Orijinalini görmek için tıklayınız : sınır ötesi operasyonun getirisi nolur?
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=18737.msg163356#msg163356
arkadaşlar bahçeli grup toplantısında sınır ötesi operasyon için referandum istedi... böyle bir referandum olur mu olmaz mı bilemem ama sizin sınır ötesi operasyon hakkındaki düşünceniz nedir?
aşk-ı ilahi
10-09-2007, 15:18
kesinlikle yapılmalı...
akzeinebu
10-09-2007, 15:19
Ben yapılmamalı dedim arkadaş tüm askerlerimizi sokucaz kuzey ırağa her tarafra mayın ayrıca pkklıların çoğu sabah köylü gibi geziyorlar gece olunca şerefsizliğe bürünüyorlar askeri göz göre göre oraya sokamayız pkk artık yandaş toplayamaz duruma gelmiş bence hükümet bir sesleniş yapsa yerlerini söyleyene ödül verilse yada ne bileyim sivillere yönelik saldırılarda yapılıyor bunları kullanıp halktan yardım istese bence güzel sonuçlar alınabilir sınır ötesi operasyon için erken diyorum onların istedikleride bu Türk askerini çekmek...
ben yapılmamalı diyorum ama yine de tereddütlüyüm...aslında neden yapılmalı ve neden yapılmamalı dediğimde yapılmamalılar ağırlık kazanıyor...
1-ABD bizi orada istiyor...kendisi batağa saplandı bu günahı üstlenecek bir kurban daha lazım..Türkiyenin de girmek için yeterince fazla sebebi var iyi bir kurban...
2-orada bir operasyon hem iranın hem de abd nin desteğini gerektirir...ikisi bir arada imkansız...
3-şehit haberleri geldikçe girelim diyoruz fakat bir operasyon şehit sayısını arttırır (ki zaten bu şehitler de varolan operasyonlar sırasında veriliyor) bu da hem ülke olarak moral bozukluğuna sebep olur hem de ak parti bu durumdan mesul tutulur...bugün girelim diye tutturanlar yarın yanımızda olmazlar....
4-ekonomik şartları ağır gelebilir...eğer bu iş uzarsa biz bunun altından kalkamayız..kazandığımız istikrar biter...zaten terörün amacı da budur...
şimdilik aklıma gelenler bunlar...ama sınır ötesi bir operasyon yapılırsa dahi bu vur-kaç taktiği ile mümkün görünüyor...askerleri techizatlarımızla oraya yerleştirmeden helikopterle belirlenen yeri vurup aynen geri döneceğiz...ama yine de çözümü başka türlü bulsak iyi olacak....
scheriff30
10-09-2007, 16:51
barboros hayrettin paşa bizansla yaptığı bir savaştan sonra yenilir ve ordusunu yeniden toplayarak preveze deniz savaşını yapar ve kazanır daha sonra birinci yenilgiden sonra ruh hali değişmeyen paşaya etrafındaki erkan sorar paşam birici savaşı kaybettik siz fazla önemsemediniz şimdi ise kazandık bu konu hakkında ne dersiniz demişler !
barboros hayrettin paşa ise ciddi bir uslupla onlar birinci savaşta sakalımızı kestiler bizde bu savaşı kazanarak onların kolunu kestik. Kkesilen sakal yerine gelir ama ! kesilen kol yerine gelmez diyerek o tarihi cümleler dökülür paşanın ağzından bencede artık kol kesme zamanı diye düşünüyorum.
AkSa- 34
10-09-2007, 16:55
Sanki sınır ötesi Operasyonla herşey bitecekmiş gbi bir hava var ama şunu untmayın ki Bzi Cehenneme çekmeye çalışıyorlar ..Sanki tüm PKK lılar toplanmış bizde uçakları kaldırıp vuracaz herşey bitecek.PKK Bir Maşadır bizde Maşayla Savaşıyoruz MAşayı tutanla değil....... ???
Onlybullet34
10-09-2007, 17:21
Yapılmalı.Gerekli Bir Durum Haline Geldi.Şuanki konjonktür Bizi Kuzey Irak'a girmemize büyük bir sebep ..Anlaşıldıki Abd Somut bir hareket yapmıyor !! Talabani ve barzani şerefsizleri Hain besliyor ÜLKEMİZE saldırsın diye !! Arkadaşlar niye korkuyorsunuz ?? bu kadar korku neden ?? Dünyanın 4. En iyi kara ordusu Bizde.İMAN DOLU ASLAN PARÇALARI BİZDE ..
scheriff30
10-09-2007, 17:24
Yapılmalı.Gerekli Bir Durum Haline Geldi.Şuanki konjonktür Bizi Kuzey Irak'a girmemize büyük bir sebep ..Anlaşıldıki Abd Somut bir hareket yapmıyor !! Talabani ve barzani şerefsizleri Hain besliyor ÜLKEMİZE saldırsın diye !! Arkadaşlar niye korkuyorsunuz ?? bu kadar korku neden ?? Dünyanın 4. En iyi kara ordusu Bizde.İMAN DOLU ASLAN PARÇALARI BİZDE ..
AYNEN KATILIYORUM
ibrahim44
10-09-2007, 17:28
kesinlikle yapılmalı
akzeinebu
10-09-2007, 17:33
Korktuğumuzdan değil bu sözler arkadaşlar ama daha az kayıpla bitecekse bu savaş onu yeğlerim ateş düştüğü yeri yakar o ailelerin yaşayacağı duyguyu düşünsenize bizleri o bölgeye çekmek istiyorlardı bir bildikler var gerilla savaşı yapıyorlar ve aksa nında dediği gibi bir yerde değilki hepsi öldürüp kurtulasın arkalarında kimbilir kimler var öfkeyle kalkan zararla oturur bence daha zamanı vardı... hayırlısı olsun...
AkSa- 34
10-09-2007, 17:36
evet yapılmalı ama kime karşı.düşman yokki ortada.sadece mayınları ve ansızın yapılan baskınlarla ortaya çıkan bir güç var.bunlarında kim oldugu belli degil.yani sonuç şu operasyon var ama hedef belli degil!!!
Hasan ERBEK
10-09-2007, 17:39
http://kanuykusu.skyturkonline.com/
93 ve 95 yıllarındaki sınır ötesi harekat görüntüleri ,komutanların azğından anlatılıyor.tavsiye ederim herkezin izlemesini.
sınır ötesi operaayon yapılmamalı çünkü biz önce kendi içimizdeki sorunu düzeltmemiz gerekli oraya operasyon yaptığımızda sadece pkk mücadelesi değil ıraktaki terörle de mücadeleye kalkıyoruz bu da daha çok sorumluluk olacak anlamına geliyor önce doğudaki ve güney doğudaki sorun halledilmeli daha sonra sınır ötesi önce kendi sınırlarımızın içi daha sonra sınırın dışına müdahale...
kayısıkentli44
10-09-2007, 18:16
artık yapılmalı..yetti bu kadar şehit vermek...eger içeridekileride susturmak istiosak dışarıyı bitirelim ki güvenecekleri bir yer kalmasın....
artık yapılmalı..yetti bu kadar şehit vermek...eger içeridekileride susturmak istiosak dışarıyı bitirelim ki güvenecekleri bir yer kalmasın....
sınır ötesinde de bir sürü şehit verilecek bu bir savaş!! gittik vurduk bitti mi sanıyorsunuz!!!
