fatih kısaparmak balon baskılı balon Tayyip Erdoğan Köşke Çıkmalı mı? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tayyip Erdoğan Köşke Çıkmalı mı?

ergin
07-23-2007, 13:35
Tayyip Erdoğan sizce köşke çıkmalı mı? Buna karşı olan Melih meriç'in şu sözü manidardır.
"Hatırlatmam gerekiyor ki, ben de Erdoğan'ın köşke çıkmamasından yanaydım. O’nu uzlaşmanın değil, bir kesimin sembolü olarak görüyordum. Ama gerçek şu ki, halk bana katılmıyor. Bugünden sonra da 16 milyon 340 bin seçmeni ikna edebileceğimi sanmıyorum. Seçmenin sigortasını attırmanın manası yok. Bu nedenle bugün diyorum ki, Erdoğan bizzat kendisi Köşk'e çıkmalıdır."

-------------------------------------------------------------------------------------------------

TAYYİP ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKMALIDIR
Melih Meriç yazıyor.. (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=29906&cat=110&dt=2007/07/23)

Lafı eğip bükmeye gerek yok. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı'nı da oyladı.

Erken seçimi isteyen AKP değildi. Onlara kalsa seçim Kasım'da olacaktı. Seçime zorlayan, Tayyip Erdoğan'a "Sen veya senin partinden biri Cumhurbaşkanı olamaz" diyenlerdi. Türkiye'yi bu seçime Köşk kavgası getirdi. Doğal olarak da AKP, seçmenin önüne Çankaya tartışmasını götürdü. Halkın bu tartışmadaki kararı ortada.

Bu sonuç bana göre, Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanı olma hakkını verdi.

Abdullah Gül'ün adaylık süreci anayasa hukuku açısından daha önce bitmişti ama siyaseten bal gibi de sürüyordu. Fakat bu sonuçla Gül'ün adaylık süreci siyaseten de bitmiş, yepyeni bir süreç başlamıştır. Dün gece itibariyle yeni bir siyasi evrene girmiş bulunuyoruz. Bu evren canı isterse Erdoğan'a köşke çıkma imkanı veriyor.

Seçmenin yüzde 46.7'sinin oy verdiği Erdoğan’dan daha fazla halk desteği alacak biri olsaydı, zaten şu anda onu konuşuyor olurduk. Kaldı ki, halk 'Başka birini aramayın ben o kişiyi buldum' diyor.

Bu denli kampanyaya rağmen ancak yüzde 20’yi bulabilmiş CHP ile aynı politikayı sürdüren Cumhurbaşkanı Sezer, tarafsız olabiliyorsa, pekala yüzde 46.7 oy almış Tayyip Erdoğan da tarafsız olabilir.

Sonuçlara bakılırsa, seçmen zaten Erdoğan'ı bir taraf değil, uzlaşma subjesi olarak görüyor.

Seçmen Erdoğan'ı merkeze yerleştirdiğine göre, ona karşı olanları merkez dışı görüyor demektir. Bu durumda uzlaşma için gerekli odağın tam merkezinde Erdoğan'ın oturduğu seçimin mantıksal sonucu.

Peki neden Gül değil de, Erdoğan?

Erdoğan'ın uygun görmeyeceği biri Cumhurbaşkanı olamayacağına göre, acaba doğrusu Erdoğan'ın işaret edeceği biri midir, yoksa Erdoğan'ın bizzat kendisi mi?

Bana göre, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığı'na bir ikinci adam değil, düşmüş kalkmış, zorlukları görmüş, sorumluluğu omzunda çekmiş bir lider yakışır. Bir düşünün hangi Cumhurbaşkanı kendisini, halktan yüzde 46.7 oy almış bir Başbakan'ın üstünde görebilir? Hangi özgüvenle? Dolambaçlı yollara gerek yok, gölgesi değil kendisi Köşk'e çıkmalıdır.

Hatırlatmam gerekiyor ki, ben de Erdoğan'ın köşke çıkmamasından yanaydım. O’nu uzlaşmanın değil, bir kesimin sembolü olarak görüyordum. Ama gerçek şu ki, halk bana katılmıyor. Bugünden sonra da 16 milyon 340 bin seçmeni ikna edebileceğimi sanmıyorum. Seçmenin sigortasını attırmanın manası yok. Bu nedenle bugün diyorum ki, Erdoğan bizzat kendisi Köşk'e çıkmalıdır.

