fatih kısaparmak balon baskılı balon Türban-Başörtü - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türban-Başörtü

enoo61
11-22-2007, 23:22
Milli Güvenlik dersimize giren Garnizon Komutanı yardımcısı türbana şiddetle karşı çıktığını söyledi ama başörtüye bişe demiyorum dedi..ayrıca Kur'an da saçlarınızı örtün yazmıyormuş..boğazdan aşağısının örtülü olması gerekirmiş..şimdi bana türban ile baş örtü arasındaki farkları,Kur'an da saçların kapanmasını söyleyen ayetlerin olup olmadığını ve varsa hangi ayet olduğunu vede Peygamber Efendimizin saç kapatmakla ilgili Hadislerini bana yazar mısınız...

ZAksu
11-23-2007, 00:31
Ömer nasuhi bilmenin mealinden
"— Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: Üzerlerine feracelerini sıkı sıkı örtsünler. Bu onların tanınmamaları ve eza edilmemelerine en yakın -en muvafık bir sebepdir. Ve Allah çok mağfiret edendir, çok merhametli olandır."
Azhab suresi 59. ayet
"— Ve mü'min kadınlara da söyle: —Gözlerini sakınsınlar ve avretlerini muhafaza etsinler ve zinetlerini açmasınlar, onlardan her zahir (açık) olan müstesna. Ve baş örtülerini yakalarının üzerine sarkıtsınlar ve zinetlerini açmasınlar. Ancak (mahrem olanlar) müstesna. Ve zinetlerinden gizledikleri bilinsin diye ayaklarını da birbirine vurmasınlar ve cümleten Allah'a tövbe ediniz, ey müminler?... Ta ki felah eresiniz."

Nur suresi 31. ayet
Bu hususu isbat etmek için sadece şu, Hadis-i şerif bile hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmaksızın kafidir:

"Hz. Aişe rivayet ediyor: Ebubekir'in kızı Esma birgün uzun ve ince bir elbise üzerinde olduğu halde Rasûlullah'ın huzuruna girdi. Bu hali gören Resûlullah mübarek yüzlerini başka tarafa çevirdiler ve -Ey Esma, bir kadın buluğa erince şundan ve bundan (yüzüne ve ellerine işaret ederek) başka yerlerinin görünmesi caiz değildir diye buyurdular."

Alıntıdır
Yani ayet-i Kerime ve Hadis-i Şeriflerdeki nasllardan bu konu sabittir.Asla tartışılmaya açılmaz açılamaz.Gayet de açıktır mevzu.Arkadaşlar Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim bizler içindir ve onu kendimize açmamız ,okumamız ona sıkı sıkı yapışmamız gerekir.
Ve Resulullah (s.a.v.) örnek hayatı da bizler için pratik anlamda çok iyi bir rehberdir.Bunları bilip ,uygulayalım inşaALLAH
Vesselam...

Parantez
11-23-2007, 02:40
aa yoksa milli güvenlik hocalarımız kardeş mi ;D ;D

enoo61
11-24-2007, 08:07
ZAksu yardımın için sağolasın...birde biri bana türban ile başörtü arasındaki farkları yazabilir mi...