Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYE FİNALLERDE..BEKLE AVRUPA BİZ GELİYORUZ!!!
ibrahim44
11-19-2007, 10:52
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_rp_Sevinc_AMilli012.jpg
ALNINIZDAN ÖPÜYORUZ!
VE FİNALLERDEYİZ...
YİNE TARİH YAZDIK! BEKLE AVRUPA BİZ GELİYORUZ!
Keşke İstanbul'da olsamda maça gidebilsem. :'(
ibrahim44
11-19-2007, 17:16
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_5a_Idman_AMilli024.jpg
"Başka yolu yok !.."
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçında deplasmanda Norveç'i yenerek finallere gitme yolunda önemli bir galibiyet alan (A) Milli Takım'ın oyuncuları, Bosna-Hersek'i de yenip, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacaklarına inanıyor.
Milli takımın BJK İnönü Stadı'nda yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli futbolculardan Nihat Kahveci, Norveç maçındaki zafere herkesin katkısının olduğunu vurgulayarak, "Biz de ileride olan oyuncular olarak gol attığımız için daha da mutluyuz. Özellikle böyle önemli bir maçta gol attığım için tabii ki mutluyum" dedi.
Bosna-Hersek ile 21 Kasım Çarşamba günü yapacakları maçı da kazanmaları gerektiğini kaydeden Nihat, şunları söyledi: "Futbolda dün yok. Önümüze bakmalıyız. Belki herkes kolay olacak gibi görüyor, ama biz öyle düşünmüyoruz. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Yine bir final maçı oynayacağız. Çok fazla final maçı oynuyoruz, ama bu sefer inşallah bu final maçını da kazanıp, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne giden taraf biz olacağız. Takım olarak tabii ki kendimize güvenimiz yerinde ve motivasyonumuz üst düzeyde. İnşallah o gün stada gelecek taraftarlarımızla, televizyon başındakilerle bir bütün oluruz ve galip geliriz. Biz futbolcular olarak bu maçın bilincindeyiz. Hocamızın verdiklerini sahaya yansıttığımızda yenmememiz için hiçbir sebep yok. Fakat maç oynanılmadan, kazanılmıyor. İyi oynayıp, kazanacağız. Maçtan sonra da inşallah Türkiye'ye bir şölen havası yaşatırız."
SEMİH: "AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖZLEMİMİZE SON VERECEĞİZ"
Norveç maçında ilk kez (A) Milli formayı giyen Semih Şentürk, zorlu bir maçı kazandıklarını belirterek, "Tek düşüncemiz Norveç'ten 23 kahraman olarak dönmekti. Bunu da başardık" dedi.
Semih, Norveç'te birlik beraberlik içinde galibiyet aldıklarını anlatarak, "Teknik heyetimiz olsun, başkanımız olsun, herkes birlik ve beraberlik içinde oraya gittik ve alnımızın akıyla yurdumuza döndük. Şimdi tabii ki her şey bitmiş değil. Önümüzde Bosna-Hersek maçı var. Biz Bosna-Hersek maçının öneminin bilincindeyiz. Bu maçı alıp, Avrupa Şampiyonası özlemimize son vereceğiz" diye konuştu.
YUSUF: "BOSNA-HERSEK MAÇINA GELEMEYENLER, DUALARIYLA DESTEKLESİN"
Yusuf Şimşek, ilk milli maçında elinden gelenin en iyisini yaptığını ifade ederek, "İlk milli maçımda galibiyet almak, mutluluk verici. Bu zorlu maçta bize görev veren Fatih hocama teşekkür ederim" dedi.
Norveç maçına takım olarak inançlı bir şekilde çıktıklarını kaydeden Yusuf, "Zor bir atmosfer vardı. Ben kulüp takımlarında bu zorluklara alıştığımı düşünüyorum. Maçta çok fazla zorluk yaşamadım. Elimden gelen her şeyi yaptım. O maçı aldık. Şimdi daha zor bir maçımız var. İnşallah bu maçı da alıp, finallere gitmek istiyoruz. Çarşamba günü seyircimizi maça bekliyoruz, gelemeyenlerin de dualarıyla bizi desteklemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Norveç maçındaki sakatlıklar nedeniyle aday kadroya dahil edilen Sabri Sarıoğlu ise maçtan sonra kendisini Fatih Terim'in aradığını belirterek, "Hocam beni maçtan sonra aradı ve kampa katılmamı istedi. Bu da beni çok sevindirdi ve gururlandırdı. Hocamın bu güvenini burada iyi mücadele ederek, iyi oynayarak boşa çıkarmayacağım. Çarşamba günü önemli bir maç var. Artık son maçımız, inşallah Çarşamba günü tüm Türkiye olarak kenetlenip, bu bayram havasında geçen bu haftada Bosna-Hersek maçını da kazanıp, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'na götürmek istiyoruz" diye konuştu.
