fatih kısaparmak balon baskılı balon Öcalan Ülkü Ocakları’na gidermiş! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öcalan Ülkü Ocakları’na gidermiş!

kefenci85
04-29-2008, 12:28
Bir dönem Ülkü Ocakları’na da giden bölücü başı Öcalan asker olmak için 2 kez sınava girmiş..

http://image.haber3.com/haber/75307.jpg

Bugün Gazetesi yazarı Erhan Çelik, bebek katili binler insanın ölümünden sorumlu terörist başı Abdullah Öcalan’la ilgili kamuoyunda pek bilinmeyen bazı gerçekleri yazdı..

Çelik, şöyle anlatıyor:

İLK VE ORTAOKUL

“Öcalan’ın baba evinde Kürtçe konuşulduğu için ancak ilkokul sıralarında Türkçe öğrenebilir. Buna rağmen başarılı bir öğrencidir. Köylerinde ortaokul olmadığından eğitimine Nizip’te devam eder. Sınıfın tek yatılı öğrencisidir..

SINAVI KAZANAMAYINCA NE DEDİ?

27 Mayıs darbesi ona güçlü olmanın yolunu gösterir. Asker olmaya karar verir. 1966 yılında askeri okullar sınavına girer. Yazılı sınavı geçer ancak sözlüde başarılı olamaz. Yeniden köyüne döndüğünde çevresine Kürt olduğu için orduya alınmadığını söyler. Sınavdaki başarısızlığının kılıfı bu olur..

Öcalan aynı yıl Tapu Kadastro Meslek Lisesi’ni kazanarak Ankara’ya gider. Ancak askerlik hayali bitmemiştir. Liseyi bitirdiği yıl yeniden askeri okullar sınavına girmeye karar verir..

ÜLKÜ OCAKLARINA GİDİYORMUŞ

“Onu bu konuda daha da cesaretlendiren kişi Kara Harp Okulu’ndan Felsefe öğretmeni olarak Öcalan’ın okuduğu liseye gelen Faruk Çağlayan isimli asker olur. Hatta Öcalan’ı, o günlerde sıklıkla gittiği Tandoğan Ülkü Ocakları’yla tanıştıranın da bu binbaşı olduğu söylenir..”

Üç mevsim
04-29-2008, 13:15
"Yazılı sınavı geçer ancak sözlüde başarılı olamaz. Yeniden köyüne döndüğünde çevresine Kürt olduğu için orduya alınmadığını söyler"

Bir kürt olsaydım, yazılı sınavı geçip, sözlüde başarısız kılınsaydım, ben de aynısını derdim..

ENGİNEER
04-29-2008, 13:21
[i][b]Ülkü ocağı böyle adamları kabul ediyor demek ki...

Saltuk Buğra Han
04-29-2008, 13:38

Olmadı şimdi ,yani sana yakışmayan mantıksız bir cevap.Ne alaka, şimdi duyan da zannetcek ki yıllar önce değilde sanki şuanda olmuş bir şey.

Konuya gelince kürt olduğundan dolayı değildir kafasız olduğundan dolayı kaybetmiştir.Biliyoruz ki nice kürtler var kafası çalıştığı için ülke yönetiminde bile en etkili yerlere gelmişlerdir.Eğer onun kafası çalışsa idi ülkü ocağınada devam eder ,sınavlarınıda kazanır bebek katili olacağına ülkeye millete faydalı bir insan olurdu.Belki milletvekili bile olurdu.

murat kurt
04-29-2008, 20:11

ülkü ocakları şimdiki gibi hedefsiz,fikirsiz, sırf kuru ırkçı değildi o zamanlar.Önce Türküm diyecek kadar kafasız değillerdi.O zamanlar gerçek müslüman,mahallesindeki kıza yan gözle bakmayan,bakanın gözünü çıkaran, mert insanlardı.Kürtlere öfke duymaz,pkk nın canını çıkarırlardı.

rikopasa
04-30-2008, 11:47
Önce Türküm diyecek kadar kafasız değillerdi.

