fatih kısaparmak balon baskılı balon sizce dtp kapatılmalı mı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce dtp kapatılmalı mı

Meftun
10-12-2007, 13:23
arkadaşlar ben seçim zamanı demokrasi adına meclise girmeliler diyordum,onlara da oy veren bir kesim var diyordum destekliyordum...sonra meclise girdiler....sabahat tuncel cezaevinden çıkıp geldi vicdanlarımıza ilk rahatsızlık tohumunu atılmış oldu...pkk ya terörist demiyorlar bu rahatsızlığımızı büyütüyor....katil cenazelerine gidiyorlar teröristlere kardeşimiz diyorlar ve tüm bunlar şehit haberleriyle perçinleniyor.....çıkacak sonucu tahmin edebiliyorum ama yine de görüşlerinizi merak ediyorum....

tolay
10-12-2007, 13:24
kapatılmalı kesinlikle

ak_mavish
10-12-2007, 13:30
hadlerini fazlasıyla aştılar hemen kapatılmalı...zaten bidaha ki seçimde meclise giremezler doğu halkı uyanıyor..inşallah cezalarını bulurlar....

Fahrenheit
10-12-2007, 13:30
Eğer Dtp kapatılırsa Türkiyede demokrasi adına birşey kalmamış olduğu anlaşılır ve bu Türkiyenin AB stratejisini ve dünya ülkeleri arasındaki saygınlığını düşürür...
Fakat DTP ye çözüm getirilebilir ,
PKKyı terör örgütü kabul ederek daha çok Türkiye üzerinde kürt uyruklu vatandaşlarımızın haklarını savunma üzerine kurulu bir parti konumuna gelerek ve islami motifleri uygun bir şekilde kullanarak bu iş gerçekleşebilir,
Ama Dtp nin kürtleri temsil etme gibi bir niyeti olmadığı apacık ortadadır,
Amaçları toplum üzerindeki kürtlerin duygularıyla oynayarak, kürtleri türklere karşı kışkırtarak kaos ortamı oluşturmaktır..
Ve sıksık tartışma yaratacak söz ve davranışlarla gündemi sarsacak ve karıştıracaklarıdır..

ak_mavish
10-12-2007, 13:34
Eğer Dtp kapatılırsa Türkiyede demokrasi adına birşey kalmamış olduğu anlaşılır ve bu Türkiyenin AB stratejisini ve dünya ülkeleri arasındaki saygınlığını düşürür...
Fakat DTP ye çözüm getirilebilir ,
PKKyı terör örgütü kabul ederek daha çok Türkiye üzerinde kürt uyruklu vatandaşlarımızın haklarını savunma üzerine kurulu bir parti konumuna gelerek ve islami motifleri uygun bir şekilde kullanarak bu iş gerçekleşebilir,
Fakat Dtp nin kürtleri temsil etme gibi bir niyeti olmadığı apacık ortadadır,
Amaçları toplum üzerindeki kürtlerin duygularıyla oynayarak, kürtleri türklere karşı kışkırtarak kaos ortamı oluşturmaktır..
Ve sıksık tartışma yaratacak söz ve davranışlarla gündemi sarsacak ve karıştıracaklarıdır..

doğru söylüyosun ama artık höşgörümüzü kullanmaya başladılar ne demek ya meclise girmiş bi insanın pkk cenazesine gitmesi..benim aklım vicdanım almıyor...

Meftun
10-12-2007, 13:36
zaten sorun da orada...onlar üstlenmeleri gereken misyonu üstlenmiyorlar pkk nın ankara temsilcisi gibi davranıyorlar....aslında burada tartışmak istediğim asılşey de şu: dtp kapatılırsa imajımız zarar görebilir peki bunlara ne yapacağız?

