Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit Olmak İster Misiniz?
oguzdesouza
12-04-2007, 18:17
Türkiye için kanınızın son damlasına kadar savaşıp şehit olmak ister miydiniz?
allahım tüm isteyenlere nasip etsin ...
fütüvvet
12-04-2007, 19:25
şehitlik öyle göz alıcı bir makamki ona vurulmayan bir aşık olamaz.
romakudüs
12-06-2007, 11:08
şuan şehit olacağımı bilsem seve seve
Allah'tan başka ne istenir ki günahsız sorgusuz sualsiz cennet!!!!
inşallah!!!
güzel insanlara komsu olmak biz aciz kullara nasip olacak bizde elimizin tersiyle itecegiz..mümkün müdür tabiki hayir..
rabbim bizi onun yolunda sehadet serbetinden icenlerden eylesin..
Yahu nasıl bir soru anlamadım???
Ayşe_Berra
12-06-2007, 13:06
Bir saniye bile tereddüt etmeden seve seve..
Necip Fazil
12-06-2007, 15:54
"Madem ölüm yanlız birkez olacak, oda neden Allah için olmasın ?"
Keşke istemek ile olsa idi ... Nasib olur mu herkese ...
VesseLam
tabiki şehit olmak isterim...kim istemezkii
Şehadet Şerbetinden kim içmek istemez ki hem de seve seve tekrar tekrar ...
_tuba_89
12-06-2007, 23:53
ilk amaç vatanı korumak olmalı ki şehit oldugunda bi manası olsun... yoksa sadece herkesin borcu olan ölüm ödenir... ve o makam kim istemez ki...
fatih_44
12-06-2007, 23:56
evet isterim
MEHMET ZAHİT
12-12-2007, 20:18
hayır diyen sanırım kendini peygamber sanıyo ;D ;D ;D ??? ???
şehit olmak en büyük mertebedir ne mutluki o mertebeye ulaşmak ama önemli olan şehit olurken kahraman olmak için değil vatanın için dinin için şehit olmak zaten kahraman olmak için şehit olanı allah dünyada kahraman eder ama öbür dünyada işi zor
..ahuzar..
01-06-2008, 11:19
yapmayın arkadaşlar şehitlik mertebesine ulaşmayı kim istemezki?bende tabikide isterdim ama önce hafızlığımı bitirip olmak isterdim...
maviinsan
01-06-2008, 13:50
şehit lik mertebesine ulaşmayı isterim.Ama 'Vatan için ölmek de var.Fakat borcun yaşamaktır' (tevfik fikret)
TÜRK EVLADI
01-06-2008, 14:32
“Ya Rabbi beni dünyaya tekrar gönder; gönder de Sen’in uğrunda bir kere daha öleyim ve böyle bir ölümün ne kadar zevkli olduğunu dünyadakilere de haber vereyim”
Abdullah Bin Amr
[b]Allah ve Vatan uğrunda ölmek şereftir!
(Fakat özür dileyerek söylemem gerekir ki bu konuya anket açmak biraz komik olmuş...Yakışmamış)
Mehmet POLAT
01-06-2008, 14:33
böylesine şerefli bir mertebeye ulaşmayı kim istemezki...
"Vatan için ölmek de var lakin borcun yaşamaktır" ;)
takva_gül
01-06-2008, 15:47
Rabbim isteyen herkese nasip etsin bana da inşallah...
hayır diyen sanırım kendini peygamber sanıyo ;D ;D ;D ??? ???
Ben "hayır" diyenlerdenim. Soruyu "askere gidip orda ölmek ister misiniz?" şeklinde algıladığım için "hayır" dedim. Şehadet çok geniş kapsamlıdır. Eğer sorudaki maksat "asker iken ölmek" ise öyle şehit olmak istemem. Mesleğim öğretmenlik olduğu için mesleğimde uzun yıllar hizmet etmiş olduğum bir zamanda ve tam da görevimin başında "ölmeyi" yeğlerim.
hocam oda şehit olmaktır zaten .....
hocam oda şehit olmaktır zaten .....