AKmetalci
10-09-2007, 21:32
evet neler dusunuyorsunuz
AKmetalci
10-09-2007, 21:34
arkadaslar söyle bakn olaya bide. bunların ustune hala bır sıkım canı olan bır yerel yönetımın turkıyeyı kalege almamasına sessız kalrısa. dunya hukunda turkıyeyı kımse kalege almaz. masaya yumrugu vurmamız lazım artık. farkındayım bende bı tuzaga cekılır gıbı. ama turkıye sazanlama atlamıcak. guvendıgı birşeyler var. eminimki buda İran. zaten İran amerıkaya karsı turkıye ıle her turlu ortaklıga hazır. keza turkıyede gordu amerıkadan fayda yok. iranla yakınlaştı son zamanlarda fazlaca hemde. enerjı anlaşması felan.ki İran da operasyon yapıyor hala.Irak a tv lerde gordunuz. Irak sırının ıcıne kadar gırıyor iran.Turkıye iranla üstü kapalı bi anlaşma ile yapacak bence bişiler ki artık yapmalı.Devletın milleti korudugunu göstermeli.yoksa güvensizlik dogar devlete karsı.
KARAHANLI
10-09-2007, 21:43
Genelkurmay Başkanımız Sayın Büyükanıt faydası olur demişti. O öyle diyorsa vardır diyorum.
orası öyle ama abd çok kalleş bir anda ıranı vurduğunu düşün iran kaç cephede savaşacak..evet iran bize tabii ki destek olur ama bence iyi düşünmek lazım halen çözümün sınır ötesinde olmadığını düşünüyorum böyle bir konuda popülist davranmak hata olur...bilmiyorum gerçi son dakika haberi tezkere çıkacak gibi...hayırlısı olur inşallah....
aksavaşçı
10-09-2007, 21:44
Türkiye yi bir deli rüzgar alıp götürmeye çalışıyor.Rüzgarla savaş resmen başlıyor
akzeinebu
10-09-2007, 21:47
bence hemen bir operasyon yapılırsa zararlı çıkarızz oraya girdiğimizde kime savaş açıcazkii belirli bir hedef yok karşımızda belirli düzenli bir ordu yok
KARAHANLI
10-09-2007, 21:50
Düzenli ordunun olmaması tehlikeli
sınır ötesi operasyon sınır içindekinden daha zor ve tehlikeli hem terör örgütünün büyük çoğunluğu oradadır ama oraya operasyon yapılırsa dağılacaklar her tarafa bu iki devlet arasındaki savaş gibi değil yürekli dağılan her taşın altından her mağaradan 10 12 kişilik gruplarla bir savaş kafa kafaya bir savaş değil sınır ötesi daha karışık daha zor orada daha dağınık birlikler var daha hain pusular daha hain baskınlar hem önce sınır içini düzzeltmeliyiz sınır içindeki sorunu düzeltmeden sınır dışına operasyon yapılırsa sınır içindeki sorun sınır dışından kaçanlarla büyüyebilir daha tehlikeli bir hal alabilir. Benim önerim sınır ötesi operasyon yapılacak ise bu birkaç devletle ortaklık yapılarak halledilmeli çünkü bu hain örgüt parçalar halinde dolaşıyor bunu başka devletlerle ortak saldırarak yapılmalı. Şimdi ırak taki abd askerleri ile ortaklaşa bir operasyon mantıklı olabilir ama çok sıkı bir anlaşma olmalı bu bence böyle çözülebilir ırakta şimdi abd var iken oraya abd ye sormadan operasyon yapmak pek doğru olmaz die düşünüyorum
akzeinebu
10-09-2007, 21:52
nesii iyikii gerilla savaş taktiği uyguluyolar haince pusu kuruyorlar bu zamana kadar askerlerimizin çoğu bu hainca pusularda şehit olmadımı??
AKmetalci
10-09-2007, 21:53
orası öyle ama abd çok kalleş bir anda ıranı vurduğunu düşün iran kaç cephede savaşacak..evet iran bize tabii ki destek olur ama bence iyi düşünmek lazım halen çözümün sınır ötesinde olmadığını düşünüyorum böyle bir konuda popülist davranmak hata olur...bilmiyorum gerçi son dakika haberi tezkere çıkacak gibi...hayırlısı olur inşallah....
iranı karsısına alamaz.alsa coktan alrıdı. rusya amerıkaya bileniyor. asya ittifakından korktugu kadar kımseden korkmuyor amerıka. bakın gorursunuz PAŞA PAŞA cekılecek onumuzden.iran da yanımızda ki bakın.eger sayet amerıka ıle ters dusersek.ozaman İSlam alemi ayaga kalkar.kıyamet kopar..
Bence hiçbir getirisi olmaz.Hanemize biraz daha şehit ve birkaç katı da terörist leşi ekleriz,hepsi o...Çünkü bu savaş yanlış,savaş ile olacak bir iş değil bu...
belkı bı bukadar daha sehıt verırız belkı bızımde babalarımız abılerımız ölur ama kafa tutmus oluruz ıste...burada haınce pusuya dusurulerek oldurulecemıze bıseler yaparız...bızde sılah sıkar oyle oluruz..
ama once saglıklı bı egıtım gerekıyor yoksa olmaz..askerlerımız cok yetersız..18 19 yasındakı ınasnları olıyorlar bu ınsnalar hayatlarında sılah tutmamıs bı atıs talımı yapılıokı oda hak getıre..bu ınsanalar basarılı olamaz..once adam gıbı hazırlanmamız lazım..asekrı okullarda bıle teorık seyler gosterıyolar..bı askerın bı talımde bı kolı mermıyı bıtırmesı lazım once omzunun curumesı lazım..bızımkıler cay tasıyor..olmaz boyle olmaz...
belkı bı bukadar daha sehıt verırız belkı bızımde babalarımız abılerımız ölur ama kafa tutmus oluruz ıste...burada haınce pusuya dusurulerek oldurulecemıze bıseler yaparız...bızde sılah sıkar oyle oluruz..
Biz silah sıkmıyor muyuz yani parabol? Bizim askerlerimiz ne için oradalar? "Burada" dediğin yer Türkiye Cumhuriyeti,bizim topraklarımız...Burada sıkamadığımız mermiyi,dışarda mı sıkacağız?
Ben savaşmadığımızı düşünmüyorum...Savaşıyoruz;ama disiplin eksikliği var senin de dediğin gibi...
Ama askeri eğitimden önce insanların temel eğitimini vermemiz lazım.Temeli sağlam tutarsak askerliğe gerek kalmaz...Şehide gerek kalmaz,çünkü terörist kalmaz...
Sukût-u_Hayal
10-09-2007, 22:28
sınır ötesi operasyonun türkiye ye faydası olacağını düşünmüyorum... daha fazla şehit daha fazla gözyaşı ve daha fazla üzüntü.....insan öldürmekle terörü bitiremeyiz.....
sınır ötesi operasyonun türkiye ye faydası olacağını düşünmüyorum... daha fazla şehit daha fazla gözyaşı ve daha fazla üzüntü.....insan öldürmekle terörü bitiremeyiz.....
Ne güzel demişsin ya...
İnsan öldürmekle bitmez terör...Beyinleri öldürmemiz lazım,zihniyetleri!
savaş değil, kalemle rekabet istiyoruz
Onlybullet34
10-09-2007, 22:34
Siyasi ilişkiler şimdilik kenara !!!! K.ırağa girmeliyiz.Beyler bizim 1 Askerimizin ölmesi bile Irağa girmemize sebep olabilir bunuda unutmayın.
Siyasi ilişkiler şimdilik kenara !!!! K.ırağa girmeliyiz.Beyler bizim 1 Askerimizin ölmesi bile Irağa girmemize sebep olabilir bunuda unutmayın.