EpiVaTeS
10-12-2007, 13:40
Kapansın.... Terörist değil mi bunlar...

aşk-ı ilahi
10-12-2007, 14:26
...amaç kürtleri temsil mi...HAYIR...ben kürdüm ne beni ne sülalemi temsil ediyor...bunların amaçları farklı..bu yüzden kapatılmalı..aslında bende isterim bir kürt milliyetçi parti...ama terörist degil...benim partim ..hem islamcı hemde iyi niyetli olmalı..vatan toprağını bölmek gibi bir düşüncesi olmamalı...ama iş ırka gelince detaylarda koyboluyo insan..

romakudüs
10-12-2007, 15:54
arkadaşlar bu ülke vatandaşı olan herkes kendi kesimini temsil etme hakkına sahiptir tabiki bölücülük yapmamak kaydiyle dtp bölücü bir (örgüt) partidir kapatılmalıdır mensuplarında siyasi yasak getrilmelidir

selahattin_ay
10-12-2007, 16:06
kesinlikle kapatilmali
demokrasi icin bir partinin kurulmasi gerekiyor dusuncesine katilmiyorum..
demokrasiyi benimsemis bir partinin (partimizin) bu konuda ki cabalari sayesinde ortadan kalkar dusuncesindeyim. bunu da partimizin yaptigi dusuncesindeyim

nuh
10-12-2007, 16:19
kapatılsın veya kapatılmasın hiç bir farkı yok ama mecliste olmaları kanı durdurabilir

CAGLAR
10-12-2007, 16:44
BIZIM TEROR ORGUTLERINI DESTEKLEYEN PARTILERLE ISIMIZ OLMAZ SEHITLER OLMEZ VATAN BOLUNMEZ

berg
10-12-2007, 17:11
ya ben bunların politikalrına karşıyım fakat her görüşün temsilinden yanayım eğer oy vereni var ise brkalım o kitleyi yasal yollar ile dile getirsinler....

parabol
10-12-2007, 18:24
kapatılmasın..hepsınden nefret edıyorum ınanın ama kapatılması demek bı takım ınsanların agzına laf verılmesı demek..bu ınsnalar yıne yapacaklarını yapıyorlar en azından sımdı gozumuzun onundeler..zaten hıcde bıse yapamazlar ..

oguzdesouza
10-12-2007, 18:25
kapatılsa nolcak ki yine parti kurarlar.

parabol
10-12-2007, 18:29
kapatılsa nolcak ki yine parti kurarlar.

evet kapıdan kovulsalar bacadan gırer bunlar..

sidre
10-12-2007, 19:38
kapatmak sorun degılkı kendı ınsanınız soktu onlarıo meclıse yenı partı kurarlarr yasamız nasıl bır yasakı terorden tutuklanan ınsanları meclıse alabılıyor

aksavaşçı
10-12-2007, 19:55
bu soruyu Ulu Önderimiz Tayyip Erdoğan'a da sordular şöyle cevap verdi;
''Parti kapatılınca iş çözülmüyor.O partinin içindeki kişilere ceza verilmelidir.''

ben oy kullanmadım

sadeceali
10-12-2007, 20:17
kesinlikle kapatılmalı veya meclisten atılmalıdır!!!! teröristler!!!

Mehmet POLAT
10-12-2007, 20:31
kesinlikle kapatılmalı terör örgütüne destek çıkmaya çalışanların mecliste ve bu ülkede yeri yok...

tutu
10-12-2007, 21:11
kesinlikle kapatılmalı veya meclisten atılmalıdır!!!! teröristler!!!

aynen altına imzamı atıyorum ;) KAPATILMALIDIR

berg
10-13-2007, 00:01
bu soruyu Ulu Önderimiz Tayyip Erdoğan'a da sordular şöyle cevap verdi;
''Parti kapatılınca iş çözülmüyor.O partinin içindeki kişilere ceza verilmelidir.''

ben oy kullanmadım

eğer o ulu önderin dediği olsa idi şuan o önder tatilde mısır patlatıyo olcaktı.

Meftun
10-13-2007, 01:29
ne var biliyor musunuz daha önce o insanlar bu meclisten kovulmuş ama bakın bugün tekrar geliyorlar ve ders almadıklarını ispatlıyorlar.....bunları kapatsak ceza versek yarın bir başkası gene gelir....onlar doğu insanını sömürüyorlar....bizim doğuya destek olmamız gerekir ki bu politika doğruluğunu 22 temmuzda ispatladı....ben önce uyarılmalı sonra kapatılmalı dedim...uyarılmadan kastım aslında yapma etme demek değil çünkü anlamazlar....o partiyi kapatmakta haklı olduğumuzu tüm dünya ve kürt vatandaşlarımızın kabul edeceği bir uyarı şekli olmalı......

