Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK ve bazı kıstaslar
ceyhanli
11-28-2007, 13:00
PKK ve bazı kıstaslar
PKK terörü Türkiye’de 40 bine yakın insanımızın ölümüne ve 200 milyar dolara mal oldu. 1984’den bu yana devam eden bu terör belası sona erdiği an; şu anda 200 küsur dünya ülkesi içinde 16. ekonomik güç olan Türkiye en kısa zamanda dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasında yer alacaktır. Emperyalist güçler ve onların gerçek ama örtülü hakimi olan uluslararası şirketler Türkiye’nin ekonomik açıdan güçlenmesini ve demokrasi yolunda ilerlemesini istemiyor. PKK’nın arkasında bu güçler vardır. PKK yoluyla Türkiye’nin Irak bataklığına sürükleneceğini zannettiler. Genelkurmay ve iktidar PKK ile mücadelede kesin kararlıdır. Ama sabırlı, sağduyulu, duygusal değil projelere göre hareket etmeyi benimsemiştir. Kamuoyuna ve medyaya düşen yetkili mercilere destek olmak, işlerini zorlaştırmamaktır.
PKK terörist bir örgüttür. Bunlara karşı klasik savaş uygulanmaz. Ancak anlık istihbarat ile havadan ya da karadan imha metodu uygulanırsa netice alınır. Bu metod Kolombiya’da uyuşturucu mafyasına icra edilmiş ve başarılı olmuştur. 2008 yılında uzaya gönderilecek “Göktürk” uzay aracından bu konuda faydalanılacaktır. Askeri mücadele yeterli değildir. Siyasi, ekonomik, kültürel faaliyetlerle PKK’nın gücü zayıflatılır. Aslında militan sayısının binlerce olması önemli değildir. Zaten PKK geçmiş yıllara göre desteğini önemli ölçüde kaybetmiştir. Barzani ve Talabani’nin PKK’ya karşı tavrında değişiklik olmuş ancak ne kadar samimi oldukları gelecekte belli olacaktır. Aslında Barzani hayallerine değil gerçeklere göre hareket ederse kendisi kârlı çıkar. Barzani gibi Türkiye’nin de menfaatleri vardır. Kuzey Irak’ta yatırım yapan müteahhit hizmetlerinin yüzde 80’i Türk iş adamlarına aittir. Kuzey Irak için hayati öneme sahip enerji ise Türkiye’den gelmektedir.
Kuzey Irak’ın sulh içinde olması ABD’nin menfaatinedir. ABD Kara Kuvvetleri Komutanı George Casey, Kara Kuvvetlerinin yıllık konferansında: “6 yıldır Afganistan ve son 4 yıldır Irak’taki savaşlardan dolayı ordu dengesini kaybetti ve sürekli çatışmalara sahne olan bir dönemde beklenmedik talep olması durumunda; kara kuvvetlerinin toplanmasının 3- 4 yıl alacağını...” itiraf etmiştir.
Terörün karşıtı barıştır. Barış için her çareye başvurulurken; elindeki silahı bırakmayan terör mensubları nokta harekatı ile tesirsiz hale getirilir.
Gerek PKK gerekse Barzani, petrol ve silah şirketlerinin piyonu ve taşeronudur. 2003 yılında petrolün varili 25-30 dolar idi. Bugün ise 100 dolara doğru tırmanmaktadır. Maaliyette artış şöyle dursun azalma vardır. Kâr ise en az 3- 4 misli artmıştır. Kış turizminde “kar” ne ise petrol ve silah şirketleri için “savaş” aynıdır. Petrol ve silah şirketleri PKK’nın yüzlerce kişilik saldırısı ile Türkiye’nin derhal Kuzey Irak’a gireceğini zannetti ama yetkili merciler bu tuzağa düşmedi. Fakat bu demek değildir ki, mücadeleden vazgeçildi. PKK ile mücadele devam ediyor ve bu iş bitene kadar da devam edecektir!..
