Necip Fazıl
12-24-2012, 13:10
http://imgz.vol.io/rotahaber/newpics/news/241220121100585253733.jpg (http://haber.rotahaber.com/turkusevden-chpye-tepki-hayvan-olurum-daha-iyi_330075.html)
Şahsen ben, bazı tipler gibi insan olacağına mevcut halimizle insan haklarını savunmak adına köpek olmayı tercih ederiz…
Bu ne şimdi?
Daha doğrusu bu rezillik ne şimdi?
Biz daha üç gün önce AK Parti üyesi Melik Birgin’in CHP Milletvekili Şafak Pavey’e "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın. Nedir bu inatçılık!" sözlerini kınayıp eleştirirken “kamuda başörtü özgürlüğü” için gösteri yapacaklara “NANKÖR KÖPEK” diyen CHP Tekirdağ merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen çıktı…
Şafak Pavey, başına gelmiş talihsiz bir olayla hayatının kalan kısmını “engelli” bir şekilde geçirecek. Fakat her ne olursa olsun hangi görüşte olursa olsun ve kaldı ki ben asla fikirlerini ve ideolojisini benimsemiyor olsam da hayata devam etme mücadelesi ve varlığını sürdürme mücadelesi insani bir örnektir…
Ne yani biz şimdi kendi görüşümüzde ki engeli birini mücadele verirken alkışlayacağız ama kendimiz gibi olmayanın verdiği bu mücadeleyi yok sayıp küçümseyeceğiz öyle mi?
Hayır, bu bize uymaz…
Bu ne insan haklarına sığar nede İslam ahlakına sığar…
Ayrıca hepimiz birer engelli adayıyız…
Kimin ne olacağını Allah bilir…
Şafak Pavey ile görüşlerimiz yüzde yüz zıttır ve bir CHP Millet Vekili olarak tutumlarını asla benimsemediğim gibi birde eleştiriyorum…
Fakat mevcut durumu ile dimdik hayatta kalma mücadelesini insani değerler kavramları içinde takdir ediyorum…
Bunu bir ayıralım artık…
Sapla samanı birbirine karıştırmayalım…
Hele hele kimse kendini Allah yerine hiç koymasın…
Kişilerin yaptıklarını sorgulamak başka Cenabı Allah’ın takdiri bir durumunu siyasete karıştırıp hüküm vermek atıp tutmak başka şey…
Neyse ki Ak Parti, bu konudaki hassasiyetini gösterdi ve ilgili kişi partiden ihraç edildi…
Gitsin gitmeli…
Ve gelelim haklarını arayan başörtülülere “NANKÖR KÖPEK” diyen o kişiye…
Twitter da yazdıklarını aynen paylaşıyorum…
“ Yarın 12 de Tekirdağ Tuğla’lı parkta karakter fukaralarının eylemi varmış. Kamuda başörtüsünün özgürlüğünü istiyorlarmış. “NANKÖR KÖPEK”
Ya! Arkadaş sana ne diyeceğim biliyor musun?
Sen bu zihniyetle bırak insanların açığını, kapalısını, inananını, inanmayanını…
Sen bu zihniyetinle git hayvanlara köpeklere kurban ol…
Hatta evine bir köpek al da sana hayvani duygularıyla biraz insanlığı öğretsin…
Vefayı, sadakati, saygıyı, eğitimi, hizmeti yani kısacası bir hayvandan biraz insanlık dersi al derim…
Senin ailende hiç mi başörtülü yok?
Eminim ki vardır…
Onların yüzüne nasıl bakacaksın çok merak ediyorum?
Ve hatırlatmak isterim; O beğenmediğin ve yakıştırmasını yaptığın “köpekler” sadık hayvanlar olarak bilinirler ve sadıktırlar da…
Asıl nankör sen olmalısın…
Bu lafı edip hırslarına ve nefsine yenik düşüp mevcut olduğun partiye vereceğin zararı hesap etmeyecek kadar kendi partine nankörlük yapmış olduğunun farkında mısın acaba?
İnsan haklarını hiç kaleme almıyorum, zaten insan haklarının üstüne basıp geçerken dönüp arkana bile bakmadığın söylediklerinden belli…
Siz kendinizi ne zannediyorsunuz!
