fatih kısaparmak balon baskılı balon Seyirciyi embesil yerine koyan diziler... ( HÜSEYİN ÖZTÜRK ) - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seyirciyi embesil yerine koyan diziler... ( HÜSEYİN ÖZTÜRK )

CeVHeR
01-15-2008, 18:04
Televizyona ayırdığımız zaman, zaten kısa ve oldukça hızlı geçen ömrümüze vurulan en büyük darbedir. Televizyona ayırdığımız zaman derken, bir kısım yerli diziler ve batılıların çöpe attığı sinema filmleri ile aileyi zedeleyen programların izlenmesinden söz etmekteyim.
Yoksa televizyon artık o hale geldi ki, neredeyse cüzdanımız gibi cebimizde taşır vaziyetteyiz. öyle bir kutu ki, bir geliyor ve asla gitmiyor. Dürüst habercilik başta olmak üzere, insana ve ülkeye hizmet eden yayınların izlenmesi ve takip edilmesi elbet lazımdır.
Parasını pulunu nereden ve nasıl bulurlar bilmem ama televizyonlarda o kadar çok dizi yayınlanıyor ki, bir adam 24 saat dizi izlemek istese, mutlaka beş on tanesini kaçırır. Yayınlanan pek çok dizinin, ülke gerçekleri ve insanımızla ilgisi yoktur. Dört tane zıpır kız ve erkeğin aralarına biraz aşk, biraz serüven, altlarına birkaç lüks araba, bir avuç gündüz, bir kucak gece, lüks evlerde şarap ve viski sahnesi, aşk ve sevgili çatışmaları al sana bir dizi.
Hikayelerin neresinde Türkiye halkı vardır, neresinde bu ülkenin değer yargıları vardır kimse bilmez ve anlamaz. Gerçi bizim insanımız pek bilmek ve anlamak istemez. “Peki, o zaman neden seyrederler?”
Belki şöyle cevap vermek mümkündür. Bu tür dizileri izlemekten hoşlananlar; hayal ettikleri fakat yaşayamadıkları; aşk, macera, avantür ve çarpık ilişkilerin tatmini için izliyor olabilirler. Duygularını dışa vuramayan, vurduğu zaman da dışlanacağından korkan kişilerin bilinçaltı, dizilerin seyredilmesini sağlıyor olabilir.
Bu kadar dizi yumağının içinde “Hatırla Sevgili” dizisi ilgimi çekmişti. “Hatırla Sevgili”yi ilk zamanlar epey tutmuş ve mümkün mertebe izlemeye çalışmıştım. Fakat son zamanlarda seyirciyi öyle “embesil” yerine koydular, öyle “embesil” yerine koydular ki, izleyen nasıl izliyor, yayınlayan nasıl yayınlıyor anlamadım gitti.
Anlaşılan o ki, “Hatırla Sevgili”nin senaryosunu yazanlar zengin solcular. Osmanlı Tarihi olsun, Cumhuriyet Tarihi olsun, her ikisini de solcuların yazmaması gerekir. Bu dizide tarihin her sahnesi sol kokuyor ve bile bile yapılan yanlışların bini bin para. Oysa yakın tarihi yaşayanlar henüz 45 ila 50 yaşındalar ve olaylar hafızalarında hâlâ çok canlı.
Elbet bu dizinin danışmanları da vardır, hatta danışmanlarından biri bizim Mümtaz’er Türköne imiş. Sevgili Hocam nasıl oluyor da bu kadar çarpıtılan yakın tarihe sesini çıkarmıyor anlamış değilim. üstelik Mümtaz’er Türköne, son bölümlerde anlatılan hadiselerin hemen hepsine, çok kıymetli babasıyla birlikte şahittir ve asla anlatıldığı gibi değildir.
Neredeyse Deniz Gezmiş’e bir tek “Mevlana” demedikleri kaldı. Peki, bu solcuların hepsi melek gibi insanlardı da ülkeyi karıştıran, önüne geleni öldüren, bankaları soyan, ocakları söndüren, evleri basan, yakan, anarşiyi çıkaran kimlerdi?Ankara Hamamönü’ndeki evimizin ve diğer mütedeyyin komşularımızın dış duvarlarına kırmızı boya ile x işareti koyup, 9 Mart’tan sonra babamın öldürülmesi için işaretleyen Deniz Gezmiş ve arkadaşları değil miydi? O yıllarda 12 yaşındaydım ve komünistler önüne geleni öldürdükleri için bakkala bile gidip gelemiyordum.
Sonra öyle bir dizi ki, o günkü Türkiye’de bir tek aile var. Koca Türkiye, o ailenin üzerinde dönüyor. Bu ülkenin şehirleri yok mu, sokakları yok mu, halk nerede? Ve fakir halk edebiyatı yapan solcuların içinde neden hiç fakir fukara yok? ülke yokluk çekerken, bunlar her şeyin en iyisini ve lüksünü kullanıyorlar, hangi devrim viski yudumlayarak yapılmıştır?Meğer Deniz Gezmiş ve arkadaşları ne mübarek insanlarmış. çok yakında keramet ehli olduklarını da yazar ve yayınlarlarsa şaşmayacağım. İlgili televizyon yöneticilerinin ve diziye emeği geçenlerin meseleye biraz da halkın gözüyle bakmalarını öneririm.
Benim gibi diziyi izleyenlere söylüyorum, “Ben artık izlemiyorum.” çünkü yüzüme karşı yalan söylenmesini sevmiyorum. O günlerden bir hatırayı da yarın anlatayım.