Tabi şehadettir o da.Ama bu düşüncemi dile getirebilmek için bir çıkış yapmam gerekiyordu ;)
ATmaCA53
01-06-2008, 20:03
eğer adam gibi terörist örgütüyle savaşacaksam şehit olmayı tabiki herkes ister değilmi arkadaşlar.. ;)
mehmetal
01-06-2008, 22:43
şehitliğin gerçek tanımıyla kım olmek ıstemezkı :D
kim bu VATAN uğruna olmazki feda?
Akmehmet_Akif
06-18-2008, 03:50
Bu vatan Kazanıcaksa Tabii Evettttttttttt.ALLAH DÖNDÜRMESİN.ALLAH VATANIMIZI Milletimizi Korusun.
Hüdaverdi
06-18-2008, 04:08
Bazen barış savaşla kazanılır :-*
İsterim ama Allah korusun bizi savaştan,çatışmadan.
Evet ama kız olduğum için :-\
acizane44
06-18-2008, 12:43
Bir saniye bile tereddüt etmeden seve seve..
+1 :-*
Vatanim için canimi seve seve veririm
Deniz.Feneri
06-18-2008, 13:05
Vatanım uğruna ölebiliyorsam vatanım uğruna başarılara imza atıp da şehip düşebilirsem ne mutlu bana az kaldı zaten okulumun bitmesine duruma göre gideceğiz o mertebeye erebilirsek ne mutlu :)
Vatan uğruna can vermek boynumun borcu sayılır.
tabii ki 12 yasimdan beri sehit olmak isterim :-*
bu makami kim istemez ki?
Deniz.Feneri
06-18-2008, 13:07
DTP :D
_Yeniden_
06-18-2008, 13:10
Şehit olacağımdan emin olduktan sonra tabi ki evet...Şehitlik mertebesi gibisi var mıdır?
Ak-Cengâver
06-19-2008, 18:24
Tabii ki isterim, ŞEHİTLER ÖLMEZ...
RDönmezs
06-22-2008, 23:00
EVET EVET EVET
hayır diyen 3 kişiyi merak ettim..
Elbette şehit olmak isterim. Bin canım olsa binide feda,
Zaten içimde garip bir his var küçüklükten beri şehid olacakmışım gibi. garip bi duygu..
Keşke nasip olsa.
By_ÇAKIR
06-22-2008, 23:07
Kararsızım... Eğer göz göre göre şehit edileceksem şehit olmak istemem!.Günümüzde mesela Ordu terörist önünden geçiyor ordunun yukarıdan bırakın geçsinler diye haber geliyor... Bugün gazetesi internet sitesinde youtube.comdan alınan ses kaydı vardı.
Ama Vatan tehlikedeyse dış kuvvetler çok ülkemizi kötü duruma soktularsa paşa paşa giderim, şehitte olmadan işgalcileri, düşmanları vururum!. :) Ölmeye niyetim yok yani :) Düşmana fırsatmı verelim... Gerekirse paşa paşa oluruz da.
evren_kentli
06-22-2008, 23:18
color=red][/color]
istemeyen varsa anlamını bilmiyordur
tabiri caizse sorumu borumu bu :(
tabiki her inanan gibi :-*
Whitecloud
07-05-2008, 17:58
Allahtan en çok istediğim şeylerden biri
Bir ölürüz Bin doğarız
VATAN SAĞOLSUN
IŞILAK...
kim istemezki öyle yüce bir makamı...
tabiki isterim rabbim bizi o mertebeye ulaştırsın :-*
aşk-ı ilahi
07-05-2008, 22:47
şehadet ulvi bir mertebe....
vatan uğrunda....ilim yolunda...ahlaki hareketlerde rehberlik uğrunca....kısacası allah rızası için yapılan her işte vardır şehadet...
peygamberlerden sonra en yüksek makamı vadediyor alemleri yaratıcısı...
müslümanım diyen her müminin kalbinin bir köşesinde vardır aslında...
rabbim ölümlerin en güzelini cümlemize nasip eylesin...
