fatih kısaparmak balon baskılı balon PKK'nın resmi dili neymiş biliyor musunuz? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK'nın resmi dili neymiş biliyor musunuz?

Hüdaverdi
03-23-2012, 19:20
"Kürtçü terör örgütü" PKK'nın kendi resmi dili ne? Hiç merak ettiniz mi, PKK'nın kendi iç konuşmalarında, kendi iç yazışmalarında, kendi eğitimlerinde kullandığı dil ne?
Merak ettiyseniz hemen aydınlatayım.
Kürtçü terör örgütü PKK'nın resmi dili TÜRKÇE.
Evet. Bu da şaka değil.

BÜTÜN EĞİTİMLER TÜRKÇE

Kürtlerin kültürel haklarını ve kendi diliyle eğitim hakkını savunan PKK'nın kullandığı dil Türkçe.
Kendi eğitim kamplarında Türkçe konuşuluyor.
Tüm eğitimler Türkçe veriliyor.
Örgütün tüm iç yazışmaları Türkçe'yle yapılıyor.
Yayınlarının tamamına yakını Türkçe yapılıyor.
Örgütün teröristleri telsiz konuşmalarında büyük oranda Türkçe kullanıyor.

SURİYE'DEN GELEN TERÖRİSTLER DE TÜRKÇE
ÖĞRENMEK ZORUNDA

Hatta dahasını söyleyeyim, örgüte Suriye'den, İran'dan katılan ve tek kelime Türkçe bilmeyen teröristler 6 ay içinde Türkçe öğrenmek zorunda kalıyor. Aksi takdirde örgütte kullanılan dili anlayamıyor, örgüt içinde iletişim sorunu yaşıyorlar.
Yani anlayacağınız PKK, Kürtlerin kültürel haklarını Türkçe arıyor.
Acaba milliyetçi ve faşist Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden önce kendi terör örgütlerinden "Kürtçe" talebinde bulunsalar daha mı doğru olacak!

Fatih Altaylı

Saltuk Buğra Han
03-23-2012, 20:36
Hayret, bende koklaşarak anlaştıklarını zannediyordum yıllardır.
Çünkü yakalandıkların da genel de dut yemiş bülbül gibidirler.

Yıldırım
03-23-2012, 21:32
Bugün kaç tane Kürt'ün anadili Kürtçe ki Pkk'da yazışmalarında Kürtçe kullansın?
Son olarak "resmi dil" tabirinin bir illegal terör örgütü için kullanılması hoş olmamış.

Ahmet Yasin
03-23-2012, 21:40
"Kürtçü terör örgütü" PKK'nın kendi resmi dili ne? Hiç merak ettiniz mi, PKK'nın kendi iç konuşmalarında, kendi iç yazışmalarında, kendi eğitimlerinde kullandığı dil ne?
Merak ettiyseniz hemen aydınlatayım.
Kürtçü terör örgütü PKK'nın resmi dili TÜRKÇE.
Evet. Bu da şaka değil.

BÜTÜN EĞİTİMLER TÜRKÇE

Kürtlerin kültürel haklarını ve kendi diliyle eğitim hakkını savunan PKK'nın kullandığı dil Türkçe.
Kendi eğitim kamplarında Türkçe konuşuluyor.
Tüm eğitimler Türkçe veriliyor.
Örgütün tüm iç yazışmaları Türkçe'yle yapılıyor.
Yayınlarının tamamına yakını Türkçe yapılıyor.
Örgütün teröristleri telsiz konuşmalarında büyük oranda Türkçe kullanıyor.

SURİYE'DEN GELEN TERÖRİSTLER DE TÜRKÇE
ÖĞRENMEK ZORUNDA

Hatta dahasını söyleyeyim, örgüte Suriye'den, İran'dan katılan ve tek kelime Türkçe bilmeyen teröristler 6 ay içinde Türkçe öğrenmek zorunda kalıyor. Aksi takdirde örgütte kullanılan dili anlayamıyor, örgüt içinde iletişim sorunu yaşıyorlar.
Yani anlayacağınız PKK, Kürtlerin kültürel haklarını Türkçe arıyor.
Acaba milliyetçi ve faşist Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden önce kendi terör örgütlerinden "Kürtçe" talebinde bulunsalar daha mı doğru olacak!

Fatih Altaylı

Önce sana günaydın diyeyim bunların Kürtlükle alakası olmadığını geçte olsa anladılar..

Sözde kck mahkemeleri bile Türkçe yapılıyor :)

Ammar
03-23-2012, 21:40
Bugün kaç tane Kürt'ün anadili Kürtçe ki Pkk'da yazışmalarında Kürtçe kullansın?
Son olarak "resmi dil" tabirinin bir illegal terör örgütü için kullanılması hoş olmamış.

benim ve çevremdeki tüm akrabalarımın Kürtçe.

PKK türk solunun oluşturduğu bir yapıdır. Türkçe olması normaldır.

