Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyasi Görüşünüz Nerden Geliyor ?
Herkesin savunduğu bir görüşü vardır fakat aramızda ailesinin görüşünden etkilenen arkadaşlarımızda vardır tabi.
Anketimizde bunu soruyoruz ?
Siyasi Görüşünüz Ailenizdenmi geliyor ?
FarukARSLAN.
01-09-2009, 15:41
Aile değil, tarih ile olan alakamdan kaynaklandı desem yeri olur..
MelekTube
01-09-2009, 15:59
ailemden :güzel:
ENES_CAN_AK
01-10-2009, 12:05
tamamıyla kendi görüşüm
aslında annemden diyebilirim. zira babamın hangi partiye oy verdiği şu ana kadar kimse tarafından pek bilinmediği için, ondan etkilendiğimi söyleyemeyeceğim;D ama tabi anne baba eğer yanlış bir yoldaysa illa da o yolu takip edeceğim diye bir kural yok. ki böyle olması da gerekir. partilerde gayet tabi bunun içine dahildir..
Genel olarak baktığımızda ailenin de gerçekten siyasi görüşümüzde etkisi oluyor.
son durak
01-10-2009, 20:20
atalarımızdan geliyor.......;)
ilk zamanlar ailem....sonra tamamen kendi görüşüm....çünkü ailem saf değişti:)
Ben bir şey anlamadım.Biraz açarmısın...;1
mehmetakif24
01-11-2009, 01:30
siyasi görüşümüz malazgirtten Erbakana kadar hep aynı
akgençlk
01-11-2009, 01:50
Siyasi görüşüm Kaalu Belâ'dan gelmektedir.:hihi2: Sonradan değil dibinden böyle geliyoruz.;)
aşk-ı ilahi
01-11-2009, 02:12
aynen ümmücüm..biz kardeşmiyiz yoksa...
neyse saflar sıklaşınca...taşlar yerine oturmauya başlar..ne dersin...;1
Aslında hiç yokken alakam, Akparti' nin doğmasıyla benimde siyaset merakım doğdu diyebilirim. Sevecen geldiler bana.Hatta biliyor musunuz, seçmen olduğum gibi oy kullanmak çok hoşuma gitmişti ve o sandığa bilinçli olarak gitmek ayrı bir zevkti:)
Herkeste olduğu gibi tabiki aile büyük bir etken. Ama yaş kemale erince de doğruyu görmek zor olmuyor. Çünkü karşında büyük bir ışık parlıyor.:)
politikaci
01-11-2009, 12:56
Anne Baba chpli..
Tamamen kendi görüşlerim
Ben bir şey anlamadım.Biraz açarmısın...;1
açacak bişey yok.....:) aman sakın bişey çıkarmayında bundan:)
Beylerbeyi
01-11-2009, 15:00
ailemden aldığım ahlak ve terbiye siyasi görüşümde etkili oldu. fakat ailem benim gibi radikal değil.
HaMZaYüReKLi
01-11-2009, 15:10
tarihime ve Fatih Sultan Mehmet'e olan hayranlığımın etkisi oldu...Hz. Hamza'ya olan hayranlığımın etkisi oldu...Hz. Ömer'e olan hayranlığımın etkisi oldu...Baktım zalimin karşısında dimdik duran bi Erbakan Hocam var...Şimdide ona hayranım...
tarihime ve Fatih Sultan Mehmet'e olan hayranlığımın etkisi oldu...Hz. Hamza'ya olan hayranlığımın etkisi oldu...Hz. Ömer'e olan hayranlığımın etkisi oldu...Baktım zalimin karşısında dimdik duran bi Erbakan Hocam var...Şimdide ona hayranım...
valla çok güzel özetlemişsin hamza yürekli...
Aile.. Ama kalbim mutmain olmadan birşeyi kabul etmem.
hipermuhafazakar
01-12-2009, 00:23
Anne Baba chpli..
