fatih kısaparmak balon baskılı balon Şok İddia: Kanal 1 Satldı! Hem de Bakın Kime?.. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şok İddia: Kanal 1 Satldı! Hem de Bakın Kime?..


Üç mevsim
11-03-2009, 14:53
TURKTIME AÇIKLIYOR: NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI BLOOMBERG KANAL 1’İ SATIN ALDI!

Herkes Doğan Grubu’nun hangi yayın organlarını satacağını merak ederken sürpriz bir satış gerçekleşti. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in kontrolündeki Bloomberg LP şirketi, Ciner Grubu’na ait olan Kanal 1’i satın aldı.
http://turktime.com/images/spacer.gifhttp://turktime.com/images/spacer.gifhttp://turktime.com/images/spacer.gif

http://www.turktime.com/pictures/kanal101.jpg


http://turktime.com/images/spacer.gif
Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana Türkiye, basın tarihinin en hareketli dönemini geçiriyor. Uzan’ın sahip olduğu Star Grubu ile başlayan dalgalanma, Sabah ve Kanaltürk’le devam ederken, Doğan Grubu’na gelen vergi cezaları ile pik yaptı. Basındaki son el değişimi de Amerika’ya nasip oldu. NewYork Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in kontrolündeki Bloomberg LP şirketi, Ciner Grubu’na ait Kanal1’i satın aldı. Bloomberg’in Kanal 1’in çoğunluk hissesini satın aldığı, kanunen yüzde 25’i geçen hisseler için Türk ortak bulduğu belirtiliyor.

BLOOMBERG NE YAPACAK?

NewYork Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in Kanal1’i NTV’ye rakip olacak şekilde dizayn edeceği söyleniyor. Siyasi ve ekonomik haberlerin yanında Kanal 1’de akşamları tartışma programları yayınlanacak, hafta sonları da vizyona yeni girmiş sinema filmleri gösterilecek…

Turktime
3 Kasım 2009

Üç mevsim
11-03-2009, 15:00
Doğan grubunun her an bir medya varlığını satabileceği söylentileri kulislerde ayyuka çıkmış durumdayken Ciner Grubu ters köşe yaptı. Şaşırtıcı satış haberi Aydın Doğan'dan değil Turgay Ciner'den geldi...

http://www.cinergroup.com.tr/i/cinerlogo.gif


İŞTE CİNER GRUBUNUN TUTTURAMADIĞI KANAL 1 HEDEFİ

Habertürk'ü de bünyesinde barındıran Ciner Medya Grubu’nun ulusal televizyon kanalı Kanal 1, ilk büyük atılımını 2006 Dünya Kupası maçlarını yayınlayarak yaptı ve 2008 yılına “en büyük yatırımları yapan televizyon” ünvanıyla girdi. En büyük kanallar arasına girme iddiasıyla karasal yayına geçen Kanal 1 ne yaptıysa olmadı bir türlü dikiş tutmadı. Muazzam maddi haracamaya rağmen başarı yakalayamayan Kanal 1'i karasal yayından çeken Ciner Grubu bu kez şansını Habertürk tv ile denedi ve başardılar. Tüm rakiplerini aşarak, tematik haber kanalı olmasına rağmen kısa sürede en çok izlenen kanallar listesine giren Habertürk'le umduğunu bulan Ciner anlaşılıyor ki Kanal 1'i gözden çıkarmış. İyi de New York Belediye Başkanı'na kadar alıcı mı bulunamamış? Eğer, Türktime'nin haberi doğruysa bu sorunun cevabını da önümüzdeki günlerde bulabiliriz.

Kanaltürk Fatihi olarak ünlenen Medya ile ilgili her konuda adı öne çıkan Akın İpek bunu nasıl kaçırmış hayret :w:

Ak_Urfalı
11-03-2009, 15:05
hiç şaşırmadım baba ogluna devretmiş...

FarukARSLAN.
11-03-2009, 15:28
TGRT ve FOX'tan sonra 3. Coni kanalımız hayırlı olsun..

Üç mevsim
11-03-2009, 15:37
TGRT ve FOX'tan sonra 3. Coni kanalımız hayırlı olsun..

