Orijinalini görmek için tıklayınız : Numan Kurtulmuş'tan hükümete tebrik
Cihan_ŞümuL
06-10-2010, 22:19
BM Güvenlik Konseyi'nde alınan İran'a yaptırım kararı ve Türkiye'nin ABD'ye rağmen red oyu vermesi Ankara'da gündemin ilk konusu oldu.. Saadet lideri Kurtulmuş, hükümetin kararını kutladı.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/533320090205113801815.jpg (http://www.haber7.com/)Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''BM Güvenlik Konseyi'nde alınan İran'a yaptırım kararının çifte standardın tescili olduğunu'' bildirdi.
Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, yaptırım kararıyla ilgili oylamada ''hayır'' oyu kullanmasından dolayı hükümeti tebrik etti.
Hükümetin; gerek Brezilya ile birlikte yapılan uranyum takası anlaşması sürecinde gerekse BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada ortaya koyduğu tavrı olumlu ve tutarlı bulduğunu ifade eden Kurtulmuş, alınan kararın konseyin daimi üyelerinin bu konudaki çifte standardını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.
Özellikle Türkiye, İran ve Brezilya arasında imzalanan uranyum takas anlaşmasının, konunun diplomatik yollarla çözümü noktasında olumlu ve önemli bir adım olarak ortaya çıktığı bir süreçte BM Güvenlik Konseyi'nden yaptırım kararı çıkmasını eleştiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:
''Ortaya çıkan bu sonuç maalesef diplomatik çözüme ve barışçıl yöntemlere ilişkin umutlara büyük darbe vurmuştur. BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı bu karar hem iyi niyetten hem de samimiyetten yoksundur. Karşımızda hiçbir makul ve mantıklı gerekçelerle açıklanamayacak bir çifte standart ve ikiyüzlülük vardır.''
Kurtulmuş, İran'a yönelik yaptırımlarda ''bu kadar hevesli ve aceleci'' davranan BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin, İsrail gibi nükleer silah sahibi ülkeleri görmezden gelmesinin, bu ikiyüzlü tavrın en somut örneği olduğunu ifade etti.
Numan Kurtulmuş, açıklamasında şunları kaydetti:
''İsrail'in bu konuda ne kadar pervasız ve acımasız olduğu Mavi Marmara katliamı ile birlikte bir kez daha görülmüştür. Eğer insanlık için, dünya barışı için ciddi bir tehlikeden bahsedilecekse ilk gündeme alınması, ilk yaptırım uygulanması gereken ülke İsrail olmalıdır. Öncelikle İsrail nükleer silahlardan arındırılmalıdır.''
AA
Demekki Hükümetin doğruları taktir edilebiliyormuş.Yani biz MHP ve CHP gibi değilmişiz.
:güzel:
SAP'LI
Cihan_ŞümuL
06-10-2010, 23:08
SAP'LI
siz de mi "sap" kullanıyorsunuz dağarcıgınızda?:(:(
ak sevda
06-10-2010, 23:20
nihayet hükümetin doğrularını görebildi
çok şükür
Demekki Hükümetin doğruları taktir edilebiliyormuş.Yani biz MHP ve CHP gibi değilmişiz.
:güzel:
SAP'LI
hocam su sapla, samani ayirsak artik!.. acik söyleyim chp nin, mhp nin agir elestirileri, tenkitleri beni zerre kadar etkilemez ama sp den maksadini asan elestiriler gercekten cok rencide edici..
Tabiki elestiri olacak, tabiki yanlislar söylenecek ancak milli görüscü cogu arkadasta salt ak parti karsitligi yapiyor..
bunu kendi ailemin icindede görüyorum tamamen gecmise dayali bir ak parti karsitligi var ve bu bazen ak partinin iyi yaptigi hareketleri bile takdir etmeme gibi bir durum ortaya cikariyor..
Cihan_ŞümuL
06-10-2010, 23:33
Evet dogrudur.
Ama bu konuda Numan hoca 'nın yeni projesi var.
"siyaseti yeniden formatlamak"
Bu konuda bence çok da başarılı.
hadi insallah diyoruz.. Numan hoca dan cok umutluyum camiaya yeni bir soluk getirdi umarim onun bu azmini, sevkini kirmazlar..