Tamamen kendi görüşlerim
abinin görüşü ne :)
benim annemin bir görüşü yok ama babam varyaa meclisteki chp lilerden daha beterdir..babamla biz haber seyredemeyiz.. o Tayyip Erdoğanı görünce daha küfür etmeye başlıyor hiç konuşulmuyorda bununla sinirleniyor..bilseniz onunla yanyana geldiğimizde ne kadar heyecan verici bir ikili oluyoruz :)
Siyasi görüşüm Kaalu Belâ'dan gelmektedir.:hihi2: Sonradan değil dibinden böyle geliyoruz.;)
Aynen
açacak bişey yok.....:) aman sakın bişey çıkarmayında bundan:)
Ne çıkarabilirim ki.Merak ettim.:)
Mahmud Necmi
01-24-2009, 00:28
doğduğumuzdan beri elhamdülillah..
ulas eryurek
02-12-2009, 02:57
siyasi görüşüm ceddimi tanıdıkça gelişen bir görüştür aslıma olan bağlılığımdır
Şimdi ev ikiye bölünmüş durumda annemle ben akpartiliyiz babamla kardeşim saadet partili asıl kaos bizim evde yaşanıyor ;D
Ailemde bende Ak partiliyim sanırım ailemden geliyor :)
BARIŞ İÇİNDE YARIŞ :D:D
KAOSA GEREK YOK ...
:merhaba:
aaaa ben hiç kaos yaratırmıyım :şaşkın: desemde inanma siyaset bu :evet:
FarukARSLAN.
02-14-2009, 17:05
atalarımızdan geliyor.......;)
Aynen.. IV. Muradları, Fatihleri, Kanuni Yavuzları iyice tanıdıkça.. Ve özellikle II. Abdülhamid Han'ın ince siyaset çizgilerini kavradıkça içime bir Tayyib Erdoğan ve Adnan Menderes aşkı lütuf oldu.. Şimdi Adnan Menderes'i de Osmanlı Sultanları yanına yerleştirdim. Tek bir yumruğum şu an ülkem lideri...
Onun görüşü de benim görüşüm..
Daim olsun, açık olsun yolumuz...
Benim ablam sayın Erdoğan'ı çok severdi biraz ondan etkilendim heralde bilmiyorum ama
başbakana karşı babama olduğu kadar bir sevgi var içimde.;1
Ailemden sayılır. Onlar da Ak Parti'ye veriyorlar oylarını ama görüş farklılıkları da az çok var aramızda. Kaynağı onlardan aldıktan sonra kendim geliştirdim siyasi düşüncemi diyebilirim :güzel:
hipermuhafazakar
03-25-2009, 14:05
2002'den beri muhalefetin malum medyanın yaratıklığından ve Erdoğan'ın samimi hizmetler peşinde koşturmasından geliyor. İnşaallah bu çizgisini hep korur AK Parti.
ailemde özellikle abimden geliyor... ben görüş dinledikçe okudukça kendimi geliştirmeye çalışyorum en dogrusunu bulamaya çalışıyorum... buldum da... umarım ak parti bu çizgisinden hiç kaymaz
ailem...çok şükürki doğru yoldayız..:)
bzde herkz ak parti taraftarı ama ben kendi doğruLarımı ak paride buLdğm için ak partiLiym :)
Özgür Çağrı
04-07-2009, 23:03
Anne Baba chpli..
Tamamen kendi görüşlerim
Eyvah eyvah ;1
Özgür Çağrı
04-07-2009, 23:04
Ailem ve kendimin doğruyu bulması :)
Ama babamın ne yapacağı belli olmaz Ak parti diye gider saadete atar gelir saadete gider Ak partiye atar gelir :D:D
ailem ve okulda sırf muhalefet propagandası yapmadığım gerekcesiyle karsılastıklarım da doğru yolu bulmamı sağladı..
Hayır Ben Kendi Doğrularımı Bulurum,
tam bu sekil olmasada buna benzer birsey iste
elif zeynep
09-22-2009, 16:25
Kendi görüşüm, okuyarak yaşayarak görerek edindiğim tüm birikimler ; bir görüş sahibi olmama vesile oldu... aileninde etkisi var tabi,özellikle babamın... ama artık o etki pek zayıfladı üzerimde; babamla aynı görüşte değilim . ;1
redyellow
09-22-2009, 23:40
60 lı yılların sonu, 70li yılların başına doğru Erbakan hocam vardı... onun güzel çalışmaları, ona yapılan her türlü iftira, saldırı benim siyasi görüşümü yönlendirdi.
ahmetermiş
09-23-2009, 00:51
Ben Kendi Doğrularımı Bulurum.
