Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanal alemde aşk olur mu ?
Bildiğiniz üzere bir sürü arkadaş bulma sitesi var ve bunların sonunda evlenenlerin bile olduğu söyleniyor.Peki sizce başlama noktası sanal alem olan bi aşk olur mu ?
Böyle bi ilişki sağlıklı olur mu ?
vs. konularında yorumlarınızı bekliyorum ?
ta kendisi!
08-02-2007, 23:11
olmaz yaa aşk bu basit bişey değil sanal alemde aşk yalan olur
kesınlıkle olmas sanla alemde yalan asl olur ancak
kardelen007
08-03-2007, 00:01
olmaz ya olsa olsa sanal aşk yani zahiri ... :D :D
bence olur aşkın yaşanmıyacağı yer yoktur ;D ;D ;D
dişi kartal
08-03-2007, 00:25
aşk yer zaman ve ve işte bilmez kapıyı açarsın ki sen davet etmeden o girmiş olur ama en büyük aşk BEŞİKTAŞ aşkı Allah herkese nasip etsin. YOK BU SEVDANIN TARİFİ
aşk yer zaman ve ve işte bilmez kapıyı açarsın ki sen davet etmeden o girmiş olur ama en büyük aşk BEŞİKTAŞ aşkı Allah herkese nasip etsin. YOK BU SEVDANIN TARİFİ
Ne beşiktaş sevgisi yere göğe yazdın sığdıramadın ben bi bjk li olarak senin aşkını kıskandım doğrusu :D
işin içinde yalan olmadığı sürece bence olur
mc_ozzy26
08-03-2007, 18:45
ben bi kere olduydum ilk buluşmamızda kıza ilgim daha çok arttıydı sonra kız internetten bi sürü insan buluyomuş hepsiyle buluşup parasını yiyormuş daha sonra kıza olan aşkım bitti internetten bulursanız çok dikkatli olun bide hemen sevgiye odaklanmayın
vuslat_19
08-03-2007, 18:54
ben olmaz diye düşünüyorum ama sanaldan tanışıp çok aşık olan bi çift tanıyorum ne kadar sağlıklı olur ilerde bilmem ama bence olmaz
can_polat_4761
08-03-2007, 18:57
bence olur sanal manal oluyo sanldan daha cok tanısıyosun ama ıyı ama kotu o sansına kalmıs bısey ama oldugu kesın ;)
ben şöle açıklamak istiyorum sonuna kadar okursanız anlarsınız...
SANAL AŞK
İnternette bir arkadaşlık sitesinde tanışmışlardı üç gün önce. İlk gece sabaha kadar yazışmışlar ve karınları ağrıyana kadar gülmüşlerdi. Ertesi gün bu kez oğlanın ne kadar dolu bir tip olup olmadığını değerlendirmek için kız ekonomi hakkında bir kaç yem soru sormuş ve çocuk gayet mantıklı cevaplar vermiş sonrasında dış ticaret hakkında iki saatten fazla konuşmuşlardı.
Bu gece yine saatlerdir internette yazışıyorlardı ve kız kendini uzun süredir ilk kez bu kadar neşeli hissediyordu. Çocuğun çok ince bir espri anlayışı vardı ve abartısız ve argo içermeyen sözlerle kahkahalara boğuyordu kızı. Kız Türkiye'nin en seçkin okullarında okuduktan sonra Amerika'da Pazarlama Master'ı yapmış bir reklâm ajansında da üç yıl çalıştıktan sonra aile özlemine dayanamayıp Türkiye'ye dönmüştü. Şimdi ise kurumsal bir gıda şirketinin pazarlama müdürüydü. Yirmisekiz yaşında ve bekardı.
Oğlan ise kendini Enformatik mezunu olarak tanıtmıştı. Türkiye'de yazılım uzmanı olarak çalışıyordu. Boş zamanlarında squash, bowling oynadığını söylemişti. Yirmidokuz yaşında ve bekardı. Söylediğine göre aradığı ruh ikizini bulamamıştı henüz. Kız da aynı dertten muzdaripti, güvenebileceği ve hayatını adayabileceği bir erkeğin karşısına çıkmamasından yakınıyordu.
İkisi de birbirini çok fazla merak ediyor ama aralarında oluşan olumlu havanın bozulmaması için birbirlerine karşı çok ısrarcı görünmemek adına kamera açmayı teklif etmiyorlardı. Fiziksel özelliklerinden hiç bahsetmemişlerdi ama her ikisi de peşlerinde koşan bir sürü sevgili adayından bahsetmişti. Öyleyse her ikisi de ortalamanın üzerinde bir güzelliğe sahipti.
Konuştukça hep ortak yönleri açığa çıkıyor ve hayretler içinde kalıyorlardı. Her ikisi de liberal düşüncedeydi, bir yaratıcıya inanıyor ama din konusunda kafalarının karışık olduğunu söylüyorlardı, her ikisinin de babası avukattı, her ikisi de aslen İzmirliydi ama doğma büyüme İstanbul'da yaşıyorlardı. Her ikisinin de bir Mini Cooper'ı vardı. Nietzsche okuyana kadar felsefeyle ilgilenmişler ve sonrasında düştükleri iç sıkıntısı yüzünden bir daha okumamaya tövbe etmişlerdi. Her ikisi de kimyasal uyumdan ziyade beyin uyumuna inanıyordu. Evlilik kesinlikle bir ilişkinin olması gereken sonucuydu her ikisine göre de. Her ikisi de çok çocuk istiyordu. Gayri meşru ilişkilere her ikisi de karşıydı. Alkol ve sigara kullanmıyorlardı fakat her ikisi de zamanında alkolü de sigarayı da denemişler ve tatlarını beğenmedikleri için vazgeçmişlerdi. İroni yapmayı her ikisi de seviyordu. Her ikisi de insan olmanın en önemli erdeminin cömertlik olduğuna inanıyor ve toplumsal faaliyetlerde yer aldıklarını belirtiyorlardı. Her ikisi de TEMA vakfı, Eğitim Gönüllüleri üyesiydi.
İnternette sohbet ederken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorlardı. Her ikisi de karşısında kendisinin karşı cins versiyonu olduğunu düşünüyordu. Ertesi akşam saat dokuzda buluşmak üzere sözleşip neti kapattıklarında her ikisi de birbirlerini düşünmek için yatağa gitmek için sabırsızlanmıştı.
