fatih kısaparmak balon baskılı balon SİZCE TÜRKİYE'DE GERÇEK MANADA İSLAM YAŞANABİLİYORMU ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SİZCE TÜRKİYE'DE GERÇEK MANADA İSLAM YAŞANABİLİYORMU ?

serkan yücel
10-03-2007, 22:07
EVET ARKADAŞLAR ANKETE KATILIMLARINIZI BEKLİYORUM...

yolcu44
10-03-2007, 22:10
Dünyada İslam'ı en güze şekilde yaşayan ülke Türkiyedir!...
ama gerçek manada İslam'ı yaşayabiliyormuyuz ???

Kim Bu Vatan Uğruna Olmaz ki Feda?

zeynep_akcin
10-03-2007, 22:16
ne yazıkki hayır diyorum :'( :'(...çünkü islamın tam anlamıyla yaşanması demek bizim yaptığımız bi çok yanlış şeyin yapılmaması demek... :'(....ve gerçek islamın yaşanabilmesi için buna uygun şeylerin desteklenmesi gerekir....biz her ne kadar kendimiz bireysel olarak bişeyler yapmaya çalışsakta görüldüğü üzere buna engel olunuyo..... >:(.....islamın en güzel yaşandığı topraklar benim memleketimin toprakları olur inşallah......

EpiVaTeS
10-03-2007, 22:18
maalesef HAYIR!!!

tutu
10-03-2007, 23:08
eger bu soru bi kaç önce sorulsaydı hayır derdim ama geçenlerde öl3 bir aile ile tanıştımki şu dünyada hala öle aileler olup islamı gerçek anlamda yaşamaya çalışmaları benım artık fikrimi deiştirdi bence kişiye göre değişiyor

Meftun
10-03-2007, 23:12
bence kişiye bağlı...ne insanlar var etrafta..derler ya cennette melekmiş dünyaya inmiş....tabii ben kendi adıma tam anlamıyla yaşıyorum diyemiyorum...malesef

vuslat_19
10-03-2007, 23:31
kişiye göre değişiyo isteyen tam anlamıyla yaşıyo

Onlybullet34
10-03-2007, 23:44
Evet Yaşanıyor.

aşk-ı ilahi
10-04-2007, 00:28
her ne kadar kişiye bağlı şıkkını işaretlediysemde ..aslında tam manasıyla yaşamak çok zor...ülke şartlarında bazı tavizler verilmesi gerekiyor..ve maalesef biz de bu tavizleri veriyoruz..tavizden kastım açılmak degil yanlış anlaşılmasın...ben islamı tam yaşamaktan tavizden bahsediyorum..inşaalah tam yaşayacağımız zamanlarda gelir vede bizlerde görebiliriz...

AkSa- 34
10-04-2007, 00:45
işte bizim yalnışımızda burada başlıyor aslında... biz yani türk insanı aslında islamı yaşıyoruz ( bunu kimse inkar etmiyo) ama işte islamı bile kurana göre değil kendimize nasıl kolay gelirse öyle yaşıyoruz. işte burada yalnışlar zincirini başlatıyoruz. yani her ne olursa olsun islamı inkar etmiyoruz o yüzden de zaten kime sorarsan sor cevap aynı... biz islam kültüründe yaşıyoruz... (kendi bildiğimiz gibi)...

kayısıkentli44
10-04-2007, 00:49
kişiye göre degişio bu durum.....islamı çok güzel yaşayanda var yaşamayanda....insanlar kendilerine göre uyduruyor.... ;)

Sukût-u_Hayal
10-04-2007, 01:18
bencede kişiye göre değişiyor...

Ravza_Ruveyda
10-04-2007, 15:53
Bence gerçek anlamda İslami yaşamıyoruz. Ne kadar çok detaylar var kaç kişi hangisini biliyor . VE hangimiz uygulayabiliyoruz ki :(
Yaşandığını asla düşünmüyorum .

Hasan ERBEK
10-04-2007, 16:31
YAŞAMIYORUZ,YAŞAMIYORLAR,YAŞANAMIYOR.ZİRA MÜSLÜMANLIĞIDA KILIFINA UYDURDUK.HER HÜKMÜ LEHİMİZE ÇEVİRİP O İŞİ YAPARKEN,O GÜNAHI İŞLERKEN VİCDAN AZABINDAN SIYRILIYORUZ.MALESEF UYACAĞIMIZ YERDE UYDURDUK.ALLAH(C.C) SONSUZ RAHMET VE SEVGİSİNİ ÜZERİMİZDEN ESİRGEMESİN.ONUN YOLUNDAN AYIRMASIN.ŞEFAAT EDECEĞİ KULLARDAN EYLESİN.

serkan yücel
10-05-2007, 00:19
YAŞAMIYORUZ,YAŞAMIYORLAR,YAŞANAMIYOR.ZİRA MÜSLÜMANLIĞIDA KILIFINA UYDURDUK.HER HÜKMÜ LEHİMİZE ÇEVİRİP O İŞİ YAPARKEN,O GÜNAHI İŞLERKEN VİCDAN AZABINDAN SIYRILIYORUZ.MALESEF UYACAĞIMIZ YERDE UYDURDUK.ALLAH(C.C) SONSUZ RAHMET VE SEVGİSİNİ ÜZERİMİZDEN ESİRGEMESİN.ONUN YOLUNDAN AYIRMASIN.ŞEFAAT EDECEĞİ KULLARDAN EYLESİN.
AMİN

sidre
10-05-2007, 02:03
yasanabılıyor olmasını cok ısterdım amamalesefkı yasanamıyor yasanıyor olsaydı türban sorunuda olmazdı

tuğba61
10-05-2007, 17:24
kişiye bağlı.. yasamak istiyen yasar.. ne kötü zamanlar gelmiş gecmiş yasanmısta bu rahatlıktamı yasanmıcak içinde olsun insanın yeter..

