Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan Ayının en çok sevdiğiniz Yönü nedir ?
NuR-eFSaN
09-03-2008, 10:49
Evet Arkadaşlar
Beklenen 11 ayın sultanı Ramazan ayının içinde bulunmaktayız.Ramazan ayının en çok neyini özledik...
{{ Unuttuklarım olduysa affola }}
Haydi oy kullanmaya ;)
Ruh-i zar
09-03-2008, 11:16
iftar zamanı
ama kalabalıksa sofra mafir varsa ;)
bide tvdeki programlar
NuR-eFSaN
09-03-2008, 11:59
En güzeli iftar acması ezan sesini duyunca hemen mutfağa koşuyorum. .
Normalde zeytın sevmeyen bırıyımdır ama iftarı zeytinle açarken çok güzel geliyor tadı . . Herşeyi güzel aslında ???
Müntesip
09-03-2008, 12:35
Attığım adımları,söylediğm sözleri , yaptığım işleri daha ibadet havasına sokuyor daha iyi solukluyorum ukbaya ait atmosferi !
Gönülden
09-03-2008, 13:20
Ramazan ayının getirdiği sosyal boyuttu herdaim arıyorum...
İnsanların daha hoşgörülü olmassı, sabrın hayatımızda rol alması..tokun açın haline duyarlı yaklaşımı...birliği beraberliği...cemaatin hep beraber bir araya gelip camileri doldurmasını..
Kısacası bir müslümanın alması gereken hali özlüyorum..
Ve bunu yalnız Ramazanda değil herdaim görmek üzere ...inşallah
AkSa- 34
09-03-2008, 13:25
sıcak mis kokulu pide, sıcacık çorba az biraz yemek üzerine tatlı sonra Yüce Rabbimize Şükür ::)
Supraliminal
09-03-2008, 14:57
en en önemli yönü ziyaretlere ve ibadete önem verilmesi ;)
Her an ibadette olmamız :)
Gece kalkıp yemek yemek
Beni hep heyecanlandırmıştır. :)
Ramazan ayının getirdiği sosyal boyuttu herdaim arıyorum...
İnsanların daha hoşgörülü olmassı, sabrın hayatımızda rol alması..tokun açın haline duyarlı yaklaşımı...birliği beraberliği...cemaatin hep beraber bir araya gelip camileri doldurmasını..
Kısacası bir müslümanın alması gereken hali özlüyorum..
Ve bunu yalnız Ramazanda değil herdaim görmek üzere ...inşAllah
Benim de duygularıma tercüman olmuşsunuz. Sağolun. Yalnız ben ankette bu hissiyatı tam karşılayacak bir seçenek bulamadım. En azından seçeneği ikiye indiremedim.
NuR-eFSaN
09-04-2008, 15:12
Birde Camdan bakıp ezanın okunmasını beklemek çok güzel herkesi o an telaş içinde görmesi vs ...v.s...
Üç mevsim
09-04-2008, 16:33
Şıkların hepsi ve daha fazlası..
Beylerbeyi
09-04-2008, 16:35
böyle sıcak günlerde ezanın okunmasıyla birlikte koca bardağa sarılıp duamı ettikten sonra suyumu içmek kesinlikle muhteşem bir zevk :)
Kadir gecesine sahip olması :-*
Matematik
09-04-2008, 16:44
Daha duyarlı olmamız.......
Ya hiç kimse teravih namazı dememiş. Sevmiyor muyuz arkadaşlar :)
Beylerbeyi
09-04-2008, 18:24
Ya hiç kimse teravih namazı dememiş. Sevmiyor muyuz arkadaşlar :)
Hüdaverdi
09-04-2008, 19:59
Ziyaretlere ve ibadete daha çok önem verilmesi
Valla sahurda balkona çıktığımda yanan ışıkları gördüğümde çok seviniyorum,birde iftar vakti sokakların bomboş oluşu :-* İnsanlar önem veriyor bu aya,ziyaretlerde cabası,ayı ortasında başlar.
Keşke her 3 ayda bir olsaydı :-*
MelekTube
09-06-2008, 01:15
her şık ayrı güzel..ziyaretlere ve ibadetlere ayrı önem verilmesi daha güzel.. :-*
bilgi müdavimi
09-06-2008, 01:30
İftar... :) Şaka bir yana kaynaşmayı ve muhabbeti çok seviyorum.
Fasl-ı Gül
09-06-2008, 15:20
Ramazan henüz gelmeden huzuru sarıyor ortalığı, geldiği zaman ise "her an"a farklı bir güzellik katıyor..
Zamanı güzel kılan ona yüklenen manalardan kaynaklandığından dolayı bir ay "on bir ayın sultanı" oluyor. Gecelerin feyzi farklı yaşanıyor, ezanın sesi farklı bir sevinçle dinleniyor..
"Oruçlunun iftar sevinci" hiçbir kelimeyle ifade edilemeyecek kadar büyük.. Oruçlu iken gözün kulağın dilin haramdan uzak kalması, tüm ruhla oruçlu olmak güzel..
Geceleri aydınlatan kandillerin gölgesinde Rahman'ın huzurunda tüm cemaatin secdeleri "bir" kılması güzel.. Ramazan'da her an her mekan bir başka güzel hülasa...
Yılda bir ay da olsa insanlara "Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin." dedirtmesi ve böylece Allah'ın açlıkla terbiye ettiği dünya üzerindeki yüz binlerce insanı azıcık da olsa anlamamıza yardımcı olması...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.