Söz milletin!” dedi. Sen misin millete gücünü ve asaletini hatırlatan! Sen misin sözün millette olduğunu söyleyen! Haydi darağacına! Senin asıl suçun, bu ülkede millete millet olduğunu hatırlatmak ve ona özgüven aşılamaktır. Ona gücünü hatırlatmaktır. Onun sevgisini kazanmaktır. Bebek-Köpek davası mı? Üç-beş yüz liralık sözüm ona tırışkadan yolsuzluk davası mı? Bunlar prosedür gereği. Hani, “Siz asın, gerekçesi arkadan gelir” misali. Götürdüler ve astılar. Aslında asılan Adnan Menderes değildi. Asılan milletin gücüydü. Asılan milletin onuruydu. Asılan milletin ta kendisiydi. Ardından Demirel ve Özal. Demirel, millet damarının mirasına oturdu. O mirası yiyerek büyüdü. Millet bu damara yaslanarak ortaya çıkanın kişiliğini merak bile etmedi. Etseydi ne değişirdi, o ayrı mesele. Millet için her seçim “öç” alma fırsatıydı ve vitrinde kimin olduğu tali meseleydi. Süleyman Bey, işte bu damara yapışarak “büyüdü”. Sonra dönüp kendini büyüten damarı kesti, o başka. Belki, bu damara eklemlenmenin cezasından, ancak böyle kurtulacağını düşündü. Sahiden de öyle oldu. Bu damarda siyaset yapıp da, malum odakların hışmıyla üzeri çizilmeyen bir Bayar var, bir de o. İkisinin de referansı aynı yerden. Turgut Özal bu damarı temsil etmenin bedelini ağır ödedi. Ölümünün arkasındaki sır bu. Ve Necmeddin Erbakan. Her tür hata ve noksanına rağmen o, bu damarın en özgün, en kendine özgü mensubuydu. Bu zincirin halkalarına bakın, bir trend görürsünüz. Bu, öze dönüş trendi. Bu trendde Necmeddin Erbakan halkası, öze dönüşün ivme teşkil ettiği halkayı temsil eder. Ve bu malum odaklar nezdinde büyük cinayettir. Erbakan Hoca, bu cinayetin bedelini ödüyor. Millet zincirinde özgün bir halka olmanın bedelini “Milletten çalınmış ‘devlete’ karşı, milletten yana tavır koymanın bedelini” Onun suçu sabittir. Buna hepimiz şahidiz: O, bu milleti millet yapan değerlere sadık kalmıştır, o bu vatanı vatan kılan değerlere sadık kalmıştır. O kendi değerlerine oryantalistçe bakanlar güruhuna katılmamıştır. Bu ise, birileri nezdinde affedilmez bir cürümdür. Hoca, bu cürmünün cezasını çekiyor. Gerisi laf u güzaf. Millet zincirinde halka olanın bedel ödemediği günü gördüğünüzde, bu milletin makus talihini yendiğine hükmedebilirsiniz.

mustafa islamoğlu hocam

22.01.2008

razor
07-26-2008, 22:57
Gün gelecek bütün dünya hocama selam duracak

Berika
07-26-2008, 22:58
GÜN GELECEK BÜTÜN DÜNYA HOCAMA SELAM DURACAK

niye hoca böyle olmasını mı istiyor :-X

hiç sanmıyorum

abartmaya gerek yok ;)

LoNeLiNeSS
07-26-2008, 23:00

Elide öpülecek mi.. Peki hoca altınlarından verecek mi :D :D :D

elif zeynep
07-26-2008, 23:05

Razor kardeşim önemli olan Necmetin Erbakanı'ın üstlendiği misyonu anlayabilmek, fikirlerini anlayabilmek, daha sonra fikir sahibi olabilmek, ve bu konuda söyleyeceklerinde sözcükleri zayi etmemek... Sözlerine bakarak söylerim ki,bu şekilde yaklaşımı hiç bir zaman doğru bulmadım, ve bulmamda mümkün değil...

Meftun
07-26-2008, 23:07
Forumda büyük harfle yazı yazmak yasaktır!

LoNeLiNeSS
07-26-2008, 23:09
Forumda büyük harfle yazı yazmak yasaktır!

