Orijinalini görmek için tıklayınız : SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU
BENCE KURULMALI GEC BILE KALINDI
BENCE MUSLUMANLAR KUARASA SIYONIST DEVLETLER KORKAR
hayir, zannetmiyorum. cunku su andaki muslumanlar devletlerin cogunun basindakiler zaten musluman degil.
belki d-8 falan mantıklı iyi projelerdi ama hayata geçirilemiyor...vakti zamanında gördük..kaddafi olayları falan...ayrıca gerçekten bir çoğunun başındakiler abd kölesi olmuş bkz: kuveyt
Bu konu üzerinde sayin erbakan hoca cok durdu ama hayata gecirilemedi..acikcasi kardeslerine(filistin) zulmü gören ülkelerle nasil bir birlik kurulabilir tartisilir..
arap birligi varda ne oluyor..gerci olay halkta bitmiyor, olay yönetenlerde bitiyor, yönetenlerde kukla olunca herseye duyarsiz kaliniyor...
ikö(islam konferansi örgütü) bir nevi bu birligin altyapisi..sagolsun ekmeleddin hoca cok calisiyor insallah o calismalarin meyvesi alinir..
r.tayıp erdogan onderlıgınde
kayısıkentli44
09-20-2007, 01:08
kurulsun birde bunu deneyelim.. ;)
Parantez
09-20-2007, 01:09
hayir, zannetmiyorum. cunku su andaki muslumanlar devletlerin cogunun basindakiler zaten musluman degil.
;D bencedeee
inanmiyorum 12 kisi evet demis :o :o :o :o
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 01:21
mavera arkadaşın dediği gibi Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN hoca bunu üzrinde çok durdu hatta islam dinarı çıkaralım d-8 kuralımdedi .. ab euro ya geçti hoca hep diyo keşke beni şu siyonistlerden önce kendi halkım anlasa... anlanmaz biliyorum tarihete hep böyle olmuştur fakat eminim hoca misyonunu tamamlayıp son nefesini imanla verdikten sonra her kes ah hoca deyecek...
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 01:22
islam birliği şartır...müminler kardeştir ... küfür tek milletir...
TÜRK EVLADI
09-20-2007, 01:27
Zamanında Necmettin Erbakan'da D-8'i kurmuş ve ilişkiler hızla gelişmişti ama birlik kurulduktan sonra 8 devletin hepsinde de darbe oldu yada liderler öldürüldü!
İzin vermediler kurulmasına!
Ama ülkesini milyondolarlar vererek 30 bin Amerikan askerinin korumasına bırakıp askerlik yapmayan Suudi Arabistanla, yüzde 25'i Hristiyan olmuş ajanlarla dolu Mısır'la yada sünnilerden nefret eden İran'la, aynı zamanda neredeyse BATI'dan bile daha çok din İSLAM DÜŞMANI barındıran Türkiyemizle nasıl birlik kurulacak diye düşünüyorumda pek aklıma yatmıyor aslında...
mavera arkadaşın dediği gibi Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN hoca bunu üzrinde çok durdu hatta islam dinarı çıkaralım d-8 kuralımdedi .. ab euro ya geçti hoca hep diyo keşke beni şu siyonistlerden önce kendi halkım anlasa... anlanmaz biliyorum tarihete hep böyle olmuştur fakat eminim hoca misyonunu tamamlayıp son nefesini imanla verdikten sonra her kes ah hoca deyecek...
erbakan hocayi severiz, sevmeyiz ama bu faaliyetinin gerceklesmesi cok güzel olurdu..cok güzelde bir giris yapmisti ama malum 28 subat süreci girdigi icin devami gelmedi..
acikcasi o zaman cok umutluydum ama simdi bu umudum tam anlamiyla tükendi..
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 01:31
erbakan hocayi severiz, sevmeyiz ama bu faaliyetinin gerceklesmesi cok güzel olurdu..cok güzelde bir giris yapmisti ama malum 28 subat süreci girdigi icin devami gelmedi..
acikcasi o zaman cok umutluydum ama simdi bu umudum tam anlamiyla tükendi..
zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır... zafer inanlarındır ve o zafer yakındır inşallah...
Geç Bile Kalındı Kurulmakta...İnşallah Kurulur. ;)
yasinkirac
09-20-2007, 02:06
başka bi söze gerek yok.inşallah ah hoca demiyecegiz.
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 02:09
başka bi söze gerek yok.inşallah ah hoca demiyecegiz.
inşallah ah hoca demeyiz... ama ??? inşallah
yasinkirac
09-20-2007, 02:11
hocamın her zaman yeri ayrıdır bende.şimdi ögrencileri sayesinde ülkemiz bu refah içinde.eminim erbakan hocam bu konuda ögrencilerine çokca ders vermiştir.bundan hiç bir şüphem yok
hocamın her zaman yeri ayrıdır bende.şimdi ögrencileri sayesinde ülkemiz bu refah içinde.eminim erbakan hocam bu konuda ögrencilerine çokca ders vermiştir.bundan hiç bir şüphem yok
tabi tabi! ama hoca hala daha dersini alamadi en son 22 temmuz da dersini aldi ama sanirim yeterli gelmedi 8)
yasinkirac
09-20-2007, 02:18
tabi tabi! ama hoca hala daha dersini alamadi en son 22 temmuz da dersini aldi ama sanirim yeterli gelmedi 8)
hoca ve başbakanım çok zeki insanlar.o konuşmalarda bana göre bir plan vardı ve o da tuttu.22 temmuz hocaya verilen bir ders degildir.chp ve askere verilen bi derstir.
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 02:21
[b]ya çok komiksin ;D ;D güldüm ... mutlu oldunmu ... >:( >:( ben bu konuda bilhassa zatı muhterminizle tartışmayacam...
bir ayet: اِنَّ الَّذينَ يُبَايِعُونَكَ اِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللّهَ يَدُ اللّهِ فَوْقَ اَيْديهِمْ فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّمَا يَنْكُثُ عَلى نَفْسِه وَمَنْ اَوْفى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللّهَ فَسَيُؤْتيهِ اَجْرًا عَظيمًا
Fetih/10. Muhakkak ki sana biat edenler ancak Allah'a biat etmektedirler. Allah'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de Allah ile olan ahdine vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükâfat verecektir
bir hadis:* Ebu Saidi’l-Hudri (r.a.) anlatıyor: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki, “Bilesiniz, kıyamet günü ahdini tutmayan her vefasıza vefasızlığın derecesine uygun bir bayrak dikilecek böylece vefasızlığı teşhir edilecektir.”
hoca ve başbakanım çok zeki insanlar.o konuşmalarda bana göre bir plan vardı ve o da tuttu.22 temmuz hocaya verilen bir ders degildir.chp ve askere verilen bi derstir.
kardes bu yazdigina kendin inaniyromusun..yok oyundu yok tuttu..hoca elinden geleni yapti ak partinin önünü kesmek icin halkta ona oyunu degil, oyunun zekatini verdi..
hoca, ak partinin önünü kesmek icin marjinal kanallara bile cikti..marjinal kanllarda ak partiden ne koparirsak kardir diye gecmiste demediklerini birakmadiklari hocaya kapilarini acti..
hoca partimize, partimize oy verenlere agzina geleni söyledi, onlara cehennem bileti verdi ama secimden yenilgiyle ayrilinca sizin gibi sempatizanlari hemen ak partinin zaferinden nemalanmaya calisiyor..
ak partinin ,milli görüsle uzaktan yakindan alakasi yoktur bu basari ak partinin basarisidir, milli görüsün degil milli görüsün partisi saadet partisidir oy oranida bellidir...;)
[b]
ya çok komiksin ;D ;D güldüm ... mutlu oldunmu ... >:( >:( ben bu konuda bilhassa zatı muhterminizle tartışmayacam...
bir ayet: اِنَّ الَّذينَ يُبَايِعُونَكَ اِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللّهَ يَدُ اللّهِ فَوْقَ اَيْديهِمْ فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّمَا يَنْكُثُ عَلى نَفْسِه وَمَنْ اَوْفى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللّهَ فَسَيُؤْتيهِ اَجْرًا عَظيمًا
Fetih/10. Muhakkak ki sana biat edenler ancak Allah'a biat etmektedirler. Allah'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de Allah ile olan ahdine vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükâfat verecektir
bir hadis:* Ebu Saidi’l-Hudri (r.a.) anlatıyor: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki, “Bilesiniz, kıyamet günü ahdini tutmayan her vefasıza vefasızlığın derecesine uygun bir bayrak dikilecek böylece vefasızlığı teşhir edilecektir.”
o da güzel..simdi ben cehenneme bilet mi aldim 8)..bir dahaki secimde sp ye oy verirsem cennete bilet alabilir miyim kardesim ;)
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 02:36
orası öyle bir yer ki kimsenin babasını hadine düşmemiş oraya arsa parsellemek... ayrıca ben munakaşa için değil ama muhterem ben sana böyle bişi dedimmi ? ayet ve hadisler size bunu mu hatırlatıyo...
orası öyle bir yer ki kimsenin babasını hadine düşmemiş oraya arsa parsellemek... ayrıca ben munakaşa için değil ama muhterem ben sana böyle bişi dedimmi ? ayet ve hadisler size bunu mu hatırlatıyo...
yok hani dini bilgin fazlan ya! hemen konuya hadis ve ayetleri yapistiriyorsun o babta sordum belki bilginiz vardir diye ;)...
konu erbakan olunca niye bu kadar celalleniyorsunuz..oda senin, benim gibi fani birisi..oda yanlis yapar, oda hata yapar ama siz öyle bir savunuyorsunuz ki acaba diyorum günaha filan mi giriyoruz!..
yaw suleyman bin muhammed daha genc, ogrenmeye calisiyor, cok azimli, cok istekli. zamanla kendi de yanlislarini gorecektir. hem ona siz demeye gerek yok ki ::)
yaw suleyman bin muhammed daha genc, ogrenmeye calisiyor, cok azimli, cok istekli. zamanla kendi de yanlislarini gorecektir. hem ona siz demeye gerek yok ki ::)
oradaki sizden kastim o arkadas ve türevleri kardes..dikkat et yukarida bir arkadas daha savunmus o yüzden cogul kullandim..
ayrica ben arkadasi elestirmiyorum ki, yazdiklarini elestiriyorum..yoksa onun azmini, sevkini kirmak haddime degil..insallah zamanla bazi seyleri daha iyi idrak edecek..