Zaten yetki çıktı TMYK'dan Samet...Bundan sonra girilecektir de...Girince ne olacak,bunu tartışıyoruz...
Ben hiçbir sonuç alamayacağımızı söylemiştim..Sence neden girmeliyiz? Ne olur sence sonucu girmemizin?
Onlybullet34
10-09-2007, 22:35
KALEMİ KIRMA ZAMANI GELDİ DOSTUM..
Kalem hiçbir zaman kullanılmadı Samet bu mücadelede...Hep silah kullanıldı...
Onlybullet34
10-09-2007, 22:37
Zaten yetki çıktı TMYK'dan Samet...Bundan sonra girilecektir de...Girince ne olacak,bunu tartışıyoruz...
Ben hiçbir sonuç alamayacağımızı söylemiştim..Sence neden girmeliyiz? Ne olur sence sonucu girmemizin?
T.S.K nın elinde haritalar vardır merak etmeyin bombalacak yerler belli vurulacak kalleşlerde belli.Yararını Tarih belirleyecek !.
hiçbir fikrim yok ama orada yani kuzey ırakta kafa kafaya çarpışacağımız bir ordu yok düzenli bir birlik yok ama zihinsel olarak düzenli bir ordu var 10 12 kişilik gruplar halinde belli bir düzenle hain pusularla hain saldırılarla terör yapıyor dağınık gibi görünen düzenli ordu düşünün bununla mücadele koaly değil ülke sınır dışı ile uğraşırken içerdeki kalanlar ülkeyi içten yiyebilir pkk terör örgütünün sayısı bilinmiyor sığınak sayısı bilinmiyor ne kadar silah var ne kadar pusu kurmuşlar kaç mayın döşemişler bilinmiyor pek kolay olmayacak ve bunlar öğrenilemez çünkü bu aşağılık örgüt çok gizli işler çeviriyor ne kadar terörist öldürülürse öldürülsün yine bi mağaradan bi sığınaktan çıkıyorlar.
bence önce sınırın içerisi temizlenmeli daha sonra içerisi kontrol altına alınıp dışarıya müdahale edilmeli. bugün hain bir pusuda 15 şehid verdik yarın sınır ötesi operasyona gidilirse onlarca yüzlerce hain pusu arasında savaşılması gerekecek bu da hiç kolay olmayacak ama bunlar benim düşüncem tabi ki doğrusunu askeri birimler ve hükümet bilir...
Onlybullet34
10-09-2007, 22:39
Kalemi kullandık ama anlamıyor bazı hain eller.
T.S.K nın elinde haritalar vardır merak etmeyin bombalacak yerler belli vurulacak kalleşlerde belli.Yararının Tarih belirleyecek !.
Tamam tarih belirleyecek de ben senin fikrini sormuştum...Canın sağ olsun yine de...
Anlamazlar,çünkü o teröristlerin birçoğu okuma yazma öğretilmeden dağa çıkıyorlar!
Onlybullet34
10-09-2007, 22:41
T.S.K nın elinde haritalar vardır merak etmeyin bombalacak yerler belli vurulacak kalleşlerde belli.Yararını Tarih belirleyecek !.
Tamam tarih belirleyecek de ben senin fikrini sormuştum...Canın sağ olsun yine de...
Fikrimi söyledim.Seninde canın sağolsun.Analar Ağlamasın Artık..
kalemde kullanılmaya calısıldı...doguya muhendıs gıdıyor olduruluyor..ogretmen gıdıyor olduruluyor..ıyı bıseyler yapmaya calısan herkese pusu kuruluyor..ben yasadım bunları hemde en sıcak halıyle..dogunun gelısmesı ıstenmıyor ıste..oradakıınsnlar zorla daga cıkartılıyor cocuklar zorla evlerınden kacırılıyor..
elbettekı egıtım onemlı ama once o serefsızlerın kokunu kazımalıyız..kanserlı bı hucre gıbı..sonra egıtım gelıyor ıste ..kemoterapı gıbı...yoksa hatalıklı hucreler saglılı hucrelerı tekrar elegecırır..
Onlybullet34
10-09-2007, 22:43
Anlamazlar,çünkü o teröristlerin birçoğu okuma yazma öğretilmeden dağa çıkıyorlar!
Kalem tutmayı bilmiyorlar ama silahı tutmayı biliyorlar.Ama BİZ O ELLERE VERECEK BİŞEY BULURUZ...
loneliness
10-09-2007, 22:46
Ben bir yarar beklemiyorum sınır ötesinden... Yıllarca önce yapılmış ama neden halledilememiş... Sorun hep aynı güneydoğuda işsizlik bitmedikçe doğu düzelmedikçe terör bitmez.....Pkk yı yönetenler şerefsiz olabilr ama aptal değilller sonuçta onlarda bir takım gizli servislerden yardım alıyorlar... Onlarda bu kadar yaygaradan sonra önlemlerini almışlardır..
Bu sadece çok ciddi bir plan türkiye bir şeylere karıştırlmak isteniyor bana göre...
Ben Haziran ayında öğretmen olarak atanacağım inşallah bir yere..Ben de duyuyorum oradaki devlet görevlilerinin nelere maruz kaldıklarını;ama önemli olan yılmamaktır bence.Orada kalıp,mücadele etmektir.O insanların dilinden anlamaya çalışmaktır...O insanlara teröristlermiş gibi bakmayıp,eğer ben bunlara yardımcı olmazsam yarın bir gün bunlar benim vatanımı bölmeye çalışacaklar diye yaklaşmak lazım...
En azından ben böyle düşünüyorum ve böyle yapacağım!
25 senedir silah ile yapılan mücadeleden hala bir şey çıkmadıysa siz şimdi bana ne kadar savunursanız savunun savaşı,ben kabul edemem!
Onlybullet34
10-09-2007, 22:49
Ben Haziran ayında öğretmen olarak atanacağım inşallah bir yere..Ben de duyuyorum oradaki devlet görevlilerinin nelere maruz kaldıklarını;ama önemli olan yılmamaktır bence.Orada kalıp,mücadele etmektir.O insanların dilinden anlamaya çalışmaktır...O insanlara teröristlermiş gibi bakmayıp,eğer ben bunlara yardımcı olmazsam yarın bir gün bunlar benim vatanımı bölmeye çalışacaklar diye yaklaşmak lazım...
25 senedir silah ile yapılan mücadeleden hala bir şey çıkmadıysa siz şimdi bana ne kadar savunursanız savunun savaşı,ben kabul edemem!
Abi Biz Dağdan Ateş edenleri vuracağız konuyu saptırmayın..K.Irakla güneydoğu meselesinin ne alakası var ?? Akıl var mantık var Bak Bugün haberlerde urfada diyabakırda kürtçe lanet okudular pkk ya.
Onlybullet34
10-09-2007, 22:51
Yapılmamalı!
Peki neden abi .??
[quote=AKtunaHAN ]
[/quote
Abi Biz Dağdan Ateş edenleri vuracağız konuyu saptırmayın..K.Irakla güneydoğu meselesinin ne alakası var ?? Akıl var mantık var Bak Bugün haberlerde urfada diyabakırda kürtçe lanet okudular pkk ya.
Konuyu saptırdığımız filan yok Samet...Mücadelenin nasıl olması gerektiğini tartışıyoruz...Batıda rahatça askerlik yapan herkesi yığalım sınıra,öyle ateş edelim bize ateş edenlere...Sınırın ötesine geçip de niye tüm dünyayı karşımıza alıyoruz...