Bir sonraki akşam her ikisi de sözleştikleri saatten yarım saat önce girdi internete ve yine saatlerce konuştular. Çocuk ilk defa böyle şeyler hissettiğini ve ondan hoşlandığını söyledi. Birbirlerine liseli sevgililer gibi imalı aşk sözleri söylediler. Kız oğlana sanal kahve yaptı ve içtiler. Çocuk fırsattan istifade gerçek bir kahve içip içemeyeceklerini sorduğunda kız biraz korktu. Daha dört gündür tanıştığı biriyle buluşmak böyle tehlikeli bir şehirde hiç de mantıklı gelmiyordu ama bir yanı da deliler gibi buluşmak istiyordu. Kibar bir dille henüz erken olduğunu söylediğinde bu kez çocuk bozuldu ama vazgeçmeye niyeti olmadığından telefonunu yazdı ve fikrini değiştirirse aramasını söyledi. Bu soğuk havayı kısa sürede dağıttılar ve neredeyse sabaha kadar konuştular.
Sabah kız işyerinde en yakın arkadaşına olanları anlattığında arkadaşı uzun süredir kızın hayatına hiç kimsenin girmediğini bildiğinden bu fırsatı kaçırmamasını söyledi. Hem anlattığına göre çocuk çok da yüzeysel bir tip değildi. Ciddi bir ilişki düşünebileceği kadar uyuyordu kıza. Denemekten bir zarar gelmeyeceğini söyleyerek onu ikna etti.
Kız her ne kadar internetten tanışmanın getirdiği kaygıları hissetse de çocuğa güvenmişti. Ne de olsa her ikisi de onca sohbetlerinin içine hiçbir fiziksel öğe katmamışlardı. Telefonunu öğle arası eline aldı ve oğlanı aradı. Sesi çok karizmatik geliyordu. Kesinlikle güvenebileceğim ve bağlanabileceğim biri diye geçirdi içinden. Akşam saat sekiz buçukta Ortaköy'de bir kafede buluşmak üzere sözleştiler.
İşten erken çıktı kız ve kuaföre gidip sade bir makyaj yaptırdı. Saçlarını hafifçe fönlettirdi ve üzerinde Manhattan'dan aldığı çok şık bir takımı olmasına rağmen neredeyse bir maaşı kadar parayı vererek yeni giysiler aldı kendine. Evde alelacele giyinip arabasına atladı ve buluşacakları yere doğru yola çıktı.
Kafeye vardığında saat sekizkırkbeş olmuştu ve çocuğu beklettiği için üzüldü. İçeri girer girmez telefona sarıldı ve çocuğu aradı. Aynı anda soldaki masadaki adamın da telefonu çalmaya başladı. Hayalini kurduğu adamın yakınında olduğunu hissetmek müthiş heyecanlandırdı kızı ve dizlerinin bağı çözüldü. Kafasını çevirdiğinde telefona cevap vermeye hazırlanan o adamla göz göze geldi. Karşısında kısa boylu oldukça göbekli ve seyrek saçlı en az kırk yaşında gösteren biri duruyordu. Allah kahretsin dedi içinden ve hemen kaçmak istedi oradan.
Çocuk buluşacakları kafeye yarım saat erken gelmişti. Geleli kırkbeş dakika olmuştu ve kızın gelmeyeceğini düşünmeye başlamışken telefonunun ekranında kızın ismi belirdi. Heyecanla telefonu eline alırken kapıda elinde telefonla bekleyen kızla göz göze geldi. Karşısında 155cm boyunda büyük kalçalı ve bu kalçalara tezat oldukça küçük göğüslü çok çirkin bir kız duruyordu. Allah kahretsin dedi içinden hemen kaçmak istedi oradan.
Kız hemen telefonu kapadı ve biraz bakındıktan sonra lavaboya yöneldi. Çocuk ise telefonu reddetti aynı anda ve hemen kızın kendisine bakındığını sanarak lavaboya kaçtı.
Kız lavabodan çıkar çıkmaz hiç etrafına bakınmadan ayrıldı kafeden. Oğlan ise içeriden çıktığında kız ortalarda yoktu. Çok şükür dedi kendi kendine ve hesabı masaya atarak arkasına bakmadan kaçtı. Her ikisi de araçlarına biner binmez birbirlerinin telefonunu sildi ve bir daha birbirlerini aramadılar.
ALINTI
Güzellik herkese göre değişen göreceli bir kavram olduğunuda okumuştum bir zamanlar bir yerlerde. Aşklar dış görünüşle alakalandırılmayan hislerdir gerçekte ama sanal olarak herkes kendini tanımlarken mükemmelleri oynarsa her iki kişide yenilgiye mahkum olurlar.
thares
olabilir ama uzun sürmez bence
Sukût-u_Hayal
08-04-2007, 20:34
olmaz yaa sevdiğini yakından görmeden sadece ekran dan görmekle aşkmı olur ....
Benide_Kapatın
08-04-2007, 20:40
olur ama ilerisi parlak olmayan bir aşk olur.yani zor.
acizane44
08-06-2007, 15:41
sanal veya reel fark etmez önemli olan karşındaki insan.güven vermesi dürüstlüğü..sanaldaki tüm insanlar aynı olacak değil ya rabbim ne verirse hayırlısını versin inşallah
beyazz_35
08-06-2007, 18:02
sanal veya reel fark etmez önemli olan karşındaki insan.güven vermesi dürüstlüğü..sanaldaki tüm insanlar aynı olacak değil ya rabbim ne verirse hayırlısını versin inşallah
amin
olmaz ama olursa da nadir olur..ama ben sadakete pek inanmıyorum acıkcası
anatolia
08-06-2007, 18:23
bence olmaz çok saçma sanal aşkları hep yalan üzerine kurulu
Ali ihsan
08-06-2007, 18:57
sanal aşk diye bişey olmaz!!!
insanlar göz gözeyken bile yalan söylüyo olmaz kardeşim ben bu aşka inanmam yakın bi akrabamız yeni evlendi netten tanıştığı kızla kardeşim kadar sevdiğim biride netten aşık oldu onlara bakıyorum allah korusun diyorum büyük konuşmamak lazım ama olmaz allah muhafaza
neden olmasın ki? Siz sadece sanalın kötü sonuçlanmış aşklarını duymuşsunuz. Ki buna aşk denebiliyorsa. Ama emin olunki çok iyi aşıklar var. Hatta evlenenler. Bunlar kişiye bağlı. Amacının ne oluduğuna bağlı. Gerisi Palavra.
Esra KAÇ
08-06-2007, 21:15
Nasipte nerde aşk yaşamak varsa olur.
Ben kadere inanan biri olarak sanal almede de aşk olabileceğine inanıyorum.
Nasibin nerde nasıl geleceği belli olmaz
AKmetalci
08-06-2007, 21:17
olmaz.sacma.mantıksızca.gereksızce.boş.yanlış.guve nılmez.ınanılmaz.surmez.aldanırsın.aldatırlar.ınan ırsın.kandırırlar.hayal dunyasında yasatırlar.guldurursun aglatırlar.!!!
olmaz.sacma.mantıksızca.gereksızce.boş.yanlış.guve nılmez.ınanılmaz.surmez.aldanırsın.aldatırlar.ınan ırsın.kandırırlar.hayal dunyasında yasatırlar.guldurursun aglatırlar.!!!
katılıyorum ;)
kardelen007
08-06-2007, 21:21
güzel anlatmşsın.....