İNŞ. YANLIŞ ANLAŞILMAM....
gördüğüm kadarıyla herkes şehit omayı istiyor bende isterim bence önemli olan hem şehit olup hemde arkanda bişeyler bırakabilmek atalarımız gibi bize vatanımızı bırakmışlar ama şehit olupta bide herşeyin aynı devam etmesi var mesela günümüzdeki pkk terörü o kadar genç kardeşimizi şehit verdik ve hiç...... inş. dediğimin anlaşılır....
saygı ve gönül dolusu muhabbetle.....
Ömer_Furkan
08-03-2008, 19:54
cok sacma bi anket olmus...hangi müslüman şehit olarak ölmek istemez...
Bostancı
08-05-2008, 23:02
Usta birliğim Şırnağa çıktı eğer Allah kaderimizi bu yönde tayin ettiyse ne mutlu bana :-*
Çok yüce bir makam Allah isteyen herkeze nasip etsin ;)
Usta birliğim Şırnağa çıktı eğer Allah kaderimizi bu yönde tayin ettiyse ne mutlu bana :-*
Çok yüce bir makam Allah isteyen herkeze nasip etsin ;)
vay kardeşim benim 88/2 sin sen dimi?? Allah hayırlı teskereler versin, bende askerim....
Akmehmet_Akif
08-06-2008, 01:03
EVET EVET EVET
ben biliyorum
1.Ahmet Türk-2.bay-kal3.Bahçeli4.Ayşe Tuğluk
maviinsan
08-06-2008, 01:04
EVET EVET EVET
ben biliyorum
1.Ahmet Türk-2.bay-kal3.Bahçeli4.Ayşe Tuğluk
4 oldu.Çıkar birini ;D
bu soruya kim hayır der ki :o
ARKADAŞLAR KİM İSTEMEZKİ ŞEHİT OLMAYI ALLAHIM NASİP ETSE DE ŞEHİT OLSAM.BEN BİR ŞEHİT YEĞENİYİM.BU VATAN İÇİN GENCECİK YAŞTA TEYZEMİ KARA TOPRAĞA VERDİM.VATAN SAĞOLSUN DEDİK.BAĞRIMIZA TAŞ BASTIK.AMA ŞUNU UNUTMAYIN Kİ İSTEMEKLE HİÇ BİR ŞEY OLMUYO MEVLAM YAZMIŞSA OLUR.
Şehadet her kula nasip olmuyor malesef..Rabbim bana ve tüm isteyenlere şehadet şerbeti içirsin ve sonsuz ölümsüzlük ile mükafatlandırsın..Amin ecmain
Üç mevsim
01-02-2009, 22:01
Anketi açan arkadaşımız soruyu böyle sormuş..
"Türkiye için kanınızın son damlasına kadar savaşıp şehit olmak ister miydiniz?"
Şehitlik mertebesini gerçek manasından alıp ırki bir anlama büründürüp milliyetçilik yapmak anlamına gelir bu soru..
Şehitlik, Türkkiye için savaşıp ölmeye endekslenemez... Cümlenin başında "Türkiye" yerine Allah yolunda dese asıl anlamı ortaya koymuş olurdu.
Beylerbeyi
01-02-2009, 22:03
"Türkiye için kanınızın son damlasına kadar savaşıp şehit olmak ister miydiniz?"
Şehitlik mertebesini gerçek manasından alıp ırki bir anlama büründürüp milliyetçilik yapmak anlamına gelir bu soru..
Şehitlik, Türkkiye için savaşıp ölmeye endekslenemez... Cümlenin başında "Türkiye" yerine Allah yolunda dese asıl anlamı ortaya koymuş olurdu.
evet benimde dikkatimi sonradan çekti. direk son sayfaya bastığım için sadece anketi gördüm ve 'evet' dedim. soruyu okuyup cevap verseydim yanıtım 'hayır' olurdu.
politikaci
01-02-2009, 22:10
Bu soru öyle,Savaş şehitliği manasında bir soru,Ne alaka Türkiyeyle endekslemeye? ..
Yani vatan için şehit olmayı istemek milliyetçilik yapmakmıdır? yapsakda ne gibi bi zararı olabilir bizlere?