Milli takımdaki bazı oyuncuların da görüşleri şöyle:
SERVET ÇETİN: "KRİTİK BİR MAÇ"
"Çok kritik ve çok önemli bir maç olacak. Norveç maçı da çok zordu. Onları yenmeyi başardık, ama Bosna-Hersek de iyi bir ekip. O gün taraftarımızın, basının herkesin bizim yanımızda olmalarını istiyoruz. Maç boyunca taraftarımızın sabırlı olmalarını istiyoruz. Gol de yiyebiliriz, o zaman da bizi desteklemelerini istiyoruz. Futbolcu olarak tek isteğimiz sahadan alnımızın akıyla çıkmak. Birlik ve beraberlik içinde olursak inanıyorum ki bu işin üstesinden geleceğiz."
GÖKHAN GÖNÜL: "AYAKLARIMIZ YERE BASIYOR"
"Tabii ki Norveç maçına çok iyi hazırlandık. Kazandık ve 3 puan alarak amacımıza ulaştık. Ayaklarımız yere basıyor. Bosna-Hersek maçını da kazanmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyup kazanmaktan başka çaremiz yok. Bunun bilincindeyiz."
HAKAN BALTA: "BOSNA HERSEK FİNAL MAÇI"
"Norveç maçında çok iyi mücadele ettik. Bosna-Hersek final maçı olacak. Kendi taraftarımız önünde galip gelip finallere gideceğiz. Üzerimizde bir baskı yok. Bizden zaten açıkçası kimse Norveç galibiyetini beklemiyordu. Herkese gösterdik nasıl takım olduğumuzu. Bosna-Hersek maçına da rahat giriyoruz. İnşallah galibiyet alıp, finallere gideceğiz."
EMRE AŞIK: "NORVEÇ MAÇI GERİDE KALDI"
"Maalesef sevinçleri ve üzüntüleri çok fazla yaşıyoruz. Norveç maçını geride bırakmalıyız. Önümüzde çok önemli bir adım kaldı. O adımı atmamız için de tamamen Bosna-Hersek maçına konsantre olmalıyız. Norveç'teki gibi mücadele edersek, herkes birbirine yardım ederse kazanırız."
Bu arada, antrenman öncesinde Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, oyunculara basınla röportaj yapmaları için 15 dakika izin verdi. Emre Belözoğlu ve bazı oyuncular basın mensupları ile konuşmak istemedi ve çalışmaya başladı.
ligtv.com.tr
ibrahim44
11-19-2007, 17:18
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_jp_Braamhaar001.jpg
EURO 2008 yolundaki en önemli maçımızı yarattığı skandallarla futbol gündemini meşgul eden Hollandalı Eric Braamhaar yönetecek. Braamhar, geçen sezon PSV-Ajax maçında atılan bir gole sevinirken objektiflere yakalanmıştı.
Avrupa'da yönettiği maçlarda da verdiği ilginç kararlarla dikkat çeken Braamhar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lille-ManU maçında Giggs'in düdük çalmadan kullandığı serbest vuruşta gol kararı vermiş, maç sonunda Fransaz ekibinin büyük tepkisini çekmişti. Hatta Lille teknik direktörü Puel, Şampiyonlar Ligi'nden çekilebileceklerini açıklamıştı.
Ancak Braamhar'ın en büyük olayı geçen sezon Ajax'ın PSV deplasmanında 5-1 kazandığı maçta yaşanmıştı. Hollandalı hakem, konuk ekibin attığı 5. golün ardından sevinirken kameralara yakalanmış, bu konu uzun süre konuşulmuştu. Ancak Braamhar, avantaj uygulamasının doğru olması nedeniyle böyle bir sevinç yaşadığını açıklamıştı.
Braamhar, daha önce UEFA kupası'nda Zaragoza'nın Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek elediği maçı ve Gençlerbirliği'nin Blackburn deplasmanında 1-1 berabere kaldığı mücadeleleri yönetmişti.
Braamhaar’ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Bjorn Kuipers.
(Ligtv.com.tr)
ibrahim44
11-19-2007, 18:17
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_2b_TaraftarAMilli001.jpg
Bosna maçına yoğun ilgi
(A) Milli Futbol Takımı'nın Borna Hersek ile yapacağı Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçının biletleri, satışa çıkarıldıktan 2.5 saat sonra tükendi.
Türkiye'nin gruptaki son maçı olan ve 21 Kasım Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın biletleri, bugün Biletix'ten satışa sunuldu.
Kapalı tribün için fiyatı 40 YTL, yeni ve eski açık tribünler için de 20 YTL olan biletler, çok kısa bir süre içinde satıldı. Biletix yetkilileri, saat 14.00'te satışına başlanan biletlerin, saat 16.30'da tamamen tükendiğini bildirdi.