Numan hoca davasina kendini adamis biridir ak partiden milletvekilligi ve dolayisuyla bakanlik teklifini bile elinin tersiyle itmistir o acidan ona sahip cikilmali ve saltanata kurban edilmemelidir!
ahmetermiş
06-10-2010, 23:54
Abartılacak bir şey değil..Numan beyin başka bir yorumu olsa hayret ederdim..Yarın bakın ak parti çizgisini değişti bizim dediklerimizi diyor..bizi taklit ediyor hatası anladı gibi sözler sarf edeceklerdir..Unutmayınki Muhalefetin sözleri kendisini yüceltme değil..tam aksine kurtarma sözleridir...bu gün haberşerde izledim..Türkiyenin Krizi başarılı şekilde atlatmasını kabul ettiler ve hukumeti bir turlü takdir edemediler..ve ne dediler..15 milyar dolar arabistanda 15 uçakla para gelmişmişmiş....Helal olsun diyemediler..avrupa krizden çıkamadı.yunanistan battı,türkiye atlattı ama bunu takdir edebilecek muhalefet çıkmadı malesef..tam aksine bu başarıyı gölgeleme gayretindeler..arabistandan para gelmiş miş miş..
rizzelli
06-11-2010, 00:21
Abartılacak bir şey değil..Numan beyin başka bir yorumu olsa hayret ederdim..Yarın bakın ak parti çizgisini değişti bizim dediklerimizi diyor..bizi taklit ediyor hatası anladı gibi sözler sarf edeceklerdir..Unutmayınki Muhalefetin sözleri kendisini yüceltme değil..tam aksine kurtarma sözleridir...bu gün haberşerde izledim..Türkiyenin Krizi başarılı şekilde atlatmasını kabul ettiler ve hukumeti bir turlü takdir edemediler..ve ne dediler..15 milyar dolar arabistanda 15 uçakla para gelmişmişmiş....Helal olsun diyemediler..avrupa krizden çıkamadı.yunanistan battı,türkiye atlattı ama bunu takdir edebilecek muhalefet çıkmadı malesef..tam aksine bu başarıyı gölgeleme gayretindeler..arabistandan para gelmiş miş miş..
evet abicim ona bi anlam veremedim 15milyarı hangi akıllı uçakla getiriyor:)
EpiVaTeS
06-11-2010, 00:30
Saadeti hiç bir zaman chpmhp statüsüne koymadığı bildirmiştim...
Teşekkürler Numan Ağabeye...
redyellow
06-11-2010, 02:32
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/533320090205113801815.jpg
Numan Kurtulmuş'tan hükümete tebrik
BM Güvenlik Konseyi'nde alınan İran'a yaptırım kararı ve Türkiye'nin ABD'ye rağmen red oyu vermesi Ankara'da gündemin ilk konusu oldu.. Saadet lideri Kurtulmuş, hükümetin kararını kutladı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''BM Güvenlik Konseyi'nde alınan İran'a yaptırım kararının çifte standardın tescili olduğunu'' bildirdi.
Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, yaptırım kararıyla ilgili oylamada ''hayır'' oyu kullanmasından dolayı hükümeti tebrik etti.
Hükümetin; gerek Brezilya ile birlikte yapılan uranyum takası anlaşması sürecinde gerekse BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada ortaya koyduğu tavrı olumlu ve tutarlı bulduğunu ifade eden Kurtulmuş, alınan kararın konseyin daimi üyelerinin bu konudaki çifte standardını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.
Özellikle Türkiye, İran ve Brezilya arasında imzalanan uranyum takas anlaşmasının, konunun diplomatik yollarla çözümü noktasında olumlu ve önemli bir adım olarak ortaya çıktığı bir süreçte BM Güvenlik Konseyi'nden yaptırım kararı çıkmasını eleştiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:
''Ortaya çıkan bu sonuç maalesef diplomatik çözüme ve barışçıl yöntemlere ilişkin umutlara büyük darbe vurmuştur. BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı bu karar hem iyi niyetten hem de samimiyetten yoksundur. Karşımızda hiçbir makul ve mantıklı gerekçelerle açıklanamayacak bir çifte standart ve ikiyüzlülük vardır.''
