Orijinalini görmek için tıklayınız : SAĞ!
cCc-kozenir-cCc
03-05-2008, 18:40
Yıl: 1970
Yer: Milliyetçi Hareket Partisi Kongre salonu.
Kürsüde Konuşan:Ülkücü/Milliyetçi Hareketin Lideri Alparslan TÜRKEŞ (Başbuğ)
“Solun ihanete varan davranışları neticesinde ,sağla olan kavgamızı ertelemek zorunda kaldık.”
Evet.
Sol ve sağ.
Türkiye’de siyasi hayatımızı şekillendiren farklı ve zıt iki kutup!
Zıtlıkların adresleri!
Sol malum!
Peki,neydi bu sağ?
Bugün Türk sağı,1940’ların sonundan itibaren Türkiye’de hayatımızı hem siyasal hem de ekonomik anlamda yönlendirmiş bir realite olarak önümüzde durmaktadır.Menderesler,Demireller,Özallar….
Sağ bugün Türk Milliyetçiliği ile ve Ülkücü Türk Milliyetçilerinin her alanda hayat görüşleri ile çelişir.Barışık olması düşünülemez.
Peki nereden çıktı bu sağ ve sol?
Bakalım.
Tarihler 1789 yılını göstermektedir.
Yer,Fransa’dır.
Fransa Kraliçesinin hemen sol tarafında “Geniş Islahat Milli hakimiyet” taraftarları,sağ tarafında ise “Muhafazakarlar ve Gelenekçiler” ,Ortada ise Ovacılar (Partisizler,tarafsızlar yani duyarsızlar,bugünkü anlamda yüzer gezer oy kullananlar diyebiliriz,rüzgar nereden eserse o tarafa giderler) bulunmaktadır.
Peki,Türkiye’de sağ düşünce dediğimiz kesim ne der?
Sağ,Muhafazakarız der,Milliyetçiliğe vurgu yapar,Yurttaşlığa yaslanır,yer yer siyasi ümmetçiliğe kayar,sosyal adaletçilikle liberalizmi ,liberalizimle de muhafazakarlığı birlikte kullanır.
Türkiye Cumhuriyetinin resmi diline,asli unsurları olan Türk unsurunu,etnisiteye peşkeş çeker.
Kozmopolittir sağ!
“Ne Mutlu Türküm Diyene” den “Ne Mutlu Türkiyeliyim Diyene” yolculuğunu tamamlamıştır artık!
Türk sağının sorgulanma zamanı gelmiş ve geçmiştir artık!
Peki MHP’nin yeri neresidir o halde?
MHP sağ değildir bir kere!
MHP,Türk Milliyetçiliğinin savunucusudur.
MHP,”tek partili devlet”’ e de karşıdır,”İki Partili sisteme”e de!
MHP,çok partili hür demokratik rejimden yanadır ve hukukun üstünlüğünden yanadır.
Türk Milliyetçiliği fikir sistemini temsil eden bir harekettir.
ceyhanli
03-05-2008, 18:48
yazında Ülkücü Türk Milliyetçileri diye bi tabir vardı? bir insan hem ülkücü hem türk milliyetçisi nasıl olabilir? ülkücü Türk İslam birliğini savunur müslüman olan herkes kardeştir der. oysa senin yazdığın... sen ülkünün ne olduğunu biliyormusun. ocaklarda artık ülkücülüğü nasıl anlatıyorlar sana. Türk milliyetçiliğinin fikir babası ziya gökalpdır sana ziya gökalpın mason olduğunu öğretmedilermi? fransandan ithal bir fikirle sen nasıl türk milliyetçiliği yapabilirsinki? senin genel başkanın ülkcülerin itibarını zaten yerle bir etti. sende burda saçma sapan yazılarınla insanlara ülkücleri yanlış tanıtma. git turanı öğren türk islamı öğren kızıl elma nedir bunu öğren ondan sonra piyasaya çık ülkücü olma yolunda bi kaç adım attım die konuş. hoş gerçek ülkücüleri ben piyasada ben ülkücüyüm diye dolaştıklarınıda görmedim ya.
cCc-kozenir-cCc
03-06-2008, 17:45
Çok seviyesiz yazmoşsın!
Çukurlaşılacaksa biz de bunun feriştahınbı biliriz.
Sınırları aşmadan yaz!!!
Fikrini söyle!!!
Çamura yatmadan!
ceyhanli
03-06-2008, 17:58
Çok seviyesiz yazmoşsın!
Çukurlaşılacaksa biz de bunun feriştahınbı biliriz.
Sınırları aşmadan yaz!!!
Fikrini söyle!!!