Aday olup olmayacağı ise tabi ki kendi takdirinde. Köşk tartışmasının en başından bu yana söylediğim gibi, bu kişisel bir anayasal hak ve buna ancak bizzat o kişi karar verebilir.

Partiye kim lider olur, icraatlar nasıl sürer, arkasında nasıl bir parti bırakır gibi konular elbette önemli. Fakat seçimin bu sonucu verdiğini de açıkça ortaya koymak gerekiyor.

Eğer Erdoğan, bu kez Köşk'e çıkmazsa, işte o zaman ben buna özveri diyeceğim.

Erdoğan'ın adaylığına muhalefet liderlerinin karşı çıkacağını da sanmıyorum.

Çünkü, Erdoğan aday olur da köşke çıkarsa, belki Erdoğan’ın çekildiği siyaset sahnesinde onlara da bir gün Başbakan olma yolu görünür.

serpil45
07-25-2007, 13:31
arkadaşlar bence biz bu sorunun cevabını 22 temmuzda aldık.halkımız ak partiye oy verdiği zaman Sayın genel başkanımızı köşk`te görmek istediklerini belirttiler.Genel başkanımız veya diğer devlet büyüklerimiz`den kim çıkarsa çıksın inanıyorumki bu görevi vatanımıza ve milletimize layıkıyla ifa edeceklerdir.bizler için önemli olan önümüze engel koyanlara MİLLET BU PARTİYİ VE BAŞINDAKİ SAYGIDEĞER İNSANLARI DEVLETİN BAŞINDA OLSUN DİĞER BİRİMLERİNDE OLSUN HER YERDE GÖRMEK İSTEDİKLERİNİ BİR KEZ DAHA ÜZERİNE BASA BASA BELİRTTİLER.Partimize yapılan haksızlığın cezasını sandıkta gördüler.ama görüyoruzki hala sivsisinek saz davul zurna az diyenler var.BİZLERDE DİYORUZKİ (DURMAK YOK YOLA DEVAM)HERKESE SELAMLAR

akmaya
07-25-2007, 14:06
bana göre Cumhurbaşkanlığı başbakanlıktan daha pasif bir görevdir. ama sn. Erdoğan aktif ve ilerlemeci bir liderdir. Türkiye için durmak yok yola devam demişse eğer hakkaten durmayacaktır,cumhurbaşkanlığına falan göz kırpmayacaktır.

Erdoğan köşkte oturup duracak bir adam değildir. o gözümüzün nurudur başbakanımızdır ve aktif olacaktır. Asla cumhurbaşkanı olmasını istemem.

Türkiyeyi muassır medeniyetler seviyesine çıkaracak tek kişi Recep Tayyip Erdoğandır. bunu da ancak hükümet aracılığıyla gerçekleştirebilir.

c.başkanı Gül veya Şener olursa daha iyi gibi gözüküyor...

bizimyunus
07-25-2007, 14:27
illa akpartili olmalı. saadetli bir eğitimci olarak eğere tayyip ağa akparti dışından birini aday gösterirse yuh derim asla oy vermem.

burix_1907
07-25-2007, 14:35
Bana göre Çankaya ya Abdullah Gül çıkmalıdır

Mcht_Ln
07-25-2007, 14:35
Abdullah Gül biraz önceki açıklamasında aday olacağını söyledi. 8)

seyid
07-25-2007, 14:40
kesinlikle ve kesinlikle çıkmamalıdır ve çıkmayacaktır da bunun tartısmasını c.baskanlıgı secimlerinde yapmıstık zaten böyle bir konuya gerek yok........
ayrıca Abdullah Gülde acıkladı büyük bir ihtimalle aday olacak

akmaya
07-25-2007, 14:42
Tayyip erdoğanın köşke çıkması diğer zihniyetlerin çok işine gelir. kesinlikle çıkmamalıdır. Aktif lider hükümetin başı olarak kalmalı ve Türkiye için çalışmalıdır.