Dış Politika
M.Necati Özfatura
pkk konusunda bu kadar aciz bir akp yürübe....
Yavuz_ErTürk
11-28-2007, 13:19
niyetiniz fikirlerinizi dogru bir uslup ile bildirmek mi yoksa yalan yanlış beyanlarla huzuru bozmak mı ?
kürtlere olan saygınız birazda Türkmenlere olsun..
Yavuz_ErTürk
11-28-2007, 13:22
biz ne kürtü ne türk ü savunmuyoruz . biz Türkiye yi savunuyoruz. Biz ''Ne Mutlu Türküm diyene'' diyen insanları savunuyoruz...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYEMİ ;D ya sizin Lideriniz Ne Mutlu Türküm demediki hiçç
NE MUTLU TÜRKİYELİYİM DİYENE DİYOR YALNIŞMI ???
ceyhanli
11-28-2007, 13:27
böyle konuşan insanlar her zaman sinirlerimi bozmuştur. birinin aciz olduğuna karar verebilmek için onun yapamadığı bir işi yapmak ve ondan sonra konuşmak gerekir. aksi hep iftira karalama hile ve alçaklıktır. eğer bu lafı söyleyebiliyorsan senin pkk sorununu çözmüş olman lazım hala pkk varolduğuna göre demek çözememişsin. yazdığın cümleden senin ne durumda olduğunuda az çok tahmin edebiliyorum ama söylemeye gerek yok ne olduğun beni ilgilendirmiyor. en azından eğer doğu ve güneydoğu anadoluda ezici bir üstünlüke Ak parti milletvekili çıkartabildiyse demek güzel icraatlar yapmışlar ve halk bu partiyi takdir etmiş bu durumda bile sen bu partiye aciz diyemezsin. ama senin yapabileceğin tek bir iyilik var bu ülkenin bu memleketin milletin seçmiş olduğu bu hükümetin aleyhinde olur olmaz yerde olur olmaz şeyleri konuşmayarak vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürmeyebilir ve dolaylı yodan hükümeti yani milleti destekleyerek pkknın tükenmesine yardımcı olabilirsin. daha söylecek çok söz var ama...
ceyhanli
11-28-2007, 13:29
NE MUTLU TÜRKÜM DİYEMİ ;D ya sizin Lideriniz Ne Mutlu Türküm demediki hiçç
NE MUTLU TÜRKİYELİYİM DİYENE DİYOR YALNIŞMI ???
Türkmenler için ne yaptın ne icraatın var. bu işler konuşmaklamı oluyor
ceyhanli
11-28-2007, 13:30
belliki sen yazıyıda okumamışsın aklına geleni sallıyorsun bak ne diyor yazar iyi oku "Genelkurmay ve iktidar PKK ile mücadelede kesin kararlıdır. Ama sabırlı, sağduyulu, duygusal değil projelere göre hareket etmeyi benimsemiştir. Kamuoyuna ve medyaya düşen yetkili mercilere destek olmak, işlerini zorlaştırmamaktır."
benim başbuğum herşeyi yaptı sizin lideriniz ne yaptı.... sabrımız kalmadı
Yavuz_ErTürk
11-28-2007, 13:35
Başbuğun vefaat etti iş bitti. Yani yokmu artık lideriniz neden hala onu anıyorsunuz. Emin ol başbuğunun elinde olsa şu andaki liderinizi ve senin gibi gençliği yok ederdi..
Ülkücülük Milliyetçilik Bizim Yuvamızda Olur Üçhilalde olur... Merhum Alparslan Türkeş
Biz Unutmayız Bizim Başbuğumuz......
KOMUNİZM KARŞI KİMLER SAVAŞTI BUNU SİZDE İYİ BİLİYONUZ BİZDE!