SAHILL35
10-13-2007, 07:07
demokrasiyi sadece kendimiz için isteyip,başkalarına gelince "atın-kesin-kapatın" dersek gerçek demokrat olamayız..
ayrıca meclis dışında kaldıkça daha da radikalleşirler ama meclise girince gördünüz mhp ile bile el sıkıştılar..
bence kapatılmasın..
mecliste kalmalılar ve sisteme entegre olmalılar..
hem onlarıda seçen millet..
bırakın farklıda olsa sözlerini söylesinler..
belki bazen bizi sinirlendirecek şeylerde söyleyecekler ama uzun vadede yumuşayıp meşru çizgiye gelmek zorunda kalacaklardır..
eğer somut bir eylem yaparlarsa tabii kapatılsın ama sadece söylemlerinde dolayı kapatmak anlamsız..
kapatırsınız yeni parti kurup yine gelirler..
baraj koyarsınız,bağımsız girip yine gelirler..
baskı,yasak ve kapatma çare değildir..
bence kapatmak yerine onlarıda kazanmak lazım..
somut eyleme dönüşmedikçe farklılıkları hoşgörmek lazım..
eminim onların içindede şiddeti ve terörü lanetleyeneler vardır ama içinde oldukları durumdan dolayı seslerini çıkartamıyorlar..
çünkü terör örgütü onları baskı altında tutuyor..
onların bu baskıdan kurtulup yasal sınırları kabul etmesi terör örgütünede en büyük darbe olur..
devletimiz,oraya oy veren vatandaşarımızıda kazanmış olur..
terörü şiddetle çözmeliyiz elbette..
ama siyasi bir partiyi ve siyasi bir meseleyi şiddetle çözemeyiz..
dağdaki teröristi yakalayalım hatta gerekirse vuralım..
ama insanların yasalara uyan siyasi demokratik haklarınıda verelim..
demokrasi hepimize lazım..
en kötü demokrasi en iyi militarist rejimden iyidir...

sadeceali
10-13-2007, 09:53
demokrasiyi sadece kendimiz için isteyip,başkalarına gelince "atın-kesin-kapatın" dersek gerçek demokrat olamayız..
ayrıca meclis dışında kaldıkça daha da radikalleşirler ama meclise girince gördünüz mhp ile bile el sıkıştılar..
bence kapatılmasın..
belki bazen bizi sinirlendirecek şeylerde söyleyecekler ama uzun vadede yumuşayıp meşru çizgiye gelmek zorunda kalacaklardır..
eğer somut bir eylem yaparlarsa tabii kapatılsın ama sadece söylemlerinde dolayı kapatmak anlamsız..
eminim onların içindede şiddeti ve terörü lanetleyeneler vardır ama içinde oldukları durumdan dolayı seslerini çıkartamıyorlar..
onların bu baskıdan kurtulup yasal sınırları kabul etmesi terör örgütünede en büyük darbe olur..

onları seçen de millet diyosun kardeş...onları seçen bu ülkenin bölünmesini isteyen ayrı bir MİLLET olmak isteyen insanlar...yapmayın lütfen..

SAHILL35
10-13-2007, 13:35
bence kapatılmasın..

onları seçen de millet diyosun kardeş...onları seçen bu ülkenin bölünmesini isteyen ayrı bir MİLLET olmak isteyen insanlar...yapmayın lütfen..
BİRİLERİDE BİZE "DEVLET VE REJİM DÜŞMANI" DİYOR..
ÖYLEMİYİZ? DEĞİLİZ..
dediğim gibi demokrasi herkes için..
ayrıca ben DTP lileri savunmadım..
istersen bi daha dikkatli oku yazımı..
bende senin kadar rahatsızım..
ama demokrasi dediysen çifte standart koymayacaksın..
ve tabii benim kast ettiğim yasalara saygılı olanlar..yoksa dağdaki terörist gebersin..canı cehenneme
anlatabildimmi?

tuğra_26
10-13-2007, 13:38
ne demek uyarılmalı ya adamlar resmen terörist yok ötesi bundan ya

Meftun
10-13-2007, 13:44

onlara oy verenlerin tamamı öyle değil....kürt halka diyorlar ki devlet sizi istemiyor size hiç birşey vermiyor tek umudunuz biziz..halka da aldanıyor....aralarında tek kelime türkçe bilmeyenler var aldatmak çok kolay...ama kazanmak da kolay...sadece hizmet götüreceğiz.....devlete güvenmelerini sağlayacağız....

