fatih kısaparmak balon baskılı balon Şehit cenazesi, Hürriyet, YÖK Başkanı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit cenazesi, Hürriyet, YÖK Başkanı

azize
03-01-2008, 16:07
Dün Ankara’da yapılan şehit cenaze törenine katılan resmi yetkililerden birisi Hürriyet’in özel dikkatini çekti.
Bu yetkili YÖK başkanı idi.
Gazete, YÖK Başkanı’nın törende yalnız kaldığını, kimsenin kendisinin yanına gelmediğini ve konuşmadığını belirtti. Bir anlamda onun dışlandığını söylemeye getirdi.

Müsaadenizle şimdi ben de bu haber üzerine birkaç madde ile düşüncelerimi belirtmek istiyorum.

1. Her şeyden önce bir kahvehane muhabbetinde değiliz, bir şehit cenaze törenindeyiz değil mi? Neden o anda herkes o anın vakar beklentisine uygun olarak sessizce töreni ifa etmesin de birbiriyle çene çalmaya girişsin? Bu mu yani Hürriyet’in beklentisi.

http://img107.imageshack.us/img107/9268/yalnzdeilsinli0.png

2. Anladık, üstdüzey yetkililerin bir araya geldiği toplantılarda beden dilinin, yer konumlanmasının vs özel bir diplomatik dili vardır. Tamam da YÖK Başkanı’nın bütün suçu özgürlük yanlısı olmaktan başka nedir ki ona böyle bir törende bile dışlanmış görüntüsü vermeye çalışarak, kamuoyunda sözümona onu “yalnızlaştırıyor”sunuz.

3. Bal gibi biliyorsunuz aslında o sırada asıl yalnızlaşmış olanın ÜAK toplantısı olduğunu…o toplantıda sadece 30 rektör vardı ve 23’ünün görev süresi Temmuz’da doluyor. Dün Ankara’da bir yalnızlar toplantısı varsa bu yasakçı otoriter ve kamuoyunun ezici bir çoğunlukla hoşlanmadığı ÜAK toplantısı idi.

4. Şu da ihtimal dahilinde: YÖK Başkanı’nın yanına birisi gelip konuşsaydı, bu defa da şöyle bir başlık: Şehit cenazesinde saygısızlık!

5. Gazetenin çektiği fotoğrafın bir saniye öncesi ya da sonrası gazetenin bütün argümanını yerle bir edebilirse de sorun bu değil. Sorun bakıştaki saçmalık ve kötü niyet maalesef… Sorun, birilerinin hâlâ çok temel bir özgürlüğü kaos olarak görmesi, göstermeye çalışması.

6. Hürriyet’in objektifinin objektif olduğu anlar nadirdir.

7. Dün YÖK Başkanın yanında yer alan en az 50 milyon kişi daha vardı. Belki de 70 milyon. Bu kadar büyük bir desteği ne Hürriyet’in ne de başka bir gazetenin objektifinin kapsamasını da hazmetmesini de beklemiyorum zaten.

8. Sonuç olarak ben ortada Yusuf Ziya Özcan’ın yalnızlaşması ile ilgili bir durumun zerresini bile görmedim. Aksine, gazetenin bu haberi de tıpkı darbe özlemcilerini destekleyip AKP’nin aleyhine yaptığı yayınlarda olduğu gibi tam tersi bir sonuç verdi. Ben gördüm bunu, bekleyin siz de göreceksiniz…

Notlar: Haklı çıkmaktan, önde gitmekten bıktım:)))) Ben kaç gün önceki yazımda söylemiştim “Savcılar Göreve” diye. Şimdi bakar mısınız, herkes aynı şeyi söylemeye başladı

Keditör

azize
03-01-2008, 16:11
Değerleri yozlaşmış bir yapılaşmanın olaylara kendi acısından bakıp komik duruma düşmesi cok manidar

birilerinin çanak tutması da cabası..Allah iktidarın da Milletin de yardımcısı olsun...

aknesill
03-01-2008, 16:11
sonra konuşacağız...şimdi susuyoruz..

minegül
03-01-2008, 16:12
Hürriyet ve yandaşları yalancı çıkmaktan bıkmadı yaa daha ne diyeyim. Yazık