nk1985
07-25-2007, 14:48
genel başkanımız asla o bu partinin temel direği o bu partiyi bırakıp gidemez daha yapacak çok şey var

allah ıma şükürler olsun abdullah gül adaylığını açıkladı. ancak hem sevinçli hem de üzüntülüyüm yeni dönemde yeni anayasa ile çankaya çok pasif kalacak. bunun için sayın GÜÜL gibi bir insanın çankaya gibi pasif bir göreve geçmesi beni üzüyor.
ama partimizin sayın GÜL'ün çankaya ya çıkacak olması sayesinde 10 puan oy artırdığını düşünüyorum. bunun için çankayaya çıkmalı

pont
07-25-2007, 15:45
bence başbakanımız,partimizin başında kalmalı.köşke Abdullah GÜL çıkmalı

kardelen007
07-25-2007, 16:02
başbakanımız aktif siyasetine devam etmelidr bencede.zaten Abdullah Bey de adaylığını açıklamış durumda.hakkıdırda yani.bu sonuç onuda destekliyo herkesin anladığı gibi.inş da sonuç neticelenir artık....

Onlybullet34
07-26-2007, 23:59
Liderimiz partinin başında kalsın dava arkadaşı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığını hakketti..Çünkü seçime gidilmesinin sebebi cumhurbaşkanlığı seçimi halk büyük bi destekle Ak parti yi Tek başına İktidara taşıdı..Yani Abdullah Güle onay verildi..Abdullah gül olmalı mağduriyet giderilmeli demokrasi ve adalet yerini bulmalı..

Scorpio
07-27-2007, 00:49
Bence Abdullah Gul Cankaya'ya cikmali.hersey TURKIYE icin.
Zaten Sayin Basbakanimiz bile ben aday degilim dedi

akmaya
07-27-2007, 10:29
Hakikaten düşünüyorum da Abdullah Beyden de ne güzel bir cumhurbaşkanı çıkar. Güleryüzlü,ılımlı, içinde kin ve nefret olmayan, diğer ülkelerle sıcak temas içinde, ülkenin gelişimine katkı bulunacak hiç bir önergeyi veto etmeyen harika bir cumhurbaşkanı...

Ve en tepedeki insan bu kadar içten gülümserken diğer insanların da güleceği aşikardır ;)

Allah yolunu açık etsin tüm ülkesini sevenlerin ve ılımlı düşünenlerin...

emreakgul1991
07-29-2007, 02:29
Benim BAŞBAKAN'ımın diğerleri gibi koltuk sevdası yoktur o ülkesi ve milleti için hayırlı olan ne ise kim ise onu yapar ve gerekirse milletine sorar bakın dikkat etiyseniz herkez cumhurbaşkanı adayı için SN BAŞBAKANIN ağızından çıkan sözü beklerken o hiç kimseye sormadan kafasına göre davranmadı bütün milletvekilleri ilr bakanlarla herkezle konuştu fikir alışverişi yaptı ki bunları yapmayabilirdi kimseninde hesap sorma hakkı yoktu .

bu arada CUMHURBAŞKAN'LIĞI CUMHUR'UN BAŞKANINA ABDULLAH GÜL ' e yakışır....

aktürkiye
07-29-2007, 05:16
tetikçimisin nesin ağzını topla öyle eleştirini yap.Aslında cumhurbaşkanlığı BAŞBAKANIMIZA çok yakışır ama millete bir söz verdi DURMAK YOK YOLA DEVAM dedi ve sözünde duracak inş.Ayrıca Melih Meriç'in açıklamasının son cümlesini okuduğunuzda böyle bir açıklama yapmasının sebebi ortaya çıkıyor.Ama cumhurbaşkanlığı Abdulah Gül'e de çok yakışır gerçektende içten gülümsemesi milletiniçini aydınlatacak inş.Ne diyelim artık Cumhurbaşkanı ABDULLAH GÜL. DURMAK YOK YOLA DEVAMMM...

murselyavuz
07-29-2007, 06:31
tayyip bey başbakanlığa alıştı, o aktif siyasetin içinde olmayı seçecektir,
zaten bu konuda da iki gün önce sayın Gül ''meydanların sesine kulak vermeliyiz'' diyerek açıklamasını yaptı...
zavzagalı arkadaşımında dediği gibi aslında konu gereksiz ama
fikirlerini beyan etmek isteyen arkadaşlar devam etsinler....

