fatih kısaparmak balon baskılı balon TESETTUR GIYIM 2 - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TESETTUR GIYIM 2

AKMURAT
11-17-2007, 16:31
http://img134.imageshack.us/img134/4933/calisma2qg3.png
http://img128.imageshack.us/img128/7566/calisma4ll9.png
http://img128.imageshack.us/img128/6412/tesetturgiyim2jw3.png
http://img89.imageshack.us/img89/9269/tesetturgiyimbd4.png
http://img162.imageshack.us/img162/9076/tesetturgiyimip91if0.png

Necip Fazil
11-17-2007, 18:19
Bu nedir, Türbanı kafasına yapışmış, topukları yarım metre, yüz şekli cehennemi ... Başlıkla alakasını kuramadım.

VesseLam

AKMURAT
11-17-2007, 20:35
Bu nedir, Türbanı kafasına yapışmış, topukları yarım metre, yüz şekli cehennemi ... Başlıkla alakasını kuramadım.

VesseLam

Turbanini siki bir sekilde baglamasi estetik durmasini sagliyor.Topuklara gelince topuklu giymekte bir sakinca mi var?Yuz konusunda biraz abartmisiz haklisin galiba :D

sumeyra_tonkal
11-17-2007, 21:09
buna tesettür deyip beni güldürmeyin.

sumeyra_tonkal
11-17-2007, 21:11

VesseLam

Turbanini siki bir sekilde baglamasi estetik durmasini sagliyor.Topuklara gelince topuklu giymekte bir sakinca mi var?Yuz konusunda biraz abartmisiz haklisin galiba :D

örtünmede estetik değildir önemli olan.bence bu başlığı kaldırın

HuRReM
11-17-2007, 21:14
Ne estetik ne de tesettüre uygun.

Meftun
11-17-2007, 21:15
ne alakası var anlamıyorum yani stilist bir tanıdığımız var o da böyle biraz garip çiziyor yani yanlış analama kötü demek istemiyorum ama çoğumuz başımızı böyle örtüyoruz herkes lafa gelince abartmaya bayılıyor....fikrime gelince kıyafetler tarzıma uymuyor ;)

erenon
11-17-2007, 21:16
tessetürde en şık giyinen isim merve kavakçı :))) favorim:)))

Kartal2
11-17-2007, 21:17
Ne estetik ne de tesettüre uygun.

katılıyorum... bbence daha çok sanki biri dalga geçmek için çizmiş gibi duruyor, yanlış anlaşılmasın ama ilk gördüğümde bunu düşündüm..

sumeyra_tonkal
11-17-2007, 21:18
berbat resimler ne yapmaya çalışmış anlamadım :-\

Meftun
11-17-2007, 21:18
benim favorim hayrunnisa gül...

Meftun
11-17-2007, 21:19
arkadaşlar daha saygılı olun bence burada arkadaş çizmiş birşeyler bir emeği var sonuçta mankenin yüzü komik görünebilir ama sizin söyledikleriniz hakarete varıyor

erenon
11-17-2007, 21:20
hayrunnisa gülde çok anaç ;yaşından olgun duruyor ; merve kavakçı her haliyle bir numara çok yakıştırıyor herşeyi:) forumu moda dergisine dönderdik:))

sumeyra_tonkal
11-17-2007, 21:22

VesseLam

evet sakınca var çünkü ne kadar ince olursa o kadar ses çıkarır.

ak_mavish
11-17-2007, 21:23

zeynep babacanı gördüm bikaç kere o da çok güzel giyiniyor...

ayrıca beğenmeyebiliriz benim de hoşuma gitmedi ama daha sakin olabiliriz belki böyle giyinen bunları beğenenler vardır forumda..

sumeyra_tonkal
11-17-2007, 21:25
beğenen tabi olur doğrusunu söylemek her zaman görevimiz.

Meftun
11-17-2007, 21:26
evet zeynep babacan da süper haklısın.....tesettürlü değil ama nimet çubukçu da güzel....

ayrıca bu arkadaş daha önce de çizim eklemişti nacizane yapıyor sonuçta bir emek ortaya koymuş...kendi doğrularımızı söylerken de kalp kırmamak lazım..

suskun_prenses
11-17-2007, 22:16
çok abartılmış bence bu konu sonuçta çizim yapılmış burda gerçeğine benzetmek olanaksız tesettürle alakası olmasada emek harcanmış biraz daha saygılı olunabilrdi

emeğine sağlık arkadaşım

AKMURAT
11-17-2007, 22:34

VesseLam

evet sakınca var çünkü ne kadar ince olursa o kadar ses çıkarır.

Bu dusuncenize katilmiyorum.Sonucta ayakkabi kategorisine giriyor.Ne yani ayakkabiyida mi belirli kurallar cercevesinde giyecekler.

AKMURAT
11-17-2007, 22:36
arkadaşlar daha saygılı olun bence burada arkadaş çizmiş birşeyler bir emeği var sonuçta mankenin yüzü komik görünebilir ama sizin söyledikleriniz hakarete varıyor

Desteginiz icin sagolun ;)

AKMURAT
11-17-2007, 22:38

zeynep babacanı gördüm bikaç kere o da çok güzel giyiniyor...

ayrıca beğenmeyebiliriz benim de hoşuma gitmedi ama daha sakin olabiliriz belki böyle giyinen bunları beğenenler vardır forumda..