Kaynak:www.ligtv.com.tr
ibrahim44
11-20-2007, 16:28
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_aa_ElvirBolic01.jpg
Bosna-Hersek Milli Takımı'nın ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Boliç, yarınki tarihi Türkiye-Bosna maçında gönlünün Ay-Yıldızlı ekipten yana olduğunu söyledi. Aynı zamanda Bosna Milli Takımı'nın gelmiş geçmiş en çok gol atan oyuncusu olan Boliç, "Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmesi için Bosna'yı yenmesi şart. Bosna'nın ise grupta hiçbir iddiası yok. Bu yüzden yıllarca ekmeğini yediğim Türkiye'nin sadece prestij maçına çıkacak olan Bosna'yı mağlup edip finallere gitmesini istiyorum." dedi.
Zaman Gazetesi'ne konuşan Boliç, Ay-Yıldızlı takımın Bosna'dan daha tecrübeli ve kaliteli bir kadroya sahip olduğunu belirterek, yine de Türkiye'nin yarınki maçta çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Bosna Milli Takımı'nın hemen hemen deplasmanda oynanan ilk maçtaki kadroyla sahaya çıkacağını ifade eden Boliç şöyle konuştu: "Bosna, geçen hafta maçı olmadığı için kampa girmedi ve futbolcuların tamamı izin yaptı. Yani Bosna Milli Takımı, Türkiye maçı için sadece iki gün kamp yapmış olacak. Türkiye ise Norveç zaferinin moraliyle sahaya çıkacak. Futbolcuların motivasyonu üst düzeyde olacak. Normal şartlar altında Türkiye'nin Bosna'dan 3 puan koparması lazım. Ancak tabii ki futbolda her sonuç olabilir. Türkiye, finallere gidemezse çok yazık olur." Türkiye'nin ilk maçta Bosna'yı hafife aldığı için 3-2 mağlup olduğuna dikkat çeken emektar futbolcu, Ay-Yıldızlı takımın ilk 30 dakikada gol atması halinde istediği galibiyeti çok rahat alacağına inandığını sözlerine ekledi.
ligtv
fatih_44
11-20-2007, 17:31
Norveç Milli takımı Malta'da mucize bekliyor. Türkiye'nin Bosna Hersek karşısında puan kaybetmesi için dualar eden milli takım oyuncuları, bir mucize sonucu Avusturya ve İsviçre'ye gidebileceklerini söylediler.
John Carew "Ben İstanbul'da bir mucize bekliyorum. Olmaz diye bir şey yok. Daha once Valerenga-Beşiktaş maçında 3-0 iken 3-3 oldu. Liverpool, mucizeyi yarattı. Şimdi de Bosna Hersek'in bir mucize yaratması ve bize yardımcı olması için dua ediyoruz" dedi. Carew, teknik direktor Hareide'yi de överek, iyi bir takım kurduğunu, Avrupa Şampiyonası'na gitmeye çalışarak kendisini memnun edeceklerini söyledi. John Arne Riise de Hareide'nin daha çok üzülmesini istemediklerini belirterek, Malta karşısında mutlaka galibiyet alacaklarını, geriye Türkiye'nin Bosna karşısında puan kaybetmesinin kaldığını söyledi.
OYUNCULARINA MORAL VERDİ
Aage Hareide, Malta maçı öncesi oyuncularına moral aşıladı. Hareide, oyuncularına "Artık Türkiye yenilgisini kafanızdan atın. Malta'yı yenmeye bakın. Avrupa Şampiyonası'na gidecek gibi oynayın. Gidemeyeceğinizi düşünmeyin. Ben öyle yapyorum. Ümitler tam olarak bitmiş değil. Futbolda mucizelerin örnekleri çok" dedi. Hareide, Futbol federasyonu ile yaptığı kontrat uyarınca, Malta maçından sonra oturup konuşacaklarını, iki yıllık daha zamanı olmasına rağmen futbolu bırakabileceğini söyledi. Hareide, yabancı ülkelerden de teklifler aldığını söyledi. Kaleci Opdal, Türkiye maçını unutamamasına rağmen, kendi güvenini yeniden kazandığını söyledi. Opdal, "Türkiye-Bosna ve Malta-Norveç maçları bitmeden daha çok üzülmeye gerek yok. Kale direkleri arasında değişiklik olmadı. Aynı kaleyi korumaya çalışacağım" dedi.
kaynak sporx
fatih_44
11-20-2007, 23:31
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda yarın yapacakları Bosna-Hersek maçında, taraftarlarıyla beraber mutlu sona ulaşacaklarını söyledi.
Fatih Terim, Ali Sami Yen Stadı'nda, antrenmandan önce yaptığı basın toplantısında, Bosna-Hersek'in önemli futbolculardan kurulu bir takım olduğunu belirterek, ''Ancak grupta istediklerini bulamadılar. Karşı takımı analiz ediyoruz ama bizim ne oynayacağımız önemli'' dedi.
