Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekbire kapatma davası..
“Tekbir’in, İslamiyet’te önemli bir kavram” olduğunu belirten ilahiyat uzmanları, açtıkları davada ‘İslami kavramlar marka olarak kullanılamaz’ diyor. Tekbir’in sahibi Mustafa Karaduman’ın “Üç karım var kime ne?” açıklaması da ilahiyat hocalarını kızdırdı
Yaptığı ‘tesettür defilesi” ile kamuoyunun gündemine oturan, ardından da “üç karım var, kime ne” röportajıyla konuşulan Tekbir Giyim’in sahibi Mustafa Karaduman’ın başı ilahiyat hocalarıyla dertte. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Güler ile İslamiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Bayraktar, Tekbir Giyim’in marka tescilinin iptal edilmesi için İstanbul Nöbetçi Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne dava açtı
İslami isimlerin marka olarak kullanılamayacağını öne süren ilahiyat uzmanları, Mustafa Karaduman’ın Tekbir ismini kullanmasının yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesini istiyor. Daha önce Bülent Arınç’ın da avukatlığını yapan Yakup Erikel aracılığıyla açılan davanın gerekçesinde “İslam dininin temeli, tevhid inancının ifadesi ve namaz ibadetinin bir rüknü olan tekbir kelimesi, davalı şirket tarafından ticari bir marka haline getirilmiştir. Dini bir kavram olan ‘tekbir’ kelimesinin ticarette marka olarak kullanılması, kutsal dini kavramların manevi içeriğinin tahrip edilmesine, din istismarı sonucu haksız ticari kazanç elde edilmesine, kutsal kabul edilen bir kavramın marka haline getirilerek, muadil markalar karşısında haksız rekabetin oluşmasına neden olmaktadır” deniliyor.
MEVLANA MARKASI YASAK
Davanın içeriğinin teknik olduğunu söyleyen Erikel, “Çok hassas bir dava, Eğer teknik sorun yaşanmaz ve İstanbul’daki mahkemeler yoğun değilse
6-7 ay içinde davanın lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum” dedi. Avukat Yakup Erikel “Bugüne kadar böyle bir dava görülmedi. Ancak yasa gereği topluma mâlolmuş manevi değeri olan isim ve deyimlerin marka olarak kullanılmasına izin verilmiyor. Örneğin Mevlana adını ticari olarak kullanmak ve tescil ettirmek isteyenlere izin verilmiyor” diyor.
Dava ‘İhlas’ için de emsal olabiliir
TÜRKİYE’DE daha önce buna benzer bir dava olmadığını ifade eden Yakup Erikel, “Tekbir dışında başka isimler de kullanılıyor, davayı kazanırsak emsal olabilir, maneviyatı istismar eden herkesle mücadele edeceğiz” dedi. Erikel “Bu dava İhlas için de geçerli olabilir mi” sorumuza “Herkes için olabilir” yanıtını verdi. Şirketin “tekbir” adını kullanmasının müvekkillerini rencide ettiğini dava dilekçesinde belirten Erikel, “Toplumun büyük kısmının da rencide olduğu kanaatindeyiz” dedi. İnternette arama motorlarında “tekbir” yazıldığında dini içeriğinin yerine şirketle ilgili haberlerin, defilelerin çıktığı belirtiyor.
--
İlahiyatçılar 100 rapor sunacak
MÜVEKKİLLERİNİN ilahiyat konusunda akademik kişiler olduğunu belirten Yakup Erikel, “Müvekkillerim bu durumdan uzun zamandır rahatsızlık duyuyordu. Ancak firmanın son yaptığı defile ve sahibinin açıklamaları müvekkillerimi çok rahatsız etti. İslami bir ismi kullanarak İslamiyet adına olumsuz bir kanaat oluşmasına yol açılıyor. İsmail Bayraktar ve İlhami Güler İslamiyet konusunda çok bilgili kişiler, mahkeme için hazırlık yapıyorlar. 100’e yakın bilirkişi raporu sunacağız mahkemeye, bu konuda çok ciddi çalışıyoruz. Manevi değerleri kendi adına kullanan kişilere engel olmak istiyoruz. İşletmelerin fikri yapısı olmamalıdır” dedi
Ben hiç maneviyatın istismar edildiğini düşünmüyorum.
