fatih kısaparmak balon baskılı balon SKANDAL!!! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SKANDAL!!!

Özgür Çağrı
04-08-2010, 18:50
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/komutan_mayinlari_ben_koydum.jpg (http://www.ensonhaber.com/komutan-mayinlari-ben-koydum.html)

Özgür Çağrı
04-08-2010, 18:50
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/7_askeri_sehit_eden_mayinlar_tskya_ait_2.jpg (http://www.ensonhaber.com/7-askeri-sehit-eden-mayinlar-tskya-ait.html)

'Ben bu çoçukları koruyayım diye onları döşedim"

27 Mayıs 2009'da 7 Mehmetçik'in şehit olmasına yol açan Çukurca'daki mayın patlamasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Savcılık'tan son dakika
Van Cumhuriyet Savcılığı yazılı açıklama yaptı: '7 asker daha önceden araziye güvenlik amaçlı döşenmiş mayının patlaması sonucu şehit oldu' dedi. Bu açıklamayla Zaman Gazetesin'de yer alan haber doğrulanmış oldu.
Dosya Genelkurmay'da
Soruşturmayı yürüten savcılık, mayınların MKE yapımı olduğu ve komutanın emriyle döşendiği sonucuna vardı. 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan sorumluların cezalandırılması istenirken, dosya Genelkurmay'a gönderildi.
O mayınlar PKK’nın değil bizim
Hakkari Tümen komutanı Tümgeneral G. K. ve Çukurca Tugay komutanı Tuğgeneral Z.E. arasında geçen telefon konuşmaları internete düşmüştü. Z.E. 6 askerin şehit olduğu mayınlarla ilgili Hakkari Tümen Komutanını bilgilendirirken "Bu mayınlar büyük bir olasılıkla bizim" diyor. Mayınları bizzat kendinin yerleştirdiğini belirten E, bütün rütbelileri tek tek çağırarak mayınların yerini gösterdiğini ifade ediyor. ’Ben bu çoçukları koruyayım diye onları döşedim" diyen Z.E. bütün sorumluğu üzerine almaya hazır olduğunu söylüyor.
İki komutan arasındaki konuşmalar dışında Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z.E’nin Tabur Komutanı Yarbay T ve adı belli olmayan bir komutanla yaptığı konuşmalarda ortaya çıktı.
Erdoğan: Şehit haberleri gelince DTP’ye randevu vermemişti
Bu ses kaydına konu olan mayın patlamasının hemen sonrasında atv’ye konuk olan Başbakan Erdoğan da çarpıcı açıklamalar da bulunmuştu. Erdoğan, DTP’ye randevu konusu ile ilgili bir soruya ne zaman bu yönde bir girişimde bulunsam, bölgeden mayın patlaması sonucu şehit haberleri geliyor şeklinde cevap vermişti.

İşte o ses kaydı..
http://i.ensonhaber.com/news/174190.jpg
6 asker nasıl şehit oldu Hakkari Çukurca Mayın Ses kaydı (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/6-asker-nasil-sehit-oldu-hakkari-cukurca-mayin-ses-kaydi)

Seyyah
04-08-2010, 19:53
Rabbim sen mazlumun hakkını yedirmessin, sen Başbakanımıza partimize güç kuvvet ver azim ver bu tezgahı bu düzeni başlarına yıksın. Amin.

EpiVaTeS
04-08-2010, 19:57
Artık şaşırmıyorum biliyormusunuz...
Zira Orduya olan güvenim inanılmaz derecede zayıflamış durumda...
Umarım yanılırım...

Seyyah
04-08-2010, 20:00
Benim sitemim orduya değil,
Bu hainlikler ortaya cıktıkça halen bunları savunan, bunların savunucuların oy veren milletimize...
Alın görün işde laiklik, kemalistlik adı altına sıgınıp tehtitler savuran etöcü ordu yöneticilerinizi... Aydınlarınızı...
Allah ıslah etsin...

ercaneren
04-08-2010, 23:19
Bu konu düşündüğümden daha az ilgi gördü nedense.

Biz teröre kin kusarken meğerse bu haltı yiyen,asıl terör estiren bizim komutanlarımız...Yazık !

Seyyah
04-08-2010, 23:29
Medya kendilerinin yandaşı,
Halkı yöneten medya ( gerçi son zamanlarda etkisi azaldı)
E konu laikliğe be kemalizme karşıda değil.
Yapan akpartide değil neden tepki görsün ki?

Üç mevsim
04-09-2010, 14:51
Evet bu telefon görüşmesi taa o zaman çıkmıştı. O mayınların PKK mayını değil bizim mayınlar olduğu acı gerçek olarak karşımızdaydı...

redyellow
04-09-2010, 15:35
Buna ne diyecekler acaba bazı kişiler?

Yine f tipi felan derler mi? yoksa biraz olsun insanlıkları kalmışsa utanırlar mı?

EZEL
04-09-2010, 16:39
Ses kaydındaki XXX belli oldu
http://medya.zaman.com.tr/2010/04/09/ses.jpg
GES Komutanlığı'na ait resmi ses kaydında kimliği XXX olarak verilen kişi belli oldu.