AKmetalci
08-06-2007, 21:22
canım bır kere derınden yandı. dunyada yasamadıgım acıyı yasattı bırısı.hayatımı darma dagın ettı.benı benlıkten cıkartı.!!!lanet olsun ona
canım bır kere derınden yandı. dunyada yasamadıgım acıyı yasattı bırısı.hayatımı darma dagın ettı.benı benlıkten cıkartı.!!!lanet olsun ona
Tercümanım oldun Allah razı olsun lanet olsun onlara benimde başımdan geçti çok kötü bişey >:(
Aşık olduğunu iddea eden çok olurda buna inanacak kadar tecrübesiz olan varmıdır onu bilemem ;)
_tuba_89
08-06-2007, 21:36
kader kısmet diyelim aşk bu her yerde olabilir ;)
ama ne biliyim insan her önüne gelenle de konuşmazki msn de sanal alemde çok kötü niyetli insanlarda var ben tanımadığım kişiyi listeme eklemem... aşk msn de aranmazki... o gelip seni bulmalı ;)
aynen doğru
Bak aşık olmuşsun. Ama kötü sonuçlanmış. Ya iyi sonuçlansaydı karşına iyi niyetli bir insan çıksaydı bu sanal aşkını savunmayacak mıydın?
AKmetalci
08-07-2007, 15:16
Bak aşık olmuşsun. Ama kötü sonuçlanmış. Ya iyi sonuçlansaydı karşına iyi niyetli bir insan çıksaydı bu sanal aşkını savunmayacak mıydın?
oyle birşey bittiyse.dahası yasanamaz.hayatımda ona yaptıgım fedakarlıgı kımseye yapmadım.eger oyle bir ilişki bittiyse.dahada guzelı hıc bırzaman olmaz.+özelime girior bu mesele.fazla detaya gırmek ıstemıyorum.acıların cocugu modundan hep nefret etmısımdır.aptal bır duygu ıcın yenıden aynı şeyleri göze almam.havada bulut ne kadar boşsa benım ıcınde bu mevzu boş.
Onlybullet34
08-07-2007, 15:28
Trtde Hemşerim Orhan Hakalmazın programında Mustafa Yıldızdoğan Aynen şöyle diyordu ;
"Biz eskiden Sevgilimize aynı mahallede otursak da hasret çekerdik biz onun kapalı saçlarının tek telini görmediğimiz için türkü yazardık ama artık herşey yozlaştı şimdiki aşk aşk değil.."
oyle birşey bittiyse.dahası yasanamaz.hayatımda ona yaptıgım fedakarlıgı kımseye yapmadım.eger oyle bir ilişki bittiyse.dahada guzelı hıc bırzaman olmaz.+özelime girior bu mesele.fazla detaya gırmek ıstemıyorum.acıların cocugu modundan hep nefret etmısımdır.aptal bır duygu ıcın yenıden aynı şeyleri göze almam.havada bulut ne kadar boşsa benım ıcınde bu mevzu boş.
zaten ben çokta savunmam bu konuyu. Ama birçok kişi bunun olamaz olduğunu yazmış. Sadece kulaktan dolma haberler belki ve sadece kötü sonuçlanmış konuları biliyorlar belki. Demek istediğim çok iyi sonuçlanmış aşklarda oldu. Bu kişinin amacına niyetine göre değişir. ;)
AKmetalci
08-07-2007, 15:33
zaten ben çokta savunmam bu konuyu. Ama birçok kişi bunun olamaz olduğunu yazmış. Sadece kulaktan dolma haberler belki ve sadece kötü sonuçlanmış konuları biliyorlar belki. Demek istediğim çok iyi sonuçlanmış aşklarda oldu. Bu kişinin amacına niyetine göre değişir. ;)
10 da bir başarı başarı bazı olarak alınmamalıdır.kanımca oyle dersek chp nın aldıgı yüzde 1 lik artışıda başarı almak gerek =)
Chp'nin başarı değilki. :) Zaten belli kişiler chpye oy veriyor. Tabiki kandırılanlar dahil. Örnek olmaz :D Ama bu konuyu uzatmayalım. Şimdi ben savunduğum konudan vaz geçmem sen vaz geçmezsin. uzatmanın lüzumu yok. Sadece birbirimizi eleştireceğiz.
_tuba_89
08-07-2007, 15:51
siz eleştirin ;D ;D ;D
;D ;D ;D AKmetalci'yi eleştirmek haddim değil ;)
İyi bir modem ve bağlantıyla neden olmasın. ADSL de keremat vardır hani... Tabi yersen.... ;)
İyi bir modem ve bağlantıyla neden olmasın. ADSL de keremat vardır hani... Tabi yersen.... ;)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D yaniiii
allah aşkına normal alemde aşk olmuyor sanal alemde nasıl olsun herkez birbiriyle menfaat için cambazlık ,gösteriş olsun diye çıkıyor sevgi yalana karışmış ,,seviyoruz diyorlar nedense bir hatada silip unutuyorlar
Aşk zaten günümüzde acayip yozlaştı..Eski sevdalardan hiçbişey kalmadı.Normal hayatda aşk yaşanamazken netden olması da zor görünüyor ama olmuyor da deil.Net üzerinde insanlar daha rahatlar sürekli konuşma imkanı var.Bazen bu konuşmalar öyle bi boyuta geliyorki insan tanımadığı birine aşık olabiliyor.Ama internet aşkları sağlıklı değil şu ana kadar iyi sonuçlanan görmedim..Kendimde bizzat yaşadım gördüm.Kimse kendini çok kaptırmamalı,acı çeken kendisi olur :(
ankete bakıyorum ve evet cevabının önde olduğunu görüyorum inanamıyorum
ama saygı duyuyorum
sanalda aşk ta sevgide olmaz
arkadaşlık olur aşk ve sevgi o kadar basit değil bence
kimse olmaz demesin olmaz diyenlerinde hepsi olur aha buraya yazıyorum
Ne çekişmeli anket dün 20-19 olur diyenler öndeydi bugün 20-21 olmaz diyenler önde 8)
_tuba_89
08-17-2007, 00:25
valla olmuş gibi :D :D :D
EpiVaTeS
08-17-2007, 00:27
olur da gerçek olurmu orasını bilmem türkiye de son zamanlarda bu muhabbet baya bir arttı gerçeği varken sanalı benim pek memnun etmez...