Tabi asker yapsın bunu...Bu mücadelenin sadece bir bölümü...Sana da çok iş düşüyor bana da bu konuda...
Yapılmamalı!
Peki neden abi .??
Başka bir ülkenin sınırlarını ihlal etmiş olacağız çünkü,bu ülke Irak hem de...Bu tüm dünyayı karşımıza almaktır...
Hepsinden önemlisi bu işin sınırın ötesine geçmekle hallolmayacağını düşünüyorum...Yukarıda arkadaşımız kan uykusu belgeselinin linkini vermiş 93-95 arasında geçmişiz öteye...Ve 2007de hala pkk tartışıyoruz,demek ki olmuyor bu sınır ötesiyle...
Bunu göre göre yine de girelim diyorsunuz,girelim bakalım ne olacak???
Onlybullet34
10-09-2007, 22:58
13 Askerimiz ölmüş Artık diplomasi gerekmez bazı eylemler için..Girilmeli K.Irağa Dağlar bombalansın ,hainler öldürülsün ,dağlar temizlensin.
Sukût-u_Hayal
10-09-2007, 23:01
şuna dikkat etmeliyizki bizim askerimiz kursun sıkacaksa insana değil onlar insan deil onların ölmesinin bize ne faydası var onlar işin ucundaki küçük maşalar derseniz o zaman ne yapılsın ona dokunma buna dokunma zaten dtp mecliste hainler en üst düzeylerde yönetici biz öylece oturalım evet çok kan dökülecek tsk da bunu düşünüyodur şüphesiz ama zaten son donemde hergün şehit vermiyomuyuz şehir merkezlerine bombalar bırakılmıyomu.zaten doğuda sıkı bi takip var boş durulmuo ama sınır ötesi kesinlikle kaçınılmaz artık.(bence)
bende o "varlıkları" öldürmekle hiçbirşeyin bitmeyeceğini söylüyorum..TSK herşeyin en iyisini biliyordur...öyle bir karar alıyorlarsa türkiyenin bundan bir çıkarı olacağını düşündükleri içindir...benim düşüncem adam öldürerek terör bitmiyor bu güne kadar gördük...
Onlybullet34
10-09-2007, 23:01
Yapılmamalı!
Peki neden abi .??
Başka bir ülkenin sınırlarını ihlal etmiş olacağız çünkü,bu ülke Irak hem de...Bu tüm dünyayı karşımıza almaktır...
Hepsinden önemlisi bu işin sınırın ötesine geçmekle hallolmayacağını düşünüyorum...Yukarıda arkadaşımız kan uykusu belgeselinin linkini vermiş 93-95 arasında geçmişiz öteye...Ve 2007de hala pkk tartışıyoruz,demek ki olmuyor bu sınır ötesiyle...
Bunu göre göre yine de girelim diyorsunuz,girelim bakalım ne olacak???
Tüm dünyada bizi karşılarına almak istemez sanırım ...
13 Askerimiz ölmüş Artık diplomasi gerekmez bazı eylemler için..Girilmeli K.Irağa Dağlar bombalansın ,hainler öldürülsün ,dağlar temizlensin.
Dağları temizledik eyvallah...Ovalar?? O dağa terörist yetiştiren ovaları nasıl temizleyeceğiz Samet? Ovayı temizlemeden dağın temizlenmesi mümkün mü?
loneliness
10-09-2007, 23:04
şuna dikkat etmeliyizki bizim askerimiz kursun sıkacaksa insana değil onlar insan deil onların ölmesinin bize ne faydası var onlar işin ucundaki küçük maşalar derseniz o zaman ne yapılsın ona dokunma buna dokunma zaten dtp mecliste hainler en üst düzeylerde yönetici biz öylece oturalım evet çok kan dökülecek tsk da bunu düşünüyodur şüphesiz ama zaten son donemde hergün şehit vermiyomuyuz şehir merkezlerine bombalar bırakılmıyomu.zaten doğuda sıkı bi takip var boş durulmuo ama sınır ötesi kesinlikle kaçınılmaz artık.(bence)
bende o "varlıkları" öldürmekle hiçbirşeyin bitmeyeceğini söylüyorum..TSK herşeyin en iyisini biliyordur...öyle bir karar alıyorlarsa türkiyenin bundan bir çıkarı olacağını düşündükleri içindir...benim düşüncem adam öldürerek terör bitmiyor bu güne kadar gördük...
Yani bu konuda söylenen şu Büyükanıt ekibini oluştururken pkk yı düşünerek oluşturur ve pkk yı mutlaka çökertme düşüncesi....
Ama bir konunun büyükanıt dahi farkında ki pkk yı bitiremeyiz ama ona darbe vururuz diyor....
Bir şey bitmeyecekse neden!!
Onlybullet34
10-09-2007, 23:04
Dağları temizledik eyvallah...Ovalar?? O dağa terörist yetiştiren ovaları nasıl temizleyeceğiz Samet? Ovayı temizlemeden dağın temizlenmesi mümkün mü?
Ova niye dağa terörist yetiştirsin ?
kalem meselesine gelince zaten tüm kürtler pkk yı destekliyor ve onlarla aynı görüşte diyemeyiz yani en azından kalemden anlıyacak kapasiteye sahip olanlar,diğerleride zaten kalemden değil paradan anlar hepsi satılmış amerikan köpeği değilmi bu saatden sonra oturup bunlarda kalem falan mevzuna girmek türkiyenin prestijini düşürür dünya gözünde.bu sorun başka türlü çözülmez istedikleri çok net açık belli eyalet sistemi diyolar kısacası kürdistan,bizde bunları kabullenemiycemize göre başka yolu varmı?
Ya güneydoğuda Şırnak'ın bir köyündeki teyze paradan ne anlar Allah aşkına,neresi satılmıştır o teyzenin ve güneydoğunun hepsi böyle değil midir? Senin satılmış dediğin teröristlerin başındaki şerefsizlerdir ama sen kalemden anlayanlar vardır,gerisi satılmıştır diyorsun...
İnsanları anlamazlar,at gitsin diyerek ayırır mısın sen?
Ovada cehalet var samet;insanlar farkında değiller...pkk geliyor alıyor götürüyor gencecik yavruları...ovadaki dağa çıkmış oluyor böylece
Onlybullet34
10-09-2007, 23:07
Ovada cehalet var samet;insanlar farkında değiller...pkk geliyor alıyor götürüyor gencecik yavruları...ovadaki dağa çıkmış oluyor böylece
Pkk kim peki ?? İşte biz Pkkyı vurmak için K.Irağa operasyon istiyoruz zaten
pkk bir örgüt samet...başkanı yardımcıları yöneticileri üyeleri olan bir örgüt...hatta açılımı "partiye kürdütani karkariye" ( kürdistana kurtuluş partisi) ve bunların içinde güneydoğudan terörist istihdam eden ( ! ) birimleri de var...bir yandan onlarla mücadele edeceğiz elbet ( bunun için öteye geçmemize gerek yok )...
ama biz insanları bilinçlendirirsek ve onları devletimizin koruması altına alırsak bu pkk üyeleri gelip de götüremez benim vatandaşımı...
bende girilmesine karsiyim..acikcasi orada nasil bir batakligin icine girecegimizi bilmiyoruz korkum o ki kuzey irakta bir cok genc fidanimizi kaybedecegiz..
kuzay iraga girmekle eger pkk sorunu bitecekse hemen girelim ama acikcasi hic umutlu degilim..bakalim zaman neler gösterecek..
birde bazi arkadaslar pkk ile kürtleri ayni kategoriye sokmaya calismis..bu yanlisa düsmeyelim daha dün öldürülen sehitlerden birisi kürtce agitlar arasinda son yolculuguna ugurlandi..daha gecen hafta o yöreden 15 kisi katledildi :(..
