Orijinalini görmek için tıklayınız : Saadet'de Kongre olayları
Cihannur
07-13-2010, 10:34
Kurtulmuş, Erbakan'ı Tarihe Gömdü!
http://img710.imageshack.us/img710/6380/147153.jpg (http://img710.imageshack.us/i/147153.jpg/)
Saadet Partisi'nde Erbakan dönemi bitti. Olaylı kongrede kazanan taraf Erbakan'a resti çeken Kurtulmuş oldu.
Saadet Partisi'nde eskilerle yeniler kapıştı. Yenilik ve değişim sloganıyla genel başkanlık koltuğuna oturan Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan'a resti çekti. Erbakancıların kürsüye yürüdüğü, polisin müdahale ettiği olaylı kongrede zafer Numan Kurtulmuş'un oldu. Kurtulmuş, Erbakan ismini listeden çizerken çok yakın kurmaylarına da yer vermezken teşekkür konuşmasında sitem etti.
İlk olarak Erbakan'a karşı liste savaşını kazanan Kurtulmuş, genel başkanlık için yapılan oylamaların sonucunda da üçüncü turda 310 oyla yeniden genel başkanlık koltuğuna oturdu.
Milli Görüş geleneği bugüne kadar yapılmış en gerilimli kongresini yaşadı. Gerilim eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın hazırladığı liste ile başladı. Numan Kurtulmuş Erbakan'ın kızı ve oğlunun da bulunduğu "Yeşil liste"den, "Eğer ben bu partinin genel başkanıysam, müsaade edin de bu listede 10 kişiyi de benim tercih etme hakkım olsun" diyerek istifa etti.
Kurtulmuş "Benimle aynı tempoda çalışacak, koşacak insanlar istiyorum" diyerek kendi hazırladığı "Beyaz liste"ye destek istedi. Kurtulmuş'un bu açıklamasından sonra Yeşil liste'den 42 kişi istifa etti.
BEYAZ VE YEŞİL LİSTE KAPIŞMASI
Saadet Kongresi'nde, GİK ve Disiplin Kurulu Başkanlığı için iki liste sunuldu. Erbakan'ın "Yeşil Liste"sinde Milli Görüş'te ilk dava arkadaşları olan isimler yer aldı. Numan Kurtulmuş ise birlikte çalışacağı kendi belirlediği yeni isimlerin bulunduğu daha genç bir kadronun oluşturduğu "Beyaz liste" çıkardı.
İKİ LİSTEYE TEPKİ
Yeşil ve Beyaz liste okununca delegeler, "Tek liste istiyoruz, yoksa oy kullanmayacağız" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş kürsüye çıkarak Erbakan'la yolları ayırdığı tarihi bir konuşma yaptı.
KURTULMUŞ'TAN TARİHİ ÇIKIŞ
Kurtulmuş kürsüde Erbakan'la yollarını ayıran tarihi bir konuşma yaptı. Kurtulmuş, Erbakan'ın Yeşil listesi'nden istifa gerekçesini şöyle dile getirdi:
"Hayatımın her döneminde bu davanın içinde oldum. Son günlerde Saadet Partisi ile ilgili bir rüzgar esiyor. İktidar olmamıza çok yakın bir süreç kalmıştır. Çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Ben her konuda çalışacak ekipler istiyorum. Milli Görüş'ün bu salonda bulunan hiç kimse ölçüsü ve ölçütü olamaz. Aynı tempoda çalışacak arkadaşlar istiyorum. Tabii ki Onur Kurulu'muz olacak. Bu Onur Kurulu'nda tecrübelerinden, birikimlerinden yararlanacağımız abilerimiz olacak. Aylardır bu kongreye hazırlanıyorum, çok titiz çalıştım. Eğer ben bu partinin genel başkanıysam, müsaade edin de bu listede 10 kişiyi de benim tercih etme hakkım olsun."
YEŞİL LİSTE'DEN 42 İSTİFA
Kurtulmuş'un konuşmasından sonra Yeşil liste'de olan pek çok isim Divan başkanlığına istifa dilekçesi verdi. Erbakan'ın 75 kişilik listesinden 42 kişi istifa etti. Listede sadece 33 kişi kaldı. Kurtulmuş'un listesinden ise sadece iki kişi istifa etti.
ASİLTÜRK TEPKİ GÖSTERDİ
Kurtulmuş'un tavrına Erbakan adına kürsüye çıkan Oğuzhan Asiltürk karşı çıktı. Asiltürk, 40 yıldır Milli Görüş'te yer alan isimlere karşı çıkılmasını eleştirdi ve "Biz değişmeden yenileşme istiyoruz. Burada hepimiz kardeşiz. İki listeyi yapanlar da aynı ve kardeş. Biz yıllarca bu davanın içinde yer aldık. Partinin her aşamasında yer aldık. Yeşil listede partiye uzun yıllar destek verenler var" dedi.
PARTİ TÜZÜĞÜ HÜKÜMSÜZ KALDI
Konuşmaların ardından Divan başkanı Teoman Rıza Güneri, Kurtulmuş'un ''Beyaz'' listesinden Ayşenur Tekdal ile yedek üye Nevin Gökçe'nin, ''Yeşil'' listeden de 42 kişinin adının silinmesi için Divan'a başvurduğunu bildirdi.
Güneri, Kurtulmuş'un ''yeşil'' listeden istifası ile hukuk açısından bir sıkıntı oluştuğunu kaydetti. Parti tüzüğünde böyle bir durumda ne yapılması gerektiğinin yazılı olmadığını belirten Güneri, Divan olarak iki listeyi de seçim kuruluna vermek zorunda olduklarını söyledi.
Güneri, bunların ardından oylama işleminin başladığını bildirdi.
ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ
Divan başkanlığının kararı ile 33 kişi kalan Erbakan listesi ile Kurtulmuş'un listesi seçimine geçildi. Ancak bu sırada Erbakan taraftarı partililer "Hoca'ya sadakat şerefimizdir" diyerek kürsüye yürüdü. Artan gerilim çevik kuvvetin müdahalesi ile çözüldü.
ERBAKANCILAR OY KULLANMADI
Numan Kurtulmuş'un listeden istifa etmesinin ardından, Erbakan delegelere "oy kullanmayın" talimatı verdi.
KURTULMUŞ'UN BEYAZ LİSTESİ KAZANDI
Yapılan seçimin ardından sayıma geçildi. Sayım sonucunda kayıtlı bin 250 delegeden 634'ü oy kullandı. Bu oylardan 571'i geçerli sayılırken, 63'ü geçersiz sayıldı. Numan Kurtulmuş'un 'beyaz'' listesi 490 oy alarak, seçimi kazandı. Ancak Kurtulmuş, genel başkanlık için gereken salt çoğunluk oyuna ulaşamadı.
KURTULMUŞ'UN BEYAZ LİSTESİ
Recai Kutan, Abdülbaki Erdoğmuş, Abdülhamit Gül, Ahmet Akçay, Ahmet Bakcan, Ahmet Bilgin, Ahmet Cemil Tunç, Ahmet Demircan, Ahmet Fevzi İnceöz, Ahmet Karavar, Ahmet Okur, Ahmet Sünnetçioğlu, Akif Gürdoğan, Alaaddin Parlak, Ali Aktaş, Ali Seyyar, Arafat Salih, Aydıner, Atik Ağdağ, Aynur Demiray, Ayşenur Tekdal, Bahri Zengin, Cafer Güneş, Cevat Ayhan, Ekrem Baki, Emine Uçak Erdoğan, Emre Bağce, Erol Erdoğan, Ertan Yülek, İsmail Küçükali, Fikret Karabekmez, Halil Yıldız, Hasan Tahsin Şengün, Hayrettin Dilekcan, Hayrulnisa Kökbıyık, Hüsamettin Korkutata, Hüseyin Güleç, İsmail Keleş, İrfan Gül, İsmail Haskul, Kazım Arslan, Enis Başkakın, Lütfü Esengün, Selahatin Öztürk, Mehmet Batuk, Mehmet Sılay, Muhittin Bal, Mukadder Başeğmez, Musa Akbal, Musa Demirci, Mustafa Çetin, Mustafa Özkafa, Mücahit Yanılmaz, Müfit Yüksel, Nazım Maviş, Osman Mesten, Oya Akgönenç, Ömer Topaloğlu, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Remzi Çakır, Sami Dedeoğlu, Salih Kaçır, Saliha Sasa, Seda Yıldızhan, Serdar Akça, Sıtkı Abdüllahoğlu, Sıtkı Cengil, Şamil Tekir, Selman Esmerer, Şeref Malkoç, Teoman Rıza Güneri, Turhan Alçelik, Ümmet Kandoğan, Veli Tolu, Yahya Coşkun, Yusuf Engin.
ERBAKAN'IN ADAMLARI ÇİZİLDİ
Kurtulmuş'un listesinde Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz gibi isimlerin yanı sıra Şevket Kazan ve Mete Gündoğan, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Tekdal, Celal Asiltürk, Orhan Altınöz ve Yasin Hatipoğlu gibi isimler yer almadı.
GENEL BAŞKANLIK İÇİN İKİNCİ OYLAMA
Kongrede genel başkanlık için ikinci tur oylamaya geçildi. Bu turda da salt çoğunluğa ulaşılamadığı durumda üçüncü tura gidilecek.
GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİNDE ÜÇÜNCÜ TUR
Genel başkanlık için yapılan oylamada Kurtulmuş ikinci turda da salt çoğunluğu sağlayamadı. 287 oy kullanıldı. Oyların 279'u geçerli sayıldı. Ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için üçüncü tur oylamaya geçildi.
NUMAN KURTULMUŞ YENİDEN GENEL BAŞKAN
Salt çoğunluk aranmayan üçüncü turda Kurtulmuş 310 oy alarak genel başkanlığı kazandı.
KURTULMUŞ KÜRSÜDEN SİTEM ETTİ
Atatürk Spor Salonu'ndaki Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkanlığa yeniden seçilen Kurtulmuş, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. Kongrenin beklenenden uzun sürdüğüne işaret eden Kurtulmuş, Anadolu'nun dört bir tarafından Ankara'ya gelerek kongrenin şenlik havasında geçmesini sağlayan partililere teşekkür etti.
''Aslında belki iki listenin olmaması daha hayırlı olabilirdi, ancak bir genel başkan olarak son noktaya kadar tartışılmış ve istişare edilmiş bir listenin, 5-6 tane ismin olmaması yüzünden farklı bir liste çıkmasını doğrusu çok anlayamadığımı ifade etmek isterim'' diyen Kurtulmuş, tüm parti teşkilatından bir kişiyi bile dışarıda bırakmadan yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için yollarına devam edeceklerini bildirdi. Kırgın ya da küskün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, herkesin görüşlerinden istifade etmeye devam edeceğini belirterek, ''Kongreden iktidara yürüyüş mücadelemiz başlamıştır'' şeklinde konuştu.
İnternet Haber 12.07.2010
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 10:38
Bunlar kongre yapmayıda unutmuşlar...
Erbakan isterse Kurtulmuşun yarın ipi çekilir gerisi traş .
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 10:48
ÇOK haklısın...
Cihannur
07-13-2010, 10:52
Bunlar kongre yapmayıda unutmuşlar...
Artık bunlar diye birşey kalmadı ki!
İnternet Haber'in haber başlığında "Kurtulmuş, Erbakan'ı Tarihe Gömdü!" ifadesiyle belirtildiği gibi, Saadet Partisi'nin bu kongresiyle birlikte Milli Görüş siyaseten bitmiştir. Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden ve böylelikle Erbakan'ı tarihe gömen Saadet Partisi bundan böyle Milli Görüş partisi değildir. Şu anda siyaseten bitmiş olan Milli Görüş yeniden partileşme sürecine girip partileşmediği takdirde tamamen tarihe karışmış olacaktır.
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 10:59
Zaten kurtulmuşun listesinde chp, AK parti, bbp gibi neredeyse tüm partilerden adamlar var.... eski chp ürgüp ilçe başkanı bile var
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 11:01
Kurtulmuş'un yeni GİK listesi şu isimlerden oluşuyor:
'M. Recai Kutan, Abdülbaki Erdoğmuş, Abdülhamit Gül, Ahmet Akçay, Ahmet Bakcan, Ahmet Bilgin, Ahmet Cemil Tunç, Ahmet Demircan, Ahmet Fevzi İnceöz, Ahmet Karavar, Ahmet Okur, Ahmet Sünnetçioğlu, Akif Gürdoğan, Alaaddin Parlak, Ali Aktaş, Ali Seyyar, Arafat Salih, Aydıner Atik Ağdağ, Aynur Demiray, Bahri Zengin, Cafer Güneş, Cevat Ayhan, Ekrem Baki, Emine Uçak Erdoğan, Emre Bağce, Erol Erdoğan, Ertan Yülek, İsmail Küçükali, Fikret Karabekmez, Halil Yıldız, Hasan Tahsin Şengün, Hayrettin Dilekcan, Hayrunnisa Kökbıyık, Hüsamettin Korkutata, Hüseyin Güleç, İsmail Keleş, İrfan Gül, İsmail Haskul, Kazım Arslan, Enis Başkakın, Lütfü Esengün, Selahattin Öztürk, Mehmet Batuk, Mehmet Sılay, Muhittin Bal, Mukadder Başeğmez, Musa Akbal, Musa Demirci, Mustafa Çetin, Mustafa Özkafa, Mücahit Yanılmaz, Müfit Yüksel, Nazım Maviş, Osman Mesten, Oya Akgönenç, Ömer Topaloğlu, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Remzi Çakır, Sami Dedeoğlu, Salih Kaçır, Saliha Şasa, Seda Yıldızhan, Serdar Akça, Sıtkı Abdullahoğlu, Sıtkı Cengil, Şamil Tekir, Selman Esmerer, Şeref Malkoç, Teoman Rıza Güneri, Turhan Alçelik, Ümmet Kandoğan, Veli Tolu, Yahya Coşkun, Yusuf Engin.”
Kurtulmuş'un Yüksek Disiplin Kurulu listesi ise şöyle:
“Nedim Urhan, Musa Sucu, Dursun Ali Düzenli, Ali Vural, Enver Bakırcı, İsmail Aydos, Naci Terzi, Abdullah Arar, Nevzat Sudaş, Seyfullah Şahin, Aladdin Sever Aydın.”
İşte liste...
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 11:02
Dün gerçekleşen Saadet Partisi'nin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde partiye katılan isimler şöyle:
Ersönmez Yarbay - 22. Dönem AK Parti Milletvekili
Yahya Çelik - 20. Dönem DYP Bitlis Milletvekili
Prof. Dr. Ahmet Bilgin - Diyarbakır Büyükşehir Eski Bld Bşk
Hikmet Aydın - DSP 20. Dönem Çanakkale Milletvekili
Dr. Ahmet Bakça - Sosyolog
Hilmi Güneş - BBP Eski Genel Sekreteri
Abdullah Özhan - Ak Parti Nevşehir Demirkuyu İlçe Başkanı
Ahmet Güngör - Türkiye Partisi Keçiören Kurucu İlçe Başkanı ve Yönetimi
Ahmet Kaya - CHP Nevşehir Ürgüp İlçe Başkanı
Ahmet Oldun - Ak Parti Kırşehir Eski İl Genel Meclis Üyesi
Akif Çaylıoğlu - Kahramanmaraş ANAP Merkez İlçe Başkanı
Asım Eraslan - Bayındırlık Bakanlığı YÜksek Fen Heyeti Üyesi
Doç. Dr. Emre Bağce - Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi
Fevzi Gökçe - MHP Kahramanmaraş Kavaklı Eski Bld Bşk
Harun Kızıltepe - Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi
Hasan Köylü - Adana Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve MHP Yönetim Kurulu Üyesi
İsmail Ekşioğlu - İş Adamı
Metin Saçma - Kahramanmaraş Ak Parti Bld Meclis Üyesi
Mikail Akbay - Et Balık Kuırumu Genel Müdürü Yard ve DYP Kars Eski İl Başkanı
Mustafa Demirkan - Milli Eğitim Ankara İl Eski Müdürü
Mustafa Kabakoğlu - Kastamonu DSP Eski İl Başkanı
Müfit Yüksel - Tarihçi
Saliha Şasa - Avukat
Savaş Ceyhan - Yargıtay Tetkik Hakimi
Sefa Çöl - Genç İşadamları Derneği Genel Başkanı
Selami Yaşık - İTO Meclis Üyesi
Suat Arıkan - İşadamı
Süleyman Topçuoğlu - Ak Parti Kahramanmaraş Karacasu Belediye Başkanı
Şemalettin Özköse - YDP Kastamonu Eski İl başkanı
Ufuk Kaya - ANAP Gençlik Kolları Genel Sekreteri
Uğurhan Ergün - ANAP Gençlik Kolları Başkanı
Veli Çiftarslan - Emekli Belediye İmar Müdürü
Zahide Çilingiroğlu - Ak Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı
Ziya Yaşar - Başbakanlık Eski Müsteşarı
Böyle daha iyi sanırsam işte listedeki isimlerin eski görevleri...
Ahmet Yasin
07-13-2010, 11:05
Milli görüş gömleğinidemi çıkardı numan kurtulmuş...
Partililerinden ayrılanları eleştirenler bugün aynı duruma düşüyor yazık ettiler kendilerine...
Cihannur
07-13-2010, 11:26
Zaten kurtulmuşun listesinde chp, AK parti, bbp gibi neredeyse tüm partilerden adamlar var.... eski chp ürgüp ilçe başkanı bile var
Milli görüş gömleğinidemi çıkardı numan kurtulmuş...
Partililerinden ayrılanları eleştirenler bugün aynı duruma düşüyor yazık ettiler kendilerine...
Saadet Partisi ve Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan'ı reddederek Milli Görüş gömleğini çıkarmışlardır. Saadet Partisi'ne kongresinde yapılan katılımlar dikkate alındığında, Saadet Partisi'nin artık AK Parti taklidi bir Çakma AK Parti haline dönüşmüş olduğunu söyleyebiliriz.
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 11:32
Güzel bir tespit....:güzel::gül:
Cihannur
07-13-2010, 12:04
Güzel bir tespit....:güzel::gül:
Eyvallah kardeşim. Sağolasın.http://img257.imageshack.us/img257/6011/sayglarmsunarmdiyensmil.gif (http://img257.imageshack.us/i/sayglarmsunarmdiyensmil.gif/)
bu olay sayesinde milli görüscülerin büyük kisminin ne kadar hizipci,kinci ve kendine Müslüman oldugunu daha iyi anladim..
Neden diye sorarsaniz bizim forumda sorun oldugu icin benim gibi 4-5 arkadas milli görüs forumuna takildi onlar bizlere en fazla bir kac saat tahammül edebildi..
oysaki biz hic bir hakaret etmedik,ak parti propagandasi yapmadik, seviyeyi bozmadik sadece özgür fikirlerimizi söyledik diye, onlarin ezberlerini bozduk diye bizlere tahammül edemediler..
Oysaki bu forumda ilimlisindan, radikaline her türlü milli görüscü var ve bazilari hakarete varan yorumlar yapiyor bizse onlara fikir özgürlügü cercevesinde saygi duyuyoruz..
Adamlar forumda kongreyi tartismayi bile yasaklamis, iclerine düstügü aciz durumun kendileride farkinda cünkü bizlere yillarca bölücü diyen bu güruh bizati erbakan hocanin eliyle kendi parti baskanlarina karsi bölücülük yapmistir..
simdi bizleri daha iyi anladiniz mi ey saadetciler biz neden erbakanla yollarimizi ayirdik daha iyi anladiniz mi!
Terennüm
07-13-2010, 12:31
kongreden iktidara diye başlamışlardı kongreden hezimete diye devam etmiştir..sonucu ise bekleyip göreceğiz...
bu olay sayesinde milli görüscülerin büyük kisminin ne kadar hizipci,kinci ve kendine Müslüman oldugunu daha iyi anladim..
Neden diye sorarsaniz bizim forumda sorun oldugu icin benim gibi 4-5 arkadas milli görüs forumuna takildi onlar bizlere en fazla bir kac saat tahammül edebildi..
oysaki biz hic bir hakaret etmedik,ak parti propagandasi yapmadik, seviyeyi bozmadik sadece özgür fikirlerimizi söyledik diye, onlarin ezberlerini bozduk diye bizlere tahammül edemediler..
Oysaki bu forumda ilimlisindan, radikaline her türlü milli görüscü var ve bazilari hakarete varan yorumlar yapiyor bizse onlara fikir özgürlügü cercevesinde saygi duyuyoruz..
Adamlar forumda kongreyi tartismayi bile yasaklamis, iclerine düstügü aciz durumun kendileride farkinda cünkü bizlere yillarca bölücü diyen bu güruh bizati erbakan hocanin eliyle kendi parti baskanlarina karsi bölücülük yapmistir..
simdi bizleri daha iyi anladiniz mi ey saadetciler biz neden erbakanla yollarimizi ayirdik daha iyi anladiniz mi!
Sana katılıyorum abi gece takılayım dedim girdim ALLAH'ın selamını verdim ve arkadaşlarımı neden banladınız dedim iki üç mesaj tek atmak nasip oldu banladılar...Ya biz burada milli görüşe fazla müsamaha gösteriyoruz yada onlar karşı görüşteki bir insanı hazmedemeyecek kadar siyasetten ve demokrasiden uzaklar....S
SP Milli Görüş gömleğini bence çıkarttı ve Erbakan vesayetine son verdi.Krallıkla yönetilmiyoruz bence artık bunlar alışıla geldik şeyler olmalı bir yerler illa birilerinin vesayeti altında olması gerekmiyor sonuçta bu siyaset ve erbakan gider numan kurtulmuş gelir o gider başkası gelir.Bence SP daha iddialı olarak yoluna devam edecek diye düşünüyorum. Partide her görüşten insanın olması beni şaşırttı ve aklıma bir soru geldi acaba SP liberalizm çizgisine mi yaklaşıyor veya bir başka şekilde soracak olursam liberal bir parti olma yolunda mı ilerliyor?
Cihannur
07-13-2010, 13:57
AK Parti Forum, zilzal'ı 2 gün banladı; zilzal beni konuşturmuyorsunuz diyerek neler yaptı! Zilzal'a daha öncelerde yazmış olduğum bir mesajım şöyledir:
"Zilzal, bunlar da ne böyle?
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:UNh4ERUUXiZi-M:http://galeri.milliyet.com.tr/2006/10/9Dunya_gozuyle_Turkiye,_39_Ekim/20.jpg (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://galeri.milliyet.com.tr/2006/10/9Dunya_gozuyle_Turkiye,_39_Ekim/20.jpg&imgrefurl=http://www.becerikli.net/threads/57483-dunya-gozuyle-turkiye-3-9-ekim&usg=__H_X0h-KHDfH0Scr2tcTLUKuiyu8=&h=434&w=600&sz=33&hl=tr&start=3&itbs=1&tbnid=UNh4ERUUXiZi-M:&tbnh=98&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Da%25C4%259Fz%25C4%25B1n%25C4%25B1%2Bb antla%26hl%3Dtr%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1) http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:QVfO_6ng0C73ZM:http://images.habervitrini.com/haber_resim/agzi_bantli_kadin.jpg (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://images.habervitrini.com/haber_resim/agzi_bantli_kadin.jpg&imgrefurl=http://www.habervitrini.com/haber.asp%3Fid%3D397165&usg=__AuGLeqUxOBJj1pCgdjIqpXD7zAc=&h=178&w=270&sz=36&hl=tr&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=QVfO_6ng0C73ZM:&tbnh=74&tbnw=113&prev=/images%3Fq%3Da%25C4%259Fz%25C4%25B1%2Bbantl%25C4%2 5B1%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26rlz%3D1R2GFRE_tr TR376%26tbs%3Disch:1) http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:fVNP5FGTkyrxDM:http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2008/10/susturulmus.jpg (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2008/10/susturulmus.jpg&imgrefurl=http://www.tersninja.com/page/105/%3Fref%3Djtqk.com&usg=__1aRuzZPkzzycjE0ceKr-ZyaFCo0=&h=160&w=240&sz=7&hl=tr&start=5&itbs=1&tbnid=fVNP5FGTkyrxDM:&tbnh=73&tbnw=110&prev=/images%3Fq%3Dsusturulmu%25C5%259F%2Binsan%26hl%3Dt r%26sa%3DX%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1)
Sizi görende sanki 2 gün değil de 200 gün banlanmış sanır. 2 gün banlandınız; sonra foruma geri döndünüz."
Galevara, zilzal senin bu mesajını okur ve insanların ağızlarını bantlayanın AK Parti Forum değil Milli Görüş Forum olduğunu görür inşaallah.
EpiVaTeS
07-13-2010, 14:00
Recai Kutan Kurtulmuşla berabermi yoksa ben mi öyle gördüm...
Aslan Recai dede çok seviyorum bu adamı ya...
Hayırlı Olsun Yeni Yönetim...
Karma bir Konjöktür partisi olmuş...
bize diyorlardı kendileride öyle oldu...=)
hipermuhafazakar
07-13-2010, 14:02
Benim onlar hakkında çok ağır düşüncelerim var. Bende ömrümde yemediğim hakaret ve küfürleri onların bazılarından durup dururken yedim neredeyse.. Ben onlara milli görüş mezhepliler diyorum ve ateş ehli olduklarına inanıyorum !!! Bunu peygamberimizin bir hadisine dayanarak diyorum. Peygamberimiz kendisinden sonra ümmetinin 73 parçaya bölüneceğini ve bunların 72'sinin ateş ehlinden olduğunu söylemiş. O kaynağıda buraya koyacağım.
EpiVaTeS
07-13-2010, 14:05
Beni banlamadılar oradan...;D
Ulennn hala banlamadılar hala...;D
Terennüm
07-13-2010, 14:05
Benim onlar hakkında çok ağır düşüncelerim var. Bende ömrümde yemediğim hakaret ve küfürleri onların bazılarından durup dururken yedim neredeyse.. Ben onlara milli görüş mezhepliler diyorum ve ateş ehli olduklarına inanıyorum !!! Bunu peygamberimizin bir hadisine dayanarak diyorum. Peygamberimiz kendisinden sonra ümmetinin 73 parçaya bölüneceğini ve bunların 72'sinin ateş ehlinden olduğunu söylemiş. O kaynağıda buraya koyacağım.
hertürlü fikre saygım vardır ama butür bir yaklaşıma asla hoşgörüyle bakamam. yanlış düşünüyor ve yanlış söylüyorsun kardeşim..bu uslüb bizim uslubumuz değil lütfen bize yakışan tavrı takınalım...
hipermuhafazakar
07-13-2010, 14:14
hertürlü fikre saygım vardır ama butür bir yaklaşıma asla hoşgörüyle bakamam. yanlış düşünüyor ve yanlış söylüyorsun kardeşim..bu uslüb bizim uslubumuz değil lütfen bize yakışan tavrı takınalım...