selahattin_ay
10-05-2007, 17:26
tamamen kisiye bagli

SAHILL35
10-13-2007, 07:28
istesende istemesende faizci düzenin bi parçasısın..
nasıl tam olarak islamı yaşayacaksın?
ama akparti bu faizci köle düzeninin zaman içinde bitirecek inşaallah

CAGLAR
10-23-2007, 21:48
ISLAM OZGUR BIR DINDIR TAMAMEN KISININ KENDISINI ALLAHA BAGLAMASIDIR HUZUR ISLAMDA

Necip Fazil
10-23-2007, 21:49
Kişisel evet, toplumsal Hayır ...

VesseLam

akgulrafet
10-23-2007, 21:50
KİŞİ İSTEİN TABİ İSLAMI YAŞAYABİLİR AMA SESİNİ YÜKSELTEMZ ÖNÜ KAPALI ÇÜNKÜ LAİK BİR DEVLETİZ HANİ HANİ İSLAMI YAŞAYAN YOBAZ OLUYOR YA.ABDESTSİZLER BAKALIM AHİRETTE HESABLARI NASIL OLACAK .

.::RuKaL::.
10-23-2007, 22:59
İslamı yaşamak tamamen kişiye bağlıdır..
Kişi istersen yaşar istemezse zorla yaşatamazsın..

Türkiye şartları İslam'ın yaşanmasını zorlaştırıyor bence..
Başörtüsü yasağı bunun en tabii göstergesidir..

Ve yasak kalkarsa bu oranında artacağına inanıyorum..
Dualarımız bu yönde inşAllah..

scheriff30
10-24-2007, 16:33
allah c.c. insana akıl fikir vermiş devletin dini olmaz paylaşım alanıdır kişinin dini olur onuda istediği gibi yaşar

Esra KAÇ
10-07-2008, 07:55
Bence kesinlikle gerçek manada dinimizi yaşamıyoruz.Buna en güzel örmek başörtü sorunu olmalı.Sözde herkez özgür ama insanları dinini yaşayışı konusunda kimse özgür bırakmıyor...

MelekTube
10-07-2008, 09:54
hayır :no:

aziz
10-07-2008, 15:26
selam ıyı gunler nasılsınız bence yasanıyor ama bızler veya bazılarımız gosterıs ıcın yasıyoruz gıbı gelıyo bana oyuzden dusmanımız cok ya ....sevgılerımle ....

AY IŞIĞI
10-15-2008, 12:03
Bencede kişiye bağlı tamam şu zamanda gerçekten çok zor nefsimizle mücadele etmek ama şuda bir gerçek ki islamı yaşıyoruz diye kimse bize kızgın kumlar üzerinde işkence yapıp üzerimize kaya parçası koymuyor :( bunlara dayanabilirmiydik ben bilemiyorum ama Peygamber efendimiz zamanında ölümü göze almak pahasına yaşıyorlardı onların şefaatine nail olmak dileği ile...

FarukARSLAN.
10-16-2008, 05:33
ben okulumda bir cuma günü Cuma namazına gidemiyorsam, benim karşı cins bi kardeşim Dininin gereği başını örtüp okuluna gidemeyip eğitimi aksıyorsa bu soruya cevabım HAYIR olur.
Büyük harflerle... Nefisle mücadeleye girip kendimize bağlı olan yönü de var, hatta tarihte yıllar yılı İslam sancağını taşımış bir ırkın mahfadı olduğumuzdan ötürü İslam ülkelerinde dinini en uygun yaşayabilen ülkeyizdir. Ama tamamen değil.
Laik olmak zorundayız çünkü!
Laique!!!

Fasl-ı Gül
10-16-2008, 20:37
İslamın gerçek manada yaşanması demek, yeni bir toplum ile yüzleşmek gerçeğini kabullenmekten geçiyor.. İslam "değer"lerle temayüz etmiş bir dindir ve müslümanı önce "kimlik ve şahsiyet" sahibi yapma derdindedir. Biz müslümanlar olarak "duruşumuzu" dikleştirdiğimiz zaman, kendi değerlerimize sahip çıkıp yeni değerler oluşturabildiğimiz zaman belki gerçek manada İslam'ı yaşayabildiğimizi iddia edebiliriz. Ve bu iddiayı taşıyacak gücü bulduğumuzda ayaklarımızın sağlamca yere bastığını, kendi problemlerimize yine kendimizin çözüm bulabildiğini göreceğiz.. Her zaman ki gibi ümitvârım, kaybettiğimizi bulacağız birgün, yeter ki kaybettiğimizi kabullenip arayalım..

selamlar

Beritan
10-18-2008, 09:16
yaşanmıyor...kişiye bağlı olduğunada inanmıyorum...
herşey bir noktaya kadar...ön kapanıyor ve sen taviz veriyorsun...taviz,taviz ,taviz,...e nerde kaldı inandığın gibi ve inancını özgürce yaşamak..

akgençlk
10-21-2008, 01:30
Tabiki hayır...

Gerekçe yazmayacağım ama isteyene bir sürü gerekçe sunabilirim.

CUMHURİYET_
10-21-2008, 14:10
Tabiki hayır...

Gerekçe yazmayacağım ama isteyene bir sürü gerekçe sunabilirim.

Lütfen gerekçelerini yazar mısın?