Onlybullet34
10-09-2007, 23:14
pkk bir örgüt samet...başkanı yardımcıları yöneticileri üyeleri olan bir örgüt...hatta açılımı "partiye kürdütani karkariye" ( kürdistana kurtuluş partisi) ve bunların içinde güneydoğudan terörist istihdam eden ( ! ) birimleri de var...bir yandan onlarla mücadele edeceğiz elbet ( bunun için öteye geçmemize gerek yok )...
ama biz insanları bilinçlendirirsek ve onları devletimizin koruması altına alırsak bu pkk üyeleri gelip de götüremez benim vatandaşımı...
Vatandaşımıza sahip çıkalım hemfikiriz.Osman baydemir çok cahil mesela dimi teröristlere belediye aracı yolluyor ama şehit cenazelerine katılmıyor biz kardeşiz OSMANN!! niye katılmıyon ??
loneliness
10-09-2007, 23:15
Arkadaşlar birazda şunları konuşalım pkk neden bizim kuzey ıraka girmemizi bu kadar istiyor... Yada pkk mi istiyor yoksa başka güçler mi... Birazda bunu tartışalım...
evet biteceği garanti ediliyorsa girelim,hatta biz de gidelim ırak'a...çarpışalım...ama genelkurmak başkanı bile bitiririz demiyor.
AMERİKA TAHRİKLE BİZİ KUZEY IRAK'A ÇEKİYOR
Osman Baydemir İbrahim Tatlıses dtp ve benzeri bir sürü insanı kast ediyorum ben pkknın yaltakçıları ile...onların karşısında kürt vatandaşlarımıza doğruyu göstermeye çalışan kimse yok...giden kaçıyor samet...giden geri gelmek için gün sayıyor...
kalemi olmayanlar dedin ben o yüzden teyzeden bahsettim...şimdi düzelttin...
Evet arkadaşlar bitmeyecekse terör,niye girelim diyorsunuz? biteceğine inanıyor musunuz ya da?
bence son zamanalrda eylemlerin artma sebebi pkk nin bizi kuzey iraga cekme cabasidir ve bunda da basarili olmustur..su anda kuzey iraga girmeye karsi cikmak neredeyse vatan hainligiyle esdeger görülür oldu..
ama bizler kuzey iraga girmeye neden karsiyiz daha fazla kayip verecegiz diye yoksa cözüm olacaksa hemen girelim, simdiye kadar girmememiz kabahat..
kuzey irak tam bir bataklik..bulanik bir göl ve icinde ne oldugunu göremiyoruz 20 yasinda gencleri o daglara, o batakliga göndermek ne kadar dogru?
madem sorun kuzey irak o zaman sinirlarda önlem alinamaz mi, pkk nin türkiye ye sizmasi önlenemez mi bu arada bizim kuzey iraga girmemizle beraber barzani komutasindaki pesmergelerde, pkk ya destek verecektir..
birde unutmayalim pkk o bölgeyi bizden daha iyi taniyor ve bize nereden zahiyat vereceklerinin hesaplarini cok iyi yapmislardir!
Onlybullet34
10-09-2007, 23:20
Osman Baydemir İbrahim Tatlıses dtp ve benzeri bir sürü insanı kast ediyorum ben pkknın yaltakçıları ile...onların karşısında kürt vatandaşlarımıza doğruyu göstermeye çalışan kimse yok...giden kaçıyor samet...giden geri gelmek için gün sayıyor...
Yaltakçı değil Pkknin ta kendileri onlar ..Leyla zana ülkeyi eyaletlere bölelim dedi mesela ! Baydemir Teröristlere kardeşim der, Dtpde teröriste kardeşim der "Biz Sizleşmeyiz Der "Bize .
hastalık insanın içinde zuhur eder, ilk içini yeyip bitirir, dışını nafile sayar. ne zamanki dışa inkişaf edince insan o zaman anlar anyayı konyayı. şuan içimizdeki hastalığı temizlemeliyiz, dışa şuan ne hacet
daha geçen aylarda başbakan içi bitirmedikki dışa çıkalım demişti ne olduda şimdi dışarıya çıkıyor. orası bi bataklık türkiye savaşa sürükleniyor nasıl saddam bi bahaneydi ırağa girildi buda bi bahane olabilir
Evet arkadaşlar bitmeyecekse terör,niye girelim diyorsunuz? biteceğine inanıyor musunuz ya da?
ben innamıyorum buna kimse inanmasında bana göre teröristlerin bacı yasadıqı sürece Pkk bitmez arkadaşlar bunu unutmayalım
ve nuh senın son sözlerine katılıyom kesinlikle savaşa sürükleniyoruz aynı saddam olayı gibi
ben innamıyorum buna kimse inanmasında bana göre teröristlerin bacı yasadıqı sürece Pkk bitmez arkadaşlar bunu unutmayalım
ve nuh senın son sözlerine katılıyom kesinlikle savaşa sürükleniyoruz aynı saddam olayı gibi
abdullah öcalanı asmak ta abd ve israil için bi bahane olur. o yüzden hükümet ince eleyip sıkı dokuyor. yoksa abdullah öcalanı asmada ne var sokağa sal ilk gören vurur. ama işte dünya dengeleri bu kadar hassaslaştı. ilk önce ırak lübnan suriye iran ve TÜRKİYE allah nasip etmesin
Sukût-u_Hayal
10-09-2007, 23:28
Yaltakçı değil Pkknin ta kendileri onlar ..Leyla zana ülkeyi eyaletlere bölelim dedi mesela ! Baydemir Teröristlere kardeşim der, Dtpde teröriste kardeşim der "Biz Sizleşmeyiz Der "Bize .
işte bitirilmesi gereken zihniyetler bunlar.. bunlar bitmedikçe dağdakiler bitmez....
maviinsan
10-09-2007, 23:31
Gerekiyorsa girilmelidir diye düşünüyorum.AMa bu da kökten çözüm değil.Çünkü daha önce de girdik ama tamamen bitiremedik
Asıl tehlike dağda değil ovada
1 teröristin dağda tutunabilmesi için en az 10 işbirlikçiye ihtiyacı vardır.Bu işbirlikçiler ortadan kalkmadan bu iş hallolmaz...
abdullah öcalanı asmak ta abd ve israil için bi bahane olur. o yüzden hükümet ince eleyip sıkı dokuyor. yoksa abdullah öcalanı asmada ne var sokağa sal ilk gören vurur. ama işte dünya dengeleri bu kadar hassaslaştı. ilk önce ırak lübnan suriye iran ve TÜRKİYE allah nasip etmesin
nuh farkındaysan dünya dengeleri diyosun yani herkes okadar işmize karışır iç işlerimize burun sokar olmuşki tek düşündümüz dünya dengeleri oldu ya Allah aşkına farkında deilsiniz heralde bu terör olayı ile zaten daha çok iç işlerimize burun sokar oldulaR hani istesekte biz bazı kişileri sallandıramıcaz bazı devletler içimizde oldugu sürece ve ben derimki savaş yakındır
senaryo yazılmıştı, yönetmeni hazır, çekimler yapılmak için oyuncular bekleniyor, eğer çekimler biterde kurgucu iş başına geçerse ortaya çıkan eser umarım leyhte olur. ama buna asla izin verilmeyecek geleceğin başbakanları bürokratları devlet adamları ilim adamları yurtdışındaki sevgi okullarında hazırlanıyorlar hayata bugün acı yaşasak yarın bu sevinçe döncek müminin en büyük silahı sabırdır. sabır suyun damlaya damlaya sert kayaları deldiği gibi küfrüde deler. ümitvar olunuz gelecekte en gür sada islamın sadası oalcaktır. zalimelr içinse yaşasın cehennem
Onlybullet34
10-09-2007, 23:33
Bakın İstenen Bunlar ;
Temel hedefler
a. Büyük İsrail'in oluşturulması
b.Büyük Ermenistan'nın oluşturulması
c.Kürdistan'ın kurulmasıdır.