Giyinenler tabii ki var.Olmasa neden cizip gondereyim?Bizim sitede bircok komsu giyiniyor bu tarz seyleri.Parmak isirtacak kadar guzel ve tesettur kurallari cercevesinde insan icine cikiyorlar.

AKMURAT
11-17-2007, 22:38
evet zeynep babacan da süper haklısın.....tesettürlü değil ama nimet çubukçu da güzel....

ayrıca bu arkadaş daha önce de çizim eklemişti nacizane yapıyor sonuçta bir emek ortaya koymuş...kendi doğrularımızı söylerken de kalp kırmamak lazım..

Desteginiz icin sagolun ;)

AKMURAT
11-17-2007, 22:41
çok abartılmış bence bu konu sonuçta çizim yapılmış burda gerçeğine benzetmek olanaksız tesettürle alakası olmasada emek harcanmış biraz daha saygılı olunabilrdi

emeğine sağlık arkadaşım

Sagol kardesim ama tesetturle alakasi olmasada demissin.Ya tesetturle alakasi yok deniliyor ama ben cevremde gorduklerim dogrultusunda ciziyorum bunlari.Yani bu tarz giyinen bircok bayan var.Hem cizimlerimin hicbirinde namahrem bir durum goremiyorum.(vucut hatlari belirgin degil,yuzun disinda hic bir bolgeden ten gorunmuyor)Elbiseler oldukca suslu olabilir e o kadar da olsun yani.Hem ben bu yuksek topuk isini hala cozemedim. ::)

AKMURAT
11-17-2007, 22:42

suskun_prenses
11-17-2007, 22:44
benim tek beğenmediğim taraf eteğin kısa olması diğer yönden güzel topuklu olayını bende anlamadım ses çıkarıyosa ne oluyo ya anlamadım ama neyse

AKMURAT
11-17-2007, 22:48
benim tek beğenmediğim taraf eteğin kısa olması diğer yönden güzel topuklu olayını bende anlamadım ses çıkarıyosa ne oluyo ya anlamadım ama neyse

Topuklu ayakkabi(yuksek okce) olayini bende anlamadim,yazan kardesimizden bir aciklama bekliyorum.
Etek kisaligina gelince etek dizin altinda ama :o yani anormal bir durum var mi ki?

suskun_prenses
11-17-2007, 22:54
dizin altın da olması sorun bence o etekle namaz kılınmaz ayak bileğinden en fazla 3 parmak yüksekte olacak etek ben öle biliyorum

AKMURAT
11-17-2007, 22:57
dizin altın da olması sorun bence o etekle namaz kılınmaz ayak bileğinden en fazla 3 parmak yüksekte olacak etek ben öle biliyorum

Himmm bak bu konuda sana hak veriyorum.Ama giyenlere ne demeli?O zaman onlar namaz kilmiyormus ya da gerektigi gibi kilmiyormus gibi bir durum cikiyor ortaya.
Bizim bir Serpil ablamiz vardi. O da hep bu tarz giyinirdi,birkac kez namaz kildiktan sonra odadan cikarken gordum.Beline bir ortu sarmis uzunca bileklerine kadar kapali olsun diye.Ama disarida yine etegi kisaydi.Ibadet sirasinda bir sekilde ortuyordu.

suskun_prenses
11-17-2007, 23:01

Himmm bak bu konuda sana hak veriyorum.Ama giyenlere ne demeli?O zaman onlar namaz kilmiyormus ya da gerektigi gibi kilmiyormus gibi bir durum cikiyor ortaya.
Bizim bir Serpil ablamiz vardi. O da hep bu tarz giyinirdi,birkac kez namaz kildiktan sonra odadan cikarken gordum.Beline bir ortu sarmis uzunca bileklerine kadar kapali olsun diye.Ama disarida yine etegi kisaydi.Ibadet sirasinda bir sekilde ortuyordu.

bazı kişiler yanlış yapıyo die bizde yanlış yapamayız dimi hem müslüman bi bayan namaz kıldığı kılıkta dışarda olmalı bence
namaz kılarken uy dışarda uyma bence uygun değil
sence böle bi şey doğrumu ?

AKMURAT
11-17-2007, 23:11

bazı kişiler yanlış yapıyo die bizde yanlış yapamayız dimi hem müslüman bi bayan namaz kıldığı kılıkta dışarda olmalı bence
namaz kılarken uy dışarda uyma bence uygun değil
sence böle bi şey doğrumu ?

Ben dogru oldugunu soylemiyorum ama gordugumu soyluyorum.Birsey anlatacagim madem konu acildi.
Gecenlerde annemle Kucukcekmece Ilcesi Sefakoy Semti Tevfikbey Mahallesi Halkali Caddesi Kirazli Sokaktan geciyoruz.(populer bir sokaktir,prestij sokak kapsaminda)Neyse kafami bir kaldirdim karsidan beyaz turbanli,siyah ceketli,beyaz gomlekli bir bayan geliyor.Insanlarin yuzune baktigim icin farketmedim asagida ne var.Annem birden durtukledi beni asagiyi isaret etti.Allah seni inandirsin etek dizde,sol bolumde 1 karis yirtmac,dizde fantezi cizmeler.Bir elinde telefonla konusuyordu,bir elindede araba anahtari vardi.Bir ara durup dusundum acaba bu gercek bir kapali mi?Yoksa dinimizin adini lekelemeye calisan bir provakasyoncu mu?Bende bu tarz seyler ciziyorum dedim kendi kendime ama asla dizin ustunde ya da abartili cekici sekilde acik seyler cizmedim.
Fakat acik bayanlar icinde cizimlerim var.Onlarida paylasirdim ama bunlara kiziliyorsa onlari koyarsam forum birbirine girer herhalde.Sonucta ben taraftar olmasamda ciziyorum,arza talep derler ya.Yani ben cizerim ama katilmam,giyen giyer giymeyen giymez.