Yavuz_ErTürk
11-28-2007, 13:39
İşte sizin milliyetçilik anlayışınız ile biizm anlayışımız arasında dağlar kadar fark var. Sizin milliyetçiliğini patırtı kütürtü ile oluyor . Vatan Millet Sakarya demekle Milliyetçilik olamadıgını yıllardır anlayamadınız. Milliyetçilik millet sevdası vatana millete hizmet ile olur.. Ne yaptınız bu Millet için çakılmış tek bir çiviniz var mı ??
kürtlere olan saygınız birazda Türkmenlere olsun..
ya kürt meselesi değilki pkk.......tabiki herkese eşit davranılıcak...bu arada ne yapmaya çalıştığınızı merak ettim
kardes acarmisin lütfen basbugunuz ne yapti terör konusunda..
sayin alparslan türkesi rahmetle aniyorum ama hic bir zaman karar makaminda bulunmamistir onun icin bu alanda cok fazla birsey yaptigini söylemek yanlis olur...
Karabağ'a gitmesi için eğitti ülkücü gençleri yeter... Komunizm savaşması yeter... Bugün Kerkükte Musulda Her Mitingte Ülkü Bayrakları ve Türkeş Sevgisi vardır
Karabağ'a gitmesi için eğitti ülkücü gençleri yeter... Komunizm savaşması yeter... Bugün Kerkükte Musulda Her Mitingte Ülkü Bayrakları ve Türkeş Sevgisi vardır
o türkeş sevgisinden değil vatan sevgisinden......herşeyden kendinize ne kadar iyi pay çıkara biliyosunuz hayret vallahi
komunizme savasan basbugun partisinin basinda bugün komunist düsüncelere yakin düsünceleri savunan ayin devlet bahceli var buna ne diyeceksin??
peki 80 olaylarinda ölen binlerce masum ne olacak, o insanlarin vebalini kim alacak yoksa onlarda mi vatan ugruna öldürüldü?
bu ülkede gerçekten çok büyük kavram kargaşası var ve insanlar birbirlerini anlayamadıkları için kavga ediyorlar,mhp nin savunduğu geleneksel 9 ışık teorisi ile komünist hareketlerin arasında hiç bir fark yoktur;birisi ırkçı temele oturtulmuş nasyonal sosyalist birisi ise baskıcı temele dayanan halkçı gelenek,iksininde yaratmak istediği toplum düzeni sindirilmiş,korkutulmuş,bireysel özgürlükleri kaldırılmış, tek tip insan modelli bir türkiye.
bu iki grubun 12 eylülden önceki kavgası; ne birisinin idda ettiği gibi,komünizimi durdurma mücadelesi,nede diğerlerinin söylediği gibi faşizme geçit vermeme mücadelesidir,tek mücadele, büyük devlet kit lerine sen mi sahip olacaksın benmi sahip olacağım,yani musluğun başını kim tutacak kavgasıdır.
sonuçta bu iki örgüte mensub binlerce kandırılmış genç ömrümünün en güzel yıllarını cezaevlerinde geçirdi ve onlar cezasını yatarken büyük ağbileri uyuşturucudan,silah kaçakçılığına,kumarhane ticaretine kadar her türlü yollara girdiler ve pastanın en güzel yerini yediler
buradan hala vatan -millet sloganları atanlara kuru içi boş milliyetçi söylem yapanlara bir not düşelim
ömer lütfü topal pkk ya yakın bir mafya idi,ve en yakın arkadaşıda abdullah çatlı idi bunların aralarının açılmasının nedeni ise istanbulda ki dev bir kumarhanenin; kasasından kaybolan 100 bin dolarlık bir çantaydı,görüldüğü gibi her fırsatta ülkücülerin vatan sever nutuklar atan ağbileri; pkk nın en kilit adamlarıyla, aynı pastadan pay alma sevdasındaydı
Ayşe_Berra
11-28-2007, 14:36
Petrol ve silah şirketleri PKK’nın yüzlerce kişilik saldırısı ile Türkiye’nin derhal Kuzey Irak’a gireceğini zannetti ama yetkili merciler bu tuzağa düşmedi. Fakat bu demek değildir ki, mücadeleden vazgeçildi. PKK ile mücadele devam ediyor ve bu iş bitene kadar da devam edecektir!..
