fatih kısaparmak balon baskılı balon Taraf’ın yeni yayın dönemi stratejisi - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taraf’ın yeni yayın dönemi stratejisi


Necip Fazıl
09-14-2012, 16:43
http://www.habervaktim.com/resim/resim263313_2.jpg
PKK yandaşlığı deşifre olunca yazarlarını birer birer kaybederek, Altanlar ve bir avuç Ermeni’nin kucağında kalan Taraf adlı paçavranın, İslami kesimin susturulamaz sesi Akit Gazetesine karşı kışkırttığı ‘Liberal yanaşmalarını’ kadrosuna dahil edeceği belirtiliyor.

Kamuoyunda telafisi mümkün olmayan bir itibar kaybına uğrayan paçavranın yeni yayın döneminde, tartışmalı İslami konularıgündeme alarak bir süre daha varlığını devam ettirebileceği hesabı yaptığısanılıyor.

Bunun için ön hazırlıklara başlayan PKK Pravdası'nın elinde kalan üç beş yazarı ve dışarıdan beslediği ‘görevlileri' ön hazırlıklar için vazifelendirdiği gözlemleniyor.

Taraf “yetiştirmesi”, yeni Radikal'ci Ayşe Hür işi gücü bıraktıtefsirciliğe soyundu, aklı sıra İslamdaki içki yasağının sınırlarının net olmadığı şüphesini ortaya attı, yetinmedi içkinin helal olduğu anlamına gelen bir profil çizdi, yetmedi aynı zamanda İslamların Halifesi de olan OsmanlıHakanlarına; yedeğine aldığı marjinal bir partinin de Genel Başkanı olan ODTÜ'lü bir öğretim üyesiyle, şeytanın aklına gelmeyecek dedikodu ve tevatürlerle saldırdı.

İSLAMI BATAKLIKLARINA ÇEKMEYE ÇALIŞACAKLAR
Cümbür cemaat alkol müptelalığı ile tanınan Taraf yöneticilerinin çok hoşuna gittiği düşünülen twitter'daki tartışmanın, kendiliğinden mi geliştiği, yoksa Altanların siparişi üzerine mi başlatıldığıanlaşılamadı. Taraf yazarlarının bir süredir spesifik konular üzerinden İslamı,çirkin kavgalarının içerisine çekme gayretleri gözlemleniyordu.

FETVACILIĞA BAŞLADILAR
Aynı zamanda bir akademisyen olan eski Taraf yazarı Ayşe Hür'ün bu atraksiyonu “kadim” patronlarına yaranma çabası olarak da değerlendirilirken, eski patronu Altanların zaaf noktalarını teşkil eden içki konusundaki ayetleri ‘tefsir eden' Ayşe Hür'e takipçileri de tepki gösterdiler. Ayşe Hür'ün twitter hesabında yaşanan hararetli tefsir tartışmasının ardından‘ortaya çıkan sonuçlar ve yeni tip ictihatların', PKK yandaşlığı deşifre edilmiş ve itibar kaybına uğramış Taraf'ı bir süre daha götürebileceği sanılıyor.

YENİ EKİP LİBERAL YANAŞMALARDAN KURULACAK
Elini attığı her meseleyi manipüle etmesi ile bilinen Taraf Gazetesi'nin, kısa zaman içinde İslami konularla ilgili, Aziz Nesin veya Turan Dursun vari bir tartışma başlatabileceği uyarıları yapılıyor. Geçtiğimiz süreç içerisinde birçok yazarı ile yollarını ayırmak durumunda kalan Taraf Gazetesi'nin, bu eksikliğini, yeni dönemdeki manipülatif faaliyetlerine de uygun olacak şekilde; İslami kesimin susturulamayan sesi Yeni Akit Gazetesine kampanya açan/açtırılan bir takım sözde İslamcı liberal yanaşmalarla tamamlayabileceği sanılıyor.