Esra KAÇ
07-29-2007, 11:01
Başbakanımız köşke çıkmamalı.
AK PARTİ'yi topluma sevdiren bir kişilik yani Ak Parti'nin sembolü olmuş birisidir.
Herkez onunla partiyi tanıdı ve sevdi.

AKmetalci
07-29-2007, 11:02
Başbakanımız köşke çıkmamalı.
AK PARTİ'yi topluma sevdiren bir kişilik yani Ak Parti'nin sembolü olmuş birisidir.
Herkez onunla partiyi tanıdı ve sevdi.

+1 tammen dogru

Sweet_Cat
07-30-2007, 13:57
Köşk Abdullah Gülündür İşte O Kaddarr=Dyani bana sorcak OLurLarsa:D

MEHMET ZAHİT
07-30-2007, 15:09
çıkmamalı bence...aktif siyasetin içnide kalması çok daha iyi olur..ama çıksada partiyi çok iyi götürebilicek abdullah gül var...

azime
07-30-2007, 22:03
Hayır bence erdogan köske cıkmasın.Ona daha cok ihtiyacımız var.cıkarsa AKP dagılabilir.köske en uygun kisi bence ABDULLAH GÜLDÜR.İnsallahta cıkar köske.TAYYİP suan cıkmamalı tabi benim fikrim bunlar

Scorpio
07-31-2007, 00:04
Bence Abdullah Gul Cankaya'ya cikmali.hersey TURKIYE icin.
Zaten Sayin Basbakanimiz bile ben aday degilim dedi

MaLaTYaLi
08-03-2007, 15:53
abdullah gül olurya inşallah bizler seçerizde

akgenc81
02-08-2008, 23:43
arkadaslar şüphesiz sayın baskanımıza köşk çok yakışır ama şöyle bişey var.
yıllar önce turgut özal da anap ı bırakıp cumhur başkanı olmuş ve partisini öksüz bırakmıştı.

arkadaslar bence sayın basbakanımız su an genc ve cok dinamik biri bu yuzden ben 10 sene daha(nasip olursa) basbakan kalmasından yanayım düşünelim eger baskanımız cumhurbaskanı olursa akp genel baskanlıgını bırakmak zorunda kalacak bıraktı cumhur baskanı oldu diyelim peki akp yanlısı bir tavır izleyebilirmi kesinlikle hayır cunku cumhurbaskanı herkese hitap eder.
ayrıca baska seylerde var cumhur baskanı ne yapar cumhurbaskanı basbakan kadar aktif bir biride diildir bazı atamalrı yapar , meclisin göderdiği onergeliri imazalar falan filan. arkadaslar bence baskanımız su an basbakan olarak kalmalı en dogrusu bu eger cumhurbaskanı olursa partiyi eskisi gibi idaere edemez belkide hiç edemz medya parti daha cok yıpranır medya partiye ve cumhurbaskanına saşdırır partisini kayırıyor diye

minegül
02-09-2008, 00:18
Sayın Başbakanımız bence Başbakan olarak Türkiye'ye hizmette bulunmalı şuan için. Partiyi bırakmak felan bunlar asla söz konusu olmamalı. Eğer gün gelirde sayın Başbakan partiyi bırakacak olursa bu demektirki parti taze kana ihtiyaç duyuyor. Arkadaşımızın dediği gibi sayın Erdoğan daha 10 yıl daha bu ülkeye başbakanlık yapabilecek güçte.
Köşk için düşünmedim sayın Erdoğan' ı düşünmemde. Neden mi? Çünkü; Akparti Recep Tayyip Erdoğan'la doğdu. Onunla yükseldi ve inşallahta bu yükseliş daha da sürecek. Zaten şuan köşke aday aranmıyor. Oranın zaten gül gibi bir sahibi var. Bu yüzden bu mesele için daha çok erken.

AmasyALi
02-29-2008, 16:30
Sayın Erdoğan Değil Ama GÜL gibi Birisi Çıktı :)))