Dış Politika
M.Necati Özfatura
BAzıları acizlik olarak algılayıp kendinide parçalasa olay bu..
Milliyetçilik boş işte yalakalıkmı dolu.....TÜRKİYE TÜRKTÜR!
Milliyetçilik boş işte yalakalıkmı dolu.....TÜRKİYE TÜRKTÜR!
ama türkiyede tek türkler yaşamıyo ???
herkes devletin asli unsuruna saygı duyacak..KİMSEYE BÖLDÜRTMEYİZ VATANI HELE TÜRKİYEYİ KİMLİKLERE AYIRANLARA HİÇ!
herkes devletin asli unsuruna saygı duyacak..KİMSEYE BÖLDÜRTMEYİZ VATANI HELE TÜRKİYEYİ KİMLİKLERE AYIRANLARA HİÇ!
neden slogan milliyetciligi yapiyorsun..sloganizm yerine daha ici dolu, türkiyenin gercekleriyle örtüsen, yapici bir aciklama yapmiyorsun..
siz bölücük yapmayin baska ihsan istemez ;)..
sizlerde söylemlerinizle bu ülkede bir bölücülük yapiyor, kafatasi milliyetciligi yaparak insanlari kamplara bölüyor, konudan bihaber insanlar galeyana getiriyorsunuz!...
allah seni kürt yaratsaydı;yada başka bir ırktan ne yapardın çok merak ediyorum;ırkını seçmek senin elindemiydi ?
AĞAÇ TÜRK DALLARIDA KÜLTÜR KARDEŞLİĞİDİR... kimse kafasından ırk yaratmasın
neden slogan milliyetciligi yapiyorsun..sloganizm yerine daha ici dolu, türkiyenin gercekleriyle örtüsen, yapici bir aciklama yapmiyorsun..
sizlerde söylemlerinizle bu ülkede bir bölücülük yapiyor, kafatasi milliyetciligi yaparak insanlari kamplara bölüyor, konudan bihaber insanlar galeyana getiriyorsunuz!...
abi sana katılıyorum galeyana getirenler böyle konuşanlar.. bende kürdüm ama ırkıçılık yapmıyorum........ama gerektiğinde bizi yoksaymaya çalıştıklarında var olduğumuzda söylerim
Kürt nekadar Türk ise Türkte Okadar Kürttür..AlparslanTürkeş
Kürt kardeşim bizim meselemiz kürt değil meselemiz Türkiyedeki kimliklerden dış güçlerin yararlanması biz bunu istemiyoruz....Ağaç Türk Dalları farklı olmuş ne olcak...
abi sana katılıyorum galeyana getirenler böyle konuşanlar.. bende kürdüm ama ırkıçılık yapmıyorum........ama gerektiğinde bizi yoksaymaya çalıştıklarında var olduğumuzda söylerim
kardesim bunlarin amaclari belli..bunlar ülkeye iyilik yaptiklarini saniyorlar ama böyle yaparak pkk nin ekmegine yag sürüyorlar...
kardes sunu acik söyleyim ben ne kadar sakaryaliyimsa o kadar diyarbakirliyim kardes ;)
[quote=Bozkurt ]
kardesim bunlarin amaclari belli..bunlar ülkeye iyilik yaptiklarini saniyorlar ama böyle yaparak pkk nin ekmegine yag sürüyorlar...
kardes sunu acik söyleyim ben ne kadar sakaryaliyimsa o kadar diyarbakirliyim kardes ;)
[/quot
abicim sizden şüphemiz yok....size saygı duyarım ama o ırkçılık yapanları varya......türkiyeden sürmeli
hayataAKartı
11-28-2007, 15:30
Bu ülke bir mozaiktir. ve yapılacak en büyük yanlış Türk - Kürt - Alevi Sünni ayrımı yapmaktır. Lütfen buna dikkat edelim.