AİLEEDEN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜM
Temel olarak aileden gelen terbiye ve değerlerdir, üstüne inşa ettiğim bina tamamen bana ait.
İLK AİLE FAKTÖRÜ ÖNEMLİYDİ ŞİMDİ KENDİ DOĞRULARIM VAR AMA AİLEMLEDE SİYASİ GÖRÜŞÜM ZIT DEĞİL.AKP YE GELİNCE BEN SADECE TAYYİP ERDOĞAN İÇİN BURADAYIM O PARTİ DEĞİŞSE YİNE O NEREYE BEN ORAYA GİDERİM:)
BlueMoon
09-23-2009, 13:36
ben kendi görüşümü kendim seçtim. 2001 de ak parti yeni kurulurken daha samimi ve sıcak bulmuştum. kurulduğu andan itibaren derin bir sevgi ve muhabbet besledim. ailem eskiden beri zaten sağ görüşe sahip olmalarından dolayı onları da kendi saflarıma kattım...
EpiVaTeS
09-23-2009, 14:29
Soyumdan
Leyli_Can
09-23-2009, 14:45
Hz. Adem (a.s) dan
Soyumdan
ya beni yanlış anlamayın sadece meraktan soruyorum soyunuzdan nasıl akpartili olabiliyorsunuz? sonuçta akparti şurda 8 yıl önce kuruldu sülale boyu akpartili olmanız olanaksız gibi birşey. tabi soruma cevap vermek zorunda değilsiniz. saygılarımla...
GüLeR_YüZLüM
09-27-2009, 23:39
Ailemden geliyor AKP kuruldu kuralali AKP tiliyiz .....
Parti kurulduğunda zaten yaşım daha 12ydi ve takdir edersiniz ki siyasetten pek anlamıyordum.Annem amasya ak partide ilk bayan üyelerdendi, önce aile sohbetleriyle başladı siyaseti öğrenmem sevmem sonrasında zaten karar benimdi ve şuan burdayım ;1
İnancımdan geliyor.
İnanç derken biraz açar mısınız rica etsem??
Babam Erbakanla birlikte yıllarca iş yapmış, milli görüş geleneğinden gelen bir adamdır fakat o da erbakan'ın nasıl bir adam olduğunu anlamış biridir bu yüzden tıpkı tayyip erdoğan gibi saf değiştirmiş ve erdoğanın izinden giderek akpartili olmuştur.fakat ben sol görüşlü biriyidim , hala hayata biraz daha o açıdan bakarım fakat ak parti ve erdoğan aşkı beni de aldı götürdü bir süre sonra.Yapılanları görmemek için kör olmak lazım fakat birilerinin gözüne soksan bile "gözüme sokarsan nasıl göreyim" diyecek neredeyse:)
aK STyLe
11-09-2009, 01:28
Ailemden geliyor AKP kuruldu kuralali AKP tiliyiz .....
aynen:evet:
Leyl-i efruz
03-15-2010, 15:55
Ailem..
Öncelikle ailemden. Bu kadar cahilce düşünen onca insanın arasından doğru insanların ve doğru düşüncelerin olduğu bir düşünce tarzını bana empoze ettiklerinden dolayı kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır sanırım..
Fakat dha sonraları yaş kemale erince diyelm :) doğru yanlış önümde apaçık dururken gidip yanlış olanı seçmek zaten akılcı olmazdı..
Terennüm
03-15-2010, 18:42
ecdadımdan:)dedeme sordum hiç bir sol partiye oy vermemiş galiba bununla övünebilirim:)
Aynen.. IV. Muradları, Fatihleri, Kanuni Yavuzları iyice tanıdıkça.. Ve özellikle II. Abdülhamid Han'ın ince siyaset çizgilerini kavradıkça içime bir Tayyib Erdoğan ve Adnan Menderes aşkı lütuf oldu.. Şimdi Adnan Menderes'i de Osmanlı Sultanları yanına yerleştirdim. Tek bir yumruğum şu an ülkem lideri...