Kıymetli Adem abi, böyle düşünüyorum inanıyorum ve kaynağımında çok sağlam olduğuna inanıyorum. Lütfen araştırınız peygamberimiz kendisinden sonra ümmetinden 73 zümre çıkacağını ve bunların 72'sinin ateş ehlinden olduğunu 1'inin cennete gideceğini söylemişmi söylememişmi..Hatta okuduğum kitap 'Kendi İklilimiz' isimli kitapta geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam, SP'lilere bakınca taşlar tam oturuyor :)
Cihannur
07-13-2010, 14:17
Hipermuhafazakâr, bahsettiğiniz konu mezheplerle alakalıdır. Ümmetin dahil olduğu 73 mezhepten 72'si bid'at mezhepleridir; hak mezhep ise Ehl-i Sünnet Vel Cemaat mezhebidir inşaallah.
Terennüm
07-13-2010, 14:20
Kıymetli Adem abi, böyle düşünüyorum inanıyorum ve kaynağımında çok sağlam olduğuna inanıyorum. Lütfen araştırınız peygamberimiz kendisinden sonra ümmetinden 73 zümre çıkacağını ve bunların 72'sinin ateş ehlinden olduğunu 1'inin cennete gideceğini söylemişmi söylememişmi..Hatta okuduğum kitap 'Kendi İklilimiz' isimli kitapta geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam, SP'lilere bakınca taşlar tam oturuyor :)
ben katılmıyorum yanlış kardeşim..müslüman birine kafir diyen kafir olur..zira aynı ithamları bizler yediğimiz için aynı ağızla ve uslubla konuşmamız bize yakışmaz...bir insanın hele ki müslüman birini cehenneme gitmesi senin cenneteki makamını yükseltir...lütfen düşünceleriniz sizde kalsın..ben sizin gibi düşünmüyorum...
hipermuhafazakar
07-13-2010, 14:21
Hipermuhafazakâr, bahsettiğiniz konu mezheplerle alakalıdır. Ümmetin dahil olduğu 73 mezhepten 72'si bid'at mezhepleridir; hak mezhep ise Ehl-i Sünnet Vel Cemaat mezhebidir inşaallah.
Evet işte bu hadisti :) O 72 tür grupta üstün müslümanlar olduklarına inanıyor ve diğer müslümanlara ne sapıkça görüşlerle saldırıyorlarmış. Tam SP'de bunların 72.'si olabilir :)
Cihannur
07-13-2010, 14:29
Evet işte bu hadisti :) O 72 tür grupta üstün müslümanlar olduklarına inanıyor ve diğer müslümanlara ne sapıkça görüşlerle saldırıyorlarmış. Tam SP'de bunların 72.'si olabilir :)
Biz bu konuda particilik yapamayız. Saadet Partili kardeşlerimiz de Ehl-i Sünnet'e dahildirler. İslamın ve İslam Ümmetinin varlığını ve birliğini muhafaza etmek birinci önceliğimizdir.
Biz bu konuda particilik yapamayız. Saadet Partili kardeşlerimiz de Ehl-i Sünnet'e dahildirler. İslamın ve ümmetin varlığını ve birliğini muhafaza etmek birinci önceliğimizdir.
MaşaAllah...
hipermuhafazakar
07-13-2010, 14:34
Biz bu konuda particilik yapamayız. Saadet Partili kardeşlerimiz de Ehl-i Sünnet'e dahildirler. İslamın ve İslam Ümmetinin varlığını ve birliğini muhafaza etmek birinci önceliğimizdir.
Sevgili Cihannur, particilik yaptığımdan dolayı böyle düşünmüyorum, sizin SP'lilerin neler yazdıklarını görmediğinize veriyorum ;)
Terennüm
07-13-2010, 14:42
Sevgili Cihannur, particilik yaptığımdan dolayı böyle düşünmüyorum, sizin SP'lilerin neler yazdıklarını görmediğinize veriyorum ;)
kardeşim sana yazmışlar ben bizzat yüzme karşı hemde ehli tarik saadetlierin söylemleriyle muhatap oldum..ellerinde ergün poyrazın kitabı olan musanın gülünü okuyan bir cenahla muhatap oldum..hatta her satırnı en ince ayrıntısna kadar altı çizilerek okunduğunu..bana mürtedlikten küfre girdiğime kadar işbirlikçilikten diyalogculuğa kadar onlarca itham la karşılaştım..aynı söylemlerin bizler tarafından söylenmesi aramızdaki farkın olmadığı anlamına gelirki..bize burada nefsimiz adına büyük bir sabır ve hoşgörü gerekiyor..sabredenlere ne mutlu müjdesine nail olabilmek dileğiyle..
Cihannur
07-13-2010, 14:46
Sevgili kardeşim, Saadet Partili kardeşlerimiz arasında aşırılar olabilir; ama Saadet Partililerin geneli hakkında onlar ateş ehlidirler gibi bir yorumda bulunmanız doğru olmaz.
kardeşim sana yazmışlar ben bizzat yüzme karşı hemde ehli tarik saadetlierin söylemleriyle muhatap oldum..ellerinde ergün poyrazın kitabı olan musanın gülünü okuyan bir cenahla muhatap oldum..hatta her satırnı en ince ayrıntısna kadar altı çizilerek okunduğunu..bana mürtedlikten küfre girdiğime kadar işbirlikçilikten diyalogculuğa kadar onlarca itham la karşılaştım..aynı söylemlerin bizler tarafından söylenmesi aramızdaki farkın olmadığı anlamına gelirki..
Öncelikle acizane hepimiz farkındayız... Lakin Gençliğin zihinlerinin doğruyu bulmaması için yapılan kirli tezgahları, Masonik zihin kaydırmalarını doğru ve yerinde tespit edip zehri temizleme gayretine girerken referans olarak almamız gereken İttihad-ı İslam'dır... Tarafgirlik karşıt düşünceyi olumsuz etkileyecektir... Ergün Poyraz palavralarının deşifre edilmesine rağmen gençlik doğru bilgilendirilmelidir... !
bize burada nefsimiz adına büyük bir sabır ve hoşgörü gerekiyor..sabredenlere ne mutlu müjdesine nail olabilmek dileğiyle..
Allah c.c. Razı Olsun çok önemli buluyorum... Hoşgörü Temelinde bireysel, şahısların yaptıklarına verilecek cevaplar ile siyasi arenadaki anlaşmazlıklar ve İslami hassasiyeti ayırmak Her müslümana yakışan bir davranış olacaktır... şeytan'ın hileli tavrına karşı Dikkat-i nazar ederim acizane...!
elif zeynep
07-13-2010, 16:05
Kongre'de bulunan biri olarak, kongre maşÂllah coşkulu geçti, binlerce genç hem salonu , hem de gençlik parkına kadar kalabalıklar hâlinde sokakları doldurdular...
Evet,bazı aksilikler olmuştur, ama bu asla davâmızı zedeleyecek boyutta değildir.. Çünkü, biz Milli Görüşcü gençlik olarak hem Hocamız'a hem de genel başkanımıza itaat etmeye devam edeceğiz..
Saadet partisi, Erbakan Hocamız'dan sonra Numan Kurtulmuş'u lider bilmiştir..
Medyanın abartmasına aldanmayalım, öyle kıytırık oy oranıyla seçilmedi, ilk turda 563 delegenin 490’ının hem beyaz listeye ve hem de Numan Kurtulmuş’un Genel Başkanlığı’na destek verdiğini görmemek kötü niyetliliktir..
Bu tür haberlere mesnetsiz yorumlara kulak asmayın..
Kongre'de bulunan biri olarak, kongre maşÂllah coşkulu geçti, binlerce genç hem salonu , hem de gençlik parkına kadar kalabalıklar hâlinde sokakları doldurdular...
Evet,bazı aksilikler olmuştur, ama bu asla davâmızı zedeleyecek boyutta değildir.. Çünkü, biz Milli Görüşcü gençlik olarak hem Hocamız'a hem de genel başkanımıza itaat etmeye devam edeceğiz..
Medyanın abartmasına aldanmayalım, öyle kıytırık oy oranıyla seçilmedi, ilk turda 563 delegenin 490’ının hem beyaz listeye ve hem de Numan Kurtulmuş’un Genel Başkanlığı’na destek verdiğini görmemek kötü niyetliliktir..
Hocam merak ettim Erbakan hoca maşaALLAH yaşına rağmen aksiyonerliğini kaybetmemiş Türk siyasetine yeni bir yüz ile çıkarsa Milli görüşün tutumu ne olacaktır.???Bilginiz varsa almayı isteriz...
elif zeynep
07-13-2010, 16:24
Sorunuzda bir tutarlılık var.. Yeni bir yüz felan.. ne demek istediğinizi anlayamadım.
Erbakan Hocamız, Numan Kurtulmuş'u seçmiştir.. Bu bizim için yeterlidir, Milli Görüş'ün siyasetteki temsilcisi Hocamızın onayıyla, Numan Kurtulmuş'tur..
Sorunuzda bir tutarlılık var.. Yeni bir yüz felan.. ne demek istediğinizi anlayamadım.
Erbakan Hocamız, Numan Kurtulmuş'u seçmiştir.. Bu bizim için yeterlidir, Milli Görüş'ün siyasetteki temsilcisi Hocamızın onayıyla, Numan Kurtulmuş'tur..
Tamamda siz iyi hoş diyorsunuz da hiç öyle bir tablo göremiyoru(z)m .
Bir çatlama var gibi gözüküyor.Ki diyelim çatlama yok.Numan hoca Mhp,CHP vs vs. eskiden mecliste olmuş insanları SP'ye kattı yani herhalde bunları gençlik kolları başkanlığı için SP'ye kazandırmadılar.Adayda büyük ihtimalle bunlara öncelik verecek buda o kadar yıl SP'de hizmet etmiş insanlara vefasızlık veya tasfiye gibi bir durum söz konusu olmaz mı oda bir ayrılığa bir çatlağa yol açmaz mı?Bence kaçınılmaz.
Ki bu insanlar ve milli görüş pek bir birine bağlayamadım açıkçası hadi hayırlısı.
İntifada
07-13-2010, 16:34
Kim soktu bu fitneyi sizin aranıza http://yelims4.free.fr/MDR/MDR20.gif
Kurtulmuş'tan kongre sonrası ilk açıklama
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kritik kongrede yaşanan liste tartışmaları sonrasında ilk kez konuştu.
Salı, 13 Temmuz 2010 12:13
Dünya Bülteni / Haber merkezi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni dönemde bayrak yarışı anlayışı içerisinde bu mücadeleyi sürdürenler kendilerinden sonraki nesle bu bayrağı devrettiler" dedi.
Kurtulmuş şöyle konuştu:
SP seçimlerde aldığı sonuçların çok üstünde bir tablo sergilemiştir. Bu süreç içerisinde bir kongre ihtiyacı doğurmuştur. Geçtiğimiz Pazar günü çok az partiye nasip olan muhteşem bir kongre gerçekleştirdik. Başta kadın kollarımız olmak üzere, gençlerimiz ve il teşkilatlarımız ve genel merkezin tamamına yürekten teşekkür ediyorum. Bu kongre sürecinden SP çift liste olduğu için her çift listede görülecek ufak-tefek sıkıntılarla gündeme gelmiştir. Bu yarış aslında iki farklı grubun, iki farklı genel başkan adayının yarıştığı bir liste değildir. Hem benim hazırladığım beyaz liste hem de yeşil listede bir tane genel başkan adayı vardır. Farklı siyaset anlayışının kapışması şeklinde bir yarış olmamıştır. Bu liste yaptığımız istişarelerle ortaya çıkmıştır...'
http://dunyabulteni.net/news_detail.php?id=121201
Cihannur
07-13-2010, 16:35
Saadet Partisi, Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş gömleğini çıkarmıştır. Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren artık Milli Görüş partisi değildir. Şimdiki haliyle Saadet Partisi, AK Parti taklidi bir Çakma AK Parti görünümündedir.
Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin 1.250 kayıtlı delegesinin 4'te 1'inden azının oyu olan 310 oyla genel başkan seçilebilmiştir. Saadet Partisi'nin kongresinde Numan Kurtulmuş, genel başkanlık oylamasında kayıtlı delegelerin 4'te 1'inin oyunu dahi alamamıştır.
Gördüğünüz gibi kötü niyet ve mesnetsiz yorumlar yok; gerçekler var.
Gerçekler bunlardır. Milli Görüş siyaseten bitmiştir. Türkiye'de şu an Milli Görüş'ün partisi kalmamıştır. Milli Görüş, Necmettin Erbakan ve arkadaşları yeni bir siyasi parti kurarlarsa kurulacak o yeni siyasi partiyle yoluna devam edebilir.
elif zeynep
07-13-2010, 16:36
Tamamda siz iyi hoş diyorsunuz da hiç öyle bir tablo göremiyoru(z)m .
Bir çatlama var gibi gözüküyor.Ki diyelim çatlama yok.Numan hoca Mhp,CHP vs vs. eskiden mecliste olmuş insanları SP'ye kattı yani herhalde bunları gençlik kolları başkanlığı için SP'ye kazandırmadılar.Adayda büyük ihtimalle bunlara öncelik verecek buda o kadar yıl SP'de hizmet etmiş insanlara vefasızlık veya tasfiye gibi bir durum söz konusu olmaz mı oda bir ayrılığa bir çatlağa yol açmaz mı?Bence kaçınılmaz.
Ki bu insanlar ve milli görüş pek bir birine bağlayamadım açıkçası hadi hayırlısı.
Tasfiye söz konusu değildir.. Fakat böyle bir tablo çizilmek isteniyor.. Listede yer alıp almamaları , onların davâya hizmetlerine tesir etmeyecektir.. Hepsi aynı davâ için Saadet Partisi'ndeler..
Numan Kurtulmuş, kendi çalışma tempoma uyum sağlayacak ekip arkadaşlarını seçmeye çalıştım, diye belirtti kongrede.. Böyle uygun gördü, bu vefasızlık/ ya da tasfiye değil.. Böyle dar bakış açısıyla asla olaya yaklaşılamaz.. Numan Kurtulmuş, hala liderimizdir, ve biz vefasızlık yaptı mı yapmadı gibi asla düşünmeyeceğiz.. Çünkü, ona güveniyoruz..
Tasfiye söz konusu değildir.. Fakat böyle bir tablo çizilmek isteniyor.. Listede yer alıp almamaları , onların davâya hizmetlerine tesir etmeyecektir.. Hepsi aynı davâ için Saadet Partisi'ndeler..
Numan Kurtulmuş, kendi çalışma tempoma uyum sağlayacak ekip arkadaşlarını seçmeye çalıştım, diye belirtti kongrede.. Böyle uygun gördü, bu vefasızlık/ ya da tasfiye değil.. Böyle dar bakış açısıyla asla olaya yaklaşılamaz.. Numan Kurtulmuş, hala liderimizdir, ve biz vefasızlık yaptı mı yapmadı gibi asla düşünmeyeceğiz.. Çünkü, ona güveniyoruz..
Çok fazla iyi niyetlisiniz...:w:
Yada sadece görmek istediğiniz şekilde görüyorsunuz...:w:
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 16:46
Karaman: Kavgaya karışmadım, önledim
Necmettin Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü ve aynı zamanda Saadet Partisi Büyük Kongre Delegesi olan Mehmet Karaman, bugün bazı gazetelerde yer alan 'Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman da kavgaya karıştı' haberlerini yalanladı.
Karaman yaptığı yazılı açıklamada, Divan Heyeti'nin görevleri sona erip inisiyatif Seçim Kurulu'na geçtiği halde Rıza Güneri'nin mikrofonu eline alarak delegeleri sürekli kışkırttığını iddia etti. Kendisinin de mikrofonu bırakması konusunda uyarmak için kürsüye çıktığını öne süren Karaman, Güneri'nin konuşmasına devam ettiğini görünce YSK temsilcisi ile konuşmak için kürsüye çıktığını bildirdi. Basında yer aldığı gibi bir kavgaya karışmadığını ifade eden Karaman, aksine kavgayı önlediğini söyledi.
(CİHAN)
elif zeynep
07-13-2010, 16:47
İyimser değil, olayları parti teşkilatından takip eden biri olarak söylüyorum..
Her parti de sorunlar olur , önemli olan Erbakan Hocamız ne dediyse 'o'dur bizim için.. Erbakan Hocamız' da ,Numan Kurtulmuş demiştir.. Numan Kurtulmuş'a listesinde destek veren bir diğer kişi de Recai Kutan'dır..
Bir yeniliğe gidiliyor, tasfiyeye değil.. Bu ikisini ayırt etmek lazım..
Yani, Milli görüş siyaseten bitmemiştir, bunun olması imkansız bir şey.
İntifada
07-13-2010, 16:49
Arkadaşlar sp camiasını fazlasıyla gerdi bu olay...
Şİmdi kendileri bile kabul kabul edemiyor böyle bir şeyi...
Bu partiden birşey bekliyorsanız artık numan bey gibi siyasetçilerin başa gelmeleri lazım...
Erbakanın adam yetiştirmede ve hocalıkta başarılı ama siyasette başarısız olduğu gerçeği ortada...
rp erbakan başında hükümetteyken bile erbakandan çok melih gökçek,recep tayyip erdoğan konuşulurdu...
Bu partide başarı arıyorsanız erbakanın sadece üstadlık yaptığı ama başında olmadığı bir düzen kurmak zorundasınız...
Ama şu an bazı şeyleri söylemek sp camiasına o kadar zor geliyor ki bu yazdıklarımız mgf de ban sebebi olmaya yetiyor...
Ama zerre mutsuz değilim ettiğini buluyor sp camiası..
Fark vardıya hiç bir farkınız kalmadı...
Artık sarıgülle baykalın sandalye fırlattıklar kongreden sonra her zaman aklımda birde bu kongre kalacak...
Yani, Milli görüş siyaseten bitmemiştir, bunun olması imkansız bir şey
Evet acizane katılıyorum...
İntifada
07-13-2010, 16:50
:) kongrede olanlar siyonizmin ve işbirlikçisi akpartinin işiymiş :)
spli arkadaşlarımız öyle diyor...
Her parti de sorunlar olur , önemli olan Erbakan Hocamız ne dediyse 'o'dur bizim için.. Erbakan Hocamız' da ,Numan Kurtulmuş demiştir.. Numan Kurtulmuş'a listesinde destek veren bir diğer kişi de Recai Kutan'dır..
O zaman milli görüş el değiştiriyor.
Yapılan takviyeler hayret ettirdi beni...Yok yani biz bunları yapsak hani bize olmadık hakareti eden milli görüşlüler kafir derlerdi böyle bir durumda ee haliyle bende yönetimlerine bir sitem bekliyorum....Yoksa bunlarda sabah başka akşam başka olanlardan mı...
kongrede olanlar siyonizmin ve işbirlikçisi akpartinin işiymiş :)
spli arkadaşlarımız öyle diyor...
Onlarada İttihad-ı islam diyorum acizane...
Kim soktu bu fitneyi sizin aranıza http://yelims4.free.fr/MDR/MDR20.gif
Bilmiyorum ama fitneyi sokan süper yerleştirmiş gibi gözüküyor ortalık yaygara..:D
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 16:54
http://medya.zaman.com.tr/2010/07/13/ym_sp_k.jpg
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongreyle ilgili tartışmanın Yüksek İstişare ve Onur Kurulu'nda bulunacak kişilerin Genel İdare Kurulu'nda bulunup bulunmaması ile ilgili olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, "Yolumuza devam ediyoruz." dedi.
SP Genel Başkanı Kurtulmuş, 11 Temmuz'da gerçekleştirilen SP 4. Olağan Kongresi'ndeki liste krizini parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında anlattı. Kurtulmuş, kendi istediği birkaç ismin Necmettin Erbakan tarafından hazırlanan listeden çıkartılması üzerine yeni bir liste hazırladıklarını belirtti. Kurtulmuş, 11 Temmuz'da yapılan kongreyle iktidara yürüyüşü başlatacaklarını daha önce belirttiklerini ve kongre sonunda da SP'nin yoluna devam ettiğini söyledi.
SP'nin çift liste olduğu için ufak tefek sancılarla gündeme geldiğini ifade eden Kurtulmuş, listelerde iki genel başkan adayı olmadığını ve bir siyaset, program yarışı yaşanmadığını belirtti. Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Liste geniş istişarelerle yapıldı ve istişarelere uyuldu. Ancak, bu listeyle birlikte esas önemli olan, Yüksek İstişare Kurulu ile ilgili 2008 kongresindeki değişiklikle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen ihtar yazısının gereği karara bağlandı, Yüksek İstişare ve Onur Kurulu adı altında istişare ve onur kurulumuz onaylandı ve kabul edildi. İki liste arasındaki fark sadece istişare kurulunda bulunan ağabeylerimizin beyaz listede yer almamasıydı. Tüzükte bir kişi iki organda yer alamaz. Bizim beyaz listemizde her bölgeden temsilen il başkanı vardır."
"11 TEMMUZ GERİDE KALDI, BUGÜN 13 TEMMUZ"
Seçimde olanların geride kaldığını belirten Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: "Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmadan yürüyüşümüze devam edeceğiz. Yedekleriyle birlikte 105 kişilik bir liste hazırlıyorsunuz. Listede bizim gençlik hareketimizden süzülüp gelmiş 10 yeni genç arkadaşımız var. Çift listenin doğal gereği olarak bazı kişilerin kırgınlıkları olabilir. Söylenmiş lafların önemi yok. Birkaç gün sonra sükunet sağlanır, yolumuza devam ederiz. 11 Temmuz geride kaldı, bugün 13 Temmuz."
SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'ın 'Süryani üye' açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, böyle bir şey olmadığını, böyle bir tartışmanın söz konusu olmadığını söyledi. Kurtulmuş, tartışmanın Yüksek İstişare ve Onur Kurulu'nda bulunacak kişilerin Genel İdare Kurulu'nda bulunup bulunmaması ile ilgili olduğunu ifade etti.
Kurtulmuş, 'kendisi ile ilgili tasfiye çalışmaları söylemleri' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bu ülkede siyasetçileri millet tasfiye eder. Herkes gördü, tasfiye kongresi değil, takviye kongresi yaptık. Yolumuza devam ediyoruz."
Necmettin Erbakan ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Bizim ilişkilerimiz kâğıt üzerinde ya da herhangi bir tüzük gereği olan bir ilişki değildir. Bu siyasi hareketin kurucusudur." dedi.
'Yeşil listede Erbakan'ın kızının ve oğlu Fatih Erbakan'ın isimleri vardı. Beyaz liste Erbakan'ın tasfiyesi olarak yorumlandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Kurtulmuş, "Herhangi bir liste üzerinde mutabakat olsaydı, ikinci liste ihtiyacı olmazdı. Ortada mutabakat olmadığı bellidir. Listeleri ben oluşturduktan sonra kendilerine göndereceğimi söyledim. 10 isim belirledim, bırakın da genel başkan bunu belirlesin. Fatih Erbakan başta olmak üzere bazı arkadaşlar benim kendilerine gönderdiğim son listemde vardı. Kendilerinin bize gönderdiği son listede bazı değişiklikler olduğu için biz de birkaç isimde değişiklik yaptık." cevabını verdi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Kazan: Kriz olağanüstü gerçekleşecek bir kongreyle aşılacak
Kapatılan Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan'a ile birlikte hareket eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, çift liste krizinin yaşandığı kongrenin yenileneceğini söyledi.
Partinin hiçbir zaman bölünmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kazan, ortaya çıkan kötü tablonun gerçekleşecek olağanüstü bir kongreyle aşılacağını ifade etti. Kazan, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tan bu yönde bir adım atmasını beklediklerini kaydetti. Kazan, ''Mevcut yönetim yaptığı hatayı yenilenecek bir kongre ile düzeltmelidir. Hata düzeltilmeli ve özür dilenecek bir kongre yapılmalıdır.'' dedi. Kazan, Kurtulmuş'tan vefa beklediklerini de sözlerine ekleyerek kendisine uyarılarda bulundu.
Flash Televizyonu'nun sabah programında konuşan Şevket Kazan kongre sürecini şöyle anlattı: ''En güçlü kadrolarımızı istişarelerimizle yapmışızdır. Bu her zaman böyle olmuştur. Kurtulmuş'un daha önce adaylığına da böyle bir istişareyle karar verilmiştir. Ondan sonra partinin nasıl canlandığı görülmüştür. Çift liste olduğu zaman bazıları sevinir bazıları da üzülerek giderek kongreden. Biz buna karşı olduğumuz için bu tür toplantıları yaparız. Kongre öncesi 25 kişilik bir istişare grubu çalıştı. Yeni katılımlar olacak çok titiz çalışma gerekliydi. Birliktelik içinde oturduk çalıştık, çalıştık. Gecenin onunda Numan Bey geldi. Çalışmanın sonunda onun görüşlerini alarak listeye son şeklini verdik. 10 Temmuz gecesi saat 22.00'de son şeklini verdik. Ondan önce arkadaşları üzerinden görüşlerini alıyorduk. 25 kişilik heyetle 65 kişi belirledik. Ona da 10 kişi belirlemesi için listede 10 kişilik yer bıraktık. O konuşmasını hazırlarken onun arkadaşları onun adına katıldılar. Biz ona o kolaylığı sağladık. Hazırlanmış olan listede kendisine 10 kişilik hak bırakıldı. Mutabakata varıldı. Ben çalışmak istediğim kişilerle çalışmak isterim dedi. Tabii camianın, partinin istediğiyle çalışmak lazım. O ilk kez genel başkan olduğu için bunu bilmiyor. Biz evlerimize gittik. Gece saat sabaha karşı 05.00'te telefon geldi Numan Bey tarafından; biz kendi listemizi hazırladık dediler.''
''HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK''
Şevket Kazan, Numan Kurtulmuş'un kendi hazırladıkları liste ile değil de kendi listesiyle kongrede delegenin karşısına çıkmasından ötürü hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Kazan açıklamalarında, ''Bizi zaten hayal kırıklığına uğratan bu. Ona bir genel başkan yardımcılığı yaptım. Ben ona saygı duydum. Genel başkanım dedim. Fikirlerimi açıkça ifade ettim. Hiçbir partide olmayan bir anlayış gördü bizde ve çok serbest bir genel başkanlık yaptı. Aman o ön planda dursun diye bir yıl süreyle kimse ekrana çıkmadı. O tek olmak istedi. Tek görünmek istedi.'' diye kendisi açısından duyduğu hayal kırıklığını aktardı.
Kazan konuşmasında ayrıca şunları söyledi: ''Bir akşam önce listeyi mutabık kaldığımız halde listenin dışına çıktılar. Bu kabul edilemezdi. Delegede camiada bunu kabul etmedi, bizde etmeyiz.''