_tuba_89
08-17-2007, 00:31
ya int den aşık olup int de evlenmiyo ya canımm tanışıyolar görüşüyolardır herhaldee ama mesela tanışmalarına internet vesile olmustur yani var böyle şeylerr değil mi sanki sanal aşka zaten kim evet der ki ;) ammmaaan cok karısık neyseeee :D
EpiVaTeS
08-17-2007, 00:35
evet evleniyorlarda pek uzun ömürlü olmuyor kendi komşumdan biliyorum iki ay bilemedin üç aysonra birbirlerine bye çekiyorlar
sağlıklı bir durum değil umduğun gibi çıkmıyor haa saadetli olan olmuyor mu oluyor fakat onda binde bir...
AKmetalci
08-17-2007, 00:38
dusundumde.aldatmak ısteyen kendı sehrındeykende aldatır.24 saatın onla degil.gecırdıgın zaman harıcınde.eve gıdıyorum dıyıp baskasına gıdebilir?annemle oturmaya gıttık dedıgınde sevgılısıyle eglenıyor olabılır. ya valla ne bılım karmasık işler ya.aşk maşk beni bozar zaten.aşk maşk bana göre degil.benle olan sanaldada olsa reeldede olsa mars tada olsa mutlu olmaz.hıc gerek yok sanala reele.
EpiVaTeS
08-17-2007, 00:39
sen darbe felanmı yedin aşktan kardeş... imalı imalı yazyorsun :D ;)
AKmetalci
08-17-2007, 00:42
sen darbe felanmı yedin aşktan kardeş... imalı imalı yazyorsun :D ;)
yok darbe olayı degil. sadece ne bıleyım. yok abi boşver.ben anlatsamda karma karısık olur topıcte 10 sayfa doner konu.acmayayım hıc. fazla derinlere dalarım ben genelde.herkesde kaldırmaz. sadece benle bırının mutlu olmayacagını dusunuyorum ben.oyle yani
EpiVaTeS
08-17-2007, 00:43
peki açmayalım o zaman yaranı deşmek istememiştim....
Whitecloud
08-17-2007, 12:35
kesinlikle olmaz ya o ne
haşa büyük konuşmuyorum ama allah kuluna akıl vermiş demi
allah korusun insanın gözüne bakarak yalan sölüyolar sanalda oooooo
evet evleniyorlarda pek uzun ömürlü olmuyor kendi komşumdan biliyorum iki ay bilemedin üç aysonra birbirlerine bye çekiyorlar
sağlıklı bir durum değil umduğun gibi çıkmıyor haa saadetli olan olmuyor mu oluyor fakat onda binde bir...
bu konuda aynen katılıyorum aynı örnek bizim burdada var
Ak_Kelebek
08-17-2007, 13:43
neden olmasın ki yahu gönül işi bunlar söz geçiremezsin ki...evlilikte olabilir ama gözü kapalı gitmeyeceksin heralde bi araştırırp sorulur ondan sonra ne olacaksa olur...bence mutlu olmak 2 insanın elinde olan bişeydir....
SADECE ARAÇ OLARAK KULLANILABİLİR YANİ KENDİNİ
TATMİN AMAÇLI SEVERSİN AMA GÜÜVENMEK İSTEMESSİN
ODA ŞÜPHEYE SEBEP OLUR VE İÇİN DIŞINA ÇIKAR
Kesinlikle olmaz ama dostluk olabilir
Ak_Kelebek
08-17-2007, 13:52
flower biz senle hep aynı şeyleri düşünüorus farkında mısın arkadaşım:):):)
olur diyenlere saygı duyuyorum
ama ben olmaz diyorum sebep olarakta kobbal arkadaşımızın dediği gibi şüphe olur
şüpheyle başlar şüpheyle gider buda aşk veya sevgi değildir
kendini tatmindir
olur olur, olmaz ya ama olur yane olanlarda var :o
evet olur adı sanal aşk
sonu yalan aşk
evet olur adı sanal aşk
sonu yalan aşk
Bi de şöyle düşünemezmiyiz sanal ortamda başlayıp gerçek hayatla devamı gelen düzeyli bi ilişki ?
hıımm
işte aynen onu demek istedim önce sanal aşk sora yalan aşk oluyor
çünkü örnekleri var
evet senin dediğin gibi başlayan insanlar var hatta tanıdığım iki vakka var o yüzden diyom olmuyor
hıımm
işte aynen onu demek istedim önce sanal aşk sora yalan aşk oluyor
çünkü örnekleri var
evet senin dediğin gibi başlayan insanlar var hatta tanıdığım iki vakka var o yüzden diyom olmuyor
ama öle deme be bende biliom kaç kişi evlendi ve çok mutlulular yane kişi bazında bakmamak gerek genel bakmak gerek
serkan yücel
08-17-2007, 21:18
aşk olmaya bilir ama arkadaşlık olur........
AkSa- 34
08-17-2007, 23:11
OLMASINA OLURDA.OLMAMASINADA OLMAZ.bu nedemek yaw.bnde anlamadım:)
Ak_Kelebek
08-17-2007, 23:55
olur olur ben de örnek görüorum...ya olmayanda var ama içlerinde mert olup doğruyu söyleyeni bulursan oluoo :D
ya gerçekte aşk mumla aranırken sanalda nasıl oluyo
ollllmmaaaazzzzz
İnterferon
08-17-2007, 23:58
olur ama sanal olur öteye geçemez
olur ama sanal olur öteye geçemez
evet bende onu anlatmaya çalışıyom sonuda yalan olur
Yeni bir bakış açısı geldi aklıma; gerçek aşkını sanal'ada taşırsan oluuur hem gerçek hem sanal ;)
neden olmasın ki, bence mantıklı...
bence olmamali, gercek askta bile karsi taraf hakkinda bir suru suphen varken sanal ask tamamen tek tarafli bir aldatmaca.
_tuba_89
08-31-2007, 19:40
aşk bu ne zaman nerde nasıl bulur ne bilelim ;D :D
Ask Yalan sanal yalan yani aynı kaPı olurmu olUr=D
İnternetten kız ya da erkek arkadaş bulan kişiler kesinlikle gönül eğlendirmek (yalan aşk) için giriyordur....Ama görmeden de aşık olunabilir, ama bilgisayar ve internet olmadan, önemli olan duygulardır....
EpiVaTeS
08-31-2007, 21:33
bilmem varsada henuz ben tanışmadım
SAHILL35
09-02-2007, 23:43
sanal alemin aşklarıda sanal olur...
ben daima gerçekçi olmaktan yanayım..
ama arkadaşlık başka ;
sanal alemde tanışıp arkadaş olan çok kişi tanıyorum..
Onlybullet34
09-03-2007, 01:19
Aşk duygusunu dar kalıpa sokup kirletenleri kınıyorum !
AkSa- 34
09-03-2007, 01:44
olsa olsa sanal aşk olur.bununlada kendini avutur......... :)
umutyolcusu
09-04-2007, 23:57
aşk dediğimiz şey karşı tarafı ilk gördüğün anda duyduğun his tir aslın da ve bu his bazen çok yanıltıcı olabiliyor....evet aşık olunabilir ama sevgi biraz zor....sevebilene ve mutlu sonlandıranlara helal olsun :)
Onlybullet34
09-04-2007, 23:59
Aşk duygusunu dar kalıpa sokup kirletenleri kınıyorum !