---------------------------------------
Biz Türkiye Olarak Düşmanız Boldur .Fakat Türk Evladı Korkmaz Onlar TARİHTEN BİZİ İYİ BİLİRLER !..
Bakın İstenen Bunlar ;
Temel hedefler
Biz Türkiye Olarak Düşmanız Boldur .Fakat Türk Evladı Korkmaz Onlar TARİHTEN BİZİ İYİ BİLİRLER !..
zaten tek istedikleri bunlar bunlar olsa kendi bildiklerini yapıcaklar ben çok kürtlerle okudum adamların GENÇLİGE HİTABENIN başını ey kürt gençligi die okurlardı TC deil kürt cumhuriyeti derlerdi tek hedefleri küçüklükten beri bu büütn ufak çocukalra bunu aşılıyolar çok yasık
Onlybullet34
10-09-2007, 23:38
K.Irağa girelimde Dost , Düşman Görelim. Amerika bize karşı gelmeyi göze alamaz bedelini ağır öder .Ortadoğudaki bütün güçlerini kaybeder.
Bakın İstenen Bunlar ;
Temel hedefler
kusura bakma only ama tarih, tarih kitaplarinda kaldi tarihimizle övünmek yerine daha akilci stratejiler belirmeliyiz artik zaferler masa basinda kazaniliyor ve biz nedense hep masa basinda kaybediyoruz!..
Tamam masa basini gectim ama biz 20 yildir bir capulcu pkk yi bitiremedik! acaba neden??
K.Irağa girelimde Dost , Düşman Görelim. Amerika bize karşı gelmeyi göze alamaz bedelini ağır öder .Ortadoğudaki bütün güçlerini kaybeder.
biz oraya gövde gösterisi yapmaya mi giriyoruz yoksa kanayan yarayi dindirmeyemi gidiyoruz...Böyle "Allah, Allah" nidalariyla bir bataklikta zafer kazanacagimizi saniyoruz!..
abd cikarlari ters düssün bizi öyle bir karsisina alir ki o yönden abd ye güvenmek kurda, kuzu teslim etmek gibi birsey olur ;)
loneliness
10-09-2007, 23:42
Amerikanın bize saldırması düşünün bakalım kimlerin işine gelir...Doğuda ermenistan, Batıda yunanistan başka bizlerin dostu gibi görünen ama nedense bir türlü inanamadığım araplar..
Hepside Amerikanın yanında peki bize kim destek verecek... Unutmayalım amerika bu coğrafyada değil onun için amerikaya hiç bir şey olmaz....Kaybeden hep bu bölge olur...
Onlybullet34
10-09-2007, 23:43
Bakın İstenen Bunlar ;
Temel hedefler
kusura bakma only ama tarih, tarih kitaplarinda kaldi tarihimizle övünmek yerine daha akilci stratejiler belirmeliyiz artik zaferler masa basinda kazaniliyor ve biz nedense hep masa basinda kaybediyoruz!..
Tamam masa basini gectim ama biz 20 yildir bir capulcu pkk yi bitiremedik! acaba neden??
Pkkyı neden bitiremedik sende çok iyi biliyorsun.
Onlybullet34
10-09-2007, 23:44
biz oraya gövde gösterisi yapmaya mi giriyoruz yoksa kanayan yarayi dindirmeyemi gidiyoruz...Böyle "Allah, Allah" nidalariyla bir bataklikta zafer kazanacagimizi saniyoruz!..
abd cikarlari ters düssün bizi öyle bir karsisina alir ki o yönden abd ye güvenmek kurda, kuzu teslim etmek gibi birsey olur ;)
Biz Oraya Gerekeni Yapmaya Gidiyoruz.Kimisi gövde gösterisi der kimisi yarayı dindirme.
Bakın İstenen Bunlar ;
Temel hedefler
Pkkyı neden bitiremedik sende çok iyi biliyorsun.
peki o zaman bir özelestiri yapayim..pkk nin bitirilememesinde askeriyenin hic mi sucu yok acaba askeriyenin bu konuda zaafiyeti yok mu??
sorun nedir..askerse asker, paraysa para..ordumuzla övünüyoruz dünyanin en iyi ordusu diyoruz bu capulcularin hakkindan mi gelemeyecekler??
acaba ic güvenlikte bu kadar zaafiyet yasanirken böyle cümbür cemaat kuzey iraga gitmek ne kadar dogru olur orasi tartisilir!..
Biz Oraya Gerekeni Yapmaya Gidiyoruz.Kimisi gövde gösterisi der kimisi yarayı dindirme.
o gereken neden ülke sinirlari iceresinde yapilamiyor?? öyle siyasi konularda yorum yapacaklarina yapilmasi gereken üzerine egilseler nasil olur!
Onlybullet34
10-09-2007, 23:52
peki o zaman bir özelestiri yapayim..pkk nin bitirilememesinde askeriyenin hic mi sucu yok acaba askeriyenin bu konuda zaafiyeti yok mu??
sorun nedir..askerse asker, paraysa para..ordumuzla övünüyoruz dünyanin en iyi ordusu diyoruz bu capulcularin hakkindan mi gelemeyecekler??
acaba ic güvenlikte bu kadar zaafiyet yasanirken böyle cümbür cemaat kuzey iraga gitmek ne kadar dogru olur orasi tartisilir!..
Evet Tam bitirilmemesi kimin yararına onu bilmem ! Çok ince ve hassas konu Ahmet hocam..
ak_mavish
10-10-2007, 00:07
Bence yapılmalı..sınırda askerlerimiz aşkla bu kararı bekliyor..PKK ordan besleniyor ve bizim o bölgeyi kurutmamız gerekiyor.Hergün şehit haberi almaktan herkes bıktı.Baksanıza artık siviller ölüyor.Ankaranın ortasında patlatmadılar mı?Ordumuz güçlü devletimiz güçlü Allahın izniyle üstesinden geliriz.Girelim ve alalım kelleleri..Tabiki riskleri var ama yine de girilmeli diye düşünüyorum...İnşallah en doğru karar alınır.
ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN
Evet Tam bitirilmemesi kimin yararına onu bilmem ! Çok ince ve hassas konu Ahmet hocam..
bakalim kardes bundan sonra top askerde...bakalim zaman ne gösterecek..
insallah bizler yaniliriz ve kuzey iraga girisimiz hayirli olur, umarim pkk nin kökü kazilir...
ben artik ocaklarin sönmesini, analarin aglamasini, 20 yasinda gencecik fidanlarin pisi pisine öldürülmesini istemiyorum(kim isteyebilir ki!)...
hersey ülkemizin bölünmez bütünlügü icin, hepimizin düsüncesi o yönde..bu ülke cok badireler atlatti bu badireyide atlacagiz bu konuda ayri fikirlerede sahip olsak bir bütünlük icinde olmaliyiz..
biraz daha ayaklarimiz yere basmali, biraz daha sakin kafayla düsünmeliyiz ve kararlari verirken sonrasinida düsünmeliyiz...
cümleten iyi geceler..
selahattin_ay
10-10-2007, 01:06
Arkadaslar ben girmeyelim dedim.
yillardir yapamadigimizi 30 000 sehit verdik yapamadik 15 sehit verdik girecegiz yapacagiz temizleyecegiz gibi sozler ben de Turk evladiyim beni de heyecanlandiriyor ama ya bu batakliktan iyi bir sonuc alamazsak??ya gercekten cok derin ise ??bizim o dunya 3. su bildigim (4. demissiniz ) ordumuz askerimiz aslan parcalarimizi bile yutacak kadar derin ise?? Bunun hesabini batakligin buyuklugunu, derinliklerini en iyi genelkurmay biliyordur biz hicbirsey bilmiyoruz hangi dag, ova ama genelkurmayimizin cok kapsamli dagi, ovasi, magarasi her neyse her ayrintisi ile bildigini umut ediyorum ... eger bilmiyorsa o kadar teknik destegimiz yok ise :( ?????? nese nihayete erdireyim bence son sozu genelkurmay almali evet kokunu kaziyacagiz demeli ve girmeliyiz ama sizin de yazdiginiz gibi genelkurmay bile bitiremeyiz diyorsa artik soylenecek bisi yok maalesef .. girmemeliyiz tamamen doguya, pkk ya konsantre olmali icimizde yok etmeli o bolgeyi nasil kalkindirabiliriz bunun hesabini yapmaliyiz.. oraya umut asiladik (asiladi hukumetimiz) huzur ile devam etmeliyiz
bu arada arkadaslar hic universiteli teroristlerden bahsetmemissiniz ben mugla da okuyorum istanbuldaki bombalama olayinin zanlisi mugla uni. den cikiyor ????????
aslında biz sadece bize yansıyan kısımlarından bu kadar çetrefilli bir iş olduğunu görüyoruz...devletin zirvesinde istihbarattan her türlü bilgi ellerinde terörle mücadele toplantılarında enine boyuna herşeyin konuşulduğuna eminim..
İNŞALLAH MİLLETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN EN DOĞRU ÇÖZÜM YOLUNU BULURUZ!!!!!
selahattin_ay
10-10-2007, 01:42
insallah
AkSa- 34
10-10-2007, 01:55
1-pkklı sadece sınır ötesinde değil ülkenin herköşesinde...
2-inançlı insanlar herfırsatta aşşağılanıyor ve vatana küstürülüyor...
3-masum kürt vatandaşları dediğimiz kesim hala tarafını belli edememiş,askere gidersem pkkya kurşun sıkmam diyen kürtlerin sayısı azımsanamaz...
4-özğürlüğü rezillik ile karıştıran şuursuz,televole mantığında bir gençlik yetişti ve yetişiyor...
5-dışa fazlaca bağımlıyız,askeri malzeme ihalelerimizin çoğu abd nin elinde...
gerçek tehlikenin farkında olun...!!!
bence yapılmalı.. en azından dünyadaki otoritemiz acısından çok önemli.. bu pısırıklık neden yaa nie sessiz kalınsınki ordumuza güveniyoruz yeterli güce sahip ! amerikada bizi karsısına almak gibi bi ahmaklıı yapmaz.. ne olcaksa olsun kimse istemez savasla çözüm aramak ama eğer uzlasmıolarsa beklemek sacma olur.. Allah yardımcımız olsun..
bence yapılmalı.. en azından dünyadaki otoritemiz acısından çok önemli.. bu pısırıklık neden yaa nie sessiz kalınsınki ordumuza güveniyoruz yeterli güce sahip ! amerikada bizi karsısına almak gibi bi ahmaklıı yapmaz.. ne olcaksa olsun kimse istemez savasla çözüm aramak ama eğer uzlasmıolarsa beklemek sacma olur.. Allah yardımcımız olsun..
bunun adı pısırıklık değil ki şovalyelik yapıp hadi biz girdik oldu diyemezyiz!!!! eğrisini doğrusunu iyi düşünmek lazım...götürüsü getirisinden fazla olmasın bu işin
selahattin_ay
10-10-2007, 06:46
bunun adı pısırıklık değil ki şovalyelik yapıp hadi biz girdik oldu diyemezyiz!!!! eğrisini doğrusunu iyi düşünmek lazım...götürüsü getirisinden fazla olmasın bu işin
iste bunu da dusunecek olan genelkurmay
bence soz hukumette degil orduda bitiyor genelkurmay baskani cozecegiz dedikten sonra tamam ama hala goturusu cok gibi sanki :(
hani hep 'türkiye üzerinde oynanan oyunlar' deriz ya aklıma birşey geldi komplo teorisi diyebilirsiniz tabii buna..
şimdi abd ırak'ın 3e bölünmesini onayladı demi..zaten israil de yıllar önce hazırladığı raporda kendisi için en iyi olanın ırak'ın biri etnik ikisi dini 3 bölüme ayrılmasının olduğunu yazmış....daha geçen hafta abd de onyalanan bu kararı tartışıyorduk..ilk önce köy koruyucular falan siviller şehit edildi sonra da 13 askerimiz....türkiye de 'sözün bittiği yer' dedi..gerçekten sabırlar taşmıştı...zeten abd bizi ırak'a çekmek istiyordu girdik diyelim...komşusunun topraklarına izinsiz giren 'işgalci' devlet konumuna düşeceğiz...sonra da bize sizin zaten misak-ı milli sınırlarınız da var orayı almak istiyorsunuz bölmek istiyorsunuz deyip ırak karışırsa...bölünürse...ki abd boştan yere bunu ortaya atmazdı geçen hafta.....ırak'ın bölünmesinden sorumlu işgalci ülke olursak ne yapacağız....avrupa da destek çık-a-maz...abd istemeden hiçbirşey yap-a-maz...bizim ab işi de suya düşer....
neyse saçma bir düşünce olabilir ne alaka nasıl bağladın da diyebilirsiniz dünden beri zaten aklımdan 50 tane senaryo geçiyor....inşallah hayırlısı olur....
bu arda abd irana saldıramaz dedin ya mete abd irana komşu ülkeleri silahlandırdı...hayır düşünüyorum oraları karışıtırır onları birbiriyle savaşır duruma düşürür...hayır abd de öyle bir yetenek var çünkü.....boşuna mı silahlandırdı oraları birkaç hafta önce de bunu konuşuyorduk..
bağlantısız mı bu konular??? ben mi fazla abarttım???
scheriff30
10-10-2007, 10:24
ARKADAŞLAR BU TÜR OPERASYONLARIN ASIL AMACI HEDEFİ EDEBİLİYORSA YOK ETMEK VEDE HAKİM TEPELERDE KONTROL NOKTASI KURMAKTIR ARTIK KARŞIMIZDA OLANLARI DEVLET İÇİNDEKİ KURUMLAR ÇOK İYİ BİLİYOR BU KAÇINILMAZDI OLACAK ARTIK BU İŞİN ÇÖZÜMÜ İYİ BİR ASKERİ KUŞATMA VEDE İYİ BİR LOJİSTİK POLİTİKA
romakudüs
10-10-2007, 14:24
Atatürkün bir sözü var "diplomaside son çare savaştır" diye biz bu son çareyide aştık artık savaşmaktan başka çare kalmadı artık ılımlı yaklaşamayız
ben haydi cümbür cemaat savasa demedimki zaten.. tabiki bişiler planlanıp yapılcak bu iş.. vede gircekler ırak a eğer girmezlerse ben pısırıklık olarak görüoruum.. nereye kadar sessiz kalınabilrikiii ?