bende eskiden cok milliyetci biriydim hatta kafatasi milliyetcisi diyebiliriz yabancilara düsman gözüyle bakar, kürtleri bölücü olarak görürdüm tabiki bu milliyetci bir cevreden gelmemden kaynaklaniyordu ama zaman bana cok sey ögretti simdi o günleri düsünyürumda dudagimda tatli bir tebessüm kaliyor..
süleyman-bin-muhammed
09-20-2007, 03:09
oradaki sizden kastim o arkadas ve türevleri kardes..dikkat et yukarida bir arkadas daha savunmus o yüzden cogul kullandim..
ayrica ben arkadasi elestirmiyorum ki, yazdiklarini elestiriyorum..yoksa onun azmini, sevkini kirmak haddime degil..insallah zamanla bazi seyleri daha iyi idrak edecek..
bende eskiden cok milliyetci biriydim hatta kafatasi milliyetcisi diyebiliriz yabancilara düsman gözüyle bakar, kürtleri bölücü olarak görürdüm tabiki bu milliyetci bir cevreden gelmemden kaynaklaniyordu ama zaman bana cok sey ögretti simdi o günleri düsünyürumda dudagimda tatli bir tebessüm kaliyor..
türevleri ha .... ;D ;D ;D walla çok komiksin... bizim türevlerimiz ne imiş merak ettim..
maviinsan
09-20-2007, 20:45
İslam dünyası ile çok yakın ilişki kurmalıyız.BU daha sonra bir birliğe dönüşür mü bilemem..
kesnlikle kurulmalıdır çünkü so olrak halife bizdeydi halifelik kaldırılınca müslümanları temsil edecek kimse kalmadı bu yüzden tüm zulümler müslümanlara yapılmaya başlandı bence en yakın zmanda müslüman birliği kurulup tüm dünyadakı müslümanların bu irliğe bağlanması şart
subcomandante
09-20-2007, 22:54
kurulsun sonrada mezhep çatışmaları tavana vursun...
KARAHANLI
09-20-2007, 23:19
...
subcomandante
09-20-2007, 23:20
bedevi araplar var şehirli şeyh hüseyinin arapları var...
hepsi farklı...
Onlybullet34
09-20-2007, 23:28
Avrupa Birliği gibi büyük bir birlik kuramayız tam birliktelik yapamayız.Bizim durumumuz diğer müslüman ülkelerden farklı bizi istemezler sanırım.
oguzdesouza
09-21-2007, 00:01
müslüman birliği kurulursa Avrupa birliği iyice kudurur.Bizim laik basınımız herhalde kafayı yer herhalde. :D
kurulsa iyi olur ama buna ne avrupalılar izin verir nede bizim içimizdeki köstebekler ,birlik sağlansa bile arap devletlerine güven olmaz adamı anında satarlar çok zor birlik olsayda ırakta müslümanlar birbirine girmez amerikaya girerlerdi kardeş kardeşi vurmazdı
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 13:56
Kurulmasına şiddetle karşıyım. Araplar bizim 1. Dünya Savaşı'nda kutsal toprakları kaybetmemize neden oldu. Hattâ, Kanal Seferi'nin bile kaybedilmesinde 1. derecede rol oynamışlardır dense, çok da yanlış olmaz. Müslümanlar gelip bize karşı savaştılar.
ewt savaşırlar tebi sen turan diye saçmasapn bir düşünceyi ortaya koy her nekadar kabul edilmesede turan çok etkiliolmuştur... senmmisaki milli diye sınırlarını çiz yemende ki kardeşime filistinde ve hicazda kardeşime dekiartık siz osunuz biz buyuz de sonra vefa bekle bu konu böyle basit değil kardeş...ve ne yazık öyle bi devletizki hala bu hatalrın üstünü örtmeye çalışıyoruz yanlış yapılmıştır orda dense savaşmı çıkar...
hepsi farklı...
şeyh hüseyin son hicaz valisidir ve ürdün kralı kral abdullahın babasıdır... bu dam sonradan çok pişman olmuştur ve abdulhamithanın kurtlarla dansı kiitabında -mustafa armağan bunu belgeler ispatlamıştır...saygılarımla ....
şeyh hüseyini hayırla yad ediyorum...
maviinsan
09-21-2007, 18:11
Arapların bize isyan etmesinin sebebi bizim turancılık düşüncemiz değildi.ARAbisyandaki bir bedevinin enver paşa'nın düşünceleriyle nasıl ilgisi olabilir???
Misaki milli haritası arapları dışlamıyordu.Arapların yaşadığı yerlerin geleceği halk oylaması ile belirlenecekti.AMA referanduö yapılamadı.YApılamazdı da zaten...
Şerif Hüseyin'e gelince.;Kendisi ingilizlerin altınlarına aldanıp Arap krallığı kurmak amacıyla osmanlı'ya ayaklanmıştır.Hatta savaştan sonra Şam'a gelip çeşitli faaliyetlerde bulundu ama başaramadı.Oğulları bikaç Arap ülesine kral oldu,ürdün,ırak vs...
Daha sonra kendisi de iktidarını kaybetti. Sürgüne gönderildi.Sürgüne gittiği yer ise KIBRıS adasıdır.BU sırada Rauf Denktaş'ın babası ile sıkı dost olurlar.Ona yaptığı hatadan duyduğu pişmanlığı belertse de artk iş işten geçmişti...
BUndan dolayı ben kendisini hayırla yad etmiyorum!..
loneliness
09-21-2007, 18:13
araplar türkiye yi müslüman bir ülke olarak dahi kabul etmezken nerde müslüman birliği zaten islam konferansı örgütü var çalışsa o iyi çalışır o dahi etkin değil...
Onlybullet34
09-21-2007, 18:27
Avrupa Birliği gibi büyük bir birlik kuramayız tam birliktelik yapamayız.Bizim durumumuz diğer müslüman ülkelerden farklı bizi istemezler sanırım.
Laiklik tek bizim ülkemizde var.
maviinsan
09-21-2007, 18:34
Nasır döneminde Mısır da,laiklik vardı ama tutmadı.Saddam döneminde de az biraz laiklik vardı
ve bu liderlerin ortak özellikleri pan arabist ve biraz da sosyalist kökten gelmeleridir
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 20:51
Arapların bize isyan etmesinin sebebi bizim turancılık düşüncemiz değildi.ARAbisyandaki bir bedevinin enver paşa'nın düşünceleriyle nasıl ilgisi olabilir???
Misaki milli haritası arapları dışlamıyordu.Arapların yaşadığı yerlerin geleceği halk oylaması ile belirlenecekti.AMA referanduö yapılamadı.YApılamazdı da zaten...
Şerif Hüseyin'e gelince.;Kendisi ingilizlerin altınlarına aldanıp Arap krallığı kurmak amacıyla osmanlı'ya ayaklanmıştır.Hatta savaştan sonra Şam'a gelip çeşitli faaliyetlerde bulundu ama başaramadı.Oğulları bikaç Arap ülesine kral oldu,ürdün,ırak vs...
Daha sonra kendisi de iktidarını kaybetti. Sürgüne gönderildi.Sürgüne gittiği yer ise KIBRıS adasıdır.BU sırada Rauf Denktaş'ın babası ile sıkı dost olurlar.Ona yaptığı hatadan duyduğu pişmanlığı belertse de artk iş işten geçmişti...
BUndan dolayı ben kendisini hayırla yad etmiyorum!..
MEHMETÇİĞİN MİDESİNDE ALTIN VAR PALAVRASINA KANIP YEMEN CEPHESİNDE ESİR DÜŞEN MEHMETÇİKLERİN KARINLARINI DEŞİP ALTIN ARAYAN ZAVALLILARDIR BUNLAR...
AYRICA BU ŞERİF HÜSEYİN LAWRENCE İLE BAYA Bİ KANKİYDİ...
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 21:20
Türkleri çok seviyorum. Tarih boyunca kahramanlıklarıyla, cesaret ve atılganlıklarıyla kendilerini kabul ettirmişlerdir. Milli ve manevi değerlerine bağlıdırlar. Dostluklarına güvenilir, düşmanlıklarından korkulur...
Tarih boyunca İslâm alemi Türklerden faydalanmıştır. Türkler güçlü oldukça İslâm alemi rahat ve huzur içinde olmuştur; zayıfladıkça, İslâm alemi ezilmiş ve horlanmıştır. Türkler İslâm'ın koruyucu gücü olmuşlardır.
Ancak ne yazık ki, bazı İslâm ülkeleri, emperyalist güçlerin oyununa gelerek Türklere ihanet etmişlerdir. Türklere ihanet ederek arkadan vuranlar belasını bulmuştur. Bugün bazı İslâm ülkelerindeki çıkmazlar ve sıkıntılar, bu tarihi hatanın bedelidir
Şimdi gururla söylemek istiyorum ki, Çeçenler tarih boyunca Türklere bağlı kalmışlar ve tarihin hiçbir döneminde ihanet etmemişlerdir.
Bugün ise, Türkiye'yi yönetenler o yüce değerlerden çok uzaklar. Halbuki Türk milleti, maddi ve manevi değerlerine bağlı olduğu sürece yücelmiş ve yükselmiştir. Ve dünya tarihinin akışına yön vermişlerdir.O yüce değerlerden ayrıldıkça küçülmüşler ve sıkıntılara düşmüşlerdir.Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir."
HAVA TÜMGENERAL CEVHER DUDAYEV
KARAHANLI
09-21-2007, 21:47
Kurulmasına şiddetle karşıyım. Araplar bizim 1. Dünya Savaşı'nda kutsal toprakları kaybetmemize neden oldu. Hattâ, Kanal Seferi'nin bile kaybedilmesinde 1. derecede rol oynamışlardır dense, çok da yanlış olmaz. Müslümanlar gelip bize karşı savaştılar.
ewt savaşırlar tebi sen turan diye saçmasapn bir düşünceyi ortaya koy her nekadar kabul edilmesede turan çok etkiliolmuştur... senmmisaki milli diye sınırlarını çiz yemende ki kardeşime filistinde ve hicazda kardeşime dekiartık siz osunuz biz buyuz de sonra vefa bekle bu konu böyle basit değil kardeş...ve ne yazık öyle bi devletizki hala bu hatalrın üstünü örtmeye çalışıyoruz yanlış yapılmıştır orda dense savaşmı çıkar...
hepsi farklı...
şeyh hüseyin son hicaz valisidir ve ürdün kralı kral abdullahın babasıdır... bu dam sonradan çok pişman olmuştur ve abdulhamithanın kurtlarla dansı kiitabında -mustafa armağan bunu belgeler ispatlamıştır...saygılarımla ....