"Bugün kaç tane Kürt'ün anadili Kürtçe ki" buda asimilasyonun bir nevi kanıtıdır. ( ben böyle birşeye inanmıyorum zaten Türklerin yani batı illeriden doğmuş büyümüş olan kürdleride dışında yüzde 98 ana dili kürtçedir. )

Ahmet Yasin
03-23-2012, 21:41

Dün Kürtçe öğrenmelerine izin veriseydi Kürtlerin Bugün hepsinin anadilide Kürtçe olacaktı.

Yıldırım
03-23-2012, 22:18
benim ve çevremdeki tüm akrabalarımın Kürtçe.

PKK türk solunun oluşturduğu bir yapıdır. Türkçe olması normaldır.

"Bugün kaç tane Kürt'ün anadili Kürtçe ki" buda asimilasyonun bir nevi kanıtıdır. ( ben böyle birşeye inanmıyorum zaten Türklerin yani batı illeriden doğmuş büyümüş olan kürdleride dışında yüzde 98 ana dili kürtçedir. )

Çok çelişkili bir ifade yazmışsın.
Hem benim yazdığım ifadeye asimilasyonun kanıtıdır demişsin sonrada Kürt'lerin %98'inin anadilinin Kürtçe olduğunu söylemişsin.
Sencede çelişkili değilmi?
Ya asimilasyok yada düşündüğün gibi Kürtlerin %98'inin anadili Kürtçe değil:)
Bu arada batı illerinde doğup büyüyenler Kürt olmuyormu?

Dün Kürtçe öğrenmelerine izin veriseydi Kürtlerin Bugün hepsinin anadilide Kürtçe olacaktı.
Haklısın kardeşim ben sadece bir tespit yaptım.Yanlış anlaşılmak istemem...

Ammar
03-23-2012, 22:30
Çok çelişkili bir ifade yazmışsın.
Hem benim yazdığım ifadeye asimilasyonun kanıtıdır demişsin sonrada Kürt'lerin %98'inin anadilinin Kürtçe olduğunu söylemişsin.
Sencede çelişkili değilmi?
Ya asimilasyok yada düşündüğün gibi Kürtlerin %98'inin anadili Kürtçe değil:)
Bu arada batı illerinde doğup büyüyenler Kürt olmuyormu?

Haklısın kardeşim ben sadece bir tespit yaptım.Yanlış anlaşılmak istemem...

çelişki falan değildir. senin o sözlerin düşüncen baya bariz kanıttır.dediğin asimilasyonun kanıtıdır. soruna cevaptır.
ama ben inanmıyorum gördüğüm onu söylememktedir. onu yazdım. 90 yılda yüzde 2 gibi küçük bir rakam çok büyük bir başarısızlık :)

ayrıca evet batıda doğup büyüyen kürt ( dağ türkleri :hihi2: ) çoktur bunlarında 100 de 90 nı kürtçeyi bilsede konuşamıyor !

seninde hiç bir şeyden haberin yok boş boşuna klaviye eksiltiyorsun !:)

Yıldırım
03-23-2012, 22:42
çelişki falan değildir. senin o sözlerin düşüncen baya bariz kanıttır.dediğin asimilasyonun kanıtıdır. soruna cevaptır.
ama ben inanmıyorum gördüğüm onu söylememktedir. onu yazdım. 90 yılda yüzde 2 gibi küçük bir rakam çok büyük bir başarısızlık :)
ayrıca evet batıda doğup büyüyen kürt ( dağ türkleri :hihi2: ) çoktur bunlarında 100 de 90 nı kürtçeyi bilsede konuşamıyor !
seninde hiç bir şeyden haberin yok boş boşuna klaviye eksiltiyorsun !:)
Yazdıkların basbaya çelişkidir hem asimilasyon var diyorsun hemde Kürtl'erin %98'inin anadili Kürtçe'dir diyorsun.(Türkçe okuyup anlayabilsen "asimilasyon yoktur" demediğimi göreceksin)
Bende diyorum ki senin dediğine göre asimilasyon olsa Kürtler'in %98'inin anadilinin Kürtçe olması çok komik bir rakam...
Türkiye'ye ve Kürtlere kendi çevresinden bakanlar yanılırlar güzel kardeşim ve sen yanılıyorsun.
Ben istanbul'da oturuyorum ve burada ki Kürt nufusundan sana bahsetmeme gerek yok sanırım.
Benim gördüklerimin en fazl %10'u bile geçmez ana dili Kürtçe'dir.Onlarda yakın zamanda göç edip Türkçe öğrenenler...
Hal böyle olunca asimilasyon çalışmaları olmamıştır demek komik olur bir diğer komiklikse bütün bu değişimi şehirleşmeye ve adaptasyona bağlamak yerine asimilasyona bağlamaktır.
Yani senin dediğine göre %90 üzerinde Kürt'ün ana dili Kürtçedir ve bu bir hayal ürünüdür.
Kürtlere Diyarbakır'dan bakmak seni yanıldır.Bugün Kürtler Türkiye'nin her kentinde ve her şehrinde yaşamaktadır ve onların çocukları konjonktüre göre şehirin getirdiği yapıya göre Türkçe konuşmaktadır.

Yani boş konuşup klavye eskitenler senin gibi Kürtleri Diyarbakıra hapsedenlerdir.