Ak_Kelebek
03-11-2008, 10:59
"Halimize bakın" diyor usta gazeteci Rauf Tamer ve sanki fantezi olsun diye şehit verildiği havası doğurup 'terör bitmez' diyenlere gerekli cevabı veriyor: Sizler oldukça tabii ki bitmez!
Rauf Tamer'in köşe yazısı
Şimdi de bu çıktı.
-Terör bitmez.
Gerekçesi hazır:
“Teröristle mücadele başka,
terörle mücadele başkay”mış.
Ne büyük lâf.
Ne müthiş bir teori?
Ardından da sıralıyorlar:
- Siyasal, sosyal ve kültürel adımlar atmak lâzım.
Evet lâzım ama “terörü himaye etmemek”de lâzım.
“Teröristi yüreklendirmemek”de lâzım.
Yoksa kuru kuruya “terör bitmez” ne demek? Bunun manâsı: Devlet pes etsin, öyle mi?
Tekrar ediyorum.
Siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik adımlar elbette ki lâzım.
80 yıldır niye atılmadığına yanıyorum.
Ama “terör bitmez” diyenlere bir sorum var: Bu adımlar atılmadığı için mi silahlanıp dağa çıktılar?
İş ve aş bulamadıkları için mi eşkıya oldular? Anadilde şarkı söyleyemedikleri, Anadilde konuşamadıkları için mi Devlete kurşun sıkıyorlar? Soruyorum size: Bölgenin geri kalmışlığını mı sanki kendilerine dert edinip isyan çıkarıyorlar??Geri kalmış bölge sırf orası mı?
Okul, fabrika, karakol, hastane, şantiye bombalayan, tren yolu’na mayın döşeyen insanlar, bölgenin kalkınmasını mı istiyorlar sahi? Yoksa bütün dertleri kahrolsun Türkiye mi?
Halimize bakın.
Bir kesim, teröriste hâlâ moral verirken bir başka kesim de Ordu’yu dünya’ya jurnal ederse, terör biter mi?
Biz şimdi onların gözünde dışarıdan emir alan, otur denince oturan, kalk denince kalkan, iradesiz, şahsiyetsiz, kararsız bir ülkeyiz...
Ve sanki fantezi olsun diye şehitler vermekteyiz.
Terör bitmezmiş.
Evet bitmez.
Sizler oldukça tabii ki bitmez.
rauftamer@posta.com.tr
(Posta)
Rauf Tamer'in köşe yazısı
Şimdi de bu çıktı.
-Terör bitmez.
Gerekçesi hazır:
“Teröristle mücadele başka,
terörle mücadele başkay”mış.
Ne büyük lâf.
Ne müthiş bir teori?
Ardından da sıralıyorlar:
- Siyasal, sosyal ve kültürel adımlar atmak lâzım.
Evet lâzım ama “terörü himaye etmemek”de lâzım.
“Teröristi yüreklendirmemek”de lâzım.
Yoksa kuru kuruya “terör bitmez” ne demek? Bunun manâsı: Devlet pes etsin, öyle mi?
Tekrar ediyorum.
Siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik adımlar elbette ki lâzım.
80 yıldır niye atılmadığına yanıyorum.
Ama “terör bitmez” diyenlere bir sorum var: Bu adımlar atılmadığı için mi silahlanıp dağa çıktılar?
İş ve aş bulamadıkları için mi eşkıya oldular? Anadilde şarkı söyleyemedikleri, Anadilde konuşamadıkları için mi Devlete kurşun sıkıyorlar? Soruyorum size: Bölgenin geri kalmışlığını mı sanki kendilerine dert edinip isyan çıkarıyorlar??Geri kalmış bölge sırf orası mı?
Okul, fabrika, karakol, hastane, şantiye bombalayan, tren yolu’na mayın döşeyen insanlar, bölgenin kalkınmasını mı istiyorlar sahi? Yoksa bütün dertleri kahrolsun Türkiye mi?
Halimize bakın.
Bir kesim, teröriste hâlâ moral verirken bir başka kesim de Ordu’yu dünya’ya jurnal ederse, terör biter mi?
Biz şimdi onların gözünde dışarıdan emir alan, otur denince oturan, kalk denince kalkan, iradesiz, şahsiyetsiz, kararsız bir ülkeyiz...
Ve sanki fantezi olsun diye şehitler vermekteyiz.
Terör bitmezmiş.
Evet bitmez.
Sizler oldukça tabii ki bitmez.
rauftamer@posta.com.tr
(Posta)