suskun_prenses
11-17-2007, 23:16
ben senin çizimine bi şey demedim zaten insanlarn ne yaptığıda beni ilgilndrmz ben kapalı değlm ama kapalılığında belli başlı kuralları var eğer şimdi diz altında ise etek diğer zamanlarda bu diz üstüne çıkacak sonumuzu düşünemiyorum biz bizden küçüklere örnek olmalıyız kapanıyosn hakkını vereceksn

Ravza_Ruveyda
11-17-2007, 23:25
Selamun Aleykum

Murat kardeşim kendiniz bir tesettür giyim için bazı modeller çizmişsiniz ama bunlar tesettüre uygun değiller :)Ama yinede teşekkür ederim değerli kardeşim. :)
Ayrıca arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ama bazı favori isimler yazmışsınız. ve o isimlerin hepside erkeklerin içine şık kıyafetle çıkıyor. Oysaki dinimizde bu yok. Pardesü veya vücut hatlarını belli etmeyecek bir kıyafet giyilmeli . Bunları burada yazmam belki saçma. Ama ben başını o şekilde kapatan kardeşlerime de kızıyorum . Başörtüleriniz yakalarınızın üstünde olmalı.
Tabiki kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok. Sonuçta herkes zaten yapması gerekeni biliyor . gerisi nefsi ile kendi arasında . Bu sözler en başta kendi nefsime daha iyi olmam için. Çünkü malesef hepimizin eksikleri çok :(
Ama bunlar yanlış giyim tarzları ;)
selametle.

AKMURAT
11-17-2007, 23:29
Selamun Aleykum

Murat kardeşim kendiniz bir tesettür giyim için bazı modeller çizmişsiniz ama bunlar tesettüre uygun değiller :)Ama yinede teşekkür ederim değerli kardeşim. :)
Ayrıca arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ama bazı favori isimler yazmışsınız. ve o isimlerin hepside erkeklerin içine şık kıyafetle çıkıyor . Oysaki dinimizde bu yok. Pardesü veya vücut hatlarını belli etmeyecek bir kıyafet giyilmeli . Bunları burada yazmam belki saçma . Ama ben başını o şekilde kapatan kardeşlerimede kızıyorum . Başörtüleriniz yakalarınızın üstünde olmalı.
Tabiki kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok. Sonuçta herkes zaten yapması gerekeni biliyor . gerisi nefsi ile kendi arasında .
Ama bunlar yanlış giyim tarzları ;)
selametle.

Sagol :)
Ya inanir misin isin aslini bende biliyorum.Peygamber efendimiz(sav)gosterisli giyinmekten kacinirmis.Haklisiniz bunlar cok gosterisli,fazla suslemeli,dikkat cekici seyler.Ama cizdik iste bir kere yalniz pembe elbise ile yesil yirtmacsiz elbiseye laf yok :D

Ravza_Ruveyda
11-17-2007, 23:31
Değerli kardeşim Allah c.c. razı olsun :)
Güzel kıyafetler . evde giyilebilecek kıyafetler hepsi. Ama dışarı çıkarken üzerine bir pardesü giyilerek çıkılabilir.
Ellerine sağlık murat kardeşim. Cizimin güzelmiş. :)

Konuyla ilgili Ayet'tide ekleyeyim inşaAllah okursunuz :)
NUR SURESİ 31.AYET: “Mümin kadınlara da söyle:Gözlerini(harama çevirmekten)
kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar ;zinetlerini(süslerini)açığa vurmasınlar,
ancak kendiliğinden görünen hariç.Başörtülerini,yakalarının üstünü(kapatacak
şekilde)koysunlar.Süslerini,kendi kocalarından ya da babalarından ya da
kocalarının babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da
kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin
oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan
ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına
göstermesinler.Gizledikleri süsleri bilinsin diye(topuklu ayakkabı ile)ayaklarını
yere vurmasınlar.Hep birlikte Allah’a tövbe edin.Ey!Müminler,umulur ki felaha
bulursunuz.”

AKMURAT
11-17-2007, 23:44
Değerli kardeşim Allah c.c. razı olsun :)
Güzel kıyafetler . evde giyilebilecek kıyafetler hepsi. Ama dışarı çıkarken üzerine bir pardesü giyilerek çıkılabilir.
Ellerine sağlık murat kardeşim. Cizimin güzelmiş. :)

Konuyla ilgili Ayet'tide ekleyeyim inşaAllah okursunuz :)
NUR SURESİ 31.AYET: “Mümin kadınlara da söyle:Gözlerini(harama çevirmekten)
kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar ;zinetlerini(süslerini)açığa vurmasınlar,
ancak kendiliğinden görünen hariç.Başörtülerini,yakalarının üstünü(kapatacak
şekilde)koysunlar.Süslerini,kendi kocalarından ya da babalarından ya da
kocalarının babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da
kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin
oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan
ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına
göstermesinler.Gizledikleri süsleri bilinsin diye(topuklu ayakkabı ile)ayaklarını
yere vurmasınlar.Hep birlikte Allah’a tövbe edin.Ey!Müminler,umulur ki felaha
bulursunuz.”