Arkadaşa Katılıyorum...
Ak_Kelebek
09-05-2007, 00:25
olurr ...........
Onlybullet34
09-05-2007, 00:28
olur 28 (41.8%)
olmaz 39 (58.2%)
Başabaş gitmiş anket..
Ak_Kelebek
09-05-2007, 00:29
:)
vuslat_19
09-05-2007, 11:46
gerçek hayatta tanıdığın insana bile tam anlamıyla güvenemezken ortalık yalancı insanla doluyken nasıl birbirlerine inanıp güvenip sanladan aşık oluyolar ben anlamıyorum
başka işiniz yok mu sizin
Ak_Kelebek
09-05-2007, 19:17
başka işiniz yok mu sizin
sizde bir sayfa açın işimiz olsun...:)
evet arkadaşlar günümüzde belki çok tartışılan belki bazen insanları bocalama noktasına getiren bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum...
ÇAĞINZEYNEBİ
11-26-2008, 04:01
Tebliğ diye başlıyor, sonra “bir yerde buluşmaya” varıyor iş Kesinlikle olmaz. Onlar tebliğ yapıyor gari ondan sonra..Birbirleriyle tebliğ yapıyorlar.(gülüşmeler) Olmaz olmaz..Bunlar gülünç şeyler..
Tebliğ diye başlıyor, sonra “bir yerde buluşmaya” varıyor iş Kesinlikle olmaz. Onlar tebliğ yapıyor gari ondan sonra..Birbirleriyle tebliğ yapıyorlar.(gülüşmeler) Olmaz olmaz..Bunlar gülünç şeyler..
sağlam olmak kaydıyla en az bir bacağa sahip olmak,toplum denen yapının uygunluk sınavını geçmek,arkadaşlarının olurunu alabilmiş olmak,üniversite mezunu olmak,çarşıda pazarda o çok değer verdiğinin yanında bulunarak onu utandırmamak,sevdiğin kişiyi istemeye veya ziyaret etmeye gittiğinde evine giremeyecek derecede engelli olmamak,v.s..
Bu saydıklarımıza sahipseniz merak etmeyin sizi seven bulunur kofradan..
Bedenin ötesindeki ruhu aramak..Ben o aptallığı yaptım ama karşımdaki benim kadar aptal değildi..Nede olsa günümüzde yürekten sevmek aptallık..
ama yinede önemli olan kalpteki duyguysa ve beyindeki uyumsa nerden nasıl gelip konacağı bilinmez
benim okuduğum bi hikaye var netten çok güzeldi okunması gereken bi hikaye
" nette tanışan iki genç arkadaş olurlar. zaman içinde sıkı bir dostluğa dönüşen beraberliklerini zedelememek için hiçbir zaman birbirlerini görmemeğe, fiziki özelliklerinden bahsetmemeye karar verirler.
ısimlerin, şekillerin olmadığı sadece ruhların derinliklerinden gelen en samimi duyguların dile getirildiği zaman ve mekan unsurlarından soyutlanmış bir birliktelik içinde sürer dostlukları.
ve bir gün bakarlar ki birbirlerini tamamlayan iki varlık olmuşlar. yazışmadıkları gün hatta saat olmamaya başlamışlar. adeta nefes alış gibi doğal bir bütünleşme, isim takamadıkları bir aşk gelişmiş içlerinde. tüm beşeri sıfatlardan sıyrılmış, bambaşka bir halmiş bu.
aradan geçen zaman zarfında, artık kesinlikle birbirlerinden asla kopamayacaklarına inandıkları gün; tanışmaya ve evlenmeye karar vermişler.
ve ikisinin de çok iyi bildikleri bir kentin çok iyi tanıdıkları bir sahilinde buluşmak üzere anlaşmışlar.
hanımın elinde kırmızı güller ve dudaklarında sevgi dolu bir gülümseme olacakmış. erkek ise hiçbir alamet taşımayacakmış.
nihayet beklenen gün gelmiş. genç erkek sözleştikleri yere yaklaştıkça kalbi duracak gibi oluyormuş. ışler biraz değişmeye başlamış kalbinde. ya çok çirkin bir kadınsa sevdiceği, ya kör, topal ya da………… ise. biraz hata yaptığını düşünür gibi olmuş ama çabuk savmış bu kendine ve aşkına yakışmayan düşünceleri zihninden.
karşıda elinde bir gül tutan ve sağa ,sola bakınan hanımı görmüş. ıçi hop etmiş fakat dudaklarında beliren düş kırıklığını biraz olsun giderebilmek için bir, iki derin nefes almış ve son derece kararlı adımlarla hanımın yanına yaklaşmış.
annesi yaşında hatta daha da yaşlı, saçları pamuk gibi bembeyaz, yüzü yaşadığı yılların derin izleri ile buruşmuş fakat dudaklarında güzel bir o kadar da şaşkın bir tebessümle kendine doğru yaklaşan genç erkeğe bakıyormuş. gözleri bin bir soru ile kıpırdıyor, yorgun gözkapakları arada bir feri kaçmış gözbebeklerini uzaklara yönlendiriyor ama yaşlı kadın gözlerini genç erkeğin bakışlarına kilitlemeye çalışıyormuş.
zihninde çeşit, çeşit zıt fikirlerin koşuştuğu genç adam bir, iki yutkundu ve gücünün son raddesindeki bir hıçkırıkla,
"merhaba aşkım. nasılsın." dedi.
kadere teslim olmuştu. söz vermişti. biliyordu her şey olabilirdi. bir an gözlerini kapadı ve yazışmalarını hatırlamaya çalıştı. onca duygu dolu kelimeler, sevda yüklü vaatler, parlak gelecekler nasıl olmuştu da bu yaşı geçmiş hatunun kaleminden dökülebilmişti. bir türlü inanamıyordu fakat gerçek gün gibi ortadaydı.
yaşlı kadının elinde tuttuğu kırmızı güller aldı ve tarif edilemeyen bir duyguyla onları öptü. sonra elini uzattı ve,
"hadi kalkmana yardım edeyim aşkım. buradan uzaklaşalım. " dedi.
olanları anlamsız gözlerle seyreden yaşlı kadın dudaklarını araladı ve,
"ey oğul, ben yıllardır bu kelimeyi unutmuş anan belki ninen yaşta bir kadınım. neler oluyor anlayamadım ama o gülleri elimden niye aldın. onları bana şu ilerde oturan genç kız verdi. birini bekliyormuş, burada buluşacaklarmış. gelirse benim tarafımdan bu gülleri ona verir misin demişti. ben de o genci bekliyordum. yoksa o sen misin?"
genç adam bir an soluksuz kaldı, boğazında düğümlenen hıçkırık ve karmakarışık duygularla yaşlı kadının işaret ettiği yöne baktı. bir çift sevgi ve minnettarlıkla parlayan yeşil göz kendisine gülümsüyordu. telaşla yaşlı kadının ellerini öptü ve gülleri ona tekrar vererek işaret edilen tarafa koşmaya başladı. genç kız da ayağa kalkmış onu bekliyordu.