Kurtulmuş'u temmuz ayında kongre yapmaması için uyardığını aktaran Kazan, ''Kendisine 1 yıl süreyle genel başkan yardımcılığı yaptım. Hep yardımcı oldum. Kasımda, ekimde kongrenin yapılmasının doğru olacağını, temmuzda yapılacak kongrenin tasfiye görüntüsü vereceğini söyledim. Beni dinlemedi. Nitekim tasfiye görüntüsünü veren, hiç de hoşa gitmeyecek bir kongre oldu.''
''BİZ SUSTUK HEP O KONUŞTU''
Kurtulmuş'un önünü açmak için hep sustuklarını söyleyen Kazan, ''Biz bir yıl süreyle hep sustuk, hep o konuştu. Hep o söyledi.'' dedi. Konuşmasında yine listeye değinen Kazan, ''Listenin başına Numan Kurtulmuş yazdık. Buna kimsenin bir itirazı yok. Kendisini seviyoruz. Oturuyoruz konuşuyoruz. (Davul onun boynunda tokmak bizde diye bir şey yok) 60 kişide ittifak edilmiş. Tokmak Numan Bey'in elinde olacaktı. Onun karizmasına helal gelmesin diye bir sene sustuk. Hep o konuştu. Biz Numan Bey'in etrafına ikilik göstermeyecek, tecrübesiyle faydalı olacak bir ekip koymak istedik. Salona gittiğimiz zaman dolayısıyla kırgın ve üzgündük.'' diye konuştu.
''BİZİM DIŞIMIZDA LİSTE ÇIKARMASINA ÜZÜLDÜK''
Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bizi ezen-üzen iki listenin okunması oldu. En büyük tepkiyi de kongrede Oğuzhan Asıltürk kardeşim gördü. Bunları kürsüde anlattı. Sonra konuşunca (Asıltürk) anlaşıldı. İki liste de de çok farklılık yok aslında, ifadesinde bulundu."
Konuşmasında Kurtulmuş'a seslenen Kazan, ''Sen üzerini çizip attıkların devlet tecrübesi olanlar. Sen gençleştirme diyorsun ama sana devlet tecrübesi verecekleri çizip atıyorsun. Biz de gençlere önem veren ve gençlerin önünü açan bir partiyiz. Hangi listeye oy verilirse verilsin Numan Bey seçilecekti'' dedi.
''EN BÜYÜK HATASINI YAPTI''
Her halükarda Kurtumuş'un kongrede seçileceğini söyleyen Kazan, Kurtulmuş'un siyasi hayatında en büyük hatasını bu kongrede kürsüye çıkarak liste üzerinde yaptığı konuşmasının oluşturduğunu bildirdi.
Kazan, ''Kürsüye çıktı ve en büyük siyasi hayatının hatasını yaptı. Ben yeşil liste adayı değilim, bunun (Beyaz liste) adayıyım dedi, listeden çıktı. Ben bu liste adayı değilim, diyerek herkesin genel başkan adayı iken durum değişti. Halbuki ben kendisini; (Öyle bir kongre yapmalıyız ki bu sana seçildiğin kongreyi aratmamalı diye uyardım) uyarmıştım.'' şeklinde konuştu.
''NİCE KIYMETLİ İNSANLAR YILLARCA KENARDA KALDI''
Çok kıymetli insanların yaptığı hatalar sonrası siyasi yaşamında kenarda beklemek zorunda kaldığını hatırlatan Kazan şöyle konuştu: "Listeler farklı olsa bile bu kongreyi gene de yapacaktık. Ecevit ne zamana kadar kenarda kaldı, yazık oldu. Türkiye yararlanamadı kendisinden. Numan Bey tecrübesizliğinin kurbanı olmamalı. Bu camia kongreden ağlayarak gitti. 1200 delege oy kullanacaktı, 630 delege oy kullandı. Şu ismi çekmesiyle 310 oy aldı.''
''KONGRE YENİLENECEK, YOKSA PARTİ SEÇİME GİDEMEZ''
Hatadan dönülmesi için kongrenin yenileneceğini belirten Kazan; ''Bu kongre yenilenecek. Tekrar toplanılacak. Biz ağabeyleri olarak yanlarındayız. Hiç kimse düşünmesin. Hepimizin ittifak ettiği bir liste hazırlasın ve yine Numan Bey'i destekleyelim. Dün akşam bir toplantı yaptım. Numan Bey'le görüşmedim.'' dedi.
Sonucun ancak bir olağanüstü kongre ile düzelebileceğini söyleyen Kazan, bunun da adımını Kurtulmuş ve mevcut ekibinden beklediklerini aktardı. Kazan, ''Olaganüstü kongre ile ancak bu iş düzelir. Ondan önce bir hareketin Numan Bey'den gelmesi lazım. 1200 oya karşı 630 ile seçilmiş bir genel idare kurulu var. Beşte bir başvuru ile kongre kararı alınıyor. Mevcut yönetimden kongre kararı çıkmaz ise bu yönetim (önümüzdeki) seçimlere (genel seçimler) gidemez. Yukarı doğru tırmanıyoruz. Numan Bey beğeniliyor. Sadece o konuştu. Biz de hep destekledik. Teşkilat çok küskün gitti. Bizim hiçbir kongremizde yaşanmayanlar yaşandı. Bu kongre ile uğraşmayacağız. Adam gibi bir kongre yapılacak. Ve teşkilat buna inanacak, adam gibi olacak ki; teşkilat oy kullanacak. Yeşil listeden çekilince ben oy kullanmadan ayrıldım. Bu bir tasfiye listesi olunca millet de ayrıldı gitti. Bazı ilaveler dışında listeyle aynıydı." ifadelerini kullandı.
VESAYET GÖRÜNTÜSÜ İLE ERBAKAN AİLESİNİN PARTİDEKİ DURUMU
Erbakan'ın parti üzerinde vesayet görüntüsü vermesi ve Erbakan ailesinin parti yönetiminde yer alması konularında ise Kazan şöyle konuştu: ''Vesayet ne demek. Numan Bey'e o kadar değer verdi ki, Erbakan hocamız. Numan Bey ziyarete geldiği zaman Erbakan hocayı iki kişi kolundan tutar kapıya kadar karşılar. Saygıyı arayan Erbakan'a baksın. Tecrübelerden istifade etmeye vesayet denmez. Biz Numan Bey kardeşimizden vefa görmek istiyoruz. Biz vefamızı gösterdik. Listenin başına onu koyduk. O konuşmaya itirazımız var. O kendi siyasi hayatının en büyük hatasıdır. Bu partiyi toparlamak bundan sonra bu kadar kolay olmayacak. Bu teşkilat bize oy vermedi diye değiştirmek intihar olur. Bu duruma düşmesinler. Bu ikinci hata olur. En kısa zamanda bir araya gelinip bu yaranın kapanması lazım. Biz- onlar gibi bir ayrım ortaya çıktı. Biz bu partiyi bölmeyiz. İzin vermeyiz. Elimizden gelen her türlü anlayışı gösteririz. 40 yıldan beri siyasetin içindeyiz, rahat görelim ve kenara çekilelim istiyoruz. Taha Akyol da gaza bastı. Hırslarla siyaset olmaz. Bölerek siyaset olmaz. Milli Görüş'ün zamanın ruhuna uygun hareket etmediğini düşünmüyoruz. Kimse yokken Erbakan ve ailesi vardı bu partide. Onların partiye katkısı ortada. Katkı sağlayana partimizin kapısı kapalı diyemezsiniz.''
(CİHAN)
Cihannur
07-13-2010, 17:04
Milli Görüş'ün bitmiş olmasını fikriyat olarak söylemiyorum; siyasi parti olarak söylüyorum. Saadet Partisi'nin Necmettin Erbakan'ı reddetmesiyle birlikte Türkiye'de şu an itibariyle Milli Görüş'ün partisi kalmamıştır. Necmettin Erbakan ve arkadaşları yeni bir siyasi parti kurarlarsa Milli Görüş o siyasi partiyle yoluna devam edebilir.
İntifada
07-13-2010, 17:07
NUman kurtulmuş yeni kongreye pek yanaşmıyormuş...
Anlamıyorum ki ne istiyorlar daha...
Bırakın adam kendi listesiyle devam etsin belki başarılı oalcak...
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 17:08
Numan kurtulmuş erbakanı tasfiye etti diyenlere siyasileri ancak halk tasfiye eder dedi....
Bu halk erbakanı ve yanındakileri 8 yıl önce tasfiye etti zaten beyfendinin haberi yok galiba...
redyellow
07-13-2010, 17:10
Hayırlı olsun.
Cihannur
07-13-2010, 17:14
AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Saadet Partisi'nin düşmüş olduğu kötü duruma sevinmeyelim. Saadet Partisi'nin başına gelmiş olan bu kötü duruma sevinirsek, Allah korusun ki ileride AK Parti'nin başına da böyle kötü bir durum gelmesine sebebiyet verebiliriz. Vakarımızı ve ciddiyetimizi koruyalım inşaallah.
Kurtulmuş, 11 Temmuz'da gerçekleştirilen SP 4. Olağan Kongresi'ndeki liste krizini parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında anlattı.
Saadet Partisi (http://www.haberform.com/haber/arama/saadet-partisi-230.html) (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş (http://www.haberform.com/haber/arama/numan-kurtulmus-360.html), kongreyle ilgili tartışmanın Yüksek İstişare ve Onur Kurulu'nda bulunacak kişilerin Genel İdare Kurulu'nda bulunup bulunmaması ile ilgili olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, "Yolumuza devam ediyoruz." dedi.
SP Genel Başkanı Kurtulmuş, 11 Temmuz'da gerçekleştirilen SP 4. Olağan Kongresi'ndeki liste krizini parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında anlattı. Kurtulmuş, kendi istediği birkaç ismin Necmettin Erbakan (http://www.haberform.com/haber/arama/necmettin-erbakan-359.html) tarafından hazırlanan listeden çıkartılması üzerine yeni bir liste hazırladıklarını belirtti. Kurtulmuş, 11 Temmuz'da yapılan kongreyle iktidara yürüyüşü başlatacaklarını daha önce belirttiklerini ve kongre sonunda da SP'nin yoluna devam ettiğini söyledi.
SP'nin çift liste olduğu için ufak tefek sancılarla gündeme geldiğini ifade eden Kurtulmuş, listelerde iki genel başkan adayı olmadığını ve bir siyaset, program yarışı yaşanmadığını belirtti. Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Liste geniş istişarelerle yapıldı ve istişarelere uyuldu. Ancak, bu listeyle birlikte esas önemli olan, Yüksek İstişare Kurulu ile ilgili 2008 kongresindeki değişiklikle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen ihtar yazısının gereği karara bağlandı, Yüksek İstişare ve Onur Kurulu adı altında istişare ve onur kurulumuz onaylandı ve kabul edildi. İki liste arasındaki fark sadece istişare kurulunda bulunan ağabeylerimizin beyaz listede yer almamasıydı. Tüzükte bir kişi iki organda yer alamaz. Bizim beyaz listemizde her bölgeden temsilen il başkanı vardır."
"11 TEMMUZ GERİDE KALDI, BUGÜN 13 TEMMUZ"
Seçimde olanların geride kaldığını belirten Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: "Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmadan yürüyüşümüze devam edeceğiz. Yedekleriyle birlikte 105 kişilik bir liste hazırlıyorsunuz. Listede bizim gençlik hareketimizden süzülüp gelmiş 10 yeni genç arkadaşımız var. Çift listenin doğal gereği olarak bazı kişilerin kırgınlıkları olabilir. Söylenmiş lafların önemi yok. Birkaç gün sonra sükunet sağlanır, yolumuza devam ederiz. 11 Temmuz geride kaldı, bugün 13 Temmuz."
SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan'ın 'Süryani üye' açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, böyle bir şey olmadığını, böyle bir tartışmanın söz konusu olmadığını söyledi. Kurtulmuş, tartışmanın Yüksek İstişare ve Onur Kurulu'nda bulunacak kişilerin Genel İdare Kurulu'nda bulunup bulunmaması ile ilgili olduğunu ifade etti.
Kurtulmuş, 'kendisi ile ilgili tasfiye çalışmaları söylemleri' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bu ülkede siyasetçileri millet tasfiye eder. Herkes gördü, tasfiye kongresi değil, takviye kongresi yaptık. Yolumuza devam ediyoruz."
Necmettin Erbakan (http://www.haberform.com/haber/arama/necmettin-erbakan-359.html) ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Bizim ilişkilerimiz kâğıt üzerinde ya da herhangi bir tüzük gereği olan bir ilişki değildir. Bu siyasi hareketin kurucusudur." dedi.
'Yeşil listede Erbakan'ın kızının ve oğlu Fatih Erbakan'ın isimleri vardı. Beyaz liste Erbakan'ın tasfiyesi olarak yorumlandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Kurtulmuş, "Herhangi bir liste üzerinde mutabakat olsaydı, ikinci liste ihtiyacı olmazdı. Ortada mutabakat olmadığı bellidir. Listeleri ben oluşturduktan sonra kendilerine göndereceğimi söyledim. 10 isim belirledim, bırakın da genel başkan bunu belirlesin. Fatih Erbakan başta olmak üzere bazı arkadaşlar benim kendilerine gönderdiğim son listemde vardı. Kendilerinin bize gönderdiği son listede bazı değişiklikler olduğu için biz de birkaç isimde değişiklik yaptık." cevabını verdi.
http://www.haberform.com/haber/kurtulmustan-carpici-aciklama-saade-kongre-izle-saadet-partisi-kriz-saadet-numan-57496.htm
İntifada
07-13-2010, 17:17
AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Saadet Partisi'nin düşmüş olduğu kötü duruma sevinmeyelim. Saadet Partisi'nin başına gelmiş olan bu kötü duruma sevinirsek, Allah korusun ki ileride AK Parti'nin başına da böyle kötü bir durum gelmesine sebebiyet verebiliriz. Vakarımızı ve ciddiyetimizi koruyalım inşaallah.
:olmaz::olmaz::olmaz::olmaz::olmaz:
bundanda bizi sorumlu tutuyorla cihannur usta
Seviniyorum Türk siyaseti ve SP adına seviniyorum niye sevin miyim ki.Hoş görüntüler ortaya çıkmasa da hoş bir gelişme oldu en azından şahsım olarak öyle düşünüyorum...
Biz inşaALLAH o duruma düşmeyiz...
Bizim genel başkanımız onlar vurdukça sadece geçmişine dönüp baktı kendine baktı saygıda ve sevgide kusur etmedi...
Ki SP'de yaşananları açıkçası müstehaktır diye düşünüyorum.
İntifada
07-13-2010, 17:17
http://i27.tinypic.com/257ggm0.png
iki resimde bir tezatlık var ama :)
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 17:20
Hayırlı olsun.
Abi bir saadetli olarak sizin yorumlarınıza önem veriyorum....
Sizinde yorumlarınız bekliyorum...
Cihannur
07-13-2010, 17:20
:olmaz::olmaz::olmaz::olmaz::olmaz:
bundanda bizi sorumlu tutuyorla cihannur usta
Kim sorumlu tutuyor sizi? Anlayamadım.http://img808.imageshack.us/img808/9692/haberimyokkidiyensmiley.gif (http://img808.imageshack.us/i/haberimyokkidiyensmiley.gif/)
Cihannur
07-13-2010, 17:24
Seviniyorum Türk siyaseti ve SP adına seviniyorum niye sevin miyim ki.Hoş görüntüler ortaya çıkmasa da hoş bir gelişme oldu en azından şahsım olarak öyle düşünüyorum...
Bizim genel başkanımız onlar vurdukça sadece geçmişine dönüp baktı kendine baktı saygıda ve sevgide kusur etmedi...
İyilikle sevinmenin bir mahzuru yoktur. Birinin başına kötü birşey geldiği zaman onun başına gelen kötü şeyden dolayı başkalarının sevinmelerinin mahzuru vardır.
İyilikle sevinmenin bir mahzuru yoktur. Birinin başına kötü birşey geldiği zaman onun başına gelen kötü şeyden dolayı başkalarının sevinmelerinin mahzuru vardır.
Sevinmiyorum fakat çekinmeden söyleyebilirim ki Müstehaktır diyorum dedim diyeceğim.
Yapılanları söylenenleri unutmadık unutmayız...
İntifada
07-13-2010, 17:29
Kim sorumlu tutuyor sizi? Anlayamadım.http://img808.imageshack.us/img808/9692/haberimyokkidiyensmiley.gif (http://img808.imageshack.us/i/haberimyokkidiyensmiley.gif/)
MGF de olayın nasıl yankı bulduğunu biliyormusunuz...
Siyonistler ve işbirlikçileri akp saadeti karıştırdı diye...
Cihannur
07-13-2010, 17:40
Yapma ya Akıncı. AK Parti'ye karşı böyle bir yalanı ve iftirayı atabildiler demek.http://img696.imageshack.us/img696/6448/okeolmusmiley1.gif (http://img696.imageshack.us/i/okeolmusmiley1.gif/)
AK Parti ne yapmış Saadet Partisi'ni karıştırmak için? Erbakan Hoca'nın hazırlamış olduğu Yeşil listeyi ona büyü yaparak mı hazırlatmış?http://img535.imageshack.us/img535/8987/sihirbazsmiley.gif (http://img535.imageshack.us/i/sihirbazsmiley.gif/)
redyellow
07-13-2010, 17:44
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
mgf de böyle yazıldığının linkini verir misiniz?
Ben kongre ile ilgili yorum yapmak için bile başlık bulamadım, siz bulmuşsunuz demek ki.
Linki verin de bizde yazalım.
İntifada
07-13-2010, 17:56
Ben kongre ile ilgili yorum yapmak için bile başlık bulamadım, siz bulmuşsunuz demek ki.
Abi linki hemen bulup vermek isterim...
Lakin benim mesaj geçmişimde o başlıkla alakalı geçmiş görünmüyor ya başlık silindi ya konu kapandı...
Zaten mgf ye giremiyorum sağolsunlar dün kapsamlı bir ban çalışması yapıldı mgfde...
redyellow
07-13-2010, 18:01
Abi linki hemen bulup vermek isterim...
Lakin benim mesaj geçmişimde o başlıkla alakalı geçmiş görünmüyor ya başlık silindi ya konu kapandı...
Zaten mgf ye giremiyorum sağolsunlar dün kapsamlı bir ban çalışması yapıldı mgfde...
Silinmiş olabilir... dediğim gibi dünden bu yana mgf foruma bakıyorum kongreyle ilgili başlık arıyorum yok.. bir tane var orda da fazla yoruma müsade edilmiyor bu sebeple sormuştum linkini verebilirmisin diye.
Demek ki mgf forum yönetimi bu tip yazıları istemiyor, müsade etmiyorlar ki silmiştir.
Bu durumda sizin mgf forumu eleştirmeniz değil, tebrik etmeniz gerekir.
Hayırlısı.
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 18:29
Herkes bizim kadar tahhammül edemiyor demekki... birde AK Partide demorasi özgürlük yok derler...
Herkes bizim kadar tahhammül edemiyor demekki... birde AK Partide demorasi özgürlük yok derler...
ALLAH'ın selamını verdim ve arkadaşlarım niye banlandı dedim diye banlandım...
Adam bizim forumda domuz resmi koyuyor saçma saçma tutumlar sergiliyor bizim verdiğimiz en kötü ceza 2 gün..:D Aramızda gerçekten FARK VAR!
Cihan_ŞümuL
07-13-2010, 19:56
AK Parti ne yapmış Saadet Partisi'ni karıştırmak için? Erbakan Hoca'nın hazırlamış olduğu Yeşil listeyi ona büyü yaparak mı hazırlatmış?http://img535.imageshack.us/img535/8987/sihirbazsmiley.gif (http://img535.imageshack.us/i/sihirbazsmiley.gif/)
Yeşil listeyi ERbakan hoca hazırlamadı.Yeşil listeyi hep beraber hazırladılar.
Ve numan hocamızda beraberdiler mutabıktılar.
Sonradan hazırlanan liste yani 2.liste yani beyaz liste süpriz listedir.
Ve 5-6 kişi farketmektedir.
Şevket Kazan
15:15'te skytürk televizyonunda üç kez üst üste "Erbakan hocamız Numan bey kardeşimizi seviyor" demiştir...
"Gönüller alınır yola devam edilir... Biz kardeşleriz, olur böyle şeyler ama keşke olmasaydı" diyerek de sözlerini bağlamıştır...
Terennüm
07-13-2010, 19:57
NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını cevaplayan eski Adalet Bakanı ve Saadet Partisi eski genel başkan yardımcısı Şevket Kazan, kongreden bir gün önce Numan Kurtulmuş ile liste üzerinde uzlaştıklarını fakat sabah 5 sıralarında listenin değişitirildiğini açıkladı.
Kurtulmuş'un tecrübesizce davranıp, partiyi karıştırdığını belirten Kazan, "Bugün bu hatayı yaptılar. Bu zamana kadar onlara ağabeylik yaptık. Şimdi bu hatayı yapanlar cezasını çekecektir." dedi.
Kazan şunları kaydetti: Parti derin bir huzursuzluk içerisinde. Teşkilatta karışıklık var ve büyük bir üzüntü var. 600 kişi oy kullanmadan gitti. Ben yeşil liste yokum deyince küsüp gittiler. Numan Bey'in bu yaptığı maalesef bir tecrübesizliktir. Çok yanlış bir siyasi hareket yaptık. Çok yazık etti.
İntifada
07-13-2010, 20:01
Numan kurtulmuş saadet için en hayırlı hareketi yapmıştır...
Takım taraftarları gibi oldum olası partilerden söz etmeyi tartışmayı sevmem. Bazı konularda da hayırlısı olsun dedim. Beni sadece ak parti ve politikaları ilgilendirir.
redyellow
07-13-2010, 20:12
:)
İyi de silinen yazıda saadet kongresiyle ilgili olarak sizin partinin suçlanması varmış:)
Mgf yönetimi de böyle bir yazıyı silmiş.
Tahammül etmeleri mi lazımdı böyle bir yazıya sizce?
İyi etmişler silmekle, bu tür gereksiz suçlamalar hiç bir camiaya bi şey kazandırmaz.
Terennüm
07-13-2010, 20:20
İyi de silinen yazıda saadet kongresiyle ilgili olarak sizin partinin suçlanması varmış:)
İyi etmişler silmekle, bu tür gereksiz suçlamalar hiç bir camiaya bi şey kazandırmaz.
mesele silinip silinmemesi değil ki:mesele bu olayları akpartiye mal edilmesi..
Cihannur
07-13-2010, 20:29
Yeşil listeyi ERbakan hoca hazırlamadı.Yeşil listeyi hep beraber hazırladılar.
Ve numan hocamızda beraberdiler mutabıktılar.
Sonradan hazırlanan liste yani 2.liste yani beyaz liste süpriz listedir.
Ve 5-6 kişi farketmektedir.
Şevket Kazan
15:15'te skytürk televizyonunda üç kez üst üste "Erbakan hocamız Numan bey kardeşimizi seviyor" demiştir...
"Gönüller alınır yola devam edilir... Biz kardeşleriz, olur böyle şeyler ama keşke olmasaydı" diyerek de sözlerini bağlamıştır...
Yeşil listeyi Erbakan Hoca hazırlamış derken Yeşil listeyi Erbakan'ın tek başına hazırlamış olduğunu kastetmiyorum. Yeşil liste Erbakan'ın istediği listeydi. Yeşil liste herkesin istediği ortak liste olsaydı Numan Kurtulmuş, Beyaz listeyi çıkarmazdı.
Cihan_ŞümuL
07-13-2010, 20:36
Yeşil listeyi Erbakan Hoca hazırlamış derken yeşil listeyi Erbakan'ın tek başına hazırlamış olduğunu kastetmiyorum. Yeşil liste Erbakan'ın istediği listeydi. Yeşil liste herkesin istediği ortak liste olsaydı Numan Kurtulmuş, Beyaz listeyi çıkarmazdı.
işte bilmece tam da orda başlıyor.
yada ben /biz yanlış anlıyoruz.
Neyse hayırlısı olsun.
Numan hocamızın acıklamasını okudum güzeldi.
Milli gazetedeki yıldızlı yazıda devam diyordu.
Önce üzüldük ama şimdi :):):)
Terennüm
07-13-2010, 20:48
http://img.internethaber.com/news/147422.jpg
Kapatılan Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan’a ile birlikte hareket eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, çift liste krizinin yaşandığı kongrenin yenileneceğini söyledi.
Partinin hiçbir zaman bölünmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kazan, ortaya çıkan kötü tablonun gerçekleşecek olağanüstü bir kongreyle aşılacağını ifade etti. Kazan, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’tan bu yönde bir adım atmasını beklediklerini kaydetti. Kazan, ‘’Mevcut yönetim yaptığı hatayı yenilenecek bir kongre ile düzeltmelidir. Hata düzeltilmeli ve özür dilenecek bir kongre yapılmalıdır.’’ dedi. Kazan, Kurtulmuş’tan vefa beklediklerini de sözlerine ekleyerek kendisine uyarılarda bulundu.
KAZAN KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Flash Televizyonu'nun sabah programında konuşan Şevket Kazan kongre sürecini şöyle anlattı: ‘’En güçlü kadrolarımızı istişarelerimizle yapmışızdır. Bu her zaman böyle olmuştur. Kurtulmuş’un daha önce adaylığına da böyle bir istişareyle karar verilmiştir. Ondan sonra partinin nasıl canlandığı görülmüştür. Çift liste olduğu zaman bazıları sevinir bazıları da üzülerek giderek kongreden. Biz buna karşı olduğumuz için bu tür toplantıları yaparız. Kongre öncesi 25 kişilik bir istişare grubu çalıştı. Yeni katılımlar olacak çok titiz çalışma gerekliydi. Birliktelik içinde oturduk çalıştık, çalıştık.
NUMAN KURTULMUŞ GECE GELMİŞ
Gecenin onunda Numan Bey geldi. Çalışmanın sonunda onun görüşlerini alarak listeye son şeklini verdik. 10 Temmuz gecesi saat 22.00’de son şeklini verdik. Ondan önce arkadaşları üzerinden görüşlerini alıyorduk. 25 kişilik heyetle 65 kişi belirledik. Ona da 10 kişi belirlemesi için listede 10 kişilik yer bıraktık. O konuşmasını hazırlarken onun arkadaşları onun adına katıldılar. Biz ona o kolaylığı sağladık. Hazırlanmış olan listede kendisine 10 kişilik hak bırakıldı. Mutabakata varıldı. Ben çalışmak istediğim kişilerle çalışmak isterim dedi. Tabii camianın, partinin istediğiyle çalışmak lazım. O ilk kez genel başkan olduğu için bunu bilmiyor. Biz evlerimize gittik. Gece saat sabaha karşı 05.00’te telefon geldi Numan Bey tarafından; biz kendi listemizi hazırladık dediler.’’