Örneğin "Hacı Şakir" "Hacı" ismi geçtiğinden dolayı almıyoruz, sabundan memnun oldugumuz için kullanıyoruz.
"Tekbir"de artık öyle bir hale gelmiş ki, anlamının dışında marka olarak kullanılıyor "Adil Işık"gibi...
Yani insanların "hadi Tekbire gidelim ismide güzel" deyipte gittiğini düşünmüyorum...
Esra KAÇ
05-05-2008, 20:37
Örneğin "Hacı Şakir" "Hacı" ismi geçtiğinden dolayı almıyoruz, sabundan memnun oldugumuz için kullanıyoruz.
"Tekbir"de artık öyle bir hale gelmiş ki, anlamının dışında marka olarak kullanılıyor "Adil Işık"gibi...
Yani insanların "hadi Tekbire gidelim ismide güzel" deyipte gittiğini düşünmüyorum...
Bende katılıyorum Merve'ye...
Tekbiri bir marka olarak tanıdı herkez.
Yani gerçek anlamının dışında bir marka olarak benimsendi.
Ayşe_Berra
05-05-2008, 20:43
Tekbir konusu tartışılırkende söylemiştim ülke olarak ne kadar gereksiz şeyler varsa çıkartıp onlara zaman harcıyor günlerce tartısıyoruz. Sonra da ee biz neden gelişmiyoruz...
Madem bir şeyler istismar ediliyordu neden bu kadar sene kimsenin aklına bir şey gelmedi. Bu adam sürekli olarak bu şekilde defileler yaptı konu oldu medyaya. 3 karım var demese istismar yok muydu ortada da bu kadar zaman geçti? Bence bir istismar varsa ortada ne defilenin ne de adamın eşlerinin medyaya malzeme olmasına gerek yok açmakta çok geç kalındı. Bence gereksiz bir dava olmuş.
evet ben de katiliyorum +
Ben de yazıyı haklı buluyorum. Bu gibi kutsal değerleri dükkan ismi, işletme ismi, holding ismi yapanlar iki üç kere düşünmeli. Yaparsa da ismine yakışır hareket etmeli.
Ben de yazıyı haklı buluyorum. Bu gibi kutsal değerleri dükkan ismi, işletme ismi, holding ismi yapanlar iki üç kere düşünmeli. Yaparsa da ismine yakışır hareket etmeli.
[b]+1 ; Sizin gibi düşünüyorum demek mi oluyor LüGaT ?
[b]+1 ; Sizin gibi düşünüyorum demek mi oluyor LüGaT ?
Öyle oluyor ;)
KAmusal mışş
05-05-2008, 23:12
Evet bu tarz isimler kullanılırken kutsallığına yakışır değerler görmelidir doğru ama ben bu davayı gerçekten çok saçma buluyorum.
Zaten Tekbir giyim defilesiyle ve sahibinin açıklamalarıyla gündemi yeterince meşgul etti.Bu yapılırken eleştiren kesim hem muhafazakar kesim oldu hem de karşıt görüşlü kesim.
Bu noktada aklıma gelen en önemli şey bazı insanların bunu sırf İslam'dan soğutmak,İslam'ı kötü göstermek maksatlı yaptığı oldu.
Bizim bakış açımız dinimize ters düştüğü konusunda olsa da bi şekilde diğer insanlara malzeme olduk.Davanın açılmasıyla da bence aynı şey oldu.
Ne olacak yani isim kalkacak da hafızalardan silinecek mi? Hayır.
Yavaş yavaş dinimiz hayatımızın bazı kesitlerinden 'saygı' adı altında çıkartılmaya çalışılıyor.Siyasete karıştırma,ticarete karıştırma,futbola da karıştırma,eğitime,iş hayatına zaten hiç girme.