Her maçın kendi içinde önemli olduğunu vurgulayan Terim, şöyle konuştu:
''Hiçbir rakibi küçük görme şansımız yok. 'Saha ve seyirci avantajımız var' diye galibiyete de kesin gözüyle bakamayız. Malta ve Moldova'yı da rahat geçmemiz gerekirdi, ama olmadı. O yüzden herkesi ciddiye almalıyız. Biz Norveç'ten, 20 derece ısı farkından geliyoruz. Bu ısı değişikliği futbolcular için çok önemli. Ayrıca Norveç maçında müthiş efor sarf edildi. Maçın gerilimi ve seyahat da var. Bosna-Hersek bay geçti, dinlendi. Biz bu şartlarda oynayacağız, ama bu, hiçbir şeyin bahanesi değil. Milli takımın kendi evinde az oynadığı bir dönemde, yarın seyircimizle beraber mutlu sona ulaşacağız.''
Terim, Bosna-Hersek'in yarınki maça prestij maçı olarak bakamayacağını belirterek, ''Bosna-Hersek'in hedefi 4. olmaktır. Çünkü bir sonraki kura çekiminde, hangi torbada çekileceğini belirler. Bosna-Hersek'i biz hedefsiz ilan ettik. Milli takımların prestij maçı olmaz. Alacağınız her puan ülke puanıdır'' diye konuştu.
-''ZORU BAŞARDIK''-
Grupta beklenmedik yerlerde puanlar kaybettiklerini kaydeden Terim, ''Norveç'i yenmezsek, dışlanacağımız ortama geldik. Bu maçtan galibiyetle çıkarak önemli bir avantaj elde ettik'' dedi.
Türkiye'nin, Norveç ile Almanya'da oynadığı maçı ''Tarihinin en kritik maçı'' olarak değerlendiren Terim, ''Türkiye o maçı kendi sahasında ve seyircisinin önünde oynasaydı, kazanırdık ve 2008 hesaplarını o zaman yapardık. Biz seyircisiz bir maç oynadık ve 2-2 bitti. Şu anda Türk Milli Takımı zoru başarmıştır. Rakipleri Yunanistan ve Norveç'i kendi evinde yenmiştir. Bu önemli bir başarıdır'' diye konuştu.
-''TAKIMDA MÜTHİŞ BİR ÖZGÜVEN VAR''-
Fatih Terim, futbolcularının özgüvenlerinin yüksekliğinden söz ederken, ''Takımda müthiş bir özgüven var'' dedi.
Takımda ne aşırı yükleme, ne de az kaygı olduğunu anlatan Terim, şunları söyledi:
''Biz her şeyi aşırı yaşıyoruz. Motivasyonumuz, kaygılarımız, sevinçlerimiz, heyecanlarımız aşırı. Eğer bunları takımımızda aşırı yaşamaya izin verirsek, bu bizim aleyhimize olur, çünkü bu söylediklerimi aşırı yaşayan insanın psikolojik dengeleme sorunu ortaya çıkar. Biz o dengeyi kurmuş vaziyetteyiz. Ne aşırı yükleme, ne az kaygı var. Norveç ve burada yasakladığım tek kelime, 'kaybetme' kelimesi. Oyuncularımın kazanma coşkusu ve arzusunda olmalarını istiyorum. Takımda müthiş bir özgüven var. Takım diğer aşırılıkların hepsinden arınmış vaziyettedir. Ben konuşurken 'biz kazanmak istiyoruz, kazanmak için ne yapacağımızı biliyoruz, kazanacağız'; futbolcularım da 'ben ne yapacağımı biliyorum, nasıl kazanacağımı biliyorum, kazanacağım' diyor. Zihinlerde bir dinginlik yaratmaya çalışıyoruz. Bunu Norveç maçında başardık, yarın da başaracağız. Yarın bir de toleranslı bir seyirci, pardon taraftar olduğunu düşünecek olarsak, çocuklarımızın işi kolay olacaktır.''
-''HATALI KARARLARIM DA OLABİLİR''-
Fatih Terim, hatalı kararlar da vermiş olabileceğini, ancak oyuncu seçimlerinde yüzde 70-80 isabet sağladığını söyledi.
Malta maçının kendisi için hayal kırıklığı olmadığını anlatan Terim, ''İnsan ikaz ettiği bir şeyle karşılaşırsa, bu dış kırıklığı olmaz. Grupta birçok arkadaşım, verdiğim görevi en iyi şekilde yaptı. Umulmadık yerlerde, umulmadık insanlara forma verdim. Yüzde 70-80 isabet etti. Hatalı kararlarım da olabilir. İnsanım, bana öyle doğru gelmiştir. Ben hayal kırıklığına çok kolay uğramam'' dedi.
Terim, bugün Alman basınında Hakan Şükür ile ilgili çıkan haberle ilgili olarak da ''Hakan önemli bir futbolcudur. Hizmetlerini hiçbir zaman unutamayız, ihtiyacımız olduğu zaman da yanımızdadır. Hakan, 20 senedir gol atan, müthiş hizmetler yapan bir oyuncudur. Yapılan hizmeti 1 dakika bile olsa unutacak kadar vefasız değiliz'' diye konuştu.