şeyh hüseyini hayırla yad ediyorum...
TÜRK EVLADI
09-21-2007, 21:47
Süeyman Bin Muhammed ;
Kardeş sen ne vefasından bahsediyosun?
Araplar kadar bizden nefret eden hain insanlar varmı?
İngilizler 1800 lerin sonunda Arabistan'ı işgal edince tek bir yer kaldı alınmadık orasıda Mekke'ydi!
Mekke'yi Araplar İngilizlere vermeyi kabul ettiler ama arapların o kutsal mekanı yalakalık için bir anda satmasına ramen Hz.Muhammed'in ayak bastığı o toprakları Cesur bir Türk Paşası ve onunla beraber 3000 Türk askeri korudu!
Düşün ki Anadolu da ne sıkıntılar çekerken aynı zamanda arapların savunamadığı mübarek toprakları savunduk!
Turan Birliğine saçma diyen sen dünyanın en hain insanlarıyla anlaşma yapmamızı mantıklı görüyosun!
Ben istemezmiyim Peygamberimiz yolunda bir birlik kurulsun ama cesur düşman namert dostan daha iyidir bunuda bil!
Bize Araplar ne zaman yardım etmiş?
Kim Kime vefa göstermemiş?
Bunları okuyup gelmen ve dostunu düşmanını tanıman dileğiyle?
Ha bu arada hikayenin sonunda ne olduğunu merak edersen eğer ;
O birlik kurmayı önerdiğin araplar ve işgalci ingilizler 3 bin Türk askerinin zorda olsa zaptedip kafalarını kestikten sonra ibret olsun diye Kabenin duvarlarına astılar!...İşte atalarımız arapların savunamadığı topraklar için bu duruma düştü...
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 22:03
Süeyman Bin Muhammed ;
Kardeş sen ne vefasından bahsediyosun?
Araplar kadar bizden nefret eden hain insanlar varmı?
İngilizler 1800 lerin sonunda Arabistan'ı işgal edince tek bir yer kaldı alınmadık orasıda Mekke'ydi!
Mekke'yi Araplar İngilizlere vermeyi kabul ettiler ama arapların o kutsal mekanı yalakalık için bir anda satmasına ramen Hz.Muhammed'in ayak bastığı o toprakları Cesur bir Türk Paşası ve onunla beraber 3000 Türk askeri korudu!
Düşün ki Anadolu da ne sıkıntılar çekerken aynı zamanda arapların savunamadığı mübarek toprakları savunduk!
Turan Birliğine saçma diyen sen dünyanın en hain insanlarıyla anlaşma yapmamızı mantıklı görüyosun!
Ben istemezmiyim Peygamberimiz yolunda bir birlik kurulsun ama cesur düşman namert dostan daha iyidir bunuda bil!
Bize Araplar ne zaman yardım etmiş?
Kim Kime vefa göstermemiş?
Bunları okuyup gelmen ve dostunu düşmanını tanıman dileğiyle?
Ha bu arada hikayenin sonunda ne olduğunu merak edersen eğer ;
O birlik kurmayı önerdiğin araplar ve işgalci ingilizler 3 bin Türk askerinin zorda olsa zaptedip kafalarını kestikten sonra ibret olsun diye Kabenin duvarlarına astılar!...İşte atalarımız arapların savunamadığı topraklar için bu duruma düştü...
kesinlikle yanlış düşünüyorsun sadece türkler açısından düşünüyosun bide rapların persvektifinden bak bakalım devletin yıkılmış devletin paylaşılmış eskidevletin o benim artık vatandaşım demi yo sadece çizdiğim misaki millininb içindekiler benim vatandaşım dio... sen ne yaprdın...ayrıca senin devletinin reddi miraz yaptı vahdetini naşına onlar sayipçıktı sen değil ben osmanlı değilim derken onlar bizi dedi ve atam deyip vahdettini naşına ldılar.. hatırlatırım.
KARAHANLI
09-21-2007, 22:04
...
KARAHANLI
09-21-2007, 22:05
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10534.0
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 22:07
MUHAMMED BİN SÜLEYMAN
arapların vahdettine neden sahip çıktığını biliyoruz biz.hilafeti ele geçirmek için...
KARAHANLI
09-21-2007, 22:13
Misak-ı Millî dışındakileri reddetmişiz... :D Neden reddetmeyelim? Misak-ı Millî dahilindeki vatandaşlarımızın İstiklâl Harbi'ne nasıl katıldıkları ortada... Araplar ne yaptıııı.. Gitti İngilizlerle anlaşma yaptı,neredeyse bütün Arabistan'ı kapsayan bir Hicaz Devleti kurulmasını taahhüt ettirdi.
AkSa- 34
09-21-2007, 22:15
Gel Türkiye İslam Cumhuriyeti'nin;İslam'ın ve Dünya'nın süper gücü olması için birlikte çalışalım.Gel Dünya barışı'nın ve güvenliği'nin gerçekleşmesi için birlikte çalışalım kardeşim.Benim için o parti;bu parti ya da o kuruluş;bu kuruluşun hatta o milletin;bu milletin hiçbir önemi yoktur.Çünki hepimiz İslam ve H.Z.Muhammed Mustafa(S.A.V) ümmetiyiz.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ne Mutlu Barış Diyene!
Ne Mutlu İslam Diyene!
Ne Mutlu 'Ne Mutlu' Diyene!
KARAHANLI
09-21-2007, 22:21
TÜRKİYE, BİR İSLÂM CUMHURİYETİ DEĞİLDİR!
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 22:38
arkadaşım direkt böyle dersen yanlış anlaşılabilirsin.biraz daha açıklayıcı olman daha iyi olur.
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 22:40
arkadaşım direkt böyle dersen yanlış anlaşılabilirsin.biraz daha açıklayıcı olman daha iyi olur.mesela OSMANLI DEVLETİNİN İSMİNDE DE İSLAM İBARESİ YOK.TÜRKİYE İSLAM CUMHURİYETİ olamaz ancak,islam ahlakı ülkenin kanunlarında daha çok aktif olabilir.
KARAHANLI
09-21-2007, 22:47
...
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 22:50
Türkiye, İslâm ahlâkı geçerli olan, Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Devlette olmasa da, halk arasında İslâm geçerlidir ve sonuna kadar da bu devam edecektir. Bu da çok güzel bir şey. En güzel ahlâk Türk-İslâm ahlâkıdır.
maaalesef kardeşim son 50 yıldır TÜRK milletinin milli ve manevi değerlerine olan saldırılar hiç hız kesmedi.bu saldırıların bir çoğu devlet eliyle yapıldı maalesef.
örneğin başörtüsü sorunu...
bu arada konu başka taraflara kaymaya başladı...:D
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 23:15
MUHAMMED BİN SÜLEYMAN
arapların vahdettine neden sahip çıktığını biliyoruz biz.hilafeti ele geçirmek için...
öküz altında buzağ arama ne hilefeti senin devletin adam olsa idide bunlar olmasa idi tarih ismetleri affetmez....
TÜRK EVLADI
09-21-2007, 23:27
kesinlikle yanlış düşünüyorsun sadece türkler açısından düşünüyosun bide rapların persvektifinden bak bakalım devletin yıkılmış devletin paylaşılmış eskidevletin o benim artık vatandaşım demi yo sadece çizdiğim misaki millininb içindekiler benim vatandaşım dio... sen ne yaprdın...ayrıca senin devletinin reddi miraz yaptı vahdetini naşına onlar sayipçıktı sen değil ben osmanlı değilim derken onlar bizi dedi ve atam deyip vahdettini naşına ldılar.. hatırlatırım.
Kardeşim bak şimdi,
Ben Araplar açısından da düşünüyorum ve yine haksızlar çünkü şöyle bir durum çıkıyor!
Çanakkale'de 250 bin şehit vermişiz , Daha sonra Çanakkale'de bir o kadar şehit var, Sarıkamış'ta 90 bin şehit var ve biz bu savaşları yoklukla kazanmışız ve kazandıktan sonrada TÜKENMİŞİZ!
Kendimize neredeyse yoktan bir ülke kurmuşken ve elimizde avucumuzda bişey kalmamışken üstüne bide arapların sorumluluğunumu alacaktık!
Üstelik o araplar İngilizleri alkışlarıyla ülkelerine davet eden araplar!
Bir önceki mesajımı tekrar oku!
Misakı Milli sınırlarını vatan olarak kabul ettik çünkü daha fazlasını zaten kabul edemezdik!
İngilizin Fransızın elindeki sömürge bölgeleri yeniden kendimizinmiş kabul etsek sonucu noluR?
Neyse sen beni anlamıcaksın anlaşılan...
KARAHANLI
09-21-2007, 23:28
...
TÜRK EVLADI
09-21-2007, 23:31
Aslında istemek hakkımız değildi diye bişey yok Karahanlı.Çünkü o topraklar zaten 600 yıllık süreçte bizimdi ve herkesin kabuluüydü bu ama 1.Dünya Savaşında o toprakları kabullenecek/sahiplenecek güç yoktu bizde...
Orhu_N_utu_Kuran
09-21-2007, 23:33
MUHAMMED BİN SÜLEYMAN
öküz altında buzağ arama ne hilefeti senin devletin adam olsa idide bunlar olmasa idi tarih ismetleri affetmez....
İSLAM sancağını dünya ya egemen kılan kahraman TÜRK ejdadımın adamlığının zekatı,senin bebek katili ırkınıda adam yapar.
haddini bil..
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 23:34
ya dediniz ne araplar alıp veremediğiniz ne o araplar ki sizi islam tanıştıranlar, siz gökte tanrı arar ken ( haşa) adamlar bize Allah bir demedi mi ? Muhammed(s.a.v.) onun nebisidir... demedi mi ?bunları sana diyenlere sen bunlara ne yapsan vefanı ödeyemezsin tamamı.. ayrıca o sarıkamış olayı tamamen bir enver paş skandalıdır. bir kaç arabın yannlışını tüm araplara mal edezsin edrsen haksılık etmiş olursun.
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 23:35
MUHAMMED BİN SÜLEYMAN
İSLAM sancağını dünya ya egemen kılan kahraman TÜRK ejdadımın adamlığının zekatı,senin bebek katili ırkınıda adam yapar.
haddini bil..
asıl sen haddini bil bebek katili ırkı ne oluyo açıklarmısn ... umarım düşündüğüm değildir. >:( :(
TÜRK EVLADI
09-21-2007, 23:36
Senin bahsettiğin İslam'ı tebliğ eden araplar Hz.Muhammedin ve 4 halifenin mübarek çocuklarıdır!
