fatih kısaparmak balon baskılı balon One Minute yıl dönümü kutlamaları - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : One Minute yıl dönümü kutlamaları


safahat
01-30-2014, 14:50
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/484862_736447023034009_1281640602_n.jpg



One Minute yıl dönümü kutlamaları



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos Zirvesi’nde Gazze saldırısı dolayısıyla İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e karşı gerçekleştirdiği ‘one minute’ çıkışının yıl dönümünde dünyada çeşitli etkinlikler düzenleniyor. One Minute Küresel Barış Platformu tarafından organize edilen eylemlerden biri de ABD’de gerçekleştirildi. Platform, Amerika’da yaptığı gösteri ile adaletsizliğe ve savaşlara karşı ‘One Minute’ dedi.


Erdoğan’ın geçen sene Davos’ta Gazze saldırısı ile ilgili bir forumda söylediği ‘one minute’ sözünden yola çıkarak kurulan One Minute Küresel Barış Platformu 5 ayrı kıtada çeşitli gösteriler düzenliyor. 29 Ocak günü İstanbul ve Gazze’de aynı anda etkinlikler gerçekleştirmeyi planlayan platform, dün de Amerika’da bir gösteriye imza attı.



New Jersey eyaletinin Paterson bölgesinde gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, adaletsizliğe karşı ‘one minute’ diye slogan attı. Katılımcılar, yağmura rağmen yaklaşık bir saat boyunca etkinliği sürdürdü. “Daha fazla adalet ve barış için one minute’ ve ‘Filistin güçlü dur” yazan pankartlar açan grup, Filistin ve Irak’a adalet istedi.


Etkinliğe destek veren Dr. Hani Awadallah, Başbakan Erdoğan’ın cesur bir lider olduğunu söyledi. Erdoğan’ın Arap ülkelerinin yöneticilerine benzemediğini ve adaletsizliğe karşı sesini yükselttiğini ifade eden Awadallah, “Erdoğan, gerçek Müslüman, gerçek bir dünya lideri” diye konuştu. Filistin kökenli bir katlımcı ise Erdoğan’a kendilerini anladığı için teşekkür ederek, “Seni seviyoruz Erdoğan” diye slogan attı.


Platformun Amerika temsilcisi Başçı Dinç ise yaptığı açıklamada, tüm dünyada barış ve adaletin temin edilmesi için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Sayın Başbakanımız’ın dediği gibi biz de Filistinli arkadaşlarımız ile beraber dünyada ırkçılığa karşı, haksızlığa karşı, ayrımclıklara ve savaşlara karşı one minute demek için toplandık” diye konuştu.


Etkinliğe destek veren Doğan Necmioğlu da, “Bütün Türkiye’ye bütün dünyaya buradan one minute diyoruz. Herkes düşünsün, barış nedir, nasıl sağlanır? Biz de o amaçla geldik buraya, dostlar da yalnız bırakmadı bizi” dedi.

copil
02-02-2014, 07:45
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin düzenlediği ’Markalaşma’ seminerinde konuşan Türk Patent Enstitüsü Marka Müfettişi Oğuzhan Karslı, gündemdeki popüler kelimelere göre marka isimlerinin oluşturulmaya çalışıldığını, şirketlerin gündem konularından yararlandığını anlattı. Karslı, "Şu anda güncel olarak değerlendirme altında olan markalardan birisi ’Rabia’, birisi ’Gezi Parkı’. Başvuru anlamında inanılmaz bir marka furyası oluştu" dedi.

Güncel bir konu olduğu için yanlış karar vermemek için hemen olayın takip edildiğini belirten Karslı, "Kurumumuzda üst bir merci verilen kararları kontrol etmiyor, uzman karar veriyor. İtiraz gelirse inceleme kurulumuz var ama uzman karar verdikten sonra tamamen ona bağlı mesele. Daire Başkanımız ile de böyle markalar geldiği zaman hemen o anda sorunu çözüp, risk açısından rahatsız ediciliği ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

’ONE MINUTE’ DE MARKA OLMUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılında Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e karşı söylediği ’one minute’ın da marka haline geldiğini hatırlatan Karslı, şunları kaydetti:

"One Minute zamanında One Minute markası vardı mesela, Davos Zirvesi’nin yapıldığı zamanlarda. Her sene, gündemi yoğun değişen bir ülkede olduğumuz için, bu tip popüler ibareleri hemen ticarileştirmeye çalışıyoruz."

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25710240.asp