Sagol sendende Allah razi olsun.Iste budur olay bitmistir disari cikarken uzerine bir pardesu giyebilir ki zaten pardesusuz cikmak biraz abes kacar gibi.Cunku zenginlik kokuyor Allah muhafaza. ;D
Cizim yapmak hosuma gidiyor ama genelde mimari cizimlerle ugrasirim.Ara sirada boyle giyime el atarim.Allah nasip ederse Muhendis Mimar olup bol bol cizim yapmak istiyorum.Birde model oyuncu ;D Ikisi bir arada cok marifetliyim dimi? :D

Ravza_Ruveyda
11-17-2007, 23:45
Evet maşaAllah çok marifetlisin . İnşaAllah bunu hayırlı işlerde kullanmak nasip olur ;)

AKMURAT
11-17-2007, 23:49
Evet maşaAllah çok marifetlisin . İnşaAllah bunu hayırlı işlerde kullanmak nasip olur ;)

Elbette ki hayirli islerde kullanacagim.Egitimimden sonra cizimlerimle KIPTAS'in yeni yuzu olmayi cok istiyorum.Konservatuardan sonra da STV,KANAL 7 bekle beni ben geliyorummm ;D Eee tabi defile tekliflerinide dusunuruz oho oho ;D

Ravza_Ruveyda
11-17-2007, 23:51
:) .. İnşaAllah . Allah c.c. yolunu açıketsin .

AKMURAT
11-17-2007, 23:51

Amin cumlemizin.

AKMURAT
11-18-2007, 00:01

Bu arada soylemeden gecemeyecegim,avatar resmin cok sempatik.Ya ne tatli bir kaplumbagcik bu masumane. ::)

Ravza_Ruveyda
11-18-2007, 00:04
Evet çok tatlı bende gördüğümde çok beğenmiştim :)
Saol murat kardeşim :)

AKMURAT
11-18-2007, 00:07
Evet çok tatlı bende gördüğümde çok beğenmiştim :)
Saol murat kardeşim :)

Rica ederim :)
Ya ben hic kullanmadim boyle seyleri.Hep kendi resimlerimi koyuyorum. :D

Ravza_Ruveyda
11-18-2007, 00:13
Eee oda tercih işte :). Bende forum sitelerine kendi resmimi koymayı sevmiyorum :)
zaten koymam doğru olmaz...

AKMURAT
11-18-2007, 00:23
Eee oda tercih işte :). Bende forum sitelerine kendi resmimi koymayı sevmiyorum :)

Himmm cok iyi ya muazzam bir insansiniz konusmalarinizdan anladigim kadariyla.Biz liseden mezun olurken yillik hazirlanmisti.Sinifimizda 3 tane tesetturlu bayan arkadasimiz vardi.Fotograf koyamadilar cok uzuldum :( Sirf kapali fotograf yasak diye yillarca saklayacaklari yilliga fotografsiz girdiler.Allah'in onlari en guzel mevkiilere getirmesi dilegiyle.Yani birseyi layigiyla yapmak cok guzel.

Ravza_Ruveyda
11-18-2007, 00:31

Himmm cok iyi ya muazzam bir insansiniz konusmalarinizdan anladigim kadariyla.Biz liseden mezun olurken yillik hazirlanmisti.Sinifimizda 3 tane tesetturlu bayan arkadasimiz vardi.Fotograf koyamadilar cok uzuldum :( Sirf kapali fotograf yasak diye yillarca saklayacaklari yilliga fotografsiz girdiler.Allah'in onlari en guzel mevkiilere getirmesi dilegiyle.Yani birseyi layigiyla yapmak cok guzel.

Murat kardeşim muazzam olmak kim biz kim. Sadece Allah'ın izni ile birşeyleri doğru yapmaya çalışıyoruz. İnşaAllah'da muvaffak olmayı nasip eder rabbim. Anlattığın olaydaki bayanları çok takdir ettim . Ne mutlu onlara . Allah c.c. onlardan razı olsun .Bizlere de dediğin gibi layıkı ile yapmayı nasip etsin inşaAllah .

AKMURAT
11-18-2007, 00:38

Murat kardeşim muazzam olmak kim biz kim. Sadece Allah'ın izni ile birşeyleri doğru yapmaya çalışıyoruz. İnşaAllah'da muvaffak olmayı nasip eder rabbim. Anlattığın olaydaki bayanları çok takdir ettim . Ne mutlu onlara . Allah c.c. onlardan razı olsun .Bizlere de dediğin gibi layıkı ile yapmayı nasip etsin inşaAllah .

Amin.
Muazzamlik kim biz kim dedinde aslinda haklisin.Katildigim sohbetlerden birinde seker hocamiz sunlari dile getirdi.
''Hanginiz muazzam,hanginiz mukemmel,sahane?''herkes sustu cit cikmiyor.Dedi ki''ben mukemmel degilim,evet degilim''kalabaliktan sesler yukseliyor''aman hocam siz''.
''Hic birimiz mukemmel olup olmadigimiza karar veremeyiz.Buna karar verecek olani hepimiz biliyoruz ve bize verilen gorevleri en iyi sekilde yapmaya calisiyoruz.Takdiri Allah'a kalmis''dedi. :)

Ravza_Ruveyda
11-18-2007, 00:43
Evet buna biz karar veremeyiz. Çok doğru demiş Murat kardeş.
Asrı Saadetteki Sahaberin yaşantılarını okuyunca insan utanç duyuyor yaşantısından :(
Allah c.c. yardımcımız olsun hepimizin . Ben müsadeni rica ediyorum .Bu güzel faydalı hoş sohbetin için sana çok teşekkür ediyorum.
Allah'a emanet ol kardeş. İnşaAllah görüşürüz yine.
Selametle.