Eğer genel anlamda soru içeren bu sorulu anketi isteniyorsa açılabilir tabi..Bu ankette böyle bir anket .. Bence "endekslenmeyle" bağdaştırılamaz..
Zaten bu sorunun cevabı Tüm vatanına sevgi besleyen insan tarafından "evet" olarak değerlendirilecektir..zaten buna evet diyen o anketede kesinlikle "evet" der..
ALLAH c.c nasip etsin cümle inananlara, baştada bana..
Saltuk Buğra Han
01-02-2009, 22:41
özgün genç ve murat sizdende başka bir şey beklemek biraz lüks olurdu.Eğer kurtuluş savaşı yada çanakkalede savaşıp da şehit olan dedeleriniz varsa inanın duysalar bu sözler karşısında sizi kulağınızdan tavana çivilerdi.Bende zevkle size bakardım.Allahtan sizin gibi düşünenler fazla olmadığı için ki ben bunları genellikle niyazi sınıfına koyarım vatan her zaman baki kalacaktır.Sizde kenarından istifade edersiniz.
Suda boğulanların ,ateşte yananların,ilim yolunda ölenlerin,doğumda ölenlerin,nafakasını kazanırken ölenlerin vs.vs. bile Şehîd-i Uhrevî sayıldığı dinimizde vatan için ölenlerin ne eksiği var.Vatan için ölenler üvey evlat muamelesimi görecekler.
Ben sizin gibi düşünenlere ancak yazıklar olsun derim.
Üç mevsim
01-02-2009, 22:51
özgün genç ve murat sizdende başka bir şey beklemek biraz lüks olurdu.Eğer kurtuluş savaşı yada çanakkalede savaşıp da şehit olan dedeleriniz varsa inanın duysalar bu sözler karşısında sizi kulağınızdan tavana çivilerdi.Bende zevkle size bakardım.Allahtan sizin gibi düşünenler fazla olmadığı için ki ben bunları genellikle niyazi sınıfına koyarım vatan her zaman baki kalacaktır.Sizde kenarından istifade edersiniz.
Suda boğulanların ,ateşte yananların,ilim yolunda ölenlerin,doğumda ölenlerin,nafakasını kazanırken ölenlerin vs.vs. bile Şehîd-i Uhrevî sayıldığı dinimizde vatan için ölenlerin ne eksiği var.Vatan için ölenler üvey evlat muamelesimi görecekler.
Ben sizin gibi düşünenlere ancak yazıklar olsun derim.
Bir kere yorumlarımızı efendi efendi yazacağız.Haddimizi aşmayacağız.
Hasbinallah venimel vekil. Sizler gibi empati duygusundan tamamen yoksun, anlayışsız, hoşgörüsüz bir zümrenin mesajlarımızı nasıl anlayacağını düşünüp ona göre mi yazsaydık diye kafa yormak lazım. Benim mesajım çok açık, tekrar etmiyorum. O yazdıkların benim mesajıma karşılık olamaz.
Arkadaşlar ortamı fazla germeyin ve bu forumda herkezin düşünce ve bakış açısı farklıdır, bu sebepten birbirinize saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşmanızı dilerim, buda bir anket herkes dilediğini yazar ve şeçer seviyeyi aşmadığı sürece bizlerde buna saygı gösteririz.
Saltuk Buğra Han
01-02-2009, 23:04
Söyle bakalım o zaman özgün genç vatan için şehit olunurmu olunmazmı.
Sen vatan için şehit olurmusun.
Yoksa bu bir milliyetcilikdir diye oturup bir kenarda olanları seyredermisin.
Neyi anlatmak istiyorsun.
Üç mevsim
01-02-2009, 23:10
Söyle bakalım o zaman üzgün genç vatan için şehit olunurmu olunmazmı.
Sen vatan için şehit olurmusun.
Yoksa bu bir milliyetcilikdir diye oturup bir kenarda olanları seyredermisin.
Neyi anlatmak istiyorsun.