Kurtulmuş, İran'a yönelik yaptırımlarda ''bu kadar hevesli ve aceleci'' davranan BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin, İsrail gibi nükleer silah sahibi ülkeleri görmezden gelmesinin, bu ikiyüzlü tavrın en somut örneği olduğunu ifade etti.
Numan Kurtulmuş, açıklamasında şunları kaydetti:
''İsrail'in bu konuda ne kadar pervasız ve acımasız olduğu Mavi Marmara katliamı ile birlikte bir kez daha görülmüştür. Eğer insanlık için, dünya barışı için ciddi bir tehlikeden bahsedilecekse ilk gündeme alınması, ilk yaptırım uygulanması gereken ülke İsrail olmalıdır. Öncelikle İsrail nükleer silahlardan arındırılmalıdır.''
AA
http://www.haber7.com/haber/20100610/Numan-Kurtulmustan-hukumete-tebrik.php
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuşu Başbakanın tevratdan örnek vermesi ile ilgili eleştirisini açımasızca yorumlayanlar, saadeti bu eleştiri için yerden yere vuranlar, diğer muhalefet partilerine benzetenler bu haber için ne diyecekler merak ediyorum.
Numan beyi tebrik ediyorum.
Eleştirilecek zaman eleştiriyor, tebrik edecek zaman tebrik ediyor.
Muhalefet böyle olmalı.
Tekrar teşekkürler.
redyellow
06-11-2010, 03:04
sayın uranyum, sizin açtığınızı görmedim, bi de ben açmışım aynı konuyu,kusura bakmayın.
bu arada genel başkanı kutluyorum.
demek ki önyargısız eleştiri yapan kurtulmuş gerektiği zaman hükümeti tebrik de ediyormuş.
Kurtulmuşun en ufak bir eleştirisini yerden yere vuranlara, diğer muhalefet partilerine benzetenlere ithaf olunur.
redyellow
06-11-2010, 03:04
Bu sözü yeni şafak yazarı yusuf kaplan söylemiş.
niye böyle bir şey söyledi anlamadım, saçma sapan bir iddia bence de.
Yenişafaktan olması ilginç.
siz de mi "sap" kullanıyorsunuz dağarcıgınızda?:(:(
DuyguSeli bu kısaltmayı bize uygun görmüş,
[QUOTE=ahmetermiş;751781]Abartılacak bir şey değil..Numan beyin başka bir yorumu olsa hayret ederdim..Yarın bakın ak parti çizgisini değişti bizim dediklerimizi diyor..bizi taklit ediyor hatası anladı gibi sözler sarf edeceklerdir..Unutmayınki Muhalefetin sözleri kendisini yüceltme değil..tam aksine kurtarma sözleridir...bu gün haberşerde izledim..Türkiyenin Krizi başarılı şekilde atlatmasını kabul ettiler ve hukumeti bir turlü takdir edemediler..ve ne dediler..15 milyar dolar arabistanda 15 uçakla para gelmişmişmiş....Helal olsun diyemediler..avrupa krizden çıkamadı.yunanistan battı,türkiye atlattı ama bunu takdir edebilecek muhalefet çıkmadı malesef..tam aksine bu başarıyı gölgeleme gayretindeler..arabistandan para gelmiş miş miş..
maşaAllah Müneccim gibi adamsın.
15 milyar doları Numan Hoca'mı demiş,ne anlatıyorsun anlaşılmıyor.:hmm
elif zeynep
06-11-2010, 09:58
Başkanımı tebrik ederim.. Görüldüğü gibi gerektiği yerde eleştiri yapan Numan Başkan, gerektiği yerde de tebrik edebiliyor..
Dağarcığınız genişliyor desenize (:
Haa ha.. pek güldüm..
redyellow
06-11-2010, 11:47
ahmetermiş Nickli Üyeden Alıntı
evet abicim ona bi anlam veremedim 15milyarı hangi akıllı uçakla getiriyor:)
Bu 15 milyar dolar uçakla geldi lafını saadet mi söylemiş?
Yukarda yazdım tekrar soruyorum:
Bu lafı hangi akılla yazdınız?
Saadetle ne alakası var?
redyellow
06-11-2010, 11:52
uranyum Nickli Üyeden Alıntı
siz de mi "sap" kullanıyorsunuz dağarcıgınızda?
Herkes kendisine yakışanı yazar!
SAP da kime yakışıyorsa o yazıyor imzasına:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.