Orijinalini görmek için tıklayınız : ORUÇ TUTMAYAN BİRİSİNİ GÖRSENİZ...
keyfine baksın ;D herkes özgür.
maviinsan
09-13-2007, 20:53
Hiç karışmam..Keyfine baksın
hiç karışmam..keyfine baksın...
kayısıkentli44
09-13-2007, 20:54
bunu karşımda yapmamasını söyler ve açıkta bir şey yememesini söylerdim...
hic karismam, keyfine baksin ::)
Hiç Karışmam,Keyfine Baksın...
normal karsilarim ve hic bir tepki vermem..sonucta herkes oruc tutacak diye bir kaide yok..belkide gerekli bir mazareti vardir, mazareti olmasa bile ona karsimak haddime degildir ;)..
ßen haLa iddaalıyım döfmek konusunda=D
o da guzel ::)
ben tutuyorum walla bak beni döfmee ;D ;D
Onlybullet34
09-13-2007, 21:12
Bunu karşımda yapmamasını isterim. :)
loneliness
09-13-2007, 21:19
ne halt yerse yesin.....
içimden her türlü düşünce geçer o şahsiyet hakkında ama karışmam... serbest ne yaparsa yapsın....
Ngereklinsan
09-13-2007, 21:43
Ne yaparsa kendine yapar. keyfine baksın
EpiVaTeS
09-14-2007, 01:50
karışmam benim için tutmuyor ya ister tutar ister tutmaz tutarsa kendine tutmaz ise yine kendine benim tarafımdan sorun yok
karşıma geçipte ağzını burnunu şapırdatmadıgı sürece....
tepkı veremem buna hakkım yok cunku oruc tutmayan bırı ıllakı keyfınden degıl hastalıgı yuzundende tutmaya bılır bende malesefkı sureklı oruc tutamıyorum benı yadırgamalarını ıstemezdım bende o yuzden kımseyı yadırgamıyorum
ama eqer yanlış yapıyosa uyarmalısın ßu ßöLe ;)
zeynep_akcin
09-14-2007, 01:52
üzülürdüm....ama karışmazdım....hidayet nasibolsun derdim(içimden ;))
EpiVaTeS
09-14-2007, 01:55
aynen öle ama geçipde karşımda yemez ise daha iyi olur yukarıda da belirttiğim gibi.....
her koyun kendi bacağından asılır ama dinimizde iyiliği göster kötülükten men et diye bir kural var bunuda göz ardı etmemeliyiz
AkSa- 34
09-14-2007, 02:43
11 yiyon da 1 aymı tutamıyon derim.şaka tabiki;oruç allah'ın emri bizlere.tutanda tutmayada hesabını allah'a verecek.bize düşmez hesap sormak...
Sukût-u_Hayal
09-14-2007, 21:31
çevrede oruç tutan insanlar olduğunu tutmuyosanda onlara saygı için bir şeyler yememesi gerektiğini söylerim.. anlamazsa kalkarım giderim...
her koyun kendi bacağından asılır ama dinimizde iyiliği göster kötülükten men et diye bir kural var bunuda göz ardı etmemeliyiz
bu atasözü mensubu oldugumuz dinle tamamen ters düsmektedir güzel kardesim..ama durum ve sartlar geregi malesef bu atasözü uygulanmak zorunda ;)
ibrahim44
09-14-2007, 21:38
Duyacağı şekilde bulunduğum yerden tepki gösteririm
sinirlerim tepeme çıkar ama karışmam
insanın en azından saygısı olur
suratımı asar ve ona belli ederim ama sözle müdahale etmem küçümser bir şekilde bakarım
keyfine baksın onun tercihi sonuçta
.seVdAm.
09-15-2007, 03:20
ama ters ters de bakarım hiç tahammül edemiorum ben ya o insanlara
O insanı göremeyeceğim bir yere giderim
hiç karışmam.. bu kısmı uygun ama keyfine baksında diyemıycem..bilinçli şekilde gıcık vermek için yapıyorsa sinir olurum...Mazereti varsa önemsemem..
Hasan ERBEK
09-15-2007, 15:57
HERKES DİNİ BİREYSEL OLARAK YAŞAR(=HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR) AMA SAYGI ÇERÇEVESİNDE.ÇOĞUNLUK ORUÇ TUTAR AMA AZINLIK BUNU BİLE BİLE KARŞISINDA YAPARSA EN SERT TEPKİYİ ALMALILAR.LAKİN GİDER SESSİZ SEDASIZ BU EYLEMİNİ YAPARSA SAYGIYI GÖRÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
can_polat_4761
09-15-2007, 16:12
walla herkez serbestır kımsenın kımseye karısması olmaz gorsek ne olurkı adam tutmaz tumaz kımse bısey dıyemez belkıhasta belkı degıl o ona kalmıs bısey ama tutulsa ıyı olur tabı
Ravza_Ruveyda
09-15-2007, 17:51
Onu göremeyeceğim bir yere giderim kesinlikle .
murat kurt
09-16-2007, 01:58
Oruç tutmayanlar tutmasınlar bana ne? HAYIR
O insana müslüman olupta neden tutmuyorsun denir mi? HAYIR
Orucun Ramazanın güzelliği huzuru anlatılıp özendirilir mi? EVET
VE SEVAP KAZANMIŞ OLUR MU? evet
murat kurt bu sevabı hiç kazandın mı? MALESEF HAYIR
hiç karışmam keyfine baksıınn .herkesin yaptıığı kendinnee
Bir insanın oruç tutup tutmayacağı kendi bileceği iş kimseye karışacak değilim (benden fikir, öneri istenmediği takdirde),ancak bir toplumda kasıtlı bir şekilde hoş olmayan bu davranışlarda bulunuyorsa onun edep ölçülerine veririm..
