fatih kısaparmak balon baskılı balon Tek Parti zihniyetinde halk kendi malını kendinden çalmak zorundadır - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Parti zihniyetinde halk kendi malını kendinden çalmak zorundadır


birisi01
08-04-2010, 14:10
Tek Parti zihniyeti bir bütündür, zamanlar, zeminler değişir o devam eder. 31 Mart Vak’ası da, Menemen olayı da , Ticanilik de Aczmendilik de hep onun tertibidir. Bir suyumu bulandırdın hikâyesidir.
Bu zihniyette asıl düşman Müslüman halktır. Tezgâhtan geçmesi şarttır.
Milletin ezanına karışır.
Namazına karışır.
Kurbanına karışır.
Çocuğuna karışır.
Tek Parti CHP zihniyeti bir Jandarma ve tahsildar rejimidir. Tahsildarlar köye gelir, tarlaya bakar ve bu sene şu kadar buğday vereceksin derdi. Köylü kendi malını kendinden çalmak zorunda kalırdı. Hak aramak imkânsızdı. Zaten şehre nasıl gidebilsindi ki. Bir köyde bir ortak ceket, bir kasket bir şalvar olurdu. Uysun uymasın kim ‘hökümata’ gidecekse o onu giyer, en alt bürokratın önünde el pençe, şapka elde iki büklüm dururdu. CHP iktidarında halk ancak azarlanırdı.
Bir kurban olayı vardır ki film yapılsa yeridir.
Kurban trajedisini yakın zamanlarda defalarca bizzat yaşadık.
THK o devirlerde malum zihniyetin himayesindeydi. Vatandaş, dişinden-tırnağından artırır, kurban keser THK derileri elinden alırdı. 12 Eylül rejimi bir de hukuki mevzuat çıkarttı. Artık kılıf da hazırdı. THK’ya kurban derisi vermeyen suçluydu.
Yakalanan failler, bayram günü karakolu boylar, göbekli komisere hesap vermek zorunda kalır, çok kere de nezarete atılırdı. 1940’lar CHP zihniyetinde millet kendi mahsulünü köşe-bucak kendinden saklarken aynı zihniyetin devamı 12 Eylül’de bu defa kestiği kurbanın derisini kaçırıyordu. İnsanlar, kendi aralarında konuşurlardı. Kime ne? Bu kurban benim değil mi? Derisini ister toprağa gömer, istersem istediğim yere veririm. Ama bunu ancak kendi arasında konuşabilirdi. Zaptiyeler sık sık kurban kesim yerlerini basardı. Bazı Kemalistler kendileri de koyun keser ancak ihbar da yaparlardı. Kesim yerlerine baskın olsa bile bir şey bulamazlardı. Halk, birkaç deri bırakır, diğerlerini gizli yollardan hayır derneklerine ulaştırırdı.
Bugün bu ülkeyi yöneten insanları, bu dernek idarecileri işte o derilerin gelirleriyle yetiştirdiler. THK bir dernek. Vatandaşın kurdukları da dernekti. Birincisi Tek Parti zihniyetinin himayesindeydi. Onun için zaptiyenin tabanca ve tüfeğiyle korunuyordu.
Anlatacak ne çok şey var.
Sanmayın ki bunlar mazide kaldı.
Çok kanun yerli yerinde. Onun için Anayasa’nın değişmesi, sivilleşmesi, yerlileşmesi ve milletle hemahenk olması lazım. Bu uygulamalar, bir CHP iktidarında tazelenmiş makyajlarla yeniden karşınızdadır.
‘Evet’ demekten başka şansın yoktur.

Entellektüel Boyut
Rahim Er
Türkiye Gazetesi

Ukbâ
08-04-2010, 16:00
Harika bir yazı.

CHP ve onun avanesinin karakteristik özellikleri bir bir işlenmiş. CHP nin iktidarına son vermek istiyorsak başka caremiz olmayan evet'in etrafında kenetlenmemiz lazım.

birisi01
08-04-2010, 18:29
rahim er in bundan önceki yazılarınıda tavsiye ederim. yaklaşık 10 gündür chp yi cok güzel özetliyor. arşiv yapılması gereken yazılar.

Hakan Özkan
08-04-2010, 21:40
Fırsatını bulduğum zaman takip ediyorum bu yazarı .