"seni izledim. şayet gülleri almayıp geri dönseydin sessizce buradan uzaklaşacaktım. seni doğru tanımışım aşkım..."
ÇAĞINZEYNEBİ
11-26-2008, 04:43
kardeşim ben bu hikayeyi biliyorum yanlız bunu biraz deiştirmişler gibi hikayenin aslı bu deildr:) o iki insan netten tanısmadılar(benm okudugum kadarıyla)adam bi gun bi kitapcıya gider bi kitap alır evine gider ve kitapda alınmıs kısa kısa notlar görür bu notlar cok hoşuna gitmişdr adamın.. kimin yasdıgını merak eder ve kütübhane görevlisinden bu kitabı ondan önce kimin aldıgını sorar kitabı ondan önce bi bayan almısdr ve kütuühane görevlisinin aracılıgıyla kadına bi mektub gönderir aldıgı notların cok akılcıl oldugundan bahseder ve bunlar birbirlerini hiç görmeden mektublasırlar fln hikayenin devamı yukardaki gibi..aslında mektublasmanın msn de konusmaktan hiç bi farkı yoktur..yanlız net ortamı guvenilir değildr bu herkes tarafından bilinen bi gercek..islamda kadın ve erkeğin lavbali bi şekilde konusması haram kılınmısdr evlenecekleri zmn bile yanlarında birileri olmadan konusmaları uygun deildr islam bu konuda bu kadar titizken msn de konusmak bence uygun deil..cunku msn de herşey acıkca söylenebilir istisnalar olabilir buna bi sözüm yok..ben cevremde netten tanısıpda kacanları gördum başlarına gelmedik olay kalmadı ..hatta o canından cok sevdiği insan onu baskalarına pazarlayacak kadar düştü..:(..neyse islamda bize ne yapmamız gerektiği söyleniyor zaten;;)
kardeşim ben bu hikayeyi biliyorum yanlız bunu biraz deiştirmişler gibi hikayenin aslı bu deildr:) o iki insan netten tanısmadılar(benm okudugum kadarıyla)adam bi gun bi kitapcıya gider bi kitap alır evine gider ve kitapda alınmıs kısa kısa notlar görür bu notlar cok hoşuna gitmişdr adamın.. kimin yasdıgını merak eder ve kütübhane görevlisinden bu kitabı ondan önce kimin aldıgını sorar kitabı ondan önce bi bayan almısdr ve kütuühane görevlisinin aracılıgıyla kadına bi mektub gönderir aldıgı notların cok akılcıl oldugundan bahseder ve bunlar birbirlerini hiç görmeden mektublasırlar fln hikayenin devamı yukardaki gibi..aslında mektublasmanın msn de konusmaktan hiç bi farkı yoktur..yanlız net ortamı guvenilir değildr bu herkes tarafından bilinen bi gercek..islamda kadın ve erkeğin lavbali bi şekilde konusması haram kılınmısdr evlenecekleri zmn bile yanlarında birileri olmadan konusmaları uygun deildr islam bu konuda bu kadar titizken msn de konusmak bence uygun deil..cunku msn de herşey acıkca söylenebilir istisnalar olabilir buna bi sözüm yok..ben cevremde netten tanısıpda kacanları gördum başlarına gelmedik olay kalmadı ..hatta o canından cok sevdiği insan onu baskalarına pazarlayacak kadar düştü..:(..neyse islamda bize ne yapmamız gerektiği söyleniyor zaten;;)
o hikayeyi bende okumuştum ayrı hikaye benzeri olabilir ama ayrı..
bence mi? nys üzerime alınıp cevap vereyim:
doğruluğu yanlışlığı tartısılır. devamında hatalar gelirse keşke denir iyilikler gelirse iyi ki..
başına daima ilginç yerlerden ilginç seyler gelen ve en son kaderin kurguladıgı hikayeler karsısında şapka çıkarıp su da olmaz demem artık diyen biri olarak birilerine göre doğruluğu yahut yanlışlığı olan şeyler bana birşey ifade etmez.. en azından bu konuda..
Ak_Kelebek
11-26-2008, 12:12
İnternet aşklarının doğruluğuna inanmayanlardanım ve konuda ne kadar gerçeklik payı var oda şüpeli ;) paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık seva :)
AY IŞIĞI
11-26-2008, 12:15
İnternet aşklarının doğruluğuna inanmayanlardanım ve konuda ne kadar gerçeklik payı var oda şüpeli ;) paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık seva :)
Katılıyorum bende olmamasından yanayım çünkü geride sadece pişmanlık dolu günleriniz kalıyor. ;)
Hiç olmaz dediğimiz şeyler olabiliyor internet yoluyla evlenenlerde var ama bende yanlış bulduğum için böyle bi konu açma gereği buldum ,ama bende çok saçma bişey yaptım internette biriyle tanıştım ve sevdim ama kendimi kandırdım biliyorum bıraz mutlu olmak istedim ne bileyim işte hayal dünyasına daldım taki o gidene kadar :(
çağınzeynebı dediği gibi dini yöndende hata yaptığımı düşünüyorum...
yinede Rabbim hayırlısını versin....
AY IŞIĞI
11-26-2008, 13:28
Hiç olmaz dediğimiz şeyler olabiliyor internet yoluyla evlenenlerde var ama bende yanlış bulduğum için böyle bi konu açma gereği buldum ,ama bende çok saçma bişey yaptım internette biriyle tanıştım ve sevdim ama kendimi kandırdım biliyorum bıraz mutlu olmak istedim ne bileyim işte hayal dünyasına daldım taki o gidene kadar :(
çağınzeynebı dediği gibi dini yöndende hata yaptığımı düşünüyorum...
yinede Rabbim hayırlısını versin....
Rabbim daha kötüsünden korusun inşallah. Müslümanın ilk yaptığı hatadır,aynı hatayı tekrar yaparsa bu aptallıktır. Müslüman aynı hatayı iki kere işlememeli diyorum ve rabbim hepimizin karşısına hayırlı yerlerden hayırlı kişiler çıkarsın inşallah.:gül:
Rabbim daha kötüsünden korusun inşallah. Müslümanın ilk yaptığı hatadır,aynı hatayı tekrar yaparsa bu aptallıktır. Müslüman aynı hatayı iki kere işlememeli diyorum ve rabbim hepimizin karşısına hayırlı yerlerden hayırlı kişiler çıkarsın inşallah.:gül:
Amin inşallah..
yorum için tşkler
aşk-ı ilahi
11-26-2008, 13:35
kesinlikle bi kandırmacadan öreye gtmeyecek bir saçmalık...
allah korusun ve şeytana uydurmasın...
kesinlikle bi kandırmacadan öreye gtmeyecek bir saçmalık...
allah korusun ve şeytana uydurmasın...
