fatih kısaparmak balon baskılı balon SON DAKİKA...Ak Parti Savunmayı sundu!!!..SON DAKİKA - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SON DAKİKA...Ak Parti Savunmayı sundu!!!..SON DAKİKA

murat kurt
04-30-2008, 19:29
Ve AK Parti ön savunmasını sundu

Hakkında kapatma davası açılan AK Parti'de, hukukçu kurmaylar tarafından hazırlanan 3 klasör halindeki 126 sayfalık ön savunma Anayasa Mahkemesi'ne sunuldu.

30 Nisan 2008 18:22

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile AK Parti Grup Başkan Vekilleri Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ, partinin 6 klasörden oluşan ön savunmasını saat 18.20 civarında Anayasa Mahkemesi'ne verdi.

AK Parti hakkında açılan kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi, tensip tutanağı ile birlikte iddianameyi 2 Nisanda AK Parti'ye göndermişti. AK Parti'nin, tebliğden itibaren 1 ay içinde ön savunmasını vermesi gerekiyordu. Buna göre ön savunma süresi 2 Mayıs Cuma günü sona erecekti.
Ön savunmanın verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü bildirecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşü AK Parti'ye gönderilecek, AK Parti de esas hakkındaki savunmasını yapacak.

Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, AK Parti yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bütün bu aşamalarda istenebilecek ek süre taleplerini de Anayasa Mahkemesi değerlendirecek.

Bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar.

AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.

Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.
Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın 69. maddesine göre, ''temelli kapatma'' yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre ''Hazine yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma'' kararı da verebilecek.

haritaci70
04-30-2008, 19:32
Hadi hayırlısı olsun Tarafsız Türk Yargısına güvenmek lazım hoş her ne kadar öncelerinden bu anayasa mahkemesi sabıkalı olsa da

murat kurt
04-30-2008, 19:33
Hayırlısı...diyelim

Sukut-u Hayal
04-30-2008, 19:39
Allahim sen basbakanima yardim et..

Kafes
04-30-2008, 19:43
Allahim sen basbakanima yardim et..

amin

Mu-Alim
04-30-2008, 21:00
Dava açılması önerisini kabul eden halksavarların değil seksen sekiz yüz seksen sayfalık savunmayı bile dikkate alacağını sanmıyor ve partimizin kapatılacağını düşünüyorum. Nusret'in meşhur lafıdır, ak beyaz fark etmez; gönüller bir olsun ;)

Hıfz-ı lisan
04-30-2008, 21:03
Umulan seyrde gider herşey inşaallah..hayırlısı..

Mu-Alim
04-30-2008, 21:04
Pak Parti olsun bence. 8) Biraz masraflar azalır, sadece başa bir P ekleriz olur biter. :D :D 8) 8)

Ben de hep PAK PARTİ olarak hayal ediyorum yeni partiyi. Çok iğneleyici olur vallahi. (:

_Yeniden_
04-30-2008, 21:10
Evet benim aklıma da PAK PARTİ gelmişti...Zaten kime sorsam Pak diyor....

Gerçekten çok yerinde bir isim olurdu...

EpiVaTeS
04-30-2008, 21:15
Hadi bakalım sonunu ALLAH hayıreylesin....

Ak_Zeynep
04-30-2008, 23:42
Hayırlısı olur inşallah..Parti ismi farketmez biz BİR olalım yeter...

anatolia
04-30-2008, 23:49
hayırlısı olsun..................kapatılacağına ihtimal vermiyorummmmm >:( >:(

eddie
04-30-2008, 23:51
ak parti kendine güveniyor ben de ak partiye güveniyorum..

rikopasa
05-01-2008, 10:25
Bülent Arınç partiler üstüymüş o dönem , söyledikleri partiye mal edilemezmiş ...
böyle savunma yapılmış ... :D

ya tamam kapatılmasın ak parti sonuçta pak olur cak olur cuk olur yeniden açılır ama yalan söylemesinler ... Bülent Arınç ın arkasında değil yani partisi ...

meridyen
05-01-2008, 10:32
çok erken değil mi ? ek süre istenilebilir di kanımca.. :o

Esra KAÇ
05-01-2008, 18:58
Allah yardımcımız olsun.

Mcht_Ln
05-01-2008, 19:53
Yahu ne yaptınız.Partiyi önce siz kapattınız.Daha bi durun önümüzde aylar var.Bu süreç içinde yapılacak anayasa değişikliğini beklemek gerekmez mi??

Bu kadar kolay değil, daha bitmedi...