Konu Erbakan Hoca olunca yazılar dahi büyüyor.. Hoca büyük adam sonuçda dimi... :D :D :D :D

Meftun
07-26-2008, 23:13
Arkadaşlar forumda şu hataya her zaman düşüyoruz...

Erbakan hoca ile onu mesnetsizce savunan gençliğini ayrı yerlere koyalım...

Başbakanımızın hocası,bir dönemin siyasi aktörü...

Yanlışları onu siyaseten bitirdi zaten..

İkili basit diyologları girmeyelim,olur mu?

Yanlışlarını belgelendirme bölümünde belgelendiriyoruz zaten ;)

elif zeynep
07-26-2008, 23:20

Erbakan hoca'nın yanlışlarını belgelendirme yoluna giderken emeklerini göz ardı etme gafleti göstermemek için sadece bir paylaşım yaptım, mustafa hocamın sözlerine değindim.

Meftun
07-26-2008, 23:22
Size birşey demedim zaten elif zeynep ben birinin yaptığı fevri ve saçma bir çıkaşa arkadaşlarımın cevap vererek değer kazandırmamalarını istedim :)

Tartışmalarımızı sloganvari çizgide olmazsa daha seviyeli olur ;)

elif zeynep
07-26-2008, 23:28
Size birşey demedim zaten elif zeynep ben birinin yaptığı fevri ve saçma bir çıkaşa arkadaşlarımın cevap vererek değer kazandırmamalarını istedim :)

Tartışmalarımızı sloganvari çizgide olmazsa daha seviyeli olur ;)

istişarenin amacına yönelik olması için söylediklerinizi Rabbimin izniyle anladım :)

Berika
07-26-2008, 23:31

sen şimdi bize mi laf attın ;D ;D ;D ;D

Meftun
07-26-2008, 23:38
laf atmadım zeynep :D

sadece siyasi üslupla,mantıkla konuşmayan insanlara değer vermeyin dedim :-X

yıprattığınız sinirlerinize yazık...

son zamanlarda biraz fazla oldu da o bakımdan ;)

Meftun
07-26-2008, 23:44
Büyük harfle yazmak yasak arkadaşlar daha önce uyardım,lütfen dikkat....

razor
07-26-2008, 23:53
sen varken bolluk bereket vardı ülkemizde emniyet ve huzur vardı yıllardır ülkemin bahtı karardı anladıkkı hocam sensiz olmuyor
yeniden onurlu bağımsız ülke yeniden lider güçlü türkiye huzur adelet refah ve onur anladıkki hocam artık seninle olur
başörtülü mazlumlar seni bekliyor hocam filistinli çocuklar seni bekliyor ıraklı gençler afkanlı babalar etiyopyadan sudandan bangladeşten aç insanlar seni bekliyor seni soruyor çiftçi mehmet seni soruyor esnaf ahmet pazar artıklarını toplayan ayşe teyze seni soruyor gel gel bitir bu çağın kargaşısını seninle beklenen şafaktır şimdi ALLAHUEKBER

Meftun
07-26-2008, 23:57
Sayın razor!

Parti veya kişi propagandası yapmak yerine yazıya yorum yapın lütfen..

Burası reklam bilboardları değil!

tayyipleyiz
07-26-2008, 23:58
Sayın Erbakan ile siyaset arenası düşlemek artık ütopik geliyor bana ... Zihniyet tasnifi yapılalı çok olmuş, bu da son seçim ile tescillenmiştir bence ...

Biz varolana bakar, geçmişten ders alır, önümüzü görür ve ilkeli siyesete devam ederiz. Biz de AK Partiyiz. :)

Beritan
07-27-2008, 00:23
mustafa islamoğlu :-X

tayyipleyiz
07-27-2008, 00:30

Beğenerek okurum kendisini ... :)

Beritan
07-28-2008, 00:29

abi ben kendisini beyenmem...

maviinsan
07-28-2008, 00:31

abi ben kendisini beyenmem...

neden?

Beritan
07-28-2008, 00:32
edebiyyatını çok iyi kullanan..ama görüşlerini hiç beyenmediğim biridir...ama çok detaya girince tepki alıyorum..
ama gerçek fikirleri vehabiliği yaymak sünnetleri kaldırmaktır...biraz dikkat ederseniz..