Aminnnnn.
Mehtap Kayaoğlu
Psikolog & Psikoterapist
hanım efendinin bir yazısını payllaşmak istedim
Teknolojinin gelişmesi ve birçok açıdan hayatımız için bulunmaz bir nimet olduğu bu dönemde, ne kadar acı ki, saçma sapan olaylar da yaşamamıza girmeye başladı…!
…”çağın hastalığı” demeyi çok isterdim ama kusura bakmayın söylemeyeceğim. Çünkü bence “çağın sapıklığı”…
…evet cidden bir sapık eğilim…
…tamamen fantezilerden oluşan… tamamen gerçekle bağlantısı olmayan… tamamen içi boş… tamamen tetikleyici… tamamen kandırıcı… tamamen kendini sıfırlayıcı… tamamen kendini, karşısındaki kişiyi tatmin edecek bir “obje” haline getirici son derece çirkin bir durum.
Gerekçeleri herkese göre farklı:
… utangaçlıktan… sıkıntıdan… son dönemde yaşanan ruhsal sorunlardan… eşiyle işlerin yolunda gitmemesinden… aradığı gerçek mutluluğu bulamadığı için ne yaptığını bilememekten… başkalarına sorarsa ayıp olur diye düşünüp, merak ettiği soruların cevabını bulmak için yapılmış masum hata olmasından… önce merak edip başlayıp, sonra kendine hakim olamayarak devam ettiklerinden… kendi tipini beğenmeyip aşağılık kompleksi yaşadığı için, sanal ortamda birliktelik yaşarsa, kendisini daha iyi hissedeceğinden…vs…vs…vs…
HİÇ KUSURA BAKMAYIN…!
RUHUNUZDA GELİŞMİŞ ***** EĞİLİMİ, BU VE BENZERİ BAHANELERLE MASKELEYEMEZSİNİZ…!
…
Sevgili okurlar… psikolojik süreçler açısından bakıldığında normal sınırlar dışına taşmış cinsel eğilimler, sapıklık olarak adlandırılır. Burada normalin ve normal olmayanın ne olduğu tartışacak değilim.
…ama psikoloji açısından kolaylaştırıcı formül şu:
Yaptığınız/seçtiğiniz yöntem (konu ne olursa olsun) işinize yarıyorsa ve uzun vadede size ve içinde bulunduğunuz topluma zarar vermiyorsa, sizin için ortalama doğruyu temsil eder. Fakat yaptıklarınız/seçtikleriniz, başta size, sonra çevrenize ve çevrenizle kurduğunuz ilişkiye zarar veriyorsa, iyi seçilmiş bir tavır değildir.
Sanal seks, ilk etapta kişiyi (güya)doruklara çıkardığı ve karşılıklı kimseden kimseye zarar vermediği(!) için tercih ediliyor. Kadınlar ve erkekler, birbirlerini hiç tanımadan sanal ortamda rastgele buluyorlar ve bir süre sohbetten sonra başlıyorlar…
Eğitimli… eğitimsiz… evli… bekar… yaşlı… genç… fark etmiyor. Bir çoğu farklı bir kimliğe bürünüp kendi gerçek kişiliğini sakladığı için, ekran başında rahat rahat bir şeyler yaşıyorlar.
…saçmalık dediğim şey tam da burada başlıyor aslında… çünkü başlangıçta çok fazlasıyla işlerine gelen bu durum, zaman içinde psikolojilerinin bozulmasına neden oluyor. Yapılan davranış, kendi içinde düzenli ve dengeli bir formda olmadığı için, ilerleyen zamanla birlikte en hafifinden “suçluluk psikolojisi”ne neden oluyor.
Neden dersiniz…? Neden suçluluk psikolojisi…?
Çünkü ne kadar sanal olursa olsun, herkes bal gibi biliyor ki yaptığı şey yasak ilişki, zina veya adına ne derseniz deyin, illegal bir ilişkiden ötesi değil. Günlük yaşamında “namus timsali” edalarıyla dolaşan bu kişiler, kendi sanal alemlerinde ağızlarına bile almak istemedikleri kelimeleri kendilerine yakıştırdıklarının farkında. Bu nedenle bilinçaltı vicdan devreye giriyor ve “Sen ne yaptığının farkında mısın?” diyor. Üstelik muhatabının kim olduğunu bile bilmeden… Belki farkında olmadan en yakın arkadaşınızın eşiyle yapıyorsunuz bunu… belki kendi kızkardeşinizle…
Baba-kız sanal alemde seks yapıp, bir otelde buluşmak için randevulaştıklarında, birbirlerini görünce ne yapacaklarını şaşırıp depresyona girenlerin sayısında artışlar var sevgili okurlar…!
…
Oysa sağlıklı cinsel yaşamda, kişilerin muhataplarını görmesi ve onunla karşılıklı olması gerekir. Sanal ilişkiler, adı üzerine sanal olduğu için, doyum noktalarını da abartı yaşamanızı sağlıyor. Ve gerçek ilişkide, sanal alemde yaşanan tatmin yaşanmıyor. Böylece kişi, kendi elleriyle, kendi cinsel yaşamını tehlikeye atıyor. Uzun vadede kadında ve erkekte bir çok cinsel içerikli fonksiyonel sorunların yaşanmasına vesile oluyor.
Günlük yaşamı tehdit ediyor. Sanal alemde sanal ilişki yaşayan bekar gençler, evliliklerinde aradıkları potansiyeli yakalayamıyor. Evli olanlar, kendi eşlerini aldatmış olmanın verdiği huzursuzluğu, evlilik süreçlerine yansıtmaya başlıyorlar. Veya ekran karşısında tatmin olduktan sonra, eşiyle birlikte olmak istemiyor veya eşinin kendisi için yeterince çekici olmadığını düşünmeye başlıyor. Böylece evlilik yıkılma yönünde ilerliyor.
…
Tüm bunları atalım bir kenara… yukarıda anlattım… sanal ilişkinin ilerdeki cinsel yaşamınız için olumsuz etkileri var…
Diyelim ki YOK… diyelim ki sanal ilişkilerin hiçbir olumsuz etkisi yok…!
…yapalım mı…?
Kavram kargaşası yaşanan ülkemizde, tüm kavramların içi boşaltıldı maalesef sevgili okurlar…
Edep… haya… ar… namus… gibi kavramlar sadece bacak arasına hapsedildiği için böyle sapık eğilimli durumlar yaşıyoruz bence. Diyelim ki kızımız birebir bir erkekle cinsel içerikli şeyler yapmıyor… ama sanal alemde yapmadığı şey kalmıyor… biz şimdi içi boşalmış bir namus duygusuyla hareket edersek “Amannn… olsun… hiç olmazsa bekareti zarar görmüyor… ne varmış bunda… genç yapıversin…” diyerek yerimizde oturmaya devam etmeliyiz.
