Orijinalini görmek için tıklayınız : SEZER LİSTE YENİ CUMHURBAŞKANA SUNULSUN.....Erdoğan açıklama yapıyor
loneliness
08-16-2007, 16:48
Erdoğan, 60. Hükümeti Cumhurbaşkanı Sezer'e sundu. Erdoğan görüşme sonrası açıklama yapıyor. Sezer, listenin yeni cumhurbaşkanına sunulmasını istedi.
Erdoğan açıklama yapıyor
Cumhurbaşkanı Sezer, 60. Hükümet ile ilgili bakanlar kurulu listesinin yeni cumhurbaşkanına sunulmasını istedi.
Erdoğan, Sezer ile arasında geçen diyologu şöyle ifade etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız listemizi cebimizden çıkarmadan yeni bakanlar kurulu listesinin yeni cumhurbaşkanına sunulmasını istedi."
"Benim için sürpriz oldu. Bunu bir jest olarak algılamam mümkün. Bana göre gayet olumlu müspet bir yaklaşım.
Bazı konuşmalar ikimiz arasında kalsın, bunlar da ikili mahremiyet konusu var.
Devlet Bakanlıkları ile ilgili olanların bir sorumluluk alanı var, bağlı kuruluşlar, ilgili kuruluşlar var. Bunların hesine ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Bunlar bakanlık kesinleştikten sonra açıklamak doğru olur.
Ayrıca icracı bakanlıklarda da bazı değişikliklere gideceğiz. Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gümrük ve dış Ticaret Bakanlıkları bunlar arasında."
maviinsan
08-16-2007, 16:55
Sezer 'kabineyi yeni cumhurbaşkanına sunun' demiş
loneliness
08-16-2007, 16:57
Kabinede büyük revizyon
16.08.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın getirdiği hükümet listesini 'Yeni Cumhurbaşkanı'nın onaması daha doğru olur' diyerek görmeden geri çevirdi. Erdoğan, Sezer'in bu tavrını olumlu bulduklarını söyledi ve 'bana da sürpriz oldu. sayın Cumhurbaşkanı yeni cumhurbaşkanına bir nezakette bulundu' dedi.
60. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini sunmak için Çankaya Köşkü’ne saat 15.30’da giriş yaptı.
Bu arada, Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Sezer ile yapacağı görüşme öncesinde, çok sayıda televizyon kuruluşunun canlı yayın araçları Çankaya Köşkü’nün 1 No’lu kapısı önündeki yerlerini aldılar.
Sezer, Erdoğan daha hükümet listesini cebinden çıkartmadan, "bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmanız daha doğruolur" diyerek jest yaptı ve listeyi almadı.
Erdoğan yaşananları çıkışta gazetecilere şöyle açıkladı:
"Llistemi hazırlayıp sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere huzurlarında idim. Kendileri ben daha listeyi çıkartmadan, listeyi hiç görmeden "bunu yeni cumhurbaşkanına sunmak daha isabetli olur" dedi.
Böyle bir olumlu yaklaşım gösterdi. Bana da sürpriz oldu. Sezer " listeyi yeni Cumhurbaşkanı onasın" demek sureti ile listemiz yeni cumhurbaşkanına kalmıştır.
İKİ YENİ BAKANLIK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacak yeni kabinede iki yeni devlet bakanlığı bulunacağını açıkladı.
60. Hükümeti kurma çalışmalarını sürdüren Erdoğan, dün düzenlediği basın toplantısında yeni Bakanlar Kurulu listesini bugün Sezer'e sunacağını söyledi. "59. Hükümet dönemindeki eksikleri hangi isimlerle nasıl doldururuz" sorusunun yanıtı için AKP MYK üyelerinin tek tek görüşlerini aldığını vurgulayan Erdoğan, "Devlet bakanlıklarında iki bakan artırmayı düşünüyoruz" dedi. Erdoğan, icracı bakanlıkların görev ve fonksiyonlarında da hükümet kurulduktan sonra önemli değişiklikler yapacaklarının mesajını verdi.
Enerji bölünebilir
Erdoğan, yeni listeyi bugün saat 15.30’daki haftalık olağan görüşmede Sezer'e sunacak. Adı Adalet Bakanlığı ya da Başbakan Yardımcılığı için geçen Bülent Arınç’ın kabinede yer alıp almayacağı konusundaki ise belirsizlik olduğu öğrenildi.
Erdoğan başkanlığında dün toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yeni kabineyi görüştü. 13 Ağustos Pazartesi günü yapılan MYK toplantısında da, bakanlık sayısının artması gündeme geldi.
Yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bölünebileceğinin konuşulduğu toplantıda Erdoğan’ın "Bu bakanlık hantal kalıyor" dediği belirtildi. Su ve elektrik sıkıntısı ile nükleer santraller konusundan dolayı bakanlığın işlevlerinin devlet bakanlıkları üzerinden 2 veya 3'e bölünebileceği dile getiriliyor.
Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da ikiye bölünmesinin ele alındığı, Erdoğan’ın "Kültür Bakanlığı tarafından yapılan eski eserlerin bakım harcamalarının çoğu turizm gelirleriyle yapılıyor" diyerek öneriye olumsuz yaklaştığı belirtiliyor.
Büyük revizyon
Erdoğan’ın Sezer'e bugün sunacağı 60. Hükümet listesinde eski kabineye göre büyük değişikliklere gidileceği vurgulanıyor. Eski kabineden sadece 5-6 ismin bakanlık koltuğunu koruyacağı, Ekonominin yönetiminde koordinatör bakanlık modeline geçilerek Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın bu göreve getirileceği söyleniyor.
Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı koltuğuna Ali Babacan'ın oturabileceği, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in Başbakan Yardımcısı olacağı dile getiriliyor.
