fatih kısaparmak balon baskılı balon TRT Hangi Sanatçıyı Neden Yasakladı? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRT Hangi Sanatçıyı Neden Yasakladı?

Mavera
04-16-2010, 00:05
TRT bir dönem yasakladığı şarkıları şimdi özgürlüğüne kavuşturuyor. TRT adeta günah çıkaran bir program yapıyor... Bir dönem öyle yasaklar vardı ki okuyunca 'akıllara zarar' diyorsunuz...

Mesela Leman Sam'ın meşhur "Anladım ki" şarkısı neden yasaklanmış biliyor musunuz. Gerekçesi, "Türk kadınını ahlaksız gibi göstermesi..."

YASAKLANAN ŞARKILAR VE KOMİK GEREKÇELERİ
BATSIN BU DÜNYA (Orhan Gencebay): İnsanların ruh halini bozuyor

GÜNEŞ DOĞMAYACAK ÜSTÜME (İbrahim Tatlıses): İntiharı özendiriyor

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR (Musa Eroğlu): İntiharı özendiriyor

HAYAT BAYRAM OLSA (Şenay): Komünizm propagandası yapıyor.

ORMANCI (Anonim): Devlet memurunu yeriyor!

GÜLDÜNYA (Aylin Aslım): Toplumu tahrik ediyor!

ANLADIM (Leman Sam): Türk kadınını ahlaksız gösteriyor! Denetçiler yasaklama gerekçelerinde Türk kadınının kimseye selam vermeyeceğini hatırlatmış...

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR (Musa Eroğlu): İntiharı özendiriyor

ADA SAHİLLERİ: Yassıada'yı çağrıştırıyor

TRT şimdi o sansürlü dönemi Yasaklı Şarkılar programı ile ekrana getiriyor. NTV'de Can Dündar, TRT'deki o yasaklı dönemi masaya yatırdı. Programa telefonla bağlanan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, TRT'yi suçladı.

"TÜRK MÜZİĞİNE DARBEYİ TRT VURDU"
TRT yasaklısı Orhan Gencebay, "Ben 60'lardan geliyorum. Türkiye cumhuriyeti tarihinde bana yapılan haksızlık hiç kimseye yapılmamıştır, yasaklama konusunda. Kaldı ki ben 1967'de TRT sanatçısı olarak kurumun bünyesine de girmiştim. 10 ay sonra kaçarak ayrıldım. Şunu da ilave etmek lazım: Türk müziğinin gelişmesine en büyük darbeyi TRT'nin bu katı kuralları, tabuları vurmuştur. TRT'nin verdiği zararı kimse vermemiştir. Ama artniyetle, ama bilerek, ama bilmeyerek. Neticede böyle bir durum sözkonusudur" dedi.
cafesiyaset

Mavera
04-16-2010, 00:06
nereden nereye... sarkidan, türküden korkan bir ülkeden son demine kadar özgürlügü savunan ülkeye...

Sukût-u_Hayal
04-16-2010, 00:06
:)

Yok artık dedirten yasaklar ...

eskiAcik
04-22-2010, 16:44
(; İlginç

Hüdaverdi
04-22-2010, 16:50
Aslında şarkıların inanılmaz yönlendirmesi var.
Bir ara candan erçetinin 'yalan' adlı şarkısını dinleyip intihar eden baya kişi olmuştu.

Mesela ben Sagopa'nın şarkılarını çok dinlerim ve inanılmaz etkilerim her sözünden.
Kanal 24'te Sagopa'nın eşi çıkmıştı bir programa ve bir genç onlar sayesinde namaza başladığını söylemişti.

Şarkıların/şiirlerin gerçektende etkisi,yönlendirmesi çok fazla.

Bu yüzden yasakları doğal karşılarım.
Tabi yasakla bir yere varılmaz.Dinleyen her türlü dinler :=)

FERM@N
04-22-2010, 16:54
BATSIN BU DÜNYA (Orhan Gencebay): İnsanların ruh halini bozuyor

:) Kısaca isyan desek .

....tuğbA.....
04-22-2010, 17:12
Ben ne yaptım kader sana ,mahkum ettin beni bana, her nefeste bir sitem var , şikayetim yaradana....
diye devam ediyor...

Bu şarkı yasaklanmamalı ama dinlenmemeli de bence,
çünkü küfre giriyor aslın da ben Orhan Gencebay 'ı çok severim ama bu şarkısı Allah'a isyan ve küfürdür ...

Bunun gibi piyasada çok şarkı var mesela Cenneti değişmem saçının teline diye bir söz geçiyor Ferhat Göçerin şarkısından buda yanlış ne demek değişmem , hele bir yanda bakalım değişirmisin değişmezmisin :)