"Önce Türküm" demek nasıl kafasızlık oluyor ... haddini bil ...

O zamanlar gerçek müslüman,mahallesindeki kıza yan gözle bakmayan,bakanın gözünü çıkaran, mert insanlardı.

Görüyoruz kim yan bakıyor kim bakmıyor , sen önce git okuduğun gazetenin kılları kadayıf olmuş yazarına söyle bu lafları ...

Kürtlere öfke duymaz,pkk nın canını çıkarırlardı.

Doğuya git ve bak bakıyım çatışmadan dönen özel harekatçıların silahlarının kabzasında ne var , ben söyliyim ... üç hilal var. Daha geçen sene mhp gençlik kolları başkanı çatışmada şehit oldu ...
Hala o itlerin canını çıkartıyorlar.

Saltuk Buğra Han
04-30-2008, 12:01

O zamanlar gerçek müslüman,mahallesindeki kıza yan gözle bakmayan,bakanın gözünü çıkaran, mert insanlardı.

Görüyoruz kim yan bakıyor kim bakmıyor , sen önce git okuduğun gazetenin kılları kadayıf olmuş yazarına söyle bu lafları ...

Doğuya git ve bak bakıyım çatışmadan dönen özel harekatçıların silahlarının kabzasında ne var , ben söyliyim ... üç hilal var. Daha geçen sene mhp gençlik kolları başkanı çatışmada şehit oldu ...

Ne diyorsun kardeşim bunlar doğrumu? :-X
(+)

rikopasa
04-30-2008, 12:11
Kulp MHP ilçe başkanı şehit edildi ... Korucuydu ...

rikopasa
04-30-2008, 12:24
Askerliğimi 1999 da Kars ta yaptım 2 er gazinosu sorumluluğumdaydı , alım satım , muhasebe , tugay konmutanına raporlama işlerini yürütüyordum. Bu vesile ile Kars ın esnafıyla temaslarım oldu haliyle , sağlık denetlemesi , fiyat araştırması ..vb. Kasaplardan birinde oturdum çay içiyorum masanın üzerinde Alparslan Türkeş in hayatı ile ilgili bir kitap gördüm , tabii o anda etler hangi kasaptan alınacak belirlemiştim başka kasaba gitmedim.

İlerleyen günlerde gelip gidiyorum çaylarını içiyorum muhabbet ediyoruz , kasabın önüne mavi bir land rover yanaştı , içinden 2 kişi indi mavi kamuflajlar var üzerlerinde , sakallar uzamış , üstbaş perişan , kokuyorlar ... kasapla sarmaş dolaş oldular bana kafa selamı verdiler ... adamların ikisininde silahlarını koydukları kılıfın üzerinde üç hilal vardı. sonradan kasaba sordum kim bunlar diye , "can dostlarım" dedi ... özel harekatmış. Dağdan gelmişler. Biriyle sonradan konuşma fırsatı buldum toprak çıktı çok gururlanmıştım.

Yani hala canını çıkartıyorlar ....

Müntesip
04-30-2008, 12:25

önce türküm diyene kafasız demek uygun bir tabir degil ancak önce insanım demek yerine önce türküm demeyi türkoglutürk olmama ragmen dogru bulmuyorum.
ayrıca kızlara yan bakmak konusu ise herkesi üzen bir konu;benim gördüğüm kadarıyla da o konuda bir yozlaşma var.önceden ülkücü kardeslerimle beraber kızlara laf atan zibidilere dersini verirdik ancak son zamanlarda bakıyorumda reis diye hitab ettikleri adamlar baska baska kızlarla geziyorlar.bunların arasında cuma namazlarını aksatanlar dahi var.hapishane cıkanda cok kişi var.gördügüm kadarıyla artık bir ülkü için degilde cevrem olsun hesabıyla ocaga gelen cok kişi var.bu konuda yeni bir yapılan ma içine giren türk ocaklarının calışmaları dikkatimi cekiyor.