Hüseyin ÖZTÜRK / VAKİT 15/01/2008

CeVHeR
01-15-2008, 18:05
Ben bu diziyi hiç seyretmedim. Aslında televizyon seyretmem kolay kolay. Bu diziyi seyreden arkadaşlar için, bir bilgi olması niteliğinde ekledim...

Ak_Kelebek
01-15-2008, 18:36
Bende seyretmedim hiç ilgimi çekmedi nedense iyi ki de seyretmemişim ;D :D
Emeğine sağlık nusret.

ümitli_bekleyis
01-15-2008, 22:38
Televizyon iyice raydan çıktı.Çok kontrolsüz.Rant kapısı başka birşey değil.Kaliteli, izlenesi yapıt yok denecek kadar azaldı.Televizyonlarımızın sonu hayır olsun.Ayrıca dizi izlemiyorum.Hatırla Sevgili ilk başladığı dönemde ben de biraz bakmıştım.Çarpıklıklar çok sırıtıyor zaten yazarımızın da dediği gibi.Ama halkımız her önüne geleni izlemese, prim vermese belki bir katkısı olur geleceğimize...

Teşekkürler Nusret paylaştığın için.

sumeyra_tonkal
01-15-2008, 22:43
EVET BU DİZİYİ BEN BİR DÖNEM SEYRETTİM TARİH İLE ALAKALI OLMASI DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİ AMA ARTIK İZLEMİYORUM YAZIDA DA MAHSEDİLDİĞİ GİBİ SANKİ SOLCULAR MELEK.

TEŞEKKÜRLER NUSRET :)

LüGaT
01-15-2008, 23:20
Anlaşılan o ki, “Hatırla Sevgili”nin senaryosunu yazanlar zengin solcular. Osmanlı Tarihi olsun, Cumhuriyet Tarihi olsun, her ikisini de solcuların yazmaması gerekir. Bu dizide tarihin her sahnesi sol kokuyor ve bile bile yapılan yanlışların bini bin para

Hüseyin Bey çok önemli bir noktayı işaret etmiş.Bizim dizilerimiz, filmlerimiz hep sol propaganda dolu...

Mesela Babam ve Oğlum...Mesela Yılmaz Erdoğan Vizontele serisi...

Bu ülkeyi solcular kurtarmış; sağcılar hep zalim hep komik hep aptal...

Neden muhafazakar cepheden böyle çalışmalar göremiyoruz anlamlandırmak güç.Madem her türlü film, müzik, tiyatro, dizi aralarında propaganda yapmak mübah neden muhafazakar insanlar da yapmasın...

Neden İstanbul'un fethi bir filme konu edilmez..

Neden Osmanlının kuruluş tarihi işlenmez...

Biz yapmazsak birileri Fatih'i eşcinsel, 4. Murat'ı zalim göstermeye tabii ki cesaret bulur...

Bu yazıyı yazandan ve bizimle paylaşandan Allah razı olsun.İnşallah artık bitmez uykumuıza bir son veririz..

anatolia
01-15-2008, 23:35
bunu söyleyince senin başına tüğ kondu bende hatırla sevgiliyi izleyince deniz gezmişi melek sandım ve fikirlerim değişti :P :P :P :P

Mu-Alim
01-15-2008, 23:48
Benim televizyon izleme alışkanlığım yoktur, o yüzden diziyle ilgili yorum yapamayacağım. Ama Lügat ve Hüseyin Öztürk'ün söyledikleri ile ilgili şunu söyleyebilirim ki;

Bu memlekette sanat ve edebiyat adına "bence kaliteli ve rağbet gören" ne varsa sol görüşlülerin ürünüdür. Sağ görüşlü vatandaşlarımızın görüşlerinin ilkeleri nedeniyle kendilerini bu anlamda geri plana ittiklerinden olsa gerek solcular güzel müzik yaparlar, güzel senaryolar yazarlar ve güzel kitaplar çıkarırlar piyasaya.

Sağ görüşlü insanlarımız yine kendilerini genel itibariyle bir tek yöne odakladıklarından olsa gerek diğer alanlarda pek bir aktif olmamışlardır.

Yani sözüm o ki bence burada yapılan bir propogandadan ziyade bu kulvarda bu tip insanların önde olmalarıdır bence.