"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"
Şevket Kazan, Numan Kurtulmuş’un kendi hazırladıkları liste ile değil de kendi listesiyle kongrede delegenin karşısına çıkmasından ötürü hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Kazan açıklamalarında, ‘’Bizi zaten hayal kırıklığına uğratan bu. Ona bir genel başkan yardımcılığı yaptım. Ben ona saygı duydum. Genel başkanım dedim. Fikirlerimi açıkça ifade ettim. Hiçbir partide olmayan bir anlayış gördü bizde ve çok serbest bir genel başkanlık yaptı. Aman o ön planda dursun diye bir yıl süreyle kimse ekrana çıkmadı. O tek olmak istedi. Tek görünmek istedi.’’ diye kendisi açısından duyduğu hayal kırıklığını aktardı.
"BİZ SUSTUK HEP O KONUŞTU’’
Kurtulmuş’un önünü açmak için hep sustuklarını söyleyen Kazan, ‘’Biz bir yıl süreyle hep sustuk, hep o konuştu. Hep o söyledi.’’ dedi. Konuşmasında yine listeye değinen Kazan, ‘’Listenin başına Numan Kurtulmuş yazdık. Buna kimsenin bir itirazı yok. Kendisini seviyoruz. Oturuyoruz konuşuyoruz. (Davul onun boynunda tokmak bizde diye bir şey yok) 60 kişide ittifak edilmiş. Tokmak Numan Bey'in elinde olacaktı. Onun karizmasına helal gelmesin diye bir sene sustuk. Hep o konuştu. Biz Numan Bey'in etrafına ikilik göstermeyecek, tecrübesiyle faydalı olacak bir ekip koymak istedik. Salona gittiğimiz zaman dolayısıyla kırgın ve üzgündük.’’ diye konuştu.
"BİZİM DIŞIMIZDA LİSTE ÇIKARMASINA ÜZÜLDÜK’’
Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bizi ezen-üzen iki listenin okunması oldu. En büyük tepkiyi de kongrede Oğuzhan Asıltürk kardeşim gördü. Bunları kürsüde anlattı. Sonra konuşunca (Asıltürk) anlaşıldı. İki liste de de çok farklılık yok aslında, ifadesinde bulundu."
Konuşmasında Kurtulmuş’a seslenen Kazan, ‘’Sen üzerini çizip attıkların devlet tecrübesi olanlar. Sen gençleştirme diyorsun ama sana devlet tecrübesi verecekleri çizip atıyorsun. Biz de gençlere önem veren ve gençlerin önünü açan bir partiyiz. Hangi listeye oy verilirse verilsin Numan Bey seçilecekti’’ dedi.
EN BÜYÜK HATASINI YAPTI’’
Her halükarda Kurtumuş’un kongrede seçileceğini söyleyen Kazan, Kurtulmuş’un siyasi hayatında en büyük hatasını bu kongrede kürsüye çıkarak liste üzerinde yaptığı konuşmasının oluşturduğunu bildirdi.
Kazan, ‘’Kürsüye çıktı ve en büyük siyasi hayatının hatasını yaptı. Ben yeşil liste adayı değilim, bunun (Beyaz liste) adayıyım dedi, listeden çıktı. Ben bu liste adayı değilim, diyerek herkesin genel başkan adayı iken durum değişti. Halbuki ben kendisini; (Öyle bir kongre yapmalıyız ki bu sana seçildiğin kongreyi aratmamalı diye uyardım) uyarmıştım.’’ şeklinde konuştu.
"NİCE KIYMETLİ İNSANLAR YILLARCA KENARDA KALDI"
Çok kıymetli insanların yaptığı hatalar sonrası siyasi yaşamında kenarda beklemek zorunda kaldığını hatırlatan Kazan şöyle konuştu: "Listeler farklı olsa bile bu kongreyi gene de yapacaktık. Ecevit ne zamana kadar kenarda kaldı, yazık oldu. Türkiye yararlanamadı kendisinden. Numan Bey tecrübesizliğinin kurbanı olmamalı. Bu camia kongreden ağlayarak gitti. 1200 delege oy kullanacaktı, 630 delege oy kullandı. Şu ismi çekmesiyle 310 oy aldı.’’
‘’KONGRE YENİLENECEK, YOKSA PARTİ SEÇİME GİDEMEZ’’
Hatadan dönülmesi için kongrenin yenileneceğini belirten Kazan; ‘’Bu kongre yenilenecek. Tekrar toplanılacak. Biz ağabeyleri olarak yanlarındayız. Hiç kimse düşünmesin. Hepimizin ittifak ettiği bir liste hazırlasın ve yine Numan Bey'i destekleyelim. Dün akşam bir toplantı yaptım. Numan Bey'le görüşmedim.’’ dedi.
Sonucun ancak bir olağanüstü kongre ile düzelebileceğini söyleyen Kazan, bunun da adımını Kurtulmuş ve mevcut ekibinden beklediklerini aktardı. Kazan, ‘’Olaganüstü kongre ile ancak bu iş düzelir. Ondan önce bir hareketin Numan Bey'den gelmesi lazım. 1200 oya karşı 630 ile seçilmiş bir genel idare kurulu var. Beşte bir başvuru ile kongre kararı alınıyor. Mevcut yönetimden kongre kararı çıkmaz ise bu yönetim (önümüzdeki) seçimlere (genel seçimler) gidemez. Yukarı doğru tırmanıyoruz. Numan Bey beğeniliyor. Sadece o konuştu. Biz de hep destekledik. Teşkilat çok küskün gitti. Bizim hiçbir kongremizde yaşanmayanlar yaşandı. Bu kongre ile uğraşmayacağız. Adam gibi bir kongre yapılacak. Ve teşkilat buna inanacak, adam gibi olacak ki; teşkilat oy kullanacak. Yeşil listeden çekilince ben oy kullanmadan ayrıldım. Bu bir tasfiye listesi olunca millet de ayrıldı gitti. Bazı ilaveler dışında listeyle aynıydı." ifadelerini kullandı.
VESAYET GÖRÜNTÜSÜ İLE ERBAKAN AİLESİNİN PARTİDEKİ DURUMU
Erbakan’ın parti üzerinde vesayet görüntüsü vermesi ve Erbakan ailesinin parti yönetiminde yer alması konularında ise Kazan şöyle konuştu: ‘’Vesayet ne demek. Numan Bey'e o kadar değer verdi ki, Erbakan hocamız. Numan Bey ziyarete geldiği zaman Erbakan hocayı iki kişi kolundan tutar kapıya kadar karşılar. Saygıyı arayan Erbakan’a baksın. Tecrübelerden istifade etmeye vesayet denmez. Biz Numan Bey kardeşimizden vefa görmek istiyoruz. Biz vefamızı gösterdik. Listenin başına onu koyduk. O konuşmaya itirazımız var. O kendi siyasi hayatının en büyük hatasıdır. Bu partiyi toparlamak bundan sonra bu kadar kolay olmayacak. Bu teşkilat bize oy vermedi diye değiştirmek intihar olur. Bu duruma düşmesinler. Bu ikinci hata olur. En kısa zamanda bir araya gelinip bu yaranın kapanması lazım. Biz- onlar gibi bir ayrım ortaya çıktı. Biz bu partiyi bölmeyiz. İzin vermeyiz. Elimizden gelen her türlü anlayışı gösteririz. 40 yıldan beri siyasetin içindeyiz, rahat görelim ve kenara çekilelim istiyoruz. Taha Akyol da gaza bastı. Hırslarla siyaset olmaz. Bölerek siyaset olmaz. Milli Görüş'ün zamanın ruhuna uygun hareket etmediğini düşünmüyoruz. Kimse yokken Erbakan ve ailesi vardı bu partide. Onların partiye katkısı ortada. Katkı sağlayana partimizin kapısı kapalı diyemezsiniz.’’
internethaber
Taban birlik ve beraberlik naraları atarken tavan kaynıyor...Hadi hayırlısı...
mgf kadar despot, fikirlere karsi, aciz bir forum görmedim!.. dün ben dahil 4-5 arkadasi banladilar hemde hic bir hakaret, karalama, yalan, propaganda olmadigi halde..
ben solcu forumlarada üye oldum ama milli görüs forumu kadar despotizm yoktu..
banlanmamizin sebebi kralin ciplak oldugunu dile getirmek, dogrulari söylemek, kendi düsüncelerimizi dile getirmek..
kongre hakkinda baslik acilmasina bile izin vermiyorlar, farkli görüslere tahammül edemiyorlar cünkü sp kongresindeki acziyeti ancak böyle sansürle kapayabiliyorlar..
oysaki siz olun, uranum olsun, zilzal olsun, elif zeynep olsun burada en aykiri yorumlar yapiyor, ak partiyi elestirebiliyorsunuz, fikirlerinize pranga vurulmuyor..
iste ak partiyle, diger partiler arasindaki özgürlük farki burada birileri sözde özgürlükten yanayken biz özde özgürlük diyoruz..
bu arada siz her zaman süphecisiniz söylediklerimize itibar etmeyebilirsiniz benim rumuzum "muamma" ydi bir bakin bakalim yazilarimda ne gibi sakinca varki beni sebebsiz sekilde banladilar!
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 21:07
Abin banlana üyeler bizim forumdada bulunan arkadaşlarmış...
Abin banlana üyeler bizim forumdada bulunan arkadaşlarmış...
evet beni bile banladilar hemde üyelik tarihim 2007 hic bir hakaret, karalama, camur yok sadece fikirlerimizi seviye sinirlarinda beyan ettik..
ama klasik milli görüscüler iste kendileri baskalarini hakarete varacak sekilde elestirir ama en ufak elestiriye tahammül edemezler!
Terennüm
07-13-2010, 21:12
evet beni bile banladilar hemde üyelik tarihim 2007 hic bir hakaret, karalama, camur yok sadece fikirlerimizi seviye sinirlarinda beyan ettik..
ama klasik milli görüscüler iste kendileri baskalarini hakarete varacak sekilde elestirir ama en ufak elestiriye tahammül edemezler!
sevgili galevera onların deyimiyle fark var...
Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 21:13
İşte o yüzden onlar orda biz iktidardayız....
mgf kadar despot, fikirlere karsi, aciz bir forum görmedim!.. dün ben dahil 4-5 arkadasi banladilar hemde hic bir hakaret, karalama, yalan, propaganda olmadigi halde..
banlanmamizin sebebi kralin ciplak oldugunu dile getirmek, dogrulari söylemek, kendi düsüncelerimizi dile getirmek..
kongre hakkinda baslik acilmasina bile izin vermiyorlar, farkli görüslere tahammül edemiyorlar cünkü sp kongresindeki acziyeti ancak böyle sansürle kapayabiliyorlar..
oysaki siz olun, uranum olsun, zilzal olsun, elif zeynep olsun burada en aykiri yorumlar yapiyor, ak partiyi elestirebiliyorsunuz, fikirlerinize pranga vurulmuyor..
iste ak partiyle, diger partiler arasindaki özgürlük farki burada birileri sözde özgürlükten yanayken biz özde özgürlük diyoruz..
bu arada siz her zaman süphecisiniz söylediklerimize itibar etmeyebilirsiniz benim rumuzum "muamma" ydi bir bakin bakalim yazilarimda ne gibi sakinca varki beni sebebsiz sekilde banladilar!
:saygılar::saygılar::saygılar:
Abi birde siz gerçekleri söylemişsiniz diye banlanmışsınız hadi onuda anladım onuda geçtim...
Ben selamun aleykum dedim arkadaşlarımı niye banladınız benide banladılar..:D
Hatta ban sebebim yavuzun üye adı idi ...:w::w::w::w:
Öyle bir forum daha hayatımda görmedim görmemde herhalde....:w::w:
Beylerbeyi
07-13-2010, 21:18
mgf foruma bir ara ben de girdim, ağzıma geleni söylüyordum ama banlamadılar heralde yönetimi değişmiştir.
ayrıca malum kongreyle Saadet bitmiştir. Erbakan Hoca da artık evine gidip dinlensin. bu yaştan sonra siyaset fazlasıyla yoruyor kendisini, bazen ağzından çıkanları kulakları bile duymuyor. Kurtulmuş'u beğendiğini de sanmıyorum, halbuki Saadette iş yapabilecek tek isim Numan Kurtulmuştur. 70- 80 yaşlarında eski Refahçı üyeleri listesinde yazmaması gayet normal. herkes gençlere yöneliyor bazıları eski kafalarla devam..
İntifada
07-13-2010, 21:23
muamma senmiydin abi :)
Bende helal olsun kim bu diyordum :)
Laki bizide banladılar hemde bissürü teşekkürüm vardı...
Adamlar neyi eleştireceklerini şaşırmışlar...
Vakiti çöpe atıyorlmış baksanıza ;D;D
neyse 10 gün ban yazdılar zaten sınavalrdan dolayı giremicem gelene kadar açılır...
mgf foruma bir ara ben de girdim, ağzıma geleni söylüyordum ama banlamadılar heralde yönetimi değişmiştir.
ayrıca malum kongreyle Saadet bitmiştir. Erbakan Hoca da artık evine gidip dinlensin. bu yaştan sonra siyaset fazlasıyla yoruyor kendisini, bazen ağzından çıkanları kulakları bile duymuyor. Kurtulmuş'u beğendiğini de sanmıyorum, halbuki Saadette iş yapabilecek tek isim Numan Kurtulmuştur. 70- 80 yaşlarında eski Refahçı üyeleri listesinde yazmaması gayet normal. herkes gençlere yöneliyor bazıları eski kafalarla devam..
Bence de artık her gelene geçene kılıç çekmeyi bırakmış olur aklımıza iyi siyasetçi yetiştiren bir hoca olarak kalsın bizde onca dediklerini unutalım yaşına hürmeten fakat bırakacak gibi de gözükmüyor...
Beylerbeyi
07-13-2010, 21:27
deniz baykal bile bıraktı erbakan hasta haliyle, tekerli sandalye de oturmasına rağmen bırakmadı gitti (:
bir de deniz baykala kızıyorduk, daha beterleri varmış..!
neyse 10 gün ban yazdılar zaten sınavalrdan dolayı giremicem gelene kadar açılır...
Bende süre bile vermemişler ya...:w::w::w:
kardesim benim o foruma üyelik tarihim beni banlayanlardan bile eski 2007 yili ve hic bir mesajimda hakaret, karalama, camur yok sadece fikirlerimizi beyan ettik tabiki cogu konuda mesajlarimizi yazamadik bile cünkü sansür koymuslar!
İntifada
07-13-2010, 21:39
kardesim benim o foruma üyelik tarihim beni banlayanlardan bile eski 2007 yili ve hic bir mesajimda hakaret, karalama, camur yok sadece fikirlerimizi beyan ettik tabiki cogu konuda mesajlarimizi yazamadik bile cünkü sansür koymuslar!
neyse...
ban kaldırılır kaldırılmaz aynen devam :)
Ahİr zamanIn dehşetİ.
Yemek yiyenlerin büyük tabağa üşüştükleri gibi, insanların size karşı birleşip üşüşmeleri yakındır. Biri sordu :"Aceba o zaman biz sayıca az mı olacağız?”. Peygamberimiz şöyle buyurdu : “Hayır, bilakis siz o zaman sayıca çok olacaksınız. Fakat selin sürüklediği çer çöp gibi olacaksınız. Allah düşmanlarınızın kalbinden sizin korkunuzu çıkaracak, sizin kalplerinize de VEHN sokacak.” “Vehn nedir Ya Resulallah!” denildiğinde de, şöyle buyurdu : “Dünya sevgisi ve ölüm korkusu”. (M.Z. 5.345)
"Sizler, kendinizden önce gelen ümmetlerin sünnetine (yoluna) kulacı kulacına, arşını arşınına ve karışı karışına muhakkak tıpa tıp uyacaksınız. Hatta onlar, daracık bir keler deliğine girseler oraya siz de gireceksiniz". Oradakiler, "Ey Allah'ın Resûlü! (Onlar) yahudiler, ve hıristiyanlar mı?" diye sordular. Aleyhissalâtu vesselâm: "Bunlar değilse kimler olur?" buyurdular." (K.S. C.17.-1213.)
Ademin (as) yaratılışı ile kıyamet arasında deccal (fitnesin)den daha büyük hadise yoktur. (Ramuz. . . . . . 4613 )
4. “Allah'ın gönderdiği her peygamber, ümmetini onunla (yani Deccalla) korkuttu. Nuh aleyhisselam ümmetini onunla korkuttu, ondan sonra gelen peygamberler de. O, sizin aranızdan çıkacak.” ( Buhari ve Müslim)
“Kim deccalın çıktığını işitirse ondan uzak dursun. Çünki kişi ona gider görmüş olduğu aldatıcı şeylerden dolayı onu mümin zannederek ona tabi olur.” Hakim
"Benden sonra bir çok fitneler zuhur edecek, onlardan biride EHLAS fitnesidir. O fitnede harp ve kaçış olacak. Ondan sonra daha şiddetli bir fitne baş gösterecek. Sonra bir fitne daha…İşte fitne bitti, dendikçe, bitmeyecek, yine devam edecek. İçine girmedik ev kalmayacak; bulaşmadık hiç bir müslüman da görülmeyecek. Bu fitne ehli beytimden bir müslümanın (Mehdinin) çıkmasına kadar devam edecek.” (Ramuz. 3727)
(EHLAS için kamus şunları zikreder: “1-Yağmurun daimi yağması, 2-Satıcının müşteriyi aldatması, 3-Bitkilerin bir yeri bürümesi.” Bu ifadelere göre; ahir zaman fitnelerinin bir biri ardınca gelmesi, çok aldatıcı olması ve her tarafı kaplaması anlaşılır.)
“İlerde bir takım fitneler olacak. O fitne zamanında oturan ayakda durandan, ayakda duran yürüyenden, yürüyen koşandan hayırlıdır. Her kim fitne vukuunda muttali’ olup onu görmeğe çalışırsa içine düşer. Her kim o fitne zamanında iltica edecek veya sığınacak bir yer bulursa hemen sığınsın.” (Buhari)
2. Ahİr zamanda İdarecİler.
<LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Deccaldan önce aldatıcı seneler olacak, yağmur çok yağacak, bitki az olacak. Doğru kimseler yalanlanacak, yalancı kimseler doğrulanacak. Haine güvenilecek, emin kimse hain sayılacak. Rüveybida söz sahibi olacak.” “Rüveybida nedir Ya Resulallah” diye sordular. Cevaben “Kendisine önem verilmeyen ayak takımından olan kişi.” buyurdu. (M.Z.5.343)
"emanet zayi’ edildiği zaman kıyameti bekle!” “Emanetin zayi edilmesi nedir?” diye soruldu. Cevaben : "İş ehil olmayanlara verildiği zaman kıyameti bekle" buyurdular. (R 713)
3. Ahİr zamanDA kadInlar.
<LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">Deccala tabi olanların ekseriyyeti kadınlardır. (Kenzül ummal. 38831 <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">Deccala tabi olanların ekseriyyeti yahudiler, kadınlar ve bedeviler olacak. (kenzül ummal: 38779 ) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Yahudi kadınlarından onüçbin kadın deccala tabi olacak.” Kenzül ummal: 39687 <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Arkamda erkekler için kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım.” (Buhari) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Kadınlar şeytanların tuzaklarıdır.”
kasiyatün a riyat
4. Ahİr zamanDA İktİsadİ DURUM (helal ve haram.)
<LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki kişi elde ettiği malın haramdan mı, yoksa helaldan mı olduğuna dikkat etmeyecek.” (Ramuz.. 6238) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki : o zamanda (çokça) faiz yiyecekler. İçlerinden faiz yemeyenlere bile mutlaka onun tozundan (buharından) bulaşacak.” (Ramuz . 6248) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Öyle bir zaman gelirki insanlar kurt olur. Kurt olmayanı kurtlar yer.” (Keşful hafa: )
“İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki ; ( o zamanda ) kimin sarısı, beyazı (yani altını, gümüşü), yoksa yaşama hakkı olmayacaktır.” (Ramuz..6241)
5. Ahİr zamanDA İlİm ve alİmler.
<“İlim kalkacak, cehalet zuhur edecek. İçki içilecek zina yaygınlaşacak.” (Buhari) ...Muhakkak ki Allah ilmi insanların içinden çekip çıkarmak suretiyle almaz. Fakat alimleri vefat ettirmek suretiyle ilmi onlardan kabz eder, alır. İnsanlar alimler kalmayınca bir takım cahilleri baş edinirler, onlara sorular sorarlar; onlarda cahilce fetva verirler. Kendileri sapıttıkları gibi insanlarıda sapıtırlar. . (M.Z.1.323)
Ümmetime öyle bir zaman gelecek ki: okuyucular çoğalacak, fakihler azalacak, ilim (ortadan) kalkacak, fitne ve ölümler çoğalacak. Ondan sonra öyle bir zaman gelecek ki : ümmetimden kur’an okuyan kişiler bulunacak (fakat okudukları) boğazlarından geçmeyecek …Sonra bir zaman gelecek ki : Müşrik, Allah hususunda aynı silahla mümine karşı mücadele edecek. (Ramuz. 3738)
6. Ahİr zamanDA dini durum.Abidler.
İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki : kişinin imanı gömlek çıkarılır gibi çıkarılacak da o bunun farkına varmayacak. (Ramuz. . . . . . 6251) “İleride bir fitne olacak. Kişi sabahleyin mümin kalkacak, akşama kafir olmuş bir halde girecek. Ancak Allahın ilimle ihya ettiği kimseler müstesna.” (Ramuz. 3722) “İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki ; bir saat duracaklar da kendilerine namaz kıldıracak bir imam bulamayacaklar.” (Ramuz.. 6246) “Öyle bir zaman gelecekki bir mescidde binden fazla insan namaz kılacak, fakat içlerinde (kamil) bir mümin olmayacak.” (Ramuz.. .3742) Ramuz. . . . .3738-3741)3768 Ümmetimin sonlarına doğru mescidlerini süsleyip kalplerini harabeye çeviren kavimler zuhur edecek. Onlardan (hiç) biri elbisesine verdiği önemi dinine vermeyecek! Dünyalık yerinde olduktan sonra, artık dinlerine ne olursa olsun aldırmayacaklar.” (Ramuz. 3768)
“İslami bağlar hükümden (ahkamdan) başlayarak namazda bitmek üzre bir bir çözülecek, her bir bağ çözüldükçe de insanlar diğer kalanlara sarılacaktır. (İbn-i Asakir, Ahmed İbn-i Hanbel)
7. SAMİMİ MÜSLÜMANLARIN DURUMU
<LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify"> İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki ümmetimin o zamanki ihtilafında sünnetime sarılan kıvılcımları avuçlayan gibi olacak. (Ramuz.. 6239) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki, bir mümin o zamanda (açık olarak ibadet yapamayacak) ve içini dışa vuramayacak. Tıpkı bugünkü münafık gibi. (Ramuz. 6253) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">İnsanlara öyle bir zaman gelir ki ; mümin olan kimse (insanların gözünde) koyunundan daha değersiz olur. (K.U.11.276)
İslam garib olarak başladı; başladığı gibi tekrar garib olacakdır. Ne mutlu o gariblere! (M:Z.1.39)
8. AHİR ZAMANDA İMAN-KURAN VE SÜNNET
<LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">Size 2 şey bıraktım (ki) onlara sarıldığınız müddetçe sapıtmazsınız. (Onlardan biri) Allahın kitabı (diğeri de) Resulünün sünnetidir. (M.Z.1.43.) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Ümmetimin fesada düşdüğü (bozulduğu) bir zaman da sünnetime sarılana yüz şehid sevabı verilir.” Beyhaki <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“Kim benden sonra öldürülmüş sünnetlerimden bir sünneti ihya ederse beni seviyor demektir, kimde beni seviyorsa o benimledir.” (mz.1.45)
Allahın rahmeti benim halifelerimin üzerine olsun.” “Ya Resulallah senin halifelerin kimlerdir.”diye soruldu. Peygamberimiz sav de “Sünnetimi ihya edenler, diriltenler ve onu insanlara öğretenlerdir" buyurdu. (Ramuz. 3633)
9. Ahİr zamanDA cemaat.
<LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">İsrail oğullarının başına ne geldi ise, hepsi karış karış Ümmetiminde başına gelecek. Hatta onlardan biri aleni olarak annesiyle zina etse ümmetimden de bunu yapan olacak. İsrail oğulları 72 millete ayrıldı. Ümmetim ise 73 millete (fırkaya) ayrılacak. Onlardan Bir millet (cemaat) hariç hepsi cehennemlikdir.” “Ey Allahın Resulü o (kurtulacak olan fırka) hangisidir?” diye sordular. O da “Benim ve ashabımın yolunda olanlar ” buyurdu. (m.z.1.47). <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“(Ahir zamanda) cehennem kapılarına davet eden davetçiler olacak, kim onlara icabet ederse onu cehenneme atarlar.” Dedim ki : “Ya Resulallah onları bize tavsif et.” Buyurdular ki “onlar öyle kimselerdir ki, (cildleri) bizim cildimizdendir ve bizim dilimizle konuşurlar.” Ben "Ya Resulallah! Ben buna erişirsem bana (o zamanda) ne yapmamı emredersin.” “Müslümanların imamına ve cemaatine yapış. Eğer müslümanların bir cemaatı ve imamı yoksa bütün fırkalardan uzaklaş, (açlıktan) bir ağacın kökünü ısırma derecesine gelsen bile (onların içine girme.) ölüm gelinceye kadar böyle devam et.” kenz : 11-30822 , k.tis’a : ibni mace; fiten-3969 <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">Ümmetimden 1 taife devamlı olarak Allahın emrini ifa edecek. Onlara oyun oynayanların oyunları bir zarar vermeyecek, onlara muhalif olanda bir şey yapamayacak. Allahın emri (kıyamet) gelinceye kadar onlar insanlara galib olacaklar.(Ramuz. 5869) <LI class=MsoNormal style="TEXT-ALIGN: justify">“İleride öyle fitneler olacak ki, Cenab-ı Hakkın ilimle ihya edip koruduğu insanlar hariç, kişi sabahleyin mümin olduğu halde, akşama kafir olacak, dinden çıkacaktır. (Taberani, ibn-i Mace)
“Nübüvvet idaresi aranızda Cenab-ı Allah'ın dilediği bir zamana kadar devam eder. Sonra kaldırmayı dilediği bir zamanda kaldırır. Bundan sonra peygamberlik gidişatı üzere bir hilafet devri gelir. Bu da Cenab-ı Allah'ın dilediği bir zamana kadar devam eder. Sonra onu da kaldırır. Daha sonra birbirleriyle boğuşan ısırıcı melikler devri gelir.Bu da Cenab-ı Allah'ın dilediği bir zamana kadar devam eder. Sonra onu da kaldırır. Bundan sonra da ceberut, azgınlık ve zulum üzere bir idare başlar. Bu devir de Allahın dilediği kadar kalır sonra Allah dilediği zaman onuda kaldırır. Bu devirden sonra da yeniden Nübüvvet Gidişatı üzere bir hilafet devri gelir. (Ahmed İbn-i Hanbel, Davud ve Nesai)
aha zilzalda geldi.. zilzal birak simdi kopyala, yapistir olayinida ne olacak bu saadetin hali ondan haber ver :)
Galiba birileri yine kendilerini kutsallaştırdı...