Eeee ne kaldı tamam evde bi beş dakika boş vaktin kalırsa yaşa dinini ve dini hatırlatacak şeyleri.
Onaylamıyorum ...
ben buna katılmıyorum ne saçma bir dava...tekbirden giyinmem çünkü en küçük bedeni bile hamile kıyafeti gibi ve de fazla fantezi...ama orası tesettürlü giyinen bayanlara yönelik birşey ve isminin islami olması kadar doğal birşey yok...defile yapmasını da dediğim gibi saçma bulmuyorum rekabet dünyası..bence bu gibi firmalarda eleştirmemiz gereken şey şu: kalitesiz bile olsa tesettürü bayanların eli mahkum olduğu için dünyanın parasına satmaları kıyafetleri..asıl sömürü budur..tabii bir de defolu ürünelri geri almazlar sonra da hakkımızı helal etmeyiz derler...diğerleri şekil meselesi arkadaşlar.....
Ak_Zeynep
05-05-2008, 23:44
ben buna katılmıyorum ne saçma bir dava...tekbirden giyinmem çünkü en küçük bedeni bile hamile kıyafeti gibi ve de fazla fantezi...ama orası tesettürlü giyinen bayanlara yönelik birşey ve isminin islami olması kadar doğal birşey yok...defile yapmasını da dediğim gibi saçma bulmuyorum rekabet dünyası..bence bu gibi firmalarda eleştirmemiz gereken şey şu: kalitesiz bile olsa tesettürü bayanların eli mahkum olduğu için dünyanın parasına satmaları kıyafetleri..asıl sömürü budur..tabii bir de defolu ürünelri geri almazlar sonra da hakkımızı helal etmeyiz derler...diğerleri şekil meselesi arkadaşlar.....
ismi islami olabilir ama 'tekbir ' ismi bence uygun değil
neden
Ak_Zeynep
05-05-2008, 23:52
neden
Tekbir ismine yakışır bir işletme değil sen de söylüyorsun ne kadar çok kar koyduklarını müslümanlık bu değil.Tekbirden başka isim mi yok :-X ayrıca benimle tartışma :D
neden
Tekbir ismine yakışır bir işletme değil sen de söylüyorsun ne kadar çok kar koyduklarını müslümanlık bu değil.Tekbirden başka isim mi yok :-X ayrıca benimle tartışma :D
tamam abla kızma :'( işte ben de onu diyorum ha tekbir koymuşlar ha başka birşey mesela 'ecmain' ;)
sorun isimde değil sorun yapılanlarda
Ak_Zeynep
05-05-2008, 23:55
ben de onu diyorum işte çiçek böcek ismi koysun gerisi beni ilgilendirmez :-X
yaa ne farkeder ki mesela benim adım saliha demi? herkes ismime yakışır yaşamamı diliyor ama ben öyle yaşamazsam ismimin değil benim değerim düşer...yani ismi tekbir olmuş kötü işler yapıyormuş..Allah lafzına bişey olmaz onların gözümüzdeki değeri düşer..bakarsınız dank eder kafalarına da isimleri düzelir bu firmalar..ayrıca mesela ankarada şelale var çağrı var noluyo isimleri normal de onalrı da eleştiriyoruz.
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:03
TEKBİR ismi le şelale ismi bir mi saliha ya >:(
kapatmaya karsiyim kardesim, halk kapatsin 8)
yaa ne kızıyon yaaaa :-\
canım benim diyorum ki ne farkeder yani kimse tekbir e ismin ne kadar mükemmel diye gitmiyor..islami firma dini içerikli isim bulmuş biz onları isimlerine göre değil yaptıklarına göre yargılıyoruz...yani eleştirilerimizde şelale ile tekbir arasında fark var mı sence?
referandum yapalım abii demiii
olmaz anayasa mahkemesinden döner, zaten isimden de kaybediyor 8)
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:12
canım benim diyorum ki ne farkeder yani kimse tekbir e ismin ne kadar mükemmel diye gitmiyor..islami firma dini içerikli isim bulmuş biz onları isimlerine göre değil yaptıklarına göre yargılıyoruz...yani eleştirilerimizde şelale ile tekbir arasında fark var mı sence?