Çamura yatmadan!
senin feriştah dedğinin bende tarihini bilirim. eski köye yeni adet getirme. ülkücülük nedir öğren gel.
cCc-kozenir-cCc
03-08-2008, 01:28
bilmediğin tarlada horon tepme?
ceyhanli
03-08-2008, 11:16
bırak bu ağızları ülkücüye yakışmıyo
cCc-kozenir-cCc
03-09-2008, 15:55
bırak bu ağızları ülkücüye yakışmıyo
;D
oguzdesouza
03-09-2008, 16:22
oldu bi de yanına me-ha-pe bayrağı koy tam olsun >:(
Kemalist
03-10-2008, 05:30
YAHU SİZ NİYE BİRBİRİNİZİ YİYORSUNUZ...
Siz barışmadınız mı?
Faşistler,yobazlar birbirini ağırlar..
ceyhanli
03-10-2008, 10:44
Siz barışmadınız mı?
akıllı ol. sen duymuşsundur 70lerde faşist dediğin insanların senin gibi Allahsız kitapsız komunistlere neler yaptığını. aynısı seninde başına gelmesin.
ülkücülük de Türk-İslam sentezi vardır
ahlakçılık ilkemizde gayet iyi açıklanmıştır bu konu
Ülkücülük tüm Müslümanlar kardeştir demez
bu bizim dinimizin gereğidir
hepimiz kardeşiz görüşü hakim bizde
ama Türk milliyetçiliği bizden ayrı düşünülemez
bizim yaptığımızda sonuçta milliyetçilik ümmetçilik değil
Ziya Gökalp ülkücü hareketin temelini çizmiştir
Türkçülük akımının sağladığı faydalar ortadadır
görüşlerine saygı duyduğumuz biridir
masonluk davasına gelince
kesin bir bilgi değil
Atatürk e de mason diyenler oldu
herkese bir dönem mason denmiştir
kesin veriler üzerinden konuşalım yorumlamak yanlış.
Kemalist
03-10-2008, 15:44
Siz barışmadınız mı?
akıllı ol. sen duymuşsundur 70lerde faşist dediğin insanların senin gibi Allahsız kitapsız komunistlere neler yaptığını. aynısı seninde başına gelmesin.
Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok kardeşim..Biz üzerimize silahlarla,sopalarla gelen Faşistleri,Yobazları kalemimizle,fikrimizle karşılamaya devam edeceğiz...
ceyhanli
03-10-2008, 17:23
senden yobazımı var bu ülkede insanlara her türlü hakaretleri ediyorsunuz ondan sonra biri size bişey gelince kötü kadınlar gibi yaygarayı basıyorsunuz. sizin adınız kemalist aslınız komunist. komunistlerin ne olduğunuda bu ülke çok iyi biliyor ve bu yüzden kimse sizi adam yerine alıp ne yazınızı okuyor ne fikrinizi dinliyor. bunu kuyruk acısıyla insanlara her türlü iftiraları atıyorsunuz. ama şunu bilki yanımda olsan hiç acımam dilini keser sana yedirirdim.
oguzdesouza
03-10-2008, 17:26
Siz barışmadınız mı?
Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok kardeşim..Biz üzerimize silahlarla,sopalarla gelen Faşistleri,Yobazları kalemimizle,fikrimizle karşılamaya devam edeceğiz...
sen şimdi aydın mı oluyorsun :)
TÜRK EVLADI
03-10-2008, 17:38
Bir başka konuda Bediüzzaman'ı Kürt diye aşşağılayan adam burda da ülkücülere faşist demiş...
Daha neyi savunduğundan bi haber...
Siz barışmadınız mı?
Siz önce kendi yobazlıklarınızdan kurtulun ondan sonra yobaz deyin diğer insanlara.
Onu hallettikten sonra Faşist ne demek onu öğrenin sonra kendi faşistliğinizden sıyrılın o zaman hak edersiniz belki o kelimeleri başkaları için kullanmaya.
Ülkücü arkadaşların da üstüne fazla gidiliyor kanımca, durup dururken kimse kimseye laf atmasın boşuna huzursuzluk çıkmasın. Hepimiz kardeşiz, fikir ayrılıkları olabilir, konuşarak halledilir. Kavga ederek hiç bir şeyi halledemeyiz.
Bir başka konuda Bediüzzaman'ı Kürt diye aşşağılayan adam burda da ülkücülere faşist demiş...
Daha neyi savunduğundan bi haber...
Eh yani Kürt olmak suç sanki. Bunların tek derdi ortamı bulandırmak, sorun çıkarmak. Zaten banlanmış umarım aynı hareketleri tekrarlamaz.
TÜRK EVLADI
03-10-2008, 17:42
Ben zaten ülküclerle bi sorun yaşamıyorum açıkçası(dürüst olanlarıyla)...
Hele böyle bilinçsizleri gördükçe ülkücülerle aslında aynı olduğumuzun farkına varıyorum...
Siz barışmadınız mı?