Kesinlikle herkesi silip atmıyorum burda.Sadece bir gözlem benimki.Tabi ki her iki yanda da istisnalar vardır.

parabol
01-16-2008, 00:45
sorun ne bılıyormusunuz hep tek taraflı bakılması bazı seylere anlamıyorum...hıc ızlenmeyen bır dızı nasıl bu derece sert elestırılır...

ılk gunden berı ızledıgım bır dızıydı..adnan menderese ve DPlılere yapılan haksızlılar apacık ortaya kondu agladıgımı bılırım...sımdı ısıe denız gezmıs donemı ve anlatılıyor...yorum yapmak sıze kalmıs yasananlar gazete mansetlerıyle dogrulanıyor...ıstegınız tarafa cekersınız bu cok kolay...ama bızım ıcın ıdol olmasada denız gezmısı sılmekde dogru degıl.....ona yapılanlarda haksızlıktı oda masa olarak kullanılmıstı...

kaldıkı solculardanda zamanında dızıye bır cok elestırı geldı cunku onlara dokuncak bolumlerde yayınlandı....tarafsız bır dızı...artık ızlemıyorum pembe dızı tadına geldıgı ıcın o ayrı...

sorun sadece bu olay bu dızı degıl ama bırkez daha gordum eger bı taraftaysak yalısıyla dogrusuyla kabul edıyoruz ve dıger tarafı sılıyoruz sankı hep yanlıslarmıs herseylerı yanlısmıs gıbı....degıl arkadaslar..kımse ya hep dogru ya hep yanlıs olamaz...

hatalar vardır ama once kendımızdekı sonra bakalarındakı hataları gormemız lazım....

anatolia
01-16-2008, 00:52
sorun ne bılıyormusunuz hep tek taraflı bakılması bazı seylere anlamıyorum...hıc ızlenmeyen bır dızı nasıl bu derece sert elestırılır...

ılk gunden berı ızledıgım bır dızıydı..adnan menderese ve DPlılere yapılan haksızlılar apacık ortaya kondu agladıgımı bılırım...sımdı ısıe denız gezmıs donemı ve anlatılıyor...yorum yapmak sıze kalmıs yasananlar gazete mansetlerıyle dogrulanıyor...ıstegınız tarafa cekersınız bu cok kolay...ama bızım ıcın ıdol olmasada denız gezmısı sılmekde dogru degıl.....ona yapılanlarda haksızlıktı oda masa olarak kullanılmıstı...

kaldıkı solculardanda zamanında dızıye bır cok elestırı geldı cunku onlara dokuncak bolumlerde yayınlandı....tarafsız bır dızı...artık ızlemıyorum pembe dızı tadına geldıgı ıcın o ayrı...

sorun sadece bu olay bu dızı degıl ama bırkez daha gordum eger bı taraftaysak yalısıyla dogrusuyla kabul edıyoruz ve dıger tarafı sılıyoruz sankı hep yanlıslarmıs herseylerı yanlısmıs gıbı....degıl arkadaslar..kımse ya hep dogru ya hep yanlıs olamaz...

hatalar vardır ama once kendımızdekı sonra bakalarındakı hataları gormemız lazım....
;) ;) ;)

Mu-Alim
01-16-2008, 01:00

Aynalı kemer ince bele, bu can kurban tatlı dile... (: ;)

CeVHeR
01-16-2008, 01:10
Teşekkür eden arkadaşlara cevaben; rica ederim...

Mu-Alim
01-16-2008, 01:11

Ben etmedim sanırım hocam...Çok teşekkürler (:

parabol
01-16-2008, 01:12

:D...tatlı dıl benımkımı oluyor...tesekkurler...

Mu-Alim
01-16-2008, 01:20

:D...tatlı dıl benımkımı oluyor...tesekkurler...

Yok Mümtaz'er Türköne'ninki (:

E tabi seninki canım aa (:

CeVHeR
01-16-2008, 01:22

Rica ederim. O manada söylememiştim. Muhabbeti bölmeden araya gireyim dedim... ;) :D

Mu-Alim
01-16-2008, 01:23

Rica ederim. O manada söylememiştim. Muhabbeti bölmeden araya gireyim dedim... ;) :D

Hmm.Anladım ben onu;)

Bugün forum çok güzel ya.Epeydir bu zevki alamıyordum forumdan açıkçası.

Ayşe_Berra
01-16-2008, 01:32
Ben bu konuda Tunahan ve parabole katılıyorum..Tipik bir pembe diziye dönüşene kadar bende izliyordum, en çokda gazete manşetleri falan hoşuma gidiyordu.Bence ciddi boyutta sağ sol ayrımı yapılmadan gerçekler ortaya konmuştu. Ama şu zaman dilimini düşünürsek yazar haklı olabilir,izlemediğim için bilmiyorum ;) ;)