Eski DPT Müsteşar Yardımcısı ve Karaman Milletvekili Lütfü Elvan, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in kabineye girebileceği belirtiliyor. Elvan'ın adı "Başmüzakereci" olarak da geçerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Mehmet Ali Şahin’in ismi öne çıkıyor.
Kulislerde, vitrin transferlerden Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek ve Ertuğrul Günay’ın adları da konuşuluyor. Günay’ın ismi hem Başbakan Yardımcılığı, hem de siyasi danışmanlık, Çağlayan’ın adı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Şimşek’in adı da ya ekonomiyle ilgili bir bakanlık ya da danışmanlık için geçiyor.
Genel Başkan Yardımcıları Nazım Ekren, Edibe Sözen, Hayati Yazıcı, Dengir Mir Mehmet Fırat da bakan olabilecek isimler arasında gösteriliyor.
Mehmet Sağlam'ın adı Milli Eğitim Bakanlığı için geçerken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile seçim nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı'ndan ayrılan Binali Yıldırım'ın görevlerini korumalarına kesin gözüyle bakılıyor.
sezercik nezakette de bulunabiliyomuş yane gider ayak şaşırttı...
Benide_Kapatın
08-16-2007, 17:03
Anlamadım ne demek bu...
Ben yine olaya septik yaklaşıyorum ???
Bi iş vardır kesin..
muhakkak vardır...kim bilir neler geçiyo o küçücük beyinlerden...ama bu sefer iki kişiden birinin karşılarında olduğunu düşünerek daha temkinli davranıcaklardır.
loneliness
08-16-2007, 17:07
Anlamadım ne demek bu...
Bi iş vardır kesin..
nezaket falan değil sorumluluktan kaçma.... eğer çok iyi bir cumhurbaşkanı olsa idi anayasal kurumlara atama yapmaz yeni cumhurbaşkanını beklerdi.
maviinsan
08-16-2007, 17:12
Anlamadım ne demek bu...
Bi iş vardır kesin..
nezaket falan değil sorumluluktan kaçma.... eğer çok iyi bir cumhurbaşkanı olsa idi anayasal kurumlara atama yapmaz yeni cumhurbaşkanını beklerdi.
Haklısın.O kadar nezaketliydi de neden atamaları kendisi yaptı?
Benide_Kapatın
08-16-2007, 17:16
Anlamadım ne demek bu...
Bi iş vardır kesin..
Evet haklısın..Dün başbakanın basın toplantısı koydu demekki :)
Kendi ekibimi de mi seçemeyeceğim dedi ya Başbakanımız..
İyi bir hamleydi bence
maviinsan
08-16-2007, 17:23
Er yada geç BAşbakanın istedikleri kabinede yer alacak
oguzdesouza
08-16-2007, 17:28
Allah'ım Dünyanınn sonu mu geliyor.Sezer'in dediklerine bakın şaştım kaldım valla
atamaları yapıyor ama kabineyi imzalıyamadı çankayadan çıktığınız günü milli bayram ilan edeceğiz
aşk-ı ilahi
08-16-2007, 18:24
bunda bi bit yeniği vardır.........asla iyi niyetle yaptığına inanmıyorum.....gittiği gün arefe olacak gülün çıktığı gün bayram...........
Benide_Kapatın
08-16-2007, 18:25
feyk mi attı diyosun yani ;)
aşk-ı ilahi
08-16-2007, 18:28
kesinlikle sallıyo..............feyk benin küçüklükten kalan parolam.......tek tek harflerle alakalı.
açıkcası yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi
loneliness
08-16-2007, 18:30
bunda bi bit yeniği vardır.........asla iyi niyetle yaptığına inanmıyorum.....gittiği gün arefe olacak gülün çıktığı gün bayram...........
kesinlikle
komplo teorisine bakın
sezarın imzalamamasının sebebi gülün cumhurbaşkanı seçilemeyeceği gülün önünün bir şekilde kesileceği ve sezarın o koltukta oturmaya devam edeceği.... ve sonuçta başbakanımız yine imzalatmak için sezarın karşısına çıkacağı
bir tane köşe yazarından
zaten yaptıysa vardır bi pislik mutlaka...
aşk-ı ilahi
08-16-2007, 18:33
kesinlikle
komplo teorisine bakın
sezarın imzalamamasının sebebi gülün cumhurbaşkanı seçilemeyeceği gülün önünün bir şekilde kesileceği ve sezarın o koltukta oturmaya devam edeceği.... ve sonuçta başbakanımız yine imzalatmak için sezarın karşısına çıkacağı
bir tane köşe yazarından
güzel bi benzetme sezar ha...güzel......
[b][b]olabilir istediği yasları 30 sn de istemediklerini 6 ayda cevaplıyordu o bunu hep yapıyor şimdide zamanı uzatıp insanlarda sinir harbi oluşturuyor
baskan16
08-16-2007, 18:37
SEZER AFYON ÜNİVERSİTESİNİN KAMPUSÜNE ADINI VERMEKTEN BAŞKA DİŞE DOKUNUR BİR İCRAATIN VAR MI?
Benide_Kapatın
08-16-2007, 19:14
SEZER AFYON ÜNİVERSİTESİNİN KAMPUSÜNE ADINI VERMEKTEN BAŞKA DİŞE DOKUNUR BİR İCRAATIN VAR MI?
Tasarruf yapıp mitingcilere aktarması da icraat sayılır mı? ;D
gider ayak sanırım bi jest yatı ne derseniz arkadaşlar değilmi ;)
Benide_Kapatın
08-16-2007, 23:30
Öyle jesti ben.....
YÖK HSYK atamaları neyin nesi gider ayak=????
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.