Sizin şahsınızla değil belki ama, temsil ettiğiniz yaklaşımla kolay kolay diyaloğa girmem. Bunu zul addederim..
Mesajım oldukça açık ve sade bir dili var.
------
Bu vatan için herkez seve,seve şehit olur ve olmuşturda. Özgün arkadaşımız tahmin ediyorum,ki ALLAH c.c yolunda ve VATAN yolunda ikisi arasında bir kıyaslama yaptı ve düşüncelerini yazdı, bende ve kim olsa bu açıdan baktığı zaman onada hak verir, sende her görüşe ve yoruma saygı duyarsan böyle gereksiz incitmeler olmaz bu sadece senin için değil hepimiz içinde geçerli tabiki. Ben anketine yorumumu yaptım zati okursan görürsün ayrıca askerliğimi yaptığım yerde benim 4 arkadaşım şehit oldu ama ALLAH c.c bana nasip etmedi, birdahaki sefere belki.
politikaci
01-03-2009, 14:45
Sizin şahsınızla değil belki ama, temsil ettiğiniz yaklaşımla kolay kolay diyaloğa girmem. Bunu zul addederim..
Mesajım oldukça açık ve sade bir dili var.
------
Bu anket böyle bir anket..Şehitlerden etkilenmiş bi arkadaşımızın coşkuyla açtığı anket..eğer diğer şekilde anket istiyorsan sen açabilirsin,ama bu soru şehitliği Türkiye'yle endekslemek anlamına gelmez..Dediğim gibi soruyu beğenmiyorsan oy kullanma abicim.ve sende bir anket aç..Ama milliyetçilikten bi zarar gelmediğini yıllarca ayakta duran Osmanlı'dan veTÜrkiye'den görebiliyoruz..Büyütmenin anlamı yok bi soruyu..
Beylerbeyi
01-03-2009, 15:25
milliyetçiler biraz fazla enerjik oluyor. akıllarıyla değil de duygularıyla hareket ediyorlar. yıkıp kırmak hoşlarına gidiyor. ağır ve sert üslup vazgeçilmezleri oluyor. bu konu hakkında ben ve özgün genç kendi düşüncelerimizi belirttik. evet diyenlere de karşı çıkmadık. şehitlik Allah yolunda yaşamını yitirenlere denir. bunu ırk kavramına indirgemek özgün gencin olduğu kadar benim de ilgimi çekti ve bunu herhangi bir ırk yerine genel olarak ALLAH yolunda savaşma olarak kullanmanın daha yerinde olacağını düşünüyorum.
benim dedelerim çanakkale'de şehit oldular. onlara şehit denir. fakat o dönemle günümüz arasında çok büyük uçurum var. şahsen ne yalan söyliyeyim, zevkine düşkün, golf tutkunu, eğlencesini esirgemeyen, saldırılardan önceden haberi olan, dinle yakından uzaktan alakası olmayan, kendi binasına sırf İSLAM emrediyor diye başörtüsünü sokmayan, sakallıları almayan, namaza karşı çıkan, sırf dindar diye bazı yerli mallarını askeriyeye sokmayıp ABD ürününü seçen, ABD VE siyonistlerden her yıl milyarlarca dolarlık silah alan, bazı üst düzey askerlerin PKK ile ve Ergenekonla ilişkisinin olduğu bir KURUMUN EMRİYLE GİDİP ŞIRNAKTA HAKKARİ DE ÖLMEK İSTEMEM. Bu sadece az önce vasıflarını belirttiğimin GOLFÇÜ bir komutanın emriyle ölmektir, ALLAH yolunda şehit olmak değildir. Sakın ola bu paşanın emriyle vurulan bir askerle Çeçenistan'da Filistin'de çarpışarak şehit olan bir Müslümanı bir tutmayın.
bu benim şahsi görüşümdür. şırnak'a hakkariye gitmek isteyenlere de sonsuz saygım var. saygılarımla
Saltuk Buğra Han
01-03-2009, 16:22
Askerliğini yaptın mı bilmiyorum ama ,eğer yapmamışsan bu fikirlerin doğrultusunda geri hizmette görev yapıp bol bol patates soğan soyacağın şimdiden kesinleşti gibi.Sakın bunu küçümseme manasında algılama ben de acemiliğimi(eğridir 84/2)yaptım ve yorgun geçen günlerin sonunda az patates soymadım.Bu da bir görevdir ve sonuçta mehmetcik de yemek yiyecek.Ama sakın patates soyarken elini falan kestiğinde gazi olurum hayallerine falan kapılma o kadar da değil çünkü.
