Orijinalini görmek için tıklayınız : sız amarıkayı ıstıyonuzmu
ben ıstemıyom cunkut sıyonıs ısraılle aynıdır amarıka zulumlerı dızboyua actı bunın ıcın amarıkaya hayır
akp4ever
09-18-2007, 19:25
abd bütün kötülüklerin başıdır. bu arada israili de unutmamak lazım.. >:(
istemiyoruz tabi ki nesini isteyelim ki
kim isteyebilir :o
trabzonlu_maniax
09-18-2007, 21:35
şiddetle hayır
ben anlamadim..abd nin neyini isteyecegiz ki abd, ab gibi bir ülkeler toplulugu degilki..he dost olarak istiyormusunuz diye sorarsan tabiki hayir..abd gibi bir dostun varken, düsmana ne hacet ;)
KARAHANLI
09-18-2007, 21:40
tek evet diyen benim :o ;D
Parantez
09-18-2007, 21:40
ben anlamadim..abd nin neyini isteyecegiz ki abd, ab gibi bir ülkeler toplulugu degilki..he dost olarak istiyormusunuz diye sorarsan tabiki hayir..abd gibi bir dostun varken, düsmana ne hacet ;)
;D
tek evet diyen benim :o ;D
niye istedin soyle bakalim ::)
KARAHANLI
09-18-2007, 21:54
...
Onlybullet34
09-18-2007, 22:15
Tarihimizde Sağ Partiler hep amerikancı gösterildi bazı olaylardan dolayı !Fakat bence bunların hepsi politikadan ibaret .Güçlü bir ülke sırtınızı çevirirseniz tehlikeli sonuçlar gelebilir.Ama ne uzak ne yakın olmayı isterim.Sonuçta ülkeler birbirine hergeçen gün yaklaşıyor.Bir söz vardır "düşmanına yakın ol ki tedbir alabilesin.".Politikada Yakın Ol Samimiyetde Uzak ol derim.
amerikayı hiçkimse istemez ama STRATEJİK ORTAK!!napalım şartlar gereği geçinmeye çalışıyoruz
kayısıkentli44
09-19-2007, 16:16
hayır istemiyorum...
GÜLseven
09-19-2007, 16:25
KESİNLİKLE HAYIR
maviinsan
09-20-2007, 20:47
Ayıya dayı diyeceğiz.Köprüyi geçene kadar... :(
kesinlikle hayır onlardan gelcek hayır hiç gelmesin
Çok güçlü, öyle bir müttefik; iyi değerlendirildiğinde, çok iyi sonuçlar alınır. Birçok devlet yerimizde olmak ister ABD ile ilişkiler konusunda.
Çıkarcılık konusunda üstüne olmayan devletlerin başında gelen amerika ,eğer bir ülkeden menfaati yoksa bırak o ülkenin yanında olmayı aksine seni ayaklarının altına almaya çalışacaktır.Arkadaşın dediği gibi şerefsiz amerika ile beraber bu gün omuz omuza olsanız bile çıkarların bittiği an,en kısa zamanda bir köpek gibi seni ısırmaya kalkacaktır.Bunu unutmayalım.
KARAHANLI
09-23-2007, 13:50
....
SAHILL35
09-23-2007, 18:09
AMERİKA VE İSRAİL YIKILMADAN YERYÜZÜNE BARIŞ GELMEZ....
paylasım ıcın tesekkurler
Ak Forest
11-02-2007, 20:53
tamam da Basbakanimiz halen Amerika Dost Müddefikimiz diyor ???
KARAHANLI
11-02-2007, 23:43
ABD, devletler topluluğudur. Her eyâlet aslında bir devlettir. Ancak birleştiler.
pkknin askerlerimizi öldürdüğü bölgeye kürdistan diyen bi devleti istemiyoruz >:(
romakudüs
11-04-2007, 16:41
yooooooooooooooooooooooooooook
Amerikadan öğrenecek çok şey var. Eğer şu anda Türkiye olarak dünyaya gereken dersi veremiyorsak o zaman ders almayı bileceğiz. İstesekte istemesekte. Düşman dahi olsa aklını kullanananlara saygı duyarım. Her ne kadar yüreğm tersini söylesede............
tabikide hayır..pkknın arkası zaten amerika.asklerimiz o amerikanın silahıyla öldürülüyor.bunun tek sebebi başbakan ki halen görüşme yapıyor amerikanın katil başkanıyla
hayır arkadaşım başbakanımız da görüşüyor öncesi de görüştü sonrası da görüşecek...çünkü o katil bush küresel sermayenin başı...gerçek bu...
