fatih kısaparmak balon baskılı balon Öğretmeni imamın önüne geçiremezsek! Çok çocuk ölür! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmeni imamın önüne geçiremezsek! Çok çocuk ölür!

Ak_Kelebek
08-11-2008, 10:36
Öğretmeni imamın, bilimi dinin önüne geçiremezsek, gaz tankını ve otomatik gaz kesici olmamasını suçlu ilan eder, rahatlarlar. Tarikat ölen kız çocuklarının babaları ile annelerinin yanına, Milli Eğitim Müdürü’nden önce koşar, onların acısını paylaşır, itibarını devam ettirir. Tarikatın oylarını alarak iktidar olmuş hükümet de, patlamada ölen kızların babalarına 15 milyar lira yardım yapar, “gaz patlamasına dayanamayıp çöken Kuran kursu binasının enkazı altında sabah namazı öncesi ezilen kız çocuğu cesedinden” prim yapmaya çalışır.

Allah’a havale edilir.

Yedi gün doldu.

Eğitim Bakanı susuyor..

Konya Valisi sakin.

17 kız çocuğu öldü, “tarikat için savcılık soruşturması açmaya” yürekleri yok, oy kaçar diye korkuyorlardır. Ölen 17 kız çocuğunun 17 babası da “Kuran kursunun sahibi dernek yöneticilerinden şikâyetçi olmayacaklarını” açıkladılar, annelerin acıları kabuk tutmaya bırakıldı. Pazar günkü Cumhuriyet Gazetesi’nde Konya muhabiri Mehmet Menekşe’nin “uyanın... uyanın...” diye bağıran haberi vardı.

İbretlik haberdi.

Muhabir Mehmet Menekşe, bölgeye gidip topladığı bilgilerle “Kurs binasının çökmesi sonucu ölen 17 kız çocuğunun daha önce Diyanet’e ait kurslara devam ettiği, ancak tarikatlar tarafından çocuk başına ayda 20 YTL verilmesi nedeniyle denetimsiz yurtlara geçtikleri ortaya çıktı” diye yazdı.

Ayda 20 YTL nedir?

Günde 70 yeni kuruş!

Cumhuriyet, kurulduğunda “cehaletle savaş, düşmanla savaş kadar önemlidir” ilkesine sarılmıştı. 80 yıl sonra gelinen nokta, günde 70 yeni kuruş karşılığı babalar kızlarını, tarikatların denetimsiz Kuran kursuna göndermeyi tercih ediyorsa bu “imamın öğretmenin önüne geçtiğinin” belgesidir.

Öğretmen perişandır.

Yüzde 72.4’ü geçinemiyor.

Yüzde 23.5’i ek iş yapıyor.

Yüzde 53’ü umutsuz.

Yüzde 78’i bilimsel gelişmeleri takip edemiyor, yüzde 90’nı öğretmenlik mesleğinin saygınlığının kalmadığını düşünüyor. (Kaynak: Türk Eğitim-Sen Araştırması 2006)

Öğretmen perişan.

Öğrenci de perişan.

Türk öğrenciler matematik alanında 30 OECD ülkesi arasında 29’uncu sırada. 57 katılımcı ülke arasında da 41’inci sıraya düşmekteler. Fen bilimleri alanında ise 30 OECD ülkesi arasında 29’uncu, 57 katılımcı ülke arasında da 39’uncu olmaktalar. Okuma alanında 30 OECD ülkesi arasında 28’inci, 57 katılımcı ülke arasında ise ancak 39’uncu olabilmekteler. (Kaynak: Eğitim Gönüllüleri Vakfı Başkanı Cengiz Solakoğlu’nun bir konuşmasında kullandığı OECD verileri)

Öğretmenin itibarı...

İmamın gerisine düştü.

Düşmedi.

Düşürüldü.

Tarikatın Kuran kursunda kız çocukları ölüyor, öğretmen perişan, öğrencisi de perişan fakat Başbakan 2 VIP uçağı alınca, Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü’ne 6 ayda 21 trilyon harcama yapınca, Meclis Başkanı ile emekli olacak Genelkurmay Başkanı da 1 trilyon lira değerinde ithal lüks otomobile binince Türkiye kalkınmış mı oluyor?

Necati DOĞRU
vatan