Her kim olursa olsun kimse kimseye hakaret edemez, aşağılayamaz, yok sayamaz…
Ve kamusal alanda da başörtüsü ile çalışmak isteyenlere de herkes saygıyla bakmalı…
İşte dönüp dolaşıp nereye geliyoruz; Allah ile uğraşırsanız yani İslam ahlakına göre insanların haklarına riayet etmezseniz böyle gaflete düşer bir laf edersiniz hayatınız kariyeriniz biter…
Hangi parti mensubu olursa olsun haddini bilecek…
İşte böyle bilmezlerse birileri çıkıp hadlerini bildirir…
Ben şimdi CHP yönetiminin tavrını çok merak ediyorum.
Bu lafın üzerine ne diyecekler ne yapacaklar?
Yoksa her zaman ki gibi kıvıracaklar mı?
Buna da mı bir kılıf uyduracaklar?
Gerçekten çok merak ediyorum…
Ve netice; Şahsen ben, bazı tipler gibi insan olacağına mevcut halimizle insan haklarını savunmak adına köpek olmayı tercih ederiz…
Her tartışmada hayvanları küfürlerine ve hakaretlerine malzeme edenlere de şunları söylemek de farz oluyor…
Cenabı Allah hayvanları insanların hizmeti için yaratmıştır. Lakin insanların tasarrufunda olan bu hayvanlara eziyet etmelerini yasaklamıştır… Kaldı ki hayvanları hakarete malzeme yapıp Allah’ın kendi nurundan yarattığı insanı aşağılamak en büyük günahlardandır…
Ortada bir haksızlık bir densizlik varsa biz oradayız Allahın İzniyle…
Ne şafak Pavey’e yapılan haksız ve gayri insanı davranışın üstüne bir bardak su içeriz. Ne de ister başı açık olsun ister başı kapalı- ister Müslüman olsun ister başka dinden- isterse Ateist olsun…
Yani her ne olursa olsun hakaret aşağılama ve yok saymaya sessiz kalırız…
Eleştiri= Tabi ki olacak…
Tartışma= İnsan doğasında var, tabi ki olacak…
Bakın bizde bağır çağır hakları savunuyoruz ama “KÖPEK DİYENE, YILAN” demiyoruz demeyiz de…
Hatta fikirler arası çatışma ve kavga= Bunlarda olacak yapıyoruz da…
Ama böyle değil…
Böyle gayri insani değil…
Herkes elini vicdanına koysun, zira vicdan insanı eğitir ve imanın gereğidir…
Sevda TÜRKÜSEV / ROTAHABER
Şahsen ben, bazı tipler gibi insan olacağına mevcut halimizle insan haklarını savunmak adına köpek olmayı tercih ederiz…
Bu ne şimdi?
Daha doğrusu bu rezillik ne şimdi?
Biz daha üç gün önce AK Parti üyesi Melik Birgin’in CHP Milletvekili Şafak Pavey’e "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın. Nedir bu inatçılık!" sözlerini kınayıp eleştirirken “kamuda başörtü özgürlüğü” için gösteri yapacaklara “NANKÖR KÖPEK” diyen CHP Tekirdağ merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen çıktı…
Şafak Pavey, başına gelmiş talihsiz bir olayla hayatının kalan kısmını “engelli” bir şekilde geçirecek. Fakat her ne olursa olsun hangi görüşte olursa olsun ve kaldı ki ben asla fikirlerini ve ideolojisini benimsemiyor olsam da hayata devam etme mücadelesi ve varlığını sürdürme mücadelesi insani bir örnektir…
Ne yani biz şimdi kendi görüşümüzde ki engeli birini mücadele verirken alkışlayacağız ama kendimiz gibi olmayanın verdiği bu mücadeleyi yok sayıp küçümseyeceğiz öyle mi?
Hayır, bu bize uymaz…
Bu ne insan haklarına sığar nede İslam ahlakına sığar…
Ayrıca hepimiz birer engelli adayıyız…
Kimin ne olacağını Allah bilir…
Şafak Pavey ile görüşlerimiz yüzde yüz zıttır ve bir CHP Millet Vekili olarak tutumlarını asla benimsemediğim gibi birde eleştiriyorum…
Fakat mevcut durumu ile dimdik hayatta kalma mücadelesini insani değerler kavramları içinde takdir ediyorum…
Bunu bir ayıralım artık…
Sapla samanı birbirine karıştırmayalım…
Hele hele kimse kendini Allah yerine hiç koymasın…
Kişilerin yaptıklarını sorgulamak başka Cenabı Allah’ın takdiri bir durumunu siyasete karıştırıp hüküm vermek atıp tutmak başka şey…
Neyse ki Ak Parti, bu konudaki hassasiyetini gösterdi ve ilgili kişi partiden ihraç edildi…
Gitsin gitmeli…
Ve gelelim haklarını arayan başörtülülere “NANKÖR KÖPEK” diyen o kişiye…
Twitter da yazdıklarını aynen paylaşıyorum…
“ Yarın 12 de Tekirdağ Tuğla’lı parkta karakter fukaralarının eylemi varmış. Kamuda başörtüsünün özgürlüğünü istiyorlarmış. “NANKÖR KÖPEK”
Ya! Arkadaş sana ne diyeceğim biliyor musun?