Meftun
07-28-2008, 00:34
Bogaz dokuz bogum soylemeden dokuz kere dusun derler...

Mazallah Allah iftiradan korusun :)

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:36
dünya selam duracakmış hocaya
abi herkes selam durmak zorumda mı ne acayip bişey ya taraftar sloganı gibi ne bu
tamam ben de kendisini severim ama bu kadar da övültülüp yüceltilmeye gerek yok

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:37

:-* meftun

elif zeynep
07-28-2008, 00:39
abi herkes selam durmak zorumda mı ne acayip bişey ya taraftar sloganı gibi ne bu

o arkadaş düşüncesini söyledi, bu şekilde yaklaşımın yanlış yönünü izah etmeye gayret ettik ve gitti, yeniden dillendirmenin bir anlamını göremiyorum ben.

tayyipleyiz
07-28-2008, 00:40
Kendimden şüphe ettim Seleme ... Okuyorum çünkü ama sünnete muhalif birşey henüz görmedim. Acaba ben mi çok eksiğim ... :)

Demokrat
07-28-2008, 00:41
herseye, herkese hatta asiri sp lilere ragmen erbakan hocayi seviyor, takdir ediyor ve bir dahi olduguna inaniyorum ama siyasi olarak hic bir zaman destek vermedim, vermemde bu benim onu takdir etmeme asla engel degildir..
en azindan basbakanimizi ülkemize kazandirmasi bile benim icin takdir edilecek bir durumdur..

Berika
07-28-2008, 00:42
Bilim adamı kişiliğine hayranlık duyulabilir :-*

Demokrat
07-28-2008, 00:43

ben acikcasi erbakanin zekasina hayranim bana göre o bir dahidir öyle, böyle degil tam anlamiyla dahidir.. icimden keske bilim adami olarak kalsaydi ve o alanda ülkemize hizmet etseydi diye gecirmiyor degilim ;)
inönü bile erbakan icin " atatürkten sonra bir tane adam geldi oda dinci cikti"demistir..

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:43

o arkadaş düşüncesini söyledi, bu şekilde yaklaşımın yanlış yönünü izah etmeye gayret ettik ve gitti, yeniden dillendirmenin bir anlamını göremiyorum ben.

yeniden dillendirmek istemiyorum o mesajı görür görmez yazdım da mesajımı ama tamam sustum :-X

elif zeynep
07-28-2008, 00:44
herseye, herkese hatta asiri sp lilere ragmen erbakan hocayi seviyor, takdir ediyor ve bir dahi olduguna inaniyorum ama siyasi olarak hic bir zaman destek vermedim, vermemde bu benim onu takdir etmeme asla engel degildir..
en azindan basbakanimizi ülkemize kazandirmasi bile benim icin takdir edilecek bir durumdur..

işte bu söyleme bir artı veririm, sizden bunu duymak ne büyük lütuf derim

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:44

ben de en çok o yönüne hayranım ve tam bir dava dostu

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:46

senin gibi düşünüyorum abi ama ben bazen siyasi kişiliğini de sevdim çocukluğumdaydı benim bilmiyorum fazla iyi ama duyduklarım ve hakkında okuduklarım siyasette çok kötü işler yapmadığını gösterdi bana.

Demokrat
07-28-2008, 00:49

kardes sanirim benim mesajlarimi hic okumadiniz ben erbakani her zaman takdir ettim, ak partili arkadaslarlada bu noktada tartistim benim tasvip etmedigim asiri sp lilerdir yoksa erbakan hocaya saygim ve sevgim yeterince fazladir..
Ben kraldan cok kralci olanlara karsi ciktim yoksa erbakan hocayla alakali konulara bak benim gerek kayip trilyon, gerek hapis cezasi, gerek basbakanligi zamaninda bazi icraatlari noktasinda erbakani onaylayan cokca yorumumu görebilirsin..
ben elestirmek icin elestirmeyi asla tasvip etmem, benim görüsümden degil cani cehenneme düsüncesini asla benimsemem..
erbakanin yanlislari olmustur, hatalari olmustur ama sunuda asla unutmayalim erbakan muhafazakar kesimin kendini daha hür ifade edebilmesinin önünü acmistir, kabuklari kirmistir ;)..