dünküler hata yaptı.peki neden bu hata bugünde devam ediyor??
bu hata değil anlatamadım sanırım ülke çıkarlarını düşünüyorsan görüşeceksin..
bak bushla görüştük şimdi tüm dünya ' a tabii haklısın gir senin hakkın' diyor..bush karşı çıksa diyebilirler miydi?ayrıca borsa da abd parası var paralarını çekseler ne olur hepsi birden...biraz gerçekçi olmak lazım..ben de bayılmıyorum o aptal busha ama bunlar da yadsınamaz gerçekler...
bushla ne çıkarımız olabilirki.bak ırak halkı gel saddamı devir dedi busha.onlarda çıkarlarını düşünmüşlerdir belkide.peki bush naptı saddam asıldı belki ama geride yüzbinlerce insanı öldürdü.bu mu çıkar söyler misiniz bana lütfen???
bu bizim ülkemizin çıkarı mı ne alakası var???dedim ya küresel sermaye bushun elinde...bağlantılıyız...abd kölesi değiliz bunu asla kabul etmem..ama herşey abdden geçiyor...bu avrupa için bile geçerli....
peki abdnin elinde ne vardıda bu küresel sermaye onun elinde oluyor???
gecmisi konusmak yerien simdiyi konussak gecmise bakarsak osmanli dünyanin hakimiydi ondan önce bizans...
simdi abd ye hayir diyelim ama alternatifde gösterelim..ne ab, ne abd tam bagimsiz türkiye diye bagiriyoruz güzel söylem ama alternatifi nedir...
ice kapali, tutucu bir türkiye mi olalim ;)
gecmisi konusmak yerien simdiyi konussak gecmise bakarsak osmanli dünyanin hakimiydi ondan önce bizans...
simdi abd ye hayir diyelim ama alternatifde gösterelim..ne ab, ne abd tam bagimsiz türkiye diye bagiriyoruz güzel söylem ama alternatifi nedir...
altına imzamı atıyorum...
tabikide içine kapalı türkiye olmayız.abd ye girerek kendimizi kanıtlayacağımıza bilimle teknolojiyle ileri gidip bizi daha iyi tanısınlar bu güzel olmazmıydı
hay agzian saglik bilimle, teknolojiyle ileri gitmeliyiz..ama biz ne yapiyoruz kendi insanlarimiza üvey evlat muamelesi yapiyor onlarin egitim hakkini elinden aliyoruz, onlarin sekillerine bakiyor ona göre muamele ediyoruz, onlari bu ülkeden gitmeye zorlayarak bir nevi beyin göcüne sebeb oluyoruz..
sonrada neden ab ye, abd ye bagimliyiz diye tartisiyoruz..önce tutarli olalim ondan sonra gercekci sonrasi kendiliginden gelir ;)
tabikide içine kapalı türkiye olmayız.abd ye girerek kendimizi kanıtlayacağımıza bilimle teknolojiyle ileri gidip bizi daha iyi tanısınlar bu güzel olmazmıydı
ben de onu diyorum işte müzakere sürecinde ab den bilimsel çalışmalar için fon alıyoruz...arkadaşım çok paramız var da bilime ayırmıyor değiliz...ha ayrıca balık baştan kokarmış...üniversitelerin başında yök olur...yök başkanı da her toplantıyı siyaset üzerine yaparsa durup bi düşünmek lazım hata kimde nerde diye???
evet arkadaşım güzel söyledin.onların eğitim hakkını biz elimizden değil aileleri elinden alıyor.
açık konuşalım istersen...18 yaşına gelmiş bireyler kendi kararlarını kendileri verebilir...baba baskısına gerek yoktur...ki aile üniversiteye yollayacak kadar bilinçli ise zaten böyle bi baskı yoktur...
evet arkadaşım güzel söyledin.onların eğitim hakkını biz elimizden değil aileleri elinden alıyor.
aileleri almiyor, devlet aliyor..devletin görevi bireyim egitim hakkini karsilamaktir bunu yaparken birey gözetmemeli ama bizim devletimiz sekilcilik yaparak kisileri ayiriyor..
yani ayrimcilik yapiyor..hani laik bir ülkeydik laiklik bireyin dinini özgürce yasamasidir o halde kime ne basörtüden kime ne benim sakalimdan, kime ne mini etekten, kime ne uzun sactan, kime ne küpeden...
biraz özgürlükcü olun bu yasakci zihniyetiniz yüzünden habire yerimizde saymaktayiz ;)
Onlar uzaya çıkarken siz başörtüsüyle uğraşmasaydınız şimdi biz AB'ye değil AB bize girerdi.