-''HAYATTA YAŞANMASI GEREKENLER YAŞANIYOR''-
Fatih Terim, bir gazetecinin, ''Bosna-Hersek maçından sonra istifa edip, etmeyeceğiniz tartışılıyor. Bu konuda ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
''Hakikaten çok önemli bir maç arifesindeyiz. Burada benim veya bir başkasının herhangi bir konusunun çok dışındayız. Merak edilen tek konu, yarın milli takımın galip ayrılması. Biz zaten negatif şeyleri kapattık. Tamamen pozitif şeyleri düşünüyoruz. Ben kararlarımı sizlerle paylaşırım. Bunun yeri ve zamanı bana ait olmalıdır. Böyle bir şeyin ne zamanı, ne yeri, ne de başka bir şey düşünme zamanıdır. Hep beraber, ülkemiz adına güzel olacak şeye odaklanalım. Hayatta yaşanması gerekenler yaşanıyor, ama böyle mutlu günlerde hepimiz daha pozitif olalım.''
Terim, Avrupa Şampiyonası finallerine gidilmesi halinde, rakipler hakkındaki bir soru üzerine, ''Avrupa Şampiyonası'nda kolay rakip yok. Başarı büyükleri yenince geliyor, bunu gördük. Avrupa Şampiyonası kimse için çok kolay geçmeyecektir. Gidersek, oranın sözü edilen takımlarından biri biz oluruz'' dedi.
Terim, ''Maça çıkmadan önce soyunma odasında oyuncalarınıza ne söyleyeceksiniz?'' sorusuna, ''Hakikaten bilmiyorum. Hayatım boyunca hiçbir soyunma odasına hazırlanmadım. O an içimden ne gelirse, onu söyleyeceğim. Böyle başarılı bir maçtan sonra çok daha dikkatli olmalarını söyleyeceğim. Bu başarının devam etmesi gerekir'' yanıtını verdi.
Yarınki maça çıkacak ilk 11'i açıklayamayacağını belirten Terim, ''Carew, Hakan Balta'nın ayağına kramponla basmış, çıkmış. Hakan 2 gündür idmana çıkamıyor. Arda'nın da sakatlığı bizi telaşlandırıyor. Kaleci, cezalı olduğu için değişecek, o kesin. Yarın akşam oyuncularım sizin karşınıza alkışlarla gelecek'' diyerek sözlerini
kaynak sporx
ibrahim44
11-21-2007, 19:00
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ze_Taraftar002.jpg
A Milli Futbol Takımımız, belki de son yılların en önemli finalinde Bosna Hersek karşısına çıkıyor. Artık Tüm Türkiye, sıkıntılı geçen elemelerin ardından sokaklara dökülmek için 22.45'i bekliyor.
Çok iyi başladığı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Haziran ayındaki Bosna Hersek maçıyla düşüşe geçen Türkiye, rakibini bu kez yenerek, adını Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'na yazdırmak istiyor. 70 milyon, sahaya çıkacak 11'den hem kendilerini sokağa dökecek, hem de Türkiye'yi 6 yıllık aranın ardından dev bir organizasyona götürecek zaferi bekliyor.
Zaferden başka bir şey düşünmeyen Fatih Terim'in öğrencilerinden kaleci Volkan cezalı. Onun yerine Rüştü forma giyecek. Milli takımın Volkan haricinde Norveç maçının onbiriyle sahada olması bekleniyor. Rakip Bosna Hersek ise gelecaek elemelerde yeralacağı torbayı belirleyecek maçı kazanıp Macaristan'ın üstüne çıkmak istiyor.
Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Hollanda'dan Eric Braamhar yönetecek.
İşte muhtemel onbirler:
STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Eric Braamhar, Arend Brink, Patrick Gerritsen
TÜRKİYE: Rüştü, Gökhan, Servet, Emre Aşık, Hakan Balta, Hamit, Aurelio, Emre Bölezoğlu, Arda, Nihat, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
BOSNA HERSEK: Guso, Rahimic, Merzic, Bazic, Berberovic Damjanovic, Maletic, Nadarevic, Krunic, Jahic, Dzeko
TEKNİK DİREKTÖR: Fuat Muzurovic
ligtv
melihyavuz
11-21-2007, 19:13
bir kazanalımda hallederiz sokağa dökülmeyi
selahattin_ay
11-21-2007, 20:58
ben de sabirsizlikla bekliyorum :) we love you Bosnia
canim memleketim
selahattin_ay
11-21-2007, 21:13
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_jp_Braamhaar001.jpg
EURO 2008 yolundaki en önemli maçımızı yarattığı skandallarla futbol gündemini meşgul eden Hollandalı Eric Braamhaar yönetecek. Braamhar, geçen sezon PSV-Ajax maçında atılan bir gole sevinirken objektiflere yakalanmıştı.
Avrupa'da yönettiği maçlarda da verdiği ilginç kararlarla dikkat çeken Braamhar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lille-ManU maçında Giggs'in düdük çalmadan kullandığı serbest vuruşta gol kararı vermiş, maç sonunda Fransaz ekibinin büyük tepkisini çekmişti. Hatta Lille teknik direktörü Puel, Şampiyonlar Ligi'nden çekilebileceklerini açıklamıştı.