AKMURAT
11-18-2007, 00:50
Evet buna biz karar veremeyiz. Çok doğru demiş Murat kardeş.
Asrı Saadetteki Sahaberin yaşantılarını okuyunca insan utanç duyuyor yaşantısından :(
Allah c.c. yardımcımız olsun hepimizin . Ben müsadeni rica ediyorum .Bu güzel faydalı hoş sohbetin için sana çok teşekkür ediyorum.
Allah'a emanet ol kardeş. İnşaAllah görüşürüz yine.
Selametle.

Rica ederim.Bende sana cok tesekkur ediyorum.Allah'a emanet ol gorusmek dilegiyle. :)

sumeyra_tonkal
11-18-2007, 16:59
Benden açıklama istemişsiniz memnuniyetle açıklama yaparım.öncelikle şu sözünüze cevap vermek istiyorum.Demişsiniz ki ''ne yani ayakkabı giyerkende mi belli kurallar çerçevesinde giyecekler''

Evet öyle giyecekler çünkü insanlar her hal ve davranışlarında Rabbinin rızasına uygun davranmak zorundadır.Çünkü ALLAH (C.C) İSLAM Dini'ni indirmiştir ve İslam, akıl sahibi her insanı dünyada ve ahirette iyiliğe ve mutluluğa ulaştırmayı amaçlar.Bunun en kolay yolu Kur'an-ı Kerime bakmaktır. Çünkü Kur' an yememizden, içmemizden, giyinmemizden, evlenmemizden ve ticarete varıncaya kadar bir çok hususda uymamız gereken kuralları içerir.

Topuklu ayakkabıya gelince;ne kadar ince olursa okadar ses çıkarır ve nur süresinin 31. ayetinin sonu bu konudan bahseder. ''GİZLEMEKTE OLDUKLARI ZİNETLERİ ANLAŞILSIN DİYE AYAKLARINI YERE VURMASINLAR.(Dikkatleri üzerine çekecek şekilde yürümesinler)EY MÜMİNLER! HEP BİRDEN ALLAH'A TEVBE EDİNİZ Kİ KURTULUŞA ERESİNİZ.
Peygamber efendimiz zamanında kadınlar ayaklarına halhal takarlarmış.Ayette yasaklanan şeylerden biri de bu, bügün dışarda halhal İle gezemiyeceğimize göre ayağımızda ses çıkaran nedir? ayakkabı.Benim kastettiğim de buydu.
Umarım anlatabilmişimdir.

AKMURAT
11-18-2007, 17:08
Benden açıklama istemişsiniz memnuniyetle açıklama yaparım.öncelikle şu sözünüze cevap vermek istiyorum.Demişsiniz ki ''ne yani ayakkabı giyerkende mi belli kurallar çerçevesinde giyecekler''

Evet öyle giyecekler çünkü insanlar her hal ve davranışlarında Rabbinin rızasına uygun davranmak zorundadır.Çünkü ALLAH (C.C) İSLAM Dini'ni indirmiştir ve İslam, akıl sahibi her insanı dünyada ve ahirette iyiliğe ve mutluluğa ulaştırmayı amaçlar.Bunun en kolay yolu Kur'an-ı Kerime bakmaktır. Çünkü Kur' an yememizden, içmemizden, giyinmemizden, evlenmemizden ve ticarete varıncaya kadar bir çok hususda uymamız gereken kuralları içerir.

Topuklu ayakkabıya gelince;ne kadar ince olursa okadar ses çıkarır ve nur süresinin 31. ayetinin sonu bu konudan bahseder. ''GİZLEMEKTE OLDUKLARI ZİNETLERİ ANLAŞILSIN DİYE AYAKLARINI YERE VURMASINLAR.(Dikkatleri üzerine çekecek şekilde yürümesinler)EY MÜMİNLER! HEP BİRDEN ALLAH'A TEVBE EDİNİZ Kİ KURTULUŞA ERESİNİZ.
Peygamber efendimiz zamanında kadınlar ayaklarına halhal takarlarmış.Ayette yasaklanan şeylerden biri de bu, bügün dışarda halhal İle gezemiyeceğimize göre ayağımızda ses çıkaran nedir? ayakkabı.Benim kastettiğim de buydu.

:) :) :)

AKMURAT
11-19-2007, 20:40

bayonet
11-19-2007, 22:43
arkadaslar bencede saygılı olalım herkes düsüncesini yazmakta haklı ama arkadasımızı lütfen rencide edip kırmayalım herksein kendi düsüncesi kendine

AKMURAT
11-19-2007, 23:48
arkadaslar bencede saygılı olalım herkes düsüncesini yazmakta haklı ama arkadasımızı lütfen rencide edip kırmayalım herksein kendi düsüncesi kendine

sagol ;)

Necip Fazil
11-20-2007, 00:03

Ayetler bazılarına tebessüm ettirir, bazılarına terler döktürür. Mevla bizi pişkin pişkin sırıtanlardan eylemesin.

Bilgiler için teşekkürler.