Hakkari Çukurca'da 27 Mayıs 2009'da 7 askerin şehit olduğu mayın patlamasının ardından şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci'nin suç duyurusu ile başlayan yasal süreçte Van Cumhuriyet Başsavcılığı, mayınların TSK'ya ait olduğu kanaatine vardı. Savcılık, bazı asker şüphelilerin eylemlerinin 'bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olmak' suçu kapsamında mütaala edilebileceğini belirtti ve dosyayı Genelkurmay'a gönderdi.
ŞEHİT DENİZ'İN ANNESİNİN ZAFERİ
Çukurca'da şehit olan oğlu Deniz Demirci'yi toprağa verirken PKK'ya lanet okuyan anne Raziye Demirci, bir süre sonra internete düşen iki komutanın ses kaydında "Mayını biz koyduk" ifadesi üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Demirci ile birlikte yasal süreç için mücadele veren şehit Kemal Özevin, Adil Yıldız ve Cafer Yıldız'ın babaları Halil Özevin, İsmail Yıldız ve Nail Çelik acılarının katlandığını söyledi. Halil Özevin, "Bize PKK demişlerdi. İnternete düşen ses kayıtlarında söylenenlerin gerçek çıkmaması için dua ettim" dedi. Olay, demokratik açılım sürecini de olumsuz etkilemişti. DTP'li Ahmet Türk'le konuşması beklenen Başbakan Erdoğan, görüşmeyi iptal etmişti.
Kayıttaki 'XXX' Balyoz'dan tutuklu Olcan
Mayınlarla ilgili bilginin üstünü kapatarak olayı PKK'ya mal eden muvazzaf ekipten Balyoz'cular çıktı. GES Komutanlığı'na ait resmi ses kaydında kimliği XXX olarak verilen kişinin halen GATA'da tedavi gören Van Jandarma Kolordu Asayiş Komutanı Yurdaer Olcan olduğu, soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Olcan, halen cami bombalatma başta olmak üzere ürkütücü eylemlerin planlandığı Balyoz Harekat Planı soruşturmasının tutuklu sanıkları arasında yer alıyor.
Komutan: Yukarıya PKK yaptı dedik
İşte İNTERNETTEKİ O ses kaydı:
Çukurca'da 7 askeri şehit eden mayın patlamasının ardından Tuğgeneral Zeki Es, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Yarbay Taner ile XXX komutanın kendi aralarındaki konuşma 'dost mayın' skandalını ortaya çıkarmıştı. İşte internete düşen o diyaloglardan bazıları:?
'BİZZAT BEN YERLEŞTİRDİM'
ZEKİ ES: (İlk görüşme) Komutanım uzaktan komutalı değil. Malesef.. Biliyorsunuz bunları korumak için bizzat kendim yerleştirdim. Komutanım sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum.
GÜRBÜZ KAYA: Hiçbir sıkıntı yok bak hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı uygularız. Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok.
YARBAY TANER:?(İkinci görüşmede Es'e) Yukarıya mayını terör örgütü döşedi şeklinde bildirdik. (Rapora tümen komutanının birkaç kez baktığını ve o şekilde yazdıklarını da ekliyor konuşmasında.) XXX KOMUTAN: (3. telefon görüşmesinde Es'e) Zeki bu konuşmaların hepsi kayıt ediliyormuş, fazla konuşma. Sabah GES Komutanı beni aradı söyledi. (Star)

Şehit yakınlarını yıkan haber
http://medya.zaman.com.tr/2010/04/09/sehit.jpg
Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde geçen yıl 27 Mayıs'ta 7 askerin şehit olmasına yol açan mayınların Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'ne ait çıkması, şehit ailelerinin bir kez daha yıkılmasına neden oldu.

Şehit Uzman Çavuş Ziya Bener'in Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Aslan Hacılı köyünde yaşayan ailesi, olayda ihmali olanların cezalandırılmasını istedi. Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009'da PKK'lı teröristler tarafından döşendiği öne sürülen mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ziya Bener'in babası İbrahim Bener (69) medyada yer alan haberlerde, 7 askerin şehit olmasıyla ilgili mayınların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne ait olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, "Bu nasıl oluyor bilmiyorum. Yüreğimiz yanıyor başka yürekler yanmasın. Oğlumu genç yaşta toprağa verdim. Torunum Enes Bener 5 yaşında, babasız büyüyor. Oğlumun şehit olmasıyla ilgili internette komutanının konuşması var. Ankara'da oturan oğlum kardeşinin ölümünün araştırılmasını ihmal var mı, yok mu öğrenmek için savcılığa dilekçe vererek araştırılmasını istemişti. Bana, 'Baba kanımın son damlasına kadar bu işle uğraşacağım. Bizim ciğerlerimiz yandı, başka ciğerler yanmasın.' dedi." diye konuştu. Şehit Uzman Çavuşun amcası Emin Bener (67) de yeğeninin şehit edilmesiyle ilgili olaydaki mayınların TSK'ya ait olduğunu televizyonlardan öğrendiğini belirterek, "Kim suçluysa cezasını çekmeli. Ben 67 yaşındayım, gerekirse seve seve canımı bu vatan için veririm." dedi. Kardeşinin şehit olmasıyla ilgili konuşan Refik Bener de, "Kardeşimin şehit olduğu operasyondaki arkadaşlarını bulup konuştum. Onların verdiği bilgiler sonrasında zaten araştırma yapılmasını istedim. Olaydan sonra internet sitelerine düşen komutanların mayının askeriyeye ait olduğu yönündeki ses kayıtlarını duyunca inanmak istemedim. Bu haberle bir kez daha aynı acıyı yaşadık, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Herkesin evladı var. Askerlerin başına doğru düzgün işi bilen kişileri versinler. Daha geçen gün kardeşimin şehit olduğu yerde yine 3 tane şehit verdik. Kardeşim geri gelmez ama bir daha canlar yanmasın." şeklinde konuştu. ((CİHAN)