Müntesip
04-30-2008, 12:28
Kulp MHP ilçe başkanı şehit edildi ... Korucuydu ...

başımız sagolsun.ALLAH(c.c) onun ve tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin.ailesine sabrı cemil ihsan eylesin.

Mu-Alim
04-30-2008, 12:42
Apo'nun sözlü sınavdan geçememesine bulduğu gerekçe Özgün Genç'in de dediği gibi "ben de Kürt olsaydım ve ben de yazılıdan geçip sözlüden kalsaydım aynı gerekçeyi gösterirdim" dedirten cinsten. Tabi neyin ne olduğunu bilmiyoruz ama sanırım Apo'nun başımıza bela olmasının altında yatan sebep o askeri sınavdan kalması olmuş.

Ülkü Ocakları'na gitme muhabbetine gelince, aramızda Ülkü Ocakları'na gitmeyen var mı acaba? Herkes bir kez de olsa mutlaka - meraktan ya da gazdan ya da kandırılarak - gitmiştir bir Ülkü Ocağı'na. Apo'nunki de bundan farklı değildir. Henüz siyasi anlamda oturmamış bir karaktere sahip bir insanın hocasının,arkadaşının,anasının,babasının gazıyla ( teşvikiyle de diyebiliriz ) böyle ortamlarda bulunması gayet normal.

Bir arkadaşın "önce Türk'üm" denmesini yanlış bulmasına cevaben "haddini bil" denmiş. Bence de Türklükten önce insanlık gelir. Ve yanlış anlamadıysam o arkadaş da "Türklükten önce İslamlık" gelir demek istemiş, ki katılmamak elde değil.

Özel Harekatçıların hepsinin "ülkücü" olduğunu -iki özel harekatçının öyle olmasından yola çıkarak- söylemek yanlıştır. Bir arkadaşın da söylediği gibi bu devletin Milli Eğitim Bakanı Kürt, bir dönem İçişleri Bakanı Kürt idi...Daha bir sürü devletin en üst kademesinde görev yapanlar Kürt... Sanırım Bakanlık Özel Harekatçı olmaktan daha büyük ve önemli bir makam, dolayısıyla üç beş kişiden yola çıkarak -bu memleketin asıl sahipleri ya da hamileri onlardır- demek koca bir laf-ı güzaf olur.

MHP İlçe Başkanı'nın şehit edildiği söylenmiş. Allah rahmet eylesin. Verdiğimiz binlerce şehidin içinde de yine yüzlerce Kürt var; yine yukarıda söylediğim gibi olaya -birkaç kişi üzerinden- yorum yapmak yanlış olur.

Eşref
04-30-2008, 13:17
Böyle bir vicdansızı, ilerde bebek katili olabilecek kadar tehlikeli birini askerimiz mülakatta bırakarak çok doğru bir karar almış. Askerimizi yürekten kutluyorum.

"Yazılı sınavı geçer ancak sözlüde başarılı olamaz. Yeniden köyüne döndüğünde çevresine Kürt olduğu için orduya alınmadığını söyler"

Bir kürt olsaydım, yazılı sınavı geçip, sözlüde başarısız kılınsaydım, ben de aynısını derdim..

Türk kökenliler de o sınavları kazanıp sözlüde eleniyor. Peki biz ne demeliyiz şimdi?

ENGİNEER
04-30-2008, 13:59
Önce insanım, sonra Müslüman ve sonrada Türk!