Hahaa :D
Senden ala yobaz, senden ala kanı bozuk var mı acaba :D
Korkun yoksa yazarsın adresini biz de bakarız korkun var mıymış yok muymuş diye...
Kendinizi delikanlı sanıyorsunuz demi :D zaten delikanlı olduğunuz gücünüzün sadece türbanlı bayanlara yettiğinden belli...
kabardey_06
03-10-2008, 19:27
faşistler yobazlar birbirini ağarlar,,
kemalist(!) inekleri bir güzel sağarlar,,
eşkiya dünyaya hükümdar olmaz,
kemalistten(!) ala eşkiya bulunmaz,,
maskeli süvarilerdir atatürk bahane,,
lenine hayrandırlar,severler yane yane,
fikir namusu arama bulamazsın bunlarda,
sosyalizm adına koşarlar tüm kulvarlarda,,
ne kadar izm varsa ayağımın altında çiğniyorum,
kapak olsun bu şiir ,kemalistlere(!) yolluyorum,
Fikir namusu!
Bunu tuttum ;D
Eline sağlık.
TÜRK EVLADI
03-10-2008, 20:41
[i][b]Hocam sende acayip bir şairlik var artık söylemem gerek...
Güzel olmuş sahiden...
Ben de bir Kafkas göçmeni olarak tebrik ediyorum :)
Çok güzel yazmışsınız.
cCc-kozenir-cCc
03-14-2008, 00:33
kesin bir bilgi değil
kesin veriler üzerinden konuşalım yorumlamak yanlış.
EVET! ASENA58 GÜZEL OLAYA YAKLAŞMIŞ.
SADECE ŞU VARKİ ÜLKÜCÜLER TÜRK-İSLAM SENTEZİ DEĞİL TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜNDEN YANADIRLAR.
SAYGILAR..
İKİSİ ÇOK FARKLIDIR....
cCc-kozenir-cCc
03-14-2008, 00:34
oldu bi de yanına me-ha-pe bayrağı koy tam olsun >:(
;D
Kırık_Çocuk
03-14-2008, 00:58
son komunistleri atv de yarın aksam asıyolar Kemalist beg
Milliyetçileri de yavaştan tasfiye edeceğiz..Etnik milliyetçilik kimseyee bi fayda getirmez
sadeceali
03-25-2008, 14:44
Siz barışmadınız mı?
Evet hiç birşeyden korkunuz yok... bunu çok iyi biliyorum.... ne allah korkusu var... ne başka bişi.....
Kalem ve fikirle :D
Fikir: Edoğan'ı asalım gitsin
Fikir: Ak partiyi kapatalım gitsin.
Fikir: Bunların topunu sürelim bu ülkeden.
Fikir: Bir şeyler yazam da ortalık karışsın.
Fikir: Yobazlaştırmak lazım ülkeyi yoksa bölemeyiz.
Su birikintisi, kalemimi getir!
kesin bir bilgi değil
kesin veriler üzerinden konuşalım yorumlamak yanlış.vay vay döktürmüş ablamız.. ırkçılığı bu ülkeye sokan sizsiniz. ziya gökalp Allah'ı inkar etmiş bir dinsizdir deniyor ve türkçülüğün babasına nihal atsıza ne diyeceksiniz? ziya gökalp ezanları susturan ve türkçeleştiren bir faşistti onun yolunda gidenlerde onunla aynı yere gidecek inşallah..
muhammed.ikb
01-15-2009, 12:31
aman mhp yi sağa koyma ihtiyacı görmeyen arkadaşımızmhp 30-40 yıllık yalancı davasını inkar ediyor...bizzat kendi yöneticileri sağcı olduklarını beyan ettiler...
ziya gökalp mevzuuna gelirsek:bildiğiniz gibi diyarbakırlı ve türkçülüğün fikir babalarından biri mehmet emin yurdakulla beraber.atatürk ondan etkilendiğini söyler.hatta ülkemizde ezanın ve kuranın türkçe okunması; ibadetlerin türkçe yapılması fikri de ziya gökalp in yanlış hatırlamıyorsam bir ülke adlı şiirinden esinlenerek yapılmıştır.
buraya kadar her şey normal; ama ZİYA GÖKALP TÜRK DEĞİL.diyarbakır erganili.kürt biri.fransada eğitim almıştır.yurda dönünce Kürtçülüğün Esaslarını yazdı vebağımsız kürdistanı savundu.kürt eşrafı ona karşı çıktı.nerdeyse öldürülecekti tefrikaya neden oluyor bahanesiyle.daha sonra bu kitabı türkçülüğün esasları şekline çevirdi....ve yaptıkları ortada
kendisine silahla gelen birine bnm fikrim war demek çk garip kardesim ülkücülerde en doğrusunu yapıo daa ne olduklarını tam olarak bilmedikleri komunizm i savunan bazı insanlar(!)a karsı savasıolar allah Türkü korusun!!!!!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.