[QUOTE=Galevera;768414]aha zilzalda geldi.. zilzal birak simdi kopyala, yapistir olayinida ne olacak bu saadetin hali ondan haber ver :)
http://www.saadet.org.tr/haber/numan-kurtulmusun-basin-toplantisi
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:kUQQtISiyLjM6M:http://img118.imageshack.us/img118/2935/nysadc4.jpg (http://img118.imageshack.us/img118/2935/nysadc4.jpg)
Selam galevera, Milli Görüş Forum™ - Sanalda Hakkın Sesi ´undaki Üyeliginiz maalesef, Prensiplerimize aykiri düstügü icin silinmistir. Bundan sonraki hayatinizda basarilar dileriz. Saygilar Milli Görüş Forum™ - Sanalda Hakkın Sesi Yönetimi
dün sabah üyelik basvurusu yapmistim ve hic mesajim yokdu ama sanalda hakkin sesi oldugunu idda edenler daha hic birsey yazmadan beni sildiler..
iste bunlarin adaleti, özgürlügü bu kadar ama bakiniz zilzal gibileride geliyor burada zirvaliyor ve bizim forumda özgürce sözde davasinin propagandasini yapiyor..
iste adem üstadimizin dedigi gibi aramizda cok büyük FARK VAR!
[QUOTE=Galevera;768414]aha zilzalda geldi.. zilzal birak simdi kopyala, yapistir olayinida ne olacak bu saadetin hali ondan haber ver :)
http://www.saadet.org.tr/haber/numan-kurtulmusun-basin-toplantisi
birak bana maval okumayi ben sana sordum yoksa orayi bende biliyorum..
Beylerbeyi
07-13-2010, 22:31
Sanalda Hakkın Sesi !
;D;D;D
isme bak, sanalda Hakkın sesi. ;D
tek mesaj dahi yazmayan üyeyi banlayan "sanalda hakkın sesi" üyeleri. yav bunlar sanala reale oraya buraya Hakk'ı sıkıştırmaya çalışıyorlar ama keşke bir kez olsa hakkıyla uygulayabilseler bu hak hukuk meselesini.
Allah hidayete erdirsin
[QUOTE=Galevera;768425][QUOTE=zilzal;768420]
:çiçek:
Hak Şerleri Hayreyler
Zannetme Ki Gayreyler
Ârif Onu Seyreyler
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Sen Hakk’a Tevekkül Kıl
Tefviz Et Ve Rahat Bul
Sabreyle Ve Razı Ol
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Kalbin Ona Berk Eyle
Tedbirini Terk Eyle
Takdirini Derk Eyle
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler:çiçek:
İntifada
07-13-2010, 22:39
Kim soktu bu fitneyi sizin aranıza http://yelims4.free.fr/MDR/MDR85.gif
[QUOTE=Galevera;768425][QUOTE=zilzal;768420]
Hak Şerleri Hayreyler
Zannetme Ki Gayreyler
Ârif Onu Seyreyler
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Sen Hakk’a Tevekkül Kıl
Tefviz Et Ve Rahat Bul
Sabreyle Ve Razı Ol
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Kalbin Ona Berk Eyle
Tedbirini Terk Eyle
Takdirini Derk Eyle
Mevlâ Görelim Neyler
isinize gelmeyince cevir, kazi, yanmasin.. düne kadar bize bölücü diyenler kendi icinde bölününce böyle sudan cikmis baliga dönüyorlarmis demek ki!
ben simdi anlamadim sen erbakan camisin yoksa numan cimi?
bu arada o degilde benim kayinpederde kongreye gitti dün aradim hala daha soktaydi ama ve bende soka girdim cünkü onun ilk defa erbakani elestirdigini duydum ve kendisi numan hocayi destekliyordu..
bende icimden basimiza tas yagacak dedim tas..
[QUOTE=Galevera;768438][QUOTE=zilzal;768433][QUOTE=Galevera;768425]
isinize gelmeyince cevir, kazi, yanmasin.. düne kadar bize bölücü diyenler kendi icinde bölününce böyle sudan cikmis baliga dönüyorlarmis demek ki!
ben simdi anlamadim sen erbakan camisin yoksa numan cimi?
bu arada o degilde benim kayinpederde kongreye gitti dün aradim hala daha soktaydi ama ve bende soka girdim cünkü onun ilk defa erbakani elestirdigini duydum ve kendisi numan hocayi destekliyordu..
bende icimden basimiza tas yagacak dedim tas..
Liderimiz Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN
Başkanımız Prof.Dr.Numan KURTULMUŞ
Cihannur
07-13-2010, 22:53
Zilzal sana bir soru: Aşağıdaki fotoğraflardaki kişileri tanıyor musun?:hihi2:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:UNh4ERUUXiZi-M:http://galeri.milliyet.com.tr/2006/10/9Dunya_gozuyle_Turkiye,_39_Ekim/20.jpg (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://galeri.milliyet.com.tr/2006/10/9Dunya_gozuyle_Turkiye,_39_Ekim/20.jpg&imgrefurl=http://www.becerikli.net/threads/57483-dunya-gozuyle-turkiye-3-9-ekim&usg=__H_X0h-KHDfH0Scr2tcTLUKuiyu8=&h=434&w=600&sz=33&hl=tr&start=3&itbs=1&tbnid=UNh4ERUUXiZi-M:&tbnh=98&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Da%25C4%259Fz%25C4%25B1n%25C4%25B1%2Bb antla%26hl%3Dtr%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1) http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:QVfO_6ng0C73ZM:http://images.habervitrini.com/haber_resim/agzi_bantli_kadin.jpg (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://images.habervitrini.com/haber_resim/agzi_bantli_kadin.jpg&imgrefurl=http://www.habervitrini.com/haber.asp%3Fid%3D397165&usg=__AuGLeqUxOBJj1pCgdjIqpXD7zAc=&h=178&w=270&sz=36&hl=tr&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=QVfO_6ng0C73ZM:&tbnh=74&tbnw=113&prev=/images%3Fq%3Da%25C4%259Fz%25C4%25B1%2Bbantl%25C4%2 5B1%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26rlz%3D1R2GFRE_tr TR376%26tbs%3Disch:1) http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:fVNP5FGTkyrxDM:http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2008/10/susturulmus.jpg (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2008/10/susturulmus.jpg&imgrefurl=http://www.tersninja.com/page/105/%3Fref%3Djtqk.com&usg=__1aRuzZPkzzycjE0ceKr-ZyaFCo0=&h=160&w=240&sz=7&hl=tr&start=5&itbs=1&tbnid=fVNP5FGTkyrxDM:&tbnh=73&tbnw=110&prev=/images%3Fq%3Dsusturulmu%25C5%259F%2Binsan%26hl%3Dt r%26sa%3DX%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1)
Zilzal canım kusura bakma ya foruma hayırlı olsuna geldik ban attılar bizde sana buradan söylüyoruz sende bizim adımıza orada söyle....:)
Zilzal canım kusura bakma ya foruma hayırlı olsuna geldik ban attılar bizde sana buradan söylüyoruz sende bizim adımıza orada söyle....:)
oldu görürsem söylerim :)..
numan hocayla, erbakanin yollari ayrilmistir numan hoca bu zamana kadar iktidardi ama muktedir degildir ve muktedir olmak icin erbakani silmek zorundaydi ve oda bunu yapti!..
bu saatten sonra sp de sular durulmaz sen 1250 delegenin 300 nün oyuyla seciliyorsan o partide baskanliginda, liderliginde tartisilir!..
ama bu size müstehak inanin hic acimiyorum cünkü bunu hakettiniz öyle millete laf yetisterecegiz derseniz, bir tek kendinizi dogru görürseniz öyle birbirinize girer, cevik kuvvet sizi ayirir!..
bu saatten sonra ne yazsaniz fayda etmez cünkü miladiniz pazar günü itibariyle dolmustur!
oldu görürsem söylerim :)..
numan hocayla, erbakanin yollari ayrilmistir numan hoca bu zamana kadar iktidardi ama muktedir degildir ve muktedir olmak icin erbakani silmek zorundaydi ve oda bunu yapti!..
bu saatten sonra sp de sular durulmaz sen 1250 delegenin 300 nün oyuyla seciliyorsan o partide baskanliginda, liderliginde tartisilir!..
ama bu size müstehak inanin hic acimiyorum cünkü bunu hakettiniz öyle millete laf yetisterecegiz derseniz, bir tek kendinizi dogru görürseniz öyle birbirinize girer, cevik kuvvet sizi ayirir!..
bu saatten sonra ne yazsaniz fayda etmez cünkü miladiniz pazar günü itibariyle dolmustur!
:saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:
Alışması zor abi bırak yavaş yavaş hazım etsinler...
Cihannur
07-13-2010, 23:03
Zilzal sana bir soru daha: Saadet Partisi, Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş gömleğini çıkardığına göre, sence yeni bir Milli Görüş partisi kurulmalı mıdır? Eğer yeni bir parti kurulmalı diyorsan Milli Görüş'ün yeni partisinin ismi ne olmalıdır? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)
Üye unnamed (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=9133)
Banned
http://www.milligorus-forum.com.tr/images/avatars/noavatar.gif (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=9133)
Bilgiunnamed http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/statusicon/user_offline.gif
Son Online: Dün 22:03
Üye No: 9133
TeşekkürTeşekkürleri: 0
2 mesajına 2 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gif
Selamunaleykum....
İStanbul'dan katılıyorum...
Ak Partiliyim...
Siteye üye olmamdaki neden, gördüm ki burda kafanıza göre at koşturuyorsunuz, ver yansın yapıyorsunuz....
Geleliyim dedim, istedikleri cevapları vereyim...
Vesselam....
Şimdiden söyleyeyim, AKP yazığınız heryere SAP yazacağım bilginize...
-------------------------
Seviyeli olmak koşuluyla eleştirilerinizi yapabilir, paylaşımda bulunabilirsiniz. Aksi takdirde forum kurallarını ihlal ederseniz forumdan ihraç edilirsiniz.
MGF Yönetimi
Konu MGF tarafından (Dün Saat 18:32 ) değiştirilmiştir..
_OSMANLI_ (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=12)
MGF Başkan Yardımcısı
http://www.milligorus-forum.com.tr/images/rutbe/admin.jpghttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/rutbe/stargold16.pnghttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/rutbe/stargold16.png
http://www.milligorus-forum.com.tr/avatars/12.gif?dateline=1226078484 (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=12)
Bilgi_OSMANLI_ http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/statusicon/user_online.gif
Son Online: Bugün 20:57
Üye No: 12
TeşekkürTeşekkürleri: 1,334
1,365 mesajına 4,066 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 100 http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_highpos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_highpos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_highpos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_highpos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_highpos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_highpos.gif
Milli Görüş Forum'da hayırlı ve güzel paylaşımlarda bulunmanız dileğiyle...
EMRİNDEYİZ HOCAM....
zilzal bu mesajda nasil bir aykirilik var bana söyler misin.. ona bakarsak senin yazdigin cogu mesaj provakatif, karalama, zirva ve gereksiz ama sen yine burdasin..
muamma yani ben neden banlandim hemde sebebsiz hemde sadece fikirlerimi yazdim diye kaldiki galevera rumuzum daha hic mesaj yazmadan prensiblere aykirilik nedeniyle banlandi..
cünkü sizlerde hazim sorunu var, sizler kendinize Müslümansiniz, elestiriye tahammül edemiyorsunuz o yüzdende bölündükce bölünüyor ve kücülmeye devam ediyorsunuz!
http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/statusicon/post_old.gif Dün, 18:58 Üye bedırın aslanı_41 (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=5247)
Erkekler Egitim-Araştırma Komisyonu Başkanı
http://www.milligorus-forum.com.tr/images/rutbe/arastirma.jpghttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/rutbe/stargold16.pnghttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/rutbe/stargold16.png
http://www.milligorus-forum.com.tr/avatars/5247.gif?dateline=1275228357 (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=5247)
Bilgibedırın aslanı_41 http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/statusicon/user_online.gif
Son Online: Bugün 21:05
Üye No: 5247
TeşekkürTeşekkürleri: 13,817
1,949 mesajına 6,158 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 8 http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gifhttp://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/reputation/reputation_pos.gif
ve aleykum selam unnamed akforumdan tanıdıgımız kareslerımız buraya gelmıs hosgelmıssınız sefa getırmıssınız hayırlı paylasımlarda bulunursunuz ınsalllah...
http://www.milligorus-forum.com.tr/images/twisteddark/statusicon/post_old.gif Dün, 19:14 ) Üye unnamed (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=9133)
Banned
http://www.milligorus-forum.com.tr/images/avatars/noavatar.gif (http://www.milligorus-forum.com.tr/member.php?u=9133)
Saolun kardeşler...
Bakınmaya geldik ne var ne yok....
Bazı mendeburlar hariç güzel bir forum...
Allah'a emanetsiniz....
Cihannur
07-13-2010, 23:17
Zilzal, ne olacak Milli Görüş'ün hali?
LİDERİMİZ=PROF.DR.NECMEDDİN ERBAKAN
GENEL BAŞKANIMIZ=PROF.DR.NUMAN KURTULMUŞ
MİLLİ GÖRÜŞ TEMSİLCİSİ = SAADET PARTİSİ
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/604320090301104749553.jpg
xhidayet
07-13-2010, 23:42
İbret ve de dehşet içinde izledim SP kongresini...
Yazıklar..Yazıklar olsun!..
Gram samimiyet kalmamış..
O ne ihtiras, o ne kibir deryasıdır öyle ya??!!...:(:(:(:(
manifesto
07-13-2010, 23:43
Ya arkadaşlar burayı başka forumların reklamları için kullanmaya gerek yok
burası ak parti forum
onlar önce üyelere uyguladıkları baskıların hesabını versinler
Sansürcü kafaların hesabını versinler
Önce ahlak ve maneviyet diyenler etik kurallara ve ahlaka öncelikle riayet etmeliler
üyeleri susturmak hayasızlık..
konu ile alakalı olarak..
Erbakan bitmiştir ve o biterken de etrafındakileri de bitirmeye çalışıyor
Cihannur
07-13-2010, 23:45
LİDERİMİZ=PROF.DR.NECMEDDİN ERBAKAN
GENEL BAŞKANIMIZ=PROF.DR.NUMAN KURTULMUŞ
MİLLİ GÖRÜŞ TEMSİLCİSİ = SAADET PARTİSİ
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/604320090301104749553.jpg
Senin o dediğin 10 Temmuz 2010'da kaldı.
Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren artık Milli Görüş partisi değildir.
Mutluluk olsun mu? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)
[QUOTE=Cihannur;768488]Senin o dediğin 10 Temmuz 2010'da kaldı.
Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren artık Milli Görüş partisi değildir.
Mutluluk olsun mu? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)
:gül:
Olağanüstü kongre çalışması var mı? Sayın Erbakan ile görüştünüz mü, görüşecek misiniz? Genel Merkezin taşınacağına dair bir iddia var?
Benim siyasi hayatım boyunca aleyhimde yazanlar olmadı. Ama çok ağır hakaretler yazılar da oldu. Ben kimsenin yazdıklarını cevap verecek durumda değilim. Bu arkadaşlarımızın yorumlarıdır. Ben kendi yaptıklarımdan ve yapacaklarımdan sorumluyum. Hiçbir başka kimsenin yaptıklarından sorumlu değilim. Sadece Erbakan ile olan ilişkimize değinmek isterim. Erbakan olan ilişkilerimiz tekraren söylüyorum. Kâğıt üzerindeki ya da herhangi bir tüzük gereği ilişkisi değildir. Bu siyasi hareketin kurucusudur. Türkiye’ye fevkalade ciddi hizmetler yapmış olan bir şahsiyettir. Kendi birikiminden, kendi bilgisinden Türkiye ve insanlığa yaptığı katkılardan yararlanmak zaten akıllı bir siyasetçinin vazifesidir. Biz bunu yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.
:gül::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::gü zel::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::güz el::güzel::gül:
manifesto
07-13-2010, 23:57
Dertlerinin dava olmadığı anlaşıldı
Yeşil liste İslam davası için bir emir sanki
İlahi vahiy
Genelk Başkan öyle yada böyle bir sebepten birkaç kişiyi liste dışı bırakmış
yapamaz mı yahu
Şefket Kazan hala tehditler savuruyor
Hesabını verecek cezasını çekecek
Yuh artık
Yükselen bir değer olan Kurtulmuşu da kendi karanlık delhizlerine çekmek istiyorlar
dertleri bu
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:03
İlahi vahiy
yapamaz mı yahu
Yuh artık
Yükselen bir değer olan Kurtulmuşu da kendi karanlık delhizlerine çekmek istiyorlar
dertleri buŞevket Kazan'a ait söz...
Cihannur
07-14-2010, 00:04
:gül:
Olağanüstü kongre çalışması var mı? Sayın Erbakan ile görüştünüz mü, görüşecek misiniz? Genel Merkezin taşınacağına dair bir iddia var?
Benim siyasi hayatım boyunca aleyhimde yazanlar olmadı. Ama çok ağır hakaretler yazılar da oldu. Ben kimsenin yazdıklarını cevap verecek durumda değilim. Bu arkadaşlarımızın yorumlarıdır. Ben kendi yaptıklarımdan ve yapacaklarımdan sorumluyum. Hiçbir başka kimsenin yaptıklarından sorumlu değilim. Sadece Erbakan ile olan ilişkimize değinmek isterim. Erbakan olan ilişkilerimiz tekraren söylüyorum. Kâğıt üzerindeki ya da herhangi bir tüzük gereği ilişkisi değildir. Bu siyasi hareketin kurucusudur. Türkiye’ye fevkalade ciddi hizmetler yapmış olan bir şahsiyettir. Kendi birikiminden, kendi bilgisinden Türkiye ve insanlığa yaptığı katkılardan yararlanmak zaten akıllı bir siyasetçinin vazifesidir. Biz bunu yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.
:gül::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::gü zel::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::güzel::güz el::güzel::gül:
Numan Kurtulmuş'un konu hakkındaki sözlerini sormuyorum.
manifesto
07-14-2010, 00:08
Şevket Kazan'a ait söz...
Hocam bu işler kırılanı tamir çabası ,boş işler,kendisi liste dışı kalınca tehditler savuran benmiyim
Bak haber5 yapmış bu haberi hani malum siyonist medya değil yani
"CEZASINI ÇEKECEKLER"
Kurtulmuş'un tecrübesizce davranıp, partiyi karıştırdığını belirten Kazan, "Bugün bu hatayı yaptılar. Bu zamana kadar onlara ağabeylik yaptık. Şimdi bu hatayı yapanlar cezasını çekecektir." dedi.
http://www.ajans5.com/detay/2010/07/12/sevket-kazan-kurtulmus-bizi-kandirdi.html
Şimdi Erbakan hocamız seviyor demiş çok mu iş,zaten erbakanlar alakalı bir mesele değil bu tehdit,mesele Kazan seviyormu Kurtulmuşu? ondan bahsetsin
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:14
Senin o dediğin 10 Temmuz 2010'da kaldı.
Ben mi yanlış anlıyotrum .5 yada 10 isim değişti diye saadet patrtisi yada milli görüş islam birligi(D-8) fikrinden mi vazgecti.
5 yada 10 isim değişti diye ekonomik planlarında mı vazgeti.
5 yada 10 isim değişti diye başörtüsü veya islami degerleri savunmaktanmı vazgeçt.
5 yada 10 isim değişti diye ....vs vs.
degismez demiyorum tabiki degişebilir.
Şu an değiştigini ya da mili görüşten ayrıldıgını gösteren hiçbir emmera yok.
5 - 10 isimden başka.
şuan çok erken.Bakalım önümüzdeki günlerde merkez neye karar verecek ona göre bizde değerlendirecegiz.
Numan Kurtulmuş'un konu hakkındaki sözlerini sormuyorum.
Hak Şerleri Hayreyler
Zannetme Ki Gayreyler
Ârif Onu Seyreyler
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Sen Hakk’a Tevekkül Kıl
Tefviz Et Ve Rahat Bul
Sabreyle Ve Razı Ol
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Kalbin Ona Berk Eyle
Tedbirini Terk Eyle
Takdirini Derk Eyle
Mevlâ Görelim Neyler
o dediklerinizi bilmem ama saadet erbakandan vazgecerek bir dönemi kapatmistir!
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:16
Hocam bu işler kırılanı tamir çabası ,boş işler,kendisi liste dışı kalınca tehditler savuran benmiyim
Bak haber5 yapmış bu haberi hani malum siyonist medya değil yani
http://www.ajans5.com/detay/2010/07/12/sevket-kazan-kurtulmus-bizi-kandirdi.html
Şimdi Erbakan hocamız seviyor demiş çok mu iş,zaten erbakanlar alakalı bir mesele değil bu tehdit,mesele Kazan seviyormu Kurtulmuşu? ondan bahsetsin
evet onları da demiştir.Kızgınlıgına veriyorum/z.
Son söylenen itibar ediyorum.
Öfke ile yapılan açıklamalrın hükmü kalmıyor.
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:18
o dediklerinizi bilmem ama saadet erbakandan vazgecerek bir dönemi kapatmistir!
olabilir.
belkide %1,5 luk dönemini kapatmıstır.
ne dersiniz.
Cihannur
07-14-2010, 00:35
Ben mi yanlış anlıyotrum .5 yada 10 isim değişti diye saadet patrtisi yada milli görüş islam birligi(D-8) fikrinden mi vazgecti.
5 yada 10 isim değişti diye ekonomik planlarında mı vazgeti.
5 yada 10 isim değişti diye başörtüsü veya islami degerleri savunmaktanmı vazgeçt.
5 yada 10 isim değişti diye ....vs vs.
degismez demiyorum tabiki degişebilir.
Şu an değiştigini ya da mili görüşten ayrıldıgını gösteren hiçbir emmera yok.
5 - 10 isimden başka.
şuan çok erken.Bakalım önümüzdeki günlerde merkez neye karar verecek ona göre bizde değerlendirecegiz.
5 - 10 isim dedikleriniz Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın; arkadaşları, oğlu, kızı ve damadıdır değil mi?
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan'ın listesini reddedip AK Parti'nin taklidi bir Çakma AK Parti durumuna geldikten sonra hâlâ Miili Görüş partisi olarak kalamaz.
olabilir.
belkide %1,5 luk dönemini kapatmıstır.
ne dersiniz.
kesinlikle..
cünkü erbakan üzde 1.5 getiriyorsa söylem ve eylemleriyle yüzde 5 i kaciriyordu..
en basit örnegi 2007 secimlerinde narkoz, bizan usagi,arka bahceden kacanlar, isbirlikci gibi söylemler sp ye cok oy kaybetmistir!
İntifada
07-14-2010, 00:40
Vallahi hiç vesayet tartışmalarına vs. girmeyeceğim...
Numan Kurtulmuş kesinlikle doğru olanı yapmıştır...
Ama klasik milli görüş bu partiyi sahiplenmeyecektir bu durumda...
Bu mantığa bir anlam veremiyorum rabbim erbakan hocaya uzun ömürler bahşeylesin eğer ona birşey olursa demek ki milli görüş bitecek bu düşüncedeki insanlara göre...
10 sene önce daha güçlü bir erbakan vardı ve partinin gençleşmesine izin vermemişti...
Ama bu sefer gücü yetmedi...
Saadet için hayırlı olsun...
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:41
AK Parti'nin taklidi bir Çakma AK Parti durumuna geldikten
Bilirsiniz çakmalar çok satar.
Neyse nasıl vardınız akp nin çakması olduguna.Neyi ile akp yi kopyaladı.
Ak partini hangi söylemini eylemin aldı çaldı.
Çakma olmak için gereken şartları da belirtelim.
Ben hiç bir zaman kabul etmesemde ak parti için de benzeri söz söylenmişti.Milli görüşün çakması gibi.
şimdi saadet milli görüşün çakmasının çakması mıdır.?
:):):)
Bilirsiniz çakmalar çok satar.
Neyse nasıl vardınız akp nin çakması olduguna.Neyi ile akp yi kopyaladı.
Ak partini hangi söylemini eylemin aldı çaldı.
Çakma olmak için gereken şartları da belirtelim.
Ben hiç bir zaman kabul etmesemde ak parti için de benzeri söz söylenmişti.Milli görüşün çakması gibi.
şimdi saadet milli görüşün çakmasının çakması mıdır.?
neden mi cakma cünkü ak parti eskilerinden medet umuyor, cünkü degisim ve yenilik gibi söylemlerle cikiyor cünkü anap, dyp, dsp ve chp den transfer yapip genis kitlelere hitap etmeye calisiyor..
evet cakmalar tutar ama unutmayalim ki taklitler, aslini yasatir ;)
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:43
olsun desk ne olcak
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 00:46
neden mi cakma cünkü ak parti eksilerinden medet umuyor, cünkü degisim ve yenilik gibi söylemlerle cikiyor cünkü anap, dyp, dsp ve chp den transfer yapip genis kitlelere hitap etmeye calisiyor..
evet cakmalar tutar ama unutmayalim ki taklitler, aslini yasatir ;)
ak partinin anladıgı manada bir değişim ve yenilik göremiyorum ki.
deselerki biz bu zamana kadar bunları savunuyorduk.
olmadı artık değişiyoruz.bunları bırakıyoruz.
o zamana kadar çakma demeyecegim.
Cihannur
07-14-2010, 00:47
Hak Şerleri Hayreyler
Zannetme Ki Gayreyler
Ârif Onu Seyreyler
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Sen Hakk’a Tevekkül Kıl
Tefviz Et Ve Rahat Bul
Sabreyle Ve Razı Ol
Mevlâ Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Kalbin Ona Berk Eyle
Tedbirini Terk Eyle
Takdirini Derk Eyle
Mevlâ Görelim Neyler
Necmettin Erbakan'ın yeşil listesini reddederek,
Numan Kurtulmuş beyaz liste çıkararak,
Saadet Partisi, Milli Görüş'ten vazgeçti,
Yeni partinin ismi Mutluluk Partisi olsun mu?
Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet,
Hepsi kapatılmıştı elde kalmıştı Saadet,
Saadet'te elden gitti Milli Görüş'te fetret,
Necmettin Erbakan'ın yeşil listesini reddederek,
Numan Kurtulmuş beyaz liste çıkararak,
Saadet Partisi, Milli Görüş'ten vazgeçti,
Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet,
Hepsi kapatılmıştı elde kalmıştı Saadet,
Saadet'te elden gitti Milli Görüş'te fetret,
hocam saygila önünüzde eyiliyorum.. harika bir siir ve herseyi cok iyi özetliyor.
ak partinin anladıgı manada bir değişim ve yenilik göremiyorum ki.
deselerki biz bu zamana kadar bunları savunuyorduk.
olmadı artık değişiyoruz.bunları bırakıyoruz.
o zamana kadar çakma demeyecegim.
bakin bir kac örnek vereyim..
erbakanin aile etrafini liste disi birakti..
ak saclilari liste disi birakti..
eski anaplilari, dyp lileri, dsp lileri partiye aldi hatta bazilari gike girdi bu ne anlama geliyor numan hoca bu isin erbakan ve aile etrafiyla olamayacagini artik genis kitlelere acilmak gerektigini düsünüyor öyle olmasa topu topu 10 kisi icin bu kadar kiyamet koparmiydi?
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 01:01
Biraz daha bekleyecegim.Daha saglıklı yorum yapabilmek için.
Olabilir.
belki siz haklı cıkarsınız.
Şu ana kadar yapılan açıklamalr iyiye gidişatın göstergesi.
Hakk şerleri hayr eyler.
diyelim de sonuç hem camia için hem ümmet için hayr olsun.
Cihannur
07-14-2010, 01:07
hocam saygila önünüzde eyiliyorum.. harika bir siir ve herseyi cok iyi özetliyor.
Milli Görüş demek bir anlamda Erbakan demektir. Necmettin Erbakan, Mutluluk Partisi'ni kursun görsünler bakalım ortada Saadet Partisi falan kalıyor mu!
Eyvallah Galevera kardeşim. Saygılar. http://img252.imageshack.us/img252/6465/apkakaransmiley2.gif (http://img252.imageshack.us/i/apkakaransmiley2.gif/)
manifesto
07-14-2010, 01:09
Bu kongre şunu gösterdi
Milli Görüş çizgisi Türkiyede iktidar olmak için yeterli değil
Kurtulmuş SP yi AK PARTİLİLEŞTİRMEK niyetinde
Daha geniş ve marjinallikten uzak
Abdullah Gül eski kadroya malup olmuş ve ak parti dışarıda bir beden bulara iktidara yürüdü.
Şimdi ise içeriden bir beden arayışı var
Kurtulmuş iyi bir siyasetçi olabilir
Ve belki onyılların yorgun ak partisinden sonra iktidar alternatifi olabilir
İşte partisini o güne hazırlıyor,mesele bundan ibaret
Ama biat kültürü ve Erbakan dünya müslümanlarının lideridir gibi klişe ve romantik söylemler dışında rasyonel ve türkiye için daha gerçek bir çizgiye SP yi taşımak faydalı olur.
Bu kongra bir şeyi daha gösterdi..çirkes yapmak için CHP li olmaya gerek yok
Parti delegelerinin cep telefonlarına mesaj çekenler
Oy kullanmayın dışarı çıkın salonu boşaltın diyenler
Asıl onlar hesap vermeli
Kurtulmuş değil
mehmetakif24
07-14-2010, 01:17
Milli Görüş demek bir anlamda Erbakan demektir. Necmettin Erbakan, Mutluluk Partisi'ni kursun görsünler bakalım ortada Saadet Partisi falan kalıyor mu!
Eyvallah Galevera kardeşim. Saygılar. http://img252.imageshack.us/img252/6465/apkakaransmiley2.gif (http://img252.imageshack.us/i/apkakaransmiley2.gif/)
Milli görüş kesinlikle kişiye ve kuruma tabi değildir ve tabii edilemez.
Cihannur
07-14-2010, 01:20
Necmettin Erbakan bugün yarın Mutluluk Partisi'ni kursa, Saadet Partisi önümüzdeki dönemde bir varlık gösterebilir mi?
mehmetakif24
07-14-2010, 01:20
Bu olayların neticesinde Numan kurtulmuş Partiden ya tasfiye edilecektir yada hizaya getirilecektir.
Gidişat bunu gösteriyor.
Bu olayların neticesinde Numan kurtulmuş Partiden ya tasfiye edilecektir yada hizaya getirilecektir.
Gidişat bunu gösteriyor.
hiza derken hocam?.. sizce numan hoca yanlis birsey mi yapti?
mehmetakif24
07-14-2010, 01:23
Necmettin Erbakan bugün yarın Mutluluk Partisi'ni kursa, Saadet Partisi önümüzdeki dönemde bir varlık gösterebilir mi?
şöyle söylemek gerekirse
Milli görüş için parti isminin bir önemi yok saadet olmazsa sıhhat olur oda olmazsa mutluluk olur. Amaç hizmet olduktan sonra ismin bir değeri yoktur.
Cihannur
07-14-2010, 01:23
Gidişat bunu gösteriyor.
Milli Görüş'ün kesinlikle kişiye veya kuruma bağlı olmadığını söylemiştiniz.
Mill görüşçler gelmiş....
ne güzel....
bence burda zaman harcamak yerine, erbakanla kurtulmuşu barıştırın....
yoksa dedikleri gibi mutluluk partisi kuracak sizinkiler...
İntifada
07-14-2010, 01:25
Yav o değilde bu fitneyi kim soktu sizin aranıza
mehmetakif24
hiza derken hocam?.. sizce numan hoca yanlis birsey mi yapti?
Hiza derken saadet partisinin hizasına
yanlış birşey yaptığını düşünmüyorum
ancak zamanlamada ve uygulamada hata yaptı.
Cihannur
şöyle söylemek gerekirse
Milli görüş için parti isminin bir önemi yok saadet olmazsa sıhhat olur oda olmazsa mutluluk olur. Amaç hizmet olduktan sonra ismin bir değeri yoktur.
Amaç hizmetse Türk Siyasi Tarihinde Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne en çok hizmet etmiş olan siyasi parti AK Parti'dir.
manifesto
Erbakan yeni parti kurar mı?
Bence asıl cincikli soru bu?
Ama Erbakan çok ilginç bir insan
Asıl konuşması gereken temel konularda
sürekli susmayı tercih eder
Mesela 28 Şubat
Mesela Ergenekon ve darbe tertipleri
Mesela kongrede yaşananlar
Erbakandan gene ses çıkmayacaktır göreceksiniz
Milli görüş demek erbakan demek,kişiye kuruma bağlı değil demek gerçekçi değil,zaten Erbakandan sonra bu çizgide siyaset yapmak isteyecek pek kimse kalmaz,hadi ordan hadi ordan demkle siyaset yapılmaz en azından 40 yılda bunu öğrenmeliydi.
Hocamız 90 lı yıllarda kaldı ve milli görüş 20 yüzyılda ömrünü tamamladı.
Artık 21 yüzyıl vizyonu ak partidir..Romantik duygusal platonik değil
Rasyonel dünya realitesini okuyan ve türkiyeyi kucaklayan
Bence SP yi akpartileştirmek yerine AK PARTİYE katılmalılar.
Çünkü hevesli oldukları politikaların merkezi ak parti olmuştur
Amaç hizmetse Türk Siyasi Tarihinde Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne en çok hizmet etmiş olan siyasi parti AK Parti'dir.
Abim boşa uğraşma görmezler...
Bunlar aralarında da çıkan fesadı bile bize yüklediler...
geçen bağrıyorlardı, bu fitneyi siyonist işbirlikçi AKP soktu diye...
anlamazlar, yorulma...
mehmetakif24
07-14-2010, 01:30
Kimse Ak Parti nin Hizmet etmediğini söylemedi.
Cihannur
07-14-2010, 01:32
Yav o değilde bu fitneyi kim soktu sizin aranıza
Bu olay sayesinde iyi eğlendin Akıncı.http://img535.imageshack.us/img535/7532/dansedensmiley3.gif (http://img535.imageshack.us/i/dansedensmiley3.gif/)
Cihannur
07-14-2010, 01:37
Kimse Ak Parti nin Hizmet etmediğini söylemedi.
AK Parti'nin hizmet etmediğini söylediniz demiyorum.
Amaç hizmetse zaten AK Parti ülkemize ve milletimize en çok hizmeti yapıyor Allah'a şükürler olsun.
mehmetakif24
07-14-2010, 01:40
Amaç hizmetse zaten AK Parti ülkemize ve milletimize en çok hizmeti yapıyor Allah'a şükürler olsun.
Yeni tartışmalara proveke etmeye çalışmayınız. Lütfen konunun içeriğinden devam edin.
Cihannur
07-14-2010, 01:47
Abim boşa uğraşma görmezler...
Bunlar aralarında da çıkan fesadı bile bize yüklediler...
geçen bağrıyorlardı, bu fitneyi siyonist işbirlikçi AKP soktu diye...
anlamazlar, yorulma...
AK Parti ne yapmış da fitne sokmuş Saadet Partililerin arasına? Böyle birşeyi söyleyenler yalan söylüyor ve iftira atıyorlardır.
Yeni tartışmalara proveke etmeye çalışmayınız. Lütfen konunun içeriğinden devam edin.
Provoke etmeye çalışmıyorum. Aşağıdaki mesaj sizin mesajınızdır. Diyorsunuz ki: "Amaç hizmet olduktan sonra ismin bir değeri yoktur."
şöyle söylemek gerekirse
Ben de diyorum ki: "Amaç hizmetse zaten AK Parti ülkemize ve milletimize en çok hizmeti yapıyor Allah'a şükürler olsun."
Sizin söyleminiz üzerine ben bu sözümü söyledim. Neyse, konuya devam edelim.
Bu olay sayesinde iyi eğlendin Akıncı.http://img535.imageshack.us/img535/7532/dansedensmiley3.gif (http://img535.imageshack.us/i/dansedensmiley3.gif/)
Size bir iki gündür takılmıyorum kardeşim sizde bol bol ifade kulanıyorsunuz.. Bir ara yine tartışalım..
redyellow
07-14-2010, 12:21
Saadet kongresi hayırlı olsun. İnşaallah hayırlara vesile olur. Hayır gördüğünüzde şer, şer gördüğünüzde hayır olabilir.
Cihannur
07-14-2010, 16:10
Size bir iki gündür takılmıyorum kardeşim sizde bol bol ifade kulanıyorsunuz.. Bir ara yine tartışalım..
Olabilir kardeşim. Sizinle yine sohbet ederiz inşaallah.
Saadet kongresi hayırlı olsun. İnşaallah hayırlara vesile olur. Hayır gördüğünüzde şer, şer gördüğünüzde hayır olabilir.
Hayırlı olsun. Belki de bu olaydan sonra Saadet Partisi, AK Parti'nin oylarını daha az bölebilecektir. Böylelikle 2011 Genel Seçiminden sonra Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne zulümler yapma ihtimali olan CHP - MHP Faşizm Koalisyonunun kurulması ihtimali tamamen önlenmiş olabilecektir.
manifesto
07-14-2010, 18:54
KURTULMUŞ'u indirme harekatı başladı :w:
Olaylı bir kongre yapan SP'de oldukça önemli gelişmeler var.
Olaylı konreden sonra Kurtulmuş'un listesiyle tasfiye edilen Erbakan kanadı Saadet Partisi'ni harekete geçirdi. Şevket Kazan'ın olağanüstü kongre çağrısı ete kemiği büründürüldü ve iddiya göre Kurtulmuş'un rakibi de belli.
Numan Kurtulmuş’un ikinci listeye karşı çıkıp, delegelerin 4’te birlik oyuyla yeniden seçildiği olaylı kongre sonrasında, Erbakan kanadı olağan üstü kongre sinyali vermişti. Gelinen süreçte bugün harekete geçildi.
Dün katıldığı bir televizyon programında, hafta sonu yapılan kongrede yaşananlardan sonra Saadet Partisi teşkilatlarının ikiye bölündüğünü belirten eski Adalet Bakanı ve SP Genel Başkan yardımcısı Şevket Kazan, çift liste krizinin yaşandığı kongrenin yenileneceğini söylemişti.
"ÖZÜR DİLENECEK KONGRE"
Partinin hiçbir zaman bölünmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kazan, ortaya çıkan kötü tablonun gerçekleşecek olağanüstü bir kongreyle aşılacağını ifade ederek, "Mevcut yönetim yaptığı hatayı yenilenecek bir kongre ile düzeltmelidir. Hata düzeltilmeli ve özür dilenecek bir kongre yapılmalıdır." demişti.
BUGÜN HAREKETE GEÇİLDİ
Erbakan’a yakın kanadın oluşturduğu ve “tasfiye edilenler olarak” adlandırılan grubun bugün itibari ile olağanüstü kongre için harekete geçtiği öğrenildi.
KURTULMUŞ'A UZLAŞI TEKLİFİ
Ankara kulislerinde, “tasfiye grubunun” ilk etapta Numan Kurtulmuş ile görüşüp ortak bir liste üzerinde anlaşıp ortak genel başkan adayları olarak kongre yapılmasını önereceği konuşuluyor. İddialara göre Kurtulmuş’un bunu kabul etmemesi durumunda ise Erbakan kanadı kendi genel başkan adaylarını belirleyecek.
ERDOĞAN'A BENZEYEN RAKİP
Ağırlık kazanan isim ise Recai Kutan döneminde de Numan Kurtulmuş’a karşı adı geçen ve son kongrede tasfiye edilen isimler arasında olan Mete Gündoğan. Sima olarak Başbakan Erdoğan'a benzemesiyle gündeme gelen Gündoğan, Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığını yaptığı 54. Hükümette Başbakanlık Başmüşavirliği yaptı.
İSTİFASI GÜNDEMDE
Tüm bu gelişmelerden haberi olan Numan Kurtulmuş’un ise karşı listenin genel başkan adayı olmayı reddedip görevinden istifa edeceği belirtiliyor.
250 İMZAYA ULAŞILDI
Bin 250 delegesi bulunan Saadet Partisi’nde olağanüstü kongreye gitmek için kongre üyelerinin beşte birinin yani 250’sinin imzalı isteği olması gerekiyor. Haber 7’nin elde ettiği bilgilere göre, Numan Kurtulmuş’a karşı harekete geçen Erbakan kanadının olağanüstü kongre için gerekli olan 250 imza sayısını şimdiden bulduğu öğrenildi.
REFERANDUMDAN ÖNCE
Erbakan kanadının olağanüstü kongreyi 12 Eylül'de yapılacak referandumdan önce gerçekleştirmek istediği ve bu şekilde de kritik oylamanın kilit partisi olan Saadet Partisi'nin teşkilatlarına hakim olmayı hedeflediği belirtiliyor.
http://haber5.com/numan-kurtulmusu-indirme-harekati-haberi-87669.aw
Pek rahat duracağa benzemiyorlar,zaten delegelerin çoğu ellerinde 1250 delegenin sadece 310'u kKurtulmuş'u desteklemişti..Olağanüstü kongreden KURTULMUŞUN kellesini alırlar pek şansı yok gibi..eğer dümen bozulmaz ise
Cihannur
07-14-2010, 19:52
Milli Görüşçüler, Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş partisi olmaktan çıkmış olan Saadet Partisi'yle uğraşmamalıdırlar. Milli Görüşçüler adı Mutluluk Partisi olan yeni bir Milli Görüş partisi kurmalıdırlar.
İntifada
07-14-2010, 21:04
Aslında olayların sinyali sanki kurtulmuşun 28 şubatın üzerine gidilmedi demesiyle verildi galiba...
Hatta refahyol susurluğun üzerine gidebilse 28 şubatta devrilmezdi bile dedi...
Bunlar çok cesur yorumlar parti dışından birisi dese ona neler denir bilmem...Ama sayın kurtulmuş bunu dedi...
Sonra kongrede bu liste varsa ben yokum dedi...
Bilmiyorum hayırlısı...
manifesto
07-14-2010, 21:17
Aslında olayların sinyali sanki kurtulmuşun 28 şubatın üzerine gidilmedi demesiyle verildi galiba...
Hatta refahyol susurluğun üzerine gidebilse 28 şubatta devrilmezdi bile dedi...
Bunlar çok cesur yorumlar parti dışından birisi dese ona neler denir bilmem...Ama sayın kurtulmuş bunu dedi...
Sonra kongrede bu liste varsa ben yokum dedi...
Bilmiyorum hayırlısı...
Bu sözler önemli hatta çok önemli.Milli Görüş manipüle edilmeye açık bir hareket
İçinde oldukça radikal ve fanatikler de var..Çoğu saf düşünceler ile hareketin içinde..Her yerde siyonist arayan paranoyaklık derecesinde bir ürküntü :) (TDK nın yeni türkçe kelimesi)
Hoca her ne hikmet ise ERGENEKON ve CUNTA işlerine ÇIT çıkarmadı.Aslında 28 Şubatta da tam istediklerini yaptı..Susurluklara FASAFİSO bunlar dedi..
İnsan haliyle ŞÜPHEYE düşüyor..Bizi oyuna mı getirdiler diye..
Kurtulmuş belki de olanların farkında ve birşeyler yapmak istiyor olabilir
Bu sözler önemli hatta çok önemli.Milli Görüş manipüle edilmeye açık bir hareket
İçinde oldukça radikal ve fanatikler de var..Çoğu saf düşünceler ile hareketin içinde..Her yerde siyonist arayan paranoyaklık derecesinde bir ürküntü :) (TDK nın yeni türkçe kelimesi)
Hoca her ne hikmet ise ERGENEKON ve CUNTA işlerine ÇIT çıkarmadı.Aslında 28 Şubatta da tam istediklerini yaptı..Susurluklara FASAFİSO bunlar dedi..
İnsan haliyle ŞÜPHEYE düşüyor..Bizi oyuna mı getirdiler diye..
Kurtulmuş belki de olanların farkında ve birşeyler yapmak istiyor olabilir
Bu konularda necmettin hoca hep öyleydi iyi siyasetçi yetiştirdi fakat iyi siyasetçi olamadı...
Korkak bir siyasi anlayışı vardı..Çok fazla korkaktı hemde...
Ondan ötürü her ne hikmetse her hükumet oluşunda tak darbe..
Ülke kronik darbe manyağı haline gelmişti...:w:
mehmetakif24
07-14-2010, 21:39
Bu konularda necmettin hoca hep öyleydi iyi siyasetçi yetiştirdi fakat iyi siyasetçi olamadı...
Korkak bir siyasi anlayışı vardı..Çok fazla korkaktı hemde...
Ondan ötürü her ne hikmetse her hükumet oluşunda tak darbe..
Ülke kronik darbe manyağı haline gelmişti...:w:
Bu darbelerden ne çıkarınız olduda eğlence haline getirdiniz.
Bu darbelerden ne çıkarınız olduda eğlence haline getirdiniz.
İroni nedir bilir misin?Git bilmiyorsan öğren...
Bir çıkarım yok fakat trajikomik...
Zoruna gittiyse git liderine söyle hey liderim niye birini bile engelleyemedin...
Gel ondan sonra ben sana dönemimizde engellenen darbe girişimlerini anlatayım..
Çok hoşuna gittiyse tekrarlıyorum...
ÜLKE KRONİK DARBE MANYAĞI OLMUŞTU....:w::w::w::w:
manifesto
07-14-2010, 21:43
Evet hocanın korku ile arası pek iyi değildi.
Darbeciler de MADEN bulmuş gibi üşüşmekte gecikmediler haliyle
Sonra ülkeyi de yağma ettiler
Neyse
Milli GAZETE den Nurman Kurtulmuş'a eleştiriler gelmeye devam ediyor
Şimdi AKP bünyesinde birçok dostumuzun olduğu gibi!
Milli Görüş`ten sapmanın bedelinin çok ağır olduğu ayan beyan ortada değil mi?
ANAP`a özenen AKP`lileri nasıl ANAP`ın sonunu getiren sonuçlara ulaşmak bekliyorsa, AKP gibi olmaya özenenleri de benzer sonuçların beklediği aşikar değil mi?
Biz tüm dost ve kardeşlerimize sesleniyoruz.
Milli Görüş`ün değerini bilin diyoruz! Ayakta kalmak istiyorsanız, hayatta kalmak istiyorsanız Milli Görüş`ten sapmayın diyoruz! Saparsanız ne mi olur? Ne olacak, yok olur gidersiniz ve adınız ancak bir duvara "Bilmem ne kampüsü" diye yazılır!
Böyle bir sonucu razıysanız yolunuz açık olsun!
http://www.birikimhaber.com/Haber/Gundem/14072010/Milli-Gazetede-Numan-Kurtulmusa-tek-elestiri-Zeki-Ceyhandan-geliyor.php
TV5 Zaten Kurtulmuş'un GENEL BAŞKAN olduğunu dahi duyurmamıştı kongrede
TV5 eleştirilince de FİTNEYE SEBEP OLMAK İSTEMEDİK diyorlar
Fitne dedikleri şey neyse artık
Haber5 sitesi ise Erbakancıların tasfiyesinden yana
Kurumlar da bölünmüş vaziyette anlayacağınız
Bizde huzurlu bir aileye yani AK PARTİYE davet edelim
Bu kavga karakolda bitmeden :)
mehmetakif24
07-14-2010, 21:52
İroni nedir bilir misin?Git bilmiyorsan öğren...
Bir çıkarım yok fakat trajikomik...
Zoruna gittiyse git liderine söyle hey liderim niye birini bile engelleyemedin...
Gel ondan sonra ben sana dönemimizde engellenen darbe girişimlerini anlatayım..
Çok hoşuna gittiyse tekrarlıyorum...
ÜLKE KRONİK DARBE MANYAĞI OLMUŞTU....:w::w::w::w:
Tekbaşına iktidar görevini verdinmi?
darbe girişimini engelleyebilsin
ayağını yere akparti gibi sağlam basmadıkca (350 milletvekili) hiçbir darbeyi engelleyemezsin.
adnan menderes te darbe kurbanı idi.o da bu ironinin içinde olması lazım gelir heralde.
ayağını yere akparti gibi sağlam basmadıkca (350 milletvekili) hiçbir darbeyi engelleyemezsin.
adnan menderes te darbe kurbanı idi.o da bu ironinin içinde olması lazım gelir heralde.
Demek ki o kadar sene millette güvenip tek başına iktidarlığı vermedi...
Tek başına iktidar olsaydı da fark eden bir şey olmazdı...
Bir insanın siyasi duruşu ve cesareti ne ise hükumette olsa muhalefette olsa odur bahane aramaya gerek yok...
Adnan MENDERESİ ile necmettin erbakan'ı karşılaştırman bile yanlış...
Üç erbakan gözümde bir menderes etmez....
Menderes en azından o kadar korkak değildi...
Ki onun döneminde onun yerine ERBAKAN olsaydı ülkeyi düşünmek istemiyorum...
Düşünmeye kalkışmak bile akıllara zarar...
mehmetakif24
07-14-2010, 22:03
Demek ki o kadar sene millette güvenip tek başına iktidarlığı vermedi...
Tek başına iktidar olsaydı da fark eden bir şey olmazdı...
Bir insanın siyasi duruşu ve cesareti ne ise hükumette olsa muhalefette olsa odur bahane aramaya gerek yok...
Adnan MENDERESİ ile necmettin erbakan'ı karşılaştırman bile yanlış...
Üç erbakan gözümde bir menderes etmez....
Menderes en azından o kadar korkak değildi...
Ki onun döneminde onun yerine ERBAKAN olsaydı ülkeyi düşünmek istemiyorum...
Düşünmeye kalkışmak bile akıllara zarar...
Hayal ufkunuzun çok açık olduğunu görüyorum.
İntifada
07-14-2010, 22:09
şevki yılmaz hoca bunu çok güzel açıklamıştır...
o dönemde çilleri aklayıp koalisyona gitmeyip seçim yeniletseydik iktidardaydık demişti...
demek ki bazı şeyler önceden görülüp o yönden siyaset uygulanabiliyormuş...
mehmetakif24
07-14-2010, 22:13
o dönemde çilleri aklayıp koalisyona gitmeyip seçim yeniletseydik iktidardaydık demişti...
tabi canıııım seçim yapmak cocuk oyuncağı
canı sıkılan seçime gitsin.
"ya bu seçimde iktidar olamadık biz bi seçim daha yapalımda bizi iktidar yapın" öylemi:)
o dönemlerde erbakaın yerine o partinin başında odun olsun oduna oy veririm diyen odunları biliriz.
İntifada
07-14-2010, 22:16
O dönem bu sözü söyleyip oy vermeyenler yada verenler beni ilgilendirmiyor...
Beni ak partiye oy veren bilinçli türkiye seçmeni ilgilendiriyor...
40 yılda bir kere bile halk bu oyu vermediyse erbakan hoca oturup bir şeylerin muhakemesini yapsın...
Hayal ufkunuzun çok açık olduğunu görüyorum.
Tabi işinize gelmeyen gerçekleri duyunca kıvır kıvır kıvırtırsınız...
Düşün bir İsmet İnönü gibi bir insanın karşısında Necmettin ERBAKAN'ı bakalım aklına ne gelecek...
Yok onların hiç bir suçu yok ...
40 yılda bir kere bile halk bu oyu vermediyse erbakan hoca oturup bir şeylerin muhakemesini yapsın...
kardesim su odun tabiri cok kaba kacmis.. bu tabir ak partiye oy verenleri bidon kafali görenlerden farkli degildir..
ak partiye oy veren ne kadar bilincliyse sp ye oy verenlerde o kadar bilinclidir sonucta herkes hür iradesine göre oy kullanmistir ve buna saygi duymaliyiz ki demokraside iste tam budur!
redyellow
07-14-2010, 22:19
Akıncı:
Mesaj düzeltilmiş, benim yazıma da gerek kalmamış. Teşekkürler akıncı
mehmetakif24
07-14-2010, 22:21
Muhakeme derken Erbakan Akparti gibi bilinçli seçmen döneminde hazır oyla bu ülkeyi idareye almadı.
erbakan ve arkadaşları sıfırdan başladı. taa 1969 dan günümüze kadar halka doğruları gösterme çabasıyla yola cıktı ve cok şükür halkımız da doğru yolu buldu.
İntifada
07-14-2010, 22:23
o dönemlerde erbakaın yerine o partinin başında odun olsun oduna oy veririm diyen odunları biliriz.
Yahu arkadaşlar benim mesajımdan önce yazılan yazıyı bir okurmusunuz...
Ben burada sayın mehmetakifin yazısına nazire yaptım...
Yoksa öyle bir hadsizlik yapmam yapmış olursam bütün sülaleme odun demiş olurum...