O insanların sevgisi için ölünüR!
Ama bugün aç kanalı bak bakalım arapların kanallarına ne kadar zevk sefa düşkünü olan vatandan namustan bi haberler o araplar!
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 23:37
Senin bahsettiğin İslam'ı tebliğ eden araplar Hz.Muhammedin ve 4 halifenin mübarek çocuklarıdır!
O insanların sevgisi için ölünüR!
Ama bugün aç kanalı bak bakalım arapların kanallarına ne kadar zevk sefa düşkünü olan vatandan namustan bi haberler o araplar!
o araplar mı sattı seni ... kanallarda zevk sürenler mi
TÜRK EVLADI
09-21-2007, 23:44
Onların 2-3 nesil öncekileri sattı benim milletimi...
Zaten araplar bu kadar bozulmasalardı ALLAH(c.c) İslamiyetin bayrağını bizim taşımamıza izin vermezdi!
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 23:46
Onların 2-3 nesil öncekileri sattı benim milletimi...
Zaten araplar bu kadar bozulmasalardı ALLAH(c.c) İslamiyetin bayrağını bizim taşımamıza izin vermezdi!
kendin yaıp kendin oynuyorsun çok saçma bi inanış ... peygamber tounlar seyitler binlerce şuan tc. vatandaşı bunlar türkmü ama burdalar onlarda bu sancağı taşıdılar halataşıyorlar tüm araplar demen yanlış am hataya düşmüş araplar vardır...
TÜRK EVLADI
09-21-2007, 23:48
Sen benim verdiğim örneklere yada konuşmaların hiçbirine cevap filan vermiyosun sadece kelime oyunu oynuyosun kardeş!
Ben söyliceklerimide örneklerinide gösterdim araplar hakkında...Ne oldukları belli!
Bütün hepsi kötü olacak diye bişey yok zaten eğer öyle desek ırkçılık yapmış olurz!
Ama geneli bozuk ve karaktersiz arapların...İçlerinden iyisi çıkıyorsa buyursun gelsin vatanımda ona en güzel muameleyi ve kardeşliği gösteririm!
muhammed-bin-süleyman
09-21-2007, 23:51
Sen benim verdiğim örneklere yada konuşmaların hiçbirine cevap filan vermiyosun sadece kelime oyunu oynuyosun kardeş!
Ben söyliceklerimide örneklerinide gösterdim araplar hakkında...Ne oldukları belli!
Bütün hepsi kötü olacak diye bişey yok zaten eğer öyle desek ırkçılık yapmış olurz!
Ama geneli bozuk ve karaktersiz arapların...İçlerinden iyisi çıkıyorsa buyursun gelsin vatanımda ona en güzel muameleyi ve kardeşliği gösteririm!
genelide demen bile yanlış ... en demek geneli yanlış chp o bu şu yanlış tümtürkler mi yanlış ya allah rızası için... ama brakın miliyetçiliği...orhu bilememne nin dediği cocuk kati li soyu gibi sçama bi zihiniyet yok..
Orhu_N_utu_Kuran
09-22-2007, 00:02
MUHAMMED BİN SÜLEYMAN
haddini bil..
asıl sen haddini bil bebek katili ırkı ne oluyo açıklarmısn ... umarım düşündüğüm değildir. >:( :(
pardon daha açıklayıcı olmam gerekir.
benim kahraman ejdadımın adamlığının zekatı,seninputlara tapan,yeni doğmuş kız çocuklarını diri diri gömen,petrollerini müslüman kanı içen emperyalistlere peşkeş çeken,onların namusunu ırzını koruyan mehmetçiğin kafalarını kesen,mekkei muazzamayı savunmak için ejdadımın kurduğu kaleyi,daha fazla para için yıktırıp yerine beş yıldızlı otel yapan ırkını da adam eder.
hala anlamadıysan bi doktora görün derim ben sana
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:06
o ebebk katilerinden sonra ömet bin hattap ve nice allah erleri çıktı biliyonmu
KARAHANLI
09-22-2007, 00:08
ya dediniz ne araplar alıp veremediğiniz ne o araplar ki sizi islam tanıştıranlar, siz gökte tanrı arar ken ( haşa) adamlar bize Allah bir demedi mi ? Muhammed(s.a.v.) onun nebisidir... demedi mi ?bunları sana diyenlere sen bunlara ne yapsan vefanı ödeyemezsin tamamı.. ayrıca o sarıkamış olayı tamamen bir enver paş skandalıdır. bir kaç arabın yannlışını tüm araplara mal edezsin edrsen haksılık etmiş olursun.
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:13
Bize İslâmiyet'i Araplar değil, İnançlı Araplar tanıştırdı.
ozamn arapların %99 inaçlı idi...
Onlybullet34
09-22-2007, 00:14
Avrupa Birliği Tarzında Bir Birlik İçin Araplar bizi kabul etmez Bizde arapları kabul etmeyiz.
serkan yücel
09-22-2007, 00:18
arkadaşlar müslüman birliği kurulmasına evet deniliyor ama araplara karşı çıkılıyor bu nasıl oluyor ben anlamış değilim ?
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:20
arkadaşlar müslüman birliği kurulmasına evet deniliyor ama araplara karşı çıkılıyor bu nasıl oluyor ben anlamış değilim ?
eywallah işte budur ... +1
KARAHANLI
09-22-2007, 00:22
.....
KARAHANLI
09-22-2007, 00:23
...
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:25
Ayrıca, biz itiraz edenler "hâyır" oyu verenleriz.
eğer br gün kurulursa sizi yunanistana sürgüne yolarız...
KARAHANLI
09-22-2007, 00:27
Sağ olun... masrafları karşılayın, iyi olur...
BU ÜYENİN BANLANMASINI ARZ EDERİM...
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:29
Sağ olun... masrafları karşılayın, iyi olur...
BU ÜYENİN BANLANMASINI ARZ EDERİM...
sen şimdi iste masrafları karşiliyim ayrıca çok korktum ben bu sitede 6 kez banlandım.... fakat bana ;D ;D kıymayın...
TÜRK EVLADI
09-22-2007, 00:30
Aferin sana güzel...Bu kafayla devam et...Madem öyle burda Turan Devletini savunanlarda eğer devlet kurulursa seni bu ülkeden mi postalasın?
Hatırlarsın belki...Süleyman Demirel'de başörtülü bayanlara Arabistan'a gitsinler demişti!
Senin ondan bi farkın kalmadı şu anda...
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:33
Aferin sana güzel...Bu kafayla devam et...Madem öyle burda Turan Devletini savunanlarda eğer devlet kurulursa seni bu ülkeden mi postalasın?
Hatırlarsın belki...Süleyman Demirel'de başörtülü bayanlara Arabistan'a gitsinler demişti!
bir gün bu ülkede turan devleti kurulursa ben bir yere gitemem bu vatan benim fakat çerkez etem gibi dağa çıkarım...
Orhu_N_utu_Kuran
09-22-2007, 00:37
muhammed bin süleyman
turan imparatorluğu enkazları arasından yükselince senin gibilerin bu ülkede değil kalacak,yatacak yeri olmayacak.
Onlybullet34
09-22-2007, 00:39
bir gün bu ülkede turan devleti kurulursa ben bir yere gitemem bu vatan benim fakat çerkez etem gibi dağa çıkarım...
Dağa çık iyi olur ...BİZ OVADAYIZ BEKLERİZ.
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:40
muhammed bin süleyman
turan imparatorluğu enkazları arasından yükselince senin gibilerin bu ülkede değil kalacak,yatacak yeri olmayacak.
gün doğmadan neler doğar senin zihniyetin chp derseği alamdan meclise giremiyo syn: mhp zihniyetli arkadaş... bu zihniyetle yaşayacağıma o gün kendimi istabula feda ederim.
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:41
Dağa çık iyi olur ...BİZ OVADAYIZ BEKLERİZ.
ya boş versen çarpıtma... ebnim demem o zihniyet başa geçersen adamın bahsetiği zihniyet mhp zihiyeti siz AKP dğil misiniz bunlar değilmiz başbakan selam vermeyeb ahmet türke selam verip apdulla gülü es geçen...
Orhu_N_utu_Kuran
09-22-2007, 00:42
mhp li değil büyük birlik partiliyim.alperenim alperen..
TÜRK EVLADI
09-22-2007, 00:42
Bu konu çok uzadı ve hep aynı şeyleri söylüyoruz ama kısaca demek istediğimi son kez söyleyim.!
Eğer şerefli, onurlu ve dayanışma içinde bir birlik olacaksa Türk Birliğide, İslam Birliğide benim için uygundur!
Fakat Müslüman aleminin en büyük kısmı Araplara güvenmediğimi söylerim sadece...Aralarından iyileride varsa vardır ama onlar birliğin kurulması için yeterli olamaz!..
TÜRK EVLADI
09-22-2007, 00:44
Hem burada BBP'de var SAADET'de var...
Bizimkiler nerde:)
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:45
Bu konu çok uzadı ve hep aynı şeyleri söylüyoruz ama kısaca demek istediğimi son kez söyleyim.!
Eğer şerefli, onurlu ve dayanışma içinde bir birlik olacaksa Türk Birliğide, İslam Birliğide benim için uygundur!
Fakat Müslüman aleminin en büyük kısmı Araplara güvenmediğimi söylerim sadece...Aralarından iyileride varsa vardır ama onlar birliğin kurulması için yeterli olamaz!..
eywallah kardeş bu yorumun güzel fakat bu oluşum olur bal gibi de olur...
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:46
Hem burada BBP'de var SAADET'de var...
Bizimkiler nerde:)
saadetli çok ama bbp li yok... ;D ;D ;D
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:46
ben muhsin abi tayfasına saygı duyarım....
Onlybullet34
09-22-2007, 00:47
Milliyetçilik Kimsenin Tekelinde Değil.Niye Milliyetçi Kelimeler ve Söylemler söylendimi akla mhp geliyor.AKPARTİYE OY VERENLER MİLLİYETÇİ OLAMAZMI EVET MİLLİYETÇİYİM AK PARTİYE OYUMU VERDİM.TURAN GİBİ BİR BİRLİKTELİK YETERKİ HEDEFİMİZ OLSUN.
KARAHANLI
09-22-2007, 00:49
Çerkez Ethem dağa çıkmadı, Yunanlara sığındı......