Allah yolunda ölenlerin şehitlik mertebesinin en doruğunda olduğunu hepimiz biliyoruz.
Vatan için ölenlerin de şehit olduğunu hatta bütün borçlarının silindiğini ,namaz borcu olduğunda bile Yüce yaratanın sonsuz merhmeti sonucunda bu borçların bile silinebileceğini
yazar ve söylerler.
Murat ben de şimdi sana gel birader zorla şehit olacaksın demiyorum ama arkadaşım ne alaka şimdi üst düzey komutanların tavrından , amerikan bezinden yada banane golf oynayandan,ben onun için şehit olmayacağımki,geride kalan analarımız bacılarımız için ,çocuklarımızın ,torunlarımızın kendi ülkelerinde huzurla yaşamaları için.Aynen bizden önceki nesillerin yaptıkları gibi.Sen gitme boşver dur bir kenarda, ben senin yerine de giderim.Nasıl olsa seferberlik görev emride var.Dolabın köşesinde duruyor.
Fakat şunu da belirtmeden geçemem ki savaş başvurulacak en son çare olmalı ve insanoğlu birbirlerinin topraklarında gözü olmadan her zaman dostluk içersinde yaşamasını da bilmelidirler.
Saltuk Buğra Han
01-03-2009, 16:59
Bu arada hani söz hazır şehitlikten açılmışken sana bir soru sorayım.
Şerif Hüseyini bilirsin.Hani Arapları aldatarak Osmanlı Devleti aleyhine kışkırtıp isyana sevkeden İngiliz casusu Lavrence'in iblislerinden.Hatta her Osmanlı askerinin kellesi için altın vaat eden ve Şerif Hüseyin ile birlikte Şam'da Türkleri katlederken "'Evet onları isyana ben kışkırtmıştım. Ama böylesine vahşice kan dökeceklerini hiç tahmin etmemiştim. Bazı mahalleleri gezerken silahsız Türk askerlerinin nasıl öldürüldüklerine bakamadım;tiksindim bu vahşetten..." diyerek itirafta bulunduğunu milyon kere köpeği şerif hüseyin ,
Osmanlı askerlerini kestikten sonra Osmanlı askerleri sence şehit olmuşmudur.
anticehape1
06-22-2011, 07:10
kim sehit olmak istemezki
İntifada
06-22-2011, 12:07
Allah yolunda şehit olmak müslümanların Allaha verdikleri sözdür...
inanan insanlar için tek şıklı bir soru :)
İntifada
06-22-2011, 15:06
inanan insanlar için tek şıklı bir soru :)
:güzel::güzel::güzel:
allah sözünde duranlardan eylesin kardeşim...
Zahidegül
06-22-2011, 16:33
kim istemez ki bunu. Rabbim bizede nasip etsin
ahsengül
10-22-2011, 00:03
amin.
ahsengül
10-22-2011, 00:04
kim istemez ki bunu. Rabbim bizede nasip etsin
amin.
Kadınlardan şehit olur mu bilmem ama bende isterdim...
Kadınlardan şehit olur mu bilmem ama bende isterdim...
Şehitlik mertebesi sadece kadınlara özgü bir durum değil elbet.
Böylesi yüce bir mertebeyi Allah, sadece erkeklere has kılmamıştır: )
Allah nasip etsin bizlere de..(Amin)
Soru biraz garip, hayır cevabı verenler ondan da gariP: ) Neye göre hayır dendi bilemiyorum.
Belki başka bir şeyi kastederek söylediler, ama dua niyetine geçmesin. Siz niyetinizi sağlam tutun: )
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.