Bir insanı yücelten ırkı değil karakteridir beyler...!

rikopasa
04-30-2008, 15:39
Kimse önce insanım , sonra müslüman sonrada Türküm denmesine karşı değil ... önce Türküm diyecek kadar "kafasız" cümlesindeki malum kelimeye karşıyım ...
Zaten belirtilen öncelikler doğumla gelen ve teknik olarak yeniden sıralanması mümkün olmayan doğamız ve inançlarımız gereğidir.
Elma ile Armutun karıştırılması gibi birşey bu yaptığınız , Türklüğün getirisi olarak "kafasızlık" gibi bir söylem kullanılmamalı.

murat kurt
04-30-2008, 18:53

herkes yorumunu yapmış bir ben burayı atlamışım...

Bir müslüman asla önce Türküm demez.Derse kafasızın dik alasıdır!

Irkçılığı dinin ve insanlığın önüne geçiren ya kafasızdır,ya da kafasını çalıştırmıyordur!

Benim okuduğum gazete neymiş?Sen beni tanıyor musun?Ben o gazeteyi yöneteninden,yazarına en

şiddetli eleştiren kişiyim.Ya benim yazdıklarımı oku benle ilgili yorum yap, ya da sus olmayan haddini

bil!

Kürt ayrımcılığı yapıyorsunuz.Bunu inkar da etmiyorsunuz.Kutsanmış ırk olduğunuza dair

saplantılarınız var.Şimdi sanki pkk nın canını çıkarmıyor musunuz dedim?Eskiden hem kürt dostu hem

de pkk düşmanıydılar dedim ki bunu senden öğrenmem benim babam da ülkücü reisiydi.

Milliyetçiliği size kaptıracak değiliz.Sen vatanı ne kadar seviyorsan ben de, biz de o kadar

seviyoruz.Sen ne kadar yakınını şehit veriyorsan biz de o kadar şehit veriyoruz.

"Vatanını en çok seven ,görevini en iyi yapandır."Irkçılıkla vakit kaybedeceğimize hizmette

yarışalım.Bu sözlerim bana haddini bil deme "hadsizliğinde"bulunana değil beni anlayan gerçek

ülkücüleredir.Zira onlar anlayışlı,hedefli, insanlardır.Yukarıda yakındığım huydaki(önceki mesajımda)

ayrık otlarını da en yakın zamanda temizleyecek,ve eski inançlı,milliyetçi hallerine geri döneceklerdir.

murat kurt
04-30-2008, 18:57
Bu arada şehit olan korucuya da Allah rahmet eylesin.

aksavaşçı
04-30-2008, 19:03
bu pislik heriften her şey beklenir.ülkü ocaklarından da...

isimsiz
04-30-2008, 22:55
ya ülkücülerin çoğu doğu kökenli başta ziya gökalp hatta ben bunun bir oyun olduğun duymuştum. ülkücüler türküm türküm diye bas bas bağırıyorlarki doğudaki vatandaşımızda alevlensin bende kürdüm o zaman diye bağırsın.

Saltuk Buğra Han
04-30-2008, 22:57
benim babam da ülkücü reisiydi.

Kendi kendine gelin güvey olma.Sana burda önce ben Türküm diyen biri oldumuki yangın çıkarmaya çalışırsın.Ben apoya kafasız dediysem ,sende Türke kafasız demek için çok zorladınmı kendini anlat bakalım.
Senin baban ülkücü reisiymiş he.Sen kime ne yutturuyorsun karşında çocukmu var senin .Söyle bakalım nerenin reisiymiş.

murat kurt
04-30-2008, 23:20
benim babam da ülkücü reisiydi.

Kendi kendine gelin güvey olma.Sana burda önce ben Türküm diyen biri oldumuki yangın çıkarmaya çalışırsın.Ben apoya kafasız dediysem ,sende Türke kafasız demek için çok zorladınmı kendini anlat bakalım.
Senin baban ülkücü reisiymiş he.Sen kime ne yutturuyorsun karşında çocukmu var senin .Söyle bakalım nerenin reisiymiş.