TÜRK EVLADI
09-22-2007, 00:49
Onlybullet34, kardeşim tamamen aynı fikirdeyiz!
Zaten bıktım artık...Benim düşüncelerimi duyan herkes hemen MHP'lisin diyor!
Sanki milliyetçilik onlara ait bişey!
Türk'üm ve Türk birliğine inanırım ama MHP sahiplenmiş..
Bozkurt Türk milletinin simgesidir ama oda MHP ye ait olmuş
3 HİLAL Osmanlı Sancağında kullanılır ama oda MHP nin tekelinde!
Ben bu simgeleri sırf bu yüzden kullanamıyorum...Bıktım artık valla!
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:50
Milliyetçilik Kimsenin Tekelinde Değil.Niye Milliyetçi Kelimeler ve Söylemler söylendimi akla mhp geliyor.AKPARTİYE OY VERENLER MİLLİYETÇİ OLAMAZMI EVET MİLLİYETÇİYİM AK PARTİYE OYUMU VERDİM.TURAN GİBİ BİR BİRLİKTELİK YETERKİ HEDEFİMİZ OLSUN.
benim öyle bi hedefim yok çünkü ebn kürt'üm... ve mutluyum . kırmızı zeminde hila ve yıldız bayrapım ve bu toprak vatanım. bu vatanın tek karış toprağına gözümü kırpmadan canımı veririm ... fakat dediğiniz gibi ne mutlu aslını unutmayana...
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 00:51
Çerkez Ethem dağa çıkmadı, Yunanlara sığındı......
çerkez etem tarih kitaplarına bak dağda türk askeri tarafından öldürüldü am düznli ordu kurulmadan önce büyük hizmetleri oldu.
KARAHANLI
09-22-2007, 00:57
...
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 01:41
vahdettin hain ise abdulhamit kızıl sultan ise eminm çerkez etem de şehit olmamıştır...yenilenlerin tarihini yenenler yazar
Orhu_N_utu_Kuran
09-22-2007, 04:33
konu iyice saptı
tekrar konuya dönecek olursak benim görüşüme göre eğer islam birliği kurulacaksa araplar olmadan kurulamayacaktır.
araplarla birlik kurmamız imkansızdır.çünkü araplar her zaman TÜRK MİLLETİNE ihanet etmişlerdir.bir kaç örnek vermek istiyorum
1-)birinci cihan harbinde yapılan ihanet zaten herkesin malumudur.
2-)1970 lerde TÜRKİYE buhranlı bir dönemden geçiyordu.öyle bir hale gelmiştikki bir günlük mazot ihtiyacı için döviz bulmakta zorlanıyorduk.borçlarımız arttığı için ırak yani araplar petrol sevkıyatını durdurmuşlardı.ve TÜRK MİLLETİ o dönemleri hangi zorluklarla geçirdi herkesin malumudur.ve o kaos sonunda da 12 eylül ü doğurdu.
3-)yine 1970 lerde borç para için arap ülkelerinin kapısı çalındığında tüm ülkelerin verdiği cevap şu olmuştu:liberalizme geçin,ımf nin boyunduruğuna geçin olmuştu.netekim ecevit gidip napmıştı bu olaydan sonra.uluslararası tefecilerden borç almıştı.neye karşılık?tüm silolarımızdaki tahıla karşılık.
4-)deniz gezmiş denilen komünist ve vatan haini kişilik nerede yetişmişti?lübnanda filistin kurtuluş örgütünün kamplarında.bu eğitimlerden sonra deniz gezmiş ne yaptı?TÜRK MİLLETİNE KOMÜNİZM ZEHİRİ ENJEKTE ETMEK İSTEDİ.TÜRKE KEFEN BİÇTİ.sonuç olarak TÜRKE KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLDU
5-)asala denen ermeni terör örgütü nerede yapılanmıştı?lübnanda.yani arapların kanatlarının arasında.peki asala ne yaptı?onlarca diplomatımızı şehit etti.
6-)PKK lı vatan haini kürtler nerde oluştular?nerde yuvalandılar?nerden sızdılar?nerde eğitim yaptılar?nerde kamp kurdular?TABİİKİ IRAK VE SURİYEDE.
SURİYELİ ARAP KARDEŞLERİMİZYILLARCA apo DENEN KÖPEĞİ BESLEMEDİLERMİ?O KÖPEĞE HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLAMADILARMI? O KÖPEK NE YAPTI?
BİNLERCE MEHMETÇİĞİMİZİ ŞEHİT ETTİ.
SURİYENİN KAFASINA SİLAHI DAYADIK,APOYU ÜLKESİNDEN ÇIKARTI.İADE BİLE ETMEDİ.SONRA DEVREYE IRAK GİRDİ.
IRAKLI ARAP KARDEŞLERİMİZDE SAĞOLSUNLAR BU GÜNLERDE PKK YA KOL KANAT GERİYORLAR.ONLARA HER TÜRLÜ SİLAHI BULUYORLAR.HER TÜRLÜ BARINMA İHTİYACINI KARŞILIYORLAR.
bu konu hakkında bakın ÜSTAT OZAN ARİF NE DEMİŞ?
AMERİKA AVRUPA KÖRÜKLÜYOR BAK İŞTE
İRAN IRAK SURİYE HEPSİ AYNI BOK İŞTE
MÜSLÜMAN TÜRK'ün DOSTU YOK KARDEŞİM,YOK İŞTE
YA BU KANI DURDURUN,YA MİLLET DURDURACAK
YOKSA SİZ HALA ARAPLARLA KARDEŞ OLDUĞUMUZUMU DÜŞÜNÜYORSUNUZ??
KARAHANLI
09-22-2007, 16:03
vahdettin hain ise abdulhamit kızıl sultan ise eminm çerkez etem de şehit olmamıştır...yenilenlerin tarihini yenenler yazar
...
selahattin_ay
09-22-2007, 16:06
Zamanında Necmettin Erbakan'da D-8'i kurmuş ve ilişkiler hızla gelişmişti ama birlik kurulduktan sonra 8 devletin hepsinde de darbe oldu yada liderler öldürüldü!
İzin vermediler kurulmasına!
Ama ülkesini milyondolarlar vererek 30 bin Amerikan askerinin korumasına bırakıp askerlik yapmayan Suudi Arabistanla, yüzde 25'i Hristiyan olmuş ajanlarla dolu Mısır'la yada sünnilerden nefret eden İran'la, aynı zamanda neredeyse BATI'dan bile daha çok din İSLAM DÜŞMANI barındıran Türkiyemizle nasıl birlik kurulacak diye düşünüyorumda pek aklıma yatmıyor aslında...
cok ama cok bolunduk imkansiz bence ama kurulsun tabi ki
maviinsan
09-22-2007, 16:39
MUHAMMED BİN SÜLEYMAN
Hilafeti ele geçirmek için Şerif hüseyin Vahdettin'i yanına çağırmıştı.Ama Vahdettin bunu farkedip ondan uzaklaştı
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 17:04
oooooooooo...konuyu ne kadar sapıtmışsınız...aslında soru gayet basit...islam birliğine evet...zaten biz ne kadar istesekde ab bizi almaz alsada sindirmez..biz müslümanız..ama islam birliği kurulsada başında türkiye olmalı..yoksa islam ülkeleri diye geçinen ülkelere güvenmiyorum...
maviinsan
09-22-2007, 17:10
ben Türk birliğinni de isterim islam birliğini de.Ama önemli olan bunun nasıl olacağıdır
Benim Türk birliği anlayışım mhp'den ve Atsız'cılardan çok farklı.Aynı şekilde İslam birliği anlayışım da sp den çok farklı.
Avrupa birliği anlayışım da diğer bazı arkadaşlardan farklı
Ancak genel olarak şunu söyleyebiliriz;
DÜnyadaki hiçbir birlik sadece manevi güce dayanarak kurulmaz.Toplumları birlikte tutmak için ekonomik,kültürel kalkınmışlık da şarttır.Ve Türkiye geleceğini hangisinde görüyor ise ona yönelmelidir
SAHILL35
09-22-2007, 17:28
ELBETTE KURULMALI..
BUGÜNE KADAR KURULMADIĞI KABAHAT...
KARAHANLI
09-22-2007, 17:29
oooooooooo...konuyu ne kadar sapıtmışsınız...aslında soru gayet basit...islam birliğine evet...zaten biz ne kadar istesekde ab bizi almaz alsada sindirmez..biz müslümanız..ama islam birliği kurulsada başında türkiye olmalı..yoksa islam ülkeleri diye geçinen ülkelere güvenmiyorum...
Hem güvenmiyorum diyorsunuz, hem de kurulsun :D
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 17:35
Hem güvenmiyorum diyorsunuz, hem de kurulsun :D
iyi okumadınız her halde...onlara güvenmiyorum..başında türkiye olsun...tarih boyunca lider olduk..çok da iyi yaparız
KARAHANLI
09-22-2007, 17:37
...
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 17:40
Neden biz olalım? Güvenmiyorum demişsiniz, bu yarın öbür gün bu birlik kurulursa -İnşallah kurulmaz- bize neler yapabileceklerinin göstergesi olur. Güven olmadan efendim, birlik mi olur? Oluyor da sonuçlarını görüyoruz...
kimsenin bize bir şey yapabilecegine inanmıyorum...ama alternatif bir birlikletik olmalı diye düşünüyorum...bu benim fikrim...sizede saygı duyarım..
KARAHANLI
09-22-2007, 17:41
...
BENCE KURULMALI TURKIYENIN ONDERLIGINDE
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 18:50
SEN OSMANLI DÜŞMANI, SOYUNU İNKÂR EDEN, ....... BİRİSİN. Tarih kitaplarını oku, Sultan 2. Abdülhamit Han ve Sultan Mehmet Vahideddin Han hakkında bilgi topla gel, duyduklarına inanma. Tarih tarafsızdır TARAFSIZ!!!! Daha tarih nedir bilmeden, gelmişsin bize tarih öğretmeye çalışıyorsun :D Sana tavsiyem, önce tarihin tanımını öğren, sonra da "TARAFSIZ" kaynaklardan araştırma yap. Eğer en tarafsızını istiyorsan, Sultanahmet Meydanı'nda Osmanlı Arşivleri var. Osmanlıca öğren, tetkiklerini yap, sonra da gel bize paşa paşa tarih öğret.
tabi ebni tanımadam bo keseye sallla canım salla.. ben tarihçi bi ailenin çocuğuyum ve dedem ALLAHU EKBER DAĞI FATİHİ CELAL'İ HASAN'DIR tanımıyorsan söyliyim kazım karabekirin emir eri id 80 kadar hayatta idi ben senin gibi başkarının yazdığını değil birinci ağızdan o olay ları öğrendim yiğidim inan mazsan araştır...