Lütfen biraz dikkatli olalım...
mehmetakif24
07-14-2010, 22:25
Arkadaşlar yanlış anlaşılma oldu sanırım.
odun kelimesi
O dönemde "Erbakan refah partisinin başında olmasın erbakanın yerine odun olsun ben refah partisine oy veririm" diyen kişilere odun dedim sadece....
mehmetakif24
07-14-2010, 22:25
Arkadaşlar yanlış anlaşılma oldu sanırım.
odun kelimesi
O dönemde "Erbakan refah partisinin başında olmasın erbakanın yerine odun olsun ben refah partisine oy veririm" diyen kişilere odun dedim sadece....
manifesto
07-14-2010, 22:26
Yoksa öyle bir hadsizlik yapmam yapmış olursam bütün sülaleme odun demiş olurum...
dönemlerde erbakaın yerine o partinin başında odun olsun oduna oy veririm diyen odunları biliriz
:w:
Hakkın var
Redyellow
odun lafına kızacaksan
önce yukarıdakinden başlamalıydın
redyellow
07-14-2010, 22:27
kardesim su odun tabiri cok kaba kacmis.. bu tabir ak partiye oy verenleri bidon kafali görenlerden farkli degildir..
ak partiye oy veren ne kadar bilincliyse sp ye oy verenlerde o kadar bilinclidir sonucta herkes hür iradesine göre oy kullanmistir ve buna saygi duymaliyiz ki demokraside iste tam budur!
Teşekkürler, herkes kendisine yakışanı yaparmış, siz de kendinize yakışanı yapmışsınız. Şükran.....
Lütfen konuyu takip edelim takip etmeden veya tam okumadan birilerine celallenmeye gerek yok.
Bir diğer husus ise diyelim ki bu arkadaş hiç bir şey yokken öyle dedi.
Yinede üslup kötü olsa da anlamı sizin dediğinize çıkmıyor çünkü;
Sp'ye oy verenler odun kafalıdır veya odun kafalılar sp'ye oy verir demiyor.
Sp'ye oy veren veya vermeyen odun kafalılar diyor..
Lütfen az dikkatli olalım...
redyellow
07-14-2010, 22:29
benhur ben seni muhatap almıyorum.
Lütfen sen de beni muhatap alma.
Ben akıncı arkadaşı muhatap aldım, lafımın onun tarafından dinleneceğini ümit ettiğim için, aramızdaki hukuku düşündüm ve ona yazdım.
Seni ben boşveriyorum sen de beni boşver.
redyellow
07-14-2010, 22:30
O yazıyı yazan kişinin kendisine yazarsın arkadaşım.
bana ODUN demeye hakkın yok!
Cihannur
07-14-2010, 22:30
Dillerde türkülerle,
Ellerde çiçeklerle,
Gönülde sevgilerle,
Mutluluk vakti geldi.
Gelin birlik olalım,
Elele tutuşalım,
Sevgiyle buluşalım,
Mutluluk vakti geldi.
Sevgi, barış ve kardeşlik için,
İnsan hakları ve özgürlükler için,
Adalet ve gerçek hak anlayışı için Mutluluk Partisi.http://img408.imageshack.us/img408/1219/hnzrsmiley.gif (http://img408.imageshack.us/i/hnzrsmiley.gif/)
İntifada
07-14-2010, 22:31
Arkadaşlar lütfen iyi okuyun mesajımı benim orada niyetim refaha saadete msp mnpye fp ye oy veren insanlara odun demek değildi...
sayın mehmet akifi odunlarıda biliriz deyince bende nazire olsun diye
Milli görüşçü bir ailede yetiştim herkesten önce bu hakareti kendi aileme edemem...
Lütfen geçmiş ve anlık sinirlerimizden arınarak yazalım mesajlarımızı... samimiyetine sığınarak o kelime üzerinden devam ettim...
mehmetakif24
07-14-2010, 22:31
Beni erbakana oy veren yada vermeyen odunlar bağlamıyor...
akıncı arkadaşımız tartışmanın gelişimine binaen bu yorumdaki odun kelimesini art niyetli olarak kullanmamıştır.
Müsterih olunuz.
İntifada
07-14-2010, 22:33
O yazıyı yazan kişinin kendisine yazarsın arkadaşım.
bana ODUN demeye hakkın yok!
sayın abim ben orada hiç kimseye odun demiyorum ltfen daha iyi okuyunuz...
sayın mehmet akif oy vermeyen odunlarıda biliriz deyince ben vereni vermeyeni bilmem aldığı oy bu kadar dedim ve odun kelimesini kullandım lütfen yanlış anlaşılmasın...
Ama o yönde bir tartışma oalcaksa mesajımı düzeltebilirim...
Cihannur
07-14-2010, 22:37
Vatandaş gülsün diye,
Tarih sevinsin diye,
Haksız utansın diye,
Mutluluk vakti geldi.
Düğümü çözmek için,
Oyunu bozmak için,
Destanlar yazmak için,
Mutluluk vakti geldi.
Refah ve kalkınma için,
İzzet, onur ve saygınlık için,
Ahlâk ve maneviyat için Mutluluk Partisi.http://img408.imageshack.us/img408/1219/hnzrsmiley.gif (http://img408.imageshack.us/i/hnzrsmiley.gif/)
manifesto
07-14-2010, 22:38
akıncı arkadaşımız tartışmanın gelişimine binaen bu yorumdaki odun kelimesini art niyetli olarak kullanmamıştır.
Müsterih olunuz.
Yok hocam zıplamak için bahane mi yok
Bizler farkındayız zaten kötü niyet olmadığının
Teşbihte hata olmaz
Odunluk genetiktir ayrıca
Ailede olması gerekir
Gürgen Meşe Çam...
redyellow
07-14-2010, 22:38
sayın abim ben orada hiç kimseye odun demiyorum ltfen daha iyi okuyunuz...
sayın mehmet akif oy vermeyen odunlarıda biliriz deyince ben vereni vermeyeni bilmem aldığı oy bu kadar dedim ve odun kelimesini kullandım lütfen yanlış anlaşılmasın...
Ama o yönde bir tartışma oalcaksa mesajımı düzeltebilirim...
Akıncı kardeş, sadece ben yazsam ulen ihtiyar bir adamsın bak yanlış anladın diyeceğim kendime ama bakın vuslata hasret kardeş de aynı şeye dikkat çekiyor.
Yazın çok tartışmaya açık bir yazı olmuş.
Eğer düzeltirsen kendine yakışanı yapmış olursun.
Akıncı kardeş, sadece ben yazsam ulen ihtiyar bir adamsın bak yanlış anladın diyeceğim kendime ama bakın vuslata hasret kardeş de aynı şeye dikkat çekiyor.
Yazın çok tartışmaya açık bir yazı olmuş.
Eğer düzeltirsen kendine yakışanı yapmış olursun.
:) Aptallar 6 saat uyur desem siz kalkıp bundan her 6 saat uyuyan aptaldır anlamını çıkarıyor musunuz???
Lütfen illa bir yerlere patlamak istiyorsak en azından haklı gerekçemiz olsun böyle kelimelerin cümlelerin anlamını çarpıtmak yakışmıyor...
kusura bakmayin konunun öncesini okumadan o mesaji görünce konuya yazma geregi duydum..
cünkü partizanligi oldum olasi sevmem ben tkp liyi sevmem, chp liyi sevmem ama onun verdigi oya saygi duyarim..
sonucta o insan kendine has nedenleriyle o tercihi kullanmistir ve insanlarin tercihlerini alaya almak, gözardi etmek, saygisizlik yapmak bizlere yakismaz..
akinci arkadasimizdan özür dilerim basina bakmadan sonuna baktim belkide akinci dan böyle bir söylem beklemedigim icin afalladim..
kaldiki hepimizin ailesinde yeterince sp li var en basit örnegi benim abim, esim, kayinbabam, bacanagim sp li ve dayilarimin ikisi sp de aktif siyaset yapiyor yani onlara yapacagim hakaret, kendime yapmis gibi olur..
İntifada
07-14-2010, 22:45
Sanırım yazım hararetli tartışmalar esnasında yanlış anlaşılmaya müsait...
Güzellikle süren tartışmada pürüzler çıksın istemediğimden yazımı düzelttim...
Yapılan alıntılardada yazımı düzelteceğim...Lütfen iyi okumadan yada sebebini sormadan direkman yüklenme olmasın...
Selam ve dua ile...
redyellow
07-14-2010, 22:49
akıncı:
Teşekkür ediyorum.
İYi sohbetler.
rizzelli
07-14-2010, 23:14
bir ay önce yazmıştık.Sp kaynıyor diye.
kongreden iktidara sloganı o kadar havada kaldı ki Sp kendi ipini çekti.
mitingler bile bu kadar ekranlarda görüntülenmedi.
anahaberlerde Şevket Kazan'ın Kurtulmuş'a olan ifadelerini işine gelmeyenler görmezden gelebilir.
Kurtulmuş'un tırnaklarını kazıyarak Sp'yi parlatma işleri bu kongreyle yerle bir olmuştur.
kongreden Sp'nin değil AK Partililerin ve eski milli görüşçülerin ders çıkarttıklarına eminim.
hadi geçmiş olsun.
manifesto
07-14-2010, 23:18
Saadet'ten olağan üstü kongre kararı!
Saadet Partisi'nin olaylı olağan üstü genel kongresi sonrası Yüksek İstişare Kurulu çözüm için yol haritasını belirledi ve ilk adımını attı.
Kongrede yaşanan liste hadisesi üzerine 3 gündür toplanan YİK kararını verdi. Parti en yakın zamanda olağan üstü Genel Kongre yaparak ortaya çıkan karmaşayı giderecek.
Erbakan Randevu vermedi: İsitafa et gel !
Alınan son bilgilere göre Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Nemettin Erbakan'dan kongre sonrası randevu talep etti. Talebi değerlendiren Milli Görüş Lideri Erbakan ise olumlu yanıt vermeyerek, 'İstifa et, gel' dedi.
Genel Başkanlık için Sürpriz adaylar
Yapılacak kongrede asıl soru ise Genel Başkan Adayı'nın kim olacağı? Bu ölçüde Saadet Partisi'nde konuşulan isimler arasında, geçtiğimiz kongrede de ismigeçen Prof. Dr. Mete Gündoğan ve Adil Düzen'in mimarlarından Prof. Dr. Arif Ersoy'un ismi de var.
Kurtulmuş'un istifası gündemde
Tüm bu gelişmelerden haberi olan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ise karşı listenin genel başkan adayı olmayı reddedip görevinden istifa edeceği ve kongrede de tekrar aday olmayacağı belirtiliyor.
İlk gün 640 imza
Başlatılan Olağan üstü Genel Kongre çalışmasında ilk gün 640 delegeden imza toplandığı öğrenilirken, bu imzaların sayısının artacağı tahmin ediliyor.
http://ajans5.com/detay/2010/07/14/saadet-ten-olagan-ustu-kongre-karari.html
Olaylar nereye tırmanacak merak ediyorum :hihi2:
Cihan_ŞümuL
07-14-2010, 23:32
Bütün saadet konularına kopyala yapıştır bu heberi.
:D:D
Cihannur
07-15-2010, 00:09
Milli Görüşçülere tavsiyem Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden Saadet Partisi'ni bırakmalarıdır. Milli Görüş, Mutluluk Partisi'ni kurup yoluna Mutluluk Partisi'yle devam etmelidir.
redyellow
07-15-2010, 00:33
Milli Görüşçülere tavsiyem Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden Saadet Partisi'ni bırakmalarıdır. Milli Görüş, Mutluluk Partisi'ni kurup yoluna Mutluluk Partisi'yle devam etmelidir.
Milli görüşçüler ne yapacaklarını bilirler siz rahat olun:)
:güzel::gül::güzel:
[QUOTE=rizzelli;768959]bir ay önce yazmıştık.Sp kaynıyor diye.
kongreden iktidara sloganı o kadar havada kaldı ki Sp kendi ipini çekti.
mitingler bile bu kadar ekranlarda görüntülenmedi.
anahaberlerde Şevket Kazan'ın Kurtulmuş'a olan ifadelerini işine gelmeyenler görmezden gelebilir.
Kurtulmuş'un tırnaklarını kazıyarak Sp'yi parlatma işleri bu kongreyle yerle bir olmuştur.
kongreden Sp'nin değil AK Partililerin ve eski milli görüşçülerin ders çıkarttıklarına eminim.
hadi geçmiş olsun.
İTİRAF EDEYİM Kİ,
8 YILDIR KAVGA VE GÜRÜLTÜ İLE İKTİDARDA NASIL KALINACAĞINI ÖĞRENDİK AKPARTİDEN:evet:
İntifada
07-15-2010, 00:41
İTİRAF EDEYİM Kİ,
8 YILDIR KAVGA VE GÜRÜLTÜ İLE İKTİDARDA NASIL KALINACAĞINI ÖĞRENDİK AKPARTİDEN:evet:
Nasıl iktidarda kalınır öğrendiniz yani...
Belki bu halk yine size iktidarlık verir o zaman dik durur düşürmesziniz kendinizi...
Belki bu halk yine size iktidarlık verir o zaman dik durur düşürmesziniz kendinizi...
SP İKTİDAR=Darbe ....:w::w::w:
Ya aga anlamadım cevap verildi de kaçırdım mı?
Kim sokmuş bu fitneyi???
redyellow
07-15-2010, 00:44
SP İKTİDAR=Darbe ....:w::w::w:
Ya aga anlamadım cevap verildi de kaçırdım mı?
Kim sokmuş bu fitneyi???
Ben cevap vereyim:
Fitneyi kim sokmuş:
Fitneciler.
Tüm fitnecilerin işi fitne sokmaktır.
yeterli mi?
DURMAK YOK İKTİDAR İÇİN,BASINDA GÖRÜNMEK İÇİN KAVGAYA DEVAM.:hihi2:
ŞAKA ŞAKA.
Ben cevap vereyim:
Fitneyi kim sokmuş:
Fitneciler.
Tüm fitnecilerin işi fitne sokmaktır.
yeterli mi?
Fitneyi fitneciler sokar biliyoruz da bunlar kim onu anlamadım...
redyellow
07-15-2010, 00:46
Buna cevap vermeye bile gerek görmüyorum, ama gene de iki satır karalayım:)
Ortağınız olsaydı, o ortağınızın her gün 3-5 tane milletvekili istifa etseydi görürdüm ben sizi:)
Şimdi ahkam kesmesi kolay.
Sallayın bakalım dik durmak felan diye, kalede yaşar var nasılsa:)
manifesto
07-15-2010, 00:49
Olaya pozitif yönden de bakmak gerek
Reklamın iyisi kötüsü olmaz dermişim
dedim dedim :)
yok bir de fitne çıkarıyorlar
Delegeler sıcak yüzünden dışarı çıktılar
diye haber de yaptılar
:) 800 delege aniden
"yahu bir klima bilem yok çok sıcak burası,çıkalım iki nefes çekelim" deyisi gelmiş
AK Partiden vekil istifa edecek haberi gelince
DÖRT gözle yollara döküldüler
İntifada
07-15-2010, 00:49
Buna cevap vermeye bile gerek görmüyorum, ama gene de iki satır karalayım:)
Ortağınız olsaydı, o ortağınızın her gün 3-5 tane milletvekili istifa etseydi görürdüm ben sizi:)
Şimdi ahkam kesmesi kolay.
Sallayın bakalım dik durmak felan diye, kalede yaşar var nasılsa:)
Ben numan kurtulmuşun yalancısıyım :hihi2::hihi2::hihi2:
İntifada
07-15-2010, 00:50
[/COLOR][/B]
DURMAK YOK İKTİDAR İÇİN,BASINDA GÖRÜNMEK İÇİN KAVGAYA DEVAM.:hihi2:
ŞAKA ŞAKA.
Kongrede şiddete son de...
redyellow
07-15-2010, 01:00
Fitneyi fitneciler sokar biliyoruz da bunlar kim onu anlamadım...
Sen de hiç bi şey anlamıyorsun be kardeş, ya da mahsus yapıyorsun:)
redyellow
07-15-2010, 01:01
Ben numan kurtulmuşun yalancısıyım :hihi2::hihi2::hihi2:
Allah Allah... Numan kurtulmuş mu demiş, hükümet partisinden dik durmayı öğreneceğiz diye:)
Sanmıyorum siz kendinizin yalancısısınız:)
İntifada
07-15-2010, 01:03
Allah Allah... Numan kurtulmuş mu demiş, hükümet partisinden dik durmayı öğreneceğiz diye:)
Sanmıyorum siz kendinizin yalancısısınız:)
Yok o dönemde susurluğun üzerine gidilseydi 28 şubat olmazdı dedi
ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN,TAVAFA ZAMAN KALMADI,BİZ 1 YIL YETMEDİ,SİZ 8 YILDIR BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİNİZ,2 DÖNEM TEK BAŞINA İKTİDAR.??? ERGENEKONUN SONUCU NE OLDU ALLAH AŞKINA.AYNI HABERLER,AYNI YÜZLER,ÇOĞUNA DOKUNULMADI,ÇOĞU SERBEST BIRAKILDI?BUMU DİK DURUŞ.:olmaz:
İntifada
07-15-2010, 01:08
ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN,TAVAFA ZAMAN KALMADI,BİZ 1 YIL YETMEDİ,SİZ 8 YILDIR BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİNİZ,2 DÖNEM TEK BAŞINA İKTİDAR.??? ERGENEKONUN SONUCU NE OLDU ALLAH AŞKINA.AYNI HABERLER,AYNI YÜZLER,ÇOĞUNA DOKUNULMADI,ÇOĞU SERBEST BIRAKILDI?BUMU DİK DURUŞ.:olmaz:
:evet::evet::evet::evet::evet:
İntifada
07-15-2010, 01:09
Bizede muhtıra verildi gördük orada hep beraber yapılanı...
Bu halk herzaman doğruyu görmüştür...
redyellow
07-15-2010, 01:10
Konuşmanın tamamını dinlemek lazım, başında ne var sonunda ne var bu cümlenin bilmek lazım.
Susurluğun üzerine refah partisi tarafı gitmedi demek haksızlık olur. Bir koalisyon hükümeti vardı ve gidilecek kadar gidildi, başbakanlık denetleme kurulları vs. devreye sokuldu vsvs.
28 şubat susurluğun üzerine gidilmesini bırakın ne yaparsanız yapın olurdu, ağzınızla kuş tutsanız, susurlukçuların hepsini ortaya çıkarıp idam etseniz gene olurdu... çünkü refah partisinin, erbakan hocanın hükümetinin gidişatı iyiydi, halka yarayışlı işler yapmaya başlıyorlardı, faizler konusunda, havuz sistemi vs. konusunda iyi şeyler yapılıyordu, memura, işçiye, asgari ücretliye, emekliye devlet şefkatini gösterir olmuştu.
bu şekilde devam ederlerse halk bunları tutar ilk genel seçimde iktidar yapardı.
Bunu hazmedemeyenler bir çok şeyi bahane edip 28 şubatı yaptılar.
28 şubatı susurluğun üzerine gidilmedi onun için yapıldı diye göstermek akıl karı değildir.
İntifada
07-15-2010, 01:18
Konuşmanın tamamını dinlemek lazım, başında ne var sonunda ne var bu cümlenin bilmek lazım.
Susurluğun üzerine refah partisi tarafı gitmedi demek haksızlık olur. Bir koalisyon hükümeti vardı ve gidilecek kadar gidildi, başbakanlık denetleme kurulları vs. devreye sokuldu vsvs.
28 şubat susurluğun üzerine gidilmesini bırakın ne yaparsanız yapın olurdu, ağzınızla kuş tutsanız, susurlukçuların hepsini ortaya çıkarıp idam etseniz gene olurdu... çünkü refah partisinin, erbakan hocanın hükümetinin gidişatı iyiydi, halka yarayışlı işler yapmaya başlıyorlardı, faizler konusunda, havuz sistemi vs. konusunda iyi şeyler yapılıyordu, memura, işçiye, asgari ücretliye, emekliye devlet şefkatini gösterir olmuştu.
bu şekilde devam ederlerse halk bunları tutar ilk genel seçimde iktidar yapardı.
Bunu hazmedemeyenler bir çok şeyi bahane edip 28 şubatı yaptılar.
28 şubatı susurluğun üzerine gidilmedi onun için yapıldı diye göstermek akıl karı değildir.
Valla abi bilmem ben...
Ortada bi yanlışlık var ozaman...
Buyrun videonun aslı el azizciler iyi yüklenmiş ama...
http://www.facebook.com/video/video.php?v=132050373502261&ref=mf
redyellow
07-15-2010, 01:18
Bizede muhtıra verildi gördük orada hep beraber yapılanı...
Bu halk herzaman doğruyu görmüştür...
Ya akıncı hakkaten bazen senin bunları yazıdğına inanamıyorum.
Adeta çocuklaşıyorsun kusura bakma.
Yahu siz tek başınıza anayasayı dahi değiştirecek gücte geldiniz nerdeyse yahu, Allahdan korkun, nasıl olurda 1 sene süren ve ortaklı koalisyon hükümetiyle kendinizi kıyaslıyorsunuz?
Madem bu kadar dik duruyorsunuz, bu kadar dirayetlisiniz, bu kadar pehlivansınız hani nerde şu başörtüsüyle ilgili değişiklik?
Niye çıkartamadınız?
Niye anayasa mahkemesine dik duramadınız?
Niye anayasa mahkemesinin yapısını ilk iktidarınız döneminde değiştirmediniz de beklediniz?
Yargının muhtıraları karşısında niye dik durmadınız ilk döneminizde?
8 sene oldu arkadaşım dile kolay 8 sene ve hala yapamadınız.
Bi de tutup koalisyon ve 1 senelik hükümetin bir kanadına taş atıyorsunuz yahu!
Yapmayın lütfen çocukca şeylerle tartışma olmaz.
İntifada
07-15-2010, 01:20
Yahu siz tek başınıza anayasayı dahi değiştirecek gücte geldiniz nerdeyse yahu, Allahdan korkun, nasıl olurda 1 sene süren ve ortaklı koalisyon hükümetiyle kendinizi kıyaslıyorsunuz?
Madem bu kadar dik duruyorsunuz, bu kadar dirayetlisiniz, bu kadar pehlivansınız hani nerde şu başörtüsüyle ilgili değişiklik?
Niye çıkartamadınız?
Niye anayasa mahkemesinin yapısını ilk iktidarınız döneminde değiştirmediniz de beklediniz?
neden efsanevi 54.hükümetti hani...
redyellow
07-15-2010, 01:21
Valla abi bilmem ben...
Ortada bi yanlışlık var ozaman...
Buyrun videonun aslı el azizciler iyi yüklenmiş ama...
http://www.facebook.com/video/video.php?v=132050373502261&ref=mf
el azizcilerin hiç bir şeyine bakmam.
El azizcileri muhatap dahi kabul etmem.
Cihannur
07-15-2010, 01:23
İsim konusunda yardımcı olayım. Mili Görüş partileri olan; Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinden sonra, yeni parti için olabilecek en uygun isimlerden biri Mutluluk Partisi ismi olabilir. Mutluluk Partisi'nin de başına birşey gelirse, o zaman kuracağınız yeni partiye Huzur Partisi diyebilirsiniz.
İntifada
07-15-2010, 01:24
el azizcilerin hiç bir şeyine bakmam.
El azizcileri muhatap dahi kabul etmem.
videoda el azizci birşey yok abi...
ama el azizciler için iyi propoganda malzemesi olmuş...
bence izleyin...
redyellow
07-15-2010, 01:24
neden efsanevi 54.hükümetti hani...
Okumuyorsun, yazılanları okumadan yazıyorsun.
Bak az önce ne yazmışım:
İşte bunun için 54.hükümet efsane vs. deniyordu.
20 sene iktidar olursun iki üç tane iyi şey yaparsın, efsane olamazsın.
Ama 1 sene hükümet olursun, hemde koalisyon halinde ve o kısa sürede 5-6 tane iyi şey yaparsın... efsane olursun.
bak ben işçi olarak çalıştım.
Erbakan hükümetinin dönemi olmasaydı bugün memur, kamu işçisi, emekli, asgari ücretlinin hali perişandı bu çok açık.
Erbakan hükümeti döneminde bu kesime müthiş zamlar yapıldı.
Ve bunu bir senelik zaman içinde yaptılar.
Niye çıkartamadınız?
ya abi birde Numan KURTULMUŞ,Akparti ile REFAH partisini karıştırmış,:evet:Refah Partisininde tek başına iktidar olduğu düşüncesine kapılmış bir an,sonra ne diyor''Refah Partisi,,,DAHA DOĞRUSU,REFAHYOL iktidarı susurluğun üzerine gidebilseydi,''
redyellow
07-15-2010, 01:27
videoda el azizci birşey yok abi...
ama el azizciler için iyi propoganda malzemesi olmuş...
bence izleyin...
El azizci dediniz bitti benim için o link:)
İsim konusunda yardımcı olayım. Mili Görüş partileri olan; Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinden sonra, yeni parti için olabilecek en uygun isimlerden biri Mutluluk Partisi ismi olabilir. Mutluluk Partisi'nin de başına birşey gelirse, o zaman kuracağınız yeni partiye Huzur Partisi diyebilirsiniz.
Bu isimleri çok beğeniyorsanız kapatın partinizi yeni parti kurun adını da bunlardan seçin:)
Bize akıl vermeyin bizim aklımız bize yeter:)
İntifada
07-15-2010, 01:28
ya abi birde Numan KURTULMUŞ,Akparti ile REFAH partisini karıştırmış,:evet:Refah Partisininde tek başına iktidar olduğu düşüncesine kapılmış bir an,sonra ne diyor''Refah Partisi,,,DAHA DOĞRUSU,REFAHYOL iktidarı susurluğun üzerine gidebilseydi,''
oda genel başkanınızla sizin aranızda...
ama katılıyorum numan başkana gayet siyaset bilir bir insan bence partiniz için büyük şans...
Yok,yeter!kalsın;
Çıraklık,kalfalık dönemleri sona erdi,siyonizmin bütün şifreleri çözüldü İnşaALLAH,Şimdi ustanın öğrendiklerini sergileme zamanı,
İntifada
07-15-2010, 01:30
El azizci dediniz bitti benim için o link:)
Herhalde yılların verdiği tecrübe olsa gerek...
Bence izlediniz bu videoyu...
Cihannur
07-15-2010, 01:43
Niye çıkartamadınız?
AK Partim; Anayasa Mahkemesi'ne de, Yargıtay'a da, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan 2007 E-muhtırasına da dik durdu Allah'a şükürler olsun.
