fatih kısaparmak balon baskılı balon Tolga'nın Milli Anıları - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tolga'nın Milli Anıları

Üç mevsim
06-30-2008, 01:38
Milli takımda hiç oynayamamanın acısını yaşadı ama Avrupa Şampiyonasına gitme apoletini taktı

http://www.resim-yukle.gen.tr/images/8a5yvub11q0obqiapfb.jpg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)

Tolga Zengin... Başta Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetimi olmak üzere, taraftarların, teknik kadroların, medyanın güvenmediği kalecilerden biri... Son iki sezonunda tek başına yaptığı kurtarışlarla en az 12-13 maçı çeviren isim olmasına ve Şenol Güneş’den sonra böyle bir başarıyı yakalayan kaleci de olmamasına karşın yine de sürekli aşağılanan bir isim... Sanki daha önce formayı giymiş 15’ün üzerinde yerli-yabancı kaleci arasında iz bırakan varmış gibi her kesimin üzerine gittiği Tolga Zengin, İsviçre-Avusturya ortak yapımı Avrupa Futbol Şampiyonasında Trabzonspor’u temsil eden tek isim olmanın keyfini yaşadı. Forma giyemedi ama yarı final oynayan takımın bir neferi olarak orada bulunmanın heyecanını iliklerine kadar hissetti. Ve Avrupa şampiyonasından önemli tecrübelerle döndü. Şimdi o tecrübelerle birlikte yeni bir sayfaya açmaya kararlı gözüküyor.

O Duyguyu Yaşamak Önemli

Genç kaleci Tolga Zengin, A Milli takıma layık görülen 3 Türk kaleciden biri olarak Türkiye’ye dönerken, şimdi yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Ama Avrupa Şampiyonasında olmanın heyecanını sonuna kadar yaşadığını dile getirdi. Tolga Zengin, “Bir futbolcu olarak büyük bir organizasyonun hazırlık evresinde olmak, bize gönül veren insanlarla kucaklaşmak ve şampiyonada ter dökmek inanılmaz bir duygu... Takım yarı final oynuyor. İnanılması güç maçlar çıkarmışız. Sahada adeta her maç bir mucize gerçekleşmiş... Ve yarı finalde de dünya futbolunun devine sahayı dar etmişiz. Sahada olmak veya olmamak o an için hiç de önemli değil. O duyguyu yaşamak başlı başına büyük bir olay ve ben bunu yaşamanın ayrıcalığını hissediyorum ve gurur duyuyorum. Bu gururu ömrümün sonuna kadar yüreğimde ve beynimde yaşatacağım. Çocuklarıma anlatacağım” diye konuştu.

Oynamak Harika Bir Duygudur

Tolga Zengin, Avrupa Futbol Şampiyonasına giden takımda forma giymeyen tek oyuncu olarak da biraz buruk olmasına rağmen yine de bunu dert etmemeye çalışıyor. Genç kaleci, “Aslında geçen iki sezonda Trabzonspor takımı olarak ligde ve kupada biraz varlık gösterebilseydik öyle inanıyorum ki ben de birkaç maçta oynayabilirdim. Belki de Milli Takımın değişmez kalecisi de olabilirdim. Ama bu şansım olmadı. Tabii ki her futbolcu gibi ben de oynamak isterdim. Hazırlık maçları dahil hiç oynamamış olmak burukluk duymama neden oldu. Bir ara orta saha oynatılacağım konuşuldu. Gerçekten çok heyecanlı bir duyguydu. Sonuçta kaleyi Volkan ve Rüştü abi korudu... Demek ki Fatih Hoca onları daha hazır gördü. Belki benim tecrübesizliğim onu etkilemiş olabilir. Takım olarak gelecek sezon başarılı olursak ben de milli takımın değişmezi olacağımı düşünüyorum” dedi.

gunebakis.com