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:51
demokrat abi belki aynıyız düşnce bakımından ama ben yeni olmamadan olabilir ama mücahit erbakan için kimse ile de tartışmam

Demokrat
07-28-2008, 00:51

senin gibi düşünüyorum abi ama ben bazen siyasi kişiliğini de sevdim çocukluğumdaydı benim bilmiyorum fazla iyi ama duyduklarım ve hakkında okuduklarım siyasette çok kötü işler yapmadığını gösterdi bana.

siyasi anlamda yanlislari ve hatalari olmustur eger olmasaydi su anda cezali olmazdi.. erbakanin benim naciz görüsüme göre yanlislari acilim yapamasi oldu bu acilimi yapamadigi icin parti aile partisi olmaya dogru ilerledi..
aslinda erbakandan cok ben oguzhan asiltürk ve sevket kazani tasvip etmiyorum özellikle oguzhan asiltürk yillarca milli görüs icerisinde bir otorite olma pesinde kostu ve cogu insani küstürdü bunlari nereden mi biliyorum basta sp olmak üzere bütün siyasi partilerin kurulusundan, su ana kadar her döneminde yeterince bilgim vardir, isteyenlede sonuna kadar bu konuda tartisiriz ;)

Demokrat
07-28-2008, 00:53
demokrat abi belki aynıyız düşnce bakımından ama ben yeni olmamadan olabilir ama mücahit erbakan için kimse ile de tartışmam

kardes tartismak güzeldir ama edebiyle.. benim kizdigim nokta "mücahid erbakan" denilmesi degildir o lafi söyledikten sonra bizlerin batil ilan edilmesidir yoksa erbakan hocaya isteyen mücahid der, isteyen savunan adam der ve bana görede bu sifatlar yakisiyor ona ;)

murat kurt
07-28-2008, 00:56
Erbakan eğer bize zamanında söylediklerine sadık kalsaydı

Ak Parti başarısını tebrik eder ve kardeş parti gibi davranırdı.

Ama o bu yaşında bile siyasetin şehvetine kandı ve bize Bizansın ... yakıştırmasını reva gördü

Ben artık ne Saadeti ne Erbakanı inandırıcı bulmuyorum

Beritan
07-28-2008, 00:57

Ama o bu yaşında bile siyasetin şehvetine kandı ve bize Bizansın ... yakıştırmasını reva gördü

hangi sözüne sadık kalmadı?

Deniz.Feneri
07-28-2008, 00:58
ben bizim için neler dedi hiç bilmiyorum o yüzden sevilmeyebilir o yüzden öğrenmeliyim bizim için neler dediğini bazen yanlış konuşmalarını duydum ama :-X

elif zeynep
07-28-2008, 00:59

kardes sanirim benim mesajlarimi hic okumadiniz ben erbakani her zaman takdir ettim, ak partili arkadaslarlada bu noktada tartistim benim tasvip etmedigim asiri sp lilerdir yoksa erbakan hocaya saygim ve sevgim yeterince fazladir..
Ben kraldan cok kralci olanlara karsi ciktim yoksa erbakan hocayla alakali konulara bak benim gerek kayip trilyon, gerek hapis cezasi, gerek basbakanligi zamaninda bazi icraatlari noktasinda erbakani onaylayan cokca yorumumu görebilirsin..
ben elestirmek icin elestirmeyi asla tasvip etmem, benim görüsümden degil cani cehenneme düsüncesini asla benimsemem..
erbakanin yanlislari olmustur, hatalari olmustur ama sunuda asla unutmayalim erbakan muhafazakar kesimin kendini daha hür ifade edebilmesinin önünü acmistir, kabuklari kirmistir ;)..

düşüncelerinizi hiç bu şekilde yaklaşımla görmedim, işte bu noktada kabul ediyorum, bu noktada katılıyorum... " erbakan muhafazakar kesimin kendini daha hür ifade edebilmesinin önünü açmıştır, kabukları kırmıştır." bunu kabul etmeyen, bunu göz ardı eden, bu güzel noktayı sözcüklerle zayi eden kardeşlerimi anlayamıyorum.. Tabi ki hocamın yanlışları olmuştur, ama ardından kayıtsızca söylenen bu kadar ağır sözleri haketmemiştir... Neyse, samimi olduğunuzu varsayarak yine de burada ki yaklaşımınızı takdir ediyorum diyelim...