SAHILL35
10-13-2007, 13:50

onlara oy verenlerin tamamı öyle değil....kürt halka diyorlar ki devlet sizi istemiyor size hiç birşey vermiyor tek umudunuz bizim..halka da aldanıyor....aralarında tek kelime türkçe bilmeyenler var aldatmak çok kolay...ama kazanmak da kolay...sadece hizmet götüreceğiz.....devlete güvenmelerini sağlayacağız....
HELAL OLSUN KARDEŞİM..NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMIŞSIN..AYNEN KATILIYORUM

kobbal
10-13-2007, 14:33
dahada kötüsü yapılabilir kapatılmak dışında

sadeceali
10-13-2007, 14:39
ben seni çok ii anlıyorum kardeşim... ayrıca dtpyi desteklediğini düşünecek kadar da salak değilim .. ama olaya birde şu açıdan bakın:

Eğer açıkça terörü ve bölücülüğü destekleyen bir oluşumu, yasalar dahilinde saf dışı bırakıp kapatırsanız; ve o tek kelime bile türkçe bilmeyen vatandaşlarımıza, " zamanında oy verdikleri,destekledikleri partinin, bu ülkenin zararına olduğunu ve tek amaçlarının başa geçip bu ülkeyi bölmek ve yok etmek olduğunu" anlayacakları şekilde açıklarsanız; hem partiyi kapatmış olursunuz hem buna tepki gösterecek vatandaşları uyarıp doğru yolu bulmalarını sağlarsınız hemde teröristlerin tek diplomatik ve politik kolunuda keserek çok ağır bir darbe vurursunuz...

kobbal
10-13-2007, 14:41
sağol kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum bu konuda

SAHILL35
10-13-2007, 14:46
ben seni çok ii anlıyorum kardeşim... ayrıca dtpyi desteklediğini düşünecek kadar da salak değilim .. ama olaya birde şu açıdan bakın:

Eğer açıkça terörü ve bölücülüğü destekleyen bir oluşumu, yasalar dahilinde saf dışı bırakıp kapatırsanız; ve o tek kelime bile türkçe bilmeyen vatandaşlarımıza, " zamanında oy verdikleri,destekledikleri partinin, bu ülkenin zararına olduğunu ve tek amaçlarının başa geçip bu ülkeyi bölmek ve yok etmek olduğunu" anlayacakları şekilde açıklarsanız; hem partiyi kapatmış olursunuz hem buna tepki gösterecek vatandaşları uyarıp doğru yolu bulmalarını sağlarsınız hemde teröristlerin tek diplomatik ve politik kolunuda keserek çok ağır bir darbe vurursunuz...
KARDEŞİM BU KONUDA FİKİRLERİMİZ FARKLI BİLE OLSA,
BZILARI GİBİ HAKARET ETMEDİĞİN VE ÇOK SEVİYELİ VE SAYGIN BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADIĞIN HATTA BENİM DÜŞÜNCELERİMİ ELEŞTİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
DEMEKKİ DÜŞÜNCELERİME DEĞER VERİP İNCELEMİŞSİNKİ ELEŞTİRİYORSUN..
SAĞOLASIN..
BEN ELEŞTİRİYE HER ZAMAN SONUNA KADAR AÇIĞIM..
HELE SENİN GİBİ SEVİYELİ VE SAYGIN Bİ ŞEKİLDE KENDİNİ İFADE EDEN KARDEŞLERİMLE GÖNLÜM DAİMA BERABER..
YAZDIKLARINI DİKKATLE OKUYUP DEĞERLENDİRECEĞİME EMİN OL...
HAYIRLI BAYRAMLAR...

sadeceali
10-13-2007, 14:57

KARDEŞİM BU KONUDA FİKİRLERİMİZ FARKLI BİLE OLSA,
BZILARI GİBİ HAKARET ETMEDİĞİN VE ÇOK SEVİYELİ VE SAYGIN BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADIĞIN HATTA BENİM DÜŞÜNCELERİMİ ELEŞTİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
DEMEKKİ DÜŞÜNCELERİME DEĞER VERİP İNCELEMİŞSİNKİ ELEŞTİRİYORSUN..
SAĞOLASIN..
BEN ELEŞTİRİYE HER ZAMAN SONUNA KADAR AÇIĞIM..
HELE SENİN GİBİ SEVİYELİ VE SAYGIN Bİ ŞEKİLDE KENDİNİ İFADE EDEN KARDEŞLERİMLE GÖNLÜM DAİMA BERABER..
YAZDIKLARINI DİKKATLE OKUYUP DEĞERLENDİRECEĞİME EMİN OL...
HAYIRLI BAYRAMLAR...