TAMAM O ZAMAN BEN HEM İSMİNİ HEM CİSMİNİ ELEŞTİRİYORUM AYRICA HABERİ OKUMAMIŞIM BİLE :D
abi ayarlarız yedi üyeyi olur biter ;)
bir takim elbise, hanimlarinada pardesü göndersek cözülür mü diyorsun :)
TAMAM O ZAMAN BEN HEM İSMİNİ HEM CİSMİNİ ELEŞTİRİYORUM AYRICA HABERİ OKUMAMIŞIM BİLE :D
:D :D :D ölme emi
Necip Fazil
05-06-2008, 00:15
İsmi ile müsemma olamayan kişi, kurum ve kuruluşların bu isimlerden azledilmesi gerekir.
Laiklik elden gidiyor diye, Müslümanlara söveceksin adın " Abdurrahman " olacak ...
Üç kuruşluk fahişelerin kafalarına başörtüsü geçirecek, bayundan aşağısını sergileyeceksin adın " Tekbir " olacak ...
İsimlerinde hakkı vardır, hakkını veremeyene de haramdır.
VesseLam
bir takim elbise, hanimlarinada pardesü göndersek cözülür mü diyorsun :)
pardesü olmaz gece kıyafeti falan ayarlayalım irticacı mıyız abi :D
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:17
Yine bakakaldım :D :D
ya simdi tekbirde varmi söyle abiye filan :) gerci tekbirin son kraasyonlari, sosyetekinlileri aratmiyor diyorlar :)
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:19
ya simdi tekbirde varmi söyle abiye filan :) gerci tekbirin son kraasyonlari, sosyetekinlileri aratmiyor diyorlar :)
abiii sen hiç yengemize tekbirden bişey almadın mı :D :D :D çok ayıp ne ararsan var
Necip Fazil
05-06-2008, 00:21
Açıkcası bende bakakalıyorum insanlar " Dini Yozlaştıranlara " tepkisiz kalınca ... ;)
VesseLam
Tekbirden almadim ama akel marka basörtüsü almisligim olmustu yoksa akel demi tekbirin :)
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:22
yok Allahtan o değil yoksa ne yapardık :D :D
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:22
gerçi benim başörtülerim 5 ytl falan ben bilmem öyle aker falan :'( :'( :'( :)
ama cok pahalliydi ben o paraya iki takim aliyordum :)
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:23
Açıkcası bende bakakalıyorum insanlar " Dini Yozlaştıranlara " tepkisiz kalınca ... ;)
VesseLam
Mesela nasıl tepki verilebilir?
tabi tabi abi kandırıyor zeynepde ne aşarplar var....
abi aslında düşününce tekbirde annelere göre güzlkıyafetler var nişan düğün falan için de işe yarar ve de tesettürlü oluyor...sanırım herkesin eleştirdiği nokta mankenlerle tanıtım defilesi yapılması..eğer burayı biraz daha kaynatırsak hepimiz necip fazılın ağır cümlelerine maruz kalacağız:)
Ak_Zeynep
05-06-2008, 00:26
tabi tabi abi kandırıyor zeynepde ne aşarplar var....
abi aslında düşününce tekbirde annelere göre güzlkıyafetler var nişan düğün falan için de işe yarar ve de tesettürlü oluyor...sanırım herkesin eleştirdiği nokta mankenlerle tanıtım defilesi yapılması..eğer burayı biraz daha kaynatırsak hepimiz necip fazılın ağır cümlelerine maruz kalacağız:)
bi de çok pahalı olması.
Necip Fazil
05-06-2008, 00:28
Tepki nasıl verilir ?
