fatih kısaparmak balon baskılı balon Telekom Grevinin Zararı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telekom Grevinin Zararı

selahattin_ay
11-08-2007, 02:45
Türk Telekom çalışanlarına 15 Kasım’a maaş ödemesi yapacaklarını açıklayan Haber-İş Başkanı Ali Akcan, "İşveren bir aylık maaş ödemeyerek kár ettiğini düşünüyor ama grevin faturası 400 milyon YTL’yi buldu" dedi.

HABER-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom’da 22 gündür devam eden grevin faturasının 400 milyon YTL’yi bulduğunu açıkladı. Akcan, bu zararın Türk Telekom’un iddia ettiği gibi sabotajlardan kaynaklanmadığını söyledi. Bu arada Akcan, 15 Kasım’da maaşları ödeyeceklerini açıkladı. Haber-İş Başkanı Ali Akcan, üyelerinin maaşlarını ödeyecek güçleri olduğunu dile getirerek, "Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Maaşlara yakın paralar vereceğiz. Sendikanın buna gücü yetmezse arkamızda işçi sendikaları var. Gerekirse kampanya yapar yine de işçilere para öderiz" dedi. İşverenden resmi olarak gelen bir toplantı talebinin olmadığını belirten Akcan, Türk Telekom’un yeniden masaya oturmak için Haber-İş’in, grevdeki işçilere maaş ödemesini beklediğini iddia etti. "Telekom, maaş ödeyip ödeyemediğimize bakacak. Telekom’da maaşlar ödenmezse grevde çözülme olur beklentisi var" diyen Akcan, ödemede hiçbir sıkıntının olmadığını vurguladı.

MAAŞ GİDERİ 70 MİLYON YTL: Türk Telekom’un grev nedeniyle zararının giderek büyüdüğüne dikkat çeken Akcan, zararın Türk Telekom’un iddia ettiği gibi sabotajlardan kaynaklanmadığını söyledi. Akcan, "Türk Telekom bizim bir aylık maaşlarımızı ödemediği için kár ettiğini düşünüyor. Fakat bizim aylık ortalama maaş giderlerimiz yaklaşık 70 milyon YTL. Buna karşın Türk Telekom, grev süresince yaşanan arızalardan ve ADSL tesislerinden yaklaşık 400 milyon YTL zarar etti" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DEVREDE: Telekom yetkilileri sessizliğini korurken, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ise tarafların yeniden masaya oturmasını sağlamak için devreye girdi. Uzlaşmanın sağlanması için komite kurulması, yeni yöntemler geliştirilmesi konusunda çalışma yapılıyor. Bakanlık yetkilileri, masaya yeniden oturulması gerektiğini vurgulayarak, "Ancak Türk Telekom’un şartı saha dolaplarına ve kablolara verilen zararların bir an önce durdurulması" dedi.

TÜRK-İŞ İŞVERENLE GÖRÜŞTÜ: Kılıç, Türk Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany ve Haber-İş yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, "Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüşüyoruz. Tarafların yeniden masaya oturmasını istiyoruz. İki tarafın da kendine göre bir programı var. Kurum yetkililerinden daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Her an yeniden masaya oturulabilir" diye konuştu.

YARDIM İÇİN ÖZEL HESAP AÇILDI: Grevin uzayacağını dikkate alan Haber-İş yönetimi, yaklaşık 25 bin çalışanın maddi sıkıntı çekmemesi için diğer sendikalardan da yardım bekliyor. Telekom yönetiminin sendikanın parayı ödemekte güçlük çekeceğini hesaplayarak uzlaşmaya yanaşmadığı öne sürülüyor. Bu arada 2 Kasım’da yapılan Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda, sendikaya yardım amaçlı bir hesap numarası açılması kararı alındı. Türk-İş yetkilileri konfederasyona bağlı tüm sendikalara yardım çağrısı yaptı

haberler.com

selahattin_ay
11-08-2007, 02:46
hizmet sektorunun grevine israrla karsiyim

loneliness
11-08-2007, 02:46
Allahım yaa birde yardım bekliyorlar.. Olacak işmi...Türkiye şu anda pamuk ipliğinde eğer ciddi bir arıza sös konusu olduğunda Türkiye ekonomisinin hali ne olur...

EpiVaTeS
11-08-2007, 02:51
onlar ceplerine girecek parayı düşünüyor Türkiyemiz kimin umrunda Türkiye sevdası ancak sloganda gerçek hayatta tek sevda para...