BU DA VATANDAŞ TAVSİYESİ
Kendisini ‘Turan Dursun'un talebesi' ilan eden Hür'ün Kuran'ın 23 senede inmesi ile alay edilen mesajları da paylaştığı görülürken, KuranıKerim'in, Hür'ün bildiği tarih metinlerine benzemeyeceğini hatırlatan vatandaşlar, yazara bu işleri bırakıp başka şeylerle oynamasını kendisine başka mevzular aramasını, sıkıştığı anlarda ise gayet iyi bildiği bir Karadeniz atasözünden ilham almasını veya ‘liberal yanaşmalardan' destek almasını tavsiye ediyorlar.

Ayşe Hür'ün Kuran ayetleri üzerindeki ‘tefsir yeteneğinin' dikkatlerini çektiği görülen Bir Aksiyon ve Bir de Yeni Şafak çalışanı konuya bir ara müdahil olmak istediler. Aksiyon çalışanı Haşim Söylemez ‘hayırdır yeni bir meal mi yazıyorsunuz?' şeklinde tepkide bulunurken, Yeni Şafak çalışanıHalil Kurbetoğlu daha usturuplu bir dille Ayşe Hür'ü değerlendirdi.

Öncelikli olarak Ayşe Hür durup dururken, Kuran'daki içki ile ilgili ayetlerin meallerini sıralıyor. Sonra geçiyorlar Osmanlı tarihine...

Ayşe Hür : İçkiyi seven padişahlar I ve II. Bayezid, I. Selim, IV. Murad, II. Mahmud, V. Mehmed Reşad. Diğerleri hakkında tevatür çeşitli…

Halil Kurbetoğlu ‏: Haklarında tevatür var! Şu tespitteki ilmiliğe bakar mısnız? Rivayet bile değil yani tevatür...

Ayşe Hür : Peçevi Tarihi'ne göre I. Selim gönül erlerinden güzel seslileri ve güzel saz çalanları odaya toplar sabahlara kadar işret ederdi.

Osman Korkmaz: ayşe hanım hem "içki içen halife" osmanlıda ki tüm islamiyet sistemini sorgulatmaz mı nasıl olur bu ben anlayamıyorum.

Ayşe Hür : Onun da tevili yapılabilir. Kuran'da içki için kullanılan hamr şarabı mı yoksa bütün alkollü içkileri mi işaret ediyor net değil…

Ve Ayşe Hür'e enteresan bir destek geliyor bir meslektaşından…EDP Genel Başkanı ODTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ferdan Ergut : İnalcık'a soruyorlar Sultanlar içki içermiydi diye. Yanıt: "Tabii efendim, çoğu ayyaştı. "II. Murad bu yüzden tahtı bıraktı. Eşcinsellik, o zaman toplumca kabul edilmiş bir adetti... Afyon mübahtı. Çünkü insan mest olunca, ruhun daha yüksek hakakatlere eriştiği inancı vardı. Mesela ulemanın afyon içmesi mubahtı.Zihni daha keskin bir hale getirir deniyordu". İşe Halil İnalcık'ın yazdıklarından bir demet…

Ve Ayşe Hür bu saçmalıkları kendisine destek olarak alıp teşekkür ediyor meslekdaşına.

Ayşe Hür : Konuya katkı yaptığınız için çok teşekkürler. Böyle riskli tartışmalarda yalnız bırakılmaya alışkınım, bu yüzden şaşırdım.

Ayşe Hür, tartışma sırasında kendisinin Turan Dursun'un rahlei tedrisinden geçtiğini de söylüyor…

Ayşe Hür ‏: Ben de Sokrates'in, Giardano Bruno'nun, Hallac-ı Mansur'un, Bağdatlı Nesimi'nin, Turan Dursun'un öğrencisiyim.

Habervaktim.com

Necip Fazıl
09-14-2012, 16:43
http://www.habervaktim.com/resim/resim263313_1.jpg?t= (http://www.habervaktim.com/haber/263313/tarafin-yeni-yayin-donemi-stratejisi-.html)