Ancak Braamhar'ın en büyük olayı geçen sezon Ajax'ın PSV deplasmanında 5-1 kazandığı maçta yaşanmıştı. Hollandalı hakem, konuk ekibin attığı 5. golün ardından sevinirken kameralara yakalanmış, bu konu uzun süre konuşulmuştu. Ancak Braamhar, avantaj uygulamasının doğru olması nedeniyle böyle bir sevinç yaşadığını açıklamıştı.
Braamhar, daha önce UEFA kupası'nda Zaragoza'nın Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek elediği maçı ve Gençlerbirliği'nin Blackburn deplasmanında 1-1 berabere kaldığı mücadeleleri yönetmişti.
Braamhaar’ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Bjorn Kuipers.
(Ligtv.com.tr)
arkadas bu haberin asilsiz oldugunu soyluyor hollanda televizyonlari
adam verdigi avantaj sonucunda gol olmasi, yani hakli bir karar vermesine seviniyormus
hollanda da gunlerce gosterilmis
youtube boyle bir video var
ama yine de hollanda ya guvenmemek lazim
eroinin, serbest oldugu, garip bir ulke
fütüvvet
11-21-2007, 21:19
ben ümitsiz değilim
Eric Braamhaar belkim bu maçta bizi sevindiren bir bitiş düdüğü çalar..
gerçi beni endişelendiren agresif olabilecek oyunculara sahip olmamız..
hırçınlık yapmakbizim işimiz.. inşallah özellikle emre sinirlerine hakim olurda maçı elektriklendirmez..
...
hadi millilerimiz bizi sevindirin..
şimdiden yüreğim ağzımda zaten.. maç başlayacak diye sanki korku yaşıyorum..
..
heyecan işte..
selahattin_ay
11-21-2007, 21:21
yok futuvvet bence gule oynaya gidecegiz
rakip yunanistan degil ki
bosna
fütüvvet
11-21-2007, 21:24
bosna
öyle olacak inşallah SELAHATTİN KARDEŞİM..
bosna galibiyetimiz hiç olmamış..hiç yenememeişiz diye bir uğursuz laf dolaşıyor buralarda ama kulak asmıyorum..asmamaya çalışıuyorum..
bosna galibiyetimiz bu akşamla başlayacak..
selahattin_ay
11-21-2007, 21:31
bosna
öyle olacak inşallah SELAHATTİN KARDEŞİM..
bosna galibiyetimiz hiç olmamış..hiç yenememeişiz diye bir uğursuz laf dolaşıyor buralarda ama kulak asmıyorum..asmamaya çalışıuyorum..
bosna galibiyetimiz bu akşamla başlayacak..
ooo
biz ne tarihler yazdik
bir digerini de bu gece yazacagiz insallah
fütüvvet
11-21-2007, 21:37
EURO 2008 Kulağa hoş geliyor..
son virajı aşacağız..
loneliness
11-21-2007, 21:49
Başarılar Türkiye... Şimdi Futbol zamanı ;D ;D ;D ;D
selahattin_ay
11-21-2007, 21:54
eevet ben de izliyorum :) cok sukur
Kolay gelsin aslanlara
70 milyon arkanizda
başarılar diliyoruz.. ya hüsran ya başarı... Dünya 3. lüğünün tesadüf olmadığını göstermeliyiz..
oguzdesouza
11-21-2007, 21:58
İnşallah alacağız bu maçı ve EURO 2008'e gideceğiz!!
Haydi hayırlısı maç başladı
Necip Fazil
11-21-2007, 22:04
Avrupa'da olupta maci izleyebilen dostlarımız var mi acaba ?
VesseLam
selahattin_ay
11-21-2007, 22:40
ya bu semih ne is yapiyor sinir oldum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
norvec macinda 70 dakka yatti
selahattin_ay
11-21-2007, 22:42
nihattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
oguzdesouza
11-21-2007, 22:45
GOOOOOL
selahattin_ay
11-21-2007, 22:46
VesseLam
ben izliyorum
selahattin_ay
kim attı
nihat
ak_mavish
oh be :D
kim attı
nihat
çok sevindim :D
loneliness
11-21-2007, 22:47
oh be :D
:D :D :D :D :D vaallahi yaaa
oguzdesouza
11-21-2007, 22:48
İnşallah bugün maçı alacaz.Çok atak oynuyoruz.Takım da bayaaa hırslı
İnşallah bugün maçı alacaz.Çok atak oynuyoruz.Takım da bayaaa hırslı
hırslı olacaz tabi biz türküz ;)
loneliness
11-21-2007, 22:51
Bosna takımı da yanii bayağı zorluyor.. :o :o :o
Necip Fazil
11-21-2007, 22:52
VesseLam
ben izliyorum
İnternet yolu ile mi yoksa tv den mi muhterem ? Atv'nin avrupa kanalı maçı yayınlamıyor.