aileleri almiyor, devlet aliyor..devletin görevi bireyim egitim hakkini karsilamaktir bunu yaparken birey gözetmemeli ama bizim devletimiz sekilcilik yaparak kisileri ayiriyor..
yani ayrimcilik yapiyor..hani laik bir ülkeydik laiklik bireyin dinini özgürce yasamasidir o halde kime ne basörtüden kime ne benim sakalimdan, kime ne mini etekten, kime ne uzun sactan, kime ne küpeden...
biraz özgürlükcü olun bu yasakci zihniyetiniz yüzünden habire yerimizde saymaktayiz ;)
ya yapmayın allah aşkına yaa.baş örtüs takıpta müslümanım diyen kaç kişiyi gördüm ben hiç bişey yapamayan.müslümanlık baş örtüsü değildir.bunu hep karıştırırlar.
müslüman başörtüsüzlük de değildir....ha bu arada iyi bakmadığına eminim...ben müslümanım ve başörtülüyüm...herhangi bir siyasi fikirden ya da baba baskısından dolayı değil istediğim için dini sebeplerden başımı örtüyorum...ve sen din adına ne biliyorsun ezberlediğin sloganlar dışında...sana öğretilen sloganlar dışında...
Yöneticilerim konunun başlığını düzeltirmisiniz gözüme takılıyor da : )
ya yapmayın allah aşkına yaa.baş örtüs takıpta müslümanım diyen kaç kişiyi gördüm ben hiç bişey yapamayan.müslümanlık baş örtüsü değildir.bunu hep karıştırırlar.
müslümanlik basörtüsü degildir ama, basörtüsü müslümanligin bir geregidir..tabiki sizler icin bir anlam ifade etmeyebilir etmesinide beklemiyorum ama en azindan saygi duyma erdeminde bulunabilirsin..
bana burada benim bilmem kimimde kapali geyigi yapmadan, basörtüsünün senin icin ne ifade ettigini söyleyebilir misin kardes..
bir kac fevri harekeri bütün basörtülülere mal etmek cok yanlis ayni sekilde bir kac kendini bilmez atatürkcünün yaptigini, bütün atatürkcülere mal etmek gibi ;)
ak_mavish
11-10-2007, 21:51
niye örttüğümüzü anlamaya çalışmana gerek yokk yorma kendini..SAYGI DUY YETER
o zaman başörtülü biri olarak bizzat kendim hakkındaki yanlış fikirlerini düzeltmek üzerime vazifedir sanırım...başörtüsü siyasi simge değildir!!!başörtü yasağı demokrasiyi İŞİNE GELİNCE KULLANMAKTIR!!!!!!
müslüman başörtüsüzlük de değildir....ha bu arada iyi bakmadığına eminim...ben müslümanım ve başörtülüyüm...herhangi bir siyasi fikirden ya da baba baskısından dolayı değil istediğim için dini sebeplerden başımı örtüyorum...ve sen din adına ne biliyorsun ezberlediğin sloganlar dışında...sana öğretilen sloganlar dışında...
bana bir şey öğretilmedi yaşananları göre göre bunları yazıyorum
bu nerede yasadigina göre degisir..birde sen birseylerin ögretilmesini beklemek yerien kendin ögrensen nasil olur..okuma, yazman var o halde bizzat kaynagindan yani kurani kerimden acip okuyabilirsin ;)
NEDEN SİYASİ SİMGE AÇIKLAR MISIN LÜTFEN....SAKIN HA ANNEANNEM DE BAŞÖRTÜLÜ SİZİNKİ İĞNEYLE YAPILIYO MUHABBETİNE GİRME...
NEDEN SİYASİ SİMGE AÇIKLAR MISIN LÜTFEN....SAKIN HA ANNEANNEM DE BAŞÖRTÜLÜ SİZİNKİ İĞNEYLE YAPILIYO MUHABBETİNE GİRME...
ya en basit örneği başbakan değil mi.eğer ahmet necdet sezer demokrasiyi değil baş örtüyü dilllere getirseydi o da sevilirdi.erdoğanda böyle yaptı.bence onun sadece gösterişlikten başka bişey yapmıyo
BANA BÖYLE DÜZ KONUŞMA ÖRNEK VER ARKADAŞIM...AYRICA OLAYA ŞU AÇIDAN BAK..ERDOĞANIN EŞİ KAPALI KENDİ DİNDAR VE BAŞÖRTÜLÜLERE YAPILAN ZULÜM ORTADA...KENDİ KIZINI DAHİ YURT DIŞINDA OKUTMAK ZORUNDA KALDI.....O DA BU İŞTEN MÜZDARİP....