Başörtüsü Sorununu çözmek için Anayasayı değiştirdik; elimizden geleni yaptık. Anayasa Mahkemesi, 5 Haziran 2008 tarihinde hukuku ve Anayasamızı çiğneyerek, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren anayasa değişikliklerini iptal etti
Üniversitelerde başörtüsü serbestliği getirmeye çalıştığı için Yargıtay Başsavcılığı'nca 14 Mart 2008 tarihinde AK Parti hakkında kapatılma davası açıldı. Anayasa Mahkemesi üyeleri tarafından 30 Temmuz 2008 tarihinde AK Parti hakkında 6'ya 5'le kapatılma yönünde oy kullanıldı. Anayasa Mahkemesi'nce siyasi partiler hakkında kapatılma kararı verilebilmesi için nitelikli çoğunuk olan 7 oy gerektiğinden dolayı AK Parti kapatılmaktan sadece 1 oyla kurtuldu.
Her şey bir günde olmaz! AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında Türkiye'yi demokratikleştirmiş ve özgürleştirmiştir. Daha da iyi olacak inşaallah. AK Parti önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi daha da demokratikleştirecek ve daha da özgürleştirecektir inşaallah.
Cihannur
07-15-2010, 01:53
Bu isimleri çok beğeniyorsanız kapatın partinizi yeni parti kurun adını da bunlardan seçin:)
Bize akıl vermeyin bizim aklımız bize yeter:)
Partimizin adı olan Adalet ve Kalkınma Partisi isminden ve partimizin kısaltılmış adı olan AK Parti isiminden memnunuz Allah'a şükürler olsun.
Milli Görüş partisiz kaldı. Milli Görüş'ün yeni partisi için size iki tane isim buldum. Akıl vermeyin dediniz. Size de iyilik yaramıyor.:V
redyellow
07-15-2010, 01:54
AK Partim; Anayasa Mahkemesi'ne de, Yargıtay'a da, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan 2007 E-muhtırasına da dik durdu Allah'a şükürler olsun.
Başörtüsü Sorununu çözmek için Anayasayı değiştirdik; elimizden geleni yaptık. Anayasa Mahkemesi, 5 Haziran 2008 tarihinde hukuku ve Anayasamızı çiğneyerek, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren anayasa değişikliklerini iptal etti
Üniversitelerde başörtüsü serbestliği getirmeye çalıştığı için Yargıtay Başsavcılığı'nca 14 Mart 2008 tarihinde AK Parti hakkında kapatılma davası açıldı. Anayasa Mahkemesi üyeleri tarafından 30 Temmuz 2008 tarihinde AK Parti hakkında 6'ya 5'le kapatılma yönünde oy kullanıldı. Anayasa Mahkemesi'nce siyasi partiler hakkında kapatılma kararı verilebilmesi için nitelikli çoğunuk olan 7 oy gerektiğinden dolayı AK Parti kapatılmaktan sadece 1 oyla kurtuldu.
Her şey bir günde olmaz! AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında Türkiye'yi demokratikleştirmiş ve özgürleştirmiştir. Daha da iyi olacak inşaallah. AK Parti önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi daha da demokratikleştirecek ve daha da özgürleştirecektir inşaallah.
Vayyyyyy.....
Sizin parti olunca 8 yıl yetmiyor, HER ŞEY BİR GÜNDE OLMAZ deniyor ama refah partisi sözkonusu olunca, hem de koalisyon halindeyken her şey olsun isteniyor:)
Anayasa mahkemesi iptal ettiğini bizde biliyoruz, hadleri olmadan, yetkileri olmadan yaptıklarını da biliyoruz.
Ama ben şunu söylüyorum:
Niye 8 sene beklediniz?
Niye bu mahkemenin yapısını değiştirip sonra başörtüsü kanununu çıkarmadınız da iptal edileceğini bile bile iptal ettirdiniz?
(bakın refahyol hükümetinin refah partisi kanadına olmadık sorular sorarsanız, suçlamalar yaparsanız size de çok sorular çıkar ve altından kalkamazsınız, madem HER ŞEY BİR GÜNDE OLMAZ o zaman bu sözü refah partisi içinde kullanın:))
Herhalde yılların verdiği tecrübe olsa gerek...
Bence izlediniz bu videoyu...
Yeminle: Verdiğin linke tıklamadım.
Tıklamam da, el azizcilerden bahsetmeseydin belki tıklar bakardım ama onların ismini duyunca kesinlikle bakmam.
redyellow
07-15-2010, 02:03
Partimizin adı olan Adalet ve Kalkınma Partisi isminden ve partimizin kısaltılmış adı olan AK Parti isiminden memnunuz Allah'a şükürler olsun.
Oh ne güzel...Siz partinizin isminden memnunsunuz o zamman parti ismi tavsiyesine gerek yok.
peki bizim partimizin isminden memnun olmadığımızı nerden çıkardınız?
Biz de saadet partisi isminden memnunuz arkadaşım, sen bizim için kendini parçalama:)
Milli Görüş partisiz kaldı. Milli Görüş'ün yeni partisi için size iki tane isim buldum. Akıl vermeyin dediniz. Size de iyilik yaramıyor.:V
Hadi yaaaa, milli görüş partisiz mi kaldı?
Allah allah niye bizim haberimiz yok da rakip olarak sizin haberiniz var?
Ki..... partisiz de kalsak dedik ya bizim aklımız bize yeter, başkalarının aklına ihtiyacımız yok be arkadaşım.
ya o degilde su akp, ak parti muhabbeti cok baydi.. adamlara zorla ak parti dedirtmeye calisiyoruz birakin ne derseler desinler gerci basbakanimizda bu konuda cok hassas ama bana göre cok uzadi sonucta ne derlerse desinler günesi balcikla sivayamazlar..
Cihannur
07-15-2010, 02:14
Vayyyyyy.....
Sizin parti olunca 8 yıl yetmiyor, HER ŞEY BİR GÜNDE OLMAZ deniyor ama refah partisi sözkonusu olunca, hem de koalisyon halindeyken her şey olsun isteniyor:)
Anayasa mahkemesi iptal ettiğini bizde biliyoruz, hadleri olmadan, yetkileri olmadan yaptıklarını da biliyoruz.
Ama ben şunu söylüyorum:
Niye 8 sene beklediniz?
Niye bu mahkemenin yapısını değiştirip sonra başörtüsü kanununu çıkarmadınız da iptal edileceğini bile bile iptal ettirdiniz?
sorarsanız, suçlamalar yaparsanız size de çok sorular çıkar ve altından kalkamazsınız)
Daha önce söylediğim gibi: "Her şey bir günde olmaz!" İşte Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirdik sonunda. 12 Eylül 2010 Referandumunda halkımız % 50'den fazla Evet oyu verirse, Anayasa Mahkemesi'nin ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapıları değişecek.
"Niye bu mahkemenin yapısını değiştirip sonra başörtüsü kanununu çıkarmadınız da iptal edileceğini bile bile iptal ettirdiniz?" sözünüz niyet okumaya girer. Niyetimizi okumaya çalıştınız; ama doğru okuyamadınız. Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasanın 10. ve 42. Maddelerindeki değişiklikleri iptal edebileceğini bilmiyorduk. Anayasa Mahkemesi, Anayasanın 10. ve 42. Maddelerindeki değişiklikleri iptal ederek hukuku ve Anayasamızı çiğnedi.
AK Parti gibi 7,5 yıl tek başına iktidar olmuş bir siyasi partinin hizmetleriyle, Refah Partisi gibi 1 sene koalisyon hükümetiyle iktidar olmuş bir siyasi partinin hizmetlerini birbirleriyle kıyaslamak doğru olmaz. AK Parti, Türk Siyasi Tarihinin Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne en çok hizmet etmiş en iyi ve en başarılı siyasi partisidir Allah'a şükürler olsun.
redyellow
07-15-2010, 02:16
ya o degilde su akp, ak parti muhabbeti cok baydi.. adamlara zorla ak parti dedirtmeye calisiyoruz birakin ne derseler desinler gerci basbakanimizda bu konuda cok hassas ama bana göre cok uzadi sonucta ne derlerse desinler günesi balcikla sivayamazlar..
Ben görmedim ama gene mi o tartışma başladı?
redyellow
07-15-2010, 02:20
Daha önce söylediğim gibi: "Her şey bir günde olmaz!" İşte Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirdik sonunda. 12 Eylül 2010 Referandumunda halkımız % 50'den fazla Evet oyu verirse, Anayasa Mahkemesi'nin ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapıları değişecek.
"Niye bu mahkemenin yapısını değiştirip sonra başörtüsü kanununu çıkarmadınız da iptal edileceğini bile bile iptal ettirdiniz?" sözünüz niyet okumaya girer. Niyetimizi okumaya çalıştınız; ama doğru okuyamadınız. Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasanın 10. ve 42. Maddelerindeki değişiklikleri iptal edebileceğini bilmiyorduk. Anayasa Mahkemesi, Anayasanın 10. ve 42. Maddelerindeki değişiklikleri iptal ederek hukuku ve Anayasamızı çiğnedi.
AK Parti gibi 7,5 yıl tek başına iktidar olmuş bir siyasi partinin hizmetleriyle, Refah Partisi gibi 1 sene koalisyon hükümetiyle iktidar olmuş bir siyasi partinin hizmetlerini birbirleriyle kıyaslamak doğru olmaz. AK Parti, Türk Siyasi Tarihinin Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne en çok hizmet etmiş en iyi ve en başarılı siyasi partisidir Allah'a şükürler olsun.
Sevgili kardeşim:
Ben niyet felan okumadım, okumam da o becerim yok:)
Ben sizlerin refah partisi hükümette susurluğun üzerine gitmedi, niye şunu yapmadı niye bunu yapmadı gibi (şahsınız değil bunu yazanlar oluyor) sözleri üzerine yazdım o yazıyı. Eğer 1 sene ve ortak ile hükümette olan bir partiye bunu sorarsanız 8 senedir hükümette olan ve tek başına iktidar olan bir partiye de başka başka sorular sorulur anlamında yazdım.
Anayasa mahkemesinin yapısını değiştirdik sonunda demişsiniz, hayır daha değiştirmediniz, referandum var, ne çıkacağı belli olmaz.
Ama şunu söyleyebilirim: bu konuda geç kaldınız, daha önce yapılmalıydı, ergenekon olaylarından önce yapılsaydı daha rahat geçerde refarandumdan.
hayırlısı inşaallah değişir, biz saadetciler olarak hayırlı tüm çalışmalarınızda yanınızdayız ama her zamanda eleştir hakkımızı kullanacağız yanlış gördüklerimizde.
Cihannur
07-15-2010, 02:23
Oh ne güzel...Siz partinizin isminden memnunsunuz o zamman parti ismi tavsiyesine gerek yok.
peki bizim partimizin isminden memnun olmadığımızı nerden çıkardınız?
Biz de saadet partisi isminden memnunuz arkadaşım, sen bizim için kendini parçalama:)
Hadi yaaaa, milli görüş partisiz mi kaldı?
Allah allah niye bizim haberimiz yok da rakip olarak sizin haberiniz var?
Ki..... partisiz de kalsak dedik ya bizim aklımız bize yeter, başkalarının aklına ihtiyacımız yok be arkadaşım.
Sizin artık partiniz kalmadı ki isminden memnun olun. Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihindeki kongresinde Milli Görüşün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş gömleğini çıkarmıştır. 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Milli Görüşün partisi kalmamıştır.
Kendimi parçalamıyorum. Partisiz kalan Milli Görüş yeni parti kurarsa diye size iki tane isim buldum. Daha önce de söylediğim gibi: "Size de iyilik yaramıyor.:V"
redyellow
07-15-2010, 02:28
Sizin artık partiniz kalmadı ki isminden memnun olun. Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihindeki kongresinde Milli Görüşün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş gömleğini çıkarmıştır. 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Milli Görüşün partisi kalmamıştır.
Kendimi parçalamıyorum. Partisiz kalan Milli Görüş yeni parti kurarsa diye size iki tane isim buldum. Daha önce de söylediğim gibi: "Size de iyilik yaramıyor.:V"
Gönlünüzdekini, arzunuzu yazmışsınız.
Cihannur
07-15-2010, 02:36
Sevgili kardeşim:
Ben niyet felan okumadım, okumam da o becerim yok:)
Ben sizlerin refah partisi hükümette susurluğun üzerine gitmedi, niye şunu yapmadı niye bunu yapmadı gibi (şahsınız değil bunu yazanlar oluyor) sözleri üzerine yazdım o yazıyı. Eğer 1 sene ve ortak ile hükümette olan bir partiye bunu sorarsanız 8 senedir hükümette olan ve tek başına iktidar olan bir partiye de başka başka sorular sorulur anlamında yazdım.
Anayasa mahkemesinin yapısını değiştirdik sonunda demişsiniz, hayır daha değiştirmediniz, referandum var, ne çıkacağı belli olmaz.
Ama şunu söyleyebilirim: bu konuda geç kaldınız, daha önce yapılmalıydı, ergenekon olaylarından önce yapılsaydı daha rahat geçerde refarandumdan.
hayırlısı inşaallah değişir, biz saadetciler olarak hayırlı tüm çalışmalarınızda yanınızdayız ama her zamanda eleştir hakkımızı kullanacağız yanlış gördüklerimizde.
Sevgili kardeşim, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını TBMM'de 336 milletvekilinin oyuyla değiştirdik. AK Parti olarak biz üzerimize düşeni yaptık; gerisi halkımızın bileceği iş. Halkımız, 12 Eylül 2010 Referandumunda % 50'den fazla Evet oyu verirse yaptığımız bu değişiklik yürürlüğe girecek; eğer halkımız % 50'den fazla Hayır oyu verirse Anayasa Mahkemesi'nin yapısında yapmış olduğumuz değişiklik reddedilmiş olacak.
Cihannur
07-15-2010, 02:41
Gönlünüzdekini, arzunuzu yazmışsınız.
Gönlümdeki arzumu değil gerçeği yazdım. Saadet Partisi, Necmettin Erbakan'ın; arkadaşlarının, oğlunun, kızının ve damadının yer aldığı listesini reddederek Necmettin Erbakan'ı reddetmiş ve Milli Görüş partisi olmaktan çıkmıştır.
Gönlümdeki arzumu değil gerçeği yazdım. Saadet Partisi, Necmettin Erbakan'ın; arkadaşlarının, oğlunun, kızının ve damadının yer aldığı listesini redderek Necmettin Erbakan'ı reddetmiş ve Milli Görüş partisi olmaktan çıkmıştır. ???:olmaz:
Ancak Erbakan Hoca’nın böylesine sinsi ve sünepe girişimlere tenezzül etmeyeceğini, kongrede davasına ve Hoca’sına gönülden bağlı Milli Görüş’çülere ve delegelere “Ben Numan Beyin Başkanlığında şöyle bir ekibi size tavsiye ediyorum” demesi halinde, hiç kimsenin buna itiraz edip karşı gelemeyeceğini herkes bilmektedir. Oysa Hocamız kongredeki konuşmasında bu meseleye hiç değinmemiş, hatta bu yönde bir işaret dahi vermemiştir. Yani bütün bunlar Şevket Kazan ve Oğuzhan Asiltürk gibi, Genel Merkez’den ve “Erbakan’ın yakın çevresi” görüntüsünden nemalanan bir ekibin sömürü saltanatlarını yitirme endişesinden kaynaklanan bir girişimdir.
:güzel::evet:
Cihannur
07-15-2010, 02:56
???:olmaz:
Ancak Erbakan Hoca’nın böylesine sinsi ve sünepe girişimlere tenezzül etmeyeceğini, kongrede davasına ve Hoca’sına gönülden bağlı Milli Görüş’çülere ve delegelere “Ben Numan Beyin Başkanlığında şöyle bir ekibi size tavsiye ediyorum” demesi halinde, hiç kimsenin buna itiraz edip karşı gelemeyeceğini herkes bilmektedir. Oysa Hocamız kongredeki konuşmasında bu meseleye hiç değinmemiş, hatta bu yönde bir işaret dahi vermemiştir. Yani bütün bunlar Şevket Kazan ve Oğuzhan Asiltürk gibi, Genel Merkez’den ve “Erbakan’ın yakın çevresi” görüntüsünden nemalanan bir ekibin sömürü saltanatlarını yitirme endişesinden kaynaklanan bir girişimdir.
:güzel::evet:
Yeşil listenin Necmettin Erbakan'ın listesi olmadığını mı iddia ediyorsunuz? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)
Yeşil listenin Necmettin Erbakan'ın listesi olmadığını mı iddia ediyorsunuz? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)
:evet:
Cihannur
07-15-2010, 03:33
:evet:
Eğer Yeşil liste Necmettin Erbakan'ın listesi değilse Saadet Partisi, Milli Görüş partisi olmaya devam ediyordur. Eğer Yeşil liste Necmettin Erbakan'ın listesiyse Saadet Partisi, Milli Görüş partisi olmaktan çıkmıştır.
hakan yazıcı
07-15-2010, 03:42
Saadet Partisi, Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş gömleğini çıkarmıştır. Necmettin Erbakan'ın listesini reddeden Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren artık Milli Görüş partisi değildir. Şimdiki haliyle Saadet Partisi, AK Parti taklidi bir Çakma AK Parti görünümündedir.
Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin 1.250 kayıtlı delegesinin 4'te 1'inden azının oyu olan 310 oyla genel başkan seçilebilmiştir. Saadet Partisi'nin kongresinde Numan Kurtulmuş, genel başkanlık oylamasında kayıtlı delegelerin 4'te 1'inin oyunu dahi alamamıştır.
Gördüğünüz gibi kötü niyet ve mesnetsiz yorumlar yok; gerçekler var.
Gerçekler bunlardır. Milli Görüş siyaseten bitmiştir. Türkiye'de şu an Milli Görüş'ün partisi kalmamıştır. Milli Görüş, Necmettin Erbakan ve arkadaşları yeni bir siyasi parti kurarlarsa kurulacak o yeni siyasi partiyle yoluna devam edebilir.
Cihannur kardeşim, verdiğiniz rakamlarda çarpıtma var. Dilerseniz o kongre salonunda olan birisi olarak size rakamların gerçek değerlendirmesini yapıyım.
Saadet Partisinde 1250 kayıtlı delege var. Kongre salonunda deftere imza atan delege sayısı 830. Yani delegelerin önemli bir kısmı çeşitli sebeplerden dolayı salona gelmemiş. İlk turda kullanılan oy sayısı 630 (bir rivayete göre 634. aradaki 200 sayılık fark oy kullanma saatinin ikindi namazına denk gelmesinden, salondaki hoş olmayan birtakım manzaralara dayanamayarak bir takım delegenin salonu terk etmesinden, bazı delegelerinde yeşil listeyi kongreye teklif edenlerin telkinleriyle oy kullanmayan delegelerden kaynaklanıyor). Geçerli oy sayısı 563. Geçersiz oylar 100 (bu yüz oyun tamamı iki listenin de zarfa koyularak sandığa atılmasından kaynaklanıyor. Bu durumu "delege iki liste çıkmasına tepki göstermiştir" şeklinde izah edebiliriz). Numan Kurtulmuş un ve beyaz listenin aldığı oy sayısı 490. Yeşil listenin aldığı oy sayısı 78. İlk tur oylamanın sonuçları bunlar. Saader Partisinin tüzüğü gereği 490 oy GİK listesinin kabul edilmesine yetmiş, ama genel başkanlık için gerekli olan 625 oya ulaşamadığı için Genel Başkanın ilk turda seçilmesine yetmemiştir. İkinci oylamanın başlama saati yaklaşık 19:00-19:30 civarıdır. Uzak yerlerden partililerle birlikte otobüsle gelen delegeler ilk oylamadan sonra geldikleri otobüslere yetişebilmek için salondan ayrılmışlardır.
Yani öyle söylendiği gibi "salonda 1250 delege vardı, bunlardan 310 tanesi Numan Kurtulmuş a oy verdi" gibi bir durum söz konusu değildir.
Bunun dışında "Milli Görüş Bitmiştir", "partisi kalmamıştır" şeklindeki görüşler tamamen sizin heveslerinizle alakalı bir durumdur...
Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...
hakan yazıcı
07-15-2010, 03:47
....
Artık sarıgülle baykalın sandalye fırlattıklar kongreden sonra her zaman aklımda birde bu kongre kalacak...
Yapma Allah aşkına... Bir insan nasıl olurda kendi yaptığı kongreleri göz ardı edip, bir hareketin ömrü hayatında yaptığı yüzlerce kongreden sadece birinde çıkan olayları bu mantıkla değerlendirebilir?
Milli Görüş'ün bitmiş olmasını fikriyat olarak söylemiyorum; siyasi parti olarak söylüyorum. Saadet Partisi'nin Necmettin Erbakan'ı reddetmesiyle birlikte Türkiye'de şu an itibariyle Milli Görüş'ün partisi kalmamıştır. Necmettin Erbakan ve arkadaşları yeni bir siyasi parti kurarlarsa Milli Görüş o siyasi partiyle yoluna devam edebilir.
Cihannur kardeşim, Kimsenin Necmettin Erbakan ı reddettiği yok. Yeşil listeyi düzenleyen de Necmettin Erbakan değil. Liste oluşturma görevi eski GİK üyeleri ve yüksek istişare kuruluna (yeşil listeyi teklif eden büyüklerimiz Ş. Kazan, O. Asiltürk vs. gibi isimler) havele edilmişti. Yani Necmettin Erbakan eline kalem kağıt alıp bir liste oluşturdu da Numan Kurtulmuş o listeyi reddetti gibi bir durum yok. Numan Kurtulmuş ve ekibi yüksek istişare kurulu ile beraber yürüttüğü liste çalışmalarında ayrılığa düştüler ve sonuçta iki liste çıktı ortaya. Durum budur..
Numan kurtulmuş erbakanı tasfiye etti diyenlere siyasileri ancak halk tasfiye eder dedi....
Bu halk erbakanı ve yanındakileri 8 yıl önce tasfiye etti zaten beyfendinin haberi yok galiba...
Bence fazla sevinmeyin. Milli Görüş camiası bundan daha büyük nice badireler atlattı. Bu hareket, 40 yıllık bir idmana sahiptir. Bu durumdan da düzlüğe çıkabilecek beceri ve kaabiliyete sahiptir..
Taban birlik ve beraberlik naraları atarken tavan kaynıyor...Hadi hayırlısı...
Ne yapalım kardeş, silah çekip birbirimizi mi vuralım :). Yahu zor bir durum. Bir yanda 40 yıllık çınarlar, diğer yanda gelecek umudumuz insanlar. Ne yardan, ne serden geçebiliyor insan..
İşte o yüzden onlar orda biz iktidardayız....
Bu ülkede yıllarca Demirel iktidar dı. Çok hak ettiğinden mi iktidar dı acaba? Şu veya bu parti için söylemiyorum, sadece hakikat olduğu için söylüyorum, iktidarda olmak kimseyi haklı kılmaz. "Hak" güçle, sayıyla ifade edilebilecek bir durum değildir...
Bence de artık her gelene geçene kılıç çekmeyi bırakmış olur aklımıza iyi siyasetçi yetiştiren bir hoca olarak kalsın bizde onca dediklerini unutalım yaşına hürmeten fakat bırakacak gibi de gözükmüyor...
Şu "bırakma" meselesine bir de bizim bakış açımızla bakabilseniz belki de aramızdaki bir çok sorun kendiliğinden çözülmüş olur..
İbret ve de dehşet içinde izledim SP kongresini...
Yazıklar..Yazıklar olsun!..
Gram samimiyet kalmamış..
O ne ihtiras, o ne kibir deryasıdır öyle ya??!!...:(:(:(:(
Daha büyük ibretler almak isterseniz Ak Parti Genel merkeze rağmen aday olup ilçe başkanı seçilen kongrelerinize bakın. Başbakanlık yapan bir Parti Genel Başkanının ilçe kongrelerine gitmesini bu ülke ilk kez Ak Parti iktidarında gördü...
İlahi vahiy
yapamaz mı yahu
Yuh artık
dertleri bu
Kim bilir, yeşil listeyi hazırlayanlar belki de "süt" ten ağızları yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyorlardır. Tabi bu arada olan da yoğurda oluyor...
5 - 10 isim dedikleriniz Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın; arkadaşları, oğlu, kızı ve damadıdır değil mi?
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan'ın listesini reddedip AK Parti'nin taklidi bir Çakma AK Parti durumuna geldikten sonra hâlâ Miili Görüş partisi olarak kalamaz.
Bir önceki kongreden sonra oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) sebebiyle partimize başsavcılık tarafından uyarı gelmişti. Pazar günükü kongrede yapılan tüzük değişikliği ile bu kurul resmi bir kurum olmuştur. Sizin "ismi çizilenler", "rest çekilenler" olarak gördüğünüz, Erbakan Hoca'nın kırk yıllık arkadaşları o kurulda göreve getirileceklerdi. Zaten listeye alınmayış sebeğleri de bu sebepledir...
Erbakan yeni parti kurar mı?
Bence asıl cincikli soru bu?
Ama Erbakan çok ilginç bir insan
Asıl konuşması gereken temel konularda
sürekli susmayı tercih eder
Mesela 28 Şubat
Mesela Ergenekon ve darbe tertipleri
Mesela kongrede yaşananlar
Erbakandan gene ses çıkmayacaktır göreceksiniz
Milli görüş demek erbakan demek,kişiye kuruma bağlı değil demek gerçekçi değil,zaten Erbakandan sonra bu çizgide siyaset yapmak isteyecek pek kimse kalmaz,hadi ordan hadi ordan demkle siyaset yapılmaz en azından 40 yılda bunu öğrenmeliydi.
Hocamız 90 lı yıllarda kaldı ve milli görüş 20 yüzyılda ömrünü tamamladı.
Artık 21 yüzyıl vizyonu ak partidir..Romantik duygusal platonik değil
Rasyonel dünya realitesini okuyan ve türkiyeyi kucaklayan
Bence SP yi akpartileştirmek yerine AK PARTİYE katılmalılar.
Çünkü hevesli oldukları politikaların merkezi ak parti olmuştur
Merak etmeyin, Erbakan Hocamızın yeni bir parti kurmaya niyetlendiğini öğrenir öğrenmez size haber veririz. Siz de bu jestimize karşılık ilk üyelerden olursunuz herhalde :).
Yahu biz ezelden ebede diyoruz, inancın çağı, zamanı olmaz diyoruz, hala daha bize "yüzyıl" hesabı yapıyorsunuz. Anlamak mümkün değil?? Numan Kurtulmuş un Saadet'i Akpartilileştirmek istediğini nereden çıkartıyorsunuz? Ak Partiye heves ettiğmizi nereden biliyorsunuz?
Hocamız kişilerle, olaylarla ilgilenmekten çok fikirlerle uğraşır. 28 Şubatla ilgili olarak Erbakan Hocanın konuşmadığını söylemek için siyaseti hiç takip etmiyor olmak gerekir..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.