ümitli_bekleyis
11-08-2007, 02:52
hizmet sektorunun grevine israrla karsiyim

evet kesinlikle katılıyorum.Onların grev bitmek bilmedi.Sıkıntısını hepimiz çekiyoruz.Ne biçim iş ya.Ne kadar benciller.Hizmet alıyoruz ama ilgilenecek insan yok :-\

EpiVaTeS
11-08-2007, 02:54
eee yatmayıpta çalışan bi devlet var buda onların işine gelmiyor akşama kadar çay içip lagaluga yapıyorlardı eskiden ararlar tabi eceviti bahçeliyi...

selahattin_ay
11-08-2007, 03:00
eee yatmayıpta çalışan bi devlet var buda onların işine gelmiyor akşama kadar çay içip lagaluga yapıyorlardı eskiden ararlar tabi eceviti bahçeliyi...

kesinlikle sirf bu tarz memurlar yuzunden ozellestirmeye destek veriyorum >:(

EpiVaTeS
11-08-2007, 03:03
eeee özel olunca elinoğlu acımıyor basıyor tekmeyi....

selahattin_ay
11-08-2007, 03:05
eeee özel olunca elinoğlu acımıyor basıyor tekmeyi....

yani ya calisirsin ya calisirsin isine gelmeyene de hadi yallah
simdide ayni kpss ye girenlerin yarisindan cogundan duydugum soz
devlet olsun da yatarim
inadina ozel sektor calisana para ;)

EpiVaTeS
11-08-2007, 03:06
neyse selahattin ben çıkıyorum görüsrüz...molaya girecem....

ümitli_bekleyis
11-08-2007, 03:10
Bende zamanında öyle bir devlet dairesinde staj yapmıştım.Bayanlar sıkıntıdan örgü örüyorlar.Çalışmak ne gezer.Ama bitirdiğim dönemde sıkı yönetime geçildi.Kendilerine geldiler biraz olsun

selahattin_ay
11-08-2007, 03:12
neyse selahattin ben çıkıyorum görüsrüz...molaya girecem....

allah a emanet kardesim
saglicakla kal

selahattin_ay
11-08-2007, 03:13
Bende zamanında öyle bir devlet dairesinde staj yapmıştım.Bayanlar sıkıntıdan örgü örüyorlar.Çalışmak ne gezer.Ama bitirdiğim dönemde sıkı yönetime geçildi.Kendilerine geldiler biraz olsun

staj deyince benim yarin staj var ben yavas kacsam iyi olacak
aynen oyle ya ben de saglik ocaginda staj yaptim
ya sikintidan patliyordum o 2 gun boyunca orada calissam cinnet gecirirdim herhalde

akgulrafet
11-09-2007, 01:09
yapın bakalım bu zaman dşiliminde ay sonu maaşlarımnızı tam alırsanız ve yerseniz zehir zıkkım olsun haram olsun. tel. çalışmıyor burada

Ak Forest
11-11-2007, 16:53
onlar ceplerine girecek parayı düşünüyor Türkiyemiz kimin umrunda Türkiye sevdası ancak sloganda gerçek hayatta tek sevda para...

dogruya onlarin paraya ihtiyazi yok onlar bir robot olsa gerek gerci robotlar da yag olmadan salismaz ??? ah memurum
bence bunu söyleyen ancak sengin ailenin simarmis cocugu dur

yasmin
11-11-2007, 17:06
işverende bi lokavt yapcak tamamdırr..sırf bu insanlar için telekomun özelleştirilmesını desteklıyorum gerçi kutahyanın telekomu özelleşmediği için lokavt da yapılamaz...bizim hiç bi işlem yapılmadıgıyla kalıyo zararı bize yani... :( :( :(

muhalefet
11-29-2007, 06:52
özelleştirmenin tam zamanında yapıldığına dikkat çekmek isterim. zamanında özelleştirilmeyen PTT ye 34 milyar dolar deger biçilmiş, ama özelleştirilmemişti. zamanla özel sektçrün piyasada hızla büyümesiyle PTT hem degerini kaybetmiş hemde fırsatı kaçırmıştık. sahsen bugun memleketime yada bir başka yere herhangi bir belge göndermeye kalksam, hiç erinmeden kargoyu ararım (gelip kapımdan alırlar). Ptt aklımın ucundan bile geçmez.

telekomun kritik bir noktada olması, satın alan oger gurubununn israille baglantıları, altyapısının her evi her telefonu dinlemeye müsait olması,aslında biraz endişelendirdi. hele her yıl kar yapan bir kuruluş olması... fakat en başta sabancı olmak üzere özel sektörün pazara girmesi zamanlama açısından özelleştirmenin ne kadar dogru bir vakitte oldugunu gösteriyor..

evime internet baglatmak için bana 1 hafta süre biçmişlerdi. sonra özelleştirme oldu. sğre 1 güne indi! telekom kimsenin gözünün yaşına bakmadı. herkes görevini yapmaya başladı. hatta alışık olmadıkları için zamanla daha fazla parayı hakettiklerini düşünmeye başladılar kanımca. ve sonuç. grev...

para devletin kasasından çıkmadı.zarar eden telekom memleketim insanına "alnının teri sogumadan" hakettigini vermeye karar verdi. hükümeti her fırsatta telekom konusunda eleştiren kesime, aslında telekomu işletmenin ne kadar zor oldugu gösterildi.

günlerce hizmet bekledik evet.. fakat suçu işçi kesimine atmak yerine, zamannında önlemini almayı bilemeyen oger'e kesmek daha mantıklı geliyor.