VesseLam
loneliness
11-21-2007, 22:56
VesseLam
ben izliyorum
İnternet yolu ile mi yoksa tv den mi muhterem ? Atv'nin avrupa kanalı maçı yayınlamıyor.
VesseLam
İzleyemeyen varmı ??? ??? ???
oguzdesouza
11-21-2007, 23:04
2.yarı başladı haydi hayırlısı
akzeinebu
11-21-2007, 23:41
maç süperrr gidiyor 1-0 böyle devam ederiz inş. bitirirz maçı ;D ;D
maç süperrr gidiyor 1-0 böyle devam ederiz inş. bitirirz maçı ;D ;D
inşallah inşallah
Necip Fazil
11-21-2007, 23:44
Biz izleyemiyoruz Azizim, Atv avrupa kanalında maçı vermiyor malesef.
VesseLam
Ayşe_Berra
11-21-2007, 23:52
İşte zafer senin Türkiye'm.. :D :D :D
ak_mavish
11-21-2007, 23:55
çok mutlyum ya :D şükürler olsun...
selahattin_ay
11-21-2007, 23:55
yok ya cok guzel degildi akilli bir oyun ile yendik kimse kendini kasmadi bosna da :)
Tesekkurler bosna
Allah razi olsun milli takim
bekle bizi avrupa geliyoruz yeniden daha guclu
işte budur ...ama bu silahlar olmasa
ASLAN MASHADOV
11-21-2007, 23:59
ağla haluk ulusoy ağla... hayırlı olsun :)
loneliness
11-22-2007, 00:06
ağla haluk ulusoy ağla... hayırlı olsun :)
Amigo Ulusoy ;D ;D ;D
selahattin_ay
11-22-2007, 00:08
yavv ben bir halt izleyemedim buradan
youtube hemen koysalar bari
:)
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/4491854.gif
Milliler finallerde: 1-0
A Milli Takım, EURO 2008 elemelerinde C Grubu'ndaki son maçında Bosna Hersek'i 1-0 mağlup etti. Türkiye bu sonuçla 24 puanla grup ikincisi olarak 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde etti ...
Ve sonunda başardık... Türkiye yaklaşık 15 ay süren maratonun ardından 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı.
Elemelerde C Grubu'ndaki son maçında Ali Sami Yen'de Bosna Hersek'i ağırlayan A Milli Takım, rakibini 1-0 mağlup etti. Puanını 24'e yükselten milliler, grup ikincisi olarak finallerin yolunu tuttu.
Şampiyonaya gitme yolunda grubundaki en büyük rakibi olan Norveç'i deplasmanda yenerek son maça avantajlı çıkan Türkiye, Bosna-Hersek karşısında ilk dakikalarda organize olamadı. Bosna-Hersek, özellikle kendi yarı alanında, ceza alanı önünü kalabalık tutarak milli takım oyuncularının şut şansı bulmasını engellemeye çalıştı. Konuk ekip, ilk dakikalarda atak yapmaktan çok kalesini koruma gayreti içindeydi.
Ay-yıldızlılar kanatlardan geliştirdiği ataklarda Nihat ve Semih'in vuruşlarından gol çıkaramazken, devre sonunda artan baskı gol getirdi ve 43. dakikada Hamit'in pasıyla ceza alanı içinde buluşan Nihat, şık bir vuruşla Türkiye'yi soyunma odasına 1-0 önde götürdü.
İkinci yarıda daha kontrollü bir oyun sergileyen Türkiye, Nihat ve Arda ile kontratak fırsatları yakalarken, son bölümde heyecan bir hayli yükseldi. Tuncay 80. dakikda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremezken, kalan bölümde skoru korumayı başaran milli takım sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Türkiye bu sonuçla puanını 24'e çıkardı, C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayıp, 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak hazandı.
Tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Türkiye'nin finallerdeki rakipleri 2 Aralık'ta çekilecek kura sonucu belli olacak ...
inşallah başarılı olacaklardır.. ama bu oyunla pekde hayalperest olmamak lazım... sonuç hüsranda olabilir.. son bosna maçında iddaasız bir takıma fark atmamız gerekirdi... teşekkürler paylaşım için +1
İnşaallah EURO 2008'de başarılı olurlar dualarımız onlarla ...
ibrahim44
11-22-2007, 11:01
Çok şükür bugünleride görebildik EURO 2008 de dualarımız sizinle
ibrahim44
11-22-2007, 14:37
Norveç'li futbolculara seyirci oyunu!
Norveç'li oyuncular sık sık kulübeye Türki-ye maçını sordu. Hocaları, skoru maç bitene kadar sakladı. Seyirci de buna uyunca finallere gittiklerini sanan oyuncular kutlama yaptı ama..
Seyirci, sanki Bosna maçı 1-1 olmuş gibi takımını alkış ve ıslık yağmuruna tutunca, Norveçli oyuncular 2008 Avrupa Şampiyonası'na gittiklerini sanarak maç ortasında birbirini kutlamaya başladılar.