ya en basit örneği başbakan değil mi.eğer ahmet necdet sezer demokrasiyi değil baş örtüyü dilllere getirseydi o da sevilirdi.erdoğanda böyle yaptı.bence onun sadece gösterişlikten başka bişey yapmıyo
kardes bu mesaji espiri mahiyetinde yazdin degil mi..yok basbakan konusuna takilmadim, ahmet necdet sezer ve demokrasi kelimelerini ayni cümlede kullandin da o yüzden apisip kaldim..
onun demokratligini biliriz biz, kendine demokrat, chp ye demokrat, sol kesime demokrat, elit kesime demokrat ama halka muhalefet bir zat ;)
kardes bu mesaji espiri mahiyetinde yazdin degil mi..yok basbakan konusuna takilmadim, ahmet necdet sezer ve demokrasi kelimelerini ayni cümlede kullandin da o yüzden apisip kaldim..
onun demokratligini biliriz biz, kendine demokrat, chp ye demokrat, sol kesime demokrat, elit kesime demokrat ama halka muhalefet bir zat ;)
:D
:D
keşke kırmızı ışıkta geçeydi de şu ülkeye şu demokrasiye faydası dokunsaydı...kırmızı ışıkta durmak cumhurbaşkanlığı vasfı değildir1. değil 2. değil 3. değil de tutup da sonuncu rektör adayını atamak da değildir....
evt ondan kırmızı ışıkta duruyodu cumhurbaşkanı oolmasına rağmen,sevilmez tabi o kadr yatırım yaptı bie ek paralar getirdikimin için sizin için bizim için,heh evet o kadar hediye sunuldu kendine 1000 küsürlerde bişey ama o hiçbirini kabul etmedi.annesi vefat ett özel araç yerine sivil araçla gitti.eşinin kolu kırıldı devlet hastanesine gitti sıra aldı öyle muayane için. tabi sevilmez.zaten türkiye için demokrasinin kavramını bilmeyenler için tabi sevilmez
kardes senin yas kac..kirmizi isikta durmakla, esyalari birakmakla, esini devlet hastenede tedavi ettirmeyle demokratligin alakasi nedir...
yok ona göre demokratligi ölcüyorsak deniz fenerinden ugur arslani demokrasinin baskani yapalim..bu arada ben kirmizi isikta geciyorum simdi ben demokrat degil miyim..
ahmet necdet sezer iyi bir insan olabilir ama asla iyi bir siyasetci olmadi..halka ragmen siyaset yapti ve bir yil sonrada hic hatirlanmayacak..
muhalefet gibi davrandi, atamalarinda tamamen tarafli davrandi, hukuk adami olmasina ragmen hukuktan bihaber hareket etti..
bu arada sayin gülde kirmizi isikta duruyor ne edecegiz simdi... ::) ::)
evt ondan kırmızı ışıkta duruyodu cumhurbaşkanı oolmasına rağmen,sevilmez tabi o kadr yatırım yaptı bie ek paralar getirdikimin için sizin için bizim için,heh evet o kadar hediye sunuldu kendine 1000 küsürlerde bişey ama o hiçbirini kabul etmedi.annesi vefat ett özel araç yerine sivil araçla gitti.eşinin kolu kırıldı devlet hastanesine gitti sıra aldı öyle muayane için. tabi sevilmez.zaten türkiye için demokrasinin kavramını bilmeyenler için tabi sevilmez
kardes senin yas kac..kirmizi isikta durmakla, esyalari birakmakla, esini devlet hastenede tedavi ettirmeyle demokratligin alakasi nedir...
yok ona göre demokratligi ölcüyorsak deniz fenerinden ugur arslani demokrasinin baskani yapalim..bu arada ben kirmizi isikta geciyorum simdi ben demokrat degil miyim..
ahmet necdet sezer iyi bir insan olabilir ama asla iyi bir siyasetci olmadi..halka ragmen siyaset yapti ve bir yil sonrada hic hatirlanmayacak..
muhalefet gibi davrandi, atamalarinda tamamen tarafli davrandi, hukuk adami olmasina ragmen hukuktan bihaber hareket etti..
bu arada sayin gülde kirmizi isikta duruyor ne edecegiz simdi... ::) ::)
peki, demokrasi recep tayyip erdoğan mı . demokrasi bir amaç değil araçtır diyen bir adamın sözümü .al ananı git diyen türk vatandaşına adam mı demokratik,10 kasımda sap gibi ayakta durmaya grek yok diyen mi demokratik..istanbulu medine yapacağız diyen mi adam demokratik yapmayın yaa yapmayın hiçbirşey bilmiyorsunuz hem de hiçbirşey
iste budur demokrasi..ta kendisidir bu demokrasinin cünkü demokrasi kisinin istedigi fikri savunmasi ve bunu özgürce söylemesidir..