ne hakareti kardeşim... hepimiz bu memleketin "ak" insanlarıyız.. ortak yanlarımız, ortak değerlerimiz var ki bu çatı altındayız... umarım hepimizin kaderide ortak olur!! sanada hayırlı bayramlar kardeşim...

Meftun
10-13-2007, 15:33

aslında benim kastettiğim buydu yani direk kapatarak çözüm olmadığını görüyoruz....kapatsak kapatmakta haklı oluruduk ve bunu anlatmamız lazım....ben de diyorum ki o insanlara hizmet götürerek anlatabilirsin yoksa söyleyip dursan kimse inanmaz hatta dinlemezler bile...

kobbal
10-13-2007, 15:37
ya mecliste rezil kepaze ediceksin küfür ediceksin sandalyesine tutkal döküceksin anca böyle adam olurlar

sadeceali
10-13-2007, 15:45
:D tutkal... o da güzel

Onlybullet34
10-13-2007, 17:04
Tek Kelime "Kapatılmalı" .

sadeceali
10-13-2007, 21:45
off off bu memleket kendi içindeki bu sorunları halletmeden dışarıda işi zor!! ...

maviinsan
10-13-2007, 23:22
uyarılmalı hala devam ederse kapatılmalı

aksavaşçı
10-13-2007, 23:27
off off bu memleket kendi içindeki bu sorunları halletmeden dışarıda işi zor!! ...

kardeş o dtp zaten dış ülkelerin oyunu

havva55
10-13-2007, 23:49
HİÇ TEREDDÜTSÜZZ KAPATILMALII..BİZİM CANLARIMIZ YANDII ONLARR KARDEŞLERİMİE PKK DİEMEYİZ DIOLARR.KESİNLİKLE KAPATILMASII TARAFTARIYIMM

suvari
10-13-2007, 23:54
SÖZ VERDİKLERİ GİBİ İŞLERİNİ DEMOKRASİYLE ÇÖZECEKLERİNDEN EMİN OLSAK OTURSUNLAR OTURDUKLARI YERDE.AMA HERGÜN SEHİTLER UGURLARKEN EBEDİYETE BU ADAMLARA GEREKEN CEVAP VERİLMELİ...

HuRReM
10-14-2007, 00:13
Tüm partilerce ve YSK'ca uyarılmalı.Eğer uyarıya kulak asmamaya devam ederlerse tereddütsüz kapatılmalıdır.

berg
10-14-2007, 00:29
bence kapatılmasın..

kardeş seni şiddetlle kınıyorum... oraya sadece oy verenlerin hepsi hayin değil çünkü bil ki beytüşşebap katliyamı niye yapıldı 68 vatandaşımız niye öldü... eminim bunları biliyorsundur eminim sen okadar baba yiğitsinki kafana sıkılmaya jarjora alınmış kurşunu gördüğün halde oyunu dtp'ye vermezdin ama bir çok insan senin kadar delikanlı değil....

MHAKANM
10-14-2007, 16:37
kapatılmalı
böyle şahısları siyasete sokmak çok yanlış
bunlar konuşarak bir şeyleri anlamıyorlar
bunlar silahtan savaştan haz alıyorlar

anatolia
10-14-2007, 16:41
sorman hata tabikide kapatılmalı o teröristlerin orda olduğunu düşündükçe hatta maaş aldıklarını düşündükçe sinir oluyorum >:(

HAKK_DAVA
10-14-2007, 17:04
ESSELAMU ALEYKÜM Kardeşlerim. Ne kadar terörü mecliste temsil etselerde, hala doğuda yaşayan kardeşlerimiz onların kendilerini temsil ettiğini düşündüğünden dolayı sert bir dille uyarılmalı. Ve yaptıkları ve savundukları halkımıza anlatılmalı. Bu insanlar kendilerini kürt diye tanıtıyorlar. Eğer doğudaki kardeşlerimiz şehitlerimize biraz olsun acı duyuyorlarsa kendilerini MÜSLÜMAN olarak tanımlamalıdırlar. Hiçbir kesimde Türk-Kürt ayrımı olarak tanımlama yapılamaz...