Vallahi ben bunu çok da sevinerek söylemiyorum.Sana da söylemiyorum.Genel olarak bunları okuyanlar için söylüyorum.Ayrıca sana niye yalan söyleyeyim ki..

Merak edenler için söyleyeyim:O zamanlar şehir mahallalere bölünmüştü.Kimi mahalleler ki bizim şehrimizde.Ada solcuların mekanı iken kimi yerler ki bunlar akar mah gibi.Benim yaşadığım yerde bizim mahallede Selahad.h. ile benim babam Akar mah.sorumlu reislerdi.Bununla övünecek en son insanım.Bu karşımdaki ülkücü gencin sorusuna cevap veremedi demeyin diye yazdım...

rikopasa
05-01-2008, 10:14
bu pislik heriften her şey beklenir.ülkü ocaklarından da...

buradaki "pislik" kim oluyor ?
"eğer" bana söylenen birşey ise sana söylenebilecek tek şey genetik artık olmandır ama yok "eğer" bana söylemediysen kime söylediğini açıklarmısın.

rikopasa
05-01-2008, 11:04
Bir müslüman asla önce Türküm demez.Derse kafasızın dik alasıdır!

kimse böyle desin denmedi zaten bunu sen söylüyorsun ve takılıp kaldın buna , elma armut işi bu karıştırmamak lazım ama karıştırmamak içinde insanın kafasının çalışması gerek tabii ...

Irkçılığı dinin ve insanlığın önüne geçiren ya kafasızdır,ya da kafasını çalıştırmıyordur!

Sen şimdi Almanyada doğsaydın Alman olarak ... hristiyan olacaktın ama soyun kökenin değişmeyecekti dimi ... bak yine tekrarlıyorum bunlar elmayla armut , sınıfları farklı ... karıştırma ... ırkçılık diye tabir ettiğin şey kulağa hoş gelmiyor ama güzel şeydir. Benim ırkıma , Türklüğüme , vatanıma saldırı varsa ırkçıda olurum , sen nasıl adledersen et sorun değil ...

Kürt ayrımcılığı yapıyorsunuz.Bunu inkar da etmiyorsunuz.Kutsanmış ırk olduğunuza dair

saplantılarınız var.Şimdi sanki pkk nın canını çıkarmıyor musunuz dedim?Eskiden hem kürt dostu hem

de pkk düşmanıydılar dedim ki bunu senden öğrenmem benim babam da ülkücü reisiydi.

Babaya saygılar ... Kürt kendi kendini ayırıyorsa ben ne yapabilirim ... Boş boş konuşma ... adamlar "ben sizden değilim ben ayrılmak istiyorum" diyorsa kalkıp yalvaracakmıyız "yapma noolur" diye.

Milliyetçiliği size kaptıracak değiliz.Sen vatanı ne kadar seviyorsan ben de, biz de o kadar

seviyoruz.Sen ne kadar yakınını şehit veriyorsan biz de o kadar şehit veriyoruz.

Bu konuda size güveniyorum "vatan sevgisi" konusunda , başınızdakilerden veya bizim başımızdakilerden hatta tüm başa gelenlerden daha çok güveniyorum size çünkü çıkarınız / çıkarımız yok , karşılıksız sevenlerdeniz bu cennet vatanı.

"Vatanını en çok seven ,görevini en iyi yapandır."Irkçılıkla vakit kaybedeceğimize hizmette

yarışalım.

Hı hı evet anlıyorum , yerinde kesintiyle daha elime bile geçmeden kesilen milyarlarca vergimi anlat bana yoksa milletvekili maaşlarının %50 - %60 artması için el kaldıranlarmı açıklarsa daha iyi olur ...

Zira onlar anlayışlı,hedefli, insanlardır.Yukarıda yakındığım huydaki(önceki mesajımda)

ayrık otlarını da en yakın zamanda temizleyecek,ve eski inançlı,milliyetçi hallerine geri döneceklerdir.

peki tamam söylerim öyle yaparlar ...