Bunun cevabını ben değil, Efendimiz Aleyhisselam versin ;
" Bir kötülüğü görünce onu elinizle bunu yapamazsanız dilinizle bu da mümkün değilse kalbinizle buğzedin "
VesseLam
kotuluk oldugunu neren anlayabiliriz ki bu acik bir sey degil, adami tanimiyorum bile
Necip Fazil
05-06-2008, 00:30
Adam hakkında konuşmuyoruz bizde burada " Yaptığı defile ve kullandığı isim " hakkında konuşuyoruz. Adamı tanıma imkanınız olmadı ise, Defileyi izleme şansınız olabilirdi, olmuş ise, buyurun bana kötü olmadığını kanıtlayın.
VesseLam
olmadi izlemedim ;D tekbir magazasina da hic gitmedim zaten
bana defileyi neden kötü atfettiğinizi anlatır mısınız necip fazıl bey iki cümle ile...diğer konu başlığına git bak deme çünkü beni ikna etmedi....
ben yıllar önce ilk tekbir defileini görünce tv de o kadar sevinmiştim ki 'ohh be hep onların yarı çıplak hatta bazen anadan üryan kadınlarını mı izleyeceğiz biz de bu sahnedeyiz işte bu da kanıtı' demiştim ve günlerce herkes de bu defileyi konuşmuştu..şimdi sorun daha ünlü mankenlerle mi yapılması..
Sukût-u_Hayal
05-06-2008, 00:37
Tessettür defilesi adı altın da yapılan defileler de kadınların vücutlarını sergilemesi ne derece doğrudur ? Kıyafetleri tanıtıyor derseniz tekbir markasının tesettür tanımına uyacak tek bir kıyafetini göremedim ...
saliha onlar yapiyor diye bizde mi yapmaliyiz!...bu özenti olmuyor mu!..
Sunu asla unutmayalim orada sergilenen elbiseler mahremiyeti örten elbiselerdir o halde o elbiseleri öyle aleni sekilde ifsa etmek bence o zikrettigin kesimle aynisini yapmaktir..
Onlar öyle yapti diye bizim öyle yapmamiz ne kadar mantikli..bugün defileyle baslar, yarin ickili kokteyle döner..
Ben kendi adima o defileleri tasvip etmiyorum yok yapilacaksa bile böyle ses getirecek sekilde, uluorta bir sekilde yapmanin anlami yok..
Cünkü birileri o defile üzerinden muhafazakar kesime gönderme yapiyor, bagciyi dövmeye calisiyor ;)
Necip Fazil
05-06-2008, 00:40
" Tekbir Giyim " kendisini " Tesettür Giyimi " olarak tanıtıyor bu defilede " Başörtüsü Defilesi " değil, " Tesettür Defilesi " olarak yapılıyor. Bu defile neden maskaralaık ve neden kötü ?
İslamda Tesettür nasıl olmalıdır sorusunun cevabı, bu sorumuzun da cevabıdır;
“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış örtülerini üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir.” (el-Ahzâb, 59)
Yani tesettür sadece vucudun kaplama içerisine alınması değildir. Giysi vucut hatlarını ortaya koyuyor ise, bunun adını nasıl Tesettür koyar ve nasıl böyle kepazeliklerin " İslami Giyim " adı altında sunulmasına göz yumabiliriz ?
VesseLam
Mimsiz medeniyet, tâife-i nisâyı yuvalardan uçurmuş, hürmetleri de kırmış, mebzul metâı yapmış. Şer'-i İslâm onları
Rahmeten dâvet eder eski yuvalarına. Hürmetleri orada, rahatları evlerde, hayat-ı ailede. Temizlik zînetleri.
Haşmetleri, hüsn-ü hulk; lûtf-u cemâli, ismet; hüsn-ü kemâli, şefkat; eğlencesi, evlâdı. Bunca esbab-ı ifsad, demir-sebat kararı
Lâzımdır tâ dayansın. Bir meclis-i ihvanda güzel karı girdikçe riyâ ile rekabet, hased ile hodgâmlık debretir damarları!