[quote=Bozkurt ]
[/quot
abicim sizden şüphemiz yok....size saygı duyarım ama o ırkçılık yapanları varya......türkiyeden sürmeli
kardes baska türkiye yok..bir tane türkiye var ve o bizlere ait..onun icin asiri uclarin hepsine karsi ortak tavir almaliyiz...;)
Bu ülke bir mozaiktir. ve yapılacak en büyük yanlış Türk - Kürt - Alevi Sünni ayrımı yapmaktır. Lütfen buna dikkat edelim.
zaten bölmeye çalışıyolar
Kürt kardeşim bizim meselemiz kürt değil meselemiz Türkiyedeki kimliklerden dış güçlerin yararlanması biz bunu istemiyoruz....Ağaç Türk Dalları farklı olmuş ne olcak...
Siz bunun üzerine bilimsel bir araştırma da yaparsınız. Kafatasları falan...
"Ben kürtüm" (yani Türk değilim) diyen insanları nereye koyacaksınız merak ettim doğrusu."Hey Kürt titre ve kendine gel sen aslında Türksün" diyelim diyenler çıkabilir aramızdan ama ikna olacaklarını sanmam:)
Yanlış anlamayın iyiniyetli bir soru: ne yapacağız bu kürtleri: soykırım tehditiyle Türk oldukarına inandıralım, hipnoz edip Türklük bilinci kazandıralım, genleriyle oynayıp Türklerinkine benzetelim ..? Var mı bir fikriniz?
Siz bunun üzerine bilimsel bir araştırma da yaparsınız. Kafatasları falan, alışkınsınız zaten.
"Ben kürtüm" (yani Türk değilim) diyen insanları nereye koyacaksınız merak ettim doğrusu."Hey Kürt titre ve kendine gel sen aslında Türksün" diyelim diyenler çıkabilir aramızdan ama ikna olacaklarını sanmam:)
Yanlış anlamayın iyiniyetli bir soru ne yapacağız bu kürtleri: soykırım yapıp Türk oldukarına inandıralım, hipnoz edip Türklük bilinci kazandıralım, genleriyle oynayıp Türklerinkine benzetelim ..? Var mı bir fikriniz?
kardes gecenelrde bir komutan aciklama yapti..biz kürtlere yillarca sen dag türküsün dedirttik dedi..
böyle bir anlayis konuya ne kadar cözüm getirir bilemiyorum..;)
Siz bunun üzerine bilimsel bir araştırma da yaparsınız. Kafatasları falan, alışkınsınız zaten.
Yanlış anlamayın iyiniyetli bir soru ne yapacağız bu kürtleri: soykırım yapıp Türk oldukarına inandıralım, hipnoz edip Türklük bilinci kazandıralım, genleriyle oynayıp Türklerinkine benzetelim ..? Var mı bir fikriniz?
kardes gecenelrde bir komutan aciklama yapti..biz kürtlere yillarca sen dag türküsün dedirttik dedi..