aknet
10-16-2007, 18:01
dtp gerçekten doğuda çoğunluğu olan bi parti eğer kapatılırsa veya karşı çıkıp ezmeye çalışılırsa daha çok insan topliçaklardır bence herşeyde sabır ile beklenmeli şuan a kadar kimse onlarla konuşmadı AK parti ile yeni bir yapılanma oluştu doğu da orasıda gelişiyo inşallah zamanla kendileri kaybolaçak bitecektir....

sabır sabır sabır!...

fatih
10-17-2007, 12:47
kapatılmalı ama kapatılsa bile bişey farketmez farklı isimde yine birleşirler

kadimcengiz
10-17-2007, 16:29
KAPATILMALI

maviinsan
10-17-2007, 17:00
kapatılmalı ama kapatılsa bile bişey farketmez farklı isimde yine birleşirler

haklısın.Daha önce de dep,dehap,hadep falan vardı .hepsini kapattık.şimdi de dtp yi açtılar

mülayim
10-18-2007, 12:31
Kapatılmamalı.Kapatılacaksa neden kurulmalarına müsaade edilir ki.ANLAMIYORUM.
Tabi kurulmasına müsaade edilmesinin çeşitli nedenleri var.Adamlar ilk olarak 1995 te parti kurduğunda, REFAH PARTİSİ çok güçlüydü ve devlet özellikle doğu ve füney doğuda güçlü olan REFAHI engellemek için o zaman HADEPİ kurdurmuştu.ki öyle yaparak zaten REFAHIN alabileceği 25-30 milletvekillik 11-12 ye düşürülmüştü.
yani devlet baba, yani REJİM, DEHAPI MÜSLÜMAN kesime oranla daha tehlikesiz görüyordu.

Arkadaş biz kendimizle çelişiyoruz.

BÖYLE OLUNCA TABİ Kİ DAHA ÇOK VATAN EVLADIMIZ ŞEHİT DÜŞECEK.

HOGE_MERA
10-18-2007, 12:41
Zihniyet şahıslarda değişmediği sürece kurumlarda değişmez. Başbakanımızın dediği gibi ceza verilecekse şahıslara verilmeli.
Dayatma, kapatma çözüm değildir.

sumeyra_tonkal
10-18-2007, 13:55
sn.Başbakanımız her zaman ki gibi çok dogru söylemiş tabi kapatmak çözüm olmaz ne kadar üstüne gidilirse o kadar degerli olur en iyisi zamana bırakmak ve dogu insanını kazanmaya çalışmak bunun için hepimizin ayrı ayrı
çalışması lazım herşey devletten beklenmez dimi?

BİZ DOGUSUYLA BATISIYLA BİR MİLLETİZ HERKEZ BİR GÜN BUNU ANLICAK.

ismet
10-19-2007, 19:09
uyarılmalı daha sonra kapatılmalı

ya ben anlamıyorum tamam dtp nin meclise girmesine birşey demiyorum. Aslında DTP nin meclise girmesi gerekli çünkü güneydoğudaki sorunları anlatarak güneydoğuyu meclise taşıyabilirdi. ama dtp ne yaptı kürt sorununu çözmeye çalışmadı buradaki teror olaylarını göstermedi üstünü kapattı hatta olayı gerçekleştirenlerin cenazelerine gitti cesetleri aradı dağlarda. Bizler PKK TERORİSTTİR dedik onlar çocuklarımıza terorist diyorlar dediler. bizler operasyon yapalım cani teror örgütünü yok edelim dedik onlar operasyon yapmayalım diyorlar.