iste demokrasi bu söylemleri söyleyen kisinin samimi bulunup secilmesidir, iste demokrasi her türlü karalamaya ragmen iki secimdir bu kisinin rakiplerine kapak takmasidir..
iste demokrasinin zaferidir bu ama sen anlamazsin cünkü sizler yorgun demokratlarsiniz kardesim yorgun....;)
ahmet abi alkışlıyorum seni hem de ayakta!!!işte budur demokrasi!!!!
iste sizin demokrasi anlayisiniz budur..hani demokrasi kisinin fikirlerini özgürce savunmasiydi, her fikrin kendini ifade edebilmeseydi..
neden gocunuyorsunuz, neden aliniyorsunuz, neden cekemiyor sunuz...söyleyim sizin amaciniz demokrasi filan degil sizin amaciniz diktatörlük..azinligin cogunluga hükmettigi diktatörlük..
burada demokrasi havarasi kesildiniz basimiza..biz biliriz sizin demokrasinizi.. sizi gidi sizi acik oy, gizli tasnif demokratlari..;)
iste sizin demokrasi anlayisiniz budur..hani demokrasi kisinin fikirlerini özgürce savunmasiydi, her fikrin kendini ifade edebilmeseydi..
neden gocunuyorsunuz, neden aliniyorsunuz, neden cekemiyor sunuz...söyleyim sizin amaciniz demokrasi filan degil sizin amaciniz diktatörlük..azinligin cogunluga hükmettigi diktatörlük..
burada demokrasi havarasi kesildiniz basimiza..biz biliriz sizin demokrasinizi.. sizi gidi sizi acik oy, gizli tasnif demokratlari..;)
ne diyosun sen ya ....demokrasi anlayışımız ipe sapa gelir şeyleri savunmak değildir.atatürkün yolundan gidip onun gösterdiği ilkleri savunarak ilerleyip bu türkiyeyi tekrar laik ve demokrasi bi devlet haline getirmektir.merak etme bu lafları şimdi söylüyorsun ama anlamadan bilmeden söylenen lafların ya off yazıkk
hadi ya nasil anladin..anlamadan, bilmeden söyledigimi..sizler tek tip insan istiyorsunuz..tek tip düsünen, tek tip giyinen, tek tip yasayan..
sizin özgürlük ve demokrasi anlayisiniz kaliplasmis ve ne yazik ki bu kaliplasmis anlayisa atamizida alet ediyorsunuz...
laiklik nedir, demokrasi nedir diyorum bana yasakciligi savunuyorsun..sizler nasil solcusunuz siz solculugu sadece sol adimla yürümek mi algiliyrosunuz..
nerede insan haklari, nerede adalet, nerede sosyal yasam..bu arada siz kac kisi oldunuz ben saymadimda ;)
selahattin_ay
11-10-2007, 22:38
ne diyosun sen ya ....demokrasi anlayışımız ipe sapa gelir şeyleri savunmak değildir.atatürkün yolundan gidip onun gösterdiği ilkleri savunarak ilerleyip bu türkiyeyi tekrar laik ve demokrasi bi devlet haline getirmektir.merak etme bu lafları şimdi söylüyorsun ama anlamadan bilmeden söylenen lafların ya off yazıkk
iyi biliyorsun soyluyorsun ama
demokrasiyi yanlis uyguluyorsunuz, laikligi yanlis uyguluyorsunuz anladiginizdan da supheliyim ama neyse
inonu gibi ataturkculuk yapacaksaniz vekillerimiz para konusunda bir yasa hazirlasa bari :)
iyi de sen demek istiyorsun ki ben seni beğenmiyorum sen atatürkün izinde değilsin o zaman sana demokrat davranmama gerek yok..işte o zaman anarşi çıkar..ben de sana derim sen asıl atatürkün izinden gitmiyorsun diye sana yaptırımlar uygularım...siyaset bu siyah ve beyaz yok sadece....
peki sizin demokrasi anlayışınız ne?
kisaca özetleyim sizin demokrasi dediginiz seyin tam tersiz..yani herkese özgürlük..insanlari sekillerine göre ayirmayan, insanlari fikirlerindenden dolayi hor görmeyen, insanlari söylemlerinden dolayi hapsetmeyen bir demorkasi anlayisi..
nasil cok yabanci geldi sana degil mi 8)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.