KARAHANLI
09-22-2007, 19:57
....
TÜRK EVLADI
09-22-2007, 20:08
Abdülhamit'e KIZIL SULTAN lakabını takan Yahudiler, VAHDETTİN'e hain diyende din düşmanı şerefsizlerdir...
Süleyman Bin Muhammed, atalarım ve liderlerim hakkında konuşurken biraz daha dikkat et ve Yahudilerle aynı dili kullanmamaya özen göster!
Hiçbir lider Abdülhamit kadar şerefli ve zeki olamaz ve hiç bir lider Vahdettin kadar vefakar olamaz!
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 21:03
Abdülhamit'e KIZIL SULTAN lakabını takan Yahudiler, VAHDETTİN'e hain diyende din düşmanı şerefsizlerdir...
Süleyman Bin Muhammed, atalarım ve liderlerim hakkında konuşurken biraz daha dikkat et ve Yahudilerle aynı dili kullanmamaya özen göster!
Hiçbir lider Abdülhamit kadar şerefli ve zeki olamaz ve hiç bir lider Vahdettin kadar vefakar olamaz!
bir yanlış anlaşılma var sanırım...muhammede bin süleyman onlara hain demedi aslada demez...o onlardaki o ruhu tanıyarak yetişti...sanırsam o çerkez etemi anlatmaya çalıştı ...cümleyi hatalı anlamışsınız...sizin anladığınız gibi degil...böyle anlaşılmak çok kötü...vahdettine hain diyen tabiki din düşmanı ve şerefsizdir...kızıl sultan lakabı için dersinde sıfır alma pahasınada olsa hocasıyla tartışmışdır..biraz fazla tez canlı ve her şeye cevap vermeye çalışıyo..vede olaylar karışıyo sanırsam...lütfen dikkatli okuyalım..
abdulhamithan bizim ailemizde bir evliya hükmündedir..biz osmanlının şanına yakışır bir torunuz..ecdadımıza saygısızlık yapmayız...yaptırmayız..
TÜRK EVLADI
09-22-2007, 21:08
Bende şaşırdım zaten çünkü kendisi Milli Görüşe sahip ve Abdülhamite bi an hain dedi yada demiş gibi oldu yanlışlıkla...
Neyse:)
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 21:14
Bende şaşırdım zaten çünkü kendisi Milli Görüşe sahip ve Abdülhamite bi an hain dedi yada demiş gibi oldu yanlışlıkla...
Neyse:)
yanlışlığı düzeltmek büyüklere düşer.....ama o bunu görmedi görünce ne tepki verir bilemiyorum..
imza ;)
muhammed-bin-süleyman
09-22-2007, 21:47
bir yanlış anlaşılma var sanırım...muhammede bin süleyman onlara hain demedi aslada demez...o onlardaki o ruhu tanıyarak yetişti...sanırsam o çerkez etemi anlatmaya çalıştı ...cümleyi hatalı anlamışsınız...sizin anladığınız gibi degil...böyle anlaşılmak çok kötü...vahdettine hain diyen tabiki din düşmanı ve şerefsizdir...kızıl sultan lakabı için dersinde sıfır alma pahasınada olsa hocasıyla tartışmışdır..biraz fazla tez canlı ve her şeye cevap vermeye çalışıyo..vede olaylar karışıyo sanırsam...lütfen dikkatli okuyalım..
abdulhamithan bizim ailemizde bir evliya hükmündedir..biz osmanlının şanına yakışır bir torunuz..ecdadımıza saygısızlık yapmayız...yaptırmayız..
kardeşler ben ablamdan ayrı düşünmedim benim ordaki maksadım onlara söylenenler ne kadar yalansa cerkez eteme söylenenlerde o kadar yalan... düzeltme için tşkle abla.
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 21:51
kardeşler ben ablamdan ayrı düşünmedim benim ordaki maksadım onlara söylenenler ne kadar yalansa cerkez eteme söylenenlerde o kadar yalan... düzeltme için tşkle abla.
rica ederim...ablalık vazifesi...
KARAHANLI
09-22-2007, 21:54
....
aşk-ı ilahi
09-22-2007, 22:00
Evliya hükmünde olmasından belli efendim. Bizim âilemizde Sultanımızdır Sultan 2. Abdülhamit... Evliya nere, Sultan nere? Ecdâdınıza lâyıksanız ne mutlu size, ŞEYH >:( !!!! Hüseyin'i hayırla anıyorsunuz, hain demiyorsunuz, Misak-ı Millî'ye ve Sultanlarımıza lâf atıyorsunuz. Soy inkâr etmek ne zamandan beri ecdada lâyıklıkı oldu?
soyu kim inkar etti..sultanlara kim laf etti...bilemem ama ...evliya derken evliya olduğundan değil saygımdan ve ilminden dedim...şeyh hüseyin diye kasteddiğiniz kim...biraz fransız kaldım galiba
KARAHANLI
09-22-2007, 22:04
...
muhammed-bin-süleyman
09-23-2007, 00:03
Evliya hükmünde olmasından belli efendim. Bizim âilemizde Sultanımızdır Sultan 2. Abdülhamit... Evliya nere, Sultan nere? Ecdâdınıza lâyıksanız ne mutlu size, ŞEYH >:( !!!! Hüseyin'i hayırla anıyorsunuz, hain demiyorsunuz, Misak-ı Millî'ye ve Sultanlarımıza lâf atıyorsunuz. Soy inkâr etmek ne zamandan beri ecdada lâyıklıkı oldu?
bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... san ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaar niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )
maviinsan
09-23-2007, 00:06
Misak-ı milli Arapları reddetmiyodu.Arap topraklarını' kaderi referandumla belirlenecek yerler' olarak gösteriyordu.Kaldı ki almak isteseyik bile oraları alamazdık...
muhammed-bin-süleyman
09-23-2007, 00:09
şerif hüsyini haırla yad ederim çünkü allah resulü eb cehilin oğlu İkrime (r.a.) yanında babasını kötülüyenlere o ebu cehil için " ölüleri hayırla yad edin "buyuruyor.. el hamdulullah o nebini izinden gidenlere bu adam ayrıca sonradan çok bişman olmuş yaptığı bazı hataların olduğunu kabu etmiştir.... Rauf denk 'taşın ... bir anektodunda şöyle diyo... HAtırlatim şerif hüseyinin sürgün yeri kıbrıstır. ve şerif hüsyin Rauf denktaşın babsı Raif denkataşın çok samimi arkadaşıdır...diyor ki babmla onu ziyarete gitmeyi çok severdim her gittiğimde elime bir altın sıkıltırırdı ve bana biz hata yaptık deyip her seferinde ban sarılıp ağlarmış....
maviinsan
09-23-2007, 00:12
Misak-ı Milli Beyannamesi [değiştir]Alev Coşkun tarafından öztürkçeleştirilmiş metin: [4]
Aşağıda imzası bulunan Osmanlı Meclisi Mebusan üyeleri, devletin ve ulusun geleceğinin adaletli ve sürekli bir barışa kavuşması için göstereceği özverinin en son sınırı olan aşağıdaki ilkelerin hepsinin uygulanabileceğine inandığını ve sözü geçen ilkelerin dışında Osmanlı Saltanat ile toplumunun varlığının olanaksızlığını kabul ve onaylamıştır:
1. Osmanlı Devleti’nin yalnızca Arap çoğunluğu bulunan ve 30 Ekim 1918 tarihli Ateşkes’in imzası sırasında düşman ordularının elinde kalan bölgelerin geleceğini halkın özgürce vereceği oya göre saptamak gerekir. Sözü geçen Ateşkes’in çizdiği sınırlar içinde, dince, soyca ve asılca birlik, birbirlerine karşı saygı ve özveri duygularıyla dolu, gelenekleriyle toplumsal çervelerinde tüm olarak Osmanlı İslam çoğunluğunca oturulan bölgelerin tamamı gerçekten ya da hükmen, hiçbir nedenle ayrılmaz bütündür.
2. Halkı özgür kalır kalmaz anayurdu, kendi istekleriyle katılmış olan Kars, Ardahan ve Batum için gerekirse yine halkoyuna başvurulmasını kabul ederiz.
3. Geleceği Türkiye ile yapılacak barışa bırakılan Batı Trakya’nın hukuksal durumu da özgürce yapılacak halkoyu sonucunda uygun biçimde ortaya konulmalıdır.
4. İslam halifeliğinin merkezi ve Osmanlı Saltanatı’nın başkenti İstanbul ile Marmara denizinin güvenliği her türlü tehlikeden uzak olmalıdır. Bu ilke saklı kalmak koşuluyla Akdeniz ve Karadeniz boğazlarının dünya ticaretine ve ulaşımına açılması hakkında bizimle öbür bütün devletlerin oybirliğiyle verecekleri karar geçerlidir.
5. Yenen devletlerle düşmanları ve bazı ortakları arasında yapılan antlaşmalardaki ilkeler çerçevesinde azınlıkların hakları, çevre ülkelerde bulunan Müslüman halkın da aynı haklardan yararlanmaları koşulu ile tarafımızdan güvence altına alınacaktır.
6. Ulusal ekonomik gelişmemize olanak sağlamak ve daha çağdaş bir düzenli yönetimle işleri yürütmeyi başarabilmek için her devlet gibi bizim de tam bir bağımsızlığa ve özgürlüğe gereksinmemiz vardır. Bu, yaşamamızın ve geleceğimizin temelidir. Bu nedenle siyasal, yargısal parasal gelişmemizi önleyecek sınırlamalara karşıyız. Borçlarımızın ödeme biçimi de bu ilkeye aykırı olamaz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Misak-%C4%B1_Milli
dikkatle okuyunuz
aşk-ı ilahi
09-23-2007, 00:28
O zaman tartışmaya katılmasanız daha iyi olur ;D
sevgili kardeşim tartışmaya katılmadım sadece bir yanlış anlaşılmayı düzellttim...tarih bilgim sınırlıdır ...
muhammed-bin-süleyman
09-23-2007, 00:37
O zaman tartışmaya katılmasanız daha iyi olur ;D
sevgili kardeşim tartışmaya katılmadım sadece bir yanlış anlaşılmayı düzellttim...tarih bilgim sınırlıdır ...
bana güven yanılmazsın ablam....