İlk başta söylediğim gibi güneydoğudaki bir sorunu güneydoğudan bir parti katılarak anlatabilir çözüm yolları sunabilir ama bunu doğru bir şekilde yaparsa ama dtp bunu çok kötü bir şekilde yaptı ve tepki topladı yaptıkları çok yanlış önce uyarılmalı saha sonra kapatılmalı uyarıldıktan sonra duracaklarını da pek sanmıyorum ama önce uyarı verilmeli sonra kapatılmalı

Ülkemizde birçok siyasi parti var siyasi görüş var sağ sol düşünceler çatıştı zamanında bizler chp ile çok tartıştık ama konu vatan millet olduğu zaman kimse hayır demiyor. başka konularda görüş ayrılıklaır kurulabilir ama kim olursa olsun vatan millet gibi konularda ortak düşüceye giriyor ama dtp bunu yapmıyor yasal olmayan eylemler gizliden destekler gibi şeyler yapıyor dtp güneydoğunun sözcülerinden birisi olmalı güneydoğuda sorun çıkaran birisi değil bu arada PKK ya üye olan da destekleyende onun çocuğu da TERORİSTTİR

sadeceali
10-20-2007, 17:36
bence kapatılmasın..

kardeş seni şiddetlle kınıyorum... oraya sadece oy verenlerin hepsi hayin değil çünkü bil ki beytüşşebap katliyamı niye yapıldı 68 vatandaşımız niye öldü... eminim bunları biliyorsundur eminim sen okadar baba yiğitsinki kafana sıkılmaya jarjora alınmış kurşunu gördüğün halde oyunu dtp'ye vermezdin ama bir çok insan senin kadar delikanlı değil....

kardeş tamamda...kaç insanı silahla oy vermeye tehdit edebilirsinki?? 10? 100? 1000? bu iş tehditle olacak iş değil ki....tamaman propaganda....

berg
10-20-2007, 21:53
bence kapatılmasın..

kardeş tamamda...kaç insanı silahla oy vermeye tehdit edebilirsinki?? 10? 100? 1000? bu iş tehditle olacak iş değil ki....tamaman propaganda....

kaç insan tehtit edil di ? kaç vuruldu ? bilemem fakat bunlar oldu... ama propaganda diyorsan sende daha iyisini yap ki adamlar oy alamasın ....fakat tek bildiğim bu dtp'nin kapatılması ile sorun çözülmez ... önmeli olan fikirler ... ama asla kimseyi ikna etmeden fikirlrini silemezsin.... önemli olan şartların olgunlaşması ile dtp zihniyetini türkiye cumhuriyetinin siyesi tarihinden silmektir.

sadeceali
10-21-2007, 13:08
bence kapatılmasın..

kaç insan tehtit edil di ? kaç vuruldu ? bilemem fakat bunlar oldu... ama propaganda diyorsan sende daha iyisini yap ki adamlar oy alamasın ....fakat tek bildiğim bu dtp'nin kapatılması ile sorun çözülmez ... önmeli olan fikirler ... ama asla kimseyi ikna etmeden fikirlrini silemezsin.... önemli olan şartların olgunlaşması ile dtp zihniyetini türkiye cumhuriyetinin siyesi tarihinden silmektir.

kardes öle ama...bunlar1n olmasi için daha çok akp hükümeti lazim.....

zafer
11-01-2007, 23:58
hiç beklemeye gerek yok kapatılsın

erenon
11-02-2007, 00:24
kapatmaya hayır zaten toplumu özgürleştirdikçe dtp marjinalleşecektir bu yüzden dtp yi kapatmak ona prim kazandıracaktır ARTIK BASKICI PARTİ KAPATMACI 12 EYLÜL DÜZENİN FAŞİST EĞİLİMLERİNİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ,terörsüz ve mutlu bir türkiye ye giden yol özgürlükleri kısıtlamamaktan geçiyor,işimizi biz iyi yaparsak dtp gibi mhp gibi faşist partiler ki, birisi kürt faşisti birisi türk faşistidir arada hiç bir fark yok ...marjinalleşeceklerdir toplum tarafından dışlanıp belki barajı bile geçemeyecek hale geleceklerdir

scheriff30
11-02-2007, 18:38
şehitlerimizin kanını akıtan örgütü terörist olarak adlandırmayan vede çıban başı olan bir partinin o şerefli mecliste yeri yok bence