böyle bir anlayis konuya ne kadar cözüm getirir bilemiyorum..;)
Var abi öyle entellektüel açılımlar, yenilerini bekliyoruz ? :)
ceyhanli
11-28-2007, 22:42
tartışmaları okudum ve çok üzüldüm. adamların amaçları ve biz hala neler tartışıyoruz. kanı sütü temiz hiç bir insan bu vatanın bölünmesini istemez onun için sadece kendi düşüncesi olduğu için ben milliyetçiyim ülkücüyüm demekle olmuyor. her temiz müslümanın gayesi amacı budur. ikincisi illede türklük demişsin iyi hoşta ülkemizde ben türküm diyipte bu ülküye bölücüden daha çok zarar veren insanlar var ne olacak o zman? arkdaşlar yıllardır kısır döngü halinde konuşulan mevzulardan kurtulmak lazım. çünkü bu laflar yıllardır konuşuluyor ve çözüm yerine yanan yangını iyice körüklüyor. kardeşi kardeşe düşman ediyor. eskisi gibi artık sağ sol kalmadı. kürt türk kalmadı. ya bu vatanı seversin bu vatanın birliği için birlikte çalışrsın yada bu vatanı bölmeye çalışırsın ikisinden biri. başka yok. ikinci bu pkk olayı küçümsenecek bir olay olmadığı ve büyük şirketler tarafından desteklendiği aşikardır.bu konuyu böyle türklük kürtlük meselesine indirgerde bu dar alanda çakılır kalırsa zaten onlarda hedefine ulaşmış biz birbirimize girmiş oluruz. hangi akıllı insan bu duruma müsade edebilir. Arkadaşlar bu tartışmada bozkurt nickli arkadaşda vatan bölünmesin diyor bizde diyoruz. her sütü kanı temiz insan bunu diyor. peki neden tartışıyoruz. hala kısır konuları konuşuyoruz. eğer bu ülkeye hizmet etmek istyorsak artık ideolojik fikirleri bir kenara bırakıp hep birlikte el ele vererek çalışımalı birbirimizi kardeş bilmeliyiz. aksi hem pkknın işine yarar hemde silah petrol devi alçak şirketlerin işine....
muhalefet
11-29-2007, 07:55
bulmuşsunuz birtane... yüklenin bakalım...
hükümetin doğu bölgeleri politikasının sonuna kadar arkasındayım.. terör biterse işte böyle biter. ama yeri geldiğinde şehit olacak kan akıtacak kahramanlar gerekli. şehadete giden askere "sen türkiyelisin edebiyatı yapamazsın" ona tğrk olduğunu hissettireceksin. sağına baktığında Ulubatlı Hasan'ı soluna baktığında Alparslan'ı görecek. a milli takım için yapılan turkcell reklamları gibi arkasında görmek istediği topluluktan bir tanesi BEN TÜRKİYELİYİM dese, muhtaç olduğu kudreti damarlarında hissedemeyek.
senin benim kökenim ırkım etniğim farketmez. dağlıcada şehit olanlar Türk oldukları için şehit edildiler. ölmeyenler Kürt oldukları için ölmedi. bu ayrımcılığı yapan ben değilim, sen değilsin. diyarbakırlıya sorsan, kürtçe BEN TÜRKÜM diyecek. sen istedin diye değil, ben istedim diye degil, kendi istediği için diyecek. içinden geldiği için diyecek. hissettigi için diyecek. maraş kahraman, antep gazi, urfa şanlı.. fransıza direnen, orada zafer kazanan Türk halkıydı.
yurt dışına çıktıgında, pasaport isteyem görevli memura , pasaportu uzatırken "turkish passport" deriz. türk pasaportu. sende gitsen bende gitsen bu boyledir. türkiyeli pasaportu degil..
süper güçmü olmak istiyorsun?? hangi amerikalı "ben amerikalıyım" dder? "i am an american" sorsan alacagın cevap budur. iki tane resmi dil, kırk küsur ıetnik yapı, siyahı beyazı cekik gözlüsü... ama göguslerini gere gere "ben amerikanım" diyorlar.
BEN TÜRKÜM demesini ögrendigimiz an, kuvvet doguracak birligi sağlamış oluruz. ben türkiyeliyim demek, etnik ayrımcılıga buyuk zemin hazırlamakta. aman dikkat..
bahsettigim ümmetçilik yada osmanlıcılıktan daha farklı. türkçülük değil.. belki turancılık olsa gerek.
cunku yeri geldiginde HAYDİ TÜRK BİRLİĞİ kuruyoruz dediğimizde, e biz hepimiz türk degiliz sadece 12 milyonumuz türk (ab'ye göre türkiyede 12 türk yaşıyor) ama türkiyeliyiz.. dedigimiz anda iş biter.