Onun görüşü de benim görüşüm..
Daim olsun, açık olsun yolumuz...
sen tarihi iyi okuyamamıssın abdulhamiti tahtan indiren yeni dünya düzenin fügüranı olan siyaset anlayışını savunum abdulhamiti anlayamassın enver paşa talat paşa hata sait nursi ve mehmet akif gibi sana tavsiyem önce yeni dünya düzeni nedir bunu bi araştır sizinki siyasi görüş deyil fügüranlıktır
Ailemden qeliyor özellikle dayımın rolü çoq büyük onun sayesinde ailece AK Partiliyiz ve bende dayımı örnek alıyorum bu yolda
Babam Erbakanla birlikte yıllarca iş yapmış, milli görüş geleneğinden gelen bir adamdır fakat o da erbakan'ın nasıl bir adam olduğunu anlamış biridir bu yüzden tıpkı tayyip erdoğan gibi saf değiştirmiş ve erdoğanın izinden giderek akpartili olmuştur.fakat ben sol görüşlü biriyidim , hala hayata biraz daha o açıdan bakarım fakat ak parti ve erdoğan aşkı beni de aldı götürdü bir süre sonra.Yapılanları görmemek için kör olmak lazım fakat birilerinin gözüne soksan bile "gözüme sokarsan nasıl göreyim" diyecek neredeyse:)
ikitan saf vardır hak ve batıl }şimdi malazgirte baslyan milli görüş davası davası yanı bu millettin davasi kıyamete kadar sürecektir yahudı vehırıstıyan işbirligi ile kurulan yeni dünya düzenin fügüranı ve taşaranlugunu yapmak icin saf degiştiren kardeşlerim aklınızı başınıza alın ve özünüze dönün
pazarsineği
03-17-2010, 21:26
ailem milli görüş sevdalısı.. temelini onlar attı diyebilirim siyasi görüş olarak ama siyasetten anlamaya başlayınca ben kendi görüşümü kendim şekillendirdim tabi :)
İntifada
03-17-2010, 21:38
Recep Tayyip Erdoğandan geliyor.
Bir itanbullu olarak yönetim nedir ben ondan gördüm.
Küçüklüğümden beri hayranım kendisine
Aklımın, vicdanımın beni sürüklediği yer olarak Ak partiyi tercih ettim.
Ailenin büyük bir faktör olduğu herkesçe bilinen bir konu. Ailem, özellikle Rahmetli Dedem çok büyük rol aldı, koyu bir parti yanlısı değil ülke sevdalısıyım. Bugün Ülkeme daha iyi hizmet verebilcek bir kişi çıkarsa onun peşinden giderim.
redyellow
04-14-2010, 11:22
Siyasi görüşüm (bu konuya daha önce yazdım mı hatırlayamadım tekrar olursa kusura bakmayın::) küçüklüğümden beri Erbakan hocaya olan muhabbetimden geliyor.
Küçüklüğümden bu yana Erbakan hoca nerede ben orada oldum.
Bundan sonra da hep öyle olacak.
Hocamı seviyorum, ellerinden öpüyorum.
Siyasi görüşüm (bu konuya daha önce yazdım mı hatırlayamadım tekrar olursa kusura bakmayın::) küçüklüğümden beri Erbakan hocaya olan muhabbetimden geliyor.
Küçüklüğümden bu yana Erbakan hoca nerede ben orada oldum.
Bundan sonra da hep öyle olacak.
Hocamı seviyorum, ellerinden öpüyorum.
Abi merak ettim, kusurumu bağışlayın..
Erbakan hocadan sonra ne yapacaksınız?