Maç bitiminde soyunma odasında, Türkiye'nin 1-0 galip olduğunu ve Avrupa şampiyonasına giden takım olduğunu öğrenince ise yıkıldılar.
Hareide "İstanbul'da olanlar sadece küçük bir beklentiydi. Oyuncularım güçlerini ortaya koydular ama Avrupa şampiyonasına katılmak için yeterli olmadı. Biz Ulleval'da kaybettik. Türkiye yenilgisini unutmak mümkün değil. Şimdi boş bir insanım" dedi. Hareide teknik direktörlük görevi konusunda önümüzdeki hafta kesin kararını vereceğini söyledi.
John Arne Riise, seyirci tarafından aldatıldıklarını belirterek "Maçın bitimine az kala, seyirci sanki Türkiye maçı 1-1 gibi davranışta bulundu. Biz de çok sevindik birbirimize sevinç gösterisinde bulunduk. Soyunma odasına gidince Türkiye'nin yendiği haberi ile yıkıldık. Aldatılmak çok kötü. Seyirci bunu yapmamalıydı. Bizimle alay ettiler" dedi. Norveç basını da Türkiye'nin Avrupa şampiyonluğuna gitmeyi hak eden taraf olduğunu belirterek "Türkiye ve Yunanistan grubun favorisiydi. Öyle de oldu. Norveç Avrupa şampiyonluğuna gitmeyi hak etmemişti" cümlelerini kullandı.
Gazete başlıkları şöyle;
Aften Posten: "Bir rüya yıkıldı", "Nihat Türkiye'yi Avrupa Şampiyonluğuna götürdü."
Dagbladet: "Seyircilerin oyununa geldiler", "Bosna 90 dakikada hiç şans elde edemedi" "Hareide kötü haberi oyuncularından sakladı"
VG :"Seyirci aldattı, Avrupa Şampiyonluğuna gideceklerini sandılar", "Herşey bitti" "Norveç Avrupa Şampiyonasına gitmeyi hak etmemişti"
haber7
ibrahim44
11-22-2007, 16:53
;D ;D ;D futbolcular için çok kötü bir durum ama yinede iyi olmuş Türkiye maçı öncesi konuşan Norveçliler
gereken cevabı fazlasıyla almışlardır bu takım en az bi 20 yıl daha turnuvalara katılamaz..
ibrahim44
11-23-2007, 10:43
Uzun süren sakatlığının ardından milli formayı giydiği 2 maçta da gol atarak adeta Türkiye'yi sırtlayan Nihat, Fatih Terim'i savundu. "İstifa isteyenler şimdi nerede?" diyen Nihat, "Artık bıraksınlar da, futbolcular-insanlar, hep birlikte sevinelim" şeklinde konuştu.
İspanya'daki başarılı futbol elçimiz büyük zaferin ardından hem duygularını paylaştı hem de samimi açıklamalar yaptı. İşte, finallerin biletini kesen Nihat'ın açıklamaları: "Fatih hocaya, 'İstifa etsin' diyenler, şimdi ne diyecekler ? Sonuçta Türkiye'de ilkleri başaran bir hoca, yine büyük iş başardı. Artık bütün bu yapılanlara karşı en iyi yanıt, sahada verildi. Alınan başarılar herşeyi gösterdi. Bu konuları konuşmanın bir anlamı yok. Artık bıraksınlar da, futbolcular-insanlar, hep birlikte sevinelim "Maçtan sonra soyunma odasında yaşadığımız o duygular anlatılmaz. Ama herhalde yavaş yavaş farkına varacağız, nasıl bir başarı kazandığımızın. 70 milyon insan dışarıda. Herkes deliler gibi seviniyor ve bizimle gurur duyuyor. Son zamanlarda millet olarak iyi şeyler yaşamadık. Herkesin böyle bir mutluluğa ihtiyacı vardı. Eğer onlara yaşattığımız bu mutluluk da küçük bir payımız olduysa, ne mutlu bize".
"GOL ATMAM ÖNEMLİ DEĞİL"
"O golleri, inanın kim atsa önemli değildi. Kim atsa, çok sevinecektik. bana nasip olduğu için çok mutluyum, ama önemli olan galip gelmekti. Kolay değil. Geç de olsa büyük bir iş yaparak hedefimizi gerçekleştirdik". Tarihe mi geçtim ? İnanın, bunu bilmiyorum. Son 15-20 sene içinde Türk futbolunda çok büyük gelişmeler vardı. Bu jenerasyonun içinde bizim de bir katkımız varsa, ne mutlu. Önemli olan şimdi bu başarının devamını getirmek. Bu kadro, bunu yapabilecek güçte".
"Milli Takım'dan sakatlığım nedeniyle bir süre uzak kaldım. Ama bazı insanlar araştırmadan farklı şeyler yazdılar. Artık sakatlığımla ilgili konuşmak da istemiyorum. Bütün bunlar geride kaldı. Bu sene herşey, hem kendi takımımda hem de milli takımda yolunda gidiyor. İnşallah böyle devam eder".
Kaynak: Milliyet
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.