Yatmış olan hevesât, birdenbire uyanır. Tâife-i nisada serbestî inkişafı, sebeb olmuş beşerde ahlâk-ı seyyienin birdenbire inkişafı. Şu medenî beşerin hırçınlaşmış ruhunda, şu sûretler denilen küçük cenazelerin, mütebessim meyyitlerin rolleri pek azîmdir; hem müdhiştir te'siri. (*)
Memnu' heykel, sûretler: Ya zulm-ü mütehaccir, ya mütecessid riyâ , ya müncemid hevestir. Ya tılsımdır: Celbeder o habis ervahları.
(*) Nasıl meyyite bir karıya nefsanî nazarla bakmak nefsin dehşetle alçaklığını gösterir. Öyle de, rahmete muhtaç bir bîçare meyyitenin güzel tasvirine müştehiyane bir nazarla bakmak, ruhun hissiyat-ı ulviyyesini söndürür.
Bediüzzaman
Sözler / LEMEAT
--
Amenna ve Sadakna..
ahmet abi sana teşekkür ederim evet haklısın..
necip fazıl sana da teşekkür ederim ama oradaki kıyafetler tesettüre uygun diye düşünüyorum defilenin tamamını izlemesem de mağazadaki kıyafetlerden bildiğim kadarıyla konuşuyorum..yani senin görüşüne göre atıyorum vucut hatlarını belli etmeyen acayip bol pardesüler falan olsa defile olabilir miydi?
Necip Fazil
05-06-2008, 00:52
Kadeş ... Yazdığım ayette farkettiysen " Peygamberin Eşlerine ve kızlarına " ibareside yer alıyor ve ayetin devamında "Bu onların tanınıp kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur." buyuruluyor.
H.z. Aişe velidemiz cemel vakası vuku bulurken, ordunun başını çektiği halde, mahremi olmayan hiçbir sahabe ile birebir konuşmamış ve perdenin arkasından kendisini göstermemiştir.
Bizim rehberimiz önce Kur'an-ı Kerim, sonrada Sünnet-i Seniyye ise, bana sorduğunuz sorunun cevabı açıktır.
Hanımlar gerektiği gibi kendi hayatlarında bu bahsettiğiniz giysileri giyebilirler amma, bu giyisiler, " Erkek " lere sergilenemez ... Hanımlara özel, medyaya kapalı defileler neden olmasın ...
VesseLam
Sukût-u_Hayal
05-06-2008, 00:55
Hanımlar gerektiği gibi kendi hayatlarında bu bahsettiğiniz giysileri giyebilirler amma, bu giyisiler, " Erkek " lere sergilenemez ... Hanımlara özel, medyaya kapalı defileler neden olmasın ...
Katılıyorum amaç tesettür kıyafetlerini tanıtmak ise en uygun yol budur ..
tesettur kiyafetleri tanitilmamali bence
sonucta onlari giyen kadinlar ve kadinlarin goz onunde bulunmamasi lazm
eyvallah necip fazıl...gerçekten teşekkür ederim kardeş diyerek başalayıp beni aydınlattığın için....
ayrıca bir başka sormak istiyorum kadınlar fazla gözönünde olmamalı demişsin bunu biraz açar mısın?
yani surekli izlenebilecekleri bir video ya kaydolmamalilar
tesettur defiesinde onlari videoya kaydedebilirler ve binlerce erkek bir anda izleyebilir
RDönmezs
05-06-2008, 01:08
Birde 3 karım var diyor böhhhh
Ak_Zeynep
05-06-2008, 01:09
yani surekli izlenebilecekleri bir video ya kaydolmamalilar
tesettur defiesinde onlari videoya kaydedebilirler ve binlerce erkek bir anda izleyebilir
iyi de o defileye çıkanlar gerçek tesettürlüler değil ki manken hepsi
anladim o zaman sorun yok :p
Bostancı
05-06-2008, 02:23
Tesettürü üzerine giydiği dar elbiseden ibaret sanıyor galiba bu defileciler..
Ya da cazip gösterecek,güzelliği gizlemeyen örtüleri tesettürle karıştırıyorlar herhalde..
