fatih kısaparmak balon baskılı balon Türk kültürü strateji oyununda - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk kültürü strateji oyununda

Mcht_Ln
02-27-2008, 17:37
ODTÜ'lü yazılım mühendisleri, Hunlardan Göktürklere, Selçuklulardan Osmanlı'ya, Türk kültürü motiflerini kullandıkları bilgisayar oyunlarıyla milyarlarca dolarlık oyun pazarına girmeye hazırlanıyor.

'Hükümran Senfoni' adlı bir çeşit dünya savaşını konu alan oyunda, katılımcılar özel güç ve silahlar kullanarak oyuna yön veriyor. ABD'deki bilgisayar oyunu otoritelerinin beğenisini toplayan oyunun online versiyonu, martta internetten yayınlanacak. ODTÜ Teknopark'taki Ceidot Oyun Stüdyoları'nın sahibi Erkan Bayol, Hükümran Senfoni'nin bir strateji oyunu olduğunu belirtti. Kurguda Osmanlı, Selçuklu, Memluk ve Harzemşah gibi Türk-İslam kültürlerinden esinlenildiği gibi Göktürk, Uygur, Hun ve Peçenek gibi Orta Asya Türk kültürlerinden de alıntıların bulunduğunu anlatan Bayol, "Oyunda 'yeniçeri', 'azap askeri', 'sipahi', 'lağımcı' gibi figürler ve mimari özelliklerin yanı sıra Çin, Mısır, Japonya gibi ülkelere özgü figürler de yer alıyor. Hem karakter hem kıyafet tarzı hem de mimari özelliklerle kültürler rahatlıkla anlaşılabiliyor." dedi. Türkçe ve İngilizce hazırlanan oyunun Türkçe sürümü Türkiye'de mayısta yayınlanacak.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=655585&keyfield=6F6474C3BC206F79756E

Hadi bakalım.Çıktığı gün alırım herhalde. 8)

_Yeniden_
03-09-2008, 18:35
Ben de kesin alırım bunu :)
Pahalıya gelirse korsanını da bekleyebilirim ;D

YavuzSultanSelim
03-09-2008, 18:36
hayırlısı. alırım büyük ihtimal

Hüdaverdi
03-09-2008, 18:40
Strateji oyunları gerçektende çok zevkli,almak isterdim ama malesef ekran kartım kaldırmaz oyunu :-[
Türkçe oyunların çıkması şart artık...

commandant
03-09-2008, 18:43
nihayet turk oyunlarıda cıktı osmanlı selcuklu gibi buyuk devletlerın oyunun olası guzel inşallah alabilirim

Hüdaverdi
03-09-2008, 18:48
Yanılmıyorsam 'kurtuluş' veya 'cumhuriyet' diye bir Türk strateji oyunu daha çıkmıştı,ama eski baya 2002-2003 yapımı olmalı :)