6 asır 3 kıtada at kşturmaktan, 2 çağ açıp kapatmaktan, avrupalının "tanrının kırbacı" asyalının çin seddi yapılış sebebi olmaktan gurur duymana gerek yok. dağlıcadaki 12 kişiden dolayı TÜRK olmaktan gurur duyarım. bir kişi için hepimiz ermeni oldukya. 40bin kişi için hepimiz Türk olalım. geriye kalan, benim adım ahmet, senimki mehmet demek gibi olsun.
muhalefet kardes sagolasin bize tarihi tekrar hatirlattin ;)..
evet bizler Türküz bunuda gururla söylüyoruz ama bir türk dünyaya bedeldir yaklasiminida benimsemiyorum..
habire gecmisten dem vuruyoruz..iste söyle sanli tarihimiz var, böyle sanli tarihimiz var ya simdi? acaba türk denilince neden insanlar dudak büker oldu..
madem gecmisten dem vuruyoruz sunuda hatirlatmak isterim osmanlinin tebasinda bir cok halk vardi onlar ne diyordu ben "osmanliyim" osmanli sen bir bosnaliya, bir ruma, bir ermeniye zorla "türküm" dedirtti mi?..
nedir bu insanlari zorla türk yapma sevdasi..birakin isteyen türküm desin, isteyen türkiyelim desin kim kendini nasil ifade ediyor, kimligini nasil ifade ediyorsa öyle desin..
yazinda buram buram milliyetci ögeler var, buram buram türk irkinin üstünlügünden bahsetmis sunuda unutma dinimizde irklar arasi üstünlügü kaldirmis, üstünlügü takvada görmüstür..
ben türk oldugum icin mutluyum cünkü benim atalarim alemlerin rasülünün övgüsüne mazhar olmus varmi bundan güzel mutluluk..
ama benim türk olmam benim diger irklari kücük görmem anlamina gelmez ki, benim türk olmam bütün irklardan üstün oldugum anlamina gelmez ki..
atalarimiz yillarca dünyaya hakim olmus ama böbürlenmemisler, baskalarini hor görmemisler, hosgörü göstermisler, kimseyi zorla türklügü kabul etmeye zorlamamistir..
böyle vatan, millet, sakarya naralari atmak gercekten cok güzel..cok duygusal bir milletiz, en ufak olayi bile milli bir meseleye dönüstebiliyor, en ufak basarilari bile milli zafer olarak algilabiliyoruz..
lütfen ayaklarimiz yere saglam bassin..ülkemizin dört bir yani düsmanla cevrilmis biz ise hala daha sen susun, ben buyum tartismasi yapiyoruz..
ya birakin kendini türk hisseden türküm desin hissetmeyende adini her ne koyuyorsa onu desin, birakin insanlari zorla sevdirmeyi seven sevsin, sevmeyen ne yaparsa yapsin ama saygi duysun!..
sevmeyene sen terket demek erdem degildir, sevmeyene neden sevmiyrosun gel sunun özüne inelim demektir baktin niyeti kötü o zaman gereken yapilir ama zorla, basina vura vura sevdirmek nasil olacak..
o insan ancak takiyyeye zorlanir, icinde yine nefret saklidir ;)..
lütfen tepkimizi gerektiti yerde, gerekene gösterelim ;)
şehadete giden askere "sen türkiyelisin edebiyatı yapamazsın" ona tğrk olduğunu hissettireceksin.
Öyle ya Türk olmayan şehid de olamaz. Gök tanrı öyle demiş ya. Ya da Türk olmayan savaşamaz orijini Türk olmayan herkes askerlik konusunda potansiyel özürlüdür.
Sizin milliyetçilik dediğiniz şeye hep olumlu bakmaya çalışıyorum ama ırkçılık fışkırıyor çatlaklarından, görmemek için kör olmak lazım.
Şehadetin ne manaya geldiğini, kimin nasıl şehit olduğunu Türk halkı da çok iyi bilir Türk vatandaşı kürtler de..