Sen bu zihniyetle bırak insanların açığını, kapalısını, inananını, inanmayanını…
Sen bu zihniyetinle git hayvanlara köpeklere kurban ol…
Hatta evine bir köpek al da sana hayvani duygularıyla biraz insanlığı öğretsin…
Vefayı, sadakati, saygıyı, eğitimi, hizmeti yani kısacası bir hayvandan biraz insanlık dersi al derim…
Senin ailende hiç mi başörtülü yok?
Eminim ki vardır…
Onların yüzüne nasıl bakacaksın çok merak ediyorum?
Ve hatırlatmak isterim; O beğenmediğin ve yakıştırmasını yaptığın “köpekler” sadık hayvanlar olarak bilinirler ve sadıktırlar da…
Asıl nankör sen olmalısın…
Bu lafı edip hırslarına ve nefsine yenik düşüp mevcut olduğun partiye vereceğin zararı hesap etmeyecek kadar kendi partine nankörlük yapmış olduğunun farkında mısın acaba?
İnsan haklarını hiç kaleme almıyorum, zaten insan haklarının üstüne basıp geçerken dönüp arkana bile bakmadığın söylediklerinden belli…
Siz kendinizi ne zannediyorsunuz!
Her kim olursa olsun kimse kimseye hakaret edemez, aşağılayamaz, yok sayamaz…
Ve kamusal alanda da başörtüsü ile çalışmak isteyenlere de herkes saygıyla bakmalı…
İşte dönüp dolaşıp nereye geliyoruz; Allah ile uğraşırsanız yani İslam ahlakına göre insanların haklarına riayet etmezseniz böyle gaflete düşer bir laf edersiniz hayatınız kariyeriniz biter…
Hangi parti mensubu olursa olsun haddini bilecek…
İşte böyle bilmezlerse birileri çıkıp hadlerini bildirir…
Ben şimdi CHP yönetiminin tavrını çok merak ediyorum.
Bu lafın üzerine ne diyecekler ne yapacaklar?
Yoksa her zaman ki gibi kıvıracaklar mı?
Buna da mı bir kılıf uyduracaklar?
Gerçekten çok merak ediyorum…
Ve netice; Şahsen ben, bazı tipler gibi insan olacağına mevcut halimizle insan haklarını savunmak adına köpek olmayı tercih ederiz…
Her tartışmada hayvanları küfürlerine ve hakaretlerine malzeme edenlere de şunları söylemek de farz oluyor…
Cenabı Allah hayvanları insanların hizmeti için yaratmıştır. Lakin insanların tasarrufunda olan bu hayvanlara eziyet etmelerini yasaklamıştır… Kaldı ki hayvanları hakarete malzeme yapıp Allah’ın kendi nurundan yarattığı insanı aşağılamak en büyük günahlardandır…
Ortada bir haksızlık bir densizlik varsa biz oradayız Allahın İzniyle…
Ne şafak Pavey’e yapılan haksız ve gayri insanı davranışın üstüne bir bardak su içeriz. Ne de ister başı açık olsun ister başı kapalı- ister Müslüman olsun ister başka dinden- isterse Ateist olsun…
Yani her ne olursa olsun hakaret aşağılama ve yok saymaya sessiz kalırız…
Eleştiri= Tabi ki olacak…
Tartışma= İnsan doğasında var, tabi ki olacak…
Bakın bizde bağır çağır hakları savunuyoruz ama “KÖPEK DİYENE, YILAN” demiyoruz demeyiz de…
Hatta fikirler arası çatışma ve kavga= Bunlarda olacak yapıyoruz da…
Ama böyle değil…
Böyle gayri insani değil…
Herkes elini vicdanına koysun, zira vicdan insanı eğitir ve imanın gereğidir…
Sevda TÜRKÜSEV / ROTAHABER