( İmalı bir soru değildir, kimse yanlış anlamasın;1)
hipermuhafazakar
04-14-2010, 15:45
bende merak ediyorum, hükümet sigarayı hiç içilmez bir hale getirmeyi başarırsa AK Partiyi desteklermisiniz gene ?? bir aralar sigaraya karşı ne hamle yapıtıysa hümümet burada protestoda görüyorduk sizi..bizi burda bi dövmediğin kalmıştı ;D
redyellow
04-14-2010, 19:37
Kesinlikle yanlış anlamam, yanlış anlayacağım kişiler farklıdır:)
Şaka bir yana Erbakan hocadan sonra Erbakan hocanın izinden gidenlerle birlikte olacağım Allah izin verirse.
bende merak ediyorum, hükümet sigarayı hiç içilmez bir hale getirmeyi başarırsa AK Partiyi desteklermisiniz gene ?? bir aralar sigaraya karşı ne hamle yapıtıysa hümümet burada protestoda görüyorduk sizi..bizi burda bi dövmediğin kalmıştı ;D
:):)
Aynı konuda ki, farklı yorumumda Ülkeye hizmet etme amacı güden kişinin peşinden giderim, demiştim. Sigara konusu derin bir mevzuu yine zam yapılsın, yine ilk önce protesto edecek kişilerdenim:). Bu kadar ileri gideceğini zannetmiyorum yasağın, zamlar bizi yıkamadı, he illa geldi yasak ülkemin çıkarları benim sigaram dan daha önemli. Dövmek demeyelim de, hani nazı geçene sitem eder denir ya...:utangaç: öyle diyelim...
Vesselam...
Kesinlikle yanlış anlamam, yanlış anlayacağım kişiler farklıdır:)
Şaka bir yana Erbakan hocadan sonra Erbakan hocanın izinden gidenlerle birlikte olacağım Allah izin verirse.
Yani bizim saflarımız da tamamen yer alıcaksınız, bu sonucumu çıkarayım? yoksa farklımıdır? Çokmu sordum acaba??????
Özgür Çağrı
04-14-2010, 22:33
Unnamed valla sigaraya zam geldi yıktın geçtin buraları :) Sinirin geçmiş biraz :)
Unnamed valla sigaraya zam geldi yıktın geçtin buraları :) Sinirin geçmiş biraz :)
Abi zaten bu mevzulardan adımız sinirli,agresif üyeye çıktı:) Kızıyoruz ne yalan söyleyeyim, abi sinirimiz ne baki, nede şahıslara şükürler olsun pire için yorgan da yakmıyoruz ama tabi aynı siyasi düşüncedeki arkadaşlarımın da ne düşündüğünü görmek istiyorum. Bazen konu içerisinde aşırı sinirlensemde:utangaç:
Unnamed kardeşim yeni zam yakındır ;)
Eli kulağında...
EpiVaTeS
04-14-2010, 23:54
Sülalemden geliyor...=))
Unnamed kardeşim yeni zam yakındır ;)
Eli kulağında...
Dur gözünü seveyim ya,naptın yıktın geçtin bizi:):)...Aman uzak kalsın zam şimdilik..;;);;)
redyellow
04-15-2010, 09:50
Yani bizim saflarımız da tamamen yer alıcaksınız, bu sonucumu çıkarayım? yoksa farklımıdır? Çokmu sordum acaba??????
"Erbakan hocanın izinde..." demiştim.
"Erbakan hocanın izinde..." demiştim.
Tamam abi, anladım:)
Hüdaverdi
05-08-2010, 07:23
Ben bana yeterim:güzel:
Harzemşahlı
06-05-2011, 23:39
Asıl kaynak olarak inkar edemem, ailemdendir... Belirli yaşıma kadar, bilemiyorduk tabi bazı konuları...
Sanırım tarih sevgimdendir, okuya okuya anladık ve kavradık bazı şeyleri...