Bunları iyiniyetle söylediğini düşünüyorum ama farkında olmadan bir çatışmaya yol veriyorsun.Bir kürt vatandaşı "ne yani şehadete gitmek için Türk mü olmak lazım" dese bunu kimse sıradışı karşılayamaz.Bu çatışmaların boyutunun sadece fikir bazında kalmayacağı da açık..
Bir de şu "Türk olduğunu hissettirme" meselesi..
Yukarda da sordum cevap alamadım; faraza ben kürtüm (ki mesele değil), doğduğumda ailem kürtçe konuşuyordu, çevremde şalvarlı esmer insanlar vardı ve (göktanrı beni affetsin) kendimi bir türlü Türk gibi hissedemedim hadi bana Türk olduğumu hissettirsin birisi.
Bİr yöntem olarak
diyarbakırlıya sorsan, kürtçe BEN TÜRKÜM diyecek
demişsin..
Yani aslında bu kadar kolaymış: onlar da Türk biz de Türk bir mesele yok.Biz düşünemişiz..
Eğer dediğin doğruysa ne âlâ, kendisini Türk gibi hissediyordur öyle tanımlıyordur.Kültür milliyetçiliği, olabiliyorsa ne güzel..
O zaman neden "kürt meselesi" diye bir meselemiz var, neden doğudan oy almak isteyen liderlerin ağzından "Benim teyzem de kürtçe konuşurdu, benim 75 kürt milletvekilim var" gibi sözler ve vaatler işitiyoruz ?
Ben ordaki insanların büyük bölümünün kendini Türk olarak tanımlamadığını düşünüyorum.
Aksini iddia edenlere saygı duyarım ama bu nesnel bir durum gidip araştırmak, gözlemlemek yeterli olur.(inşallah, inanması zor olabilir bir kesimin )
Mesele şu ki yukardaki durumun (ordaki vatandaşların kendilerini nasıl tanımladığının) kendi istediği gibi olmasını isteyen modern adolflar var.
Yöntemleri de Rusların Çeçenlere, Kırgızlara, uyguladığının aynısı...
Önce "bu adamlar Türk" diyorlar. "Dur bakalım hemşerim benim ne olduğumu sen benden daha iyi mi bileceksin" karşılığını alıyorlar."Türk değilsen de Türk olacaksın"a başvurmakta hiç çekinmiyorlar ki mesele burda başlıyor.Burdan itibaren tiyatronun adı "ırkçılık", "kültür soykırımı", "gereksiz bir dejenere çabası" !..
Sonra "sen dağ Türküsün" baskısı "Türkiye Türklerindir" aşağılaması(Türkiye'yi ona kim verdiyse?) "ya sev ya terket" kovması(seni sözcü seçen kimse?) İşte komutanların itirafları..
"Haddini aşan herşey aksine rucû eder"
Kötüniyetli, boş devlet hayali güden, bölücü kürt vatandaşlar yok mu? İlla ki..
Ama yukardaki zorbalık, gereksizlik tüm kürtlere isabet edip onları aksi istikamete çekiyor; "Madem bana dağ Türkü olduğumu dikte ediyorsun, gör bakalım nasıl oluyormuş dağların kürtü", "madem Türkiye Türklerindir, ben de kürdistan kurarım orası bizim olur hadi bakalım" "madem sevmediysem terkedeyim; peki, ama topraklarımızı da alırız." demesi için haksız, nankörce ama sosyoloji mantığı gereği "geçerli" gerekçe yaratılıyor.Bunu hesap edememek nasıl mümkün oluyor düşünmek lazım...
Velhasıl sanal, yapma, garip yollardan ortak yan inşa etmeye çalışmaktansa ortak yanlarımızı vurgulayabilsek mesele çözüm rayına girecek.O ortak yanın da neler olduğu belli.Hele içlerinden birisi var ki o en güçlüsü, en mükemmeli ama birileri rahatsız oluyor tabii...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.