Parantez
09-16-2007, 02:25
kendi adıma çok sinirleniyorum
diyorum acaba nelerine guvenıyorlarda
yılda 1 ay oruc tutmuyorlar
ama hiçbirşey yapmıyorum
müslüman hsgorulu olmalıdr
müslüman imajını çizmek istemem
sımdı deyerlı kardesım ıslam dını ozgurdur turkıyede alevı hrıstıan var onun ıcın herkez ozgurdur
karışamam ya keyfine baksın sonuçta özgürüz
hiç karısmam
her koyun kendi bacagından asılır
umutyolcusu
09-18-2007, 01:31
Öncelikle bence bizler Türk toplumu olarak geleneklerimize Dinimiz den daha fazla önem vermekteyiz...Daha Haram ve Helalin ne olduğunu bilmeyen ve dikkat göstermeyen insanlar sokakta oruç tutmayan birini görünce tebki gösterebiliyor,oysaki kendisine namaz kılıyormusun diye sorulsa cevabı hayır olacaktır...malesef ki insanlarımızın tebki göstermelerinin sebebi dinimizde emir edilen bir ibadeti yerine getirilmediği için değil,sokakta alelen yemek yemenin saygısızlık olduğunu düşünmelerinden dolayıdır....oysa ki dinimiz de farz kılınmış ve en önemli ibadet olan namaz ı ihya etmeyen birine neden namaz kılmıyorsun diye bir tebki gösterilmez...yani elbetteki oruç tutmayan biri nede saygı duymak lazım,ama görevlerimiz den kaçamayız insanlara namazın ve orucun önemini anlatmamız lazım...
banane öle yapan çok onlara sözümüz yok hem bir hastalığı bir rahatsızlığı olabilir o yüzden ona karşı sert bir dil kullanmam ne yaparsa yapsın herkes özgürdür ama insanlar biraz da düşünceli olmalı herkes ramazan olduğunu biliyor sokakta herkesin gözü önünde su içmektense kimsenin olmadığı ya da az olduğu bir yerde içmek daha doğru olur. oruç tutmayanlara karşı kötü bir tutum tutmam onlarla tartışmam sert dille konuşmam ama bunu herkesin karşısında yaparsa sinirlenirim tabi oruç tutmamak suç değiş oruç tutunlara yapılan saygısızlık suç
akp4ever
09-18-2007, 19:26
bişey demem zaten sonuçta özgürlük var.kalkıp ta ona karışacak deilim..
trabzonlu_maniax
09-18-2007, 21:37
doğrarım ;D
tutmuyosa tutmasın herkesin keyfi onun inancı kendisine tutmayanda her gün görüyorum zaten
karışmam keyfine baksın
ama onun için dua ederim Allah hidayet versin diye...üzülürüm...
aşk-ı ilahi
09-19-2007, 01:08
aslında bizim sultançifliğinde çok fazla açıktan yiyen yok...dün mecidiye köydeydim..sanki herkes oruçsuz....birden burda müslüman yokmu diye bağırmak istedim......ama yapmadım kibarımdırda..
SAHILL35
10-13-2007, 08:41
YERKEN BİRAZ NEFES ALMASINI TAVSİYE EDERİM. NEDE OLSA ONUN İÇİN İFTAR 7/24 ATM'LER GİBİ. :))
tuğra_26
10-13-2007, 13:39
valla çok karşılaştım ramazanda böleleriyle hiç kasmadan dedim elinde cennet tapunmu var die oruç yok bişi yok ne biçim müslümansın die ben sessiz kalamam müslümansa hastalığı yoksa tutacak kardeşim
oguzdesouza
10-13-2007, 18:28
Karşımda yapmaması gerrektiğini,insanlara saygılı olması gerektiğini söylerdim.
herkesin kendi tercihidir bence karışmam..her koyun kendi bacağından asılır ;D
selahattin_ay
10-13-2007, 18:36
Ramazan -i serif boyunca yurt disinda idim..Hristiyan arkadaslar gayet anlayisli idiler. Ben etkilenmem isteyen istedigini yesin icsin.
sadeceali
10-13-2007, 22:12
döferm=D
tebrik ederim evrem... mükemmel bi davranış... bende döverim.. olmadı bağırırım... cidden bak.. :D
sadeceali
10-13-2007, 22:13
dinde zorlama yok... ama bizde var..ne de olsa evrem de ben de giresunluyuz.. :D :D
suskun_prenses
10-13-2007, 22:22
herkesin yaptığı kendine o kendine saygısı varsa öle bişi yapmaz zaten kendine saygısı olmayan bi insanlada muhattap olmam
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.