Demokrat
07-28-2008, 00:59
ben bizim için neler dedi hiç bilmiyorum o yüzden sevilmeyebilir o yüzden öğrenmeliyim bizim için neler dediğini bazen yanlış konuşmalarını duydum ama :-X

neler demedi ki :) ama bir bakimada iyi oldu bana göre saadetin oyu yüzde 5 di erbakan hoca o söylemleri kullaninca yari yariya düstü.. ama yerel secimlerde cezali oldugu icin malesef secim meydanlarina cikamayacak, insallah yargitay yeniden yargilar affederde meydanlara cikar...

Deniz.Feneri
07-28-2008, 01:00
o zaman daha iyi tanırım işte :)

Demokrat
07-28-2008, 01:04

düşüncelerinizi hiç bu şekilde yaklaşımla görmedim, işte bu noktada kabul ediyorum, bu noktada katılıyorum... " erbakan muhafazakar kesimin kendini daha hür ifade edebilmesinin önünü açmıştır, kabukları kırmıştır." bunu kabul etmeyen, bunu göz ardı eden, bu güzel noktayı sözcüklerle zayi eden kardeşlerimi anlayamıyorum.. Tabi ki hocamın yanlışları olmuştur, ama ardından kayıtsızca söylenen bu kadar ağır sözleri haketmemiştir... Neyse, samimi olduğunuzu varsayarak yine de burada ki yaklaşımınızı takdir ediyorum diyelim...

Hedef bellidir kimisi bu hedefe dini ilimlerle, kimisi akli ilimlerle, kimiside siyasetle ulasilacagini söylemistir.. Erbakan hoca da siyasi yollarla birseylerin elde edileceginden yola cikarak msp den baslayan milli görüs yolculuguna cikmistir ve bu yolculugun en önemli noktasi nedir biliyor musunuz muhafazakar kesimin siyasette yer almasidir..
demokrat partide, adalet partiside muhafazakardi diyenleri duyar gibiyim bende onlara o partinin basinda nurlu süleyman vardi buyrun onlarin muhafazakarligini siz ölcün diyebilirim..
yani benim muhafazakarliktan kastim birileri tarafindan öcü gösterilen, devamli irana gönderilmek istenilmek istenen kesim erbakanla beraber sesini yükseltmeye baslamistir ancak erbakan rp nin o büyük basarisindan sonra büyük bir firsati kacirmistir eger erbakan o zaman acilim yapsaydi su anda ne ak parti olurdu, ne ergenekon o rp nin secim zaferinden sonra milli görüs devamli kan kaybetmeye basladi ve sonunda ak parti kanadinin ayrilmasiyla bir aile partisi durumuna geldi..

elif zeynep
07-28-2008, 01:05

Kardeşim Erbakan hocam ,AKP'nin kapatılma davasının gündeme oturmasıyla "çok eleştirdik, ama yine olmadı, engeller çıkardılar.." diyerek, neiçin bu söylemelri dile getirdiğinin en güzel yanıtını vermiştir. Recep Tayyip Erdoğan'da asla hocasının sözlerine yanıt vermekten hep kaçınmıştır, bu da aralarında ki saygının bir göstergesidir. Erbakan hocam eleştirirken, AKP'nin de RP gibi engele takılmamasını arzu etmiştir, niyeti budur... Erbakan hocamın sözlerini ince değerlendirmek gerekir..

Deniz.Feneri
07-28-2008, 01:06
en çok hoşuma giden de saygının göstergesi

FıRaT_34
07-28-2008, 01:10
ben R.T.erdoğan'ıda N.erbakan hocamıda seviyorum. ve her ikiside TÜRK MİLLLETİNİN gönlünde taht kurmuş halk adamlarıdır.yasakçı ve darbeci olmadılar.hep halk için milli ve manevi değerlere sahip çıktılar ülke ikisi zamanında en iyi dönemlerini yaşadı.her ikiside millet tarafından sevildiği için sandıktan birinci parti olarak çıktılar.yasakçılar ve millet düşmanlarının ayak oyunlarıyla devre dışı bırakılmak istendiler.erbakan hocayı bıraktılar ama başbakanımızı devre dışı bırakamadılar.ve her ikisininde arkasındayım.