Yahut tesettüre bürünüp medya'ya açık defileler'de kendilerini sergilemeyi mübah görüyolar herhalde..
Ne giydikleri elbisenin tesettürle,ne de sergiledikleri tavırların "Mümin bir hanım" tavrıyla alakası yok..
Tesettürün,tesettür olabilmesi için Örtünün içinde ki kadının gençmi,yaşlımı,şişmanlı,zayıfmı olduğunun bile anlaşılmaması gerekirken sözüm ona bunlar tesettür tanıtıyor..
Necip Fazılın verdiği Çarşaf(cilbab) ayeti'de bu konuyu özetliyor..
Bunların hepsi ülemize sokulan Pardesü fitnesinin ürünüdür..Bir bakıyorsun markası "Vakko" yahudi markası, yahudi nede çok düşünürya senin tesettürünü..
Zaten onlar bozdu Müslüman kadının örtüsünü...
Bence'de kapanması iyi olur zira tesettürden başka her kıyafeti sergiliyorlar...
Bence mü'mine kardeşlerimizlerimizin şıklık-rüküşlük ölçüsünü bu şahşahalı, tabiri caizse astarı yüzünden pahalı elbiselere göre almamalı.
Faraza Hilal Tv'deki sunucu bayanlar hiç öyle "moda" ya da "pahalı" "dikkat celbeden" giysiler giymiyor ama kimse rüküş olduklarını iddaa edemez.
Kardeşlerimiz şık, düzgün, temiz giyinsin. Kimse müslümanlara kötü giyiniyor, rüküş, paspal demesin, burasına eyvallah.
Ama bence tesettürün hedeflediği gibi toplum içinde mümineler "güzel giysileriyle" dikkat çekmemeye de dikkat etmeli galiba. Hele de tesettürün sınırları aşılmışsa o zaman bencelik bir bölümü kalmaz zaten.
Güzel elbiselere sahip olmakta bir beis yok ama güzel elbiselere ait olmak büyük bir problem.
Doğrusu fıtratlarımızı yoklayalım, hanımlarımıza en çok yakışanın "saklılık" libası olduğunu hissedeceğiz.
"Onlar cennete "saklı" inciler gibidir" (huriler)
Faraza Hilal Tv'deki sunucu bayanlar hiç öyle "moda" ya da "pahalı" "dikkat celbeden" giysiler giymiyor ama kimse rüküş olduklarını iddaa edemez.
En son yayınlanan "Hayattan Notlar" adlı programda Mine Hanım eşarbını satın aldığı yeri yayında zikretti (yoğun istek gelmiş !) ardından , Sema Hanım "her hafta yayında giyeceğim kıyafetleri seçmemde bana yardımcı olan güleryüzlü "Tekbir" çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi..
Komik..
Af Ya Rabb.. (http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=43957.0)
Müntesip
05-06-2008, 13:16
bu konuyu maneviyatın istismarı olarak incelemenin dogru olmayacagı kanısındayım.ancak firma hitab ettiği kitle bakımından güzel,etkili ve akıllıca bir isim seçmiş.buda reklamın birinci basamagı olarak görülebilir.ancak bu tarz bir düşünce sistemiyle birçok firmanın ismini degistirmesi gerekir yani durum içinden cıkılmaz bir hal alır.antiparantez hacışakir sabunlarının sahibi yahudi...
En son yayınlanan "Hayattan Notlar" adlı programda Mine Hanım eşarbını satın aldığı yeri yayında zikretti (yoğun istek gelmiş !) ardından , Sema Hanım "her hafta yayında giyeceğim kıyafetleri seçmemde bana yardımcı olan güleryüzlü "Tekbir" çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi..
Komik..
Tecessüs etmeksek daha güzel olur ;)
tayyipleyiz
05-06-2008, 18:00
Bence mü'mine kardeşlerimizlerimizin şıklık-rüküşlük ölçüsünü bu şahşahalı, tabiri caizse astarı yüzünden pahalı elbiselere göre almamalı.