Yavaş gel. FOX zaten TGRT idi. Yani 2. Coni kanalı oluyor ama benden duymuş olma Fox'un satılması uzak değil..

Üç mevsim
02-03-2010, 04:00
KANAL 1, BLOOMBERG ekonomi kanalına dönüştü. BLOOMBERG HT oldu tıpkı şey gibi NTVMSNBC gibi..

Fırat
02-03-2010, 04:09
Bir şeylerin temeli atılıyor yine hayırlısı bakalım..

EpiVaTeS
02-03-2010, 04:10
OO iyi bi amerikan medyamız eksikti...

Üç mevsim
02-03-2010, 05:02
Yoo bu medya dünyası için normal bir olay. Türkiye'de tek ekonomi kanalı NTV ile birlikte çalışan MSNBC idi ona rakip geliyor. Ciner Grubu, KANAL 1 ile bir türlü ivme yaklayamadı, Kanal 1 önceden karasal yayındaydı ama olmadı, bu sefer strateji değiştirdiler; KANAL 1 karsaldan çıktı yerine Haberrtürk geçti. Ciner Grubu Habertürk'le Türkiye'de hiçbir haber kanalının nerdeyse hayal dahi edemeyeceği izlenme payını yakaladı. Tematik bir haber kanalı olmasına rağmen neredeyse STV, Kanal 7 ile yarışır duruma geldi. Gazete de kurulunca pekiştiler.

İşte Ciner Grubu Habertürk'le aradığını bulunca Kanal 1'in yükünden kurtulmak istediler onu da başka bir tematik kanala ekonomi kanalına dönüştürdüler.

Bunlar eften püften şeyler.

Medyadaki asıl olay; İpek-Koza Grubunun Star Tv, Vatan ve Milliyet gazetelerini satın alması olacak. Bugün gazetesi'nin sahibi İpek Grubu, Kanaltürk'ü Tuncay özkan'ın elinden almasıyla sesini duyrmuştu daha sonra BUGÜN HABER TV'yi de kurdular şimdi geldik asıl işin sonuna.

Birkaç aydır satış görüşmeleri devam ediyor. Konu ciddi ve doğru; asparagaslık söz konusu değil.. Peşinat konusunda çıkan pürüzler var. İpek Grubu onu da İpek-Koza Maden İşletmelerini halka arz edip oradan gelen parayla karşılayacak. 2 aydır bu konuyla ilgili her haberi takip ediyorum. Bana kalırsa bu iş birkaç hafta önce bitti, Akın İpek Star Tv, Vatan ve Milliyet'i aldı. Yakında kamuoyuna duyrulur. Şaka gibi ama gerçek....

EpiVaTeS
02-03-2010, 05:04
5 yıl sonra Ciner'de doğan gibi olacak...
tepemize çıkacak...
birden fazla aynı formatta televizyon kanalı satışı engellenmeli yasalarla...
bu ne ya...

Üç mevsim
02-03-2010, 05:21
5 yıl sonra Ciner'de doğan gibi olacak...
tepemize çıkacak...
birden fazla aynı formatta televizyon kanalı satışı engellenmeli yasalarla...
bu ne ya...

Bizi de bozar ama öyler bir yasa :hihi2:

EpiVaTeS
02-03-2010, 05:23
Formatta aynı değil ki...
misal STV var SHaber var...
Mehtap var formatlar farklı...
Kanal7 var Ülke Tv var...
formatlar farklı...
doğan gibi star kanald değil ki...:)

Üç mevsim
02-03-2010, 05:33
Formatta aynı değil ki...
misal STV var SHaber var...
Mehtap var formatlar farklı...
Kanal7 var Ülke Tv var...
formatlar farklı...
doğan gibi star kanald değil ki...:)

Usta olur mu öyle şey ya :hihi2:

STV, Mehtap, KANAL A'nın format farklılığı göreceli birşey, bunu nasıl ayıralım. O zaman bunların ayrılması için etiketlenmeleri lazım; haber kanalı, kültür kanalı, spor kanalı, ekonomi kanalı, belgesel kanalı... Ya işin mi yok böyle şey mi olur :w:

Ciner'e tarafsız kalacağı iddiasıyla yol verildi. Paşa gönlü bilir, Doğan abisinin ibretlik sonu ona en güzel örnektir.