…ama namus denilen şeyin aslında insanın beyninde ve prensiplerinde olduğunu düşünürsek, kızımızın yaptığı işlerin son derece olumsuz olduğunu biliriz… ve yine biliriz ki ruhu bozulmuş… prensipleri oluşmamış… ar duygusu gelişmemiş… evet bekaret zarı yırtılmamış ama ar damarı kopmuş…!
…
Şimdi…!... son günlerde bol bol mail gönderen ve bu işi yaptığı için pişman olduğunu söyleyen; ama bir türlü de vazgeçemediğini hatırlatan genç arkadaşlar…!
Psikolojik bir bilgi olması açısından söylemeliyim ki; yaptığınız davranış cidden bir ruhsal bozukluk. En kısa zamanda tedavi olmalısınız. Gerçeğinden kaçarken ve gerçeğini bastırırken, içerde oluşmuş bir virüsle baş etmeyi öğrenmeniz gerekli. Kendi başınıza yapamıyorsanız bunu bir uzman aracılığıyla yapın. “-mış gibi” yaşamak, gerçekten koparak, sanalda varolmaya gayret etmek, psikolojik bir sorunun varlığına işaret eder. Ve yitirilen değerlerin…
İnsani bir bilgi olması açısından da söylemeliyim ki:
Allah (cc) yarattığı insanı gerçekten çok iyi tanıyor… bu ve benzeri durumlar için “haram” kavramını bizimle tanıştırıyor.
Ve diyor ki: “Haram çukurunun etrafında dolaşmayın…”
…dikkat edin… “Haram işlemeyin” DEMİYOR…!
…harama yaklaşmayın…! DİYOR…
Nasıl başlamıştı…! Meraktan değil mi…?
O zaman meraklarınızı bile doğru düzgün meselelerden seçin…! “Sanal alemde seks nasıl oluyormuş?” diye bir merak aklınıza nerden geliyor, bir düşünün…! kendinizi bu gibi duygularınıza karşı koruyun… kendinizi kendinizden bile koruyun… kendinizi nefsinizin sizi harama götürecek meraklarından koruyun… kendi nefsine zulmeden zalimlerden olmamaya özen gösterin… kendi sınırlarınızı belirlemeye çalışın… sınırlarınızı zorlayacak veya sizi yanlışlık yaptığınız duygusuna götürecek faaliyetlerden uzak durmaya çalışın…
Çünkü insan bir kez bulaşınca, kendisini oradan kurtarması zorlaşıyor. En baştan sapmamaya gayret edin. Oturup kendinizi suçlamak yerine, dürtülerinizin aksine kürek çevirin yeter…
…dürtü bu… doyurulmak ister… ama siz onu neyle doyurursanız onunla doyar… cinsel dürtüleriniz geldiğinde, çalışarak, bilimle, sanatla, edebiyatla uğraşarak da onu doyurabilirsiniz. Oturup vücudunuzun sadece alt kısımlarına kafanızı takarsanız kurtulmanız elbette mümkün olmaz.
Üstelik yaptığınızın sizi huzursuz ettiğini, sizi kendinizden nefret eder bir hale getirdiğini biliyorsunuz… tam da bu zor duygunun içinde yaşıyorsunuz… yapmanız gereken tek şey kendinize güvenmek… ve karar vermek… yapmayacağım diye kendinize söz vermek…
Belki kısa bir süre, birkaç gün, birkaç hafta zorlanabilirsiniz… dürtüleriniz sizinle savaşabilir… ama prensip sahibi ve iç denetim mekanizması güçlü kişiler olmak için biraz da uğraşmanız gerekiyor…
…lütfen unutmayın… o alemlere dalarken de uğraşmıştınız… o zaman da yüzünüz kızarıyordu… hık mık yapıyordunuz ama vazgeçmediniz… devam ettiniz…
…neden düzeltmek ve kendinize kendinizi yeniden hediye etmek için de aynı şekilde uğraşmayasınız…??
ishakyilmaz
11-26-2008, 18:04
Genel olarak düşündüğünüz zaman yanlış olabilir.Çünkü genelimizin yanlış yaptığı-düşündüğü bir toplumun mensupllarıyız.İnternet doğru-dürüst güvenilir kulanıldığı zaman çağımızın en güçlü ve etkili silahıdır,teredütsüz.Artık günümüzde kanunlaştırılan,soyyutluktan somutluğa dönüştürülen internneti kulanan kulanıcılara göre değişir.Art niyetli şahsiyetler zaman,mekan,ve tarih ayırt etmeden negatif hareketlerini yaparlar,fakat vakkur ve kettum şahsiyetleri değiştiremez,yıkmaz,yolundan ayıramaz bence.Kısacası kişsine göre değişen bir toplumsal vaakka.
olmaz galibaa yok yok olmaz olmaz :)
Arkadaşa Katılıyorum...
ben de bu arkadaşa katılıyorum...
:)
Bence aşk sanal alemde olur çünkü aşkın nerde ve ne zaman karşımıza çıkacağını bilemeyiz bana göre aşk her yerdedir .....:saygılar:
Necip Fazıl
11-26-2008, 18:30
yaa bu kadar basit mi bu işler... :şaşkın::şaşkın:
Bence aşk sanal alemde olur çünkü aşkın nerde ve ne zaman karşımıza çıkacağını bilemeyiz bana göre aşk her yerdedir .....:saygılar:
arada belki istisnalar olabilir :)
İstisna ya da değil onun sayısını biz bilemeyiz sonuçta oluyor işte
:karizmatik::karizmatik::karizmatik::karizmatik:
akp_abdullah
11-26-2008, 18:53
aşk bu kadar sanal yüzeysel olmasa gerek
aşk heryerde olur....sevda heryerde olmaz
aşk heryerde olur....sevda heryerde olmaz
Gel kız buraya öpecem. :karizmatik:
Aşkı basitleştiren zihniyet sevgiye ve sevdaya dokunmasın lütfen. Onlar bana yakında lazım olucak...
Ak_Kelebek
11-26-2008, 22:37
Arkadaşlar Lütfen KIRMIZI renkte yazmayalım rica ediyorum artık..O renk Yönetimin uyarı için kullandığı renktir...! Teşekkür ederim :)
Arkadaşlar Lütfen KIRMIZI renkte yazmayalım rica ediyorum artık..O renk Yönetimin uyarı için kullandığı renktir...! Teşekkür ederim :)
Sayın Genel yetkili bu konudan iki tane var birleştirebilirmisiniz? :ayutandım:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.