Kökü -Allah razı olsun onlardan- ailemden gelir. Ancak kendim kendi düşüncemi oluşturuyorum onlar beni birkaç basamak yukarıdan başlattılar sağolsunlar ben kendimi iteklemeye başladım. Ailemin desteği hala var :güzel:
ziya koşar
02-11-2012, 00:06
Bir ülkede halk olarak yok olmakda oldugunuzda yargılanacak biri varsa oda bizler zamanın eziklik ve zorba rejmi karanlıl odaklarla sarılmıs ülke diktatörleri ve yer altı yasal soyguncular ve kaleme almaya korrktugum diyecegim oldukca çok şeyleri olan zülüm insanlarının elbette birileri çıkıp dur demeliydi başkalarına göre nasıl bilemem ama bana göre hak hakikat ahlak yerini bulsun diye ALLAHın genel başkanımız ve başbakanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyefendiyi gönderdi .10 yili aşkin zamanda yola devam dediği bu kutlu politikada sizce söylermisiniz varmıydı daha iyisi BENİM o kadar söyleyecegim çok şeyler varki sadece kısaca özetledim ALLAH DAN DİLEĞİM ALLAH SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZA UZUN VE SAĞLIKLI BİR ÖMÜR VERSİN
Siyasi görüş diye bir görüş kabul etmiyorum acizane... İslam emirlerinin helal ve hak olan dairesine bugün siyaset diyorlar bizde naçizane siyaset yapıyor oluyoruz... Aslında Askeri ve Siyasi bir Din olan İslam'dan başka bir şeyle ilgilenmiyorum...!
İntifada
02-13-2012, 14:42
Eskiden saçma cevaplar veriyordum belki...
Artık Allahın hükümlerinden geliyor...
Adalete mani,hakikatlerimle uyuşmayan tüm sistemlere ve politikalara 'LA' diyorum...
q.klavye
11-28-2012, 20:59
ailemden gelse sağlam chp li olurdum:)arada bir muhalif oluşumu da buna bağlıyorum
Aydin Zengin
10-09-2013, 13:18
Muhafazakârlığın; hayat üzerinde var olan durumu, toplumsal-kültürel değerlerin korunmasını savunan ve koruma amacını güden düşünce tarzı olması gibi bir yanı vardır Ben bu değerler ile kök ailemden aldığım bayrağı aynı gururla ve aynı kararlılık ile taşıma mücadelesini veriyorum.
Ailem önceden beri, çok partililiğin ilk yıllarından süre gelen ve Demokrat Parti ile başlayıp gene aynı değerlerin savaşını veren değerli siyasetçilerin yanında olduğumuzu içtenlikle söyleyebilirim.
MuhammedEksi
10-09-2013, 13:24
Araştırdım, doğruyu buldum.
koca usta
12-30-2013, 00:42
Erbakan hocadan.
BeldeiTAYYIBe
12-30-2013, 00:46
Temelde siyasetle hicbir alakasi olmayan bir insanim.
Hizibcilik bana göre degildir.
Günün sartlarina göre ülkeme en iyi hizmet edenin yaninda yer alirim ...ve aliyorumda.
Saplantılı bir şekilde değil elbette hangisi mantıklı gelirse kafama odur benim için
MEÇHUL ADAM
05-10-2015, 01:22
Ben asla sabit fikirli değilim.Nerde bir yanlışlık görsem önce onu düzeltmeye çalışırım.Desteklediğim bir parti eğer Allah'ın emir ve yasaklarına karşı bir siyaset atmosferi oluşturuyorsa, asla onu desteklemem.Çünkü Allah böyle siyasetten herkesi hesaba çekecektir.Bu yüzden, BİZ GÜÇLÜNÜN YANINDA DEĞİL, HAKLININ YANINDA OLURUZ.
Hayırlı hizmetlerde bereket ve sevap vardır.Lakin Maddi ve manevi tahribatlar yapılırsa bunun korkunç günahı vardır ki bu büyük vebalin altından kalkamazlar.İşte bu inceliği görmek, bu şuurda olma mecburiyetindeyiz.Aksi takdirde inatlaşıp taassuplaşarak aynı hata ve günahları işleyen bir partiye oy vermek haramdır.
SİZLER HER ZAMAN GÜÇLÜNÜN YANINDA DEĞİLDE HAKLININ VE EZİLENİN YANINDA OLURSANIZ ALLAH SİZDEN RAZI OLACAKTIR.BUNDA HİÇBİR ŞÜPHE YOKTUR.ONUN İÇİNDİR Kİ DESTEKLDİĞİNİZ BİR PARTİNİN YAPTIKLARINDAN VEYA SÖZ VERDİKLERİ HALDE YAPMADIKLARINDAN SİZLERDE SORUMLU OLURSUNUZ.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.