VesseLam

AKMURAT
11-20-2007, 00:10

Ayetler bazılarına tebessüm ettirir, bazılarına terler döktürür. Mevla bizi pişkin pişkin sırıtanlardan eylemesin.

Bilgiler için teşekkürler.

VesseLam

Ayette geciyorsa kimse birsey diyemez.Hukmu kesindir inkâr edilemez.
Ama giysi tasarlanir isteyen giyer isteyen giymez.Ben kimseye karisamam bunu giyemezsin diye.Ama uretirim secmek insanlara dusmus.Topuklu ayakkabiya gelince TEKBIR GIYIMIN katologlarina goz atmaniz dilegiyle ;)

Necip Fazil
11-20-2007, 00:11
Ne alaka muhterem benim yazdıklarım ile sizin açıklamanız ? Yaptıklarınız kendinize ama açıklamalarda ayetler var ise saygı göstermesini bileceksiniz, 4 tane sırıtma işareti koyduğunuz alıntıda, yazının sahibi sizi adam yerine koyarak açıklama yapmış. Aynı adamlığı göstermeniz gerekirdi.

VesseLam

_tuba_89
11-20-2007, 00:13
TEKBIR GIYIM hep doğrusunu mu yapar sanki :-X

AKMURAT
11-20-2007, 00:18
Ne alaka muhterem benim yazdıklarım ile sizin açıklamanız ? Yaptıklarınız kendinize ama açıklamalarda ayetler var ise saygı göstermesini bileceksiniz, 4 tane sırıtma işareti koyduğunuz alıntıda, yazının sahibi sizi adam yerine koyarak açıklama yapmış. Aynı adamlığı göstermeniz gerekirdi.

VesseLam

Siritma smiley i iyi niyetimi belli etmemden.On yargili yaklasmissiniz sizin sorununuz.Ayete lafim yok ki zaten olamaz. Ayet kesindir elestiriye kapalidir.Onun disinda konusmalarinizda kelimeleri olcup tartarak yaziniz,adamligi sagdan soldan ogrenecek degilim. 8)

Necip Fazil
11-20-2007, 00:19
Bilmiyorsanız öğretecek olanlar çıkar muhterem siz istemesenizde, biz karşımızdakinin ölçüsüne göre libas biçmeyi iyi biliriz.

VesseLam

AKMURAT
11-20-2007, 00:22

Sonucta bu piyasanin en basta gelen isimleri arasinda degil mi?Beni burada bu kadar sert elestirirken onlarida goz onune aliniz. ;)

AKMURAT
11-20-2007, 00:23
Bilmiyorsanız öğretecek olanlar çıkar muhterem siz istemesenizde, biz karşımızdakinin ölçüsüne göre libas biçmeyi iyi biliriz.

VesseLam

Beni baglamaz ;)

_tuba_89
11-20-2007, 00:30

Sonucta bu piyasanin en basta gelen isimleri arasinda degil mi?Beni burada bu kadar sert elestirirken onlarida goz onune aliniz. ;)

ben seni eleştirmedim ki sadece o bir ölçü değildir dedim ayrıca öyle giyinen giyinsin beni hiç ilgilendirmez sen de çizersin tabi tesettürlü olsun olmasın isteyen giyer hiççç onun şunun bunun giyimi beni ilgilendirmez ayrıca emeğine sağlık ;) inşAllah başarılı olursun

AKMURAT
11-20-2007, 00:31

ben seni eleştirmedim ki sadece o bir ölçü değildir dedim ayrıca öyle giyinen giyinsin beni hiç ilgilendirmez sen de çizersin tabi tesettürlü olsun olmasın isteyen giyer hiççç onun şunun bunun giyimi beni ilgilendirmez ayrıca emeğine sağlık ;) inşAllah başarılı olursun

sagol ;)

AKMURAT
11-20-2007, 00:32

Hıfz-ı lisan
11-20-2007, 00:34

murat kardeşim sana birşey söylmek istiyorum müsadenle..Tekbir giyim önce yada sonra pek alakam olmaz ama tesettürü olduğundan başka bir halde gözler önüne sermekte.biz kur'an-ı kerim ve hadislerin ışığında nasıl giyilmesi gerektiğini bilsek ve uygulasak yeter.Tekbir giyime bağlı kalıp bunlardan yoksun olmak ...söylemek istedim umarım yanlış anlamazsın.Tekbir..veya başka bir piyasanın önde gelen mağazaları..ben baktığımda dikkat çeken giyisiler görüyorum genelde bu tesettüre bana göre uymaz :) bizim gibileri yada böyle düşünenleri pek etkilemez tekbir..vs...vs..;)

ama çizimine saygı duyarım emek vermişin elbet tarzına uygun olanlar vardır.eline sağlık... ;)

ASLAN MASHADOV
11-20-2007, 00:45
şimdi olayda araya girdim kusuruma bakmayın ama bunları söylemek zorunda hissettim kendimi...birisi hata yapıyor ise onu aşşağılamak ya da ona ders vermeye kalkışmak pek olumlu değildir.Güzel bir şekilde tavsiyenizi ettiniz mi?tavsiyenize karşı çıkıp size hakaret etmediği sürece olay kapanır.Tavsiyeyi kabul edip etmememe kişiye bağlıdır.Eğer zorlarsanız her iki tarafında sinirleri gerilir.şunu belirtmek isterim ki sayın NECİP FAZIL dediklerinizde haklısınızdır ve de doğru bir iş yapıyorsunuzdur ama genellikle sizi karşı tarafla hep polemiğe girerken görüyorum,dediklerinizin doğru olduğunu düşündüğünüz için ve illa ki bunu kabul ettirmek için kişi üzerine baskı uyguluyorsunuz ve de hep bir gergin ortam ortaya çıkıyor , eleştiriye açık olduğunuzu düşündüğüm için bunu belirttim.
...