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=18954.0
arkadaşlar bu kısa yazıyı lütfen bir okuyun....bunların komplo teorisi olduğunu düşünmüyorum maalesef.....
bu operasyonu yaparak türkiye tavrını dünyaya bildirmeli ,ne olacaksa olsun, her gün ölmektense oraya girer başımızı ortaya koyarız her televizyonu açtığımda şehit haberi duymak istemiyorum
ırak bi bataklık girmek çok zor inş. batmayız
bence artık yapılamalı cunkut turk mılletının sabrı yok
aksavaşçı
10-12-2007, 12:32
bence yapılmalı
'SINIR ÖTESİ' TUZAĞI&SİVİL ANAYASA'YA PUSU:
Başbakan Erdoğan bayram sonrası Meclis'ten çıkartmayı hedefledikleri kararla "sınır ötesi harekât" için bir yıllık tezkere yetkisi almak istediklerini açıkladı...
Bakınız "sınır ötesi operasyon" gerçek bir tuzak ve kesinlikle çare değil! Peki, Ankara bu tuzağa düşer mi?
Hükümet tezkereyi çıkartacak; ama cebine koyacak."Sınır ötesi" işleme konmayacak. Aksi halde, Ankara çok büyük bir yanlışa imza atmış olur...
Amerikan tarafının ikide bir "Türkiye'nin K.Irak'a girmesine karşıyız" diye açıklama yapması kimseyi yanıltmasın. Bu "ters köşe" stratejisidir. Bütün oyun, Türk Ordusu'nun K.Irak'a girmesini sağlamak üzerine kurulu!
Sınır ötesi harekât PKK'yı bitirmez. Çünkü cerahatin kaynağı dışarıda değil, içeride. Önceki harekâtların hiçbiri tam da bu nedenle sonuç alamadı. Ayrıca muhtemel bir harekât Barzani'nin ekmeğine yağ sürer; PKK'ya desteği artırır...
Başka? ABD, Türkiye'yi "sınır ötesi harekât"a zorlayarak "içerideki sivilleşme"nin yara almasına da oynuyor. Artı böyle bir operasyon sayesinde İran'la aramızı bozmak istiyor. Son haftalarda tırmandırılan terörün güncel hedefi ise "sivil anayasa" çalışmalarını vurmaktı...
13 askerimizin şehit olduğu acı hadisenin ardından egemen medyada hükümete "Önceliklerinizi gözden geçirin" tavsiyeleri yapıldı! Hükümetin "Anayasayı rölantiye aldığı" yolundaki haberler öne çıkarıldı. Oysa AKP'li Fırat rölanti iddialarını yalanladı...
'Sivil Anayasa' çalışmaları savsaklandığı takdirde "Kullandığı silahların üzerinde U.S.A yazan" PKK terörü güncel amacına ulaşmış olur!
(bu yazı tamer korkmazın bugünki yazısından tamamı için http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=19209.msg166134#new)
abdnin oyunu ırağa girmemeliyiz kesinlikle pkk yı savaşla değil diplomasiyle bitirmeliyiz
SAHILL35
10-13-2007, 13:44
eğer türk milleti bu ürkeklerle yola çıksaydı kurtuluş savaşıda olmazdı...
diplomasi nereye kadar?
kurşun sıkana ne diplomasi yapılacakmış?
hasmı olan vuracak..budur..
başbakanımız istanbulda dün çok güzel konuştu:"İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN"
ağzına sağlık büyük başbakan...
Allah seni bu millete bağışlasın..
Onlybullet34
10-13-2007, 18:41
abdnin oyunu ırağa girmemeliyiz kesinlikle pkk yı savaşla değil diplomasiyle bitirmeliyiz
Bak Arkadaşım KÖŞEDEN YAZILAR ALDATICI OLUR BAZEN..BAZI YAZARLAR BİZLERİ YÖNLENDİRMEMELİ FİKİR KONUSUNDA !!..BİZLER BİZE YAPILAN BİR OLAYA GEREKEN CEVABI VERECEK GÜÇTEYİZ.
K . IRAK BİR BATAKLIKSA KURUTALIM ! HAİNLERİ VURALIM ! PEŞMERGELER BİZE ATEŞ EDERSE ONLARIDA VURALIM !!
KÖŞEDEN YAZILAR ALDATICI OLUR BAZEN..BAZI YAZARLAR BİZLERİ YÖNLENDİRMEMELİ FİKİR KONUSUNDA !!..
samet bunu söyleme lütfen...köşe yazıları elbette ki önemlidir...ve elbetteki yönlendirecek...o kişilerin fikirlerini aşağı yukarı biliriz ve değer veriririz..ve ben sevdiğim yazarların bilmediğim unuttuğum ya da gözden kaçırdığım konularda beni aydınlatmalarını beklerim...köşe yazılarını harcama lütfen....
karasızım bu konuda cunkune zaman yenılık adına bır adım atılmaya kalkısılsa bır sorun cıkıyor ortaya teror artıyor suıkastler cogalıyor belırlı bır duzen ıcınde yuruyor hersey bellıkı bazı gucler savas ıstıyor onların ısteklerını yapmalıyız ama bır yandanda daha ne kadar evladımız olecek analarımız goz yası dokecek tam bır ıkılem ıcındeyım :-[
Onlybullet34
10-14-2007, 13:48
KÖŞEDEN YAZILAR ALDATICI OLUR BAZEN..BAZI YAZARLAR BİZLERİ YÖNLENDİRMEMELİ FİKİR KONUSUNDA !!..
samet bunu söyleme lütfen...köşe yazıları elbette ki önemlidir...ve elbetteki yönlendirecek...o kişilerin fikirlerini aşağı yukarı biliriz ve değer veriririz..ve ben sevdiğim yazarların bilmediğim unuttuğum ya da gözden kaçırdığım konularda beni aydınlatmalarını beklerim...köşe yazılarını harcama lütfen....
BAZEN demişim atlamışsın.BAZI demişim atlamışsın.
BENCE YAPILMAMALI Bİ DİPLOMAT GİBİ DÜŞÜNÜRSEK EĞER FARKINDAYSANIZ BU KONU ÇIKDIĞINDAN İTİBAREN HER YERDE MAYIN PATLIYO ASKERLERİMİZ ÖLÜYO PUSU KURUYOLAR RESMEN GELİN GİRİN DİYOLAR EĞER KUZEY IRAĞA GİRERSEK KARANLIK BİR ODAYA GİRMİŞ GİBİ OLURUZ VE ÖNÜMÜZÜ GÖREMEYİZ İTİBARIMIZ ZEDELENEBİLİR... HER AN HERŞEY OLABİLİR BU RİSKE GİRİP NE O KADAR ANALARIMIZ AĞLAMASINA GEREK WAR NEDE BÖYLE Bİ KARMAŞIKLIK ÇIKARMAYA BEN GİRMEMELİDİR DİYORUM UZUN UZUN DA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM...
EĞER ŞUAN GİRMEYİP BEKLERSEK EMİN OLUN ÇIKAÇAK BÜTÜN OLAYLAR LEHİMİZE GERÇEKLEŞEÇEKTİR...
SADECE SABIRLA BEKLEMELİYİZ İYİ DÜŞÜNÜP KARAR VERMELİYİZ..
yapılmadıkça teröristler daha çok beslenip amerika desteğiyle saldırırlar
MelekTube
10-07-2008, 09:59
yapılmalı :hi:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.