KARAHANLI
09-23-2007, 13:52
bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... san ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaar niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )
akp4ever
09-23-2007, 13:55
geç kalınmış bir şey bence.şu ana kadar kurulmaması hatadır. ;)
maviinsan
09-23-2007, 14:45
Kulağa hoş geliyor.Ama mümkün değil
Onlybullet34
09-23-2007, 14:58
Kulağa hoş geliyor.Ama mümkün değil
Evet biraz zor gerçekleşir.
muhammed-bin-süleyman
09-23-2007, 15:14
bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sanA ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )
Yahu sen bir sesini kes! Misak-ı Millî, Meclis-i Mebûsan-i Osmanî tarafından kabûl edildi! Atatürk o mecliste Erzurum Mebûsu idi, ama gitmedi. İnönü'nün alâkası bile yok. Tarihi öğren, sonra tarihle ilgili konuş sen.
karahanlı sevgiler kardeşim son mesajlarımdan birni sana atıyom... ve şunuyeniliyom..." bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sana ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN ) "
ve şunu tekrar söylüyom "BEN ALLAHU EKBER DAĞI FATİHİ CELALİ HASANIN TORUNUYUM" ( ZAMANIN KAZIMKARABEKİRİN VE DOĞU SÖZCÜLĞÜ VE EMİR ERLİĞİ YAPMIŞ ESKİ BİR PAŞADIR... KAZIM KARABEKİRLE BERABER TASVİYE EDİLMİŞTİR VE ALLAHU EKBER DAĞINA TÜRK SANCAĞINIODİKMİŞTİR... İSTERSEN ARAŞTIR BEN İNÖNÜ VE AATÜRK BİLGİLERİMİ BİRİNCİ AĞIZDAN ONDAN ÖĞRENDİM... " 110 YAŞINDA VEFAAT ETTİ MEZARI AĞRI DOĞU BEYAZITTA... " SADECE PAŞALARIN GÖMÜLE BİLGİĞİ İSHAK PAŞA SARAYINDA " BAN İSTERSEN CEVAP YAZMA ÇÜNKÜ GÖREMEYE BİLİRİM...
İNAN SENİDE SEVMİŞTİM ALLAHA EMANET...
maviinsan
09-23-2007, 15:21
Osmanlı hanedanının sürülmesi gayet normak.Her yeni devlet kendisine rakip oluşturacak odakları uzaklaştırır
KARAHANLI
09-23-2007, 17:04
bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sanA ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )
Yahu sen bir sesini kes! Misak-ı Millî, Meclis-i Mebûsan-i Osmanî tarafından kabûl edildi! Atatürk o mecliste Erzurum Mebûsu idi, ama gitmedi. İnönü'nün alâkası bile yok. Tarihi öğren, sonra tarihle ilgili konuş sen.
karahanlı sevgiler kardeşim son mesajlarımdan birni sana atıyom... ve şunuyeniliyom..." bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sana ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN ) "
ve şunu tekrar söylüyom "BEN ALLAHU EKBER DAĞI FATİHİ CELALİ HASANIN TORUNUYUM" ( ZAMANIN KAZIMKARABEKİRİN VE DOĞU SÖZCÜLĞÜ VE EMİR ERLİĞİ YAPMIŞ ESKİ BİR PAŞADIR... KAZIM KARABEKİRLE BERABER TASVİYE EDİLMİŞTİR VE ALLAHU EKBER DAĞINA TÜRK SANCAĞINIODİKMİŞTİR... İSTERSEN ARAŞTIR BEN İNÖNÜ VE AATÜRK BİLGİLERİMİ BİRİNCİ AĞIZDAN ONDAN ÖĞRENDİM... " 110 YAŞINDA VEFAAT ETTİ MEZARI AĞRI DOĞU BEYAZITTA... " SADECE PAŞALARIN GÖMÜLE BİLGİĞİ İSHAK PAŞA SARAYINDA " BAN İSTERSEN CEVAP YAZMA ÇÜNKÜ GÖREMEYE BİLİRİM...
İNAN SENİDE SEVMİŞTİM ALLAHA EMANET...
romakudüs
10-12-2007, 15:58
bence arap ülkelerinde yeni hükümetler kurulmadan olmamalı suriye hariç nredeyse hepsinin liderleri kralları abd elçisi
şuan ki noktada bu zor ama zamanla olcak yurtdışındaki faaliyetler bunu gösteriyor
sadeceali
10-12-2007, 20:19
zor ama olura bizi kimse tutamaz...buna eminim...
Mehmet POLAT
10-12-2007, 20:25
kurulsun tabiki avrupadan neyimiz eksikk...
aksavaşçı
10-12-2007, 20:35
tabiki de kurulsun
hristiyan birliğinin kuklası olacağımıza;tabiki D-8 ler hayata geçirilmeli.ama kime söylüyon reşit,kendin duy kendin işit
hristiyan birliğinin kuklası olacağımıza;tabiki D-8 ler hayata geçirilmeli.ama kime söylüyon reşit,kendin duy kendin işit
haklısın kardeşim. +1
SAHILL35
10-13-2007, 07:21
oooo günaydın..
geç bile kalındı bence..
ama biz kullar olarak birleşemesekde,elimize yüzümüze bulaştırsakda
"Allah nurunu tamamlayacaktır"
ve Allah vaadinde hakk'tır..
"kafirler istemese bile.."
(amenna ve saddekna)
sadeceali
10-13-2007, 09:46
kardeş haklısın ama.. başta paramız eksik.. hadi ona bi çözüm bulduk.. bi kardeşimin dediği gibi müslüman ülkeleri yönetenlerin hepsi müslüman değil... ama avrupada hepsi hristiyan... bu bunun gibi eksikliklerimiz var...
paylasım ıcın tesekkurler
SAHILL35
10-13-2007, 13:25
kardeş haklısın ama.. başta paramız eksik.. hadi ona bi çözüm bulduk.. bi kardeşimin dediği gibi müslüman ülkeleri yönetenlerin hepsi müslüman değil... ama avrupada hepsi hristiyan... bu bunun gibi eksikliklerimiz var...
BANA YOK'LARI ANLATMAYIN...
YOKLARI NASIL VAREDEBİLİRİZ BUNU KONUŞALIM...
sadeceali
10-13-2007, 14:20
Yokları var etmek kolay bi iş değldir.. Yok olan bir şeyi var etmek için; öncelikle neden yok olduğunu bulmalısınız..ve ona göre çözüm üretmelisiniz.. ki var ettiğinizde tekrar yok olmasın.. o yüzden burda öncelikle eksiklikerimizi tartışıyoruz...
SAHILL35
10-13-2007, 14:28
BEN DE DİYORUM Kİ BİZ YAPARIZ YAPAMAYIZ?
EKSİĞİMİZ YADA FAZLAMIZ OLUR BUNLAR ÖNEMSİZ..
SONUCTA ALLAH VAAD EDİYOR "NURUMU TAMAMLAYACAĞIM" DİYE...
BENDE ONA İMAN EDİYORUM..
SÖYLEDİĞİM ÖZETLE BUDUR..
vallahi o da kurulsun ermeni birliği ...vb birlikleride kurulsun nede olsa herşeyin bir biriği var
ANKETCOK BASARILI SANIRIM
BEN DE DİYORUM Kİ BİZ YAPARIZ YAPAMAYIZ?
EKSİĞİMİZ YADA FAZLAMIZ OLUR BUNLAR ÖNEMSİZ..
SONUCTA ALLAH VAAD EDİYOR "NURUMU TAMAMLAYACAĞIM" DİYE...
BENDE ONA İMAN EDİYORUM..
SÖYLEDİĞİM ÖZETLE BUDUR..
Kesinlikle katılıyorum ve inanıyorum ki halis niyetlerle bu işe girişilirse RABB'im yardımcı olur inş. ve muvaffakiyet de olur
aksavaşçı
10-16-2007, 21:43
tabi kurulsun ne güzel olur
sadeceali
10-20-2007, 17:38
inşalllah...
oyun felan yoktu millet abdullah qüle werdi bütün oyları ......müslüman birliğide kesinlikle kurulmalı....hatta geç bili kalınmış bi proje
paylasımlar ıcın tesekkurler
paylasımlar ıcın tesekkurler
Ak Forest
11-02-2007, 20:19
r.tayıp erdogan onderlıgınde
nasil olacak ???Tayyip erdogan su an Büyük ortadogu Projesinin Es Baskanligini Yapmakta Sonra Demezlermi Müslüman ülkeler, Büyük Ortadogu Projesi Büyük Israel icin Kurulmus bir Projedir bu Projenin Es Basknligini Yapan Nasil Bizlere Baskanlik Yapabilir diye ??? ???
bence bu bir hayaldir... gönül isterki kurulsun anketede evet dedim, lakin işin ucunda petrol olduğu sürece işin ucunda çıkar hesapları olduğu sürece kirli eller o bölgeden asla çekilmeyecektir.. nitekim arkamıza baktığımızda araplar kendi ırklarını bir araya toplamamışkı kaldı gitti biz öncülük edelim.. kısaca toplarsak bu işin öncülüğünü beklediğimiz suudiler amerikanın kucağından kalkmadıkca işgale ortak olup israille samimiyetini kesmedikce bu bir hayaldir...
türk birliği müslüman birliği bunlar hayal mahsuli erbakancı türkeşci düşünecelerdir ve kurulması imkansızdır bana söylermisiniz kaç tane müslüman ülke yada türki cumhuriyet kıbrısı tanıyor,bakın çok güvenilen iranın yaptığı açıklamalarla anlaşılıyor ki kuzey ıraka türkiyenin girmesini istemiyorlar,ya arap sermayesine ne demeli amerikada ki dönen paranın yarısından fazlası arap sermayesinin ama arap dünyası darmadağın eden ülke amerika...ve buduruma hiç bir ülke ses çıkaramıyor yada söylermisiniz filistine kaçtan müslüman ülke destek veriyor kaç tanesi israile sen devlet terörü yapıyorsun diye biliyor hiçbirisi ,türkmen gazı neden rusyadan geçiriliyor türkiyeden geçirilmiyor madem kardeşiz türkmenlerle gazı bizden geçirsinler dimi? arkadaşlar hep şoven söylemler vardır işte islam dünyasını başı olalım yok türk dünyasının başı olalım sizin bu ülkelere ağbilik yapmanız için bu ülkeler sizden kredi istedikleri zaman elleriniz titremeden 1milyar 3milyar dolarlık kredilere karşılıksız imza atmanız lazım tek güç vardır para bu kimde ise müslüman dünyasıda onun elinde türk dünyasıda onun elinde.