Necip Fazil
11-20-2007, 00:48
Yazılarıma dikkat ederseniz dünya işleri için kimse ile mğnakaşaya girmem, özellikle kim olduğunu bilmediğim kişiler ile ... Fakat konu bilgimiz dahilinde olan , üzerimize düzeltmek farz olan konulara geldiğinde karşımızdakinin durum ve hali bizi enterese etmez.

Bilenler bilir bizi ...

VesseLam

mavera
11-20-2007, 00:54
şimdi olayda araya girdim kusuruma bakmayın ama bunları söylemek zorunda hissettim kendimi...birisi hata yapıyor ise onu aşşağılamak ya da ona ders vermeye kalkışmak pek olumlu değildir.Güzel bir şekilde tavsiyenizi ettiniz mi?tavsiyenize karşı çıkıp size hakaret etmediği sürece olay kapanır.Tavsiyeyi kabul edip etmememe kişiye bağlıdır.Eğer zorlarsanız her iki tarafında sinirleri gerilir.şunu belirtmek isterim ki sayın NECİP FAZIL dediklerinizde haklısınızdır ve de doğru bir iş yapıyorsunuzdur ama genellikle sizi karşı tarafla hep polemiğe girerken görüyorum,dediklerinizin doğru olduğunu düşündüğünüz için ve illa ki bunu kabul ettirmek için kişi üzerine baskı uyguluyorsunuz ve de hep bir gergin ortam ortaya çıkıyor , eleştiriye açık olduğunuzu düşündüğüm için bunu belirttim.
...

öncelikle cizimler icin tesekkürler kardes..ortada bir emek var o emegede saygi duymak gerekir ;) insallah zamanla daha güzel olacak..

aslan kardesim söylediklerine kesinlikle katilmiyorum bende necip fazil arkadasi dikkatle takip ediyorum amaci kesinlikle polemik degil o dinle alakali bu gibi konulara dini boyuttan bakiyor..
malesef bizler isin kolayina kactigimiz icin, olayin dini boyutuna hic girmek istemiyoruz o nedenle necip fazil arkadasimiz sanki her konuya muhalefetmis gibi görünüyor..
acikcasi bende önceleri necip fazil kardesim hakkinda suizanda bulundum ama daha sonra kardesimin amacinin polemik, muhallefet olmadigini aksine olmasi gerekeni güzel bir lisanla söylemek oldugunu anladim.. ;)

ASLAN MASHADOV
11-20-2007, 00:57
Yazılarıma dikkat ederseniz dünya işleri için kimse ile mğnakaşaya girmem, özellikle kim olduğunu bilmediğim kişiler ile ... Fakat konu bilgimiz dahilinde olan , üzerimize düzeltmek farz olan konulara geldiğinde karşımızdakinin durum ve hali bizi enterese etmez.

Bilenler bilir bizi ...

VesseLam

merak etmeyin sizi uzun zamnadır takip ediyorum ... karşı taraf laftan anlamaz ise sizin zorlamanızın manasıda kalmaz değilmi ''cahil laftan anlasaydı cahil olmaz idi''...siz anlatmaya çalışıyorsunuz düşüncelerinizi ve birtakım gerçekleri , eyvAllah...ama yani sonuçta duymak istemeyen kadar sağır,görmek istemeyen kadar kör yoktur...bu durumun üzerine sizin zorlamanıza anlam veremedim daha sı olayın büyümesine gerek yok diye düşünüyorum...siz gerçeklerin beyan ettiniz alan alır almayan susar.burada AKMURAT üyemizde sizin baskınız üzerine birtakım cevaplar yazmış...en iyisi uzatmamak.

ASLAN MASHADOV
11-20-2007, 01:00
...

öncelikle cizimler icin tesekkürler kardes..ortada bir emek var o emegede saygi duymak gerekir ;) insallah zamanla daha güzel olacak..

aslan kardesim söylediklerine kesinlikle katilmiyorum bende necip fazil arkadasi dikkatle takip ediyorum amaci kesinlikle polemik degil o dinle alakali bu gibi konulara dini boyuttan bakiyor..
malesef bizler isin kolayina kactigimiz icin, olayin dini boyutuna hic girmek istemiyoruz o nedenle necip fazil arkadasimiz sanki her konuya muhalefetmis gibi görünüyor..
acikcasi bende önceleri necip fazil kardesim hakkinda suizanda bulundum ama daha sonra kardesimin amacinin polemik, muhallefet olmadigini aksine olmasi gerekeni güzel bir lisanla söylemek oldugunu anladim.. ;)

bende meselenin sayın NECİP FAZILIN yazdıklarına değil karşı tarafın bu yazılanlara aldırış etmemesi üzerine uygulanan ısrar konusuna değinmiştim :)

mavera
11-20-2007, 01:03
bende meselenin sayın NECİP FAZILIN yazdıklarına değil karşı tarafın bu yazılanlara aldırış etmemesi üzerine uygulanan ısrar konusuna değinmiştim :)

Bu ne güzelliktir ki israrla dogruyu söylemeye calismaktadir o güzel insan ;)...eger karsi taraf tatmin edici cevap verseydi acaba bu israr olurmuydu güzel kardesim..
birbirimizi anlamaya calisalim, elestiriye acik olalim, ön yargilarimizi uzaklastiralim lütfen..