R.T.E.
11-18-2007, 10:44
DTP kapatılmamalıdır.
bunun 2 sebebi var.
1 bu adamların elinden mikrofonu almış ve silahı vermiş olursunuz.
2 özgürlüğe gölge düşürmüş oluruz.
herkes siyaset yapabilir PKK bile.
şerefsiz de olsalar hain de olsalar hala bu ülkenin vatandaşı mıdırlar:ewet
o halde biz seçimle meclise gelmiş hiç kimseyi oradan çıkaramayız.
ingilterede bir kaç küçük grup terör örgütü bu yolla bitirildi.
ETA yı hepiniz bilirsiniz.
ETA nın başındaki isme milletvekilliği vaadi verilip öyle durdurmaya calışmışlardı 70lerde80lerde
bir arkadaş MİLLİ ŞEF döneminden filan bahsetmiş.
çok haklı. o kadar baskıcı olundu ki o sırada batıda da bilerce kürt vatandaşımız vardı hepsi kaçtı diğer tarafa.
bence kapatılacak. ben istemiyorum ama derin devlet rahatsız. kapatılacak.
ama çok fırsatlar kaçacak çooook

sadeceali
11-18-2007, 13:19
kardeşim haklısın ama.. biyerden bu işin ucundan tutup bitirmek gerekir... askeri yollardan olmuyosa diplomatik ve siyasi yollardan olacaktır... başka yolu yok...

unnamed
11-18-2007, 16:54
arkdaşlar kapatılmamalı kapatsanız gidecekler yeniden parti kuracaklar önemli olan bunların zihniyetini değiştrdmek kapatsak daha çok diş bileyecekler yada dağa çıkıp nefret kusmaya devam edecekler önemli olan onları etkisiz hale getirmek ideolojilerini yıkmak

bayonet
11-18-2007, 19:10
TABİİDE KAPATIMALI AMACLARI AP ACIK ORTADA DEGİLMİ PKK=DTP İŞTE OLAY BUDUR TABİKİDE KAPATILMALI KÜRTLERİ KORUMAK AMACIMIZ DİYOLAR AMACLARI PKK YI KORUMAK PKKLI LARI MECLİSTE İSTEMİYORUMMM

MemleketiM
11-18-2007, 19:21
Dtp kapatılsa ne olcak.. Bu gün doğan bişr Kürt çocuk 18 yıl sonra oy kullanmayacak mı? peki sizce dtp partisi kürtlerin aldığı oy oranını kasdederek söylüyorum ve bir kürt ailede 10 çocuktan az çocuk yok ... bu durumda yakın zamnada tüm ülkenin iktidarı dtp gibi bir partinin elinde olacak zatenn..

buyurun ne yapmalıyız?

akrebin kıskacı
11-20-2007, 16:06
SÖZ KONUSU PARTİ KAPATILMAMALI...BU OYUNA GELİNMEMELİ..

hayataAKartı
11-20-2007, 16:13
SÖZ KONUSU PARTİ KAPATILMAMALI...BU OYUNA GELİNMEMELİ..

+ 1

sadeceali
11-24-2007, 16:36
başta kapatılmalı diyordum... bu anket ilk açıldığnda ama sonra durum değişti benim için... anladım ki bunların amaı tamamen TERÖR!... eğer kapatırsanız... şimdi diplomatik yolla mücadele eden "diplomatik teröristler" yarın ellerine silah alıp dağa çıkacaklar... o zaman durum daha kötü!1

aysnr_55
11-24-2007, 17:33
kesinlikle kapatılsın... >:(

sadeceali
11-25-2007, 12:06
bak aysnr kardeşim kapatılması ilk başta bakıldığında iyi gibi duruyor farkındayım...ama olaya birde şu açıdan bak...bu adamlar pkk nın diplomatik kısmını temsil etmeye çalışıyo. pkknın dağda alamadığını onlar burda siyaset yaparak almaya çalışıyor... genel kurul toplantılarında demokratik özerklik istiyoruz diyorlar.... bunun anlamı kürdistanı bize verin demektir.... onlar böyle daha çok uğraşırlar... en azında böyle kimsenin canına bişey olmuyo... o yüzden kapanmamasıı daha mantıklı... başbakanımız da böyle düşünüyor zaten...

mehmet5656
12-02-2007, 03:38
şimdiye kadar kapatıldıda ne değişti, parti kapatmak çare değil arkadaşlar, önemli olan, onları destekleyen kitlelerin desteğini çektirmek, bunu da ak partimiz bir kısmını başardı, inşallah dahada başarır yeterki demokrasiden özgürlükten şaşmayalım.