Ak Forest
11-02-2007, 20:51
türk birliği müslüman birliği bunlar hayal mahsuli erbakancı türkeşci düşünecelerdir ve kurulması imkansızdır bana söylermisiniz kaç tane müslüman ülke yada türki cumhuriyet kıbrısı tanıyor,bakın çok güvenilen iranın yaptığı açıklamalarla anlaşılıyor ki kuzey ıraka türkiyenin girmesini istemiyorlar,ya arap sermayesine ne demeli amerikada ki dönen paranın yarısından fazlası arap sermayesinin ama arap dünyası darmadağın eden ülke amerika...ve buduruma hiç bir ülke ses çıkaramıyor yada söylermisiniz filistine kaçtan müslüman ülke destek veriyor kaç tanesi israile sen devlet terörü yapıyorsun diye biliyor hiçbirisi ,türkmen gazı neden rusyadan geçiriliyor türkiyeden geçirilmiyor madem kardeşiz türkmenlerle gazı bizden geçirsinler dimi? arkadaşlar hep şoven söylemler vardır işte islam dünyasını başı olalım yok türk dünyasının başı olalım sizin bu ülkelere ağbilik yapmanız için bu ülkeler sizden kredi istedikleri zaman elleriniz titremeden 1milyar 3milyar dolarlık kredilere karşılıksız imza atmanız lazım tek güç vardır para bu kimde ise müslüman dünyasıda onun elinde türk dünyasıda onun elinde.
hersey hayal ile baslar eger sen hayal edemiyorsan hayatta hic birsey basaramassin ay a cikanlar elektirigi üreteneler senin gibi insanlar tarafindan Alay konusu oldu onlar ise basardi Allahi in Kudretine inaniyorsak Azmi elden birakmayarak ugrasmaliyiz, (Istiklal Savasini Kazanmak ta imkansiz gibiydi o zamanlar da sizin gibileri cikarak onlar bizden güclü yapamayiz dediler ve azim ile kazandik
Saygilarimla
dostum sen yazımı iyi okumamışsın sanırım, sorduğum sorulara cevap versen iyi olurdu ? kurtuluş savaşında türkiyenin aldığı dış yardımları o dönemdeki politik atılımları biliyorsundur sanırım ve o dönemim yapısı ile şimdi ki dünyanın yapısını aynı teraziye koyman beni güldürdü.
amerika şimdi iranı vurmaya kalksa ilk destek verecek olan ülkeler arabistan,ürdün,kuveyt,türkiye,türkmenistan
ne güzel kurarız dimi islam birliğini ;)
hersey hayal ile baslar eger sen hayal edemiyorsan hayatta hic birsey basaramassin ay a cikanlar elektirigi üreteneler senin gibi insanlar tarafindan Alay konusu oldu onlar ise basardi Allahi in Kudretine inaniyorsak Azmi elden birakmayarak ugrasmaliyiz, (Istiklal Savasini Kazanmak ta imkansiz gibiydi o zamanlar da sizin gibileri cikarak onlar bizden güclü yapamayiz dediler ve azim ile kazandik
Saygilarimla
olmayacak şeyleri hayal olarak görmek ve bu hayali gerçekleştirmeyi hayal etmek boşa harcanan zamandır... aslında yazının içinde bu işin olmayacağını yazmışsın.. aya çıkmak ve elektiriği bulmak müslümanların son zamanda dünyanın yönünü değiştiren bir buluşunu gösteremeyiz değilmi... bu demek oluyor ki müslüman ülkelerde önyargılar olduğu sürece, ulemaların sözleri dinlendiği kadar bilime arge yede önem verilse, bugün bunları tartışmaz ve birlik beraberlik içinde olurduk.. belkide amerikayı biz sömürüyo olurduk,sencede hoş olmazmıydı.
benim görüşlerim bu yanlış anlama olmasın ben şu an için olmayacak duaya amin demiyorum
KARAHANLI
11-02-2007, 21:30
Ak Forest
11-03-2007, 21:54
Saygilarimla
olmayacak şeyleri hayal olarak görmek ve bu hayali gerçekleştirmeyi hayal etmek boşa harcanan zamandır... aslında yazının içinde bu işin olmayacağını yazmışsın.. aya çıkmak ve elektiriği bulmak müslümanların son zamanda dünyanın yönünü değiştiren bir buluşunu gösteremeyiz değilmi... bu demek oluyor ki müslüman ülkelerde önyargılar olduğu sürece, ulemaların sözleri dinlendiği kadar bilime arge yede önem verilse, bugün bunları tartışmaz ve birlik beraberlik içinde olurduk.. belkide amerikayı biz sömürüyo olurduk,sencede hoş olmazmıydı.
Hayal olanlari gerceklestirmek sadece Inancli ve Allah in Kudretine inannanlara mahsustur Inanci zayif olanlar ise onlari hayal olarak görür yani Hakki degil de Kuvveti üstün Tutanlar karsisindakiler güclü oldugu icin yenilmez ,yikilmaz güc olarak görürler , Hakki üstün Tutanlar ise Allah in Kudretine Inandiklari icin yapilamaz,yikilamaz devrilmez kavramlari yoktur sünkü eger inanir ve yapmak istersek Allah in izniyle olur Hayaller gerceklesir yeterki Inanalim kendimizi Kücümsemeyelim sünkü Bizler Allah in Kudretine Inaniyoruz.
Saygilarimla
evet en şeriyatcı ülkenin yani suudi arabistanın abd kucağında oturmasından beliidir bu... suudiler allahın kudretine inanmadıklarındanmıdırki kuvveti daha üstün görmekte ve ırak işgaline ortak olmakta.. yada genelleme yapmamız gerekirse arap ülkeleri Allah inancında nerde yanlış yapıyorlar
Ak Forest
11-04-2007, 00:46
evet en şeriyatcı ülkenin yani suudi arabistanın abd kucağında oturmasından beliidir bu... suudiler allahın kudretine inanmadıklarındanmıdırki kuvveti daha üstün görmekte ve ırak işgaline ortak olmakta.. yada genelleme yapmamız gerekirse arap ülkeleri Allah inancında nerde yanlış yapıyorlar
herkez bir kendilerine bakmali onlar öyle diye bizde mi öyle olmaliyiz kaldiki onlar öyle de bizler su an farklimiyiz ? bence karsisindakilerei elestirmeden ilk önce kendi bacagimiza sarilmaliyiz ,kendimiz bir Allah in Kudretine inanalimda ondan sonra sudi mi arap mi inandiklari icin bu durumda diye sorgulayalim eger farkindaysan bizleriz amerikaya atip tutan ve halen karsilarina gecince kedi olan,
KARAHANLI
11-04-2007, 02:30
Günümüzde, örnekleri fazla olmakla beraber...
sadeceali
11-11-2007, 12:03
Para, Medeniyet, Eğitim, Hürriyet, Eşitlik, Adalet, Çağdaş Kanunlar, Çağdaş Görüşler, Büyük Siyaset Oyunlarını Sezebilme.....
haklısın kardeşim...hemde çok...
Bence de geç bile kalındı geçen her saniye bizim için kayıp ...
Ak_aracak
12-15-2007, 04:49
gönül isterki kurulabilsin ama bu imkansız.irana bakalım rusyayla nasıl işbirliği içindeler.rusyanın adeta piyonu haline geldiler.siz inanıyormusunuz amerika iranda nüklüer tesis oldugu için korkuyor veya saldırmıyor hayır peki niye??başta söylediğim gibi rusya iranı amerikaya karşı kullanıyor amerikada rusyaya bulaşmamak için sesini çıkartamıyor.Herşeyiyle amerikaya bağlı olan bir ırakla mı kurulacak müslüman birliği???. arkadaslar birde arap ülkelerin çoğuna bakın hepsi ya amerikayla ya da rusyayla çok büyük işbirliği içinde.ne dersiniz kurulabilirmi bu birlik???
Araplar akıllı olsalardı, şimdi süper güç olurlardı.
Osmanlıyı arkasından vurmazlardı.
Keşke kurulabilse. Ama zor çok zor.
her halde şu an için en güzel birliktelik türk cumhuriyetleri ile kurulacak bir birlik.islam devletleri ile de aramız ak parti zamanında düzeldi artık islam alemide türkiye yi ciddiye almaya başladı ve önemi artı.ikö başkanı bilyorsunuz ki türk.tarihinde ilk defa oldu.zaten avrupa birliğinide eskisi kadar çok sallamıyor hükümett.ama ben ihtimal veriyorum ki çok farklı oluşumlar kurulmaya başlayacak.amerika yavaş yavaş çökme sürecine doğru gidiyor.yükselen değer çin var.
selametle
sadeceali
12-16-2007, 19:20
her halde şu an için en güzel birliktelik türk cumhuriyetleri ile kurulacak bir birlik.islam devletleri ile de aramız ak parti zamanında düzeldi artık islam alemide türkiye yi ciddiye almaya başladı ve önemi artı.ikö başkanı bilyorsunuz ki türk.tarihinde ilk defa oldu.zaten avrupa birliğinide eskisi kadar çok sallamıyor hükümett.ama ben ihtimal veriyorum ki çok farklı oluşumlar kurulmaya başlayacak.amerika yavaş yavaş çökme sürecine doğru gidiyor.yükselen değer çin var.
selametle
bahsettiğiniz değer şu an sadece ekonomi alanında... ama bu ekonomiyi kullanarak siyasi olarak uluslararsı platformda kullanırlarmı bilemicem.... en azından ben bilemicem...
faruk_80
12-18-2007, 18:25
müslümanlık birlik beraberlik değilmi asıl bugüne kadar kurulmadıysa bu en büyük ayıbımız hem bizim hem geçmişimizin. yakın zamanda teşkilat adlı bir kitap okumuştum. umarım kitapta bahsedilen ve kurgusu kurulan teşkilat gerçektir. ancak o zaman ayıbımız temizlenebilir.
takva_gül
12-24-2007, 17:31
islam birliği şartır...müminler kardeştir ... küfür tek milletir...
kesinlikle katılıyorum bir islam birliği mutlaka kurulmalı...
unutulmamalıdır ki ne zaman müslümanlar dinlerine sarıldılar o zaman altın çağlarını yaşadılar
ne zamanki dinlerini boşladılar ayrılık oldu o zaman da... bişey dememe gerek yok herhalde şu yaşadığımız dönem anlatıyor zaten...müslüman müslümanın kanını döker oldu ya!!!!!!!!!...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.