ASLAN MASHADOV
11-20-2007, 01:08

Ne güzelliktir ki israrla dogruyu söylemeye calismaktadir o güzel insan ;)...eger karsi taraf tatmin edici cevap verseydi acaba bu israr olurmuydu güzel kardesim..
birbirimizi anlamaya calisalim, elestiriye acik olalim, ön yargilarimizi uzaklatiralim lütfen..

evet sadece '' :) '' sırıtmak manasına kabul edildiği için çıkan bir polemik ...
inşallah uzak durmaya çalışalım önyargıladan(nefsim için)

mavera
11-20-2007, 01:12

Ne güzelliktir ki israrla dogruyu söylemeye calismaktadir o güzel insan ;)...eger karsi taraf tatmin edici cevap verseydi acaba bu israr olurmuydu güzel kardesim..
birbirimizi anlamaya calisalim, elestiriye acik olalim, ön yargilarimizi uzaklatiralim lütfen..

evet sadece '' :) '' sırıtmak manasına kabul edildiği için çıkan bir polemik ...
inşallah uzak durmaya çalışalım önyargıladan(nefsim için)

bazi seyler göründügü kadar basit olmayabiliyor güzel kardesim..hepimizde ön yargi yeterince mevcut..bir "ben"cilik var, biraz da "biz" diyebilirsek ne güzel olacak..
arkadas kendince yanlis anladigi bir noktayi güzel bir lisanla dile getirmis, olay tam anlamiyla acikliga kavusturulsaydi zaten su anda senle bu konu üzerine konusmazdik kardesim..
neyse kimsenin amacinin artniyet olmadigi belli, böyle ufak, tefek polemikler olur önemli olan gönüller incilmesin ;)

ASLAN MASHADOV
11-20-2007, 01:20
bazi seyler göründügü kadar basit olmayabiliyor güzel kardesim..hepimizde ön yargi yeterince mevcut..bir "ben"cilik var, biraz da "biz" diyebilirsek ne güzel olacak..
arkadas kendince yanlis anladigi bir noktayi güzel bir lisanla dile getirmis, olay tam anlamiyla acikliga kavusturulsaydi zaten su anda senle bu konu üzerine konusmazdik kardesim..
neyse kimsenin amacinin artniyet olmadigi belli, böyle ufak, tefek polemikler olur önemli olan gönüller incilmesin ;)
[/quote]

büyüğümsünüz size sonsuz saygım var geçmişten beri
söz ola giydire tacı
söz ola kestire başı... :)

mavera
11-20-2007, 01:25
Saygi sizin güzelliginizdendir kardesim..muhabbet karsilikli güzel kardesim..
bizler burada acizane fikirlerimizi beyan ederiz..sonucta "üstünlük takvadadir" ;)..
neyse konuyu yeterince dagittik, konuyu acan arkadastan özür dileriz...cizimlerininin devamini bekleriz, birde söyle bizlere göre birseyler cizsede bizlerde yorumlarimizi yapsak... 8)

vuslat_19
11-20-2007, 02:05
emeğine sağlık ama başlığı tesettur diye adlandırmasaydık keşke çünkü bunun adı tesettur değil

Necip Fazil
11-20-2007, 03:45
mavera Ağabeyimiz, anlatmak isteyipte kelimelere dökemediklerimizi beyanda buyurmuş. Bize sadece bir tek cümle söylemek kalıyor ki, buda bendenizin hayat felsefesidir;

Yanlışların dostu olmaktansa, sevilmeyen muhalefet olmayı tercih ederim.

VesseLam

AKMURAT
11-20-2007, 15:07

murat kardeşim sana birşey söylmek istiyorum müsadenle..Tekbir giyim önce yada sonra pek alakam olmaz ama tesettürü olduğundan başka bir halde gözler önüne sermekte.biz kur'an-ı kerim ve hadislerin ışığında nasıl giyilmesi gerektiğini bilsek ve uygulasak yeter.Tekbir giyime bağlı kalıp bunlardan yoksun olmak ...söylemek istedim umarım yanlış anlamazsın.Tekbir..veya başka bir piyasanın önde gelen mağazaları..ben baktığımda dikkat çeken giyisiler görüyorum genelde bu tesettüre bana göre uymaz :) bizim gibileri yada böyle düşünenleri pek etkilemez tekbir..vs...vs..;)

ama çizimine saygı duyarım emek vermişin elbet tarzına uygun olanlar vardır.eline sağlık... ;)

Dedigine bende katiliyorum.Tesetturde dikkat cekmeden giyinmek gerekir.Mutevazi olmak gerekir.Ama ben taraftarim demedim ki,sadece cizerim sunarim.Giyen giyer giymeyen giymez.

AKMURAT
11-20-2007, 15:09

Bilenler bilir bizi ...

VesseLam

Kesin olarak birseyi duzeltemeyiz.Sadece tesvik ederiz,surekli bikmadan usanmadan tesvik ederiz.Ne yani zorlami duzeltecegiz.

Necip Fazil
11-20-2007, 15:14
AKMURAT, Allah c.c. size selamet versin muhterem. Siz kendi aklınızca at koşturmaya devam edin. Ama değerlere dikkat, bıçak kemiğe dayanmasın, ondan sonrası zorlada olur güzelliklede.

VesseLam