Güzel elbiselere sahip olmakta bir beis yok ama güzel elbiselere ait olmak büyük bir problem.
Doğrusu fıtratlarımızı yoklayalım, hanımlarımıza en çok yakışanın "saklılık" libası olduğunu hissedeceğiz.
[i]Tebrik ederim, bu harika ifadeler için... + :) :-*
Estağfurullah Levent Abi, derleme ifadeler işte.
tayyipleyiz
05-06-2008, 18:04
Estağfurullah Levent Abi, derleme ifadeler işte.
Model olacak güzelliklerinden biri de mütevaziliğin... ;) :)
Bahsettiğim yayını izlerken sarfedildi bu cümleler,
Tecessüs söz konusu değil..
Programı takip ediyorum yalnızca,
Bir önceki programda Emine Şenlikoğlu hanımefendi programa teşrif etmişti.
Bahsettiğiniz çizgileri sergileyen o hanımefendidir..
Sizin dediğiniz gibi değil velhasıl-ı kelam
Vesselam..
Bahsettiğim yayını izlerken sarfedildi bu cümleler,
Tecessüs söz konusu değil..
Programı takip ediyorum yalnızca,
Bir önceki programda Emine Şenlikoğlu hanımefendi programa teşrif etmişti.
Bahsettiğiniz çizgileri sergileyen o hanımefendidir..
Sizin dediğiniz gibi değil velhasıl-ı kelam
Vesselam..
Çizgiler konusunda en güzelini Allah bilir. Ben sizin gibi düşünmüyorum. (Emine Hanım yanlış giyinir manasında değil.)
Tecessüs konusundada ordaki hanımların "teşekkür"lerinden ve "selam"larından kötü manalar çıkarmak inşallah seni vebal altına sokmaz.
İsmine yakışır hareket etse de bence böyle isimler verilmemeli. Eskiden Tekbir deyince akıllara Allah'ı zikretmek gelirken, şimdi bir firma geliyor. Hiç hoş değil.
_Yeniden_
05-06-2008, 19:14
Kapatmalara karşıyım...Ortada bir istismar da göremiyorum...
Ak Parti için de dini istismar ediyor diyenlere nasıl karşıysak bunda da öyle düşünüyorum....
Sonuçta hitap ettiği bir kitle var, evet bence de TEKBİR adını taşıyamıyor sahibi ama bu onun kapatılması gerektiğini göstermez...
Kapatıldıktan sonra da hiçbir şey değişmeyecek, ayrıca ismi yüzünden ya da sahibinin özel hayatı sebebiyle bir mağaza kapatılırmış ilk defa duyuyorum...
Burası Türkiye burda herşey olur diyesim geldi yine...
Defileleri İslam'ı yansıtmıyor...Firma sahibinin görüş ve davranışları İslam'ı yansıtmıyor...Ama o defileye giden, ordan giyinenler varsa, kapatmak yakışmaz....
Tekbirden giymedim, asla giymem ama düşüncelerim böyle...
Eğer bu beyefendi ''Tekbir'' ismine layık davranışlarda bulunmuyorsa tabi ki birilerinin bu gidişe dur demesi lazım.
Daha önce nasıl defileler yaptıklarından haberim yok
Eğer daha önce de böyle defileler yapmış ve eleştiri almamışsa neden şimdi ayağa kalkıldı
Geç kalınmış bu davayı açan şahıslarda eleştirilmeli.
Çizgiler konusunda en güzelini Allah bilir. Ben sizin gibi düşünmüyorum. (Emine Hanım yanlış giyinir manasında değil.)
Tecessüs konusundada ordaki hanımların "teşekkür"lerinden ve "selam"larından kötü manalar çıkarmak inşallah seni vebal altına sokmaz.
Muhakkak Allahu Teala bilir.
Reklamın adabı vardır,
Evet komik olduğunu düşünüyorum..hemde en az anneciğime, babacığıma burdan selamlar gönderiyorum vb. selam göndermeler kadar komik..
Duanız için teşekkür ederim..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.